- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #100948 üzenetére
Lenovo bármit legyárt, azt kapsz, amit kérsz. Főleg cégeseknél.
Az eladó pedig, nos, ismerjük ezt. Ezt vicc nélkül hetente eljátszom aprón, mint vevő.
Aggregátor: Nem tudom lett-e már változtatás ezzel új rendszerben. Legutóbb még úgy volt, hogy viszont kaphatsz te is negatívat, ha az eladónak nem tetszett a kötekedésed valami kitalált indokkal is. Remek szisztéma
-
barnam_
nagyúr
válasz
Xmodule #100948 üzenetére
Hardveraprós történet? Akkor jelenteném a megfelelő helyen, mert olyan nincs, hogy ezt nem vette észre.
Nem hiszem, hogy nőni fog, de bosszantó, mert csökkenti az értékét.Én anno a T420-on cseréltettem garanciában kijelzőt a foltok miatt, sajnos a kicserélt kijelző is foltos lett idővel. De ezek száma (2) és mérete nem nőtt azóta (2015-ben lett cserélve).
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #100891 üzenetére
Megneztem a gepet egy bontoszökeveny volt. Ugyesen fotozta minden esetre. Mar ha egyaltalan az a gep volt a fotokon amit a kezembe nyomott. Meg ha IPS lett volna sem veszem meg. Igy leharcolni szerencsetlen gepet... ez van. Nagyon bemergelödöm veszek egy uj aksit az x200asomba es azt fogom hurcolaszni.
-
Tim82
félisten
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #100794 üzenetére
nos a gép megérkezett. szép ujszeru allapotban van viszont problema 1. nem 256GB PCIe ssd van a gepben hanem cska egy sima SATA 180GB SSD. Ez meg csak csak alku kepes lenne egy kis ár engedménnyel, de az hogy a billenytu közepe felöl ( igazabol a pöcök egér felöl) jön folyamatosan egy coil while azaz ilyen bzzzzzzz hang az elfogadhatatlan számomra. csendes környezetben szoktam a gepet hasznalni es nagyon zavaro tud lenni. ugyhogy ebböl nem lesz T470 sajnos. amugy ahogy utana olvastam egy kicsit nem egyedi a problema.
ugy nez ki hogy marad a t430 egyelöre. lehet egy jo kis IPS panel megoldana a problemat. esetleg valami tipp?
-
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #90558 üzenetére
Hát ez ilyen popszakma, touchpad mókolható, a többi meg ennyiért nem téma. Ha teliárban vetted volna na akkor igen
Plusz amit sokan elfelejtenek: billzet beszállító. T60-ban van nekem mindegyikből 1-1, ég és föld tud lenni ám. Szóval ezen is lehet változtatni, bár ezen idők elmúltak már.
-
scream
veterán
válasz
Xmodule #89621 üzenetére
De van, a Win store-ból lehet letölteni 'Lenovo Settings' néven.
-
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #89418 üzenetére
Na talalkoztam az eladoval. minden pontosan ugy volt ahogy mondta minden stimmelt. egyedul az nem hogy azt mondta hogy ez egy ujszeru gep. hát gyerekek ez nem ujszeru hanem ez teljesen uj!!!
meg egy hajszal karcolas sincs rajta semmi az eg egy adta vilagon. mintha most bontottam volna ki a dobozbol. garanciat is megneztem es valoban meg 2019ig ervenyes. hihetetlen. szerintem ennyiert 144k jo vetel volt minden esetre. meg a billt szokni kell kicsit mert az x200hoz kepest kicsit tavolabb vannak a gombok, de nem olyan veszes. talan a space is picit hangosabb de lehet csak igy az elejen amig az ujjam rá áll. eddig tetszik
-
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #81087 üzenetére
Állítólag Lenovo bedob egy régi vonalas TP - t. Kiderul hogy csak kacsa e vagy tényleg.
Olvasd el a TP-s cikket amit legutóbb rudi mester kicsikart a főmuftiból. Na utána mondj egy százalékos esélyt annak, hogy mikor lesz reálisan olyan TP, ami nem fekete macbook akar lenni
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #81069 üzenetére
Szerintem nem annyira a fűtésről van szó, a gyári ventivezérlés eleve úgy van belőve, hogy alacsonyabb hőfokokon már nagyobb fokozaton pörög egy i5-ös X201-nél, mint egy C2D-s X200-nál.
Az X200-nál előszeretettel számol mindenki csak a CPU fogyasztásával, mintha az alaplapon lévő GPU miatt nem lenne kissé magasabb magának a chipsetnek a TDP-je (nem egészen korrekt dolog tehát csak a CPU-k TDP-jét összevetni itt). Ehhez képest nekem pl. az volt a tapasztalatom (és erről egyébként a német TP-fórumban is írtak, hasonló eredménnyel), hogy egy i5-ös X201 Linuxszal (ami kicsit rosszabb energiagazdálkodásban, mint egy Windows 7 + jól belőtt PM) érezhetően tovább bírja akkuról, mint egy Win 7-es, P8600 CPU-s X200.
Az én esetemben ráadásul bizonyos dolgok (akku, kijelző, billentyűzet pl.) azonosak is voltak az X200 és az X201 között.
Viszont az X201 a hangosabb egyértelműen.
dying_star: még mindig úgy gondolom, hogy jobb, ha én szólok, mintha egy modi tévedne erre takarítani. A masszív offolást sem veszik túl jó néven.
-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule #80340 üzenetére
Huh sorry hogy csak így függőben maradtam csak volt egy pár dolgom. Na szóval azért kérdeztem mert érdekelne ez a tpfan program amivel a ventilátor lehet szabályozni. Anno a t500on volt egy frankó kis profil de itt az x200on meg nem találtam meg a megfelelő beállítást. Esetleg valakinek van e egy bevalt konfiguráció?
Magat a programot már fel raktam. Csak a profil érdekelne. -
Tim82
félisten
-
Gondwana
addikt
válasz
Xmodule #80340 üzenetére
Bizonyàra többen is, az ujjlenyomatolvasò tàmogatàsa vàratott magàra legtovàbb, de màr megy. Én az egyik (tàpàramkörhibàs) X201-embe tettem vadiùj X200 alaplapot (viszont az X201 SN/PartNumberét ìrtam a BIOSàba, addig se System Update, se ModBios, se gyàri SLIC2.1 nem volt), ezen van Ubuntu is aktìv hasznàlatban.
-
Tim82
félisten
válasz
Xmodule #80096 üzenetére
Azt, hogy az X201-hez volt touchpad-es palmrest is.
Konklúzió: touchpad-es palmrest nem jó X200-hoz, csak X201-hez. Touchpad nélküli palmrest mindkettőhöz jó.
Még egy adalék: az ujjlenyomatolvasó megint külön történet, az X200 másfélét használ, mint az X201. Csatlakozóban is eltérnek, szóval nem kompatibilisek.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #80091 üzenetére
7-8 féle panellel szerelték őket, vannak nagyon ocsmányak és kevésbé ocsmányak, ez ne legyen szempont. 1440-esre elvileg lehet cserélni, nem estem tőle hanyatt. Ha csere akkor IPS, de már elég drága, nem feltétlen éri meg. Kisebb méret, tehát olyan halk nem lesz mint az 500-as.
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Xmodule #68185 üzenetére
Szerintem vedd, meg, és cserélj panelt benne, még így is elég olcsó, hogy egy alap kiépítés.
Persze csak ha kell. Átlag használatra egy LG paneles W/T500 szerintem kellemesebb.Más: Nincs valakinek elfekvőben egy 135W-os tápja? Megvan, hogy miért lassú néha a gép, a 90W-os táppal visszaveszi az órajelet...
-
-
válasz
Xmodule #63604 üzenetére
Nálam nem volt ilyesmi sem T500-on, sem a W500-on.
Hangbeállításoknál nézz szét, mikrofont némítsd, és inkább a Win driverét használd a Conexant sz*rja helyett, amit a Sysupdate tesz fel. Az nálam szinte teljesen érzéketlenné tette a mikrofont, játék alatt senki sem hallott.. talán nálad fordítva működik -
-
Francia91
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Xmodule #62373 üzenetére
Miért nem a legfrissebbet töltöd le?
Google első találat, oldal alja felé: [link]
Én a 0.6.3-at tettem fel, eddig remekül végzi a dolgát a T410-en, az eddigi agybajos porszívózós gép helyett egy csendes, békés masina lett a sima beépített smart vezérléssel, már csak akkor teker, ha valóban szükséges. -
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #62122 üzenetére
Linux alatt főleg van mit tanulni, bár terminálban az OSX sem piskóta, itt is lehet ám írogatni órákat. De enélkül is megy, ez a lényeg
dying_star: Elég széles azért a kör. Ha hajlandó vagy ezzel is melózni meg konfigolni, elég képtelen vasakra is rámegy. Egy lapot kell választani, és kb. manapság már mindegy, kb. mindent megetetsz vele. Amit meg nem, ott az opcionális win lehetőség, tökéletes, soha rosszabbat.
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #61388 üzenetére
Nem is mondtad hogy megérkezett, de ezek szerint elégedett vagy
Biztos kitört belőle pár kis pöcök szerelés közben. De ha jól rémlik sok helyen ragasztva van, ugyanúgy lehet ragasztani máshol is.
Zsanéroknál elég nagy csavar rémlik, legalábbis másabb mint ami billzetet/palmrestet tartja. -
-
Francia91
veterán
válasz
Xmodule #61299 üzenetére
Hol nézted Te a P9700-ast ennyiért?
Én 12k-ért vettem...
Amúgy T9600 megériAmúgy tessék, itt találsz az alufeszelésről és fejleszésről is infókat!
-
Francia91
veterán
válasz
Xmodule #61196 üzenetére
2x16 Gb-ot tamogat a Dual kartyaolvaso, de nem tudom, hogy tud-e rola bootolni, mert en fontos doksik es driverek tarolasara hasznalom. A plusz kabel pedig a nagyobb energiaigenyu HDD-khez van. A HDD az EC kartyaba van dugva, es ezzel adsz neki plusz kraftot az egyik USB 2.0 portrol. Bar nekem meg sosem kellett
mike1334:
A blogomon van egy iras, T500 bemutato/teszt. Olvasd el, es agyalgass. Szerintem ott sokmindent leirtam, amit tudni erdemes a T500-rol es fejleszteserol -
Francia91
veterán
válasz
Xmodule #61196 üzenetére
A SIM foglalat az akku mögött van, oda kell tenni a SIM-et
Helyileg semmi köze a kártyáhozEz pl egy T400-ról készült kép, de szinte tök ugyanaz, mint a T500-nál
-
Francia91
veterán
válasz
Xmodule #61192 üzenetére
mSATA SSD-t még nem támogat a T500, nem érdemes arra költeni szerintem. Nekem mindhárom miniPCI port foglalt:
- Dual MicroSD kártyaolvasó
- 3G/WWAN modem
- WLAN kártyaEzeket mind láthatod a képen is
Az Express Card Slotban nekem pl ilyen USB 3.0 - eSATA kombó van, teljesen síkban is áll
-
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #61188 üzenetére
Delleset inkább ne, javaslom a TP-s változatát, akkor még fel is fogja ismerni buhera nélkül. Van is 2 darabom elfekvőbe, mert visszamondták.
msata nem megy, az más tészta.
Elviekben pedig a kábelek ott vannak, ahogy a képen is, mennie kell mindkettőnek, egy kaptafa mind.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #61185 üzenetére
A lényeg a chipset. ASM-est keress, azokkal nincs gond. Tud USB3 sebességet.
Vagy picimaci van az EC alatt, smart reader. Ha picimaci EC kártya mellé tehetsz macisat is.
F3507g-s ericcson modem kell a gépbe. Ha hamarabb szólsz van olyanom is, csak lehet nincs hirdetve.
Firewire-re pl kamera mehet. -
Poo
senior tag
válasz
Xmodule #61185 üzenetére
Azt hogy elviekben tudja meg hogy milyen a gyakorlatban... hát ha valaki használ és leirja a sebesség tapasztalatokat.
3g modemet tehetsz a billentyűzet alá is mert van kiépített slotod és kábeled is ha minden igaz, a sim helye is megvan az aksi alatt/háta mögött -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali processzoros kérdések órája
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged