- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
baal-amiga
senior tag
12-n pár napja tettem fel a 16-3-at, előtte 15.7 volt, ami hiba nélkül ment. Sokat olvastam utána, a battery drain eléggé aggasztott, ami sokaknál jelentkezett, de újabban nem volt ilyen panasz.
Remekül működik, az új kezdőlap pedig kifejezetten tetszik, fluid, akku kb. ugyanaz"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
veterán
Be lehet állítani hogy csak wifin szinkronizáljon,akkor csak otthon fog szinkronizálni,nem eszi a mobilnetet.Ez is jobb mint a semmi.
Amúgy 299ft az 50GB (egy Soproni ára),ez szerintem aprópénz még akkor is ha az ember nem keres sokat,de persze nem akarok turkálni a zsebedben még véletlenül sem,Te tudod neked mi fér bele.[ Szerkesztve ]
-
veterán
15.7-re már régesrégen nem tudsz visszatérni,szóval ha frissítesz,akkor úgy marad.
Az i11-ről nem tudok nyilatkozni,ezt majd egy 11 tulaj tudja leírni neked.Viszont kérdés!
Miért van az icloud szinkron kikapcsolva?
Az egyik legjobb dolog az iphonnál,hogy oda szinkronizál mindent,egy költözésnél,vagy ha netán baja lesz a telefonnak esetleg ellopják/elveszted akkor egy új szifonon pont onnan folytatod a használatot ahol a korábbin abbahagytad.
Plusz ugye van egy kényelmi oldala is,pl fotókat eléred mindenhonnan minden eszközről,nem csak az adott készüléken.
Én személy szerint ma már felhő nélkül nem is használok telefont. -
Keem1
veterán
Köszönöm a tippet. Igazából nem kritérium az USB C, az inkább amiatt, hogy kb itthon minden az (12 éve szinte mindenem Samsung, a telefonoktól a tableten és a mikrón át a mosógépig, a tv-t nem is említve), és egy rahedli gyári C-s OTG adapterem van. De a pendrive és a portable SSD is USB 3.0 type A amúgy.
Szóval még egyszer köszönöm a tippet
-
TheMarci
addikt
Akkor szerintem csinalhatod azt, hogy 7-ig beallitod az alvos modot, akkor megjonnek kozben az ertesitesek, de a kijelzo sem villan fel, az egesz sotetebb. Majd mikor kelsz, kilepsz az alvos modbol, es ott vannak az ertesitesek. Es akkor le sem kell kapcsolni a wifit.
Do You Dream?
-
MasterMark
titán
Van egy figyelemérzékelés funkció a telefonban a Face ID kamerán keresztül, ha ránézel a telefonra, akkor látja hogy látod és az értesítéseket, csengőhangot halkabbra veszi. Mivel minek ordítson az arcodba ha épp nézed ugyebár.
Ki lehet kapcsolni, de nem sok értelme van letiltani ezt...
Face ID és jelkód - Figyelemérzékelő funkciók[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
félisten
-
félisten
-
MODERÁTOR
A gps-t/helymeghatározást nem tudod sajnos odatenni. Esetleg köztes megoldásnak, ha azt gyorsabban akarod elérni, akkor Beálltások keresője, beírod, hogy “hely” és akkor felkínálja a találatok között az Adatvédelem / Helymeghatározást. De persze nem olyan gyors, mint a vezérlőközpont.
Nyilván nem beleszólni akarok, de szerintem nem érdemes kapcsolgatni. Akkuban nem nyersz vele szerintem látványosan, viszont egy csomó funkció nem vagy rosszul működhet tőle. Pl optimalizált akkutöltés, de van még jópár ilyen.
-
Prowler
senior tag
Nagyon nem tudok róla, hogy lenne, de itt olyan sok sok gyári appot nem tudsz lecserélni mint Androidon (pl. üzenetek, tárcsázó, launcher). Én szeretem a gyári mail appot, átirányítás is jól működik rajta, de Gmail-el nem instant szinkronizál, csak 15 percenként és ezt nem mindenki szereti (habár erre is van megoldás).
Böngészőt tudsz cserélni, de nagy különbségek nem lesznek mert ugyanazt a WebKIT motort használhatja csak pla Chrome is (iOS megkötés). Viszont be tudsz állítani külsős böngészőt is már alapértelmezettnek.
Térképekből nekem a gyári a kedvencem, gyors és kevés akkut fogyaszt de utcaképet otthon még nem tud pl.
Billentyűzetből gyárin a legjobb írni, de magyarul swipe-ot nem tud és a javaslatok is kissé nehézkesen mennek neki. Gboard a második legjobb szerintem.
Nincs ilyen "meta", nézd meg őket és azt használd ami tetszik.Facebook/Messenger lite verzió itt tudtommal nincs (itt az a lite ha letörli az ember őket a pics@ba )
A konyhaszekrényes hasonlattal pedig mélyen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
Nekem elsőre fehér volt, de az ezüst keretet leszámítva a hátlap annyira nem jött be. Az ujjlenyomatokat viszont jobban elrejti. Másodikra feketét vettem, ez kicsit egybefüggővé teszi a a kijelző és a szélek közötti részt.
Én személy szerint a teltebb színeket kedvelem, a 11 széria viszont pont nem azokkal jött ki. A 13 kékje vagy zöldje nagyon bejön pl.Veremivadék Undorkutya
-
kakuk.tamas
addikt
Üveg [link] ez a legjobb (szerintem)
Tok: az izlésed és a pénztárcád szerint, de tuti találsz az oldalon azt is
Töltőből meg Baseus. [link] Én ilyet használok, így mehet együtt akár a teló és az iPad vagy a Watch töltése is.Szerk:
A Spigen oldalán nézd meg az üvet (meg mindent), ott lehet olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
FIREBLADE78
addikt
Annyit megér. Nekem az x is jó lett volna mai napig,de sajnos tönkrement és kellett az új. Így ha lúd,legyen kövér. Nem 1 évre vettem.
Felraktam a spigent ezzel a csoda felhelyező eszközzel. Nagyon zsír. Csak nyomkodod és lehúzod,kész. Igaz még soh sem vettem ilyen drágán fóliát,5k volt a kettő.[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
veterán
Töltőt (usb-c,PD 18-20W) bármilyen jó,van olcsóbban is mint a gyári.Tronic (Lild),Blitzwolf,Baseus,Hama,stb-stb).De ha gyári kell,akkor Mediamarktban/Telekomnál is szokott lenni.
Üvegfóliából Spigen-t vegyél.Sokunknak bejött és árban is jó.
Az ilyen Belkinféle csodákat hagyd inkább (ahogy az iStyle saját üvegeit is),jó drága és semmivel sem jobb mint egy Spigen.
Kis utánajárással sokat spórolhatsz,még ha időben több is megy el. -
veterán
Nem egy nagy dolog az átállás.
Nem kötelező almás mail cím,a jelenlegi emailcímeddel csinálsz az Apple ID-t,aztán annyi.
Minden google szolgáltatás működik és elérhető (mail,drive,Fotók,Kontaktok,stb)
A költözésnél lehetnek kisebb gondok,nem mindent tudsz átvinni (pl sms-sekkel szokott gond lenni).
Az az egy biztos,hogy sokévnyi droidozás után szokni kell majd a rendszert,vannak dolgok amik máshogy működnek,vagy egyáltalán nem. -
Prowler
senior tag
Bőven jó telefon a mai napig a 11, ár/érték arányban a legjobb belépő az alma világába. Én speciel most vettem újonnan februárban, nem éreztem hogy miért kéne +100k forintot kiadnom a 13-ra, engem az OLED és az 5G nem hozott lázba élőben sem.
Amire te szeretnéd arra maximálisan elég lesz, nem fogsz csalódni a videóban sem.
Ezt tudja:Tárhely miatt 1080/60ban rögzítettem, 4K60ban kicsivel részletesebb videót kapsz.
Veremivadék Undorkutya
-
trebrona
nagyúr
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
veterán
Akkor neked vagy a 13,esetleg 13 Mini lenne a nyerő.
Sok-sok évig kiszolgálna,méretben is 6,26” alatt vannak,akkuban is jók.
Az én javaslatom a sima 13.
Ha kéne a zoom kamera is,akkor a 13 Pro,de az árban jóval feljebb van.
SE 2-t én a sovány akku miatt nem ajánlanám,a 11 ami a mai napig egy ár/érték arányban jó “kis” telefon (Apple mércével természetesen),de az meg bazi nagy lenne.
Azzal számolj,hogy a képátló itt egy kicsit mást jelent,mert a Szifonok nem annyira nyulánkok mint a droidok,más a képarány,tehát mindenféleképpen szélesebb lesz egy 6,1”-os szifon,mint egy ugyanilyen droid.
Fogdosd meg őket valamelyik boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Óra topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest