- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
Zsolt,72
Sokszor olvastam, hogy az apple fórumokon szektás a hozzáállás, egy rosszalló megnyilatkozás egy almás termékre az egész tagság haragját kiváltja, és tényleg. Nem értem miért kell személyes sértésnek érezni, ha érkezik egy negatív vélemény.
Bocsi, hogy nem csatoltam képet, de olyasmit fotóztam, amit nem csatolhattam. Most egy sötét aknába fotóztam be, közelre. Sajnos a rossz fényviszonyok mellet általános a rossz kép készítése ájfonnal nálam. Most kéznél volt egy Xiaomi 13 Pro+ és ha nem is elsőre de másodikra jó képet készített, igaz a fotókezelése egy káosz, az ájfonnal egyáltalán nem sikerült egyszer sem normális képet készíteni. Szóval elnézést, lehet az elvárásaim voltak túlzóak és
csak azért merészkedtem negatívan megnyilatkozni, mert nagyon bosszant a silány minőségű fotó, amit készített.
Nem tudtam, hogy itt mindenki csak optimális fényviszonyok mellet használja az ájfonját, de elnézést hogy nekem időnként muszáj rosszabb fényviszonyok közt is fényképeznem. Egyébként, ha mellékeltem volna képeket akkor is kb azt kaptam volna itt, hogy én rontottam el valamit, mert az iphone az tökéletes, azzal nem lehet hibázni.Tsebacsi,
Szivesen Mr iphanszabonagyur,
Tudom, nem varázslámpa, csak többet vártam egy agyonmagasztalt iPhonetól, elnézést.Sungoo
Van negatív véleményem és rögtön morognak rám, nemá, itt tartotok.Sungoo
A lesajnált Xiaomi mellé nem kell, lámpaérzed, ugye az iPhone mellé meg lámpát javasolsz
Sasi001
Nem is vártam mást egy szektástólEredetileg azt terveztem, de amit kinéztem már nem volt kapható, de igen valóban azt kellet volna vennem, ha jó képeket akarok készíteni.
Valahogy a Honor választéka nem fogott meg. A faceID zsenialitása miatt tartok még ki az i13 mellet.
-
teleahocipöm
senior tag
Be kellet fényképeznem egy aknába, hát értelmezhetetlen képet készít az i13, kipróbáltam ugyan ott egy xiaomit, hát ég és föld.... az utóbbi annyival jobb képet készít, hogy sírni tudnék, ha nem lenne a faceID, már el is adtam volna.
-
teleahocipöm
senior tag
Amikor iPhone-ra váltottam az tűnt föl, hogy amint indítottam a hívást, rögtön tárcsázott a telefon, amint lerakta a hívó/hívott fél a telefont a tárcsázó azonnal bezáródott, ez teljesen meglepő volt.
Pár hete Digiról Onera váltottam és ez megszűnt, most várnom kell, hogy kicsörögjön és a tárcsázót is nekem kell bezárni. Egy másik topikban a volte működésével - nem müködéseével hozták összefüggésbe, de a szolgáltató szerint be van kapcsolva vagy bugos volt a telefonom? -
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zsolt,72 #336515 üzenetére
Elnézést, kicsit feszültebb amikor írtam, és nem említettem, hogy amikor a számbillentyűzet látható, akkor mi van
és sajnos csak most, hogy olvastalak esett le a tantusz. Gyorsan índítottam egy hívást, átraktam számbill-re és ... tőle balra a megoldás,
Nem is tudom, -vagyis tudom - hogy a fránya életbe nem vettem észre. Köszönöm a segítséget.
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Hívás közben hogy tudom kihangosítani a telefont?
-
-
teleahocipöm
senior tag
Ki vagyok akadva, mennyire rossz fényképeket készít az i13 rossz fény viszonyok közt, nagyon messze van a P30-tól.
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Fényképet a Google Fotókból, hogy tudnék emailhez csatolni? Valami okból csak a Driveból tudnék, de nem ott van a fénykép.
-
teleahocipöm
senior tag
Ki van kapcsolva a szinkronizálás, de az elkészült kép mégis a telefonon a Google Photosban látható, de valójában nincs ott, ez eléggé zavaró, viszont innen rögtön berakhatom Google Photos albumba, már ha van, ez a megoldás szinkronizálás nélküli G.Photos mentésre.
Viszont, ha elkezdem a folyamatot, de meggondolom magam, akkor nagyon zavaros lesz, látszólag nem lehet visszalépni, vagyis kiválasztom a képet, "hozzáadás" -> "album", de ha itt meggondolom magam akkor, nincs "vissza" gomb, jobbra-balra suhintás nem működik. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
chaosmonger #329968 üzenetére
Vannak képek amik az egyik G.Photos fiokomba kell vannak képek, amelyek egy másikba. Ha szinkronizálom a mentést, akkor csak az egyikben fiókban lesz minden, és onnan le kell töltenem és a mentés helyéről feltölteni a másik fiókba, macerás, azt hittem van egyszerűbb megoldás. Kijelőléses mentés csak Drivera, Messenger, Napló, Maps stb, ...de pont a fénylépek felhőbeni mentésének helyére nem lehet, ami érthetetlen.
Ezért kénytelen vagyok a Google Driveról menteni a Google Photosba, mert más lehetőséget nem találtam az iPhonon. Na mindegy ez az én csak problémám, ezért nincs rá Apple megoldás -
teleahocipöm
senior tag
Nem értettem miért mozognak a fényképeim, időnként egy sárga "live" gomb jelent meg, már azt hittem, hogy ilyenkor videófelvételt indítottam, nameg nem volt zárhang. Végül is meg lett az oka
, és már van zárhang is, de kezdem azt érezni, hogy túlvállaltam magam ezzel a telefonnal.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
#48138511 #329941 üzenetére
Nem lehet a Google Photos appba másolni ez a bajom vagy ha mégis, akkor még nem jöttem rá miként.
Most így másolok, a képeket a Fotók app-ban az "Összes fotók" alól kijelölöm, majd a bal alul lévő "kockából kimutató nyíl" -nem tudom mi a neve - nyomok, akkor kijön egy lista AiDrop-al kezdően, ami elég korlátozott lehetőségeket sor föl és a Google Drive -ot választva oda másolom. -
teleahocipöm
senior tag
A fotók mentésével van szenvedek, csak a kijelölt fotókat szeretném a megfelelő google fotókba menteni, (nem akarok automatikus mentést beállítani) de ilyen lehetőség nincs, csak a google drive tudom, azt gondoltam, ez megoldott dolog. Ez így szívás
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
KillerATi #329894 üzenetére
Az engem is meglepett, hogy sötétben is jól működik. Ujjlenyomat párti voltam, és elég nagy ökörségnek is tartottam a faceID-t, de most már azt nem értem, miért nincs több droidos mobilban.
Stauffenberg
Van a családban pár újabb xiaomi és meglepően gyorsan és pontosan működik az ujjlenyomat az én Huawei P30-am hoz képest. -
teleahocipöm
senior tag
Vettem magsafe mágneskarikát a fliptokra, csak arra nem figyeltem, hogy a hátlap hosszában ketté hajlik.
Nem gondoltam volna, hogy ez a faceID ennyire jó. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
Big_Boss #329578 üzenetére
Köszi, ez így már egyértelmű mi a spotlight
Kurzor, erre sem jöttem volna rá, kipróbáltam ésMasterMark
Köszi, néztem a Tippek appot, kerestem bene a spotlight-ra is, de egy nagyon hosszú szöveg jött, de a lényeg amit Big_Boss fórumtárs és Te is röviden megjegyeztél, biztos ott van valahol és nagyon hosszan.A telefon nincs néma módban, most ellenőriztem és ki is próbáltam. Ha rossz fényviszonyok esetén van hang és vissza is számol, de világosban tök néma.
-
teleahocipöm
senior tag
Mi az "spotlight"? Keresem de nem találom.
Nem tudom mit csinálok rosszul, de az üzenetírás egy gyötrelem, a kurzort csak sokadik kísérletre tudom a megfelelő helyre vinni, főleg ha egy beírt szóban kellene javítani, mondat végére szerintem még egyszer sem sikerült oda vinnem. A gépelés közbeni szótár elég buta, ritkán dob föl javaslatokat.
Furcsa, hogy a fényképezőnek sincs hangja, beállítást sem találtam hozzá, ettől függetlenül néha becsippant a kép elkészítésekor és utána is.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Rage47 #329479 üzenetére
MasterMark
Persze, de androidon a dolgok egyértelműbbek -
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Stauffenberg #329240 üzenetére
Stauffenberg, Zsolt,72, tuzpenge
Köszönöm, ahogy mondtátok, úgy már működik, nem gondoltam, hogy más a metodus, így utána sem néztem.Közben más problémám is akadt, a készült képeket a kijelölés után nem tudom a Google Photok-ba menteni egy szerűen nincs a lehetőségek között, csak a Drive van a listán.
-
teleahocipöm
senior tag
Bocsi! Letöltöttem Win10-re az iCloud-ot és ott az iCloud Drivba átmásoltam a KeePass adatfájlt, sajnos a Google Driveból nem tudta importálni, az volt az első, amit megpróbáltam. Ha android telefonról kellett volna másolnom, így hogy kezdő iphonos vagyok, akkor valószínűleg kékfogon átküldöm pc-re és onnan iCloud.
Nem tudom mit csináltam rosszul, de megint nem tudtam fizetni telefonnal. Tárcában már ott a kártya. Face id felold, érintés, nem történik semmi, látom a kijelzőn a kártya képét, villogtatja az oldalsó gombot, hogy nyomjam meg, megnyomom, de semmi, elemelem erre a faceid szeretné feloldani, de nem old fel. Azt hittem egyszerűbb lesz
-
teleahocipöm
senior tag
Keepass jelszókezelőt használtam androidon, most sikerült ezt is átmentenem iphonera. Felraktam Winre az itt javasolt iCloudot, bemásoltam oda a szükséges fájlt és ott már telón, asszem ez tényleg fasza
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
burgatshow #329147 üzenetére
i13 esetén gyorstöltésről nehéz lenne beszélni
, de ennél azért többet vártam, tegnap este vagy 3 órán keresztül 65 %-on megállt a töltés, majd le is vettem.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zsolt,72 #329141 üzenetére
Kösz, lehet teszek próbát
.
Mivel van egy csomó USB-A töltőm, gondoltam, elég lesz USB A - C átalakító, hogy tudjam tölteni, illetve jólenne itthonra vezetéknélküli töltő és kocsiba sem lenne rossz. Most egy régi Samu töltőpadon van, de iszonyat lassan tölt, 43%-nál raktam föl 15:20 körül, most 52%-nál tart, tegnap próbáltam egy iPad 8 vagy 9 töltővel, hát az sem gyorsabb. -
-
teleahocipöm
senior tag
Az első napom Iphonnal felemás, fizetni nem tudtam a telefonnal az NFC beállítást meg sem találtam. A Simplepay-ben nem tudom ellenőrizni, hogy engedélyezett-e az érintéses fizetés, nem gondoltam ennyire más az app ioson. Mobilinternet meg hol volt hol nem, beállításokál bekapcsoltam ezt azt, talán jó lesz. Képszerkesztés utáni mentés baromi lassú.
Hogy jót is mondjak a készült fényképek elsőre jobbak lettek, mint P30-al, azon már elég sokszor ismételni kellett, és az emilhez sokkal egyszerűbb, átláthatóbb a képcsatolás, bár nem oda rakta, ahova szerettem volna, de ez annyira nem gond. -
teleahocipöm
senior tag
Ahogy turkáltam a töltés miatt beállításokban, egy helyen az írja, hogy "korlátozott jótállás 1 év" igaz a kapott jótálláson 2 év van, de elég érdekes az ellentmondás. Elnézést, hogy ennyit irkálok.
-
teleahocipöm
senior tag
Már kb 1 órája 64 %-on áll a töltés, optimalizált töltés be van kapcsolva, normális ez?
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zsolt,72 #329084 üzenetére
Köszi a segítsége. Szóval, nem iphonnal van gond, hanem a Huawei P30-al, ugyanis névjegyek egy része csak telefonon van, más csak a guglin és egy harmad rész mind a kettőn és ez ránézésre nem látszik, csak akkor ha névjegy szerkesztésben vagyok. Most talán már megvannak a hiányzó számok is egy csomó duplikált névjegy.
-
teleahocipöm
senior tag
Hogy lehet a régi telómról átmenteni a névjegyeket, most ellenőriztem és csak egy van meg. Próáltam a google driveról, de nem támogatott a fájltipus.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zsolt,72 #329077 üzenetére
Köszi, lehet az idegtől nem láttam, az emailfiókokon kívül sehova nem volt egyszerű a bejelentkezés. Most a messenger visszaállító pinnel szivatott, kérésemre küldte, de nem találtam sehol.
Kbali
Érdekes a revoluttal semmi gond nem volt. Viszont a 2 magyar bank az szivatott rendesen, Persze ha az appba belépéskor kapok tájékoztatást, hogy mit kéne tenni, például, hogy a másik telón használt jelszót fölösleges használni mert nem lesz jó, akkor nem, ja és SymplePay is korrekt volt.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zsolt,72 #329035 üzenetére
Köszi, hozzáadtam a gmailt és úgy néz ki, hogy megvannak a névjegyek. Ami nagy szívás, hogy sok esetben nem állítható be láthatóra jelszó és sokszor mellé nyomok, a másik a banki appokra átköltöztetés is, telefonálás nélkül egyedül a Revolut ment. Ki lehet hangosítani a telefont?
Névjegyeket ki tudok tenni az appok mellé? -
teleahocipöm
senior tag
A "Váltás iOS-re" app, valóban olyan gáz, mint az értékelése? Elnézést nem kerestem vissza.
-
teleahocipöm
senior tag
Flip tokban működik a vezetéknélküli töltés?
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
v.attis #328686 üzenetére
Nem egyszerű a döntés az biztos
A vezeték nélküli fájlküldés kékfogon roppan egyszerű, wifin csak akkor menne, ha állandó kapcsolatot hozok össze pc-telefon között, olyasmit mint iphone-mac között, mait még nem igénylek.
FoLey-v
Ezek kétségtelen jók, de már árban közel vanna egy új i12-höz és első nekifutásra nem biztos, hogy célszerű lenne. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zsolt,72 #328650 üzenetére
Szia!
3uTools-t nem találom a Win storeban.FoLey-v
Szia! Ha már nagy, akkor az jobb lenne, csak kezdésnek nem merem bevállalni. Még lehet a méret miatt a SE2-vel elnyüglődnék, csak annyira hozzászoktam a p30-on a gesztusvezérléshez, hogy a home gomb már eléggé zavar, főleg, hogy "erővel" kell megnyomni. -
teleahocipöm
senior tag
Napok óta azon dilemmázok, hogy kezdésnek egy SE2 vagy i11, lenne-e jobb. Az SE2 mellet szól, hogy olcsóbb, kisebb, talán nem húzza a zsebem, kisebb aksi kevesebb üzemidő, de vezetékmentes töltés kompenzálhat. Ami ellene szól, a home gomb és nincs gesztus vezérlés.
i11 mellett szól, a nagyobb üzemidő, AirTag kompatibilis, talán a faceID is gyorsabban felold, ami ellene szól a nagyobb méret és kb. 2x annyiba kerül kezdéshez.
A nagy kérdés, ha átköltözöm iphonra, mennyire szivatom meg magam, mert én -igaz ritkán- szoktam Bluetoothon fájlt küldeni Win10 számítógépről telefonomra, így küldöm át a hangfájlokat, doksikat, ez iphonra sokkal bonyolultabb az én egyszerűséget kedvelő lelkemnek :). Viszont ennyit tudó andoidos telefont nem kapni. Elnézést, hogy elmélkedésemmel zavarok. -
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Lehet tudni, hogy XS mennyi új iOS-t kaphat még meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest