- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocpet
tag
Üdv mindenkinek, jó újra itt
-
Pocpet
tag
válasz
MasterMark #334746 üzenetére
Nem, nem kapcsoltam ki semmit, de ezek szerint ez nem igazán működik.
-
Pocpet
tag
válasz
MasterMark #334744 üzenetére
"bár a Safari alapból tiltja a cookiekon keresztüli harmadik fél olvasgatást."
Igen, ezt én is gondoltam, ezért is csodálkozom. Pl. a fecebook mint harmadik fél nem fér hozzá az egyéb, nem hozzá tartozó cookie-hoz. Mintha ebből lett volna is morgás a facebook részéről. -
Pocpet
tag
Sziasztok! Érdekes dologgal kapcsolatban kérdeznék. A telefonon nincs telepítve a facebook alkalmazás. Safari-ban privát módban szoktam alkalomszerűen bejelentkezni és néhány szakmai csoportot olvasni. Néhány napja egy nem túl mindennapos dologgal kapcsolatban kerestem információt webes google keresőbe írva a keresőszót, safari-ban, nem privát módban. Ettől fogva a következő napokban privát módban belépve a facebook-ba folyamatosan jönnek az ezzel kapcsolatos hirdetéseket. Eddig úgy tudtam, hogy egyideje az ios nem enged hozzáférést a böngészési előzményekhez privát módban. Sem privátból a nem privátba, sem fordítva. Most akkor hogy van ez?
-
Pocpet
tag
Sziasztok. Képeket szeretnék törölni a Fotókból és valamiért a régebbi képeket nem engedi, halvány szürke marad a törlés gomb. Ezeket a képeket telefonról-telefonra költözéssel hordozom, amikor cserélek évről-évre. Nics bekapcsolva az iCloud szinkron, a mentésben sincsenek benne. Annyi, hogy a Fotókban a Macemről szekció alatt van. Macem sosem volt. Mi lehet a megoldás?
-
Pocpet
tag
A K&H bank ezt írta:
"A június során fellépett hibához hasonlóan az Apple ma hajnalban ismét tömeges bankkártyás engedélykéréseket küldött be Bankunhoz, mely tételek nagy része foglalásként mutatkozik az ügyfelek számláin.
A tételek jogosságának vizsgálatát megkezdtük, kártyatársaságok bevonásával is. Az incidens nem áll összefüggésben az Apple-Pay használatával."Még annyi, hogy az Apple support még azt mondta telefonban nekem, hogy ez most nem csak Magyarországot érinti.
-
Pocpet
tag
válasz
Shyciii #322451 üzenetére
Nem feltétlen a gyári Mail appal van a baj az imap-os fiókoknál. Ilyenkor az imap szerveren kell, hogy legyen telepítve egy Apple Push Notification service (APNs), API, ami küldi push-t. Ha ez nincs, akkor nem működik push-al. Jó példa erre a cPanel, ami tavaly év végéig még támogatta, de azóta már nem.
Ehhez még annyi, hogy cPanel elmondása szerint az Apple már nem támogatja az Apple Push Notification szolgáltatás (APN) örökölt API-ját a push értesítések küldésére. -
Pocpet
tag
Hogy valami pozitív is legyen. A safari érezhetően gyorsabb lett nálam. Valamint, nem tudom mennyire volt egyedi probléma, de nekem egy back-nél nagyon sokszor visszaugrott az előző oldal elejére. Ez engem nagyon idegesített, de most nem csinálja. Remélem tartós lesz a gyógyulás.
-
Pocpet
tag
Sziasztok!
Helyreállítási kontaktot szeretnék hozzáadni a AppleId-hez, kiválasztom a listából az asszonyt (vele egy családi csoportban is vagyunk), majd azt a hibaüzenetet kapom, hogy ő nem választható ki, mert csak olyanokat tudok hozzáadni, akik iMessage-t használnak. Természetesen azt használ, két kártya van a telefonjában egy fizikai és egy esim. Minkettőre be van állítva az iMessage használat, ott a pipa. Mi lehet a probléma? Köszönöm. -
Pocpet
tag
válasz
#48138511 #317188 üzenetére
Persze, eszem ágában sincs emiatt droidra váltani vagy bankot cserélni. Ahogy írod, nyilván más lenne a visszhangja ha nem nálunk történt volna, de bármennyire is kicsi ország vagyunk, azért erről már cikkeztek külföldi oldalak is. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy Apple felsőbb vezető sem értesült a problémáról legkésőbb másnap. Szerintem valami más van a háttérben.
-
Pocpet
tag
válasz
#48138511 #317179 üzenetére
Igen, az Apple "ügykezelése" valóban szürnyű. Annál is inkább mert ha igazából nem is náluk van/volt a hiba (és ezt nekik látniuk kell/kellett, nyilván nem l1-es szinten) akkor sajár érdekük is lett volna/lenne, hogy kommunikáljanak valami "megnyugtatót". Mindenesetre, a minuszban küldött debit kártyák, a lokalizáció és az egyéb furcsaságok a payment processor partnernél lévő hibára utalhatnak és nem egy globál AppStore problémára. Ami persze nem menti fel Apple-t az ügykezelésben nyújtott user tájékoztatás szinte teljes hiányáért.
-
Pocpet
tag
Sziasztok, ezt olvastátok?
"megerősítést nyert azon korábbi információ, hogy valóban technikai hiba okozta a terheléseket, ami az Apple-webáruház nemzetközi bankkártya-elfogadó partnerénél következett be, nincs szó kibertámadásról."
Indexen van fent.
A kérdés az lehet, hogy nemzetközi bankkártya elfogadó partner hibája az mennyire az Apple hibája is egyben? -
Pocpet
tag
Sziasztok!
A Youtube prémiummal kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. Ha előfizetek a családi prémium csomagra, akkor mondjuk a párom, lányom és én tudjuk használni reklámmentesen. Ezt csak az iphone-on tudjuk megtenni vagy egyéb eszközön is? Gondolok itt például pl. tv-re, laptop-ra. ipad-re. Milyen módon van korlátozva eszközök száma? Jól gondolom, hogy az előfizetést nem tudom az apple-n keresztül intézni, csak követlenül a google-al? Nem igazán vagyok még jártas ebben témában. Köszönöm. -
Pocpet
tag
válasz
burgatshow #305190 üzenetére
Értem, de az lehetséges, hogy utólag törlök a miniről dolgokat de az a másikon megmarad?
-
Pocpet
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy másik telefont (13 mini) is használni az Apple ID-mal. Van arra lehetőség, hogy egy meglévő icloud mentésből (15 pro) ne mindent állítsak be a minin? Arra gondolok, hogy ki tudjam választani mit szeretnék a mentésből betölteni. Ez lehetséges volna?
Köszönöm. -
Pocpet
tag
Sziasztok! A új telefonra költözés után (telefonról-telefonra, 14->15) GoodID azt csinálja, hogy az indítás után egy pillanatra felvillan és rögtön ki is lép. Nem merem újrarakni mert gondolom akkor elvesznek a benne tárolt igazolványok és kezdhetek előről mindent. Ötlet?
-
Pocpet
tag
válasz
burgatshow #284831 üzenetére
Az a baj, ha nekem nincs ott ez az opció az alján. Annyi még a különbség az általad mellékelt képhez képest, hogy az amikor-nál nem a carplayhez való csatlakozás van, hanem a telefon kocsi rendszeréhez csatlakozása bluetooth-on keresztül. Így szeretnék hotspot-t biztosítani a kocsi saját navigációjának.
-
Pocpet
tag
Sziasztok. Azt szeretném megvalósítani, hogy amikor belülök az autóba és a telefon rácsatlakozik, akkor automatikusan aktív legyen a személyes hotspot. Valamiért nem rudom elérni, hogy teljesen automatikus legyen. Mindenképpen rákérdez, hogy engedélyezem-e az automatizálást. Nem lehet valahogy megoldani, hogy nem kérdezzen rá?
-
Pocpet
tag
válasz
mazsiii92 #282895 üzenetére
Szerintem tökéletes. Ez a harmadik telo, amin gyári bőr tokot használok, 12pro, 13pro és most a 14pro-n is az van. Strapabíró, szerintem szép is, a kamerát is védi. A por sem megy be mellette, ahogy itt sokan panaszkodnak különböző tokonál. Én nem is vennek mást, igaz, nem a legolcsóbb.
-
Pocpet
tag
Sziasztok!
Lehet én vagyok a béna, de nem találom annak a lehetősgét, hogy jpeg-ben is tudjak 48 mp-ben fotózni, úgy látom, hogy csak raw-ban van rá lehtőség a gyári alkalmazásban. Ez létezik? ProCam-ban tudok. -
Pocpet
tag
válasz
MasterMark #238368 üzenetére
Köszönöm
-
Pocpet
tag
válasz
HoldfenyLuna #237642 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Én is ugy emlékszem, hogy régebben nem csinálta. Először arra gondoltam, hogy ez valamilyen beállítás függvénye, de nem találtam rá opciót. Idegesítő, mert annál a 3-4 oldalnál amit napi rendszerességgel hosszabban olvasok pont csinálja. Chrome-al nincs ez a probléma, de nem szeretnék átszokni. Ha valaki tudna erre valami beállítási megoldást az jó lenne
-
Pocpet
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy másnál is van az a jelenség, hogy a safari, amikor visszalépek akkor az oldal tetejére ugrik, olyan mintha újratöltené az egészet, ami nem lenne akkora baj ha oda ugrana ahonnan indultam. Elég idegesítő mindig lefelé "görgetni", megkeresni az adott részt, ahol tartottam. Iphone 12 pro, ios14.4. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest