- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
liszi70 #317507 üzenetére
Ha ilyet szeretnék csinálni, akkor képernyőmentések formájában kivágnám a fontos üzeneteket egy adott beszélgetésből és Jegyzetekben egy új jegyzetbe beillesztgetném a képeket egymás után.
Csináltam egy példát, itt 3 db képernyőmentést illesztettem be egymás alá jegyzetbe, véletlenszerűen kiválasztott SMS-ről. -
gretzky77
veterán
válasz
liszi70 #317507 üzenetére
Lehet nem jól értem de. Ha megnyitod az üzeneteket és ott egy adott szálat ( mármint adott számról történő beszélgetést) akkor ugye látod az összes tőle jövő üzenetet, itt hosszan nyomsz az egyikre akkor bead egy menüt, ezen belül legalul van egy továbbiak, ha arra nyomsz akkor tudsz egyes üzeneteket jelölni és azokat törölni. Remélem erre gondoltál
Bocs ahogy visszaolvastam nem ezt keresed.
-
bostone
addikt
válasz
liszi70 #313023 üzenetére
Épp a napokban esett egy hosszabb vita ex droidosok igényeiről és végül megállapításra került, hogy az IOS rendszer az olyan amilyen. Nem lesz más. Egyes elemek logikátlannak tűnhetnek, de változások csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem következnek be. Amikor a felhasználó elkezdi felhasználni a készüléket és az addig megszokott kényelmi vagy egyéb funkciók máshogy működnek vagy hiányoznak, akkor nincs mit tenni. Ezt lehet ragozni, de ez így marad.
Az IOS nem a tökéletes rendszer rövidítése magyarul, hanem Steve Jobs hagyatéka a világra.
Ha ebben a topikban nem találtál megoldást a problémára, valószínűleg máshol is hiába keresed.
Én a helyedben már felhagytam volna a próbálkozással, a sorok között kiviláglik mennyire nem érzed jól magad ebben a mobilban. Néhány pici apró kellemetlenség megmérgezi az egészet, hiszen egy csipetnyi lósz.rral el lehet rontani egész tányér levest is akár.
Tedd fel a kérdést magadnak!
Kell ez neked? -
-
törölt tag
válasz
liszi70 #313016 üzenetére
Szeretek ilyen design döntésekről elmélkedni mire gondolt a költő, csak hát úgy is belekötnek...
(talán Jobs és Ive annak idején nem akartak zsúfolt állapotsort mindenféle ikonnal, bár én szívesen elcseréltem volna az orientation lock ikonját egy áthúzott harang ikonra)
Annyit jegyezz meg, a kapcsoló fent (kijelzőhöz közelebb) van csörgés módban és lent van némító módban. Így sötétben, zsebben is ki tudod tapogatni éppen hogyan áll. Amúgy az eseted nem normális, annak a kapcsolónak eléggé stabilnak kell lenni, nem szabadna önálló életet élnie. Tipp: addig is legalább a családtagok, fontos kontaktok esetében állítsd be az emergency bypass-t, így nekik mindig csörögni fog tök mindegy hogyan áll a némító kapcsoló és milyen fókusz mód van éppen. Lap alján nézd.
-
válasz
liszi70 #313016 üzenetére
Érthető, de ezzel megint egy olyan hullám lesz elindítva, mint az előzőekben. Az tény, hogy nálad nagyon laza lehet a gomb, sok év alatt egyszer sem kapcsolódott át nálam. Viszont, ha tokot nem akarsz, akkor marad egy okos óra, ami jelzi a hívást, nem is kell ehhez feltétlenül Apple Watch. A panaszos érthető és valóban nettó gáz, hogy iPhone 15-ös pro szériáig kellett várni, hogy kirakja állandó ikonként az óra mellé, nem pedig csak a CC-t lehúzva mutassa.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
liszi70 #312470 üzenetére
Emlékeim szerint zárolt kijelző esetén a kezdetektől fogva csúszka volt, „fogadás” opcióval. A hívás elutasítása a korábbi (kis méretű) iPhone-ok esetén a felül található bekapcsoló gombbal történt, később ez a gomb a telefonok jobb felső részére költözött, miközben a funkció ugyanúgy megmaradt.
Szoftveres téren annyi változott, hogy az egyik frissítés elhozta a „banner” (szalagsáv) értesítést a bejövő híváshoz: [kép]Amikor ez aktív, akkor a felső sávban megjelenő szalagon van zöld és piros gomb egyaránt. Külön praktikus benne, hogy felvétel után ugyanezen a felületen a kihangosító is aktiválható.
Ez bekapcsolt kijelző esetén érhető el.
Újabban pedig a dinamikus sziget esetén oda is „feldobható” a bejövő hívás, ahonnan már megint el tudod utasítani piros gombbal. Ezen kis apróságok miatt is nagyon bejön nekem a dinamikus sziget, sok efféle kis vezérlést tesz lehetővé. -
válasz
liszi70 #312470 üzenetére
Lockscreenen szerintem sosem volt (max lehet tévedek, de én nem emlékszem, hogy lett volna), hisz akkor már nem csúszka kell hanem érintés, tehát könnyebb véletlen elutasítani/felvenni hívást a zsebben. Nyilván meg lehetett volna oldani kétirányú csúszkával, de ez slide feature szintén az első iPhone-al jött és védjeggyé vált.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
liszi70 #312329 üzenetére
A kamera beállításokban van rá lehetőség, hogy zárolja a kamerák közti váltást (bár lehet ezt csak iPhone 13-tól tudja, de nézd meg). Lehet nem a legideálisabb kamerát használja a feladatra. A mellékelt screenshotokon nem csak az látszik, hogy szétesett a felvétel, de a színreprodukció is eltér, én arra tippelnék, hogy átváltott egy másik kamerára ami nem bírja ezt a kevés fényt és még digitális zoom is van rajta (de ez csak tipp, lehet fel kéne dobni a videót valahova).
-
-
válasz
liszi70 #311775 üzenetére
Személyes ötletem az lenne, hogy fogsz egy fogpiszkálót, egy kést és egy vágódeszkát, majd faragsz a fogpiszkálóból egy olyan darabkát, amit körömmel aztán be tudsz nyomkodni úgy a kapcsoló melletti résbe úgy, hogy az passzentosan benne maradjon.
Aztán ha úgy gondolod, hogy nem kell, tű hegyével bármikor ki tudod piszkálni.
További hasznos ötletekért és tippekért dobj egy lájkot és íratkozz fel a csatornámra! 😁 -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
liszi70 #311778 üzenetére
Legegyszerűbb: Az óra mellett ott a kis harang áthúzva, de a billzet hangja ahogy gépel, vagy a telefon zárolásakkor is van hang. Persze ha csak nem kapcsoltad ki ezeket a hangokat.
Vagy ha megteheted vegyél egy iPhone 15 Pro/Pro Max-ot és ott nem kattintós a gomb már.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
liszi70 #311701 üzenetére
A 14 év Androidból az utolsó 5-öt OnePlus készülékekkel töltöttem, sem ott, sem pedig most itt nincs gondom a némító kapcsoló véletlen átállításával, de ezt mások is írták. Ami azt illeti nekem előtte hagyományos Androidos telefonnal sűrűbben fordult elő, hogy a hangerő gombok véletlen elnyomkodásával nem abban a módban volt, ahogy hagytam.
Nem lehet, hogy egyszerűen csak rosszul nyúlsz hozzá amikor ilyen történik?
A másik ami eszembe jutott, hogy ha jól emlékszem használt készüléket vettél, nincs "kiszopósodva" a gomb? Határozottan kell bekattannia a helyére.
-
Shyciii
veterán
válasz
liszi70 #311679 üzenetére
Én tok nélkül használom, de sosem fordult elő, hogy "véletlenül" átváltottam, pedig nadrág zsebébe szoktam tenni, és nadrágjaim között van laza vászon is, meg farmer is. Nekem inkább az a gondom az Apple kapcsolójával, hogy annyira kis pöcök, és a kapcsolás iránya pont nem párhuzamos a kijelzővel, így sokkal nehezebb átkapcsolni az éppen fogó kéz hüvelykujjával. Egy Oneplus ebben mérföldekkel használhatóbb bármilyen körülmények között. Bár ez még kevés ahhoz, hogy Iphone 15 Pro-ra váltsak.
-
syler123
veterán
válasz
liszi70 #311683 üzenetére
+1 a tokra, legalább eltakarja a karcokat
Az ESR cloud case nekem nagyon bejött, tapad mint a fene, igaz alig bírom kiszedni a zsebemből, de nagyon jó a fogása és lehetetlen hogy kicsússzon a kezemből. A legnagyobb negatívja, hogy vonzza a port.
5200 ft szállítással, kuponnal.
-
bostone
addikt
válasz
liszi70 #311683 üzenetére
Nem jelent túl nagy beruházást és könnyedén elkerülnéd a kellemetlen helyzeteket. A méret sem növekszik drasztikusan az olcsóbb tokoknál sem.
Más:
Gyári billentyűzet esetén el lehet érni, hogy a beillesztés gomb megjelenjen, ha a szövegmezőbe lépek és a vágóasztalon már a cucc?
A hosszan nyomás beillesztés nekem kevésbé komfortos. -
válasz
liszi70 #311436 üzenetére
Másodjára fordul elő, hogy a mechanikus némító gomb véletlenül bekapcsolódik. Először még fel tudtam fogni humorosan, mert épp nem hívott senki, de most már bosszús vagyok. Két fontos hívásról maradtam le, mert nem csörgött az asztalra tett telefon. Ez csak nekem gond? Vagy kizárólag tokban használja mindenki az iPhone-ját, és úgy ez nem probléma? Tok nélkül katasztrófa ez a megoldás! Bár fogalmam sincs, milyenek a tokok, de gondolom úgy jobban le van védve az a pici gomb.
-
-
divan
őstag
válasz
liszi70 #311457 üzenetére
Igen, minden Iphonon van, kivéve a legutolsó, 15-ös szériát. Ott már gomb van helyette, ami programozható. De a kapcsolóról eddig mindenkitől még csak pozitívat hallottam nyilatkozni. Úgyhogy lehet tényleg egyedül vagy, vagy legalábbis nagyon elhanyagolható kisebbség.
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
válasz
liszi70 #311232 üzenetére
"Szerintem is egyszerűbb ettől a szövegmezőben oda koppintani, ahová szeretnénk a kurzort."
Nem csak koppintással tudod átmozgatni. Ha nyomvatartod a kurzort, akkor folyamatosan tudod ide-oda tologatni akár betűnként, ráadásul kis nagyítószerűen látod, merre jársz.
Nem felesleges az 123 gomb. Ha nyomvatartással mész rá a számra, akkor visszaugrik, ha csak egyszer nyomod meg, akkor ott marad. Úgy, mint a gyárinál.
Ami plusz, hogy az egyes gombokon hosszan nyomva több másodlagos karakter közül lehet választani, mint a gyárinál, illetve a pontra hosszan nyomva is gyorsabban elérhetők az egyéb írásjelek.
-
sgeza
veterán
válasz
liszi70 #311228 üzenetére
A Gboardot azért érdemes megnézned. Én Androidon is azt használtam, és itt is az jön be leginkább. Az persze kétségtelen, hogy töredéke funkció nem tud itt működni ahhoz képest (feltételezem, Apple korlát miatt), de még mindig sokkal jobb számomra, mint a semmit nem tudó gyári.
-
sgeza
veterán
válasz
liszi70 #311198 üzenetére
Gboardnál a jobb alsó sarokban lévő alapértelmezetten pont gombra hosszan rányomsz, és csúsztathatod az ujjad egyéb írásjelekre. Szóköz hosszan nyomva kurzornavigációt ad (bár én inkább a szövegmezőben szoktam húzni a kurzort). Illetve itt is megy az 123 gomb nyomvatartása funkció.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kipróbáltam féltucat billentyűzetet, én is lefutottam ezeket a köröket tavaly, de mindegyiknek van valami nyűgje vagy hiányossága és egyik sem annyira fejlett, mint az Android verziók. Végül én is visszatértem a gyárihoz, mert hiába siralmasan fapad és még bugos is, meg egy csomó speciális karakter nagyon el van dugva az almenü-almenüjébe, de legalább a gépelésérzet és az érzékelés pontossága ezen a legjobb.
Aztán amikor + jelet kell írnom, legfeljebb elmormolok egy rohadjmeget.
-
törölt tag
válasz
Vesszőhöz 123 nyomod, vessző, szóköz és visszavált. 123 csúsztatod vesszőre, elengeded és visszavált ABC-re. Felkiáltójel egyebek ugyanígy. Pont = dupla szóköz
Számok: megint 123 csúsztatás vagy egy ujjal nyomva tartod és másikkal írod a számokat. Ékezetes betűnél a haptic feedback miatt könnyű ráérezni mikor vagyok jó helyen.
Megszokás kérdése amúgy, nekem régen a Lumia billentyűzet volt etalon, iOS félét hamar megszoktam. Android, Samsung topikokat nézve ott is vannak olyan elütések, hogy szerintem ez inkább személyfüggő. -
válasz
liszi70 #310912 üzenetére
"Köszi, akkor az történhetett az első beállítások környékén, hogy nem tűnt fontosnak, és kapásból töröltem.
Vagy lehet, hogy véletlenül. Ha ilyen fontos rendszer-appról van szó, akkor miért engedi törölni a rendszer?"
Mert nem olyan fontos. Nélküle is működik a rendszer, és megkockáztatom, hogy a felhasználok 90%-a nem használja az általa nyújtott automatizálási lehetőségeket.
Alapból ott van, de ha le akarod törölni, akkor alighanem nincs rá szükséged, a rendszer helyes működéséhez nem kell, bármikor visszatehető, szóval miért ne engedné letörölni?
Számodra is csak most vált fontossá azzal, hogy valamit, amit nem nyújt alapból az iOS, ezzel lehet megoldani.Én inkább azt nehezményezem, hogy az aktulis havi "elfogyasztottű"
mobiladat-mennyiséget (megadható fordulónappal) miért nem mutatja alapból a Beállítások. A Parancsok egy viszonylag friss app az iOS-ben, de a telefon által mért ténylegey és percre pontos aktuális havi "fogyasztás" lényegében mindenki számára érdekes, aki adott, nem korlátlan mobiladat-mennyiséget tartalmazó havi előfizetési csomaggal rendelkezik...
-
válasz
liszi70 #310908 üzenetére
Akkor kapcsold be, ha minden nap ugyanakkor töltöd kb. Ha össze-vissza, abból nem tud egy szokás mintát leképezi.
A helymeghatározás amiatt kell neki, hogy ha elutazol, nyilván tudja, hogy akkor ez már nem tartozik az adott töltési rutinhoz.
Ez az általános helymeghatározás, nem az, amit apponként kapcsolgatsz ezzel akku időt spórolva.Valamint ahogy a többiek is írják, a topik kereső egy csodás eszköz, próbáld ki, a tudás új szintjére léphetsz.
-
-
divan
őstag
válasz
liszi70 #310880 üzenetére
Vodánál sajnos nem működik ez a dolog, én is ezzel küzdök, céges flottában vagyok, az applikációhoz nem kapok felhasználót, azt nem lehet elintézni náluk, hogy a fiamnak külön vásárolt (szintén ebben a flottában) előfizetéshez ne csekken küldjék a havidíjat. Mivel a cég csekken kéri, így az egyedi előfizetők sem kérhetik elektronikus formában.
-
vargalex
félisten
válasz
liszi70 #310847 üzenetére
Én a szintén flottás előfozetésemet (aminél még a számlafizető sem én vagyok, hanem a munkáltatóm) simán fel tudtam venni a Telekom alkalmazásban a regisztrációm alá. Semmit nem tudok rajta módosítani, de minden adatot (felhasznált adatkeret, hívások ideje, elküldött SMS-ek száma, stb.) látok.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #310847 üzenetére
Akkor csak a Shortcuts módszer lesz jó neked. Meg kell adni a linkelt leírás alapján új parancs nullázza és automatizálásban havonta adott időben kérdés nélkül fusson le ez a parancs. Vagy a butább módszer egy ismétlő emlékeztetőt csinálni fordulónap reggelére és te nullázod manuálisan a menüben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
liszi70 #310842 üzenetére
Nem, ez lesz a hivatalos gyári.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
liszi70 #310799 üzenetére
"Hát, nem tudom, de a mai tapasztalatom alapján nekem sokkal jobb volt a Simple-vel fizetni androidon, mint a Tárca-ban lévő Apple Pay-el."
Androidon Simple, Budapest Bank és GPay tapasztalatom is volt és mindegyiknél stabilabb és magabiztosabb az Apple Pay.
"Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán mi a bánatnak kell ez a dupla gombnyomás?"
Androidon a telefon feloldásával igazolod magad, iOS-en viszont közvetlenül a fizetés előtt kéri az azonosítást, nehogy feloldott telefont ellopva tudjanak vele fizetni. Nem kell duplám azonosítanod magad, ha eleve dupla gombnyomással oldod fel a telefonod, egyből a fizetéshez visz.
-
válasz
liszi70 #310758 üzenetére
Huhh 1GB…
Az nekem már évekkel ezelőtt sem volt elég, pedig azért annyit nem használom a mobilnetet.Beállítások-Általános-Appfrissítések a háttérben
Itt legfelül az Appfrissítések a háttérben opciót kapcsold át Wifi-re.Alapjáraton Wi-Fi és mobiladat-hálózaton van.Nézd meg a Beállítások-Apple ID (neved legfelül)-iCloud-Biztonsági mentésen belül, hogy ki van-e kapcsolva a Mentés mobilhálózaton.
Aztán Beállítások-Fotók-Mobiladatforgalomnál is nézd meg, hogy ki van-e kapcsolva mobilnet.
A Beállítások-Mobilhálózatnál görges lefelé és lődd ki a Wifi asszisztenst is.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
liszi70 #310749 üzenetére
Nem, jelenleg nem tudsz a SimplePay-el fizetni Apple eszközön.
Ott van az Apple Pay, vedd fel abba a kártyádat és fizess vele nyugodtan.
A Simple-ben pl. QR-kóddal tudsz fizetni vagy Parkolásért előre rögzített kártyával.
Az NFC jelenleg nem elérhető iPhone-okon a nem Apple alkalmazások számára. -
válasz
liszi70 #310728 üzenetére
Nekem van egy gyanúm, hogy max azt csinálják ilyenkor, hogy a legfrissebbet rárakja DFU módban, mondván “jót tesz a teljesen szűz telepítés,főleg főverzióváltásnál”.
Ezzel leginkább azokat lehet lehúzni, akiknél valamilyen bug van és nem értenek egyáltalán a szifonhoz, pedig amúgy egy szimpla visszaállítás lehet megoldaná, vagy adott esetben semmi sem segít mert magában az adott ios verzióban van a bug amit majd max az Apple javít a valamelyik frissítésben.
Mindig a hozzá nem értőket célozzák meg, azokat meg szépen le is veszik, még ha a mai világban nem is tűnik soknak az összeg amiért csinálják.Egyik ismerős hölgyismerőst windows telepítéssel húzták be csúnyán.
Felrakott neki egy ismerőse Win 11-et (szűz laptopra), de a srác azt mondta “nem kell azt aktiválni, jó az úgy, felesleges pénzkidobás”.
Mondtuk a hölgynek, hogy vegyen egy kulcsot (linket is küldtünk neki), aztán aktiválja be, nem nagy mutatvány.
A kulcsot megvette, de mivel teljesen satu az ilyesmihez, így elvitte egy számtech boltba hogy csinálják meg.
Ott beadták neki, hogy az a kulcs nem jó, ők tudnak megfelelőt, de ahhoz meg újra kell telepíteni a Windows-t.
Berántották 40e forinttal, holott a korábban vásárolt kulccsal megállt párezerből és kellett volna hozzá max 2 perc munka.
Természetesen a bolt sem új kulcsot használt, biztos hogy azt használták fel amit ő adott, mert azt azért elkérték tőle.
Természetesen a számlán csak oprendszer telepítés+frissítés szerepelt…
A hozzá nem értők kihasználása és átverése… -
válasz
liszi70 #310717 üzenetére
Teljesen alaptalan a szervizes frissítés dolog.
Amelyik telefonra megjelenik egy frissítés (legyen az akár csak egy biztonsági frissítés régi telefonra) azt megcsinálja magának a telefon, nem kell hozzá semmi sem.
Ha nem érkezik rá frissítés, akkor viszont nincs az a szerviz aki ráhegeszt bármilyen frissítést is.
Szerintem szimpla pénzlehúzásra mennek ezekkel a szolgáltatásokkal.
Az i7 is kap még néhanapján biztonsági frissítéseket, pedig ezen ios 15 fut, a 16-ot már nem kapta meg.
Az i11 szériában főverziós frissítésekkel még lehet 1,5 év ( ha csak az Apple nem változtat negatív irányba a szokásain), utána meg legalább ennyi biztonsági frissítésekkel.
Az a telefon simán használható lesz még évekig, max nem kap meg majd pár szoftveres újítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest