- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz
vadkörte #337278 üzenetére
Szerintem arra ott van a nagy piros gomb vagy az oldalsó 2x megnyomva....
A mai világban mikor élő telefonszámokat lopnak és azon keresztül keresnek nemsok létjogosultsága van ennek...vagy ha pl a feleséged / gyereked/ szülőd számáról hívnak mert elcsaklizták a számot ideiglenesen, akkor spamba kéne tennie és soha többé nem tudna felhívni....
Túl van ez tolva...ismeretlen szám->: 1: nem veszed fel. 2: felveszed és ha nem releváns kinyomod..... -
niof
veterán
válasz
vadkörte #336118 üzenetére
Nem (csak) a telóhoz venném, mint írtam, pl. van egy kontrollerem, amit ha nem a laptopról akarok tápolni, akkor 9V 3A kell neki, ha azt a töltő nem tudja, be sem kapcsol. És az Apple töltőjével bizony nem is kapcsol be. Ez is szempont lenne. Az csak extra, hogy a telóhoz is jól jönne a teljesítménye. Egyébként a 11-nél tökre elvoltam az 5W-os töltéssel is, általában éjjel töltögettem, de nem estem kétségbe, ha nap közben igényelte. Mikor elkezdett elfogyni az akksi (77%-os), akkor kezdtem igazából a 20W-os töltővel töltögetni, mondjuk az utóbbi fél-egy évben. Csak éjjel használtam az 5W-t.
Szóval, ez nem egy teljesítményhajszolás, inkább praktikum és hosszú távú tervezés. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vadkörte #335736 üzenetére
Azért fontos, hogy nagyobb tárgytávolságon is csinálja-e, mert az utóbbi 1-2 csúcs Samsung generáción a képmező belsejében is vannak homályos tartományok (innen kapta a laikusoktól a “banán effekt” nevet). Nem csak makrónál jelentkezhet, de ott is ahol a mélységélesség elég nagy, hogy már elfedje a field curvature jelenséget is.
Samsung S23 (nem saját fotók): -
válasz
vadkörte #335696 üzenetére
Faterom iszonyat audio szerelmes szóval az előbb említett DAC egy Luxman L-510 szettre és ASW Cantius VI hangfal párral karöltve muzsikál és ami így kijön belőle az valami brutális...
-
zodo
nagyúr
válasz
vadkörte #333802 üzenetére
Nekem ilyen van, igaz csak telefonnal használom. Iphone 11 és 15
JBL Tune 230 -
-
xhege
veterán
válasz
vadkörte #333829 üzenetére
Nekem is halódik éppen a fülesem. Több, mint 4 éves PowerBeats Pro. Most jelent meg az utódja a Pro2, ami 135 eFt. Minekutána én telefonálok vagy podcastet hallgatok fülesen így úgy döntöttem én sem veszek már ilyen drága cuccot. Az én szemem is a mások által már ajánlott EarFun Air Pro 4 fülesen akadt meg.
25-30 között szerintem most ez az egyik legjobb ajánlat.
-
válasz
Bármelyik "nem gyári" megteszi, az alapot szinte mindegyik füles tudja.
Nemigazán költséghatékony,DE:
airpods pro 2.
Ebben a szoftveres támogatás ad a legtöbbet számomra( Zaj beengedése! hallás teszt, hallás segéd stb stb stb ) szép a hangja, kapcsolat 100%-os, jól bírja az akkuja, nagyon jó headset telefonáláshoz( a buds3 protól is jobb). -
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Nekem ez vált be: [Redmi Buds 4 Active Bluetooth fülhallgató]
-
B.Ricsike
őstag
válasz
vadkörte #333379 üzenetére
Van iPad-em, épp azt akarom elkerülni, hogy két eszközt kelljen mindenhová magammal hurcolásznom! Itt nem nagy dolgokra kell gondolni, minimális jegyzetelésről beszélünk, ami még nem zavaró kisebb kijelzőn sem.
Valami vékonyabb fejű Stylus is jó lehet... Ahogy nézem, az Adonit termékei talán jók lehetnek. Tapasztalat esetleg valakinek? -
p@gabi
tag
válasz
vadkörte #332720 üzenetére
Ó,igen
Én is galaxy ace 1-gyel kezdtem,csak én cyanogen romokat használtam
Aztán átnyergeltem a lenovókra,p780,k920
Utána már csak xiaomik
Egyébként a mai napig működik mindegyik még,néha nosztalgiából bekapcsolgatom őket
Te jó ég,mire feláll a rendszer....
De akkoriban az is gyorsnak számított
Régi szép idők,komplett rendszermentés,minden beállítással
Valami új rom fel,próbálgatás,nem tetszik,backup vissza,mintha mi sem történt volna
Most már nem ilyen egyszerű,feláll a szőr a hátamon,ha arra gondolok,hogy újból be kell laknom egy telefont,kiöregedtem már belőle,csak használni akarom,buherálni nem,még ha kompromisszumokat is kell kötnöm
Elég volt a google sz.patásaiból is,hogy vagy működik az érintéses fizetés,vagy nem a nyitott bl miatt (bár gyorsan jön a romhoz a javítás),a legváratlanabb helyzetekben
Nem volt még iphone-om,ízlelgetem,szokom az újdonságokat,nem lesz gond,megtanulom ezt is szerintem -
ronin79
addikt
válasz
Ismerős is voltál, csak nem tudtam h. Xiaomi, Motorola vagy Samsung topikból
Előző kérdésre, én hagynám az android telókat kényelmi szempontból és bringázásra is vennék egy olcsóbb iPhone-t ha már nem akarod a 16-ot erre is nyúzni. Lőssz pár emlékképet és nem kell masolgatással játszani, bármikor visszanézhető 16P-n vagy többi eszközön. -
osonte
őstag
válasz
Nekem a Redmi Note 4 volt szinte a legjobb telefonom. Volt olyan nap, amikor 4-5 custom romot teszteltem/bele is költöztem. Utólag belegondolni is rossz, csak egy telefon belakásba is.
Most már viszont én is csak használni szeretném a telefont és bár az iOS sem tökéletes, de nyugodtabb az élet, mint Androidnál. Nekem is nagyon bevált üzemidőben a 16 Pro, két naponta kell csak töltenem, pedig azon izgultam, hogy egy napot ki fog -e bírni…
-
Szabi®
addikt
-
-
xhege
veterán
válasz
vadkörte #331916 üzenetére
Simán elfogadom, amit írsz, és sok embert ismerek, akik nagyon boldogan használnak kínai telókat. Nekem is volt Huawei, Xiaomi, OnePlus, Oppo is régebben, de talán a Huaweit leszámítva egyiket sem igazán komáltam, meg mindig valahogy tudat alatt kellemetlen volt a használatuk. Jelenleg az iPhone számomra a leginkább megfelelő telefon, de ha nem iPhone lenne, akkor Samsung, Pixel, Sony merítés maradna nekem csak.
-
Årpi
őstag
válasz
vadkörte #331694 üzenetére
Én pár másodperc alatt észreveszem, de PC-nél is elég kb 5 másodpercnyi Windows ablak pakolgatás. Nem rég volt tanulmány, hogy nagyon emberfüggő, hogy ki mennyire érzékeny a magas képfrissítésre. Én nem adnám alább, de tökre elhiszem, ha valaki azt mondja, hogy nem igazán veszi észre.
-
válasz
vadkörte #331257 üzenetére
En kb ilyen 5w-os toltofejet nyomtam ra egy temus magsafe toltore, azzal csepegtetem tele ejszaka a 15 prot, teljesen patent. Rohadtul nem izgat hogy 1 vagy 3 ora alatt tolt fel. 1 napot lazan kibir nalam, napkozbeni toltes nelkul. Ennel a 16 pro meg biztos jobb is.
-
Noxy
veterán
válasz
vadkörte #331186 üzenetére
MS Store-ból beszerzed az Apple Devices app-ot,
A telefont igen, de képeket nem.
Képekhez Pc-re: iCloud for Windows. -
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
vadkörte #330561 üzenetére
Köszönöm a választ, így minden a helyére került. Valóban kellemetlen annak, aki így rendszerezte őket (nekem eszembe se jutna, a felső kereső sávot alkalmazom), de igaz, hogy aki szereti, azt rosszul érinti. Ez tömeges jelenség?
S helyére került az is, ami nagyon fontos információ: nincs jelszóvesztés, ami egy kritikus szintű hiba lenne.
________
Inkább engedd el az Apple jelszavakat, ha csak rosszat okoz, nem tudsz vele megbarátkozni. Nekem nagyon kézreáll, hogy a rendszer része, de te valami mást keresel…Van benne testreszabási lehetőség, többféle is. [kép] és [kép] illetve elmenti az általad tetszőlegesen megadott egyedit is. Nyilván, ha neked ezek a lehetőségek elégtelenek, akkor másikat célszerű választanod.
-
DonMedve
addikt
válasz
vadkörte #330516 üzenetére
Hát nálam azt éri el, hogy fel sem megyek. Appot levágtam a francba a telóról, böngészőbe megnyitottam a Face-t, de az is egy rakás sz..! Megoldás, nem Facebook-ozok, vagy nagyon ritkán. Messengert muszáj használnom, pedig legszívesebben azt is kukáznám. Amúgy is már régen nem arról szól aminek indult, tele reklámokkal, meg mindenféle nemtudomkik posztjai, kb minden 50. poszt esetleg valamelyik ismerősömé.
juve600: Esetleg valamelyik családtag telefonjára nem tudod átirányítani éjszakára a telefonodat, ha mindenképp elérhetőnek kell lenned?
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
vadkörte #330389 üzenetére
Köszönöm a választ. Nálam ez az egyetlen jelszókezelő működik, nagyon praktikusnak találtam az Apple megoldását (azaz, hogy az iOS maga tartalmazza, nem szükséges harmadik féltől keresni megoldást).
Én még viszonylag új vagyok itt, csak 6 éve használom, de ezen idő alatt egyetlen jelszó sem veszett el. Próbáltam rákeresni, hogy bárki is posztolt volna ezzel kapcsolatos hozzászólást e topikban, de semmi találat. Érdekes volna látni a panaszt s főleg a megoldását (nem az emlékeidet kétlem, csak jó volna valami konkrétum, hogy ne csak a levegőben lógjon az állítás, hogy az Apple jelszó kezelője elveszíti a jelszavakat). Úgy gondolom, ha ilyen előfordulna, akkor attól hangos lenne az internet. Jogosan. -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
vadkörte #330383 üzenetére
Milyen működési anomáliát tudsz említeni? Azért kérdezem, mert aktívan alkalmazom az Apple jelszókezelőt, nem tapasztaltam vele ilyesmit. Nálad mi jött elő?
A puritánsága számomra éppen vonzó, persze ez tipikusan ízlés dolga, ha neked nem jön be az egyszerű, de biztosan működő felülete, azt el tudom fogadni. Nem vagyunk egyformák.
-
törölt tag
válasz
vadkörte #330335 üzenetére
Sajnos ezért nem hiszek már abban, hogy maradt az Apple-nél vezető pozícióban lévő ember, aki figyel a részletekre és megkövetelné a minőséget. Az új vásárlók elégedettek ezzel is, amit mostanában kiadnak. Mivel nem használtad a régebbi verziókat, nincs összehasonlítási alapod. A felület pedig nem minimálisan, hanem több esetben radikálisan változott, és objektív példákkal igazolhatóan nem minden esetben előnyére. (sajnos)
Pl. iOS 16 változott a háttér felület. Settings, wallpaper menüben törölni nem lehet, csak a lock screen long press új felületről. Világosabb háttérnél addig szépen le volt programozva, ha a háttér olyan (mert szeretem a havas hegyeket például) akkor a szöveg fekete volt, jól nézett ki. iOS 16 óta viszont fehér betű a szöveg és köré hánytak egy árnyékot az olvashatóságért, ami ronda. Jobb volt, amikor egyszerűen fordult feketére a szöveg.
Háttér gyűjteményem fele így ment a kukába, mert addig csak választottam egyet gyorsan és kész "just works", most szarakodni kell vele olyat válasszak ami a rendszernek is tetszik, hogy ne triggerelje a ronda árnyékos szöveget. Plusz mozdulat az is, hogy ne legyen blur a home screen hátteren, hanem csak a normál kép. Ez az elv, ami bosszant, hogy mostanában harcolni kell a rendszerrel, hát izé az Apple filozófia nem erről szólt! A settings, wallpaper menüben hozzáadásnál ahol ki lehet választani, kaleidoszkóp és a többi gyári háttér, az a felület iOS 16 óta laggol a legújabb flagshipen is, több éves bug, senkit nem érdekel.iOS 18.0 számológép: unokahugimnak ellenőriztem a matekját, sorozatok feladat 73-at adjon mindig az előzőhöz, iOS 17-ig az = jel ismételt lenyomása ismételte a műveletet, mint ahogy szokás a legtöbb számológépen, a 18.0-án semmi nem történt. Kivették az évek óta megszokott vissza swipe törlés gesztust is. 18.2-ről nem tudok nyilatkozni, mivel menekültem vissza 17-re amíg támogatva, mivel nekem a Photos és Calculator napi szinten kell.
18.0 Photos app: a keresés ikont felrakták, ami alul könnyen elérhető volt addig, hogy a többi problémát most ne is említsem.
18.0 Settings: korábbi kategóriák helyett bebasztak mindent ömlesztve plusz érintés "Apps" alá egy mezei ABC listába, mint egy Windows start menü 1995-ből, elnézést kívánok ha az Apple-től én többet várok design szempontból. Beraktak a menükbe felesleges magyarázó fejléc szövegeket, ami miatt kevesebb sornyi menüpont fér ki, többet kell scrollozni.
Ez így objektívan rossz design, extra mozdulatok, több érintés. Nem figyelnek már a részletekre. Userek pedig sokan észre se veszik a problémákat, szóval a cég megússza. Arról ne is beszéljünk Mini és SE méretre egyáltalán nem optimalizálták az új rendszert, pedig több sok millió van belőlük még évekig használatban. (új CC ahogy kinéz azokon mint valamilyen kínai hamisítvány lenne)
Egy dolog beleraknak valami opciót, és más dolog ha kivesznek évek óta megszokott dolgot. Neked jó, mert amiről nem tudsz az nem fáj, nekem rossz, mert reménykedni kell vajon visszatesznek elvett dolgot, vagy bosszankodok meg kell szokni a rosszabbat.
Egy dolog, hogy az új iPhone user olyan funkcióért reklamál ami itt sose volt és vásárlás előtt ellenőrizhető, és más dolog ős iPhone user azért reklamál, hogy egy frissítéssel hoppá hirtelen kivesznek 5-10 éves (!) megszokott és jól működő dolgokat átgondolatlan, objektívan rosszabb "újítás" miatt.
-
zzola
titán
válasz
vadkörte #330187 üzenetére
Segítek, jó?
"2024. december 28-tól tehát az USB-C csatlakozó lesz az úr az Európai Unióban, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy ezen dátumtól kezdődően már csak olyan telefonok (és az említett többi kütyütípusok) lesznek megvásárolhatók az EU-n belül, így hazánkban is, amiken USB-C típusú csatlakozóval szereltek fel."
-
HdRew
őstag
válasz
vadkörte #330085 üzenetére
Az itteni visszajelzesek illetve sajat tapasztalat. Rendeltem pencilt bolti atvetellel a westendben, vegul hamarabb tudtam odamenni, mig visszajeleztek es lattam is, hogy volt keszleten a boltban naluk. Azt mondtak hogy nem tudom azt atvenni, amit rendeltem, mert azt a kozpontbol kell kihozzak, de az ottani keszleten levot megvehetem. Azt tanacsolta az ottani elado, hogy alljak el a netes rendelestol es kesz. Igy is tettem, de szamomra az egesz tok logikatlan es rettentoen optimalizalatlan.
Szodaval elmegy a mukodesuk, de a jo nem ilyen.
Az alzanal volt egyszer hogy elalltam a vasarlastol es 1 vagy 2 napon belul vissza is utaltak a penzt. Volt garis ugyintezesem is, az is zokkenomentesen pikk-pakk lezajlott. Eg es fold a ketto. Az alza minosege es mukodese kene legyen a standard.
-
HdRew
őstag
válasz
vadkörte #329867 üzenetére
En rendeltem most a dbrandtol foliat, majd ha az megerkezik, akkor valtok 11 pro-rol 16 prora. Alapesetben nem szeretem a foliat, de ahogy nezem ezek mar nem olyan rosszak, mint anno az i5 idejeben. Ha ki tudod varni a szallitasi idot, erdemes lehet tenni vele egy probat, en jokat olvastam rola.
-
mattheus
őstag
válasz
Spigen esetében nekem is ez volt a tapasztalatom. Makulátlan tiszta képernyőre próbáltam felrakni applikátorral és a csomagban lévő két fólia is a szélein 1-2 mm-rel nem volt hajlandó rendesen felfeküdni a képernyőre. Végül Panzer lett a végén és azzal ilyen nem gond volt.
Egyik Webshop-on elolvastam utólag a véleményeket, és 4-ből 1 ilyen panasszal élt. Tudom, hogy ez most nem segít rajtad, de legalább a hiba nem benned van
-
válasz
2 dolog lehet ami miatt nem passzol a széle.
1- Nem tisztítottad meg rendesen a kijelzőt, így nem tapadt meg a széleken az üveg.
2- Hibás az üveg (tömeggyártásnál előfordulhat).
Dupla pakkot vettél?Ha igen, akkor próbáld meg a másodikat.
Nálam tökéletesen felfekszik a 16Pro-n.Amúgy én is jártam már így (i15P), a második üveggel lett jó.
Ezt az egy hibát leszámítva az összes többi felrakott Spigen tökéletesen illeszkedik, pedig felraktam már összesen pár tucatot a családban, baráti körben és magamnak. -
Noxy
veterán
válasz
vadkörte #328870 üzenetére
Mobil eszközön sajnos elég könnyű elsikkadni az ellenőrizendő - és árulkodó - elemeken.
Itt mi az árulkodó jel --> mereellshungary.com.
1 helyen van a googlenál a merrell cipő találati listáján.
Safari simán megnyitja.
PC-n uan ez: [kép]
Safari rendelés (nem a fizetés) megerősítése: [kép]
Ezzel még nem fizeted ki, hanem újra visszadob uan ide és írd be újra a kártya adatokat. Beírtam a kamu generált kártya adatokat, erre már hibát dobott a kamu ká.. adatok miatt.Pár hónapja már a fiók regisztrációkor meg kellet adni a kártya adatokat. Ezt most külön választották, de a szisztéma maradt.
Elnézést az OFF-ért de úgy is ez a téma pár napja, gondoltam mutatok egy mai napig élő példát az átverésre, a kártya adatok megszerzésére. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vadkörte #328316 üzenetére
"egy hatalmas lépéssél egy kisebb összeget beleinvesztálva 20-30 havi kamatmentes részletre véve - nem fillérbaszásból, hanem mert nincs kedvem egyben kifizetni - egy 16Pro-ra ugrok"
Biztos, hogy jó ötlet sok-sok-sok havi részletre beleugrani egy teljesen ismeretlen platformba? Ha nem jön be, akkor ki sem tudsz egyszerűen szállni belőle. Írtad van Mac-ed (nekem is), azt sokkal könnyebben meg tudtam szeretni, az iOS-hez több idő kellett és az első fél év alatt többször majdnem feladtam. Ha ki tudod egyben fizetni, nem biztos, hogy kínlódnék részletfizetéssel.
"Ugye jól sejtem, hogy iOS-en érzékeny búcsút kell vennem a Google Walet-től és a GPay-től?"
Annyira nem érzékeny az a búcsú, tök jól működik a Wallet és a Apple Pay is. Sőt nekem a GPay időnként nem ment át elsőre, hanem újra kellett érinteni, apró kellemetlenség volt, de Apple Pay esetén soha nem fordult ilyen elő még. Az is tetszik extra biztonságként, hogy nem a telefon feloldásával aktiválod a fizetést, hanem az oldalsó gomb dupla lenyomásával és olyankor újra kéri a FaceID azonosítást.
-
peetie1
aktív tag
válasz
vadkörte #328150 üzenetére
Nagyon jó lesz, pont most szoptam be az authenticatorral, mert teló váltás esetén nem kerültek át a felvett belépések
Meg voltam róla győződve pedig, hogy az icloud mentésbe ezt is felteszi, de nem, külön az appon belül is be kell kapcsolni...
Persze sok fiókon be volt állítva a másodlagos email cím így oda küld kódot, de pl. a céges officnál nem. Kezdődik a telefonálgatás a microsofttal
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- India és az AI a McDonald's jövője?
- Építő/felújító topik
- Robotporszívók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Battlefield 6
- Autós topik
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest