- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
soldi3r #180211 üzenetére
mondjuk a négyszemélyes élményautó fogalmát nem nagyon értem, mert amikor a sofőr élménykedik, a többiek csak sikongatnak és összehányják magukat
de az E39 szerintem már túl nagy élményautónak, az E90-es széria jobban közelíti az optimumot ebben az irányban. csak abból nem lesz 2M-ért értelmes, főleg benzinesben. -
-
-
kisza25
félisten
válasz
soldi3r #179724 üzenetére
B vs C szegmensre gondoltam
amúgy nagyon sok dolog ugyanannyiba kerül, hiába 10-20 cm-el kisebb, padlólemez, ajtók, műszerfal, kormány váltó, motorok, ezek megtervezése.... A nagyobb alapból kicsit jobban felszerelt, ha megnézed egy poloba belepakolod azt ami a golfnál alap, árban majdnem ugyanott vagy és ez igaz a többi márkára is.
Egy példa kiabrio 3,2M től van, a kia ceed meg 4,5M
A rioba belekérsz lx ex felszereltséget és 1,4 es motort, akkor leszel kia ceed alap felszereltégnél és ugyanúgy 4,5M lesz.
Érted mire gondolok?
Másik példa tipo le van butítva felszereltségben és beltérben B szegmens szintre és annyiba is kerül -
-
válasz
soldi3r #179617 üzenetére
Előző Astrán Kléber volt és teljesen meg voltam vele elégedve. Középkategóriából szoktam választani, Kleber vagy Nexen amik jó áron szoktak lenni. Olcsóbbakat nem merném venni.
Amerre járok ott már hajnalban tisztítják az utakat, nem jellemző hogy gond lenne. Eleve az óvatosabbak közé tartozom. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
soldi3r #178873 üzenetére
Anno nagyonbeleástam magam, toyota LPG forumokat néztem, magyart külföldit... és hát elég lelombozó volt az eredmény... 50.000km környékén elfogyott a szelep, állítani se tudta/lehetett cserés volt horror szervíz számlával.
Azt tudom, hogy nagyon soka autónak semmi baja nincs tőle, de 2L alatti Toyotanak, sok japánnak igen.Pedig a lelkesedés nagy volt LPGvel lehet fogni 30%ot üzemanyagon ami nem kevés...
szerk: Most amúgy megint feljött az autó vásárlás téma, mert nyakig kellett pakolni anyósülést, akár újat is vennék, de pont ott nagyobb egyterükbe nincs gyárilag LPG... Pedig egy SX4 SCross 1.4T LPGre ha lenne most befizetnék...
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
soldi3r #178862 üzenetére
Én anno szerettem volna LPGt beleástam magam, de kb nem tudok olyan 2L alatti újabb Toyota motorrol ahol szelepeket ne ette volna meg 50.000km alatt. Ez így nem MOon hanem ugy amblokk.
Eszerint senki nem tudja beállítani?+ gyárilag!!! LPGsitett Hyunda MPI sima szivóból van átalakítva, de a szelepeket, fészket ott cserélik LPGsítésnél. Szó nincs róla, hogy csak "átállítanák" az elektronikát. Fizikailag hozzányúlnak.
Innen az "Az eltuzelt kipuffszelep egy sz@rul beallitott gazrendszer eredmenye." sztem nagyon nem igaz.
-
batai15
félisten
válasz
soldi3r #178862 üzenetére
Valóban az egesho nem egyenlő azzal hogy nagyobb energiával is ég .
Igazából nekem az volt vele a bajom hogyha nekem Sedan volt az Audi . Pót kerék tartályos. Így a kb semmi csomag tartó nem volt egy mély ladaval meg pót kerékkel .
Plusz 11literes volt a fogyasztás , gyenge volt nagyon vele az autó (127)
Valamint kicsi a ható táv ,és ugyan úgy téli kelett benzinnel is tankolni, azt mondta sok szak ember hogy 2 tank LPG egy tank benzin legyen meg .
Inkább ezek miatt azt mondom dízel ezerszer. -
8th
addikt
válasz
soldi3r #178643 üzenetére
Valeo kettöstömegű kuplung készlettel együtt készletben bruttó 160k a fent linkelt A4 Avanthoz. Ugyanez LUK -ból 10k-val olcsóbb. TDIClub-os porlasztó felújítós srácnál cseredarab leadásával alig valamivel a bontott ár felett megkapod a felújított befecskendezőt házba rakva beállítva garanciával. Annál az Audinál a motorikus dolgoktól nem kell félni mert teljesen átlagos áron javítható rajta minden.
-
matyi012345
őstag
válasz
soldi3r #178495 üzenetére
Köszönöm!
A Priust akkor hagyom, Corollából pedig 2007 kell minimum.
https://akedvenc.hu/auto/14710112
Van náluk egy 2003-as Avensis. Honnan tudom a motorkódot? a 147 lóerős az 1AZ-FSE?
-
Doki16
addikt
válasz
soldi3r #178495 üzenetére
A Prius 2 az egyik legjobbnak tartott Prius a 4 közül. Szerintem nem szabad elvetni ha nagyon olcsón fenntartható és üzembiztos autót keres.
(#178497) matyi012345: Ne hagyd a második generáció nagyon jó lett. És te azt is nézted. Szerintem a kolléga az egyesre gondolt korábban.
-
-
válasz
soldi3r #178006 üzenetére
bocs hogy bele vau, de ez nem így van
korábbi (káridőpontban fennálló) sérülés miatt kalkulálnak máshogy, de ha az autó hibátlan állapotban volt az aktuális sérülés előtt akkor nem számít a dolog
példa: baleset miatt cserélték a lökhárítót, csomagtérajtót, hátfalat, merevítőket újra és lefestették természetesen
ha ez az autó újra ugyanott megsérült semmiféle hátránya nem lesz a következő biztosítási ügyintézéskor
-
rbalint88
addikt
válasz
soldi3r #177730 üzenetére
Valoszinu inkabb abban sport, hogy nagyobb sportcuccot is el tudsz vele vinni
Elsore azert megijedtem, amikor szemelyautos lendulettel tamadva a kanyart elindult kicsit kifele az ivrol es lehetett erezni, hogy csak a conti sportcontactok josagan mult, hogy az uton maradtunk. Oke, porsche szintjen mar lehet a fizika megbaszkuralasarol beszelni, de egy tucsonnal meg nem. Bizony egy magas sulypontu auto, oda kell figyelni a szukebb kanyarokban, hogy mennyivel mesz neki. -
Integrale
veterán
válasz
soldi3r #177279 üzenetére
Rettenetes belseje van a T27-nek. Formara rendben, de minosegre nevetseges. Hullamosodo vekony muszerfal, nyulo mubor a konyoklon, recsego ropogo muanyagok, ranezestol is karcolodo minden a belterben az ajtokarpitok tetejen kivul, stb. 2.2 dizel nem ajanlott, viszont a 2.0 is elegendo bele. Meretre remek, uttartasa, futasa szuper, gordulesi zaj kicsit magas (Mondeohoz kepest pl).
Szoval osszessegeben miert azt, egy Passat, Mondeo, 508, Laguna, Accord tarsasagbol? -
kisza25
félisten
válasz
soldi3r #177169 üzenetére
Na jó ez sem sokkal részletesebb, meg napi 800 -al számolnak, de ők is erre a következtetésre jutottak, hogy az elég sok, nem véletlen, hogy rekord
-
kisza25
félisten
válasz
soldi3r #177169 üzenetére
Az volt a munkája, hogy autóalkatrészeket szállított. Egy hivatásos sofőrnek a napi 1200 km az sok?(tudom az, de ha megfizetik) Főleg amerikában ahol nagyon nagy távolságok vannak. Valahol volt egy elég részletes cikk az egészről, még a szervízintervallum is le volt írva.
-
válasz
soldi3r #177042 üzenetére
Hát azért nagyon remélem hogy az adott autókra hangolták őket. De ha azonos adottságokkal rendelkeznek és rendesen autóra hangolták akkor a kérdés az melyik autó akusztikája/hangszigetelése a jobb. Xc40-re tippelnék de nem egyértelmű (Rav4 eggyel nagyobb de nem prémium).
-
Dare2Live
félisten
válasz
soldi3r #176724 üzenetére
Hát oda írtam én is, hogy "Max telekjáró". Horgászni... Q7/nagy SUV? Csak nem Mészároshoz van szerencsénk?
@Bitpork: Ha azt képzeled, hogy egy Q7/Tourareq terepjárő mert 70cm vízben elmennek akkor nincs több kérdés. Ahol 70cm víz van oda a 2.3+tonnas Q7nek csörlő kell.
"A belső méretei pont jók" Szerintem is. De a pinpongasztal elejük miatt +60cmből jön ki a 650+literes csomagtér egy MPVhez képest. Városban parkolásnál +60cm rengeteg. Tékihaználás lent. ld MPV.
Sportos: Ez mint a terepejáró. Az én szemeben egy 2.3+tonnás batár sose lesz sportos. Hiába futja 6.1 alatt a 0-100at.
"Q7 fl városban a 3 literes dízellel fogyaszt 9 litert. Tiszta csőd, tényleg."
Hát ránéztem spritmonitorra. [link] Ott 11.14l/100km az átlag. De oda olyan hülyék járnak akiket érdekel/fontos a fogyasztás nem mellesleg nem város hanem átlga. Átlag/városban mondjuk 14-15l/100km.
Nem mellesleg egy Q7en nem feltétlen tankolás fog krátert ütni a pénztárcán.Nekem is nagyon tetszenek a batár SUVok. De kb itt a vége.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
soldi3r #176694 üzenetére
Szia!
No, látod ezért van ennyiféle járgány az utakon, mert kinek mi jön be. Én például, már az istennek sem ülnék be egy alacsony járgányba se. No, nem mondom, mikor a cimbora Audi TT -ét kipróbáltam, az azért nem volt gagyi, de ketten tüszköltek bele...benne ülve már nem volt hiányérzetem, csak az, hogy olyan volt körülöttem minden, mintha glettvassal körém építették volna az autót(rám glettelték vón). Az hétszentség, hogy bármelyik légzsák kinyílása azonnali halált okozott volna, mert 1-1mm hely volt a bódé, meg én köztem. A menetpróba azért jól sült el, szedte a kicsike a lábát elég rendesen, a kormányt el sem kellet fordítanom, a kanyarodást úgy kellett elvégezni, mint egy légdeszkán, csak billennem kellett valamerre.
No, de a kiszállás, no skacok.....komolyan mondom, ha forgalmasabb helyen állunk meg, és én ott mászok ki, mint vakond a likból, istenem re mondom pénzt dobáltak volna elém, úgy együtt éreztek volna velem. -
nesa
veterán
válasz
soldi3r #176694 üzenetére
Nekem is az a bajom vele mint minden hasonló tulajnak hogy annyira billeg kileng hogy a Nakatomi torony kutya fasza ehhez képest, egyenes úton is hogyha nincs szerencsém egy stabilan billegés mentessen futó szembejövő kamion letépi a tükröt.
Sajnos akkor a problémás enyhe kanyarokról nem is beszéltem, a körforgalomba mindig felborulok de szerencsém van mert egy Q7 vezető kolega is pont akkor jön így tudunk segíteni egymásnak talpra állítani a gépet, feleségem utálja hiába szál be/ki könnyen de a tengeribetegség hamar jön és a napi 52 km alatt 4-5x is tele hányjuk a kocsit meg a ruháinkat , szóval a mosógépnek se jó ez, én már az ablaktörlőt is átszereltem a belső oldalra mert gyakrabban hányunk mint esik, a gyógyszertárba már nem kapok dedalont mert azt hiszik azért viszem szatyor szám mert függő vagyok.
-
batai15
félisten
válasz
soldi3r #176302 üzenetére
IÉs ebből a golf 7 mennyire megbízható ?
Alapvetően amúgy nekem az auris jön be hibrid verzióban ,főleg a fogyasztás és megbízhatóság miatt ,ugye a motor viszonylag szög egyszerű,ahogy a váltó is.Külsőre is bejön,viszont a 136 lovas állítólag nagyon gyenge ,kb azt mondják hogy egy 90 lovas kocsinak felel meg . Vezettem múlt héten az új Corolla tst 2.0 hibriddel az már fickos,nagyon jól megy és 5.2 lett a teszt ut végén a fogyi.
2 3 év múlva hátha sikerülne venni egy ilyet ,ha az auris tényleg gyenge. -
-
válasz
soldi3r #175946 üzenetére
Mindig, de pl: Prius/Auris alapból le is áll 1 perc után, ha nem kell hűteni vagy fűteni, nem túráztatja magát álló helyzetben.
Doki16: Igen, de ugye a HSD rendszeres autókban nincs önindító sem, illet nincs a hagyományos formájában. Csoportban azért felbukkannak néha 500-600k-t futott taxik is ráadásul alig 3-5 évesen, beteg futásteljesítmény és működnek.
bitpork: A hagyományos start-stopos rendszereket én is kikapcsolom, főleg ha esetleg DSGvel párosul, mert ebben a kombinációban nekem különösen nem jön be. HSDnél nincs köszörülés, nincs rángatás a motor indulásakor, de ugye nem is vesz részt mindig a hajtásban.
-
Dare2Live
félisten
válasz
soldi3r #174792 üzenetére
"De a CO2 a kisebbik gond, csak mindenki ezt emlegeti. Emellet egy belsoegesu motor termel meg NOx-et, CO-t, szenhidrogeneket meg egy adag kormot is, ezek pedig mergezok anyagok."
Szerintem csak más jellegűek.
NOx... tól EÜ panaszaid lesznek akár rák... nagyon komoly gond. Egyéni katasztrófák sorozata.
CO2 meg az üvegházhatás 70%ért felelős. Ami szerintem még a mi életünkben brutális globális katasztrófát fog okozni.@Gombinyó: kösz.
Mild hibrid lehet tudni mennyit dob majd az árakon? Jan 1től lesz? Annyira nem sürgős a váltás, csak nagyon megtetszett... főleg az 1.4es turbo. -
válasz
soldi3r #174947 üzenetére
"Nyilvan nehanyan vedik, gondolom akik valamiert kotodnek hozza."
- nyilvánvalóan csak azok védhetik akik érzelmileg érintettek, mivel mindegyik, ismétlem mindegyik, J Astrát 1.4T motorral csakis érzelmi alapon vásároltak, még véletlenül sincs olyan a vásárlók közt aki átgondoltan, racionális alapon vette volna megTeljesen igazad van, például én is csak a kis pufi hátsó lámpái miatt vettem, olyan cukikák
-
footy
addikt
-
8th
addikt
válasz
soldi3r #174936 üzenetére
Nem egészen értem hová szeretnél kilyukadni.
A linkelt TSI motornál 4000-től van leszálló ágban a nyomaték és igazán fogyóba úgy 5000rpm felett csap csak át, a piros diagramokat nézd, ne a kéket. A kék irreleváns ott már könyékig bele lett nyúlva a gyári szoftverbe. Egy jól hangolt turbóbenzinesnél nem csak a dízeles hátbaverős nyomaték jön meg alacsony fordulaton hanem van ott mellé már "lóerő" is. A fent linkelt 1.4T motorokkal teljesítményben megegyező szívóbenzinesnél csak vérpisálás van 4000rpm alatt semmi más. Ez a nem mindegy.
Amúgy az általad linkelt 330i erejének hány százaléka is jön meg 2000-es fordulatnál? ~30%? Szép meg jó, hogy papíron szép széles tartományban adja le a nyomatékát de ettől függetlenül mondjuk negyedikben 60-ról cipőzve esélye nincs egy azonos teljesítményű turbóshoz képest. E46 330ci-t odarakod egy 200lovas (2.0 TFSI) Octavia RS vagy Golf GTI mellé akkor bukik ki, hogy a BMW hiába jóval erősebb sokkal jobban nem megy mint azok. Ha pedig utóbbiak a BMW teljesítményszintjére fel vannak húzva ... Inkább nem folytatom.
-
8th
addikt
válasz
soldi3r #174920 üzenetére
Óriási tévedés Skoda Octavia 1.4 TSI 122hp Lap aljára legörgetsz ott a grafikon, megmérték chiptuning előtt és után is. Széria állapotában 1500-4000 rpm között végig 200Nm felett tud ahol a nyomatékgörbe lassan esni kezd onnan végig emelkedni kezd a teljesítménygörbe és egészen rev.limitig végig 120lóerő felett tud a motor. Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120hp-ra ugyanez igaz. Ilyen karakterisztikát semmilyen szívóbenzines motorral nem lehet elérni két liternél nagyobb ccm-vel sem. A régi vágású kifejezetten nyomatékra hangolt M20 B27 BMW sor6 motorok sem tudtak ilyet de még az amerikai big block-ok sem a csillió-millió ccm ellenére sem. Csodák nincsenek. Egy szívómotort vagy nyomatékosra hangolsz vagy pörgősre fent erősre. A kettő együtt egyszerre (feltöltés nélkül) nem megy.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
soldi3r #174920 üzenetére
ha a csucsteljesitmenyuk egyezik, akkor ott a nyomatekuk is egyezni fog... kulonben nem jon ki a matek
reszterhelesen viszont biztos a kistubos lesz a furgebbcsak a kisturbosokban mostanaban nem ritka a 6-s valto, amivel a kerekre eso nyomatek nagyobb lehet belole, mert az ugyanakkora jarmu sebesseghez van egy plusz fokozat is, igy minden fokozat elotte rovidebb lehet kicsit
-
8th
addikt
válasz
soldi3r #174877 üzenetére
Ahhoz képest az egyliteres ecoboost és TSI motoroknak elég szép a teljesítménygörbéje. Már bőven 2000 rmp alatt is van elegendő nyomaték és a fordulatszám tartomány alsó felében mindkettőnél olyan lapos a nyomatékgörbe, hogy ennek láttán még a laposföld hívők is elégedetten csettintenének. Rugalmasságot tekintve már-már tökéletesek a kis turbós motorok. Alulról húznak mint egy dízel de fent sem fogynak el.
-
footy
addikt
válasz
soldi3r #174885 üzenetére
Ettol egy atlagos, hasonlo teljesitmenyu, de mas nyomatek/teljesitmeny-gorbeju 2.0 szivo benzin sokkal jobb.
Te vezettel mar 1.4-es turbot ?(#174892) Johnny_vT
Amit te irsz az (turbo)dizeles betegseg, a (turbo)benzineseknel sokkal szelesebb tartomanyban rendelkezesre all a nyomatek. -
Declare
őstag
válasz
soldi3r #174885 üzenetére
Hat akkor maradjunk az izlesek es pofonok kategorianal.
En nagyon nem szeretnek szivo benzines autoba visszaülni. Vezettem mar a fent emlegetett 2.0 accordot is az uj mazda 6 ot, meg az uj mx5 öt is. Ezek közül egyedül az mx5 ami tetszett, de ott se igazan az amit a motor csinal, hanem az egesz auto igy egyben. Oda passzol a szivo, az fun auto....de a többi. Pedig a mazda 6 amugy tetszik, mert szep es jo auto, de nem kellene es ez csak a motor miatt van.
Izlesek es pofonok
(#174886) OPiiPO hat akkor nem is ertem miröl beszelsz...az 1.4 szivo astranal lomhabb auto a vilagon nem letezik
ahhoz viszonyitva ha nem veri le a vesedet az 1.4 turbos, akkor nezessetek meg, mert szerintem lyukas a turbocsö, vagy ilyesmi
-
Declare
őstag
válasz
soldi3r #174877 üzenetére
rugalmassag alatt ersd, relative nagy nyomatek hirtelen, rövid ideig rendelkezesre all. Ellenben egy szivobenzinnel kapcsolgathatsz jobra balra es akkor sem fog olyat ugrani, pl egy savvaltaskor, mint a kis turbos.
(#174879) OPiiPO ülesbenyomast, nyilvan az eröviszonyokhoz viszonyitva nezd. Nem fogja a vesedet leverni az 1.4 turbo nyilvan
, de hasonlisd össze az 1.4 szivo benzinnel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest