Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin79
addikt
válasz
V.Stryker #340215 üzenetére
Szabad kérdezni milyen androidos kitérő volt (típus/márka) ill. mi hiányzott androidon amit most iOS-on úgy gondolod megkaptál?
...mert...
Nálam most pont fordított a helyzet, sok évnyi iOS után androidhabár csak vicc kedvéért, hétvégére rendeltem egy Honor 400 Lite-ot, majd vasárnap teszem vissza Alza boxba
Vagyis ez volt az eredeti elképzelés, de most úgy néz ki vasárnap inkább az összes apple cucc megy .... a kukába
Ez a vacak gagyi 200€- s Android kenterbe veri az 1500€-s 16Prot minden téren. Akkor mi van még egy felső kategóriás androidban
Apple AI meg ilyenekről inkább ne is beszéljünk, kb. fogyatékos gyépés vs. 2 éves gyerekKezd visszatérni az Android életérzés, ugye iOS-on ha van pénzed majomra, legyen banánra is, fizess minden sz@rért, Yt prémium, AdGuard, bla-bla... stb. vs Android minek fizess valamiért, amit ingyen is megkaphatsz
Sok évnyi iOS vakság után nem tudom létezik-e még BL nyitás, root, custom rom,,,,, xda-s profilom jelszavát sem tudom már, de most egy klikk és ennyi....10,99...29,90....x,x€ nem kell kidobni a levegőbeVicc kategória, h az Apple pár éven belül úgy eltűnik, mintha sosem létezett volna.....nah, most ez már nem is vicc, mert kb. a béka segge alatt van 10 000 km-re
Pár éve még kilométeres sor az új iPhone-ért, most előrendeled, egy hét múlva az event után hozza a futár
-
ronin79
addikt
válasz
Jadro #334009 üzenetére
Van rá lehetőség iOS-on is (többségében fizetős, nem mint androidon) de ezekhez türelem is kell, ami nekem nincs.
Nem olyan mint pl. Xiaomin a Témák, h pikk-pakk telepítés és minden új.
iOS-ra pl. Widgy Widgets
YouTube-n van bőven tutorial is hozzá [link] -
ronin79
addikt
válasz
Csebesz86 #333998 üzenetére
Sajnos a net tele van az ilyen koncepciókkal, nekem sem szimpatikus az új kör alakú ikonszett. Csupán bízni lehet abban, h lesz majd beállítási lehetőség mint 18 esetén (18-on világos témánál nagyjából stimm a régi kinézet, kivétel CC).
Lehet rosszul emlékszem, de androidon pixel launchernél ahol szintén kör az alapértelmezett lehetett változtatni szögletesre is (plusz androidon egy launcher és problem solved).
Amúgy szeptemberig ezen úgyis fölösleges agyalni, még ha közben be is kerülne valamelyik béta verzióba. -
ronin79
addikt
válasz
futo001 #333991 üzenetére
Ez milyen "helyi bolt"? Mert legtöbb (nem fekete importőr) helyen a 128-as Pro mozog ilyen árban, a 256 1200-1329 €.
Mérettel mincs gond, én a ProMaxot cseréltem e miatt (is), súly már más téma igaz.
Pro Maxhoz táska kell, főleg nyáron, télen ugye még úgy ahogy kényelmesen elfér kabátzsebben vagy ami a tuti, asszony pajti ridilküljében
Azt tavasszal, nyáron kezdődik a probléma amikor beszaladsz a boltba csak 2 apróságért, ugye kosár ilyenkor minek, csak mire a kasszához érsz, öledben 12 aprósággal a nadrág már esik leOksa, nem kell fogyózni meg nadrágszíjat behúzni
-
ronin79
addikt
válasz
#48138511 #333885 üzenetére
Én a listát még kiegészíteném egy konyhamèrleg ficsörrel
ami igen hasznos lenne, ha már van a "Mèrès" funkció, ami egész pontos amúgy
5 000 € pl. 52-53 gramm (címlettől függően)
És hosszában 1 méter 6 centi (eltérés ami képen látható h szemüveg nélkül lőttem be) de amúgy pontos
Ez igazán hasznos lenne a mindennapokban
-
-
ronin79
addikt
válasz
westcoastog #333796 üzenetére
Igen, erre gondoltam, csak a meglévő mentést törli.
-
ronin79
addikt
válasz
westcoastog #333791 üzenetére
Veteránnak veterán teló passzol
Esetleg egy tipp, ha van korábbi mentésed és azt törlöd iCloudból majd a már korábban ajánlott újraindítások, iCloud ki/be jelentkezés után egy próba
Valamelyik 17.x verzión anno gyakori hiba volt és többeknél ez volt az orvosság. -
ronin79
addikt
válasz
westcoastog #333785 üzenetére
Esetleg lehet jobban tudnánk segíteni ha elárulnád milyen iPhone és iOS verzió, mert óra közepén, ez tuti nem iPhone 16 és ugye 2025 van
, szóval múzeális, veterán cuccnál már kerülhet porszem a fogaskerekek közé
-
ronin79
addikt
válasz
markknight #333512 üzenetére
Nah, így már egyből más a leányzó fekvése
Egyesek (nem ám én) csak az aramid tokra dobnak ki annyit
-
ronin79
addikt
válasz
esbii22 #333514 üzenetére
Ár/érték arányban piszok jó tok. Két hónapig használtam ami nálam rekord
Magsafe gyűrű erős és külső textúra is feldobja a tokot valamint tapintásra is kellemes. Nem bumszli, nem vastagítja a telefont.
Sajnos egyetlen bosszantó dolog, h az átlátszó idővel besárgul, lehet a színezett tovább fogja bírni. -
ronin79
addikt
válasz
batai15 #333504 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót
ha esetleg megunom a Pitakat pár nap / hét múlva lehet teszek egy próbát a Nilkinnel is (mert pont camera stand-es tokot kerestem nemrég)
de a mostani számomra tökéletes. Igaz nem a legolcsóbb de pont ma rendeltem a Moonrise mellé egy Sunset verziót is mert idáig nagyon bejövős ez az aramid tok. Később elválik mennyire fog kopni vagy fényesedni használtattól. Januártól ESR átlátszó tok volt, de besárgult alig két hónap alatt
-
ronin79
addikt
válasz
markknight #333500 üzenetére
Van, de mai világban lehet valakinek a "csak 60" is komoly beruházás
-
ronin79
addikt
válasz
szabonagyur #333401 üzenetére
Abszolút nem érzékeli a kijelző vagy csak a kézírás nem működik?
-
ronin79
addikt
válasz
szabonagyur #333386 üzenetére
Igen, én szlovákban vettem az Actionben egy Lab31 Universal Stylus Pent iPad-hez (akcióban vlmi 3000 Ft volt).
Tökéletesen müködik iPhone-nal is.
Apple pencil csalódás volt ehez képest és szinte használhatatlan.
iPad topikban van több alternatíva tipp is hasonló ceruzákhoz -
ronin79
addikt
válasz
pamesz #333274 üzenetére
Mert vagyok olyan szenya h egy hét után vissza tegyem az alzaboxba
egyszerűbb mint külföldre postázgatni
40e egy tokra már nekem is sok még ha nagyobb összegeket is költök hóbortokra hirtelen felindulásbólTheBikerider
Nehéz, de majd elmúlik a kísírtés
14PM 11 tokkal került eladásra, 16-nál már türtőztetem magam, igaz kevés sikerrel -
ronin79
addikt
válasz
TheBikerider #333270 üzenetére
Sajnos én is
Mi kerül ezen 40ezerbe? Gáz h lesz egy gyenge pillanat és megrendelem
-
ronin79
addikt
válasz
Sungoo #333218 üzenetére
Semmi különös csak régimódi, elavult a többihez képest mint pl. az Apollo EZ Fit, ESR Armorite, Mobile Origin, stb. aminek a keretében portalanító fólia van.
Én kétbalkezes vagyok, nekem ezeket egyszerűbb felraknimouzrr
Ezekhez nem kell matrica, de van a csomagban [link] -
ronin79
addikt
válasz
mouzrr #333210 üzenetére
Attól függ melyik verzió, a Military-Grade-nél nincs kivágás a gomboknak, csak az ár nem igazán baráti
Fóliából spigen felejtős, van jobb alternatíva ESR Armorite Screen Protector
-
ronin79
addikt
válasz
tboy93 #333150 üzenetére
Én amióta megvettem a Zero Clear Case-t a többi tok pihen a fiókban, előtte meg pár naponta cserélgettem
Most lehet berendelek még egy HaloLock Classic Hybrid Case (Camera Control, Stash Stand) mert végre tok amin a kamera gombnál sincs kivágás és kéne a kitámasztó is
Picit vastagabb toknál elég kényelmetlen a kameravezérlő használata, ezek az ESR tokok meg valóban vékonyak.
Korábban nem használtam átlátszó tokot, de a natúr titán pöpecül néz ki benne a magsafe gyűrű textúra meg még pluszba feldobja. -
ronin79
addikt
válasz
Stauffenberg #332920 üzenetére
-
ronin79
addikt
válasz
dnelb #332899 üzenetére
Én speciel autószerelésnél pont leveszem, mert motortérben szűkös a hely
, de kerti munka vagy bármi ház körül + mindennapi teendők, edzés, alvás, uszoda...stb viselem.
Lehet egy nem lekerekített kijelzőn tovább bírná egy fólia is, de eddigi tapasztalatok alapján fölösleges, szinte semmit nem véd csak kidobott pénz az ablakon pár hét után. -
ronin79
addikt
válasz
tboy93 #332879 üzenetére
Nekem utoljára watch 8-on volt fólia, szintén Spigen és hasonló tapasztalat. Nem mondom h. minden Spigen termék egy kalap sz@r, mert jópáran itt erre a márkára esküsznek (mivel még mást nem próbáltak és hülyék mint a segg)
viszont most a 10-es ötödik hónapja nem kapott semmilyen fóliát és makulátlan a kijelző, pedig hétvégi háznál kap rendesen (favágás, stb.fizikai munka keretében).
Ultrára nem is vettem anno semmilyen fóliát.
Részemről ez tök fölösleges pénzkidobás. -
ronin79
addikt
válasz
vadkörte #332720 üzenetére
Ismerős is voltál, csak nem tudtam h. Xiaomi, Motorola vagy Samsung topikból
Előző kérdésre, én hagynám az android telókat kényelmi szempontból és bringázásra is vennék egy olcsóbb iPhone-t ha már nem akarod a 16-ot erre is nyúzni. Lőssz pár emlékképet és nem kell masolgatással játszani, bármikor visszanézhető 16P-n vagy többi eszközön. -
ronin79
addikt
válasz
batai15 #332711 üzenetére
Nekem ProMaxok voltak előtte. Töltési szokások nem változtak, nem volt még az akksi pirosban, pedig ugyanúgy nyúzom viszont sokkalta kényelmesebb a használat.
Majd szeptemberben elválik melyik modell fogja váltani, kell-e a nagyobb kijelző, vagy kényelmes használat továbbra is -
ronin79
addikt
válasz
vodrosjozsi #332702 üzenetére
+1 tipp alapértelmezett apple billentyűzethez [link]
“Ha elforgatja az iPhone-t vízszintes tájolásba, nagyobb billentyűzeten tud gépelni számos appban, például a Mailben, az Üzenetekben, a Jegyzetekben és a Safariban”
de a billentyűzet magasság ezzel sem nő, nem Android. -
ronin79
addikt
válasz
eddieke666 #332625 üzenetére
-
ronin79
addikt
válasz
Sasi001 #331975 üzenetére
Nem csak elvileg, mert ahogy írtam ugyanaz a módszer a felrakásnál, mint az ESR vagy Apollo EZ Fit, nem mint a Spigennél, tehát van beèpített portalanító fólia ami leszedi a szöszt, port.
Szept. 20-án raktam fel, azóta makulátlan, pedig volt már esés is, kulcscsomó rádobva, stb.
Nekem bevált még anno 14PM-on is évekkel ezelőtt. -
ronin79
addikt
válasz
kchris78 #331701 üzenetére
Nagyon kevés rá az esély, amikor kihúzod a keretből azt a védő fóliát az tisztít is egyben. Anno pont az almaspite joska videót említettem amin hasonló üvegfóliát reklámozott homokos tengerparton.
Nekem a Mobile Origin Screen Guard [link] ezzel a megoldással tökéletes. -
ronin79
addikt
válasz
juve600 #331680 üzenetére
Gagyi nem a minőség, az lehet okés (habár)... csak pl. üvegfólia. Keret jó ötlet, h pontosan illeszkedjen de a felhelyezés már "elavult". Sokkalta egyszerűbb és kényelmesebb a linkelt esr vagy a hozzá hasonlóak felhelyezése. Spigennél el kell távolítani az üvegről a fóliát felhelyezés előtt és úgy teszed a keretet a telefonra (vagy telót a keretbe) így kerülhet alá porszem, míg az esr-nèl már a keretben távolítod el a fóliát így kizárt h vlmi szennyeződés kerüljön alá, buborék, stb.
-
ronin79
addikt
válasz
CragON #331030 üzenetére
Rendeld meg Alzarol és próbáld ki, van rá 14 napod, nem tetszik simán vissza rakod alza boxba akármilyen állapotban, 2-3nap alatt számládon a zseton vissza, nem került semmibe. Egyszerűbb mint ugorj a kútba ajánlásokra adni
Nekem szept.20-án megjött a 16P, azóta 15-20 tokot lecseréltem. Volt közte Apple szilikon/bőr, Spigen, Tactical, Pitaka, ESR, Swissten....stb.
Kb. hetente ha nem naponta cserélem hangulattól és aznapi outfittől függően. Egy tokot használni számomra, mint ugyanazt az öltönyt vagy nyakkendőt felvenni minden nap
Pitakahoz max. annyi h a kivágását szokni kell, ha korábban "full cover" volt használatban, de tapintásra okés, nem fog szöszölődni de esetleges alternatíva egy Swissten MagStick Shell negyedáron, ha netalán spórolni akarsz. -
ronin79
addikt
válasz
gyuri81 #331003 üzenetére
6. Szövegméret apponkènt állítható. Pl. csak Gmail, vezérlőközponthoz hozzáadod a Szövegméret ikont, megnyitod a Gmailt, vezérlőközpont lehúz és ikonra hosszan nyomva bal oldali lehetőség csak Gmail [kép]
(Feltétel vezérlőközpont legyen appból is elérhető, de azt hiszem ez alapból így van beállítva.)8. Ha a beépített Fotók appra gondolsz, van benne szerkesztés lehetőség. iOS 18 újdonsága az új elrendezés (sajnos). [kép]
9. Újraindításra köv. tipp - Parancsok appból gyorsparancs, amit aztán kitehetsz kezdőképernyőre vagy vezérlőközpontba vagy akár az action buttonre is. [kép]
-
ronin79
addikt
válasz
Rage47 #330967 üzenetére
Speciel ezzel a hibával még nem találkoztam. Shortcut is tökéletesen fut idáig, ami törli a screenshotot megosztás után de ehhez hasonló szösszenettekkel igen.
Pl. Főképernyőn AppStore ikonra hosszan nyomva csekkolni van-e vlmi frissítés, naprakész minden, erre fel egy alkalmazás indításnál feldobja, h. elérhető újabb verzió, frissíts mikor fél perce még minden naprakész volt
AI - még mindig béta státusz, veszem a lapot, de enyhén bosszantó, ha pl. kikapcsolom majd ismét vissza, megint elölről tölt minden szükséges vackot. Oksa 1/másfél másodperc néha...
Amúgy majd kíváncsi leszek Eu-n belül milyen herélt verziót kapunk ebből is, a mostani mókolással elérhető ficsörökből mi marad meg hivatalos formában.Naptár - miért nem lehet törölni a beállításokból a nem használt elemeket? Nem kell munkahelyi meg amcsi ünnepek.
Remélem csak user error kategória nálam és van rá orvosság
[kép] -
-
ronin79
addikt
válasz
Sasi001 #329645 üzenetére
Elérhető, csak némi plusz 1 perces munkával
[link]
Képen láthatod magyar menü, nem kell angolra sem állítani a nyelvet, meg us accounttal sem b@szni.
Keresel neten leírást, vagy hallgatsz az itteni okoskákra és beletörődsz, ha valaki azt mondja ugorj a kútba, bele kell ugrani, mert azt monda.... -
ronin79
addikt
válasz
Stauffenberg #329566 üzenetére
Igen megy. A fotók appban a tisztázás már 18.1-ben is elérhető volt októberben.
-
ronin79
addikt
válasz
MikeWazowski #328250 üzenetére
Parancsok - automatizálás - hangjezés töltő csatlakozásnál ill 80%-nál ismét pl.
Nemrég írtunk róla, elég egy oldalt visszalapozni -
ronin79
addikt
Használ valaki automatizálást töltéshez parancsok appon belül?
Nálam fut kép parancs, amikor töltőre teszem egy hangjezés h. "Töltés" majd amikor eléri a 80%-ot "Feltöltve".
Utóbbival a gond, ha pl. túlmegy és 82-85%-ra feltöltve, amikor elkezd merülni akkor is jelez, amikor elérte a 80%-ot holott már nincs töltőn.
Hogy lehet itt megadni, h csak töltés közben jelezzen, amikor csatlakozik áramforráshoz? Nem találtam rá opciót
-
ronin79
addikt
válasz
juve600 #328009 üzenetére
Miért? Üzemidő vagy ár? A gyártó által megadott 18ó anno engem is eltántorított, de detto mint telefononnál, használattól függ. [kép]
Tegnap lefekvés óta a kezemen ( reggeli zuhit kivéve) és ma este nem fogom etetni. Oksa nem volt edzés, nem telefonáltam róla annyit nap közben, gyengusz nap, simán lehetett volna akkukímélő üzemmódban azt lehet 16ó után is még 90% és értesítések akkor is jönnek.
Ezzel fizetek, hívás/sms/üzik, emlékeztetők, ébresztő, hűségkártyák, szinte már telefon se kéne cellurar modell esetén
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest