- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz
Sasi001 #340720 üzenetére
Köszi.
Lányomnak szeretnék egy mobilt, de nem újat, első lesz neki. Mi a helyzet akkor, ha valamiért letiltásra kerül a mobil? Akkor is élhetek az Apple nyújtotta biztosítással? Pl. véletlenül leesik a mobil (nyilván nem véletlenül). Bocs a hülye kérdésekért, nem tudom, ez hogyan működik... -
merqree
őstag
válasz
Sasi001 #339615 üzenetére
Saját tapasztalatom, friss:
Törökországi eSIMet vettem a Roamic.com-on, csak a Törökországban működött, nagyon helyesen.
Ami miatt első körben nem működött: attól függetlenül, hogy Törökországban voltam, és aktív is volt a eSIM, mégsem volt rajta adatforgalom. Az eSIMnél aktiválnom kellett a roamingot, és csak akkor működött. Nem tudom miért, de ha nem volt aktív a roaming, akkor nem volt net.
(A magyar kártyá(ko)on adat roaming-ot kikapcsolni célszerű még idehaza a reptéren, biztos ami biztos.
Nekem eleve kettő sim van a telefonomban, a sajátomat kikapcsoltam, a cégesemen pedig a mobilnetet kapcsolatam ki és kikapcsolatam az adatroamingot is.) -
tuzpenge
őstag
válasz
Sasi001 #339527 üzenetére
Lehet...de sajnos én is az ipar területén dolgozom mint quality-s, sőt az autóiparban, és sajnos a nagy büdös helyzet, hogy a kényszer nagyúr ám....úgyhogy valószínű az van amit írsz is hogy nagy lotto ez hogy ki milyet kap a készülékébe....amivel nincs is baj addig, amíg az előírt speckókon belül van (mindegy a gyártó), de amikor kimondottan az új beszállító dolgozni fog azon hogy utolérjen egy már bejáratott jó minőségű gyártót az azért több mint fura...na mind1 ennyit erről, megváltoztatni nem fogjuk ugyse.
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Sasi001 #339350 üzenetére
Mert egy csomó applikációban (bankok regisztrációja, QR-kódok beolvasása stb.) csak az app-on belül engedi "élőben" a beolvasást, fotót sem enged csatolni. Lehet, hogy az appok nincsenek megírva tökéletesen, de korábbi telefonokkal sohasem észleltem ilyet. (Ma például a barcelonai tömegközlekedési applikáció regisztrációja során futottam ebbe bele, de korábban már jópár ilyen volt.)
-
niof
veterán
válasz
Sasi001 #338825 üzenetére
Na, erre az "esőben jó"-ra van egy sztorim. Haverom, valamikor a 2010-es évek elején vett egy Samu strapatelefont. Már majdnem lejárt a gariidő, mikor elment egy koncertre, ahol elkapta őket egy elég komoly felhőszakadás, és a teló beázott. Bevitte a készüléket a legközelebbi szervizbe, ahol kérdezték tőle, hogy mi a probléma? Mondja, beázott. "Nade ez vízálló!" Így a szervizes."Hát ezaz!" Így a haverom. Mindegy, mivel külsérelmi nyom nem volt a készüléken, a szerviz átvette, és elküldték a Samsunghoz. Pár hét múlva kicserélték neki. A jegyzőkönyvben az állt, hogy a beszédhangszóró alatti tömítés rosszul volt behelyezve, és itt jutott a készülékbe a víz.
Szóval, lehet, hogy nyomáspróbázzák őket, meg egyéb módon is tesztelik, nincs 100% garancia mindenre. Csak bízni lehet benne, hogy úgy működik, ahogy a marketinganyagban szerepel... -
Giovan!
addikt
válasz
Sasi001 #338825 üzenetére
Nekem egy kissé pókhálós az i13 kijelzője mert érte egy komolyabb trauma amikor bukfencezett egyet az emeletről kiesve szóval amikor pár hónapja elkapott egy zápor azt hittem itt a vége. De annak ellenére, hogy érte esővíz rendesen, semmi baja nem lett, azóta is működik tökéletesen. Persze ez csak az én egyedi tapasztalatom de mindenesetre az én elvárásaimat vízállóság terén felülmúlta az iPhone.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Sasi001 #338203 üzenetére
Van bizony, nagyon is sok.
Adott helyen, ha gyenge a hálózati jel, de van elérhető Wi-Fi, akkor azon keresztül stabil, jól hallható beszélgetés történik, ami sokat számít az elérhetőség biztosítása szempontjából. A fogysztásra is kedvező hatással bír, hiszen kevesebb energiát igényel egy közeli routerre csatlakozni, mint a távoli toronyra. Az egyik legjobb fejlesztés, kb. olyan jó, mint a VoLTE, azt is nagyon szívesen használom.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Sasi001 #338203 üzenetére
Hogyne:
1. DSDS telefonokon (minden iPhone), ha aktívan beszélsz az egyik SIM-en, akkor a másik GSM csatornán nem érhető el. Ergo a hívás nem kapcsolhatót hall a másik oldal. Viszont ilyenkor VoWiFi-n ugyanúgy be tud csörögni.
2. Gyengébben lefedett helyeken is elérhető vagy ha van WiFi-n keresztül elérhető internet hozzáférésed. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Sasi001 #338147 üzenetére
Azért, ahogy
kiderült, hogy mi volt itt is a probléma forrása
, nem éppen úgy mondanám, hogy nem az iOS/Safari hibája.Kicsit olyan érzésem volt az előzményeket követve, hogy a szabvány megoldások megint figyelmen kívül voltak hagyva és egyedileg próbálja/próbálta megjósolni az oldalról a Safari, hogy éppen login, vagy regisztráció lehet.
-
zodo
nagyúr
válasz
Sasi001 #337632 üzenetére
Februárban vettem szülinapomra a 15-öt, igaz 2 napos volt 1 ciklussal mikor az első buliba mentem vele.
havri1 és markknight
Igen, videó pl. ez több mint 1 óra és több részlet ki is maradt.
Mellette ott face story, messenger üzik, telefon hívások.
Itt mondjuk előtte egy másik szülinapi buliban voltam 3 órát aztán 23 órától hajnal 6-ig az akvás buliban. 10% alatt volt az biztos.Akkor marad valami apró méretű power bank kábellel vagy a poénnak szánt két telefonos kimozdulás?
-
havri1
félisten
válasz
Sasi001 #335913 üzenetére
Safarival nem csak ez a baj.
Már 2 weboldal, ami nem kezeli jó, vagy fordítva.
Első a Pi Network, QR azonosítást nem tudtam megcsinálni, a szerver nem érzékelte, hogy a telefonon nyíllik meg.
Másik a ONE (Vodafone) azonosítás, szintén QR beolvasás. QR-t olvasva a böngészőben nyílik meg a folyamat. Na ezeket nem képe megoldani a Safari.
Mindkét esetben Chrome kellett. Egyből ment..
Szeretem a gyári alkalmazásokat használni, de azért néha vannak bajok.
Emiatt nem szokok rá másik böngészőre, csak bosszantó. -
-
szabonagyur
félisten
válasz
Sasi001 #335518 üzenetére
Maga az alap kérdés amúgy jogos, mivel az iOS nagyon sokszor nem vagy nem elég részletesen írja ki, hogy mi is foglal annyi helyet és ez akkor tűnik fel amikor kellene a hely.
Én sem tárolok a telón semmit, van 5x5TB OneDrive helyem, azon elfér minden, de néha ránézek a telóra én is és a 128GB-ból meglepően sokat foglalnak 1-1 doglok.
-
Victory99
tag
válasz
Sasi001 #335378 üzenetére
Ugye azért merült fel kezdetben is, hogy megvárjam mert állítólag a RAM-ot is növelik majd illetve kamera is jobb lesz, bár ha meg annyival fog drágulni, akkor meg lehet azt mondom rá ugye, hogy annyiért már nem veszem meg a pro modellt hanem csak a simát aminél gondolom a mostani iPhone 16 pro még mindig jobb lenne :/ most ahogy látom nincs rossz árban még az iPhone 16 pro, 400e körül már ki tudnám hozni plusz eladni a régit, akkor már annyira nem lenne vészes
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sasi001 #334820 üzenetére
A magánszemélyek fizetik a legmagasabb adónemet ami csak létezik (27% Áfa) és még emellé jön a bruttó és nettó bér különbözete (technikailag a munkáltató fizeti be, attól még a munkabérből jön le).
Cégként a munkaeszköz az munkaeszköz, egyszerű matekkal megvan, hogyan csinál neked még több pénzt. Arról nem a rendszer tehet, hogy te a gyerekeid magánhasználatra szánt telefonjait beviszed a cégbe, hogy letrükközd róla az Áfát. Csináld ha akarod, csak akkor ne várd el, hogy ugyanazok a jogok illessenek meg, mint a magánvásárlót. A részemről nem érdemel több szót a téma.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sasi001 #334811 üzenetére
Amúgy nem török pálcát feletted, azt csinálsz amit akarsz, csak az egyéni vállalkozásom mellett dolgozom kereskedői oldalon is (és emellett persze vagyok magánszemély is). A törvény a mi faszunkkal veri a csalánt, hogy tartsuk a hátunk a termékért és ha egy vállalkozás elvisz tőlünk egy drága mérőműszert, azt lehet majd egy koszos nyomdai gépteremben fogja használni, ahol száll a festékpor, míg a pénzes magánszemély jó eséllyel csak évente kétszer rákalibrál vele az otthoni 180 centis házimozijára és végig a párnázott tokjában pihen.
Remélem érthető, hogy nem akarok 1000 eurót kifizetni a műszer javításáért 18 hónap után, miközben a céges vásárló amortizálta le a körülményekkel (vehet rá biztosítást és ha évente beküldi a szervizbe egyszer egy átnézésre és takarításra, korlátlan ideig kötheti újra +1 évvel, ez egy kalkulálható költség a vállalkozása számára).
Csak próbálom egy életből merített példával érzékeltetni, hogy miért nem lenne igazságos, ha a céges vásárlásra is kötelező lenne a 3 év jótállás.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sasi001 #334810 üzenetére
"egy céges dolgozó sem biztos, hogy többet használja a terméket mint egy magánszemély."
Nem lehet ilyen egyedi esetekből kiindulni. Egy fúrógép esetén is feltételezhető, hogy a céges vásárló fokozottabban igénybe veszi, mint a magánszemély. Te beteszed a számlát az áfa kalkulációdba, míg a magánszemélynek erre nincs lehetősége és a törvény biztosít némi pluszt ezért cserébe. Azt meg nem tudom, hogyan szeretnéd követni, hogy melyik alkalmazott használja szarrá a telefont és melyik nem, de szerintem már így is túl sok a papírmunka. A telefon egy költség, kipörög a könyvelésből X év után, viszontlátásra. Ha túl drága a telefon, hogy visszahozza az árát, akkor lehet ott csak a luxust akarja valaki, annak meg ára van, magánszemélyként és cégként is.
"Hozzáteszem van olyan üzlet ahol cégnek is 3-év gari van ársávtól függően a termékekre."
Nekem is vannak olyan fotós cuccaim, amik céges vásárlás esetén is 3 év (néhány 5 év) jótállással pörögnek, de ez a kereskedő és/vagy a gyártó önkéntes jófejsége. A törvény ezt nem írja elő nekik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sasi001 #334796 üzenetére
Mi az, hogy leszokni? A törvény 1 évet ír elő céges vásárlásnál, magánszemélyeknél pedig értékhatártól függően, de 250 ezer forint felett 3 év jár, ráadásul ez a kereskedőre nézve kötelező, nem a gyártóra. Magánszemélyként sem kapsz 3 év Apple garit. A gyártói jótállás a kereskedői mellett fut párhuzamosan és a gyártó dönti el, hogy kinek és mennyit ad belőle és milyen feltételekkel és ő magánszemélynek is csak 1 évet ad.
Ha a lányodnak veszed, az pedig adócsalás ha a cégedben akarod elszámoltatni költségként (nem fejmosás, csak itt a nagy felháborodás egy kicsit furán veszi ki magát).
Cégként pedig nem csak a telefont tudsz elszámolni költségként, hanem a biztosítást is. Ha már úgyis visszaigényled az áfát, simán vehetsz az árából valamilyen garancia kiterjesztést vagy biztosítást, sokszor ezeknek még kedvezőbbek is a feltételei, mint a sima jótállásnak (pl: törésre, beázására, lopásra is érvényesek lehetnek).
-
werszomjas
addikt
válasz
Sasi001 #334798 üzenetére
Legközelebb jobban jársz, ha veszed afa nélkül és kötsz rá 90k-ért egy care+ biztosítást. Így attól sem kell tartani, ha lányok törik a telefont amire amúgy a sima garancia ugye nem is érvényes.
Ugyanígy igaz a GSM boltos telefonokra is, ha van ~90k különbség a hivatalos forrás meg a gsm boltos között, jobban jársz az olcsóbbal és rá a care+-szal
-
jbl
senior tag
válasz
Sasi001 #334689 üzenetére
Mit kapnak a felhasználók a Hiya Premiumon? A prémium felhasználók a következőket élvezhetik: - Automatikus csalás és spam blokkolás. - Prémium hívóazonosító – akár 1,5 millió hívóazonosítót (személyeket* és vállalkozásokat) tartalmazó adatbázis, amely a készülékbe töltve azonosítja a bejövő hívásokat, rendszeresen frissítve. Ez a funkció nem azonosít minden bejövő hívást, csak azokat, amelyek a letöltött adatbázisban találhatók. - Gyakoribb spam frissítések (3x/nap) - 200 havi prémium üzleti és személyes névkeresés - a Hiya védett adatok és prémium adatforrások kombinációjával.* - Összesen 25 körzetszám + előtag a blokkoláshoz Az új felhasználók választhatnak egy ingyenes próbaidőszakot, amely után automatikusan előfizetnek az általuk választott, ismétlődő fizetős csomagra. *Ez csak a nem Európában élő felhasználókra vonatkozik. Az európai felhasználók még Premiumon sem tudják majd azonosítani az egyes személyekhez tartozó számokat. Mi a helyzet az ingyenes felhasználókkal? Az ingyenes felhasználók továbbra is megkapják a bejövő hívások spamészlését napi frissítésekkel és spamjelentéssel. Az automatikus letiltás csak prémium felhasználók számára lesz elérhető. Továbbra is korlátlanul ingyenesen kereshetik majd a spam- és átverési számokat, valamint olyan számokat, amelyekről tudjuk, hogy egy vállalkozáshoz tartoznak (lesz néhány olyan üzleti szám, amelyekről még nem tudjuk, hogy vállalkozások). 25 körzetszámra + előtagra is figyelmeztetni lehet majd, de nem blokkolni. Az egyes személyekhez tartozó számok keresése csak a Hiya Premium-felhasználók számára lesz elérhető.* *Ez csak a nem Európában élő felhasználókra vonatkozik. Az európai felhasználók még Premiumon sem tudják majd azonosítani az egyes személyekhez tartozó számokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest