- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
vzsryl #174407 üzenetére
Páromnak volt 1.4-es G Astrája, most 1,6 Fókája van, nekem meg 1.6-os Merivám van. A Fóka messze a legjobban megy az összes közül, sokkal agilisebb és a váltókiosztása messze jobb, mint a két másiknak, viszont a futóműve keményebb, rosszabb úton kényelmetlenebb, jó úton viszont nagyon szépen tapad. A Fókát most vettük 2 hónapja. Amit a Meriva-Fóka viszonylatban mondani tudok még, hogy a Fókához minden alkatrész olcsóbb, lényegesen olcsóbb volt az első kötelező szervizem vele (vezérlés készlet, vízpumpa, gyertyák, hosszbordás készlet, hengerfej tömítés, gyertyák, folyadékok, szűrők), mint a Merivával.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
vzsryl #174161 üzenetére
Régen is úgy volt, hogy csak annak érte meg a diesel aki sokat megy, és akkor a gázolaj még olcsóbb is volt a benzinhez képest, akár jelentősen is
Ma már drágább vagy egy árban van.
Így ma szinte biztos, hogy nem éri meg a diesel új autó esetében, figyelembe véve, hogy a diesel motor karbantartása legtöbbször többe kerül a benzineshez képest.Ha valaki ennyit számol mint a kollega, akkor neki az elektromos való, ha tudja otthon tölteni.
Arany középút lehet a hybrid, ha nem taxizták vele körbe többször a földet, hybridből én Yarist választanék, olyan taxit még nem láttam. -
kisza25
félisten
válasz
vzsryl #173959 üzenetére
persze lehet, 3500-tól érezhetően megindul, 0-100 11,5s, vissza kell szúrni és megy, 130-140-nél már nehezebb gyorsítani, de autópályán nincsen szembe forgalom.
A váltója nagyon rövid, kompenzálva az erő hiányát, 6-ban annyit forog, mint az i20 forgott 5-ben.
Tudom nagyon jó a fogyija a balenonak, de méretben nem lett volna előrelépés i20-ról, beltere meg sokkal gyengébb. Egyébként érzetre ugyanúgy megy a baleno, mint az i20 1,25 -
MongolZ
addikt
válasz
vzsryl #173489 üzenetére
vzsryl, eami, molnarpeter, Doki16
Köszi a tippeket mindenkinek, mindegyikkel egyetértek. Természetesen nem kötelező a 6MFt, a Vitara pl. ezért bejövős nagyon (volt több Suzukim is, de kivételesen most a Dacia formája is jobban bejön náluk).
(Használtat azért nem zárom ki, mert relatív sok az 1-2 éves, gyári 5 év garis autó hahun, ezekben úgy-ahogy megbízok, de igazatok van, az új a biztos).Talán a Prius lóg ki a sorból, a lopás/rongálás miatt nála tartok egyedül. Hagytam már nyári éjszakán a VIII. ker közepén az autómat lehúzott ablakokkal - véletlenül... még a kifüggesztet bekapcsolva hagyott GPS-hez sem nyúltak
Egyébként a legjobban egy Hyundai Ioniq tetszene, de az összegben nagyon kilóg...
-
-
t1
veterán
válasz
vzsryl #171315 üzenetére
Ne is mond. Saját kocsim benzines, céges dízel. Reggel ha a depóban beindítjuk a Jumper/Transit (Transitból régebbi is van) szabályosan fojtogat minket a kipufogógáz, benzinesnél sose éreztem még ilyent. Mondjuk ettől függetlenül mindig benzin párti voltam, de amióta napi 8-9 órában dízellel járok megszerettem megtudom érteni, ha valaki nem benzinessel jár.
-
-
-
Gaben92
őstag
válasz
vzsryl #171307 üzenetére
Ezen felesleges vitázni mert amíg olcsóbb dízellel járni addig az emberek leszarják ezt 90%-ban. Nálunk emiatt vannak a dízelek igen súlyos büntetőadóval sújtva. Ha legalább 50k km-t mész évente kb akkor vagy kb nullán. (50k km-re elegendő gázolaj ára+ büntetőadó kb annyi mint 50k km-re elég benzin ára)
-
gzbotii
nagyúr
válasz
vzsryl #171304 üzenetére
A sok város egyhuzamban, amit nem szeretnek a dízelek. Viszont ha évi 25.000km számolunk, ami átlagosan évi 252 munkanappal veszünk az napi 100 km. Ha megy 50et városban és utána 50 km helyiségen kívül is, az azért ki tud kormolodni rendesen.
Plusz legalább 2 literrel kevesebbet kérnek a dízel. -
Integrale
veterán
válasz
vzsryl #170894 üzenetére
Nagyapam 12 eve csinaltatta a 405-on valahol Veszprem korul, 80 volt akkor.
3 eve jott hozzank egy beszallito, volt a rakterben egy 306-os hatso hid, kiszurtam, dumaltunk, mondta, hogy ok 45-ert csinaljak, megadta az elerhetosegeiket, ha meglesz bedobom ide.
A felujitottakra raknak zsirzashoz lyukat, minimalis karbantartassal tobb szazezret elmennek.
-
Integrale
veterán
válasz
vzsryl #170891 üzenetére
40-70 kozott adnak hozza teljesen felujitott hatso hidat. Odamesz, leveszik a regit, fel az ujat, fizetsz, kezfogas es mesz utadra.
40-70 kozott nem uszod neg egy komplikaltabb futomu felujitasat, nekem csak a 16 szilent ennyi. Kategoriatarsakkal pedig ilyen teren nem erdemes osszevetni, mert azok csatolt-hosszlengokarosak, a Pug 206 hosszlengokaros, tehat fuggetlen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vzsryl #170811 üzenetére
+1
Évi 10k km-re biztos nem vennék dízelt, az nagyon alacsony futásteljesítmény cserébe a DPF/DMF ára már többéves üzemanyag difit fedez egy benzineshez képest. És akkor nem ment tönkre semmi drága cucc benne (pl nagynyomású pumpa, injektor stb).
mod:
Arról nem is beszélve, hogy egy CR dízel nem az a szint amit otthon a sufniban megszerel az ember. Még ha ki is cseréli otthon a DPF-t, injektort feltanítani ki fogja? Ezeknél már lassan egy akksit sem tudsz cserélni mert azt is fel kell tanítani gyári kütyüvel (pl VAG-nál).
-
válasz
vzsryl #170811 üzenetére
Igen, azonban:
"ha dízelt vesz, magasabb fenntartási költségekért kisebb fogyasztást kap. (...) Egy tipikus, középkategóriás autónál például bő két liter üzemanyagot meg tud spórolni száz kilométerenként, ami százezer kilométer autóhasználat alatt mai áron számolva úgy 800-850 ezer forint." - TotalcarNem számoltam utána, de ez pedig a mérleg másik oldalán van.
-
-
realist
őstag
válasz
vzsryl #170572 üzenetére
Teszt vezetésen már túl vagyok, azért is írtam a tapasztalatot (már csak döntenem kellene
).
Jelenleg erőben a kettő között vagyok a mostani autómmal. Civic jó erőben, de szívó karakter így nyugisan is lehet vele közlekedni, de van benne bőven tartalék.
Ceed esetében sem az erő ami a gond szerintem inkább a váltó pontossága és a fokozat kiosztás. Futóműben kormányzásban viszont rendben van. -
whited
addikt
válasz
vzsryl #170477 üzenetére
zoo8800: Azért egy Vitara ezt biztos megmosolyogná
Nem megy, ez eléggé relatív.
Másrészt 132 LE az a 100, és mivel a váltó áttételezés rövid, így azért tud az menni.
A tömeget illetően valóban, picivel 1300kg fölött van, ugyanakkor a fenntartása is kedvezőbb, mint a turbóval szerelt autónak. -
válasz
vzsryl #170063 üzenetére
Tudom, a kivételek erősítik a szabályt...
Haverom fél év alatt 600 ezer Ft-ot locsolt a 7 éves, szívóbenzines Avensisre. 1 gazdás, magyar első forgalomba helyezés, kb. 150 000 km volt benne. A "becsületesneppertől" vette.Es végig benne volt a para, hogy rosszalkodik az elektromos kézifék, mely 400 000 Ft-os story, lévén Totoya. Aztán inkább lecserélte, az árán is bukott 3-400 ezret (~ fél év alatt). :/
Viszont nagyon jól fogyasztott.
-
Csaby25
őstag
válasz
vzsryl #170069 üzenetére
Autónavigátor:
"Még az alap 1.8-as benzines is bőven elegendő, kellőképp nyomatékos, illik az autó karakteréhez, fogyasztásban is megállja a helyét. Persze a D4-D dízelekkel nem kelhet versenyre: csekély étvágy, bőséges nyomaték, finom járás, halk működés, tartósság. A 2.0 benzines csak alig megy jobban, de átlag 2 literrel fogyaszt többet az 1.8-asnál, a 2.4-es csupán mellékszereplő. Dízelből a 2.2-esek problémásabbak, mint a 2,0 literes."
-
kisza25
félisten
válasz
vzsryl #169097 üzenetére
Nálam a tipo nyert (ár miatt, 4,7M már a suzukit vettem volna), de a puding próbája az evés, kicsit olyan érzésem van, most a tipo vásárlása kapcsán, mint mikor a kia ceed-et vettem 2011-ben.:
Mit veszel ?
kia ceed
Az mi egy autómárka?
igen, koreai
koreait veszel? hülye vagy?
a hyundai is koreai aztán jó autó
hyundai? az nem porszívó márka?...3 évvel később meg átjött a szomszéd, hogy megnézhetné a kia-t, mert ő is venne, fater azt is vett + a rendörök mikor igazoltattak többször is kikérdeztek, hogy mennyire vagyok elégedett a kia-val + a gumicserénél is elégedetten bólogattak, hogy a kia nem nagyon látnak, csak gumizáskor, mert nincs velük baj...
most kicsit ugyanez van csak a tipoval
FIAT-ot veszel, hülye vagy?, mondjuk most tutira átjön a szomszéd egyből, mert FIAT-os + a szerelőm is kérte, hogy jelenjek meg vele egy pofavizitre -
zolnagy
őstag
válasz
vzsryl #169029 üzenetére
Ma körbenéztünk asszonnyal az autók között.
Képben volt kis ideig a Kia Venga, amíg meg nem néztük élőben..Megnéztük a Fiatot, ott az volt a legnagyobb baja, hogy a hátsó index neki nem tetszik
Magyarázhattam én, hogy milyen a hely belül, mivel van felszerelve, mekkora a csomagtér, ingyen szervíz ...stb, de nem, az index, meg az eleje nem tetszik neki, meg szerinte alacsonyan van...nőkAz scross viszont tetszett neki, úgyhogy eldőlni látszik a dolog.
Ellenben az első kötelező szervízre nekem 50e-t mondtak itt Győrben, amit sokallok, amennyiben csak egy olajcseréről van szó (és első szervíznél nem hiszem, hogy sokkal többről) -
zolnagy
őstag
válasz
vzsryl #169022 üzenetére
Köszönöm és a többieknek is.
Megfogadom a tanácsod, tesztvezetem őket, ha lehet.
BigBlackDog, köszi, ezt nem tudtam, hogy itt nincs EGR, azt hittem ez alap mindenhol.
focvis, először marha rondának tartottam, de mostanra már nem zavar.
rbalint88, a led fényszóró az valóban nagy királyság állítólagÚgy látom, itt a Suzuki felé hajlik mindenki.
Pedig nagyon szép autó az a Tipo, de a racionalitás ezek szerint mást mond.
Mindegy, kipróbálom őket. -
szőröscica
addikt
válasz
vzsryl #168411 üzenetére
Ne terjesszuk mar ezt a haromhengeresnek szar hangja van dolgot. Elhiszem, hogy sokakban motoszkal a regi fos csaladi wartburg emleke vagy a barkase, de egy uj modern haromhengeres benzinesnek semmivel sincs rosszabb, sot inkabb jobb hangja van, mint a negyhengeresnek. En meg a berelt szivo Citroen C1-et is lelkesen forgattam tiltasig, mert jol szolt az 1 literes haromhengeres benne.
Amiben gyengebbek lehetnek az a vibracio, persze ezen ideig oraig segithetnek a csodaszuper motortarto bakok. Illetve a pici motornak motorfeke se sok van. En ujonnan nem vetnek el egy autot a haromhengeresseg miatt. Vezettem 116i-t haromhengeres motorral, rohadt jo volt.
Tudod minek van szar hangja? A negy hengernek, na az fos barmilyen modon.
Szerk: ez az en velemenyem. A masik a Tied. Menjen el, probalja ki, siman lehet, hogy tetszeni fog neki. Az is, hogy nem.
-
Dani_kp
addikt
válasz
vzsryl #168088 üzenetére
Ennyi szerintem biztos nem fognak mondani, nevelő fater az elmúlt szűk 1 évben 3-4x volt tesztvezetésen a suzukinál, legutóbb egy 2018-as vitara-t próbált ki, türkíz kék az egész, 1,4 turbó benzin, gl+ felszereltség, ezt adják 4,9-ért akciósan (talán 5,2 lenne), de ebből már egy forintot sem engednek. Mivel keresett autó viszik, mint a cukrot itt már nem engednek olyan mértékben, mert úgy is elviszik. Plusz ha nincs szerencséd, akkor még 2-4 hónapot is várhatsz, ha nincs készleten az adott kereskedésben.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
vzsryl #168059 üzenetére
ez egy hype
a kb sosem volt megbizhatosagi legendakkifele megy a duma, hogy baze ehhez sosem kell semmi, termeli az alkatreszt, meg en adom a benzint/gazolajat a MOL-nak
ha meg felmesz egy markaspecifikus forumra ott meg erdekes modon omlenek rad a hibakeresesekaztan mindenki ugy veszi ezeket a szupermegbizhatonak hitt autokat, hogy 3-4-n mennek el megszakerteni, meg tipus specifikus szerelo is megnezi, meg ha lehet markaszerviz is, es megis egy fost vesz meg ennyien atnezve is
-
Integrale
veterán
válasz
vzsryl #168059 üzenetére
Ezzel két bajom van. 1. Tegyük fel. 2. Ebben bízik.
Akkor tegyük fel azt is, hogy a piaci árakhoz képest drágábban vett Hondán beszarik valami. Tudom ez elképzelhetetlen, de azért voltak itt dolgok, nyelestengely csapágy, féltengely törés, kp zár motorok, vezetőülés, kormánymű, leömlő repedés, olajfogyasztás, motorcsere (motorblokk repedés), motortartó törés és még egy pár dolog, amiket lehet olvasni Civic/Accord fórumokon.
Tájékozódás nélkül, csak azért megvenni valamit mert az japán, az Honda és megbízható mert japán, mert Honda, nagy mellélövés is tud lenni.
Nekem ez kicsit olyan, mint az árhoz társított vélt, vagy valós minőségi többlet.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
vzsryl #167928 üzenetére
Koszi, korbenezek akkor ennel a tipusnal.
A tobbi tipus abszolut felejtos emellett?Gombinyó
Bar szeretjuk a kis 307-est, mert alkalmi vetel volt (8 evesen 90ezer km-el hibatlanul 450ert, es az elmult 8 ev alatt kb ugyanennyit koltottunk ra), 800 korul mar nem biztos hogy ezt valasztanam
-
-
-
q13579
senior tag
válasz
vzsryl #167754 üzenetére
Családban van egy pár hónapon belül eladóvá váló 6 éves, összkerekes 2.0-s darab, ismert előélettel. Azt mondták tegyünk vele egy próbát, hátha tetszik és elég lesz. (Ha jobban használható lenne a csomagtere, a megbízható előélet és kis km miatt még bele is mentünk volna valószínűleg, de nem tűnik úgy a próba alapján, hogy pakolhatóság szempontjából jobb lenne az eladott sedan passat-hoz képest... Sajnos a mélysége hiányzik a csomagtartónak, mert felfelé ugyan lehetne pakolni picit többet, de azt meg már a hátsó oszlop lecsapása miatt lehet korlátozottan megoldani.
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
vzsryl #167747 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ahogy olvasom az előző linket, látom volt akinél az volt a bibi, hogy az eladás előtt nem volt jelen a hiba. Nálam a be ázás meg volt, csak állítólag azt ki javították a kocsi szélvédő részénél lévő víz el vezető ki takarításával. Mielőtt én még át vettem volna névre írva.
A turbót azt nem tudom. A kereskedő mondta hogy nem nézte át, nézessem át. (De hát akkor így hogy merte meg venni, a presztízsét adni hozzá, hisz tudta korábban törött volt. ) De nekem ehhez nem volt akkor ismeretségem. Plusz több autót az orrom elől vittek el 1-2 nap alatt. (Még egy Rover 620 SDI-t is, amit senki nem ajánlott.)
De aki szét szedte az meg mondta hogy már az eladás pillanatában is lötyöghetett a turbó lapát vagy mi. Most körülbelül 0.5-0.5 centis ívben lötyög le-fel. Nem nagyon merem használni így.. -
kisza25
félisten
válasz
vzsryl #167636 üzenetére
A vitara már az fl, meg nagyobb rá a kereslet, de nincs egy kategóriányi különbség közöttük méretben, csak kb 10 cm
Amúgy a vitara olcsóbb elvileg 50eFt
Amúgy meg még nincs is rendes ára azúj vitaranak, csak októberben kezdik el gyártani, akkor derül ki a felszereltség is, hogy pontosan mi lesz a gl-ben gl+ban... Tudom mert voltam bent a napokban mielőtt megrendeltem a tipo-t -
-
BigBlackDog
veterán
válasz
vzsryl #167526 üzenetére
G Astra valóban nem rossz, de 500-650e Huf körül mi nem nagyon találtunk értelmes példányt a 2001-2004-es évjáratúak között. Vagy "csak tölteni" kellett a klímát és egy adag apróbb hiba volt rajta, vagy olajos volt a motortér, ahová csak néztünk, de volt olyan példány is, amiben se hűtőfolyadékot, se motorolajat nem nagyon találtunk az eladóval közösen keresgélve sem.
Talán 700-800e Huf körül már jobbak vannak, de szerintem költségmentes darabot nem fog találni 900e Hufos kerettel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest