- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
B.Ricsike #333394 üzenetére
Bennem merült fel igényként, nekem a legnagyobb hiányérzetem Pro Max tulajként, hogy a legkevésbé sem használja ki az Apple ezt a többlet méretet az égvilágon semmire. Nekem is jól jönne néha vázaltokat feljegyzetelni és azzal sem lenne bajom, ha a Samsungtól eltérően a nem készülékházban lenne a toll, hanem csak simán a Pencil támogatást kapná meg.
De a legfontosabb alapszabály az Apple ökoszisztéma megértéséhez: Ha valamire van dedikált eszköz, akkor soha nem kapod meg a funkcionalitását egy másikban. Én 90% esélyt adnék rá, hogy soha nem lesz hagyományos* iPhone-ban Pencil támogatás, ezért iPad-et kell venni és azt cipelni magaddal.
(*Ha lesz hajtogatható valaha, akkor ott már talán.)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
B.Ricsike #333358 üzenetére
Ha tudsz még szerezni kedvezőbb áron 15 Pro-t, akkor inkább azt vedd. A 16 Pro az egyik legértelmetlenebb, legfeleslegesebb update jó ideje. Ugyanannyi RAM, ugyanazok az AI funkciók (lesznek... majd egyszer... valamilyen nyelven... magyarul talán soha), hardver a korábbi modellben is erős, kamerában minimális a különbség. Azzal a béna oldalsó kamera csúszka-gombbal akarták eladni új telefonként, de az emberek többsége szerint teljesen béna (próbáld ki azért boltban, de szerintem is tökéletesen lehet élni nélküle).
-
vadkörte
addikt
válasz
B.Ricsike #333381 üzenetére
Olvastam, hogy tervekbe is jegyzetelnél. Leginkább erre reflektáltam. Sima jegyzetelésre még talán meg tudnám szokni, de az ilyen korrektúra szerű munkára még akkor sem használnák egy telefont, ha a stylus még talán valahogy megoldható lenne.
De ez csak egy vélemény -
Zozzer888
addikt
válasz
Szia!
Én a 60/120 között nem látok olyan különbséget ami miatt önmagában a Pro-t választanám.
Felhasználás függvénye, hogy kell-e a Pro, az alábbiak miatt lehet érdekes:
- Kijelző (ha érdekes a 120Hz, illetve az always on)
(plusz picit nagyobb az átló és vékonyabb a káva)
- Akksi idő jobb ugyanolyan feltételek mellett a Pro tovább bírja de a 4 éves i12 után a 16 üzemideje is lenyűgöző
- 5x telephoto lencse, ez nekem sokszor hasznos és ez spec korábban is sokszor jól jött volna.
- ProRaw/ ProRes ez csak akkor ha érdekel a fotózás
- Lidar… pontfelhő modell készítés illetve pontosabb mérés miatt kiválthatatlan, de pl a kamera is használja a mélységélesség beállításához portré módban, illetve a fokusz rendszer is hasznát vesziJegyzetelni tollal…hát én vettem hozzá kínai stylus-t, azzal működik de nem egy apple pencil. Bénázni lehet leginkább vele, látok videókat itt ott ahogy írnak vele ipadre/telóra de az vagy kamu reklám videó vagy ekkora a szórás minőségben…
-
válasz
Személy szerint nekem nagyon rá áll a szemem és a céges i13-at csak muszájból használom, mert még görgetni is rossz érzés rajta...
Nem tudok olyan Stylust ami tökéletesen mennem, de elvileg létezik láttam már videókat róla.
AI egyelőre csak angolra állítva és angol accounttal megy, de elvileg jön áprilisban az EU-ba az Apple AI viszont magyarul még nem fog tudni, de lehet attól már elérhető lesz minden funkció itthon is. Ilyen téren a Samsung vagy Google mérföldekkel előrébb jár és maga az AI is sokkal jobb náluk szerintem. -
herdsman12
őstag
válasz
B.Ricsike #196039 üzenetére
Ja, kb ilyen balesetek fordulnak elő a telefonokkal is.
Simán készíthetnének cerkás telefont, ismerik a technikát, de szerintem nem foglalkoznak vele.
Kényszerből meg már most is lehet használható skicceket készíteni. -
herdsman12
őstag
válasz
B.Ricsike #196023 üzenetére
Lehet nem váltasz egy darabig. Azért mielőtt nagyon ráizgulsz az iPhonera rajzolásra, próbálj egy képernyő méretű noteszba rajzolni, írni, hát nem egy nagy élmény. Az iPad már jobb lenne a mérete miatt, de ezek a hajlékony cuccok nem ipari használatra vannak.
Mifelénk az összes ablakos ilyen maradi fajta, még amelyik a Q7-et Porsche Cayennere cserélte is. -
-
válasz
B.Ricsike #196023 üzenetére
"A munkámhoz nagyon jó lenne, ha lehetne firkálni a képernyőn."
Most is lehet, és szerencsére még külön cerka se kell hozzá, ott az ujjad.
"(csak ott várom a megváltást egy normális iPad-ra írt OS-el, ami közelebb van a MacOS-hez, mint az iOS-hez"
Nem tartom valószínűnek, hogy lesz ilyen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
B.Ricsike #185814 üzenetére
Vírus nincs iOS-re a sandboxing miatt, azok a weboldalak kamuk, amik ezt írják, hogy vírusos a telefonod.
iOS 11.4 megint elcseszte a 6S-ek akkuidejét, illetve az Air 2-két is, szóval ha 11.4 van a telefonon, nem nagyon tudtok mit tenni, mint várni a frissítésre. Persze restore megér egy próbát, de sokaknál jelentkezik a merülés probléma, tehát nem biztos hogy segíteni fog. -
Wajk
addikt
válasz
B.Ricsike #182144 üzenetére
az iMessage valószínűeg aktív maradt és ha iMessage-t küld, akkor az a telefonszámodhoz kapcsolt iMessage-re megy. A teszt kedvéért kapcsold ki az iMessage-t a párod iPhone-ján és szerintem meg fog érkezni.
Én egyszer jártam úgy hogy kikapcsoltam az iMessage-t az iPhone-omon, de mivel az ID-mal be voltam lépve egy iPadra amin volt iMessage, oda érkeztek az üzenetek iPhone-os ismerősöktől
-
Totheground
addikt
válasz
B.Ricsike #182144 üzenetére
De bizony bezavarhat, ha valami hiba folytan bent ragadt a rendszerben. Amikor neked akar uzenetet kuldeni, es megnyitja az adott beszelgetest, lent, mielott meg barmit beirna, mi latszik? SMS vagy imessage? Illetve a telefonkonyv-ben nem iPhone-kent van elmentve a telefonszamod?
-
tboldi
nagyúr
válasz
B.Ricsike #182137 üzenetére
Neked is iPhone-od van? Kék vagy zöld az üzenet, amit küldeni próbál? Szerintem az iMessage-dzsel lehet valami.
(#182138) sudubigyibó: Restart volt? Ha nem, egy próbát megér. Esetleg egy force restart is mehet.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
B.Ricsike #16176 üzenetére
Jb témában nem vagyok otthon, kb 3 hónapig volt ilyen a telómon még tavaly. Aki otthon van az Kommy.
Egyébként nem sok lehetőséged van csak a dfu.Egyébként ha 4S-sed van ahogy az aláírásodban olvasom akkor gyakorlatilag egy lehetőséged van, 6-ra frissíteni itunesben, még dfu-ra sincs szükség. Ezt a típust jelenleg nem lehet downgradelni, így jb sincs úgyhogy buktad.
-
__H4X0R__
senior tag
válasz
B.Ricsike #1022 üzenetére
Mert ahhoz, hogy az iCloudban lásd a PhotoStreamre feltöltött képeket, le kell töltelend, majd telepítened az iCloud Control panelt a gépedre. Nem a neten keresztül megy, van rá külön program. Viszont az csak Vista, Win 7 esetén működik az XP-t nem támogatja.
szerk: közben látom ittakary is linkelte a control panelt. Nagyon egyszerű aktvívvá teszed a Photostream-et és általában a C:/User/Pictures/My Photostream vagy valami ilyesmi mappában vannak.
-
Kashim
őstag
válasz
B.Ricsike #832 üzenetére
Biztos, hogy valami szoftverhiba, nekem szűz iOS-en is sokszor produkálta, több os verzión keresztül. Sok ismerőstől hallottam, hogy nála is jelentkezik. Tény, hogy ritkán jön elő, de marha idegesítő tud lenni mikor fontos hívással egyszerűen nem tud mit kezdeni az ember.
Nekem konkrétan csak az segít ilyenkor, ha kétszer megnyomom a power gombot, utána teljesen rendbe jön, csak ilyenkor ugye leteszi a hívást...Volt egyébként, hogy nagy kínlódva unlockoltam telefont, próbaképp hogy vajon mi lesz vele. Utána is totál meg volt kergülve, össze-vissza érzékelt, görgetni szinte nem lehetett vele. Újralezárás után meg pikk-pakk megjavult.
istvankeresz
Ó... egy gombnyomásra is jó?Jó nagy marha vagyok, hogy nem vettem észre.
Legközelebb megnézem, jó lenne nem kéne lerakni a hívásokat. -
istvankeresz
aktív tag
válasz
B.Ricsike #848 üzenetére
Néha nekem is elő jön ez a "bug". Idegesítő, hogy csengőhang szól, te meg nem tudod felvenni a hívást. Ilyenkor azt csinálom, hogy nyomok egy bekapcs gombot. Így nem szól tovább a csengőhang, mivel ilyenkor ugye némít és ennyi "löket" elég neki, hogy "valami történt a szifonnal" és kijön a "bug" állapotból. Ezek után pedig rögtön jó a csúszka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mobil flották
- Star Trek
- Battlefield 6
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest