- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaptam használatra egy T540p-t. Első benyomás a T430-hoz képest, hogy teljesen más és valóban néha consumer szint. De nem mellesleg a szokásos TP szoftverek megvannak, a komoly hardver mellé az FHD kijelző és a 8+ óra akku idő viszont szerintem kiváló!
mobal,
-
all6atos
tag
Sziasztok!
T430 esetében mik a tapasztalatok driver ill. szoftver ellátottság/minőség tekintetében, értelmes/érdemes dolog W7-ről W8/W8.1-re váltani? A SystemUpdate újra ajánlott, vagy még mindig hektikus (már egy jó ideje nem használtam) ?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Feri -
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78793 üzenetére
Nekem sosem hagyott ki a dokkolóban az USB-s, igaz vezetékes egér/billentyű, lehet nálad ott már bezavar valami?
Egy "gondja" van a dokkolónak, hogy ha abba dugom, nem ébreszti a gépet alvásból, míg az oldalsó USB igen.(#78790) Grafirka: Ha megfelelő a forrás, az enyém se halk. Rossz forrással viszont elbírna még némi erősítést, ez tény.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Grafirka #78790 üzenetére
Igaz nagyon ritkán használom hangszóról, de nekem nem tűnt fel, hogy halk lenne. Lehet, hogy a tied "elfáradt" már?
(#78789) HSM: én általában a jobb oldali USB-be teszem a vezetéknélküli egér+bill vevőjét, mivel azt vettem észre, hogy ha hátra teszem a dokkolóba, sokszor nem érzékeli a billentyű lenyomást vagy egér mozgást.
(#78770) nekem se zavaróan hangos, de szeretem a csendet, és már hozzászoktam
(#78775) thgergo: köszi, ezek elég jó tapasztalatok! Amit én beletennék, az 45W-os 6MB cache-el rendelkezik, s nem is menne konstans 100%-on. Tehát a tapasztalataid alapján képes kezelni, már ha a feltüntetett hőfokok terhelés alattiak
Egyébként diszkrét, és integrált grafikás változatból is van egy hőcsöves, teljesen réz, vagy két hőcsöves, réz/alumínium hűtő is. Egyébként utóbbi is réz lamellákkal rendelkezik, a különbség a ventilátor gyártójában keresendő: előbbi Toshiba, utóbbi Furukawa Integ. Ez a különbség egyébként T400-nál is megfigyelhető: [link]
-
scarbantia
aktív tag
Ez a múltkori retró koncepció cikk folyománya, van egy újabb poszt a témában.
Ha jól olvastam, akkor hetente lesz valami új véleményezni való kérdéssor, a mostani a billentyűzetről szól főleg. -
Grafirka
őstag
válasz
barnam_ #78788 üzenetére
Kosz a valaszt .Nem varialtam tovabb , kiszedtem a dokkolobol es beleptem
Szoval, gyonyoruen megy ez a T420 as . Egyetlen dolog ami kisse fura, ezeknel ennyire gyenge a hangszorok hangereje ? Vagy valami beallitast kell eszkozolni ? Nem varom el hogy duborogjon de azert ez a hangero kisse hmmm ....gyenge.A nokia lumia 630 telefonnak azt hiszem erosebben szol a hangszoroja .
Ez ilyen ? igy kell megszokni ?Biztos vagyok benne hogy semmi hibaja nics a hangszoronak.A gep gyakorlatilag zsir uj.Driverek rendben , tokeletesen teszi a dolgat, csak filmnezes , youtube stb alatt tul halknak talalom.
-
Frenk
aktív tag
válasz
Tikakukac #78780 üzenetére
Köszönöm, Ok.
Szeretném kamerásítani is a T420-at mivel kamera nélküli. Mi kellene hozzá a kamerán ill.a kijelzőkereten kívül? / szalagkábel? / Pontos típust tudnátok ajánlani amely a T420-hoz megfelelő lenne? Az ebay-ről rendelném.
A mikrofon a kamera panelra van ráépítve? -
Ranko
csendes tag
válasz
Chaser #78048 üzenetére
Csáó.
keresek 1 intel core 2s prockót! Adott 1 lenovo t61 modell, az alap 2ghzes proci néha beadja az unalmast, cseréni szeretném.
Ennél komolyabbat hol kapok nálatok? Nézelődtem, asztali tehát laptopba nem való!
Ehhez a modellhez hol találok listát, mit lehetséges bele tenni?
További kérdés a gpu, ami 1 nvidia 128mb qadro néven van, ez helyett mit? Vki help!
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
T420 tulaj lettem és az alábbiakkal kapcsolatban érdeklődöm.
A Power Management-ben már sok beállítást próbáltam de sehogyan nem sikerül, hogy a processzor elérje a 3.2Ghz-es értéket. Aida64 tesztben is néha eléri a 3.2Ghz-et de túlnyomó részt 3Ghz a max.. Van olyan beállítás amely visszaveszi az órajelet ha nem szükséges, viszont ha kell akkor max. órajelen is működjön a cpu? -
Grafirka
őstag
TP- T420 as dockingjanak (type 4338) melyik az az USB portja ,amelyik windows boot elott mar erzekeli a kulso (usb csatlakozasu) billentyuzetet hogy be tudjak lepni ( F1) BIOS ba ?
-
HSM
félisten
válasz
thgergo #78775 üzenetére
Meglepően szépen megy benne. Én ennél rosszabb tapasztalatokat olvastam. Mondjuk tuti benne van, hogy a tiéd az extrém verzió, a csipek legjobbjai közül. A sima 4 magosnál lehet jobban bele kellene nyúlnia lelkébe. Így viszont turbó nélkül bő 2Ghz körül igen kellemes lehet egy ilyen, és a gépet se bántod, ha nem mész 35W fölé.
Köszönjük az infókat.Így később még simán bevállalható a T420-ba egy négymagos visszafogva, ha az ember kinövi a 2-magos gyárit.
-
metal01
őstag
válasz
kromatika #78774 üzenetére
Azt nem a BIOS-ban kell macerálni. Szoftveresen kell megoldani. Van aki az RMClock-ra esküszik, van aki a Throttlestop-ra. Ez utóbbit én annyira nem ismerem. Az RMClock-ot használtam. Az tette a dolgát. Itt egy leírás róla.
Szerk.: Chaser kolléga a Throttlestop-ról talán többet tud mondani
-
thgergo
tag
válasz
barnam_ #78762 üzenetére
i7-2960XM-et (55W) próbáltam az T420-ban. Tapasztalatok:
- 2Ghz 4 magon ~30W körül, 60-70 fok
- 2.5-3 Ghz-nél átlépi a 45W-ot. 80-95 fok. (Ebben az az érdekes hogy a 2 magos 2520M is ilyen 80-90 hőfokokat produkál 3Ghz-en, de csak 35W-ot fogysztva.)
- Sima 1 hőcsöves hűtő. Nvidiás hűtőből van teljesen réz verzió, szerintem érezhető lenne.
A négymagos variánsok nagyobb méretűek, emiatt úgy tűnt hogy jobban hűthető mint az eredeti 2520M. Sima 45W-os QM még talán mehet is throttling és minden egyéb nélkül. Gond lehet abból, hogy a 45W-os cpuk ~30 másodpercig 55W-ot is felvehetnek, amely túlfogyasztás miatt letilthat és lockolhatja a szorzót 800Mhz-re amíg újra nem indítod a gépet.Kikapcsolt turbóval 4 magon, vagy 2 magot letiltva a 4 ből szerintem minden további nélkül belerakható.
(Ezt feloldható ha kikapcsolod a speedsteppet, és beállítod egy tetszőleges szorzóra. Lehetséges hogy elértem a 60W feletti fogysztást is a XM-el amikor már ki is kapcsolt a gép. Nem jöttem rá mi okozta, mivel maga a cpu hibás is, instabil.)
-
kromatika
veterán
Sziasztok szert tettem egy t500 ra.ati vga val.és p8600 al.olvastam hogy lehet alul feszelni a procit.tudna valaki segiteni hogyan kell?mit mire kell allitani a biosban?
-
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78767 üzenetére
Engem mindenképpen érdekel minden ilyen jellegű tapasztalat.
(#78769) Aggregátor: Nekem hangos volt a T410-em, nem szerettem. A T420 sokkal halkabb. Nálam utóbbi 2000 és 3200rpm-en megy, úgy mondjuk 80%-ban 2000-en, ezzel szemben a T410 alig ment 1800rpm-en, viszont rengeteget szenvedett 3800rpm-en, mivel a kettő között nem volt semmi átmenet, és a 3800 nekem már igen zavarta a fülem, ellentétben a T420 3200rpm-ével, amit ugyan meghallok, de még nem lépi át az ingerküszöböm.
-
barnam_
nagyúr
válasz
sniphoe #78768 üzenetére
FRU 04W0409, egy hőcsöves.
Korábbi gépemben (ami 1366x768-as felbontású volt) FRU 04W0407, ez a két hőcsöves változat. Sajnos nem emlékszem pontosan, melyik milyen hangerővel bír
Az fix, hogy a T400-am hűtése a leghalkabb, amellett A T410/420 is hangosabbnak bizonyult.
-
Pete55555
addikt
válasz
lakkusjj #78758 üzenetére
Hát de, sőt, igazából halott az akku. Max vagy 5 percet bírna róla, de mindig töltőről használom. Most nincs is berakva az akku, lehet így nem fogja csinálni?
Most hogy mondod tegnap is kivettem az akkut (máshogy nem tudtam leállítani) aztán csak töltőről ment, és nem dobta el a billt. Reggel visszaraktam az akkut, és megint eldobta egy idő után.
De mi köze van ennek a billhez, pláne ha közben be van dugva a töltő ? -
HSM
félisten
válasz
barnam_ #78762 üzenetére
Megy benne, csak a hűtés nem igazán bírja (ugye a négymagos +10W), és ezért hamar visszavesz az órajelből, és végeredményben elvileg nem sokkal gyorsabb, mintha egy fullon szaladó kétmagos lenne benne, cserébe rossz nézni a hőfokokat.
Sokan visszatértek négy magról a kettőre emiatt. Hivatalosan sem véletlen csak kétmagosokat támogat. A négymagos proci inkább a T520-ba való emiatt.
Ha érdekel a téma, keresgélj rá, sokan próbálkoztak ilyesmivel, bőven vannak eredmények is fenn, úgyértve sebesség, hőfokok, minden. -
barnam_
nagyúr
T420-nál melyik hűtés a jobb/halkabb?
Elvileg a két hőcsöves az FRU 04W0407 kódú, a szimpla az FRU 04W0409. -
-
Pete55555
addikt
Túlságosan is kimerítő a válaszod
Tegnap berendeltem az IBM-est.
Csak azért kérdeztem rá, mert a másik típusból találtam 850 Ft-ért újat, ez meg 1300-ért használt.Most azon gondolkodom kéne egy új akku is bele.. A végén már kapnék egy T60-at abból amit ráköltök. De gondolom más is járt már így itt
-
SNor
tag
válasz
batmanéhes #78742 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Mohhoj1986 #78747 üzenetére
Az új ramok 99%-a nem fog menni sajnos. 4 gigásnál alapkitétel, hogy oldalanként 8 chip legyen, az újakon négy van. Azt még első genes core i gépek sem kezelik. Egyébként kb bármit esznek.
-
batmanéhes
tag
válasz
FoxiestFox #78743 üzenetére
oké, csak ez meg egy trágya céges dell, amire örülök, hogy egyátalán kaptam kis időre admin jogot. szóval system update-et erre nem fogok tudni felpakolni.
amit próbáltam, hogy a vista drivert kompat módban felnyomni rá, az szerencsére nem ölte meg de beállítás fül azzal se lett. A win 7 drivertől, amit én találtam, attól teljesen elnémult, addig legalább mozgott.
-
Tim82
félisten
Így, hogy már nem mobilról vagyok, hanem gép előtt, kifejteném.
A T40-ben (és a későbbi Thinkpad-ekben is) van egy ún. "whitelist" a BIOS-ban - ez gyakorlatilag a mini PCI (később pedig a mini PCI-e) foglalatokban használható kártyatípusokat (jellemzően wifi, mobilnet modul) korlátozza. Ez a whitelist alapesetben csak az IBM FRU számmal ellátott wifimodulokat engedi működni, illetve csak olyan típusú modult, amivel jött is ki gyárilag a T40-ed.
Két lehetőséged van: vagy veszel egy IBM FRU-s Intel 2200b/g-t (illetve vannak Atheros chipset-es kártyák is, amik jók), vagy T40-T41-T42 esetében az ún. "no-1802 hack"-et alkalmazva (mondjuk egy CD-re kiírva és arról beboot-olva) átvered a whitelist-et. (Ez nem írja felül a BIOS-t, viszont csak addig működik, amíg le nem merül az alaplapi CMOS elem - ha lemerül és cseréled, ki kell venni a nem IBM-es wifit és újra futtatni.)
Utóbbi esetben mondjuk vannak lehetőségeid a gyárinál jobb kártyákra is, de ahogy megtaláltam, ezt már írtam neked korábban.
A nem macerás út viszont az első - veszel egy IBM-es 2200b/g-t pl. és semmit sem kell mókolnod.
Pár hete raktunk bele rii fórumtárssal egy AntiX Linuxszal és Windows XP-vel telepített T40-be egyébként egy HP-s 2200b/g-t, előtte persze lefuttattuk az említett hack-et CD-ről, utána beszerelve gond nélkül működött mind XP, mint Linux alatt az említett kártya - de mivel nem gyári IBM-es kártya volt, wifi LED nem volt. (A fél év korábbi hozzászólásomban erre is linkeltem egy workaround-ot.)
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #78746 üzenetére
Ésszel használva a T420-ast egy jó 9 cellás akksival sem lehetetlen a 7-8 órás akkus idő.
Persze, sok múlik rajta, mire és hogy használod akkuról.
Az 1600*900-as panelt utólag is bele lehet tenni, panel+kijelző kábel kell hozzá. De egyszerűbb egyből azzal megvenni. Szokott lenni olyan eladó amúgy.
-
iscsu
tag
Sziasztok!
Elég reménytelen kérdés: nincs valamelyikőtöknél az esetleges gyűjteményben KÉT 240 (v. 240X v. 240Z), amiből az egyik az naaagyon foglalja a helyet, és meg szeretnétek tőle szabadulni?
Köszi előre is!
(Nem, nem néztem el az évszámot)
-
Mohhoj1986
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem h T400-ba szeretnék 8 giga ramot és most vettem 2 db 4GB Kingstone KTD-L3CS típusu ramokat, de nem tetszenek neki. Meg se mozdul a gép, csak csipog 3at mintha nem is lenne benne ram.
Tudnázok mondani olyan tipusu ramokat amik tuti h jok ebbe és ha lehet kaphato legyen az edigitalnal, mert akkor ezeket ki tudnám ott cseréltetni. Előre is köszi a válaszokat. -
Grafirka
őstag
Kosz a valaszt, ( a tobbieknek is ) es az infokat.Hat ezek szerint hanyagolni fogom es inkabb egy T420 ast fogok valasztani.Az tenyleg apropenz .Azzal az volt a bajom , hogy az osszes elado peldany 1366 x 768 as felbontasu ami nekem kisse fapadosnak tunik. Tudom hogy van 1600 x 900 kepernyovel szereltve is de meg nem lattam egyett sem.
Ami nagyon piszkalta az agyamat az volt, hogy 8 oras akuidoket irtak a T440 re. -
válasz
batmanéhes #78742 üzenetére
Ilyenem van. System Update feltette hozzá amit kellett.
-
Pete55555
addikt
válasz
Chaser #78737 üzenetére
Én sem bírtam sokáig, csak a Gyulai várfürdőbe mentünk az asszonnyal...
Most beállítottam 2Ghz-n 1.180-ra, 600Mhz-n 0,9080-ra.
AIDA Stress teszten 6 perc után is 57 fokra ment fel, venti lvl7-en volt. Kikapcsoltam a ventit, lassan elkezdett emelkedni (azt hittem hirtelen megugrik, de nem) 63 foknál ráadtam a ventit 7-es lvl-en, és visszahűtötte 60 fokra. Szerintem így már jó lesz
Egyelőre
Szerk: 600-on levittem 0.780-ra..
A többit is hozzá igazítottam.
LINK Itt leírja a srác amúgy, hogy mennyit hozott ki az ő 755-öséből.
-
TOZ
addikt
válasz
Grafirka #78711 üzenetére
A többiek már megmondták, de tennék hozzá én is. Igaz nalunk L szeria a standard...
Nekem még anno L420-bol jutott (lassan több mint két éve), vannak akik L430-at használnak (még elmegy), de a 440-ektől sikítva menekülne mindenki. Még az IT is elismeri, hogy nem egy jo konsturkció a 440-es szeria.
Én viccesen (félig komolyan) mondtam is nekik, hogy mentsenek egy 420-ast, ha esetleg megáll a mostani, mert tökönszúrom magam, egy 440-as. Főleg, hogy én csiklópárti vagyok. Nincs középső gomb.... áááá. -
Chaser
legenda
válasz
batmanéhes #78738 üzenetére
Lenovotól szedd le hozzá a sw-t.
-
batmanéhes
tag
Üdv. Miután az imént csak system restore-ral tudtam összekaparni a rendszert, inkább megkérdezem: USB ultranav billzetet dugtam a Win 7 32-bitre. Ez valamennyire műx, de a scroll elég béna a programok többségében. Gondolnám, hogy valami app van hozzá, amivel rendes scroll lesz pl. az IE-ben, stb.
Feltelepítettem amit úgy gondoltam, jobb nem lett de végül totál kikapcsolt a pöcök a külső billen. Van valakinek működő eljárása ehhez? Köszi.
-
Pete55555
addikt
válasz
Sanyi.mTs #78735 üzenetére
Köszi! Sikerült beállítani.
60 fok elérése után fixen 7-es fokozatra állítottam a ventit a teszteknél.
Eredetileg 1.340 V volt neki adva 2 Ghz-n, így 2 perc alatt 66 fokos lett a CPU.
Ezt sikerült levinnem 1.260-ra, így 3 perc után még mindig csak 65 fokos.Tovább most nem megyek egyelőre, amúgy is nyaralok éppen
Majd otthon folytatom.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Belepattintottam a 755-ös procit a T40-be, egész jól teszi a dolgát, de sajnos hiába kevesebb a TDP-je mint a 705-nek, jobban melegszik.
RMClock fent van, még utána fogok olvasni, mert tudom, hogy van egy logout cikk róla (csak épp nem találom), viszont esetleg vmi ajánlott beállítás van-e erre a procira? Most 2Ghz-re 1.340 V-t ad meg, mennyire lehet elsőre leljebb menni? Vagy szépen lépkedjek tizedenként?
Más: Most kezdett el olyat csinálni, hogy kis használat után felmelegszik, aztán nem reagál a billentyűzet, sem a touchpad. Hardveres gond nem lehet szerintem mert mindkettő egyszerre hal meg, és ugye külön csatija van, tehát nem tudom elképzelni, hogy esetleg rosszul csatlakoztattam vissza.
Ötlet valakinek ? -
Chaser
legenda
Waaaa:d azt mondzam nalam 2ghzen megy, alulfeszelve. Mehetne 600 on is csak semmi ertelme mert rohadt lassu es mivel allandoan teker a cpu igy nem fog kevesebbet enni. Max ha csak szoveges filet olvasol es semmi mast. Mivel minden cpu mas feszt ker azonos orajelen igy senki nem tud neked pontos erteket adni. Adott orajelhez meg latod mekkora szorzo kell, eleg egyertelmu a sw.
-
-
[w]
őstag
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
így működik megfelelően a sw, ha jól rémlik rmclocknál is így kell belőni, nálam x200-ban 2ghz-en van fixen a cpu 0.95V-on, kezdetnek lődd be 1V-ra ennyihez, gyanítom p8600 van nálad is, ha igen és maxon akarod használni 2,4G-hez rendelj 1.2V-ot, aztán csökkentsd amíg engedi, én 2ghz-en használom mert úgy egyes ventivel se fő meg semmilyen használatkor
szerk: nálam 1.05V-on tudja a 2.4g-t
-
Chaser
legenda
throttle stopot használd, sokkal egyszerűbb, energia séma max. teljesítmény legyen winben
-
[w]
őstag
sziasztok!
egy X200-at szeretnék kicsit megbütykölni, ehhez szükségem lenne a többször említett rmclock progira, de sajnos nem találtam a neten működőt, vagy ami van ahhoz nincs aláírt x64 driver.
valaki fel tudna tölteni valahova egy komplett csomagot?
segítségét előre is köszönöm!
-
Grafirka
őstag
válasz
Tikakukac #78712 üzenetére
Mitol annyira gagyi a 440 sorozat? Milyen gondok vannak vele? ( a billentyuzeterol olvastam a velemnyeket es az lejott hogy a klassszikus/regi TP tulajok nem kedvelik de keveset irok, tehat ez az ami folott eltekintenek)
Ezen kivul milyen bajok vannak vele? Melegszik? Lotyog e keprnyoje? gyenge fenyero ? foltos , bandinges kep ? rossz bevilagitas? zajos? gyari alaplapi hibak ?nna, gyorsabb voltal
Kosz a valaszt.
-
Tikakukac
titán
Ennek örülök, ettől függetlenül sajnos nem lesz jobb minőségű a sorozat.
Grafirka: Milyen anomaliak? Mi az ami ennyire gaz a 440 szeriaval ?
Fogj egy mákdarálót, toljál bele sok tejfölös poharat aztán keverj bele egy kis szenet. Utána tepsibe öntsd bele és süsd ki. Na ebből áll a 350k-s notebook Lenovonál 40-es szériában. Minden másért irány a kinti fórum, ahol threadek vannak a hibákra nagyon viccesek.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
Mostanában szeretnék notit venni. T420 vagy T430?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Grafirka #78711 üzenetére
Nálunk már ~1éve T440re megy a csere. Borzalmas. Tökéletesen illik rá a gagyi szó + csodás anomáliák forrása.
Eközben feleségem hozza haza minden nap a HPját hihetetlen mennyivel igényesebb, minőségibb.De héten megjöttek az első T450ek. Még nem néztem meg de ha jól láttam világít a Thinkpad I pontja.? Van előrelépés....
szerk: Feleségem panaszkodott, hogy T400unk lassu, kipróbáltam igaza volt, pl egy 720Ps! youtube is szaggatott, böngészés akadozott.... 2h viruskeresés, tesztelés után rájöttem, hogy vmikor felment az új power manager és lowestra rakta a CPUt akár aksin van akár töltőn.
-
Grafirka
őstag
Milyen a T440 es gepek minosege? Annyi osszevisszasagot olvastam mar, hogy nem tudom eldonteni , hogy most ezek megoriztek a regi thinkpad minoseget vagy pedig ez mar nem is igazan Thinkpad. A billentyuzete latom sokakat megoszt , ez az egy nem erdekel, keveset irok .
Mennyire melegszik? aku ido (alacsony fogyasztasu i5 CPU ) ? kijelzo fenyereje, kontraszt, szinek ? mennyire szivos ?. kepernyo zsanerok megbizhatoak, szivosak ? szeriara jellemzo gondok / hibak ?
Szivesen meghallgatom barki velemenyet aki hasznalt regebbi thinkpadet is ( T,W,400 ,500, 10-20-30 szeria,stb ) es jelenleg 40 szeriaja van. -
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #78707 üzenetére
Éppen azt írtam, hogy Win alatt nincsenek ilyen gondok, 14.04 Uborkánál többször volt olyan egy Nvidias T530 gépen, hogy már nem tudtam újraindítani a rendszert.
(#78706) arcszesz
A T500-on Intelt használtam és a 12.04 Ubival még nem volt problémám.
(#78703) Francia91
Nem sokat ér az MSSI,mellette a Malwarebytes néha talált gyanús fájlt sima irodás-netezős gépen is.
Vistval az lehet a problémás, hogy jóval kisebb támogatás van rá.
-
Gondwana
addikt
Ùgy làtom, az olaszok màr a spàjzban vannak! Hacked Team on board
-
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #78702 üzenetére
Sztem az nálam nincs fenn, ha nem települ alapból. Win tűzfal és frissítések kilőve, sztem az a legnagyobb vírus
Érdekes az én gépem nem restartolgat/fagy ki, mint kiderült vírus sincs, intrudereknek sincs nyoma, mikor frissítgettem még a wint volt minden bajom. Aztán lehet csak mákom van
Francia91 Van az a géped alján is sztem, mármint matrica seriallal, a licensz fizetős, a hordozó média nem. Akár torrentről is le lehet tölteni gyári iso-t, Én is mindig abból telepítek amit gyári dvd-ről mentettem le. Trimre tán' van megoldás 3rd party sw-rel.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Dhampir #78702 üzenetére
Valszeg nem volt jó ötlet megpróbálni felrakni a gyári AMD drivert. Tönkre tudja vágni a rendszert, és egy ideje már nem is támogatja a HD 3XXX sorozatot. A magától feltelepülő szabad forrású driverrel viszont jól szokott menni. Legfeljebb wine alatt fagynak ki a játékok néha, de natív linux programok teljesen stabilan mennek.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #78704 üzenetére
Én éppen nem tökfej módjára netezek, de amiket telepítek gépeket, ott bizony vanna elég kezdő userek...
-
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #78702 üzenetére
A Microsoft Security Essentials pont az, ami egy kalap sz*rt sem er...
A Vista engem is erdekelne, kollegam T500-asara azt tettem fel (mert abban HDD van), es elegge tetszik a Vista rendszer. Az en T500-asomra egyedul azert nem teszem fel, mert a Vista-ban semmilyen uton nincs TRIM tamogatas, az en TP-ben meg SSD van...
Pedig rendszergazda ismerosomtol kaptam egy bontatlan jogtiszta Vista telepitot... -
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #78701 üzenetére
Korábban Microsoft Security Essentials mellett láttam pár trójait és nem pornós gépen.
Valamiért az Ubuntu az utóbbi másfél év alatt többször összetojta magát normál felhasználás mellett, mint a MS Windows. Korábban nem volt vele baj, ez a 14.04-es kiadás az én konfigurációmon instabil volt, egy pár bekapcsolás után mindig elszállt a már belakott rendszer.
Azelőtt 12.04 és korábban Kiwi Linux volt a Debianos vonalon, főleg a Kiwi nagyon stabilnak bizonyult a legutóbbi LTS-kiadáshoz képest, még most is tartok belőle lemezre kiírt példányt.
Windowsokkal összességében kevesebb problémám adódott, a 8.1-et a kezdeti vergődés után és a csempéket ritkán látva megszoktam, úgyhogy ez is felkerült a nálam bevált Winek listájára a Vista és a W7 mellé.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #78700 üzenetére
Egy éves a win, nálam ennyit még egy win se élt. De mióta céges dolgok is vannak a gépen nem szeretném magam oboáztatni. Nem tudom mi a titok, igazából soha nem szedtem be semmi komolyat, még msn-es időben egy frankó trójait, na akkor izzadtam rendesen, de legalább találkoztam egy élő bootloaderes vírussal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest