- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
ivana #117403 üzenetére
ezen hangosan felröhögtem... van egy X230 és egy T440p-m is, valóban ég és föld, de abszolút a X230 javára. az újabb bár meg kell hagyni elegáns, de ahogy belülről kinéz, azt inkább ne firtassuk.
nem tagadom az X230-on is bőven lenne mit finomítani, de gyakorlatilag egyetlenegy dolgot tudok mondani amiben a T440p jobb, ez pedig a touchpad. mondjuk az is minek ha van trackpoint. -
-
Tim82
félisten
válasz
ivana #117285 üzenetére
Későbbi generációs modellekhez van az EM7455, szóval ahhoz mindenképpen kell a whitelist-mentesítés.
-
Tim82
félisten
válasz
ivana #117276 üzenetére
Sierra EM7345-nek whitelist-mentesítés nélkül is kellene L440-ben mennie, támogatja az itthon használt LTE sávokat és úgy emlékszem, működik Linux alatt is gond nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115106 üzenetére
A gyártó max. arról tehet, hogy engedi, hogy marhaságokat állíts be.
Nem, nem lehet. Az alsó és a felső limit is megszabott, nem tudsz extrém értéket beállítani. Mármint úgy extrémet, hogy feleslegesen hülyét.
Líthium akksit olyan 70-80%-ig érdemes tölteni, hagyni lemerülni terhelés nélkül 40-ig meg csak megbolondítja az elektronikát.
Hogy mit és meddig és mit bolondít meg a micsoda? Itt egy dolog fog megbolondulni, méghozzá én. Ezt hogyan kell elképzelni amúgy? Csak azért, mert ilyen megbolondulást nem nagyon tapasztaltam még az elmúlt másfél évtizedben és akkor tanulok már valamit.
Tök felesleges, ez nem ni* akksi ahol ilyesmi számít. Itt a töltési idő számít csak, az, hogy hányszor kapcsoltad rá nem nagyon. Ezért sem szabad túlzottan tölteni, mert az utolsó néhány %-ért sokkal tovább kell.
Szerintem te a memóriaeffektusról szeretnél beszélni, ami tök jó. Csak én totál másról csipogok ittHSM: Életben nem volt ilyen bajom. Soha. Amikor ilyen történt, az vagy utángyártott akku volt, vagy utolsó merítés történt és akksi kuka. Az összes gépemet nagyjából hasonlóan használtam, mindig jól működtek
Te most a kalibrációról beszélsz. Tök jó, hogy ilyen van és tényleg így működik, de ennél az esetnél nem tűnt el az akku kapacitásának fele, sőt, gyakorlatilag semennyi, 10-2-1-2+4-2+2 stb. ennyit kell játszani és megmondani éppen hol vagyok a 10-hez képest. Mikor megvettem a W500-at, 5 kalibráció kellett mire valós eredményt kaptam. Az akkuja éveket állt. Ez tiszta sor. Az a gép, ami max 2 napot áll egy héten, azt is töltőn, azt sem csumára merülve vagy fullig töltve nem csinál ilyet, sosem csinált. Egyik gépem se, legyen az Lati, Thinkpad, Elitebook vagy Fuji
-
válasz
ivana #115060 üzenetére
"Meg legalább ez olyan egybe van feeling, nem a magnézium csontvázra húzott műanyag bőr, mint a legtöbb régebbi."
Az volt az aranykor. Soha nem lesznek már nagy gyártótól olyan jó gépek, mint azok voltak.
Tény, a műanyag és a rollcage illesztésein még lett volna mit javítani, de a vége felé már az is elég jó volt.Nem véletlen készül a T60 házába modern alaplap és kijelző (persze egy vagyonért), és nem véletlen moddolják szarrá a T430(s)-akat, nem lesznek már ilyen elpusztíthatlan, epic ergonómiával rendelkező gépek.
A penge vékonyságú szarok jöttek / jönnek olyan palmresttel hogyha a kezed rajta mered pihentetni gépelés közben, csíkot hagy rajta, a kompozit unibody ami tapintásra és merevségre tök jónak tűnik, amíg rá nem jössz, hogy ugyanúgy nyeklik-nyaklik mint a műanyag, csak épp nem törik, de itt már collcage sincs, hogy legalább a deszkát ne nyírja el hajlongás közben... de nem számít, mert a 3 évet gariig kibírja, a kiterjesztett gariig ha beszarik, fődarab csere és kezdődik elölről...
Ja és portok viszlát, csukott noti mellé beteszel valamit a táskádba (akár a saját töltőjét, ami nekinyomódik), elég ráülni fél seggel, instant folt mert ugye nemkellakijelzőrollcage, és félbe hajlott a gép de jóvanazúgy.Aláírom, volt baj régen is.
De bekúrtad a notit a táskába, a legrosszabb ami történhetett vele, egy repedt műanyag volt, de nem foltos kijelző, vagy hajlongó alaplap. -
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115060 üzenetére
A kijelző rollcage marha sokat segítene azon, hogy ne legyen foltos nálunk pölö lassan az összes gép. Vagy lásd X sorozat, pár havi rezsimet kitermelte a megnyomott kijelzők hada anno.
Legyen szigetes a bill, nekem nyolc. Nyomáspont és út is legyen mellé. Meg mondjuk valami touchpad, amit nem épp egy Toshibáról koppintottak le. Vagy Acer volt, a tököm tudja, mikor ez bejött még keringtem a raktárban, hogy vajon melyik csóró konzumer fosról lett ez berakva. Az Y-os Lenovokon amúgy jobb volt a billentyűzet és a touchpad is, vérkomolyÓ igen, az unibody kaszntik megtévesztése. Persze, itt nem lesz nyikorgás anyag az anyagon. Hogy amúgy jobban fog élni bent a lap és a többiek, ez már messze nem biztos. Ha kap valami akkor meg vagyon a csere és egy merő szopó? Na ez viszont tutifix.
-
Tim82
félisten
válasz
ivana #115038 üzenetére
Nekem a leginkább budget X270 modell van, i3 6006U-val. Kb. egyetlen prémium feature-je volt gyári kiépítésben, az ujjlenyomatolvasó, egyébként TN 768p kijelző, 8 GB RAM, 128 GB-os SATA SSD meg külső-belső, egyenként talán másfél-két órát bíró akku volt a konfig. Cserébe nagyon olcsó volt (50k) és mivel kábé kíváncsiságból vettem (meg mert évek óta kisebb-nagyobb problémáim voltak egy X240/X250-nel, amiket végül nem tudtam 100%-osan megoldani, azokat elengedtem, de ami alkatrészt lehetett, fel akartam belőlük használni), jó vétel volt így is.
Cserébe volt itthon X240/X250-ből 1080p IPS kijelző, két gyakorlatilag új állapotú akku (egy belső és egy külső 3 cellás), AX-es wifi modul meg egy backlit német billentyűzet (ISO kiosztás nekem kell, de az már nem izgat, hogy pont a magyar karakterek legyenek rajta).
32 GB RAM-mal, egy LTE modemmel és egy 1 TB-os NVME SSD-vel felszerelve elmondhatom, hogy ez egy csodásan kiegyensúlyozatlan gép így, just for fun.
Mondjuk teljesen ki tudta váltani a hurcolászós X230i-t, valamint jóval könnyebbnek érződik hurcolni, szóval megtaláltam neki a megfelelő felhasználási területet is.
Az én felhasználásommal (ami kábé böngészés, Office, kis gépigényű játékok) bőven jó így, a lenézett 6. generációs ULV i3-mal is. Persze, Mint fut rajta, Windows fel sem merült bennem, mint ráteendő oprendszer.
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115033 üzenetére
Az x270 baja az, hogy egy lyukban van. Ki lett adva, de értelme sok nem volt.
A T440 pedig sajnos egy szégyenfolt még mindig a márkában és a T sorozatban is.
Épp minap kellett nyomtatót telepíteni a cégnél, és van még 2 darab belőlük, amíg nem pusztulnak el, addig maradnak. Hogy ki és milyen állapotban mondta azt a prototípusoknál, hogy ez a billzet és ez a touchpad jó lesz, nem tudom, de fixen a pokolra fog jutni. És ez csak a kezdet.Én elhiszem, hogy csereberések benne még a dolok és ezért nekem térde kéne zuhannom, de maradjunk annyiban, egy IBM név alatt ez a cég idepad lett volna, max B sorozat.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ivana #114837 üzenetére
> pl. M1 airre egy monitort lehet kötni
mintha lenne valami adapteres workaround .. -
Tikakukac
titán
válasz
ivana #114792 üzenetére
Én tudom. Betép csatit le kell venni. Ehhez van egy csavar ami tartja a helyén a lefogatót. Na ehhez ha tökig kihajtod a kijelzőt és adsz neki szöget ki tudod tekerni.
Ehhez kell ész és finomság, különben a kijelző alsó keretét a fedlapnál meg tudod karistolni vagy el tudod nyalni a kereszthornyot. Nem egyszer üvöltve anyáztam már, és lett a 40 perces melóból 1,5 óra, mert valaki spórolt magának egy keveset és a balos zsanér sem engedte meg egy kicsit, hogy egyenesen odaférjen a csavarhúzó, csak megdarálta és kész is.
Érteni értem a miértet, nyilván ahogy autószerelésnél is van sok shortcut, úgy laptopban is, csak innentől kezdve tudd mit csinálsz. Sokan nem tudják és mostanában főleg, hogy minden szolgáltatás drága lett találkozom saját vagy család részre vett laptopoknál azzal, hogy eladás előtt a kedves úriemberek nekiállnak rendbevágni a masinákat és csak több kárt okoznak, mint hasznot.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ivana #114788 üzenetére
> Ha az SSD csere megy, akkor a venti takarítás miért nem?
Kétbalkezes szoftveres vagyok; akinek nem volt a kezében még páka és nem pasztázott laptopot életében ( ~ paszta szűz )
Nekem az SSD csere "viszonylag" egyszerű a Thinkpadekben,
de minden máshoz már kézügyesség és valamifajta tapasztalat is kell, amit nem egy garanciás gépen szeretnék megszerezni. -
vicze
félisten
válasz
ivana #114751 üzenetére
Ne vedd alapul a Redditet.
Elég sokszor leírtam, hogy ez elég bonyolult.Nincs idióta formája M key és B key, ezek szabványok. A SATA-ás M.2 az minding B+M key-es, Nvme-ből van M-key-es ez az általános és van B+M key-es ez a ritkább.
WWAN-ba kizárólag B+M-es M.2-es 2242-es 1 oldalas kártya megy. Az már, hogy SATA vagy Nvme kártya kell-e bele az a géptől és a port típusától függ.
T460s és X260-be Nvme típusú megy, a fenti paraméterek alapján 2db van a piacon WD SN520 és valami Toshiba asszem, ezt nem tudom csak 520-om van.Mivel X260 nincs Nvme adapter a 2,5"-s slothoz, így az Nvme0 itt a WWAN-t jelöli.
-
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ivana #114659 üzenetére
> Ha szét tudod szerelni a gépet vagy a billentyűzetet röhögve
> beleraksz egy keyloggert, nem kell ide thunderbolt, meg hasonlókrégi de még mindig aktuális:
Notebooknál - létezik - glitteres körömlakk védelem
persze ez nem akadályozza meg a behatolást;
de legalább észrevehető ha valaki szétszerelte a laptopot és valamit belerakott
(pl. egy hotelszobában mert véletlenül kriptomilliárdosnak hisznek)
( Glitter nail polish ; Evil Maid Attacks )
és utána kell egy nagy felbontású fénykép ... -
-
válasz
ivana #114460 üzenetére
Pont ellenkezőleg látom. Semmi pluszt nem ad, viszont elvesz.
Eleve egy órási design flaw hogy az enter fölötti karakterbill nagyobb kell hogy legyen mint az összes többi, mert amúgy nem adná ki a széléig.
Ez ilyen omegalul kategória már vizuálisan is, nem értem az IBM hogy fosta ezt így ki annak idején de ultra cink.
Túl hosszú bal shift, túl hosszú jobb shift (sajnos utóbbit iso sem úszta meg), nyomin kicsi enter.Az igazság számomra az iso-ansi között lenne, nagy enterrel, kisebb shiftekkel.
-
HSM
félisten
Hmm.... Akkor az szerencsés példány.
Nálam is MX4 van rajta, ráadásul mikor készült a teszt, viszonylag frissen volt még rajta. Mondjuk nálam nem lett lényegesen jobb a gyári pasztás értéknél, talán pár fok.
Ami nálam kissé hátrányos, hogy dokkban van, és ott is futott a teszt, az némileg korlátozza a kijövő légáramot.Mondjuk játéknál (mondjuk SC2, legutóbb az új rész 4 bevezető misszióját játszottam a notin
) szerintem a Tiéd is bőven benézne 90 fok fölé. Bár kérdés, a tiédben melyik hűtés van, az enyémben a dupla hőcsöves, amiben a ventilátor maximális fordulatszáma 4500. Viszont ami érdekes, gyárilag a szabályozás csak bőven 90 fok felett kapcsolja feljebb 4000-ről 4500-ra, pedig utóbbi azért lényegesen erősebben hűt. Olyan szempontból jól ki van találva, hogy stabil a gép így is, simán bírta a játékot is olyan 2 órán keresztül.
-
barnam_
nagyúr
A paszta önmagában lehet, hogy jobb mint a gyári... de ennyi már szerintem nem vezeti hatékonyan a hőt. A HMM 0.2 grammot ír
MX4 lesz, egy vékony rétegben.
(#74967) dying_star: korrekt eladótól vettem itt a PH-n, jó áron... lehet nem is az ő gépe volt.
(#74969) HSM: igen, emlékszem, de valahogy akkor is elképzelhetetlen számomra. Na most majd kiderül
-
Tim82
félisten
A tesztes részéhez le kell tekerni
Tényleg? Nem gondoltam volna (korábban sem jutott soha eszembe), köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
/irónia offproof88:
Én korábban ilyet is megcsináltam (4:3 kijelzős R61-hez pont a Penryn-támogatás miatt wide kijelzős R61-hez való moddolt BIOS-t tettem fel), nem füstölt el tőle a gép, azóta is hibamentesen üzemel.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet a moddolt BIOS-szal gebasz egyáltalán, de nem tartom túl valószínűnek.
-
Apollyon
Korrektor
Mint már írtam, szülőnek gondoltam a gépet netezésre. Egy TX10 TX20 erre a célra kimeríti az ágyúval verébre lövés fogalmát. Persze linuxon, aminek egyébként töredéke a gépigénye mondjuk egy windows7-hez képest.
Van itt egy fórumtárs, korábban írta hogy T500-at használ otthonra saját magának és bőven elég neki... hát még egy idősebb korosztálynak. Azért azt mondjuk még hozzáteszem hogy anyukám nem fog 3D studio maxozni
Én magamnak most amúgy még néztem tartalék gépnek HP 2510p-t (mert ebben van tapipad és elérhetőbb áron van) a maga U7600 procijával egész jól hangzik mondjuk egy Debiant használni ;D
Azt pedig nem hiszem, hogy az internetezéshez szükséges minimum hw követelmény drasztikusan megnőne a következő 5 évben. Hacsak nem minden weboldalon full hd meg 4K felbontású videó reklámok lesznek, amik blokkolhatatlanok. Ez pedig nem valószínű
-
btudos
nagyúr
Most is van fent aprón egy, de ugye gyűjtőknek való az ára, reális értéke nyilván nem annyi.
Anno meg csillagászati magasságokban lehetett csak kapni, bár valamiért a HP-nál és a Dell-nél megmaradt a 17-es WS kategória, nekik miért éri meg?
HSM: Split screennek ekkora méretben számomra kevés értelme van, amíg tizedmásodpercek alatt váltok két ablak között, de aláírom, ha ragaszkodunk ehhez, sokkal jobb a HD+ (számomra ekkora méretben ez az ideális felbontás), mint a standard HD panel erre a célra is.
-
HSM
félisten
Az hát. Nem is olcsó. Ráadásul full SRGB kijelző. Mondjuk az utódja se egyszerű, a W701, abban már a FHD panel AdobeRGB-s volt!
No, meg az integrált WACOM-tábla... Szóval amit ez a gép nem tudott, az notival nem lehetett megcsinálni.
Sajnos, már egy ideje nincs ez a széria, pedig technikai csemegének de jó is volt.
-
-
-
Tikakukac
titán
Általánosságban tudok beszélni. Havi 3-4 új gépet kapok, nagy részük Linux alapon jön ugye gyorsan Ubuntu fel, film be lefut, Win át, lefut és kész. De már untam szoktam is hagyni. Egyszerűen nincs semmilyen energiatakarékos megoldás rájuk. Mac és Win esete. Ott nyugalomban 2W bukó volt nem is tudom melyiknél, terhelve még kicsit több is. Ha nem arra van kitalálva a rendszer akkor buherálhatja mindenki otthon.
-
HSM
félisten
Csak kíváncsiságból, nálad hány fok MX4-el a T420? Mondjuk egy Cinebench R15 többszálú mérés alatt, turbó nélkül? Én is tervezem átpasztázni a sajátom, kíváncsi lennék, mennyit nyerhetnék vele.
Főleg kis terhelésen elég hamar felszökik 60 fölé a hőfok, pedig alig fogyaszt a csip, és ezt én a gyenge paszta számlájára írom. -
-
-
Tim82
félisten
Én linkeltem korábban is.
Lenovo Thinkpad T410, T420, SL410 Tapipad fólia - touchpad bevonó felújító.
-
HSM
félisten
Az jogos, hogy gagyik voltak azok a gombok, de az OSD és a visszajelző LED egyből mutatta, sikerült-e lenyomni, így végülis nem volt zavaró.
No igen, a Trackpoint gombjai nagyon-nagyon jók, annál jobbat elképzelni se tudnék, tökéletesen kézreállnak, és nagyon finoman működnek. Viszont a touchpad elé nem tehetnek ilyen finom működésű, rövid úton járó gombot, mert akkor könnyen lenyomhatnád véletlenül is.
No igen, ahogy írtam, a rücsök van, akinek bejön, és akinek nem.
Nekem tetszik benne, hogy jobban érzem, milyen erővel nyomom, és valahogy kellemesebb az ujjamnak, mint a tükörpolír padok.
Valahogy nem is tapad meg rajta olyan könnyen az ujjam, bár az gondolom legalább annyira az anyagon is múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged