- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329885 üzenetére
„Nem gondoltam volna, hogy ez a faceID ennyire jó.”
Annak idején nekem is igazi meglepetés volt, hogy mennyire jól használható, hatékony és gyors a működése. Igazi Apple megoldás, alaposan kidolgozva. -
MasterMark
titán
válasz teleahocipöm #329534 üzenetére
Szerinted véletlen ajánlottam neked a Tippek appot, meg hogy olvasd el a használati útmutatót? Komolyan, nézz bele, olvasgasd.
---
Spotlight az a kereső.
A kurzort a space gombot nyomva tartva tudod pontosan oda tenni ahova akarod.
Fényképezőnek nincs hangja néma módban, nem néma módban pedig exponálásról ad ki hangot.
Switch Tax
-
senior tag
válasz teleahocipöm #329534 üzenetére
Spotlight: a főképernyőt kb. középen lehúzod, akkor előjön a kereső. Ez a spotlight.
Kurzort úgy tudod mozgatni, ha nyomva tartod a space-n az ujjad és húzod jobbra/balra.
-
atees
őstag
válasz teleahocipöm #329481 üzenetére
Dehogyis, ott minden keszekusza, osszevissza vannak a dolgok
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
MasterMark
titán
válasz teleahocipöm #329478 üzenetére
Kifejezetten jó a tutorial amúgy, van egy Tippek nevű app gyárilag a telefonon, sokmindent meg lehet onnan tudni az elején, érdemes kirakni widgetben is, és mindig mutat valami új dolgot mit hogy kell. Az elején nagyon hasznos.
Illetve a teljes felhasználói útmutató is elérhető benne.
Switch Tax
-
Rage47
veterán
válasz teleahocipöm #329478 üzenetére
Sosem késő tanulni.
-
M1995
aktív tag
válasz teleahocipöm #329269 üzenetére
Widgetekből lehet kupacot csinálni. Phone appban kedvencek listára. Shortcuts-ban gyorshívókat csinálni, mappába bedobni home screenre. Spotlight keresésből gyorsan hívni.
-
addikt
válasz teleahocipöm #329258 üzenetére
De amúgy ha nem megy Google Drive-on keresztül, akkor meg Google Drive app-ból letöltöd iPhone-on, beleteszi az iCloud Drive/ Letöltésekbe és akkor Keepass app-ban iCloud Drive-ból tallózod be.
-
addikt
válasz teleahocipöm #329234 üzenetére
Több féle KeePass is van, ahogy látom, nekem a KeePass Touch van telepítve és abban látok Drive-ból való importálást, bár már elég régen használtam, de elvileg kap az app frissítéseket mostanában is, szóval gondolom működik a funkció.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329249 üzenetére
A Google Fotók beállításai között ezt engedélyezted?
-
Stauffenberg
nagyúr
Ahogy mások is írták, oldalsó gombbal dupla kattintásra jön elő a Wallet és a FaceID azonosítás és fizethetsz is.
Android máshogy viselkedik, ott a telefont feloldod és ha aktív az NFC, akkor érintéssel egyből fizethetsz. Itt viszont az oldalsó gomb dupla kopp aktiválja a fizetést (feloldott telefon esetén is, de megy lezárt telefonnal is), addig nem történik semmi. Így nem lehet kézből kilopott, már feloldott telefonnal visszaélni, mert minden érintést külön-külön engedélyezel FaceID-val.
-
Topikgazda
Kétszer kell megnyomni az oldalsó gombot. Bele fogsz jönni, ez egy gyors és egyszerű fizetési mód. Pár alkalom és simán menni fog.
-
tuzpenge
őstag
Mert egyszerűbb is..sokkal...
1. Kiveszed a telefont a zsebedből
2. Megnyomod 2x az oldalsó gombot (mely így meghívja a tárcában lévő kártyádat)
3. Nézed a telefont és a FID azonosít.
4. Odatartod a terminálhoz.
5. Örülsz hogy fizethettél...ˣ
-
Pano
addikt
válasz teleahocipöm #329173 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hova másoltad? S mit?
Én is át akarom menteni a jelszavaimat, de sajna nem sikerült. Ha Keepass megoldás működik, akkor oda át tudom importálni a jelszavaimat és onnan a keychainbe.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
burgatshow
veterán
válasz teleahocipöm #329150 üzenetére
Nekem is i13 (mini) van de a szabvanyok szerint mukodik tokeletesen. Mit hasznalsz?
-
burgatshow
veterán
válasz teleahocipöm #329143 üzenetére
Az iPhone-ok esetében csak akkor van gyorstöltés, ha USB-C kábelt használsz (mindkét végén, mert az USB Power Delivery (PD) szabványt implementálták).
Vezeték nélküli töltés esetén pedig a MagSafe tudja hozni a 12/15/20W-os töltést (attól függ milyen modell a telefon). A Qi szabvány szerint max 7,5W a töltés, ígérik már a Qi 2-t, de én olyat még nem láttam (iOS 17.4 hozta meg hozzá a támogatást).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz teleahocipöm #329140 üzenetére
Fizetést csináld az apple pay-el, otp simple meg maradjon az egyéb kényelmi funkciók miatt.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329140 üzenetére
Jobban jársz vele, bízom benne, hogy 1-2 fizetés után te is látni fogod.
A Simple nálam azért maradt fenn, hogy matricát vegyek vele, vagy csekket fizessek be vele. Ha gondolod, hagyd fent, nem kér sok helyet és használhatod a fentiekre, fizetni pedig egyszerűbb az Apple megoldásával. És biztonságosabb is.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329135 üzenetére
Nincs NFC menüpont, szükségtelen. Nagyon gyors és igen biztonságos az Apple Pay, ha a bankod támogatja, inkább add hozzá a Tárcához a kártyát.
-
divan
őstag
válasz teleahocipöm #329135 üzenetére
Fizetéshez a legjobb a bankkártyádat hozzáadni az Apple Pay-hez. Felesleges a Simplepay.
Az NFC-vel túl sok mindent nem tudsz állítani. Be van kapcsolva és kész, szerintem kikapcsolni sem tudod.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329103 üzenetére
Ott csak az Apple 1 éves, önkéntes jótállás idejét mutatja.
-
nagyúr
válasz teleahocipöm #329103 üzenetére
Ha itthoni magán vásárlás, akkor a sávos garancia vonatkozik rá.
- A 10-100 ezer forintért megvásárolt termékekre legalább 1 év jótállást kell vállalni.
- A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a garancia.
- A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő.Az első évben apple gari is van.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329085 üzenetére
A végére csak kialakul egy sikeres költözés.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329082 üzenetére
Érdekes ez a helyzet. Elég sok embernek segítettem már Androidról váltani, és akik továbbra is Google-fiókot használnak, nem ütköztek névjegyzék szinkron gondba.
Anno én inkább úgy döntöttem, hogy mellőzni fogom a Google-t, úgyhogy onnan importáltam az iCloud-ba a kontaktokat, PC-n keresztül. Minden nyűg nélkül lezajlott a folyamat, ezért (bár nem kétlem, hogy nálad valami nem jön össze) meglepő, hogy elakadtál. Hiszen se a Google további használata, se az iCloud választása miatti import esetén nemigen olvasni hibáról. Azért persze van kivétel, emlékszem, hogy Schafranek topiktárs nem tudta megcsinalni az export-import folyamatot, de rajta kívül más nem jelzett hibát e téren. -
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329080 üzenetére
Szinkronizáld a régi telefonon a Google-fiókkal, utána látni fogod az iPhone kontaktjai között is, miután azon is hozzáadod a már meglévő G fiókot.
-
Kbali
nagyúr
válasz teleahocipöm #329076 üzenetére
Szerencse, hogy nem engedik a bankok klónozni az alkalmazásokat.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329076 üzenetére
Ki lehet hangosítani, aktív hívás közben nyomd meg a bal oldali hangszóró ikont.
-
addikt
válasz teleahocipöm #329029 üzenetére
Nekem áttolt mindent, nem volt vele problémám.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329034 üzenetére
A dokumentum mehet Google Drive, vagy Microsoft OneDrive segítségével. Androidon szinkronizálod (feltöltöd), iOS-en pedig letöltöd.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329029 üzenetére
Vegyes a kép.
Nálam 2018-ban teljesen jól végezte a dolgát. Mások pedig kudarcot tapasztaltak. Valószínű, hogy az sem mindegy, mennyi adatot kell mozgatni. Nekem nem volt túl sok átvinni való (pár tucat SMS, ilyesmi). -
FoLey-v
addikt
válasz teleahocipöm #328700 üzenetére
Akkor újonnan vennél? Akkor mást nem tudok javasolni. Használtan jó lenne neked kezdésnek egy Iphone 11 Pro vagy 12 (5G miatt ha kell neked).
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz teleahocipöm #328664 üzenetére
Iphone 11 Pro vagy Iphone 12 Mini/Pro-t(Ha kell az 5G) javaslom neked kezdésnek. A Pro Max leginkább nagyobb akkumulátor kapacitás és nagyobb kijelző.
Az SE-ben úgy tudom nincs faceid,de majd többiek megmondják.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
v.attis
őstag
válasz teleahocipöm #328649 üzenetére
Én használtam fél évig egy SE készüléket, nem szerettem, de arra jó volt, hogy ismerkedjek a platformmal. (végül egy 15 pro lett a végleges)
Én a Shareit alkalmazást használom Windowsra küldözgetésre vezeték nélkül, igaz ez wi-fi, tehát helyi hálózaton nyomja. Win-es része ingyenes, telefonos része meg valami 2300 forint/év.
Ezen felül van iCloud előfizetésem a legkisebb, 399 forint/hó a Windows szinkronizál vele így csak a megfelelő mappába parkolom a cuccokat és azonnal tolja fel, a másik eszköz meg szedi le. Ezt egyre gyakrabban használom, lassan leszokok a Shareit-ről. -
Noxy
veterán
válasz teleahocipöm #328666 üzenetére
Ezt akkor tartsd is meg ezt a szokásodat, mert nem kell semmilyen külső program a fájlok kezeléshez. Win 10-11-ben ott van gyárilag. [kép]
BT fájlküldés meg soha nem volt Pc-re. Kivétel az AirDrop, az iOS eszközök között.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #328664 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
Szia
Én kezdésnek Iphone 11 Pro Maxxal kezdtem. A FaceID az nagyon bejön és kényelmes. Bankártyás fizetésnél egyből fizetek.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Topikgazda
A Kékfogat valóban mellőznöd kell, nincs rá lehetőség. Helyette használd a 3uTools Windows programot a fájlok mozgatására.
-
i400
senior tag
válasz teleahocipöm #328358 üzenetére
Annyira, hogy nálunk még használatban van i7 és i8 is, a 1.gen SE pedig év elején ment nyugdíjba.
-
Lali-213
senior tag
válasz teleahocipöm #328324 üzenetére
Ahogy elnézem, per pillanat a nagy bankok applikáció megelégednek az iOS 15-tel, ami azért elég réginek mondható. Ezt elnézve a XS-t még 2-3 évig el lehet használni.
-
i400
senior tag
Saját tapasztalat: vannak olyan banki appok, amik az aktuálist és a 2 előzőt támogatják.
-
Ear001
addikt
Nagyjából semennyire.
-
Lali-213
senior tag
válasz teleahocipöm #328306 üzenetére
Hali, azt gyanítom a 18 az utolsó es a 19-et már nem kapja meg jövő szeptemberben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest