- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
aktív tag
válasz
magyarosim #334761 üzenetére
Én pont az egy napos üzemidő, és a megjelenése miatt váltottam. Eleinte azt gondoltam meg fogok a rövid üzemidő, és a számomra ronda UI és formával békülni, de végül is nem tudtam. Egy venu 2 plus vettem használtan.
Az üzemidő tekintetében, az egy hét talán túlzásnak tűnik, de ez nagyon használat függő, viszont legalább 3x több időt bír, mint az AW, úgy az csak akkor volt a kezemen, ha sportolni mentem, vagy elmentem otthonról, míg a garmint nyúzom, mert ismerkedem vele, többet is nyomkodom, és napközben otthon is a kezemen van.
A garmin pay-t már írták fentebb, és a curve-t is ha a bank nem támogatja a kifizetési formát.
Itt ugye meg lehet nézni:
https://www.garmin.com/en-US/garminpay/banks/
Röviden erste, otp, k&h egyelőre.
A curve-ről annyit, android telefonomon a google wallet nem támogatta a rafit, emiatt próbálkoztam curve-el. 90%-ban működött, de volt amikor nem, és volt sikertelen zárolt fizetés is. Szóval nekem az nem pálya.
Mi az ami "elveszett", nekem szubjektíven:
-az üzenetekre nem lehet reagálni, csak elolvasni, ez csak android alatt működik ios alatt nem
-fentebb írtam arról ha fülesen vagyok, és óráról indítok hívást az óra lesz hozzá rendelve. ez nekem gond, de marginális, nem is erre való az óráról hívás
-az időképet az AW-re ki tudtam tenni (van appja AW-re) ami pontosabb információt ad Magyarországon szerintem, itt ezt nem lehet választani
-a telefonon nem látszik az óra töltöttsége, nem integrálódik annyiraA fentieken kívül a garmin-al elégedett vagyok, és van amiben többeltet is ad, a hoszabb üzemidőn kívül.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
burgatshow #334664 üzenetére
Egy kis adalék, hogy az AW ezt "jól", illetve úgy kezelte, ahogy nekem tetszett. Ha volt füles csatlakoztatva a telefonhoz, akkor ha az AW-ról kezdeményeztem hívást, akkor a fülest használta. Szóval ott valahogy ez nekem megfeleően működött.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
burgatshow #334664 üzenetére
Igen sajnos tartok tőle így van. Azt lehet csak megmondani, bluetooth-ra menjen alapértelmezésben, de ott nincs preferencia, hanem az ami kezdeményez, fogja birtokolni a mikrofont/hangot. Ebben amúgy van logika, sőt így logikus, csak én szerettem volna ezt felülbírálni.
-
captainnemo
aktív tag
Jó pár post-al ezelőtt kérdeztem egy iphone-garmin specifikus dolgot, ahol a közösség átirányított a garmin tipoc-ba, de ott mondták ez iphone specifikus dolog.
Szóval megfogalmazom iphone specifikusan, és tartok tőle, nem lesz megoldás.
Tételezzük fel, van két elő bluetooth kapcsolat a telefonomhoz, ahol mindkettő eszköz rendelkezik mikrofon/hangszóró funkcionalitással. A kérdés az van-e arra mód, ezek között rangsort állítsak, azaz mondjuk ha az adott eszköz fel van csatlakoztatva, mindig az legyen a ki/be bemenet, függetlenül attól más eszközök is csatlakoztatva vannak és azok aktív mikrofon/hangszóró üzemmódra kapcsolnak. A probléma a garmin órához kapcsolódik, de szándékosan kihagytam, és próbáltam iphone specifikusan megfogalmazni a problémát.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tuzpenge #334211 üzenetére
Az ultra-t kizárom, annak ára irreális nekem, mint a drágább garminoké is. Azt értem nem működik "flottul", de az érdekelne ez pontosan mit jelent, mi az ami nem fog működni. pl. egyáltalán nem érdekel, ha nincs imegassage mert nem használom stb., de lehet van olyan ami dealbreaker.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Lalikirály73 #334204 üzenetére
Az üzemidő miatt pont én is arra kacsingatok, de a kérdés az miről kell lemondanom cserébe. pl. az fájó azért, az üzenetekre nem tudok reagálni, mert bár a hangos diktálás ritkán praktikus, de azért volt már használtam. Az is egy komoly bajom az AW-val, hogy nem tudok diktálás, és bevitel közt "normálisan/kényelmesen" váltani.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tuzpenge #334196 üzenetére
A hívás indítás/fogadás leginkább úgy értendő a fülemben füles van, és a telefon valahol a zsebemben. Amikor hívást akarok indítani sokkal kényelmesebb ilyenkor óráról, illetve ha valaki hív látom ki az, az órán. Ebből a szempontból fontos.
Az NFC fizetést meg apple pay-el felejthetem el a többi alternatíva működik. Az az apple nem enged más gyártónak dolgokat, azt nem gondolom helyesnek, de az más kérdés.
-
captainnemo
aktív tag
Lehet nem jó helyre írom, de egyelőre itt próbálkozom.
Az elmúlt időszakban nagyon elégedetlen lettem az apple watch-al. A többi apple termékkel alapvetően elégedett vagyok, de az óra esetében, a nagyon rövid észenléti idő jobban zavar, mint gondoltam. Szeretnék egy olyan órát esetleg, aminek sokkal hoszabb az üzemideje. Viszont az alábbiak fontosak lennének.
-telefon hívás fogadás/kezdeményezés (az órán a mikrofon nem annyira fontos)
-NFC fizetés (a xiaomi, googe, garmin pay működne, mert "erstés" vagyok)
-lehetőleg legyen AOD (ez a legkevésbé fontos)
-üzenetek/levelek kijelzése, ahol lehetőleg el tudjam olvasni a teljes üzenetetA garmin, és xiaomi között nézelődtem (az utóbbi esetében a wear os miatt lehet nem lesz jobb), de nem tudom milyen integrációs problémákkal kell szembenéznem.
Szóval mielőtt esetleg váltok, jól körbe akarom járni ez mivel járna.
-
captainnemo
aktív tag
p15 pro 2024. áprilisi vásárlás, 99%, 196 ciklus
-
captainnemo
aktív tag
válasz
havri1 #330107 üzenetére
Nagyon hiányolok én is, pl. pár egyszerű kitehető widgetet, a záró képernyőről, mint elmulasztott hívások, üzenetek, levelek. Ez három egyszerű számláló lenne, nem értem ilyen miért nincs. Az is érthetetlen miért nem lehet az óra kijelzést kisebbre állítani és egyéb információkat ott megeleníteni. Mindegy ilyen és kész, változtatni nem lehet rajta sajnos.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Stauffenberg #329897 üzenetére
Érdekes én részben amiatt váltottam iphone-ra, ugyanis volt céges pixel 7 ingyen, de borzasztó dolog volt, az, hogy amikor az üzletben fizetni akartam, feloldani akartam a telefont, érintgettem a kijelzőt, mint az eszelős, és hosszú másodpercek teltek el ezzel, nem ment, és ilyenkor marad a kód. Pedig megpróbáltam sok mindent, egy ujjat 2x olvastam be, a gyártó által bevizsgált, ajánlott, spigen fóliát tettem fel stb. Ott is van faceid de béna, nem is működik sötétben, továbbá nem elfogadott, mint biometrikus azonosítás. Ehhez képest a az iphone faceid-ja egy áldás, mindenhol működik, nagyon gyorsan és megbízhatóan, és önmagában is kényelmesebb, mert egyszerűbb az ember arca elé tenni a telefont, mint keresgélni a kijelzőn a beolvasási pontot az ujj számára. Én sok évig "androidos" voltam, és furcsának láttam a faceid-t, de most úgy gondolom nagyon jó/sokkal jobb megoldás.
A mostani 18.2-es frissítés számomra egyetlen újítása, a töltés közbeni, hátra maradó töltési idő kijelzése a záró képernyőn. Ez nekem nem látszik. Miért?
-
captainnemo
aktív tag
válasz
divan #327238 üzenetére
Igen az valóban jobb, de csak analóg időjelzéssel működik, én meg digitálisat szeretnék.
Amúgy a lépésszám frissítése számomra értelmezhetetlen logika alapján történik. Ma tettem egy hosszabb sétát, ami meghaladta az egy órát, nagyjából 5km tettem meg. Az első 10perc után láttam, hogy frissül, gondoltam de jó akkor időnként megtörténik. Aztán bekapcsolt a megfelelő aktivitás is, és végig futott amíg sétáltam. A séta végén néztem semmit nem frissült, akkor sem miután leállítottam az aktivitást. Na mindegy ez ilyen, nagyjából használhatatlan kijelzés.
Én az AI által nyújtott, számomra teljesen értelmetlen dolgok helyett, sok apró és számomra értelmezhető, hasznos javítást választanék.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Stauffenberg #327242 üzenetére
Én is hasonlóképpen gondolom, ez a hatalmas hajcihő az AI kapcsolatosan teljesen hidegen hagy, ellenben a hívás rögzítése, lehetséges, hogy hasznos lenne. Viszont pont olyan esetekben lenne értelme, ha a hívott tudta nélkül lehetne megtenni, mondjuk valaki fenyegető hívásokat intézne, vagy valami jogi vagy magán dologhoz kéne bizonyítéknak stb.
-
captainnemo
aktív tag
Pontosan így van, a lépésszámot és a métert/távolságot akarom látni, és kicsiben, nem nagy méretben, és nem úgy kattintanom kell az alkalmazásra. Tudom nagyon sokat akarok.
Ezt a gyári nem tudja, csak third party app. Nem tragédia ez, de a sok idegesítő dolog egyike.
Továbbá igazából kiraknék még a watchface-re mást is, de csak öt lehetőség van, ezt csak a moduláris számlappal tudom úgy, hogy maradjon az óra kijelzés digitális.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
BigBlackDog #327219 üzenetére
Köszi ezt választottam én is. Az is szempont volt azért, ha nem muszáj nem akarok évi/havi előfizetést adni egy ilyen funkcióért, főleg úgy, szerintem a gyári egészség appnak, kellene lennie ilyen watchface-re kitehető információja.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
(ex)Cat #327208 üzenetére
Ja tényleg jól átneveztem, majd ha az apple megfogadja jogdíjat követelek.
Sajnos nem lehet sehol sem konfigurálni azt milyen időközönként frissüljön, de úgy tűnik a pedometer-el szemben a steps amit most telepítettem, időnként frissíteni látszik, a megjelenített adatokat.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
BigBlackDog #327193 üzenetére
Ok kösz kipróbáltam, igaz zöbb steps nevű is van de úgy tűnik ez időnként frissít.
-
captainnemo
aktív tag
Az iwatch topikba már beírtam de kutyát sem érdekli, megpróbálom itt is.
Lehet már volt erről szó, de sehogy sem tudom azt az egyszerű dolgot megoldani, hogy az óra számlapján lássam a megtett távolságot és lépésszámot. A gyári health nem ad olyan widgetet ami ezt mutatja de pl. a pedometer++ rendelkezik ilyennel. Ki is tudom pakolni a kijelzőre, de nem frissül, csak ha elindítom az appot az órán. A gyári appnál is ez a helyzet, ha középre teszem a nagy widgetet, igaz ott lépésszámot nem tudok kitenni, csak távolságot.
Nem akarom kutyázni az iwatch-ot, de ezt kb. az összes okosórán meg tudtam jeleníteni amit láttam. alapból. -
captainnemo
aktív tag
válasz
(ex)Cat #326498 üzenetére
Igazad van abban, felesleges úgy indítani, a droidon mi van, mert érdektelen, viszont ha valaki droidról jön, sok meglepő dologba ütközik, olyanokat kérdez, vagy hiányol ami azoknak aki régóta iphone-t használnak nem kérdés, és tudott dolog. A keresés amúgy nagyon nehézkes, ha konkrét kérdésed van, emiatt lehet idegesítően feljönek kérdések ugyanarra, újra meg újra. Persze ami az összefoglalóban van, annak elolvasása előfeltétel kellene legyen valóban.
-
captainnemo
aktív tag
Én érdeklődéssel és némi "csodálkozással" olvasom azt, kinek mi a fontos, milyen okból választ oldalt, hogy android/ios, mert annyira egyedi az egyes emberek hozzáállása, ami számomra sokszor nagyon idegen, de vélhetően az én preferenciáim is azok másoknak.
Én szeretek erről beszélni, érveket ütköztetni, természetesen flame nélkül.
Én magam részéről számomra a telefon egy eszköz, nem érdekel android vagy ios, egyetlen dolog érdekel, hogy a számomra fontos dolgokban, nekem megfelelő szolgáltatásokat adjon.
Ezek közül van "deal brake" és "nice to have" is, és két szélsőség között húzódnak a kevésbé fontos szempontok.
Nálam a igen/nem kérdés az alábbiak, és itt csak arra koncentrálok ami a két rendszer között, számomra meghatározó különbség. Régebben amikor még widgetek sem voltak ios-en, sem gyorskapcsolók, az is deal brake volt, de ez már szerencsére régen pozitív irányba változott. Szóval amikor megjelentek olyan dolgok amik az androidon megvoltak, és ios-en nem, sokan azt mondják az androidosok kedvéért, de szerintem meg ezek hiányosságok voltak, amiket pótoltak nagy nehezen.
-lehessen egyszerűen telefonnal fizetni, vagy google wallet (ennek neve változni fog úgy tudom), vagy apple pay
-a biometrikus azonosítás gyorsan és biztosan működjönA fenti két feltétel miatt van iphone-om, mert amúgy egy jó android rendszer tökéletesen megtenné. Egy google pixel 7-es céges telefonom van ami tökéletesen megfelelt, és ingyen volt, de a fenti két dolgot nem teljesítette. Ugyanis a Raiffeisennél vagyok, mely bank pechemre egyedül magyarországon nem támogatja a google wallet-et. Próbálkoztam kikerülő megoldással (curve), de párszor belefutottam problémába így el kellett vetnem. A másik dolog az ujjlenyomatos feloldás, ami bizonytalan volt, míg az iphone faceid-ja tökéletesen működik. sakk-matt a az androidnak az én esetemben.
Ami ezen felül vannak nüansznyi különbségek, ahol egyik oldalon ott az ios stabilitása mint erős pozitív szempont, a másik oldalon meg rengeteg kis apró pozitívum az android mellett.
Viszont most már eléggé elköteleződtem a apple irányába, mert apple tv-t használok, továbbá air pod pro-t, iwatch-ot. A fentiek miatt, ha az androidon változás is lenne, vélhetően maradok az ios-nél.
De viszont a fényképeket továbbra is a google felhőbe tükrözöm, mert szerintem sokkal job mint az icloud, továbbá chrome browsert használok, és gmail klienst. Számomra ezek több okból sokkal jobban használhatóak.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
markknight #323736 üzenetére
Én nem igazán tudom mire tudnám használni. A leginkább akadályozó tényező a magyar nyelv hiánya. Nyilván erre lehet mondani, hogy hát angolul utasítsa az ember, és ez még menne is, de a gond az az összes név magyarul vana telefonban így azt nem találja meg, vagy a navigációnál magyar városok vannak. Én láttem mekkora előny az, ha a beszélt nyelved támogatott. A svéd rokonoknál voltam, és nagyon jól tudták használni mindenre, mivel a nyelv támogatott. A lélekszámuk is hasonló, de ennek ellére ők támogatottak, ebből is látszik mennyire a világ közepe vagyunk.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
#48138511 #322505 üzenetére
Ok bevallom ezt nem tudtam, pedig nyilvánvaló lett volna, az ha az apple valamit megcsinál, az kizárólag csak azért teszi, van üzleti haszna vagy kellő (nagyon sok/tömeges) felhasználói igény sorakozott fel mögötte.
A spotlight tényleg jobb, mint a kontakt keresőjét használni, de talán leírtam már, a T9 tárcsázás azért jó, mert egy kézzel lehet keresni a nagy gombokat nyomkodva, és a nem a billentyűzeten, főleg ha pl. egy autós tartóban van. Tekintsünk el attól az ideális esettől, hogy egy modern autós infotaintmentben, a telefon rendesen integrálva van, és nem kell hozzá érni.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
#48138511 #322419 üzenetére
Ez már többször olvasom T9-es tárcsázás az androidosok "kedvéért" lett betéve. Szerintem ennek semmi köze az androidhoz, ez egy őségi dolog. Számomra azért is volt mindig furcsa ez nincs, mert a tárcsázón ott virítottak az alfanumerikus betűk is, aminek eddig semmi értelme nem volt. Most van és örülök neki. Nekem ez az egyetlen funkció ami plusz a mostani 18 upate-ből.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Ádám16 #321223 üzenetére
Sok igazság van abban szerintem amit írsz, de ez bármelyik vállalatra igaz lehet, hogy annyit fejlesztenek amennyit muszáj, és egy adott fejlesztésbe szánt pénzt maximálisan vissza akarják hozni, és csak akkor versenyeznek ha kell, ha a konkurencia illetve az igények ezt szükségessé teszik. pl. Az iphone-t úgy pozícionálják, hogy akinek elég a 60Hz az megveszi azt, akinek több kell az megveszi a pro-t, és amíg az eladások így is működnek, tiszta pénzkidobás lenne ezen változtatni.
Én is régen kifejezetten apple ellenes voltam, mert túlárazottnak gondoltam a termékeiket, amik tulajdonképpen azok is, de csak akkor, ha nem a csúcs samsung stb. telefonokkal versenyeznek, mert ott nem akkora a különbség. Nálam volt pl. google pixel 7, 90Hz-es kijelzővel. Ez adott pluszt a 13-as 60Hz-ével szemben relevánsan bármit is. Nekem nem. (megjegyzem most 15poro van és nem nagyon ad semmi releváns pluszt a 120Hz). Viszont a pixel 7 ujjlenyomat olvasója hol működött hol nem, ezzel szemben a faceid atom biztos, és ez kb. a használhatóságot tekintve 100x fontosabb. Az apple ad egy olyan terméket ami működik és jó használni, és jobb ebben a tekintetben mint a konkurencia. Szerintem ez a titkuk, amellett, hogy ott marketing is, hogy az apple termékkel te menő vagy.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
gretzky77 #320016 üzenetére
Nekem van a fiókomban Jbl, Panasonic, sennheiser, és mind erősen beszorult a fülembe, míg a AirPod nem, először azt hittem ki fog esni de rázhatom a fejem nem esik ki és jól zár. Én órákat hallgatok Podcastokat és az összes füles egy idő múlva nyomta a fülem, az AirPod nem.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #319703 üzenetére
Igen tudom a korlátozások oka részben az, a rendszer megőrizze a stabilitását. Vitathatatlan egy android rendszerhez képest az ios atomstabil. Nekem soha nem kellett újraindítani a telefont, működési problémák miatt. Ez egy "androidosra" nem áll fenn.
Viszont néha érthetetlen miért nem fejlesztenek le valamit ami egy hasznos dolog, nem is kerülne nagy fejlesztési ráfordításba, miközben számomra teljesen értelmetlen dologba rengeteg energiát ölnek. Itt van az ikonok hatterének színváltoztatása. Szerintem ez egy totálisan értelmetlen dolog. Szoftver fejlesztőként persze pontosan tudom, hogy a fejlesztés tutira teljesen "business-driven", csak akkor csinálnak meg valamit, ha annak üzleti haszna, valamiféle monitoring szisztéma alapján, igazolható.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Szabi® #319699 üzenetére
Mindenkinek más a fontos, de pl. a t9 tárcsázás elég régóta téma. Implementálni ezt szerintem nem volt nagy dolog. A tárcsázón pl. ott is vannak az alphabetikus karakterek alapból. Nagyon praktiikus így névvel keresni számot. Nekem speciel nem gond, ha a fényképezőgépet el lehet indítani lezárt képernyőn, sőt az a praktikus ha hirtelen akarok fotózni. Nem túl életszerű, valaki poénból fotózgasson a telefonommal akaratom ellenére.
Mondjuk ha megteszi egészségére!
Az érdekes soha senkinél nem merült az fel ezzel szemben, ha hívás van, csak az tudja felvenni a telefont, aki feltudja oldani.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
TheMarci #319695 üzenetére
Hát amúgy az aod-nak pont akkor van értelme, ha nincs nálam a telefon, hanem mondjuk leraktam valahova és otthagytam egy időre. Ha meg akarom nézni nem mulasztottam el valamit, akkor fel kell ébreszteni a telefont, unlockolni és megnézni. Én is amúgy azt szeretem az okosórámban, hogy jön mindenféle üzenet, akkor el tudom olvasni, vagy legalábbis látom mi az érdemes-e vele foglalkozni. Gondolkodtam apple watch-on már, de visszatart az ára, a kinézete, és az állítólag marha gyorsan lemerül.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Szabi® #319629 üzenetére
Minden olyan dolog amit hiányolok az iphone-ből, nem éri el a deal break határát, ha így lenne, nem lenne iphone-om. A T9 akkor jó, ha egy kézzel akarsz, név szerint kontaktot keresni. Ebben az esetben, csak a hüvelykújaddal nyomkodot a képernyőt. A keresés funkció esetében, kezembe veszem a telefont és a másik kézzel kell gépelnem. Ha mondjuk viszek a kezemben egy táskát és egy kezem van, akkor bizony nehézkes a helyzet. Továbbá szépen vissza is kell lépkednem a konkatoknál, ha újra keresni akarok. De nem egetverő probléma nyilván, de sok apróság adja ki egy eszköz használhatóságát. Az igaz valaki írta a spotlight keresés sokkal praktikusabb ebben az esetben, és valóban jobban használható, mint akontektokban bóklászni.
Nézzünk pár olyan dolgot ami nekem hiányzik az iphone-ból.
-a kepernyő elrendezés lockolása, azaz ne tudad véletlenül szerkesztés módban a képernyőt módosítani
-valódi aod, azaz az aod legyen addig aktív amíg akarom, azaz lehessen állandó is akár
-egyedi tárcsázó/sms app. ezek zártak sajnos, én android alatt megkerestem a nekem legjobban tetsző appot. t9 tárcsázó is volt eddig is, de akkor nem volt híváslista, és plusz egy gomdot nyomni kellett a hívás kezdeményezéséhez
-aod lezért képernyőn számlálok, vagy legalább valamiféle piktogrammok lehetnének, ha elmulasztott hívásod, üzeneted, vagy emial-ed van -
captainnemo
aktív tag
válasz
#48138511 #319616 üzenetére
Ez nyilván a megszokás is, mert sok-sok éve chrome-ot használok. Továbbá a könyvjelzők, jelszavak is szinkronizálódnak. Azaz windowson, otthon, a céges gépen, és a telefonon is ugyanaz a környezet fogad. Ha pl. mac-et haszálnék, nyilván safari lenne az elsődleges. De akkor a céges gépem is mac kéne legyen. Nagyon jó az apple ököszisztéma, de akkor működik a legjobban, ha mindenem apple. Sőt akkor igazán ha a barátaim, családtagok, is azt használnak. Én úgy vettem észre egyre többen használnak iphone-t, de azért még mindig kisebbség. Bezzeg Svédországban amikor meglátogattam a rokonokat, ott nem volt olyan egy se, akinek ne iphone-ja lett volna. Sőt mindenki mac-et használt. pl. apple-tv használok, és ott nagyon jó az amikor ott szövegbevitel van, akkor felugrik a telefonomon a bilentyűzet. Mondjuk pofátlanság, hogy ez miért csak iphone-al megy. Szóval ahol tudok integrálódom, azért is vettem air pod fülest, de nincs módom arra mindenemet "almásítsam".
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tboy93 #319595 üzenetére
Én pont ugyanígy vagyok ezzel, a safari, mail alkalmazásokat sem tudtam megszokni, ott is gmail, chrome párost használom, és végül a fotók is maradtak a google alatt. Ha androidon lenne rendes faceid, a bankom által támogatott google wallet, akkor maradtam volna az androidon, hiszen ingyen van egy céges google pixel 7-em. Most így van egy 15 pro-m amivel amúgy elégedett vagyok. A régóta hiányolt T9 tárcsázás is lesz végre. Egyedül az AOD-al nem vagyok elégedett. Mivel az utóbbi időben beruháztam airpod pro-ba is, marad az alma jó ideig az tuti. Bitang jól múködnek amúgy együtt.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
xhege #318466 üzenetére
Én régen sokszor cipeltem a tükörreflexes gépemet, ha valahova utaztunk (15-20 éve volt kb.), de mivel nem vagyok egy fotós hobbista, utáltam cipelni, szépen leszoktam róla, és maradt a mobil. Emiatt nekem régóta elsődleges szempont volt a fotózási képesség. Mivel apple ellenes voltam, igyekeztem az egyéb telefon gyártók legjobb fotós képességeit felvonultató keszülékeit venni. Volt Sony, samsung de mind csalódás volt, ellenben amikor valaki egy iphone-al csinált képet, azt láttam az mindig jól sikerül. Nem kell semmi mókolás, előveszi az ember megnyomja a gombot és lesz egy elfogadható kép. Emiatt kb. 3 éve amikor választás előtt álltam, akkor szolgáltató részletre a legjobb választás az iphone 11 volt. A tapasztalatom az, hogy valóban egy egyszerű kompakt fényképezőgépet bőven helyettesít, egyetlen hátrány, a wide optika miatti torzítás a széleken, ezzel kalkulálni kell. De ugye a népek általában közeli fotókat készítenek, az elvárás az sok dolog férjen bele. Én azt mondom eddig minden iphone-om neklem jó képeket csinált. A párom samsung s22-ese már szerintem jó, a céges pixel 7 meg nagyon durván jó. Azaz úgy tűnik a fotózásban elöl járó telefonok, szerintem már elfogadható szinten vannak. Egyedül az optika gyenge, mint említettem, de aki kicsit komolyabban fotózik, az is mondta a wide optikák torzítanak a széleken, egy jobb fényképezőgép esetén is. Emiatt 16:9-ben fotózom, így kiesik a torzított rész nagy része, és a nagyon szélekre igyekszem nem témát tenni.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
xhege #318442 üzenetére
Ha őszinte akarok lenni nekem mindkét kép eléggé ... . Én azt tapasztaltam, hogy egy iphone, out of the box egy átlagos felhasználásra teljesen jó képet csinál, még nem túl jó fényviszonyok közt is. Mármint az utóbbi évek telefonjai. Az iphone 11-em is számomra már egy teljesen jó fotót csinált. A 13-as még jobbat, egy pixel 7 (ez volt az első nem iphone-om amit jónak ítélek) meg annál is, a 15 pro meg valamivel jobbat, de hétköznapi felhasználás szempontjából ezek már nem számítanak.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
captainnemo #318148 üzenetére
Erre valaki valami okosat? Talán elveszett a nagy flame-ben.
-
captainnemo
aktív tag
Szert tettem egy apple airpods pro 2-re, és nagyon elégedett vagyok vele, mint minden apple termék, nagyon jól működik együtt az iphone-al, sokkal több lehetőséget ad, mint egy más gyártó terméke, és jó hangja is van mellette. Tetszik az a funkció, hogy ha hangosan beszélek lehalkítja a lejátszott tartalmat, és kikapcsolja a zajszűrést, sőt hang átengedő üzemmódba lép. Viszont ha megállítom a lejátszást, mert beszélni akarok valakivel, és zajszűrés üzemmódban van, akkor ott is marad. Be tudom úgy állítani, ha megállítom a lejátszást, akkor átengedő üzemmódba lépjen? Most csak akkor lép ha hangosan elkezdek beszélni, de annak van egy késleltetése, és én ha megálítom a lejátszott tartalmat, azonnal szeretném hallani a környezetem.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
fery02 #317802 üzenetére
Pont úgy csinálom én is amit leírtál, ha a képernyőn kellene eltalálnom az újlenyomat olvasó pontos helyét az kényelmetlen lenne, így a telefont kézbe véve tapintással érzem a bekapcsoló gombot és már nyomom is duplán. Droidon az is nehézséget okozott, nem tudtam a google wallet-et fizikai gombbal előhívni, hanem a képernyőn kellett tapizni.
Szóval nekem az nagyon kényelmes ahogy az apple-n működik, de lehet másnak más kényelmesebb.
Az igaz rám is, pl. amikor autós tartóban van néha kicsit mutatnom kell az arcomat felé, és ott az ujjlenyomat kényelmesebb lenne (sajnos nincs carplay a fejegységben).
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Stauffenberg #317778 üzenetére
A tapasztalatom rossz, de könnyen lehet ez pixel 7 specifikus, mivel arra váltottam vissza egy rövid időre iphone-ról. Az amúgy legyen benne mindkettő nyiván jobb, de maradjon mega faceid is mint biometrikus azonosítási mód, mert nekem az praktikusabb.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Kbali #317754 üzenetére
Hát nem. Droidon is van face feloldás, de nem annyira stabil, sötétben egyáltalán nem működik, továbbá nem használható biometrikus azonosításra. Ha az ujjlenyomat olvasás 10/10 lenne akkor talán nem lenne annyival rosszabb, de nekem sokszor volt, egyáltalán nem sikerült feloldani a telefont. Olvastam erre egy trükköt, hogy az ujjbegyet valahogy zsírosabbá kell ilyenkor tenni, és akkor jobb, és valóban így van, de marha kényelmetlen és béna, amikor ezzel kínlódik az ember. A faceid-val, pedig kiveszem a telefonom és az arcom elé emelem. Ez pedig 100/100, nekem soha nem volt nem tudott feloldani. Ennyi.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
bostone #317745 üzenetére
+1
Próbáltam a droidos ujjlenyomat olvasást, de egy rémálom a faceid-hoz képest, és ennek részben a bizonytalansága az oka (pixel 7 optikai olvasó), de lehetséges samsungon jobban működik (ultrahangos érzékelő). Mindenesetre kényelmetlenebb, mert egy kézzel nehéz pontosan megnyomni gyorsan, akkor is ha a felismerés stabil. -
-
captainnemo
aktív tag
Az ios alatt van működő raipay? A google play alatt volt magyar specifikus app, de itt nincs. Nem is tudom használható-e, ,mert kér valami spec validációt. Nekem gyanús az magyar nyelvet nem támogat.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tboy93 #317392 üzenetére
A 120hz, a jobb kamera, dynamic island, és a AOD miatt. Végül is annyira nem hosszú a történet így, de utólag nem biztos, hogy megérte, mert az AOD majdnem használhatatlan, a fotózás nekem bőven jó volt 13-al is, a 120hz kérdéses, de brutálisan jó ránézni a kijelzőre. A dynamic island meg nem must have, de nagyon jópofa. Mindegy a jobbat vettem végül is.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
lugosi #317389 üzenetére
Nem tájékoztatott, csak simán le van tiltva az apple pay alatt. Szerencsém volt, hogy van másik is regisztrálva (erste), mert nem tudnék fizetni. Nekem minden a telefonomon van, digitális jegyek, parkolás, fizetés stb. A telefonnak számomra a telefonáláson kívül két nagyon fontos használati része van, az egyik a fizetés, a másik a fotózás. A raipay magyar változatát nem találtam egyelőre az apple store-ban
Kiventilálom magam off-ban, mert ez az egész eléggé különösen érint. Két éve használtam egy iphone 13-at ami szolgáltatói részletre vettem és lejárt, továbbá éppen új munkahelyre kerültem és kaptam céges telefont. Két éve amikor megvettem a 13-at "androidos" voltam, és kifejezetten a jó fotózás miatt tértem csak át rá. Eleinte sok bosszúságot okozott, de rájöttem cserébe brutálisan stabil rendszer, és minden jól működik rajta. Szóval a céges telefon egy google pixel 7 volt, amiről olvastam nagyon jó fotós képességekkel rendelkezik. Ez így igaz. Viszont jöttek a problémák. Gyorsan merül, melegszik, az ujjlenyomat olvasás bizonytalan (optikai), és ami a legfájóbb a Raffeisen nem támogatja, a google wallet-et (egyedüliként) Magyarországon. Az alkalmazásuk a raipay egy használhatatlan borzalom (nem fejtem ki miért mert így is hosszú lesz a post). Egy ismerősöm ajánlotta a curve fintech szolgáltatást amivel ez a probléma megoldódott (nem akarok itt belemenni, de lehet ideiglenesen itt is ez lesz a megoldás). Szóval bár a dolgok köhögtek, a lányomnak adtam a 13-ast, és használtam a továbbiakban a pixel 7-et. Az ujjlenyomat olvasás a használat során derült ki, mennyire kevésbé praktikus mint a faceid, és android alatt a face felismerést nem lehet biometrikus azonosításra használni, ráadásul néha 5-ből 5x nem ismerte fel az ujjam, és nyomhattam a kódot. Ezzel szemben ez ios alatt ez egy álom, egy kézzel emelem a telefont, dupla katt a fő kapcsolón, az apple pay elindul a faceid felold, és már fizetek. Ez priceless, de mondtam emiatt nem veszek új telefont. Használtam a curve-öt, de amikor az egy sikertelen fizetés során zárolta az összeget (néha előfordulhat), eljött a pillanat elég, vissza az ios-re. Szóval vettem szolgáltatói részletre egy 15pro-t. Miert pro? (ez is egy hosszabb történet)
-
captainnemo
aktív tag
Az Apple Pay margójára írom nálam szerencsére nem volt hibás terhelés de amikor ma fizetni akartam, akkor a kártya kibocsátó bankom (Raiffeisen) jelezte az Apple Pay fizetési mód tiltott. Hétfőn még fizettem kártyával, de ma lehet már nem fogok tudni. Igaz ez nem kártyás NFC fizetés volt, lehet csak bizonyos fizetési módok tiltottak. Nem jó megoldás az, hogy nem fogom tudni át Apple Pay szolgáltatást használni, ahelyett ezt rendbe tennék.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #316945 üzenetére
Én is gondolkodtam azon android vagy ios, de nálam a apple pay (a google wallet nem támogatott a bankom által) és a faceid (az ujjlenyomat olvasás rohadt bizopnytalan) volt a döntő.
-
captainnemo
aktív tag
Az vicces, hogy részben, pont azért tértem vissza az androidról az ios-re, mert a raiffeisen nem támogatja a google wallet-et (egyedüli bankként Magyarországon). Nekem a telefonnal fizetés funkció, amolyan "must have", nem akarok lemondani róla. A mostani balhé egyelőre engem nem érintett, de gondolkodom azon, kivegyem az apple id alól a kártyám, mivel előfizetésem nemigen fog lejárni mostanság, és venni sem akarok feltétlen semmit éppen. Szerintem több mint valószínű, foglalkoznak nagy erőkkel a problémán azért már. Programozó vagyok én is, és voltam fejlesztője nagy presztízsű, magas rendelkezésre állású rendszernek, és tudom ilyen esetben vélhetően ott most jó nagy lüktetés lehet a színfalak mögött emiatt, még akkor is ha csak Magyarországot érinti.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
tboy93 #316424 üzenetére
Nekem is ez a dilemmám, hogy a fotók szempontjából költözzek az iCloud ra, de ha továbbra is meg akarod tartani a Google-t mint mentési/megosztási helyet, akkor simán tudod használni a Google photos ios-en is. Én amiatt akartam iCloud ba költözni, mert tvos-en a Google photo nem elérhető a másik alternatíva meg kicsit bugos.
-
captainnemo
aktív tag
Ez a terjünk át a google photo-ról az apple icloud-ba megdőlni látszik, mert nem feltölthető a mov, heic formátum.
-
captainnemo
aktív tag
Felmerült mégiscsak a fotók icloud-ba tárolása a google helyett, mivel az apple tv készülékre elérhető google fotókat elérő képnézegető eléggé bugos, de persze a tvos sajátja jól működik. A legnagyobb problémám az, ha szinkronizáció be van kapcsolva a telefonon, mindenképpen ott is megmaradnak a képek, vagy annak butított változata. Nincs olyan lehetőség, hogy az ios fotók alkalmazásban lássam a képeket az icoud-ból, de a telefonon pedig ne legyen semmi?
-
captainnemo
aktív tag
Én is pont racionalizálni akartam a fotók mentését, mert jelen pillanatban mindkét helyre megy, ami szerintem akár kavarodást is okozhat. Az volt a fejemben megszüntetem a google-ba a mentést, és menjen icould-ba csak, de az apple fotók alkalmazása, azt csinálja, hogy ha be van kapcsolva a szinkronizálás akkor vagy megtartom a telefonon is a fotókat, vagy annak csökkentett minőségét. Én azt szeretném, hogy töröljem a telefonról, és csk az icloud-ba legyen, viszont lássam az apple fotók alkalmazásából továbbra is. Ez nem lehetséges tudtommal, így lehet én is használom a google-t továbbra is és inkább az icloud mentést eliminálom.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #315845 üzenetére
Igen az egy lehetséges megoldás az értesítések látszódjanak, ha aod üzemmódban van, de egyfelől nem akarnám azt, hogy minden értesítés ott virítson a kijelzőn, növelve a fogyasztást, továbbá az egy áttekinthetetlen lista, nekem egy szimpla számláló elég lenne, sőt akár egy piktogram, hasonlóan ahogy az androidos telefonokon van. Simán lehetne a message, phone alkalmazásnak egy lock screen widegtje, ahol egy számláló a sarokban ezt mutatná. A lock srcreen testre szabása nagyon korlátozott.
Ha bárkit érdekel, le tudom írni miért lettem adroidos felhasználóból iphonos, egy szűk szempont alapján. Aztán pedig miután újra androidos lettem, mert a szempontom teljesülni látszott, de miért tértem vissza mégis az iphone-ra.
-
captainnemo
aktív tag
-
-
captainnemo
aktív tag
Sziasztok, nemrég lettem egy iphone 15 pro tulajdonosa egy 13-as után, és használatba vettem az AOD funkciót, ami csak a pro készülékeken elérhetőek (14 től). A legfontosabb az lenne, lássam a mulasztott hívásokat, üzeneteket, illetve maileket a lezárt képernyőn widget formájában, mondjuk egy számmal jelezve. A fentire egyedül a gmail lock screen widget-je képes. A gyári lehetőségek közt nem látok ilyesmit, és nem látok a letölthető custom widgetek között sem ilyet. Ha jól tudom ezen információkhoz való hozzáférés korlátozott az ios alatt, emiatt talán erre nem is létezik megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest