- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
knox83 #336771 üzenetére
Kipróbáltam, jópofa. Kisebb hibák javítását meglepően jó eredménnyel végzi. (desktopon is és telefonon is). Komolyabb retusálásra nyilván alkalmatlan, de aki telefont tapicskolva akar retusálni, az meg is érdemli.
#336779 hódmaci
Nem kötelező importálni a névjegyeket a Kontaktokba, maradhatnak a GMail fiókban is. -
vadkörte
addikt
válasz
Zsolt,72 #336225 üzenetére
Hajajj... Így pl. a bizonyos körökben rendkívüli népszerűségnek örvendő kőműves Actimel-ért is.
-
vadkörte
addikt
Szerintem felesleges ennyire drága és nagy teljesítményű töltőt venned, de a Te dolgod, a Te pénzed, arra és úgy költöd el ahogyan akarod. Amúgy sem ismerem/ismerjük a telefonhasználati és ~töltési szokásaid.
Bőven megfelelnek azok amiket az olvtársak linkeltek.
Épp munkahelyen töltöttem a telefont - iP16Pro - 20-80% közé. Kb. 1 óra kellett neki ehhez. a mutatványhoz. Nekem ez bőven megfelelő idő. Teljes mértékben noname 10W-os töltőfejjel (ez volt kéznél, LED átvilágító panelhez vettem) és Yankee típusú USB kábellel (van neve és szépen be van fonva így már nem teljesen bóvli)
Természetesen elfogadom, hogy van akinek a 5 perc alatti 0-100% is lassú. -
vadkörte
addikt
válasz
lugosi #335738 üzenetére
Dokumentumfotózásnál/dokumentumszkennelésnél UWA és normál kamera széleslátó módjában tapasztaltam problémákat. A képmező széle kicsit "taknyos" volt.
Ha a normál kamerával "zoom"olok ekv. 35mm-re, vagy 2x "zoom"ra állok - ez a ekv. 48mm kb. 35mm-es rendszerű alapobjektív látószög - nem tapasztaltam anomáliákat.
Normál fotózásnál nem tapasztaltam kirívó problémákat.
(16Pro) -
vadkörte
addikt
válasz
Stauffenberg #335716 üzenetére
16Pro-val próbáltam a főkamerával 1x-es értéken, majd 24mm-re állítva (=elvileg a kettő ugyanaz) ~A/4 lapméreten. A képközép - inkább a képmező ~90%-a - tökéletes a széleken kissé keni, de messze nem annyira mint a linkelt képen. Én inkább képmező elhajlásnak mondanám, azért az ekv. 24mm eléggé nagylátószög. 2x zoom-mal - tehát nagyjából ekv. alapobjektívek megfelelően - és magasabbról fotózva tökéletes saroktól sarokig.
Ha valaki tökéletes síkreprodukciót akar,akkor használjon 35mm-es kamerát és adaptált nagyítógép objektívet. Azokat eleve erre korrigálják. -
vadkörte
addikt
válasz
tibbike01 #335401 üzenetére
A gyári ajánlás 4,5W-30W közöttit ír. Amúgy töltheted Te 165W-os töltővel is, a telefon mindig annyit fog felvenni belőle, amennyire szüksége van.
Ha nem kell a gyorstöltés, akkor egy 5-15W közötti adapter elég. Ha kell, akkor egy jobb minőségű 20-30W-os kell. Nem ismerem a megadott adaptert, akár az is jó lehet. -
vadkörte
addikt
válasz
Schafranek #335370 üzenetére
A viszontvámok miatt.
-
vadkörte
addikt
Srácok! Ha valamiről nem tudjátok mire való és hogyan lehet visszavonni, javaslom NE kattintsatok rá!
Beteg vagyok mint a kutya és fél éjjel nem tudtam aludni a köhögéstől. Mit csinál ilyenkor az egyszeri emberszabású? Elkezdi baszkurálni a telefonját. Óvatlanul kipróbáltam a Zoom funkciót. Elment vagy 3/4 órám mire vissza tudtam állítani... -
vadkörte
addikt
válasz
karldergroße #334172 üzenetére
Lényegében minden platformon jelen van (Mac, iOS, Android, Windows, linux-ok) Talán ez miatt a keresztül kasul átjárhatóság miatt ragaszkodnak hozzá.
-
vadkörte
addikt
Ha nem gond nem köszönném meg mindenkinek külön-külön!
Reméltem, hogy képesek vagyunk trollkodás nélkül segíteni a másiknak. Tévedtem.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hasznos ötleteket!
Ezek alapján összeállítok egy ajánlatot a hölgynek és majd eldöntik mi fér bele. 20-30E a keret, talán kicsit emelhető de egyik AirPods sem fér bele.
Ezért is írtam, hogy lépjünk túl azon az alapvetésen, hogy ha iPhone, akkor AirPods. (a Mac-emhez sem voltam hajlandó megvenni a méregdrága de legalább stílusos gyári billentyűzetet, elégedetten használom egy Win-es mechanikussal)
#333817 Instabil
Neked lehet.Ők 2023-ban inkább kijelzőt és akkut cseréltettek 50E-ért a lány telefonjában - akinek az SE2020 a mai napig tökéletesen megfelel!!! - ahelyett, hogy 5-6x-os áron lecseréljék.
-
vadkörte
addikt
Egy kicsit off lesz, szóval bocs, de nem találtam megfelelő topikot.
Nos. Egyik munkatársnőm lánya - 18 éves tini - egy SE2020 mellé szeretne vezetékmentes fülest. Tudom, ha Apple, akkor AirPods... Lépjünk túl ezen az alapvetésen. Kicsit költséghatékonyabban szeretné anya megoldani. Szóval milyen költséghatékonyabb árú, de kompatibilis és normális (hang)minőségű fülest tudnátok ajánlani? (nem vagyok füles hívő és úgy belekeveredtem, mint vasorrú bába a mágneses mezőbe) -
vadkörte
addikt
válasz
westcoastog #333791 üzenetére
Vezetékkel helyi gépre?
-
vadkörte
addikt
válasz
Csebesz86 #333706 üzenetére
A G60-am GCam-mel, fixre letámasztva, ISO3200-on (ennyit tudott), 30s expozíciós idővel, 1/2 Holdnyi környezeti fény mellett is tökéletesen fekete képet készített mind a fő, mint az UW szenzorral. Az iP16Pro-m nagyjából hasonló körülmények között kézből(!)10s expozíciós idővel ISO800-1600 körüli érzékenységgel simán vállalható képet produkál. 1:1-en persze látszik, de akkor is értékelhető eredmény születik!
Más.
80-90% közötti akkus használt 64-es SE2020-at hol érdemes(ebb) venni? Hardveapró, Használtalma, GSM boltok, egyéb? FB Marketplace-t és Jófogást kihagynám, nem szeretnék belefutni egy iCloud záras telefon & eltűnő eladós vacakba. -
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
insyde5 #333460 üzenetére
Ekkorát találtak a polcon?
#333456 osonte
Tudom, hogy ez Neked nem vigasz, de nálam mint a telefonon, mind desktop-on tökéletesen működik a Safari. Eddig nem nagyon találtam olyan oldalt - biztosan van - amit ne nyitna meg.
#333458 Sungoo
Pedig van. Kolléga kb. 2 éves 13Mini-t adott el nemrég - október? - 99%-os akkuval (igaz, több mit fél évig nem volt már használatban) a 15Pro-ja januárban lett 99%-os és addigra már elmúlt 1 éves.
Mindig 20-80% között tartja, gyári Apple 5W-os, vagy egy minőségi 3rd party 20W-os fejjel tölti. Navigálásra egy 70pár%-os fiókszökevény iP7-est használ
Felesége ellenben gyilkolja az akkut, nála 1-1,5 év alatt 90%-ra, vagy alá degradálódik -
vadkörte
addikt
válasz
szabonagyur #333444 üzenetére
Hardverapró & Használtalma is tele van 70-85% közötti akkus cuccal. Ilyen kondícióval keresek én is SE2-t. Igaz nem napihasználósnak, arra ott a 16Pro.
-
vadkörte
addikt
válasz
B.Ricsike #333381 üzenetére
Olvastam, hogy tervekbe is jegyzetelnél. Leginkább erre reflektáltam. Sima jegyzetelésre még talán meg tudnám szokni, de az ilyen korrektúra szerű munkára még akkor sem használnák egy telefont, ha a stylus még talán valahogy megoldható lenne.
De ez csak egy vélemény -
vadkörte
addikt
válasz
insyde5 #333377 üzenetére
Főverzió évente, alverziók általában havonta, kisebb al-alverzók ("sebtapaszok") változó időközönként.
#333358 B.Ricsike
Ilyen felhasználásra inkább iPad-et használnék. A francnak se lenne kedve egy kis kijelzőn szenvedni.
#333364 zzz03
Talán 1x találkoztam vele a sima 18.3-on, 18.3.1-en eddig nem (16Pro)
#333373 Begbiebike
Tájkép (fekvő) állásban szoktam használni, akkor kényelmes, portré állásban annyira nem, de mondjuk 10-ből 8x használva 5x OK, 3x annyira nem. Leginkább exponálásra jó, a beállításokat ezen végezni elég idegőrlő. -
vadkörte
addikt
válasz
TheBikerider #333298 üzenetére
It's not a bug! It's a feature...
-
vadkörte
addikt
válasz
Rogiii #333269 üzenetére
Attól függ mennyit tudsz rá szánni és mennyire vagytok kompromisszumkészek. Ahogy burgatshow is írta 11-től felfelé nézelődnék. (személy szerint inkább 12-13-tól) Akár ITT is.
#333220 gilfoyle
Nekem csak annyi, hogy körben 1,5-2mm-t eláll a kijelzőtől és tisztíthatatlanul bemegy alá a por. Ha megunom nézegetni kicserélem a szettben kapott másodikra. Ha az is ilyen, akkor kap egy Apollo-t vagy egy ESR-t. -
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
Gáben81 #333100 üzenetére
Alternatíva, bár ez a rendszer sem sokkal költséghatékonyabb.
-
vadkörte
addikt
válasz
CharlieDrop #332888 üzenetére
Ahogyan fil is írta, ha az optikai képletet megbontod egy előtéttel, az rontani fog a képminőségen. Akkor is ha 300Ft-os Temu-s szart teszel elé és akkor is ha 90E Ft-os prémium terméket és ha már lúd legyen kövér, ez nem csak az összetett lencserendszerekre - előtétlencse, kiegészítő objektív - érvényes, hanem egy egy elemből álló szűrőre is. A kompromisszum mértéke az eltérő.
A 15-16 Pro (Max)-ok telefotó egysége 12MP felbontású, natív 12MP-es képet ad. Az újabb android-os sokkamerás csodafonok telefotó egysége is simán lehet 100-200MP-es, ebből lényegesen egyszerűbb 12Mp-re méretezett szenzorzoom-os képet előállítani, majd.
Amire Te akarod használni, arra a telefon nem, vagy erős kompromisszumokkal alkalmas. -
vadkörte
addikt
válasz
esbii22 #332863 üzenetére
Windows/MacOS/Linux?
Windows:
Telepítsd fel az MS Store-ból az AppleDevice nevű app-ot, majd csatlakoztasd a PC-hez a telefont vezetékkel és a Windows Fényképek app-jával importáld a képeket. (Akár mindet egyszerre, örülni fog Neked, de megcsinálja)
MacOS:
Csatlakoztasd vezetékkel a telefont és importáld a Fotókba a képeket
Linux:
Csatlakoztasd vezetékkel a telefont és a szimpatikus helyre importáld (másold át) a képeket.
#332860 CharlieDrop
Nem akarlak elkeseríteni, de ilyen felhasználásra szerintem egy telefon meg egy kétes minőségű lencse párosa nem épp ideális. Ide már egy fényképezőgép+300-400mm körüli tele kell. -
vadkörte
addikt
válasz
CharlieDrop #332851 üzenetére
CP:
cirkuláris polár, megfelelően használva mélyebbé teltebbé lehet vele tenni a színeket és ki lehet vele szűrni a tükröződéseket (pl. víztükör, kirakat, stb...)ND:
neutrális denzitás, a záridő befolyásolható vele - pl. verőfényes napsütésben is lehet nyitott rekesszel hosszú záridős képeket készíteni, több fokozata van, minél "erősebb", annál kevesebb fényt enged át, van teli és átmenetes is. (ezt inkább fényképezőgépekhez javaslom, nem telefonhoz)Mi a célod, mit szeretnél megvalósítani? Ennek ismerete nélkül nehéz javasolni.
#332853 Sys85
Néztem komplett lencseszettet tokkal, leginkább makrózni szerettem volna. A végén inkább vettem egy makróobjektívet a MILC-emre... -
vadkörte
addikt
válasz
p@gabi #332719 üzenetére
A GalaxyACE-szel (ronin79 ROM-jai voltak a kedvenceim) és a Redmi Note4-el ROM-oltam eleget. Már csak használni akarom az eszközt és nem reszelgetni, hogy kihozzam belőle azt amit a agyártó nem akart.
December közepe óta vagyok a nyáj tagja. Hiányzik a droid "szabadsága"? Nem. Amit kerestem megkaptam. -
vadkörte
addikt
Egy kis helpdesk kellene. Van egy Xiaomi Note4-em (ezt váltotta a Moto G60) a telefon kifogástalan állapotban van, de az oldalsó gombsor (power, vol+/-) és az akku is cserélős, egy szerviz szerint megállna ~20E-ből. A bringás telefonom egy Xiaomi Redmi 1S. Működik, de még KitKat 9 éve nincs rá semmi frissítés (lassan a letöltött app-okra sem). Ezt nyugdíjaznám a Note4-el. Az alap app-ok mellett talán egy GCam-et meg egy navigációs app-ot telepítenék rá. A bringás telefonom csak azért van, hogy tekerés közben elérjen aki tudja a számot
és ha kell tudjak pár emlékképet lőni.
Az SE4 beharangozása azonban elgondolkodtatott, hogy inkább hagynom kellene a fenébe és venni valami 80pár %-os akkus 64GB-os SE2020-at. Április/május és október között használnom a bringás telefonom - a 16Pro-t tuti nem vinném magammal - ezek nálam bringanapi pár (4-6?) óra használatban vannak, ha hazaértem kikapcsolom így gyengélkedő akkuval is napokat bírna. A régebbi OS-en ragadás, se katasztrófa, az alap app készletet is kiherélném és csak egy navi app-ot telepítenék.
Nagyon rosszul gondolkodok? -
vadkörte
addikt
válasz
Stauffenberg #332707 üzenetére
"...reggel kapok egy SMS-t a banktól, este a Mac elé leülve meg már legalább 2 órája fotókat szerkesztek, amikor bejelez, hogy SMS-t kaptam..."
Azt hittem én vagyok helikopter. Ezek szerint nem...(az eddigi rekordom 2 nap, ennyivel később kaptam meg a Mac-en azt az üzenetet, amit a telefonon már töröltem is...)
-
vadkörte
addikt
válasz
werszomjas #332596 üzenetére
Kár, hogy nyitott dizájnú.
A Benks aramid szálas tokjainak van olyan verziója, aminek vannak oldalsó gombjai és kicsit magasabb a pereme. Elnézve az aramid/kevlár tokokat elég egy kaptafára készülnek és feltűnően hasonlítanak egymásra. Nem röhögnék, ha ugyanaz lenne a beszállítójuk
Azért EZ fájt... -
vadkörte
addikt
válasz
zzola #332537 üzenetére
Teljes mértékben osztom, hogy nem kell minden vackot a kínai netes ócskapiacokról venni. (mondom ezt úgy, hogy elég sokat vásárolok kintről)
Az első mondat nem Neked szólt, inkább azoknak, akik a telefon megvétele után egyből kábelt (meg töltőfejet) kajtatnak, amikor a dobozban ott van egy pofás, minőségi(nek tűnő) kábel. Töltőt sem vettem, használom azt a faliröfi adaptert amit eddig is, 15W-tal tud tölteni azzal is megvan a 20-80% ~1,5 óra alatt. Ha melóban kell tölteni, akkor meg rádugom a gépre. Van rá 8 órája, hogy feltöltődjön. -
vadkörte
addikt
válasz
zzola #332514 üzenetére
Ha csak tölteni akartok miért nem használjátok azt amit adnak a telefon mellé??? Amúgy Temu-ról nem vennék kábelt. Se. Meg mást se! Ha 3rd party kábel, akkor Blitzwolf, Beaseus, Ugreen (ezzel sok pozitív tapasztalatom van)
Még bőven az iPhone age előtt vettem Interspar-ban egy 2.0-ás hasrisnyázott Yenkee Type-A-Type-C kábelt, volt vagy 2.000Ft, mert épp megdeglett a hurcolászós kínaiboltos 900Ft-osom a 1,5m-es Beaseus-t meg nem akartam kihúzni a falból. Tartaléknak szántam addig amíg veszek valami normálisat.
Nem cseréltem le teszi a dolgát, pedig nyüstölöm eleget.
#332524 KompÓth
Kolléganőmnek X-e van, már csak sebtapaszokat kap, 18-at nem, a napokban többször járt a kezemben. (A telefon!!!) Semmi kompromisszumot nem éreztem a használatában csak azért mert régi. Pont olyan reszponzív mint a saját 16Pro-m. Szóval a 14-ben még sok-sok év tartalék van. Szerintem legalább 4-5 (5-6). De ha most vennéd, és nem lényeg a több hátlapi kamera, én megvárnám az új SE-t.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
szabonagyur #331963 üzenetére
Amúgy sem lehetne ma már használni sem.
-
vadkörte
addikt
válasz
szabonagyur #331960 üzenetére
"...nem életbevágó csak szentimentális okokból szeretném megcsináltatni,..."
Ez szerintem mindent megmagyaráz. Kollégámnak is megvan - a 13 Mini-t leszámítva - az összes iPhone-ja, pár havonta mindet bekapcsolja, feltölti, balanszírozza, "babuzsgatja" kicsit őket, majd mennek vissza a dobozaikba. -
vadkörte
addikt
válasz
burgatshow #331926 üzenetére
Kár... Akkor majd keresek valami egyszerű terminal app-ot.
#331928 xhege
Pedig annyira nem nehéz... Átlag 3-5 évente cserélek telefont. Az első mobilom 2001.09.11-én vettem (~14:30-kor) eddig összesen 10 telefonom volt... A legrövidebb ideig (1 év) a Nokia 3410 volt meg, a legtovább a Redmi Note4 (5 év (most akarom felújíttatni, bringás telefonnak)) -
vadkörte
addikt
válasz
burgatshow #331917 üzenetére
Az akkura vonatkozott a "nem", vagy a Terminal-ra?
#331918 kchris78
Droid-nak 2-3 alkalommal próbáltam diktálni. Pár mondatos üzenet volt, illetve lett volna, nem kisregény. Annyira felhasználóbarát volt a funkció, hogy több időm ment el a bediktált szöveg javításával, mint ha simán bepötyögtem volna. -
vadkörte
addikt
válasz
knox83 #331909 üzenetére
Szintén zenész. Nem voltam klasszikus értelemben hater, de nem igazán szimpatizáltam az Apple-lel. Aztán elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy iPod nano-t.
Ezt követte egy Mac Mini (ezzel "nyugdíjaztam" az otthoni Windows érát) nemrég pedig iPhone-os lettem... A laptopom még egy HP linux-szal, de már nézegetem a MacBook-okat
#331903 Zsolt,72
Droid-on sokáig használtam a stock andoid billentyűzetet (nem a GBoard) majd Nova Keyboard-ot, aztán jött a fizetős Swift (pár hónappal később megvette a MS és free lett...) később lehorgonyoztam a GBoard-nál. A számomra leginkább userfriendly a Swift volt, iOS-en valahogy nem érzem létkérdésnek, hogy lecseréljem a gyári billentyűzetet. Amire nekem kell, arra tökéletesen megfelel, a hülyeségei (=hiányosságai) meg a még számomra a tolerálható mértéken belül vannak.
Mivel az autocorrect Mac-en is az agyamra ment, így itt is az elsők között lőttem ki.
#331905 maci25
Utoljára hasonló egy szarránhenkölt főzött ROM-mal esett meg, évekkel ezelőtt egy Y300-as hüvellyel, iOS-en eddig még beragadó app-pal se nagyon találkoztam.
Ha backup-ból laktad be - feltéve, hogy friss hús - egy gyári visszaállítást megpróbálnék.
#331907 xhege
A Samu Galaxy ACE-t leszámítva csak kínai mobilom volt - Huawei G700 (cikket is írtam róla LO-ra), Huawei Y300, Xiaomi Redmi 1A, Xiaomi Redmi Note4, Motorola G60 - semmi parám nem volt miattuk, mind szerettem.
#331911 maci25
Elvileg jelezni kellene, hogy a frissítés véglegesítéséhez újraindul.
#331912 dnelb
Egyelőre nem vettem észre, hogy rosszabbul bánna az akkuval. Nem lehet, hogy még nem "lakta be magát" a telefonodon? A gyári (Apple féle) Terminal elérhető iOS-re is? -
vadkörte
addikt
válasz
hitchins #331693 üzenetére
Szerintem semmi. Redmi Note4-em 60Hz-es volt (mint akkoriban kb. minden alsó közép kategóriás telefon) soha nem zavart. Motorola G60-am tudott 120Hz-et. Km-es lapokat elmebeteg módon görgetve feltűnt a 60Hz<>120Hz közötti különbség. A mindennapokban én nem vettem volna észre.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Stauffenberg #331678 üzenetére
Próbáltátok így? Nekem segített.
#331684 HoTDoG
Még telefonvásárlás előtt a Voda/MM/Euronics szentháromságban nyomogattam a kihelyezett demó iP13/15/16/15Pro/16Pro telefonokat, de ha kigúvadtak a szemeim, akkor sem vettem észre eget rengető különbséget. Na jó, a Pro-k fluidabbak voltak, de ennyi. Elhiszem, hogy van akit idegesít a 60Hz és biztosan van olyan szituáció, amikor én is a falhoz vágnám, viszont kicsit túllihegettnek érzem a dolgot.. -
vadkörte
addikt
válasz
CragON #331661 üzenetére
Direkt aplikátorost vettem és követtem az utasításokat. Akkor tettem fel, amikor lehúztam a fóliát (na jó, ~30s-cel később...) letakarítva, szösz/por/zsírtalanítva. Még be sem kapcsoltam a telefont! Az egész felületen jó, csak körben a szegély mentén áll el. Kettő van a csomagban, egyszer rászánom magam és felteszem a másikat. Ha az sem jön be, rendelek egy Apollo-t Joe-tól... (ha lesz 16Pro-ra való)
#331663 esbii22
Ha nincs rá szükséged miért tartanád meg? -
vadkörte
addikt
válasz
Dhampir #331645 üzenetére
"–Töltéshez, gyorstöltéshez elég a 30 Wattos hálózati adapter vagy nagyobb kellene?"
4,5-32W között bármilyen töltő megfelel, mezei 15W környéki LIDL-gazdaságos faliröfi átvezetővel, amiben van 2x töltőport ~1h alatt megvan a 20-80%"–Milyen töltő kábel ajánlott?"
Pl. a sajátja, ha nem azt akarod használni akkor bármi ami minőségibb mint 2 pálcikás"–Ajánlott a kameralencsékre is tenni valamilyen védelmet?"
Ha nem akarod gyémántporral dözsizni, akkor felesleges."–A kijelző védelme érdekében is szükséges valamilyen fólia vagy más?"
Van aki szerint felesleges, általában teszünk rá.#331646 Krethx
Pedig elvileg tartalmazza. Amazon.de-n nem volt?
#331648 MasterMark
Miért kell kiexportálni? Elvileg(!) simán át kell(ene) tudnia venni.
#331650 CragON
A híresen hülyebiztos aplikátoros Spigen kijelzővédő a felhelyezés pillanatától kezdve 1,5-2mm-t körben eláll. Megpróbálom a másikkal, de ha azzal sem lesz jó, kell valami más rá. -
vadkörte
addikt
válasz
BigBlackDog #331600 üzenetére
"Én futnék egy kört egy hivatalos szervizzel is, talán nekik több lehetőségük van."
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy el fogják hajtani a p****a azzal, hogy vigye vissza oda, ahol elb***ták. -
vadkörte
addikt
Üdv!
A napokban tapasztaltam egy furcsaságot. Kíváncsi vagyok más is találkozott-e már hasonlóval. A telefon ütemezetten 23:30-kot lefuttat egy Shortcut parancsot, amivel repülő módba teszi magát (reggel 7:00-kor meg vissza)
Tegnap a parancs futásakor a Wi-Fi "beragadt", továbbra is kapcsolatban maradt, a hálózatról lelépett. Manuálisan, kézzel a Wi-Fi kikapcsolhatatlan volt, mind CC-ben, mint a Beállítások között. Rábökve kikapcsolt, majd vissza. Egy force restart megoldotta, csak meglepődtem. (iP16Pro, iOS 18.2.1) -
-
vadkörte
addikt
válasz
Papix #331248 üzenetére
Ha nem létkérdés a gyorstöltés, tehát a használati szokásaidba beilleszthető, a sima "lassú" töltő is megfelel lényeg, hogy ugorja meg a teljesítménye a gyártó által elvártat (iP16Pro-nál ez minimum 4,5W, mondjuk ilyennel azért nem töltenék).
Tehát bármilyen töltő megfelelhet, a sima Type-A kimenetű is, lényeg, hogy a kábel Lightning-os legyen. Sima lassú töltővel töltöm (napközben munkahelyen, vagy otthon éjjel) a telefont - iP16Pro - ~20%-ról 80%-ra 1,5-2 óra alatt töltődik.
#331256 HREH
Te törölted, vagy alma? -
vadkörte
addikt
válasz
sziku69 #331185 üzenetére
Az úgy nem fog működni...
Ha nem akarsz jobban belefolyni, akkor az MS Store-ból beszerzed az Apple Devices app-ot, ezzel tudod kezelni a telefont. -
vadkörte
addikt
válasz
Csebesz86 #331158 üzenetére
Amikor tőlük akartam venni a telefont valami olyasmit mondott egy voda-s bige, hogy legkésőbb akkor lehet a SIM lock feloldását kérni a Voda-n (ma már One) keresztül az Apple-től, amikor kifizetted az utolsó részletet. Ha egy összegben vetted, akkor emlékeim szerint 2 évet mondott.
De a leg relevánsabb infót egy Voda(One) ügyfélszolgálaton fogod megkapni. -
vadkörte
addikt
válasz
gyuri81 #331026 üzenetére
"Elkezdtem írni egy rutin-t, de jó lenne ennek az inverze is, hogy pl 7:00 kapcsolja ki a repülő módot"
Nem a módot változtatom, hanem az állapotot. Ha az funkció bekapcsolt kikapcsolja, ha kikapcsolt bekapcsolja.
Az ütemezést külön automatizálással oldottam meg. Biztosan megoldható szofisztikáltabban is de egyelőre a funkció számomra többet ér...
-
vadkörte
addikt
válasz
gyuri81 #331015 üzenetére
"Hasonló mint droid.on a Rutinok?"
Hasonló. Keresd meg a Shortcut/Parancsok app-ot - ha nem rendezted át, az "Eszközök" nevű mappában van (ha valamiért nincs kint ikonon, az App könyvtárban megtalálod) - abban tudsz különféle rutinokat összelegózni (egy parancs állhat több utasításból is) Ha automatizálni akarod, akkor ugyanitt - Shortcut/Parancsok - tudod létrehozni az automatizmust is. -
vadkörte
addikt
válasz
Bernardo20 #330988 üzenetére
Esetleg vagy esetleg ez?
-
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
Schafranek #330557 üzenetére
Biztos bennem van a hiba, de számomra nem volt egyértelmű, hogy egy autentikációs app-ra gondolt. Az eredeti kérdésére válaszolva. GoogleAuthenticator.
Napok óta birkózok a Jelszavakkal, de szerintem elengedem...
Nem tetszik, hogy nincs benne személyre szabható jelszógenerátor (nem tudom meghatározni a jelszavak hosszát, a karakterek ismétlődését, a használni kívánt karakterek típusát). Vagy baromi jól eldugták...Közel 100 jelszót nem szeretnék egyesével migrálni és még mindig árván maradna a linux-os laptopom.
#330416 Zsolt,72
Közben megtaláltam. Nem ebben a topikban volt róla szó, hanem az Apple asztali gépek-ben még szeptemberben. Rosszul emlékeztem, jelszavakat nem, "csak" csoportosításokat felejtett el a Sequoia-val érkezett Jelszavak app (ami ha jól sejtem kb. ugyanaz mint iOS-en). Az egyik felhasználó beállította a neki szimpatikus csoportosításokat, majd pár nap múlva az összes jelszava ömlesztve volt egy határon. Ez mondjuk kisebb horderejű hiba, de baromi boldogtalan lennék, ha egy jól kialakított rendszert cseszne szét és mindent egy kupacban találnék...
#330559 CragON
16Pro, iOS18.2. Nem találkoztam az említett jelenséggel.#330560 cigam
Szépen rátolják a felelősséget a felhasználóra... -
vadkörte
addikt
válasz
DonMedve #330533 üzenetére
Szintén zenész… Ha nagyon kell ott a Brave, konténerben. Hónapok óta csak szemetet meg reklámot kapok. Droidon szerettem a FB Lite-ot. Kicsi volt és nem kíváncsiskodott (olyan sokat) sajnos iOS-re nincs. A Messanger tiltólistás. Ha hiányzok valakinek, hívjon fel.
#330538 Oldman2
“A leírtak után, ki melyik OTP appot használja iPhone-on?”ERSTE-s vagyok, maradok George-nál.
Illetve a Simple-t használom.
Amúgy meg BÚÉK mindenkinek! -
vadkörte
addikt
válasz
maci25 #330525 üzenetére
"Iphonon viszont minden egyszerűen csak működik a szlogen szerint."
Az Apple által fejlesztett applikációk esetében ez még valamennyire igaz is, ha nem, akkor az az ő - Apple - sara. Viszont mégis miből gondolod, hogy egy külső fejlesztő applikációjának a hibás működéséért is az OS fejlesztője - Apple - lenne a hibás. A logikád alapján ha Android, vagy Windows alatt nem működik megfelelően egy külső fejlesztő programja, azért is az OS fejlesztője (Google/telefongyártó/Microsoft) a hibás?Nem mondom nyakatekert logika...
Az az applikáció ami eddig nálam nem, vagy hibásan működött, az mind iOS, mind MacOS alatt (FC-olt, fagyott, stb...) külső fejlesztő applikációja volt. Az Apple fejlesztésű applikációk stabilan működtek.
#330527 juve600
Ha nem nagy gond kipróbálhatnád pár éjjelre azt a repülő módot. (igen tudom, hogy elérhetőnek kell lenned 24/7-ben)
Ha éjjel hálózaton lóg a telefonom, simán képes 5-10%-ot merülni, bár nálam elég tré a hálózat. Ha repülőben van, nem merül semmit. (2 hetes 16Pro) -
vadkörte
addikt
válasz
markknight #330515 üzenetére
Így (is) terel a natív applikáció felé.
-
vadkörte
addikt
válasz
Zsolt,72 #330386 üzenetére
Valamelyik itteni iPhone-os topikban - lehet, hogy pont ebben??? - meg az egyik Mac-es FB-s csoportban is panaszkodtak rá többen, hogy elfelejtett kategorizálásokat, volt akinél jelszavak is el-el tűntek el. A puritánsággal nincs gond, ha normálisan működik valami. Amúgy is szeretem a minimál/indusztriális dizájnt.
A kbds adatbázis importálására talált leírások alapján CSV, vagy text állományba kellene exportáljam, majd azt importáljam a Jelszavakba...Inkább maradtam a kbds adatbázis-nál, amit tudok kezelni minden általam használt OS-en, mivel Apple eszközök mellett használok Windows-os és linux gépet is. Utóbbira OS alá nem találtam olyan programot ami a Jelszavak-kal kompatibilis lenne (mindenféle kétes applikációt meg nem engedek az iCloud-omba)
-
vadkörte
addikt
válasz
Sasi001 #330382 üzenetére
A gyári Jelszavak app puritánsága és működési anomáliái miatt nem mertem/merem használni, Mac-en a MacPass-t, iOS-en a Keepassium-ot használom. Amikor Ügyfélkapu+-t regisztráltam még nem volt meg az iPhone, ezért a Googe Authenticator-ba rögzítettem azt. Ami viszont biometrius azonosítással - akkor ujjlenyomat, ma FaceID - az egyik Google Account-omhoz van rendelve, amivel az AppleID-m is.
Az átálláskor az acountba történő bejelentkezést követően az iOS átvette az Authenticator-ban tárolt fiókokat is és probléma nélkül be tudok jelentkezni mindenhova (igen az Ügyfélkapu+-ba is) -
vadkörte
addikt
válasz
Tibee86 #330369 üzenetére
Ugyanez ment amikor jött a 17, a 16, a 15, stb... Hisztiztek, anyáztak, hogy őőők bizony maradnak a régin, vagy eladják a p...a ezt (azt) a szart és visszamennek Android-ra. Érdekes, a nagy része maradt... De ez ment MacOS vonalon kb. a HighSierra óta minden váltásnál (mielőtt Mac-es lettem néha-néha beleolvastam Mac-es fórumokba). A Monterey/Ventura Settings panelje mondjuk felért egy fejberúgással annak aki megszokta a régit, szerintem meg szimplán logikusabb lett. Ugyanezt érzem az iOS 18 kapcsán is. A kivezetett (kényelmi) funkciókért persze kár, viszont ettől még az OS nem rossz és messze nem használhatatlan.
Sőt, mondok jobbat. Android vonalon is megvannak ezek a hisztik, csak ott jobban elporlad, a végeláthatatlan számú verzió - és a hatványozottan meglévő főzött ROM-ok - miatt.
M1995, köszönöm, hogy diszkréten lehülyéztél de remélem megengeded, hogy SAJÁT véleményem legyen az iOS-ről ami elképzelhető, hogy eltér a tiédtől! -
vadkörte
addikt
válasz
Párduc #330327 üzenetére
18.1-el lettem 11 nappal ezelőtt egy 16Pro-val iPhone user, a 18.2-re frissítve a legszembetűnőbb változás, hogy a rendszer app-ok törölhetőek és a felület minimális változása ami szerintem nem olyan drámai mint ahogy egyes ős iOS fan-ok (ők ha lehetne még az első iPhoneOS-t használnák?) leírják. A használhatóságot szerintem egyáltalán nem befolyásolja. MacOS vonalon a Monterey/Ventura, vagy Win vonalon a Win7/Win8 közötti váltás sokkal drámaibb volt.
Telepedés után volt pár kisebb döccenő, de pár nap alatt belakta magát. Drámai akkuzabálással sem találkoztam. -
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark #330252 üzenetére
Miért ne?
Csak akkor megy a "vezetékes" netem is, amikor használom. Használaton kívül - jellemzően éjjel - ki van kapcsolva. Ez miatt a telefon Wi-Fi-je sincs bekapcsolva. A mobilnet meg 2GB, azt meg ha nem muszáj ne csócsálja... 19:00-7:00 között a telefon DND fókuszban van, 23:30-kor a BT és a Wi-Fi megy off-ba. -
vadkörte
addikt
válasz
zzola #330188 üzenetére
Olvastam a cikket felesleges idézned és sehol sem írja azt, hogy a raktáron lévő nem Type-C töltésű eszközöket "le kell venni a polcról". Ahogyan azt sem, hogy a nem Type-C-s használt eszközök sem értékesíthetőek, illetve de, de csak az EU-n kívülről nem lehet ilyen eszközöket importálni, az EU-n belül eladott nem Type-C-s használtpiaci adásvételét nem korlátozzák. Egy kissé autentikusabb forrás, mint a 24 nevű szenzációhajhász szennylap, sem ír ilyet.
-
vadkörte
addikt
válasz
zzola #330184 üzenetére
A cikkben még csak véletlenül sem írnak olyat, hogy le kell venni a polcokról. Nyilván új készleteket már nem lehet rendelni (mellesleg nem is nagyon lehet, mivel a gyártó beszüntette a forgalmazását) a meglévőket meg kiárusítják. Ahogyan a használt piacokon - igen, a HA-n is, a Rejoy-on is, stb... - is nyugodtan lehet majd értékesíteni őket.
Jó, hogy nem azt írjátok, hogy akinek nem Type-C-s telefonja van, annak az utcán is kiverik a kezéből és hatóságilag kötelezik új, Type-C-s eszköz vásárlására plusz mellé meg is bírságolják... -
vadkörte
addikt
válasz
Janika(1982) #330102 üzenetére
Root-olatlan droidon sem minden esetben lehet törölni a rendszer app-okat, esetleg letiltani. Egyébként próbáltam törölni a Kamera app-ot de nem lehet, csak eltávolítani a Főképernyőről.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Starann #330060 üzenetére
Ha GMail-be van szinkronizálva, csak be kell állítanod a Beállítások/Appok/Kontaktok/Fiókok helyen a google acc-od, a többit megoldja. Illetve ha nem akarod, hogy az iCloud-ba mentsen, jelöld be, hogy az legyen az alapértelmezett fiók. Oda-vissza kezeli, ha a Kontaktokban törölsz valamit, a GMail-ből is törlöd, ha módosítasz, ott is módosul.
#330061 DonMedve
Andoid-on az FB Lite-ot szerettem. Nem foglalt sok helyet, nem zabált sok adatforgalmat és nem volt túlzottan kíváncsi. iOS-re sajnos nincs, a natív app-ot nem engedem a telefon közelébe, a Friendly nem jelenítette meg az üzeneteket. Így marad a böngésző, (Safari/Brave) de az is csak asztali módban hajlandó megjeleníteni az üzeneteket. Ennyi kényelmetlenség belefér, legalább kevesebb időmet cseszem el azzal a szarkupaccal.
#330064 Oldman2
Ezen már meg sem lepődök azok után, hogy MacOS-en az MS Office (IS) kezesebb mint Windows bármin.
Csak az volt meglepő, hogy az iPhone meg a Mac Mini mennyire kiegészíti egymást...
#330067 Janika--1982
Csodás... Egyelőre 18.1-en vagyok de egyelőre nem érzek késztetést az update-ra. Valami 8,5GB-ot akar letölteni (a 15.2-es MacOS update 3,6GB-tal...) -
vadkörte
addikt
Mi okozhat olyan BT anomáliát, hogy a telefon (16Pro) BT-a aktív, Mac-hez tud csatlakozni, AirDrop is simán megy, más eszköz is csatlakozik, de egy autó gyári kihangosítójához nem - pedig párosítva van vele és addig csatlakozott rendesen - eltávolítás mindkét oldalon, telefon restart és újra párosítás óta - kopp, kopp. kopp... - rendben vannak?
Illetve az iMessage-dzel elő szokott fordulni, hogy random nem akar működni csak szöveges üzenetet tudtam küldeni, pedig a másik fél (15Pro iOS 18.x) mellettem ült a kocsiban és mindkettőnknél aktív volt a mobilnet, csak szolgáltatás leállítás, telefon restart, szolgáltatás újraindítás segített? -
vadkörte
addikt
válasz
szabonagyur #329954 üzenetére
A netem is csak mobilnet, a szolgáltatók kerülik a helyet, mint ördög a tömjénfüstöt. Egyedül a Yettel-nek van viszonylag értékelhető 4G-je, így lett a Voda HomeNet-ből Yettel. Kipróbálom a VoWifi-t. Talán segíthet...
-
-
vadkörte
addikt
Hülye kérdés következik és ha lehet ne akarjatok keresztre feszíteni.
Megoldható valahogy - pl. shortcut paranccsal, scripttel, stb... - hogy a telefon fix-en 2G-t használjon? -
vadkörte
addikt
válasz
Sys85 #329868 üzenetére
Az első bekapcsoláskor nem tudtam aktiválni. Vagy 10 hibára futott, mire leesett, hogy a router-ben fehérlistát állítottam be. Na mi hiányzott róla???
A Move to iOS mint írtam egy határ ***. Gyanús is volt, hogy túl gyorsan végzett. Mire minden hiányzó - ~20-30? - app-ot levadásztam vagy 10x kellett bejelentkeznem az AppStore-ba (pedig az Apple ID-vel bejelentkeztem, emlékszem a Mac is szórakozott ezzel, szidtam is mint a bokrot) és természetesen nem misike112 az ID jelszavam...
Az összes képet kézzel kellett importálni - áldassék a 3utools fejlesztőinek a neve - szerencsére csak 400pár db volt, a többit (a régebbieket) lementettem időben. A régi letöltéseimmel és a dokumentumaimmal még birkózunk, de nem adom fel.
Az internetes fiókjaim átvette a Mac-ről, de nem tudtam belépni törölni kellett majd újra hozzáadni. Szerintem egy halott szőke nő lelke lakozik a telefonomban...
A Finder sem egy atomtudós, de az iOS fájlkezelője...Félek szálka megy az ujjamba, annyira faék. Elvileg mindent felétettem - kivéve FB, (FB Lite, nincs, úgyhogy egyelőre ellenállok) - a beállításokkal is nagy vonalakban végeztem, némi finomhangolás lehet még vissza. A bankos appjaim kell még beállítani, meg az ApplePay-t.
Az iOS kezelésében nem látom azt a leküzdhetetlen nehézséget, amire annyi androidos hivatkozik. A mérete, a fogása kényelmes, a tömege érezhető. Nem mellesleg GYÖNYÖRŰ!!!
#329869 gretzky77, #329870 Zsolt,72
Köszönöm, igen ez volt a megoldás.Mindenre gondoltam, csak erre nem.
#329872 mattheus, #329873 HdRew
Ezek a Spigen Glas.tR EZ FIT elvileg oleofób, de ez valami eszement módon gyűjti a zsírt. 1-2 perc tapicskolás és lehet lenyalni róla, lehet, hogy fordítva került bele a tokozásába?Felteszem a másik Spigen-t, remélem azzal helyreáll a világbéke.
#329883 Kbali
"Azt csak félve kérdezem meg, hogy mire jó ennyi SMS-t/üzenetet tárolni?"
Majdnem 20 éve "jönnek velem", hozzám nőttek... -
vadkörte
addikt
Üdv!
A mai naptól egy 128-as fekete titánnal hivatalosan én is a kezeltek közé tartozomMásfél hónapot vártam a Vodafone-ra, hogy méltóztasson annyit rendelni a 16Pro-ból, hogy ne csak a honlapon "létezzen". Meguntam, 9-én berendeltem az iStyle-tól, ma érkezett meg. Hááááát. Más. Eddig zökkenőmentes az átállás.
A költözés folyamatban, a "Váltás iOS-re" app ellenben egy nagy kalap ***. Gyanúsan gyorsan végzett - kábellel kötöttem össze a telefonokat - az appjaim 50%-át nem vitte át csak listázta (pedig léteznek iOS-re is) a fotóimból semmit nem vitt át (lehet, hogy fájlok-ként kellett volna???). Lehet pendrive-ozni.
A közel 10.000 SMS átment, a hívásnaplómból az utolsó 2.000 bejegyzés átment. A beállítások nagy része még várat magára, a SIM-et is át kell tennem.
Már csak arról kellene valahogy leszoktatnom az AppStore-t, hogy az iPhone-on telepített app-ot feltelepítse a Mac-re is...
Nem iPhone specifikus, de nem kevés pénzért vett Spigen kijelzővédő, a szélein 1,5-2mm-es sávban nem illeszkedik...Pedig direkt aplikátorost vettem, hogy ne tudjam elb***ni. Még jó, hogy tokból megelégedtem egy noname 3.500Ft-ossal az első szembe jövő zugGSM-ben. Ebben legalább kellemesen csalódtam. Ronda, de legalább pontos.
-
vadkörte
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
SharpSA #328869 üzenetére
Évente van információbiztonsági továbbképzésem (elvileg fegyelmi eljárást von maga után ha nem teljesítem és azét is leb***s jár, ha sikertelen az ellenőrzés) Mobil eszközön sajnos elég könnyű elsikkadni az ellenőrizendő - és árulkodó - elemeken.
De nem OFF-olok tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mobil flották
- Star Trek
- Battlefield 6
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest