- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
CharlieDrop #340596 üzenetére
A 80 % kapacitás mennyi ihasználati idő után van?A 13 Minit 2021 szeptemberben adták ki. Az én 2021 júniusban vett iPhone SE2 telefonom akkumulátorának jelenlegi kapacitása 89 %, köszönhetően annak is, hogy nem töltöm több részletben is 100 %-ra, hiába is állítja azt az Apple, hogy a több részletben történő teljes feltöltés egy töltési ciklusnak számít.
-
zoli62
addikt
válasz
dnelb #340594 üzenetére
Megnéztem. Tavaly május 30 óta 83 töltési ciklus volt. Egyébként több ismerősöm is megerősiti azt, amit én is tapasztaltam, hogy az iPhone-ok meglepően jól bírják. Nálam nem futnak háttérben alkalmazások, eleve hálózati kapcsolat sincs folyamatosan, régebben csak időnként kapcsolgattam be a mobilnetet vagy wifit, mostanában gyakran hosszabb ideig be van kapcsolva a wifi, a mobilnet meg akkor, amikor munkába megyek, vagy munkából jövök, és vásárláskor.
-
zoli62
addikt
válasz
dnelb #340502 üzenetére
A 206 ciklus mennyi idő alatt jött össze? Én még csak kb a felénél járok 14 hónapos iPhone 15 Plus telefonommal, úgy, higy mindig 100 %-ra töltöm, nem vagyok híve az Apple áltál preferált több részletben való töltésnek. mert én ezeket az Apple-vel ellentétben több ciklusnak számolok. A legelső iPhonom, amit, 2018- ban vettem, iPhone SE, a barátomnál, aki szintén hasonló módon tölti, még mindig stabilan 88 % körüli kapacitással működik.
-
zoli62
addikt
Geminit érdemes megkérdezni iPhone témában. legtöbb kérdésre tudjaa választ, amita telefonos másodszintű support nem tud.
-
zoli62
addikt
Most tűnt fel, hogy IMAP ide vagy oda az Outlook fiókom elküldött mappájának tartalma nem látszik a gyári Mail alkalmazásban. Macen viszont semmi probléma, ugyanennél a fióknál az elküldött mappában simán látszanak az általam korábban elküldött levelek. Külső alkalmazásnál szintén nincs probléma ezzel kapcsolatban. (Spark) Van erre valami okosság?
-
zoli62
addikt
válasz
Red_Bull #340056 üzenetére
Gondolom az ingyenes kipróbálási kiadást használtad, ami azért nem megbízható. Nem lenne jobb számítógépre másolni Androidról, majd onnan pedig iPhone-ra? Amennyiben Andriod eszközról költözöl iOS-re, van egy Move to iOS alkalmazás a Google Payen, ami a képeket is átmásolja.
-
zoli62
addikt
válasz
Wiz Khalifa #339927 üzenetére
Au Aple Watch SE órámon csak Wifi kapcsolat van, mobil adat nincs, mert nincs benne SIM. Azt vettem észre, hogyha az iPhone '5 Pluson is be van kapcsolva az adatkapcsolat (elsősorban WIFI, másodsorban mobil adat), és egymás közelében vannak, akkor az SMS értesítésítéseket is minden esetben megkapom az órára, nem csak magukat az szöveges üzeneteket. Amennyiben a telefonon nincs aktív adatkapcsolat, akkor véletlenszerű, hogy az órára a szöveges üzenetekről szóló értesítéseket megkapom-e, vagy sem , de maguk az SMS-ek minden esetben megérkeznek.és ez zavaró. Kérdésem az, ha a szöveges üzenetek órára történő továbbításához elég a BT, akkor is, ha ha az iPhone-on nincs bekapcsolva a WIFI, vagy a mobilnet, akkor az üzenetértesítés miért nem működik stabilan BT-on, miért szükséges mindenképpen a telefonon ehhez aktív adatkapcsolat?
-
zoli62
addikt
A prediktív szövegbevitel nem érhető el magyar nyelvhez, az automatikus javítás viszont igen. Bár a kettő különbözik egymástól, helyesen beírt szavaknál a prediktív bevitelhez hasonlóan többször látok felbukkanó javaslatokat, mintha a kettő között nem lenne különbség. Ez sokszor zavaró, mert ha nem figyelek, értelmetlen, vagy rossz szavak kerülnek a beírt szövegbe. Amrennyiben kikapcsolom az automatikus javítást, beíráskor többnyire nem ajánl fel sokszor értelmetlen, vagy rossz szavakat, kisebb részben még ekkor is sajnos. Ez nagyobb részt a közösségi oldalakon fordul elő, de kisebb részben a fórumokon is, például most az automatikus javítást kikapcsolva kikapcsolva írom ezt a hozzászólást, nem is igazán van benne zavaró elem, bár sajnos ilyenkor is előfordulhat, ha nem figyelek. Ez azért nevetséges sokszor, mert az emberről azt hiszik, hogy rossz a helyesírása. Mi lehet ennek az oka? A prediktív szövegről maga az Apple is azt írja, hogy kikapcsolás esetén is lehetnek javaslatok. Mi az oka ennek a viselkedésnek, hogy az autokorrekció tulajdonképpen hasonlóan működik a prediktív szövegbevitelhez?
-
zoli62
addikt
Régebben az alaklmazásokat manuálisan frissítettem az alkalmazásokat.. Mostanában pedig wifin töltés alatt automatikusan megy. Mi az oka annak, hogy a frissítendő alkalmazások listájában azt látom, hogy minden egyes ilyen alkalommal általában három alkalmazás nem frissül automatikusan? (iPhone 15 Plus) Töltés közben pedig wifin 50 % töltöttégi szint felett még sohasem sikeerült iOS-t frissíteni, pedig ott is be van állítva az automatikus frissítés.
-
zoli62
addikt
-
zoli62
addikt
válasz
Zsolt,72 #338359 üzenetére
A névjegyeknél két fiókom van, iCloud, és gmail, mivel egy éve az Androidról költöztem. Észrevettem egy érdekességet. Amennyiben az iCloud van alapértelmezetten beállítva és hozzáadok egy új kontaktot, akkor azt később nem lehet szinkronizáltatni a gmail fiókkal, ha azt állítom be elsődlegesként. Fordítva viszont, ha a Gmail az elsődleges fiók, akkor egy abban létrehozott névjegyet utólag lehet szinkronizáltatni az iClouddal, ha azt állítom be elsődlegesnek. Mi ennek az oka?
-
zoli62
addikt
Bár az iPhone-hoz áttételesen kapcsolódik, de megkérdezem. Mostanában tűnt fel nekem, hogy az Apple Watch SE csak akkor tölti le a leveleket, ha az órán, és az iPhone 15 Pluson is van Wifi kapcsolat. Eddig szerintem ezt nem figyeltem, sokszor előfordult, hogy az iPhone nem volt a közelben, és nem volt rajta bekapcsolva a Wifi, az órán mégis frissültek az időjárási adatok és a levelek is letöltődtek. Ez a normális viselkedés akkor?
-
zoli62
addikt
válasz
burgatshow #332470 üzenetére
Persze, több ki/be kapcsolás, meg repülőüzemmód bekapcsolása kikapcsolása megtörtént.
-
zoli62
addikt
Tegnap számhordozással kerültem a Tarr Mobilhoz, ami a One/Vodafone hálózatát használja. iPhone 15 Plus telefonon azt tapasztalom, hogy a PIN kód megadása után legalább fél percig tart a hálózatra való felcsatlakozás. A mobilcet bekapcsolása után a státuszsorban csak Edge hálózatot jelző E betű van. Kb. fél óra múlva megjeleni 4G/5G hálózat. Bejelentettem természetesen hibára, de mi lehet ennek az oka?
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #329455 üzenetére
Pedig régóta az a trend, hogy a design fontosabb, mint a tartalom.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329357 üzenetére
Pont ezt írtam én is többször, hogy hiába érintettem meg alul valamelyik kártyát, attól még a főkártyát nem helyezte vissza az összesbe.
-
zoli62
addikt
válasz
koxkids #329339 üzenetére
Köszönöm. Tehát én azt hittem, ha kiválasztom a másikat, akkor a főkártyával helyet cserél, de kell ez a plusz mozdulat, hogy a főkártyát visszateszem, valószínűleg én ezt kihagyhattam. Most teszteltem. Valóban, vissza kell tenni a kártyát, és kihúzni a másikat rábökéssel, de Atta ügyelni kell, hogy amíg a főkártya van felül, ne nézzünk a kamerába.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329308 üzenetére
Tehát: kétszer megnyomom az oldalsó gombot. Főkártya felül. Alul kiválasztom a másik kártyát, és nem jön fel. Ismét megnyomom az oldalsó gombot kétszer, újraindul a folyamat.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329305 üzenetére
Igen, rákkatintok, és újból kezdődik előlről a folyamat, illetve ha véletlenül nem figyelek, akkor a főkártyával fizetek akkor is, ha nem akarok.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329302 üzenetére
A helyén marad, kicsit kihúzva, mintha csak egy kártyalap lenne játék közben. A képernyő tetején továbbra is az alkapértelmezett kártya helyezkedik el.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329291 üzenetére
Megérintem a két kártyát, majd rábökök arra, amivel fizetni akatok, és az nem jön fel a képernyő tetejére.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329289 üzenetére
Megérintettem, majd elengedtem a második kártyát, de nem jött, ezért ehelyett megpróbáltam felhúzni, de akkor történik az időtúllépés, vagy visszalép a főkártyára a kényszerűen újból elkezdett folyamat során. Ördögi kör. Sikertelenség után jelkód nem jelent meg.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329284 üzenetére
Pont hogy rányomtam a második kártyára, és nem jött fel, közben letelt a képernyőzár késleltetési idő, ezt magyarázom, és kezdhettem előlről. Ezért inkább húzni próbáltam , de az elsőpre saohasem sikerült. A harmadik meg az, hogy sikertelen Face ID azonosítás után legaláébb felajánlaná a rendszer as jelkódiot, de így számomra használhatatlan. A második kártyát átmenetileg beállítottam elsődlegesnek, és kész. Informatikai rendszerek működési problémáinál általában sokszor a kerülő mefgoldás a célravezető.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #329279 üzenetére
Felhúzom a másik kártyát, vagy csak rákoppintok? Utóbbi nem működik, csak húzás, ez viszont elsőre nem szokott sikerülni.
-
zoli62
addikt
válasz
aero. #329278 üzenetére
Egészen addig jól értelmezed, amíg másik kártyára jön a Face ID, de másodpercekig nincs pipa, így nem is azonosít, kénytelen vagyok újból megismételni, amikor ismét az lapértelmezett kártya jön fel, ki kell húznom a másik káttyát, de ez első mozdulatra nem sikerül általában, csak másodszorra, és akkor megint ott vagyok, hogy már nincs idő a Face ID-vel való azonosításra,
-
zoli62
addikt
Nyitottam a föbankomon kívül egy másik banknál számlát a digitalizált kártyát hozzáadtam az Apple Pay-hez IPhone 15 Pluson egy darabig működött is a Face ID-vel való fizetés, hogy kihúztam a kártyát. Ma már nem tudtam kihúzni úgy, hogy a Face ID-vel ezzel a kártyával fizessek, mert mire kihúztam, és ránéztem a képernyőre márb ismét az alapértelmezett kártya jött elő. Általábamn az alapértelmetzett kártyával fizetek, csak most az akciós feltételek szertint a másik bank kártyájával kell fizetnem, de nem akarom megválktoztatni az alapértelmezett kártyát. Az időzítést lehet változtatni az Apple Paxben. hogy amikor dupléán kattintok, majd kihúzom a kártyát, a Face ID ezzel egyidőben aktiválja a fizretést a második kártyával?
-
zoli62
addikt
válasz
fery02 #329165 üzenetére
Tegnap minden előjel nélkül megmakacsolta magát a Face ID. Minden Apple általjavasolt megcsináltam, természtesen eredmény nélkül. Aztán új arcképet akartam felvenni, de ahhoz is Face ID kellett. Mára mintha mise történt volna, úgy működött, ahogy eddig mindig. Volt akivl előfordult ez?
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #328208 üzenetére
Egyetértek. Az Apple részéről ezt fillérb@szásnak gondolom.
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #328170 üzenetére
Mondjuk azt, hogy a most is meglevő magánhasználatú aneroidos telefonomon a két évvel ezelőtti hívásaim is megvannak, míg az iPhone-ból ezt nem várhatom el. Vagyis alapvetően egyetértünk. Amit egyszerűbben is lehet implementálni adott eszközre, azt az Apple mindig bonyolultabb észjárással valósítja meg, a híváslista csak egy kiragadott példa volt. Az Almától sokan azért is idegenkednek kis hazánkban, meg szerte EurópábanMac vonalon méginkább ( egészen Angliáig), mert nagyon zárt, drága, és nagyon meg kell szokni. Én. most fél éve használok iMacet, igaz tíz évre előre nincs gondom gépre. Fut rajta egy virtuális Windows 11, egy-két Linux disztró, amiket tesztelek, mellette nem kell idegeskednem, hogy egy frissítés nem telepíthető, mint a Windows esetében, ahol csak újratelepítéssel lehet ezt a problémát megoldani. Igaz, hogy szokni kell, ráadásul én párhuzamosan használok Windows is, úgy még nehezebb, de egy élmény a használata, igaz, hogy csak azt tudja Mac/iPhone/iPad éppen, amit az Apple akar.
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #328168 üzenetére
Volt i gomb, csak fene gondolta, hogy nem csak a legutolsó hívásokat kereshetem meg, hanem az összes hívást, ami az iOS 17 óta bevezetett 2000.hívásba belefért, de ezt csak külön kereséssel lehet megtenni. Se iPhone-on, se Macen nem nagyon szoktam használni a keresést.
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #328164 üzenetére
Pont arra akartam utalni, hogy amikor pont itt a fórumban írtak erről bétatesztelő fórumtársak, hogy nálam nem jelent meg az i gomb, pedig developer béta nálam is fut az egyik telefonon. Frissítés. Tényleg lekereshető, a fenébe, hogy újabb példa az Apple csavaros észjárására. Én úgy gondoltam, hogy implementálják az Androidon megszokott kontaktonkénti híváslistát. Ezek szerint iOS 18 előtt még ez sem volt, csak a legutóbbi hívások listája, vagyis szokás szerint megint feltalálták a spanyolviaszt, ami az Androidon évek óta működött. Gondolom túl sok visszajelzést kaptak erről az Androidról iPhone-ra váltóktól. Én is csak egy fél éve váltottam, nehéz megszokni,, hegymindent bonyolultabban lehet megcsinálni, amit egyszerűbben is lehetne. Példaként aktív iCloud+ előfizetőként mondhatom, hogy azt is nehéz megszokni, hogy bár a névjegyek és üzenetek szinkronizációja be van kapcsolva, az iCloud webes felületén csak a kontaktlistát látom, az eltárolt szinkronizált üzeneteket nem. Androidos telefonon a Google fiókba lehet menteni az SMS-eket címkével ellátva egy alkalmazással, persze a telefonon ezt nem lehet alapból beállítani. Viszont az Apple eljutott odáig, hogy a kontaktlisrtát nem csak iCloudba, hanem Google fiókba is lehet szinkronizálni. Szóval minden fícsörnél mintha egy kicsit fordítva gondolkoznának a fejlesztők.
-
-
zoli62
addikt
válasz
Aszpirin #328095 üzenetére
Én pont egy DÁP előregisztrációra mentem be kedden a helyi kormányhivatalba. Ott bukott meg a mutatvány, hogy ott, az ügyintéző előtt telepítettem az iPhone-ra a DÁP alkalmazást, és a telepítés végén 10 különböző a feltételeknek megfelelő kódot kódot próbáltam, mindegyiknél azt írta, hogy jelszó helytelen. Így a qr kód beolvasására nem volt lehetőség, mert nem tudtam újraindítani az alkalmazást, mert a telepítés nem zárult le hiánytalanul. Hazamentem és a személyi alkalmazást telepítettem, és az utolsó lépésnél hibára futott a regisztráció, amikor már az előzőleg létrehozott eazonosítómmal akartam ezt elvégezni. A hibaüzenet az SVCA tanusítvány frissítésére vonatkozott, amit vagy saját kártyaolvasóval (ami persze nekem nincs), vagy a kormányhivatalban tudnak elvégezni. Most menjek be mégegyszer, amikor a DÁP előregisztráció keretében fél órát ben voltam a semmiért?
Azzal egyetértek, hogy az eSzemélyi jelenlegi formájában nem sokat ér, csak rendőrségi igazoltatáskor lehet elfogadni, de a DÁP se biztos, hogy kiváltja az Ügyfélkaput. Aztán otthon a saját ügyfélkapumba belépve igényeltem ügyfélkapu+-t így nálam természetesen DÁP okafogyottá válik, mert egy közel sem kiforrott rendszer.
DÁP-ot otthoni körülmények között kártyaolvasó nélkül hogy lehet regisztráln? Mert olvastam, hogy vagy okmányhivatali előregisztráció, vagy kártyaolvasó kell otthoni körülmények között. Az eSzemélyire vonatkozó kérdésemre a 1818-on azt mondták, hogy ez a bizonyos utolsó lépés, a regisztráció nem szükséges, mert anélkül is lehet regisztrálni az eSzemélyi segítségével a DÁP-ra. -
zoli62
addikt
válasz
Zsolt,72 #328045 üzenetére
Természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy kottából dolgoznak, valójában nem sokat értenek hozzá. Eleve ellentmondott az állításuknak az, hogy alapvetően működött az NFC kapcsolattal való szkennelkés, mert eSzemélyi azonosítót be tudtam állítani. Azt nem értem, hogy ha az utolsó lépésben hibára futott CVCa tanusítvány frissítésének hiányával, azt miért csak egy kártyaolvasóval lehet megoldani,? Nekem, nincs, most emiatt másodszor is be kell mennem a kormányhivatalba.
-
zoli62
addikt
válasz
KillerATi #328042 üzenetére
Nálam az eSzemélyiben az egyedi azonosítót a kódkártyán levő PIN kód alapján még be lehetett állítani az NFC kapcsolattal, de az utolsó lépésnél akárhogy közelítettem a telefonhoz a chipes tavaly cserél személyimet, elindult a szkennekés, majd egy idő után leállt CVCA tanusítvány frissítésének kérésével.
-
zoli62
addikt
Kedden próbáltam iPhone 15-ön eSzemélyi alkalmazást regisztrálni,. Saját azonosítót létre tudtam hozni szkeneléssel, de 10 különböző jelszót megadva egy sem volt megfelelő 1818-at felhívtam, azt mondták, hogy Androidon jobban működik az NFC kappcsolat, állítólag a leírásaik szerint az iPhone hajlamos dobni az NFC kapcsolatot. ?i lehet ebből az igaz, mik a tapasztalatok?
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #327760 üzenetére
Köszi, akkor úgy látom, ez olyan mint a magyar nyelv bvezetésea fordítóba, arra is még jó ideig várhatunk.
-
zoli62
addikt
válasz
Stauffenberg #327719 üzenetére
Mely országokban lehet tesztelni?
-
zoli62
addikt
Állítólag a szeptember végi Apple bill levonások (iCloud) október elejére csúsztak. Ezt csak én tapasztaltam, vagy másnál is előfordult?
-
zoli62
addikt
Létezik még az önállóan megrendelhető TV GO? Weboldalon nem igazából találtam linket a megrendeléshez.
-
zoli62
addikt
Arról volt szó, hogy az iOS 18 után lesz az Androidnál már régóta létező kontakt alapú híváslista. Én ezt nem igazán látom.
-
zoli62
addikt
válasz
Zsolt,72 #318764 üzenetére
Nem. A szolgáltatások működnek. Arról van szó, hogy az iOS maga dönti el, hogy mekkora töltöttségi szint alatt szünetelteti a szinkronizálást, de ez sehol nincs specifikálva. Illetve ha túlmelehedik a telefon, akkor is szünetelteti a szinkronizálást, én már kaptam ilyen státuszüzenetet, miszereint a telefon túl meleg, és ezért nincs szinkronizáció. Ez sincs leírva sehol. Ahogy olvastam, az ilyen jellegű problémák iOS 16 után kezdődtek.
-
zoli62
addikt
Tegnap én is beleütköztem abba, hogy feltöltött iPhone 15 S nem szinkronizálta az iClouddal a frissen lőtt fotóimat. Elég sok helyen olvastam erről. Van valamilyen megoldás erre?
-
zoli62
addikt
válasz
szabonagyur #317576 üzenetére
Nem, a beállításokban szoktam kapcsolgatni.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #317561 üzenetére
Ez esetben sok értelme nincs.
-
zoli62
addikt
válasz
zzola #317559 üzenetére
Nemrég teszteltem. Nem volt bekapcsolva itthon egyszerre a WIfi és a mobillinternet, természetesen itthon csak előbbit használom. Kiléptem a lakásból, amikor eltűnt Wifi a jel, akkor láttam, hogy van aktív 4G, esetleg 5G, tehát a telefon bekapcsolta az mobilinternetet. Szerintem ennek csak így van értelme. Ma szintén nem volt bekapcsolva a mobiladat, és amikor az otthoni Wifi hatókörén kívül voltam, már nem láttam aktív adatkapcsolatot.
-
zoli62
addikt
Jól gondolom, hogy a Wifi asszisztens működéséhez (gyenge Wifi jelnél átvált mobilinternet használatára) nem kell bekapcsolva lenni a mobilinternetnek?
-
zoli62
addikt
válasz
lugosi #317107 üzenetére
Az Apple eleve sohasem a kommunikációjáról volt híres: Jobs egyszer azt mondta, hogy addig vagyunk előnyben, amíg ilyen zártak vagyunk. A Tim Cook éra alatt ez sokat változott, talán a jobb kommunikációt az életz is kikényszerítette, de az ilyen eseteknél látszik, hogy ez még mindig nem az igazi.
-
zoli62
addikt
válasz
xhege #317089 üzenetére
Maga a pénz is virtuális, ha bankszámlám pihen. A mai világban egy gombnyomás az utalás, egy érintés a bankkártyás fizetés. Programvezérelt (hitelesített?) számlázási rendszerek működnek mindenhol. (lásd MVM, mennyi kritika éri, hogy egy más példát is említsek. Mindezeknek ez a kiindulópontja, ennek a mostani esetnek is.
-
zoli62
addikt
válasz
captainnemo #316174 üzenetére
Most váltottam Androidról, de ezt nehéz megszokni.
-
zoli62
addikt
Biztos, hogy többször volt már róla szó, de nem lehet valahogy a híváselőzményeket az Androidos telefonon mgszokotthoz hasonlóan névjegyenként csoportosítani?
-
zoli62
addikt
Fizikai kártyával fizetéskor a banki alkalmazás push értesítései azonnal megjelennek még lezárt képernyőn is, ha a telefonon beállított kártyával l fizetek, akkor feloldott képernyőn se jelennek meg a tranzakciók értesítései, de érdekes módon a lezárt képenyő értesítési központjában utólag ott vannak. A beállítások természetesen ugyanazok. Mi okozza ezt a különbséget?
-
zoli62
addikt
Mi okozhat olyat, hogy a billentyűzet bizonyos feliratai angolra váltanak? Két hete vettem egy iPhone 15 Plus-t, és belefutottam ebbe.
-
zoli62
addikt
válasz
MasterMark #315458 üzenetére
Adott egy iPhone 15 Plus. ÍVan benne egy Yetteles SIM, és egy Telekomos e-SIM. Van olyan alkalmazás, ami előfizetésenként méri az adatforgalmat?
-
zoli62
addikt
IPhone-ról az Apple ID-hez rendelt telefonszámra nem minden esetben lehet SMS-t küldeni? Én legalábbi ezt tapasztaltam. Amikor egy ilyen számra próbáltam SMS üzenetet küldeni a zöld buborékkal, akkor visszajött az SMS, de a másik telefonon nem jelent meg az üzenet. Próbáltam egy másik Apple ID-hez rendelt számra SMS-t küldeni, és ott meg simán kézbesített lett, a másik telefonon megjelent az üzenet, Tehát van, amikor működik, van, amikor nem.
-
zoli62
addikt
válasz
kchris78 #304287 üzenetére
Észrevettem egy érdekességet. Iphone-ok közt oda-vissza hibátlanul működik az iMessage üzenetküldés (természetesen ugyanazzal Apple ID-vel), de iPad és iPhone között már csak egy irányba, azaz iPadről lehet küldeni iPhone-ra, de fordítva már nem. Az iPaden nem ismeri fel az iMessage a saját számot, bármelyik magyar szolgáltató kártyáját is tesszük bele. Ez tényleg így működik, vagy csak én tapasztalom ezt?
-
zoli62
addikt
Néha napokig tart, míg minden eszközön frissül a jegyzetek tartalma az iCloudból. Más is tapasztalta ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- SzoftverPremium.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest