- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
Nem erőltetnem, tudni fogja azt is, de ott már jobban hallod a motor zaját is. Azért az 1.8 (99lóerő) nem arra van kitalálva, hogy folyamatosan 150-160-at menjen. Amúgy tud többet is. [link]
Én stabil 130-al mentem vele, az volt a kényelmesebb és jól fogyasztó. Nem ugrik már onnan olyan jól.(#189352)footy: Még kevesebbel is számolhatsz ha két személlyel mész normál tempó mellett. Akkor nekem 6 litert tudott. De ha nagy átlagot nézek egy Dunaújváros-Budaörs távra akkor nem egyszer kijött a 4,5 is. De ez nem nagy táv. Ezért szoktam azt mondani, hogy a 6-7 liter a pályás fogyasztás olyan 130-nál. Persze van még sok befolyásoló tényező, de kb ennyi. Amit te írtál könnyedén kifog jönni 7 literből. De akkor már inkább egy V60 D6 vagy egy GTE ha fontos a pályázás. Az a két típus röhögve megy 160-at.
(#189354)Qru: Menni fog annyit tartósan, de ott már exponenciálisan nőni fog sajnos a fogyi. Viszont ha 1.6 vagy HSD akkor nem is kérdés, hogy a hibrid a sokkal jobb választás.
-
Senhi
aktív tag
GPS szerinti 150-160 meg teljesen rendben van, en szoktam vele ennyivel menni, bar fogyasztas itt mar megugrik.
Viszont azzal szamolni kell, hogy mar 130-nal is megjon a hangja (foleg az ut minosegere erzekeny nagyon) igy erdemes halk gumit venni ra vagy felcsavarni a hangerot.
-
Doki16
addikt
Igen tudom, inkább B6,5-nek kellett volna hívni. De legalább változott a műszerfal és a motorok. Na meg azért a jobb CR motorok ennél mutatkoztak be. Az már más kérdés, hogy rakták még a B6-ba is.
Mondjuk nekem a B6 soha nem tetszett. De akkor is jelenleg a B8 ami jó vétel, mert tényleg újabb sokkal.
-
-
tboldi
nagyúr
Ehhez kapcsolódóan:
Mostanában elgondolkodtam egy oil catch can beszerelésén. Na, nem mintha olyan sok trutymóra számítanék egy közel tökéletes állapotú L13A1-től, de nem lenne drága az egész, csak 10-15k Ft, úgyhogy why not?
szerk.: Magyarul, angolul és németül nem találok GD Jazzes tapasztalatokat a témában, viszont japánul annál többet, a Google Translate most nagy segítségemre van.
-
oliwire
őstag
Csatlakoznék a 1.2 TSI véleményekre, hogy nagyon kellemes dinamikával bír. Családban van egy Toledo, ezzel a motorral, és nagyon jó vele közlekedni. Nekem 1.6 MK2 Focus van, annál pörgősebb, jobban szedi a lábát. Fogyasztásban is sokkal jobb. 240.000 Km van már benne, új kora óta családban van, főként hosszabb távokra van használva, de semmi problémája nincsen. Céges autó, ha vissza kellene majd adni, mert cserélve lenne, valószínű meg is vásárolnám
-
bernel
tag
Megnéztem egyet próbaképpen, és látom, 1 óra van a megtekintésre. Amikor te vettél, akkor nem volt más érdeklődő megnézni a kocsit? Vagy tolongani kellett a motortérhez?
-
parandroid
félisten
Nyilván, csak annak kell tudatosulnia, hogy ez is egy szolgáltatás, ami beépül az árba. Ha a piacon található legolcsóbb példányt nézzük ki, akkor ott szó sem lesz ilyesmiről. Persze ha a hirdetésben leírja, a helyszínen meg kiderül, hogy eu csináld magad cucc, akkor ott kell hagyni a csába az egész kócerájt.
p
-
Bdanyy
addikt
jobb felszereltségnél más a superbnél az anyaghasználat? 1-es octavianál még elnézem hogy a facelift után is sok helyen kopogós a műanyag, de ebből a szempontól a 3-as (nem túl jól felszerelve) nem nagy előrelépés. Mondjuk még mindig jobb, mint ahol kárpit sincs az ajtókon.
-
Ádám16
addikt
Az IS baromira tetszik, de “prémium” márka, prémium árú alkatrészekkel, ha mégis megnyekkenne valami. Azt is olvastam, hogy szűk, de nekem és a nejemnek -mint írtam, egy mx5 után- ezzel nem lenne gond.
Inkább az a bajom vele, amit írtál. Óriási átverés a Sport szót használni rá. Egy E92 (csak egy példa) keresztbe lenyeli minden tekintetben, ha vezetési élményről van szó, cserébe Az IS még sokat is fogyaszt. Akkor már lenne hibrid belőle.
A Superb MK2 után Passatot kaptál, majd egy új gen. Superbet, ami pedig a hűtővizet eszi, jól emlékszek?
Nekem a Superb egy tipik dízel autó, mással nem is venném szerintem. Hosszúutazós, jólfogyasztós, alulról nyomatékos motor illik a karakteréhez. Beletettem a kalapba.
Eddig így állok:
1. 159: míg nem ültem bele, nem vezettem, marad vakon szerelem. Szerintem vezetni is ezt lesz a legjobb.
2-3.: Laguna III, PUG508 (a kettő közül az ár miatt inkább az előbbit venném, de dizájnra az utóbbi szebb szerintem)
4: Superb: brutál nagy hely, de ha nem bézs belsővel rendelkezik, nekem túl hűvös, már-már antiautós a beltere. Minden más téren jó lehet.
5. C5: az asszony miatt hátrakerült, a másik két francia jobban bejön neki, s mivel nálam ugyanazon a szinten mozognak, nem ragaszkodok hozzá.Átnyálazom a típusokat, és jelentkezek még kérdésekkel.
-
Ádám16
addikt
IS-t csak benzinnel gondoltam én is.
A Superb lehet még protipp számomra. A helyi DasWelt kereskedés értékesítési vezetője jó barátom, és tudna olyat mutatni/szerezni a típusból, ami igazoltan rendben van. Persze van egy kis felára baráti kedvezménnyel is, de ott nem kellene nagyon félni. Annyi a bajom a Superb-bel, hogy egy rohadt nagy limuzin, és nekem egyből egy taxi/sofőrautó jut eszembe arról a szériáról. Viszont tényleg nem lehet rossz. Egész mást adhat, mint egy 159, de meg tudnám szokni. Vezetni jó ezeket? Jó a futómű? Jól mozgatja a kasznit ez a motor?Még a Mazda 6 van eszemben, de a rohadás miatt mindig elvetem.
-
footy
addikt
a kovetkezo 2-3 evre maradna az auto. Az aurisnal a tengelytav azert zavar, mert reboarderes a gyerekules es ha menetiranynak hattal ul/alszik a gyerek akkor az anyosulest az insigniaban szinte teljesen elore kell huzni, igy viszont meg az asszonynak(162cm) sem kenyelmes hosszu tavon.
-
kisza25
félisten
Pista apja nem ilyet vett? (Vályi) Kokszolódik, mint az összes gdi, ennyit tudok róla. (50-60ekm csak város után tisztíttatni kellet, ha jól emlékszem)
Régebben a kia pro ceed gt-be rakták, meg i30 kupéba, most már elég sok mindenbe teszik.
Az új proceedbe, kona-ba, optimába, tucsonba, sportagebe
Van 5 év km korlát nélküli garancia, mi baj lehet?
Speedzone teszt van róla sportage-el (ebben beszél az apja autójáról is, hyundai ix35 1,6 t-gdi) -
LZs?!
aktív tag
Az izgalmat definiálandó: a GT után (miatt?) nem a játékosságban, pörgetésben, illetve az ívrerakásban keresem azt, hanem a birtoklási/használati érzelmi skála (?) vetületén, t.i.
+1 - Örülök, hogy van és jól esik közlekedni (utazni) benne/vele; néha csak úgy kiviszem levegőzni rekreációs tevékenységként, és olyankor nem jön szembe kettő (vagy csak ritkán).
0 - Ott áll, ahol hagytam; beleülök, odaérek, kiszállok; legyen pöcc-röff, és tudja a dolgát.
-1 - Mit keres ez még mindig a kocsi-beállón? Van másik kocsi itthon? Nincs, bammeg...jó akkor megyek ezzel, legalább meg van járatva.
Szóval 1 és 0 közötti sávon keresek opciót; nem félúton, inkább kicsit közelebb a 0-hoz; ha nagyon nem találok, akkor valószínűleg jön valami kultúráltabb 'közlekedőedény' a Nagy Nulla jegyében.
PS: Remélem a fenti agymenésnek más fejében is van értelme...
-
LZs?!
aktív tag
@Qru
Az rendes, stabil embereknek való...
Nekem valami olyasmi kéne, ami még 3 hónap után is izgalomban (sic!) tart.
@rbalint88
Nem szeretnék szedánt, kombit is csak a cuccos Nissan 'elvesztése' felett érzett praktikum-nosztalgiából nézek; t.i. a negatív biciklitesztek okán némileg lanyhult kombik iránti érdeklődésem.
Viszont!
Visszaolvasva volt SLK tipp egy kollégától, és eszembe jutott, hogy abból volt a 'kis McLaren SLR' pofájú generáció; persze pont annyi köze van az SLR-hez, mint az Alfa GT-nek a Ferrari GTC-hez.
CC is, kétüléses is, és van birodalmi
sascsillag, az arányok jók...tetszetős tippnek tűnik elsőre.Konkrétan ennek kapcsán majd érdeklődnék egy kört a hirdetőnél: [link]
Kompresszor 1.8 160HP || Automata - érdemes vagy csak bátraknak?
Az öreg kompresszoros kocsi úgy nyűgös, mint az öreg turbós?
-
BigBlackDog
veterán
Nálad egyébként kulcsos az indítás? Polo (keyless) már kb. ötödszörre játsza el, hogy indításkor csak az önindító teker, de "nem kapja el", nem indul be. Ilyenkor az indítógombot megnyomva leáll és a következő indításkor már minden rendben. Gyanakszok arra is, hogy az indítógombbal együtt, rossz ritmusban sikerül megnyomni a start-stop gombját és bezavarja.
-
Cpt.Price
csendes tag
Igen, ilyenkor azért meginog az ember hite a német technikában.
Kipróbálnék már lassan valami japánt is.Bár az európai szemnek talán tényleg a VAG konszern tudja átlagban a leggusztusosabb beltereket szállítani. Szerintem ez is a sikerük egyik legfontosabb kulcsa.
A start stopot általában elinduláskor kikapcsolom, pedig amúgy szurkolok a bébifókáknak;
az tényleg okos, hogy ahogy mozdul a sor, indít, viszont pl. Hungárián, de igazából bárhol dugóban ez jellemzően úgy néz ki, hogy piros lámpa után is még gurulgatnak emberek, ezért folyamatosan ráindít, gyakorlatilag pár másodperceket áll csak a motor. Illetve a lámpaváltások is relatíve gyakoriak. Vasúti sorompónál szoktam csak hagyni dolgozni, ott még látom értelmét.
Ahogy egy forgalmasabb útra kanyarodva pedig elsőbbségadás táblához lassan kigurulva leállítja a motort, az sztem egyenesen öngyilkos dolog, én legalábbis nem kérek belőle.
-
Cpt.Price
csendes tag
2018-as 1.6 TDI DSG Golfot hajtok cégesként, előtte 1.4 TSI kéziváltós Octavia volt.
Ami az általad felsoroltakból jelen van/volt:
-eszi a vizet, bár nálam egyszeri alkalomnak tűnt. A pláne benne, hogy télen jött elő, egy 50 km-es nyugis M0-s gurulás utáni reggelen dobott üzenetet rá. Ezek után nézegetem majd gyakrabban.
-lassú a fed. comp.- szo szo
- a gyári BT kihangosító random lecsatlakozik a telóról telefonálás közben (wtf?) --> nálam max. 20 percenként megszakad a vonal, helytől függetlenül, de a BT kapcsolat megmarad.
- kanyarban úthibán elpattog a kerék és csúszkál a bódé (WTF?) Ezt az Octavia csinálta számomra nagyon érezhetően, a Golf már tűrhető. Viszont a Superb alatt elvileg Multilink van, illene jónak lennie..
- a dsg állóból induláskor random ránt egy nagyot
Nem sikerül finoman indulnom nekem se, hiába óvatoskodok. Külön finom, amikor időnként a hátramenetet is rántva veszi be, vagy 2-3-4 között felfele váltva ránt. Ezeket csak néha csinálja.. Nincs még 40k km az autóban.
-ACC magától nem indít, csak ha a gázra lépsz. Kb. ha 1 másodperce állt meg a sor, akkor elindul még magától. Egyébként valóban gázpedál pöccintés, vagy tempomat gomb a kormányon.Nálam klíma, parkradar, auto hold okés.
-
molnarpeter
nagyúr
Erősen benne van az is, hogy a tulajdonos család elsősorban ki szerette volna venni a pénzt, amit csak lehetett. Marchionne elsősorban ezt a célt teljesítette szerintem, lásd Ferrari tőzsde, stb stb. Ha sikeres lesz a PSA összefonódás, a család is csomó pénzhez jut, a cég is fejlődhet, profit
-
kisza25
félisten
Ott is 120-150 eFt-ot visz haza a nagy átlag?
Nem.
A GDP nagy része ott csapódik le, a nyaraló/ház vásárló ügyfeleink 90% Bp-i. Meg itt amúgy is 90% nyaralót vesz. A helyi fiatalok mennek külső településekre falusi csokkal, meg babaváróval, mert csak ott tudnak venni.
Vidékhez képest 3x-os fizu van -
-
-
Dare2Live
félisten
Felnötteknél értelmezhetetlen. De pl gyerek máshogy beszállni se tud. Küszöb aztán belép. Rakattam fóliát küszöbre, de a kéder nem fogja megélni a 10évet.
Így utólag lehet nem is a gyári küszöbvédő fóliát kellett volna megvenni hanem az egész küszöböt lefóliázni. Pár hete a biztonsági övet engedte el persze koppant a fényezésen... ha minimálisan is de látszik is.
Babakocsi kivételnél még nekem is figyelnem kell, különben műanyaghoz hozzáér, azonnal látszik. Ott se csak a rakodót kellett volna lefóliázni...
Lehet műszakilag top lesz az autó 10év múlva is mert arra figyelek, de hogy le lesz rugva két gyerek mellett az 100%.
A kuplung sztem egy általános dolog. Anno első yarisomban amit édesanyától vettem 100kkmel, 200kkmnél is a gyári volt. Második yaris uaz a váltó/kuplung és megvétel után kb 70kkmnél cseréltetnem kellett.
-
Dare2Live
félisten
"Motorolaj 5 liter 54 ezer + olajszűrő 9 ezer + munkadíj 20 ezer"
Kia Ceed 1.4T olajcsere+szürő+munkadíjra 80ks ajánlatot kaptam. A fenti össz 83K. Eszerint nagy difi nincs Kia és VW közt árban. Ráadásul Ceed 1.4Tben csak 4l olaj kell.
Aztán írtam, hogy az enyém Venga nem Ceed nem turbo olyat küldjenek. Jött egy 60Ks árajánlat. Néztem továbrba is bután yarisnál én csinálom 10K az anyagköltség hogy jön ki a 60K???
Végül emlékem szerint 27K lett márkaszervízben!!! a Venga szervize. De úgy 27K, hogy lemosták és ha nincs rottyá pakolva mondták ki is takarították volna.
-
bernel
tag
Ha nem megy bele, akkor pedig a vevőknek kellene összefogniuk, és csinálni egy külön oldalt a saját érdekükben.
Biztos itt is van webhez értő ember, aki össze tudna dobni egy ilyet (akár külföldi szerveren is). Csak annyi kellene, hogy az oldalon adott alvázszámhoz lehessen kommentelni, illetve keresni alvázszám szerint, és akkor minden vevő tudná, hogy a hirdetett kocsi alvázszámára rákeressen ott, hogy lássa a kommentekben, hogy mások mit tapasztaltak.
-
gaborbol
őstag
A radaros tempomat meg a savtarto nagyon szepen mukodott hazafele, a veszfek nem tudom.
Vagy nagyon csak a vegen fekez, vagy mint a viccbe amikor a lo nekiszalad a falnak.
Nem vak ez csak bator!Ugye “uj” auto ismerkedes...a 2.4 literes szivo egy v8 a prius2-hoz kepest.
Eco modban, autopalya-auto ut, kb 70km hazaig 90-110 mikor mennyi volt a limit. 5 liter.Nincsenek illluzioim, hogy valos hasznalat mellett pl telen ovijaratba majd siman bever majd 12-14 litert, de ez nem szempont.
Igazabol nem ertem ez is porosan koszosan lett talalva, meg moso karcos mindenhol, ugy hogy ezzel indul majd a holnapi nap. Nem lattam meg ilyen kereskedest, hogy le sincsenek mosva a kocsik. Gyakorlatilag ketszer annyit el tudnanak adni beloluk es kb semmibe nem kerul.
15300 dollar volt, ebbol kijott volna egy 2019-es Camry is 70-80k kilometerrel, de nem mertem megvenni a valto gondok miatt. Hogy ez mennyivel lesz jobb vagy roszabb majd kiderul.
-
Coyot
őstag
Én elég sok embert ismerek aki tisztességel karban tartja az autóját és igen sok dízel van a cimbik között, szóval a szám nem lehet nulla mi már vagyunk vagy 10-en
A legdurvább a hírhedt 2,5 v6 TDI egy Audi A6-ban, már 600k km-nél jár, semmi baja... odafigyelés és időben kopócsere a nagy titok.
Én meg amugy azt nem tudom felfogni, hogy ha beüt egy drágább dolog, turbó csere, az miért a világvége sokaknak - az csere után magánfelhasználásra kiszolgálja az autót. Tényleg rendet kéne tenni a fejekbe...
Megint magamból indulok ki, de egészen örültem mikor dobhattam kettőstömegűt a kuplunggal együtt a lecsóba - legalább tudom hogy benn van a friss és ez kiszolgál, nem lesz vele bajom többet. -
molnarpeter
nagyúr
-
rolcsi910
csendes tag
Nem kell mindenképpen összkerekes.
Ezt a subarut néztem. Mi a véleményed/véleményetek róla?
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/subaru/impreza/subaru_impreza_2_0_wrx-15810101 -
nandow
aktív tag
Ezt már azt hiszem láttam máshol is, jónak tűnik, de valóban nem olcsó.
Igazából ezt csak akkor érdemes megvenni, ha már tényleg van 3 gyerek, előtte meg vehetem majd egyenként a gyereküléseket...
De a kérdés odébb lesz még, egyelőre 1 lurkó van.
Viszont szeretnénk majd még, de én nem akarok emiatt egyterűt (esetleg suvot) venni, bármennyire is az a praktikus. Szeretem, ha egy autónak "autó" formája van (most is szedánom van). Kombi is bejön, azt simán bevállalnám még a nagyobb hely miatt.
Aztán ha ott tartunk majd egyszer, lehet az élet és a szükség átírja ezen véleményemet. -
gaborbol
őstag
Arban nem tud vele versenyezni:
[link]Ez az egy darab van ami meg pont beferne a keretbe, kb ugyan az a felszereltseg, pont abban a varosban van ahol a Camry meg az Optima, de mar nem garos.
A kia meg meg az en futasom mellett is 4 evig garos(motor-valto) lesz a markakereskedonel.
-
parandroid
félisten
Na, a Mazda 6 már Floridában is rohad? Ott is sózzák a pálályákat? Az 5 meg nem?
Amúgy a Mazda 5 középső ülésére nem teszel gyerekülést. Ha szíved van, gyereket sem. Cserébe kihajtogathatod az üléseket a csomitartóból, ami a gyerekeknek full kényelmesek, csak nem marad mellettük hely. Úgy persze lehet vele játszani, hogy csak egy ülést hajtasz fel, a másik felén marad csomagtartó. A toloajtó miatt pluszpont, meg mert kisebb, mint az átlagos amerikai autó. Én szerettem, pedig nekem a legkisebb, 1,8-as szívó volt.
p -
parandroid
félisten
-
Persze ez tisztasor, de én abban a hitben voltam, hogy most nem mernek vásárolni az emberek a helyzetre való tekintettel, de ez nem így van ugyanis akinek volt pénze a vírus előtt annak most is van. Na mind1 lényegében ráérünk bőven, szombaton megnézzünk egy astrát meg egy merviat is.
-
kisza25
félisten
-
rbalint88
addikt
372-nél férjen bele egy szimpla turbócsere és egy felújítás
az tényleg sok futás már.
MunezXBK: Igen, tud rohadni a sárvédőknél elöl (az egész ív és hátra az ajtó fele) és hátul (lökös sarkától visszafele) is, a csomagtérajtó a világításoknál és az alsó élén, valamint a zárhíd.
-
igen, nekem most ez kb. az álom kategória
ha itthon sikerülne összehozni egy céges verdát, akkor ez lenne, egész biztosan. bár, mint tegnap kiderült, ami folyamatban van külföldi pozi (még egy utolsó körre kéne bejutnom), ott jár kocsi, szóval azt még megvárom, hogy sikerül-e lecsípni
-
hoppáá
egy ilyen mondjuk nagyon bejönne, bár nem tudom a peugeot hibrid rendszere mennyire megbízható: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/peugeot/508/peugeot_508_sw_rxh_2_0_hdi_hybrid4_egs6_friss_szervizheadupkamera-15395804
az insignia is tetszik
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest