- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tothjozsi96 #125851 üzenetére
-
Nagyon jól bírják a gyári akkuk, nálam már 640 ciklus van és még 75%-os. Én nem aggódnék.
-
Sajnos nem lehet át@...ni, mert a havi rendszerfrissítéssel visszaírja magát.
Nekem 10. gen-es CPU van az X1-ben, de már nem szedi le a frissítést.
-
válasz
mahi1 #125682 üzenetére
Jóóó reggelt!!
Igen, létezik, nekem is van, az X1 Carbon-hoz vettem. Azt már ne kérdezd, h honnan. Arra viszont emlékszem, horror ára volt. Egy pics@....nyi tatyó, sok minden nem fér bele. Hosszabb utazásokra, főleg külföldi utakra viszem benne a lapost, a tápját, egy HDMI és egy LAN kábelt. Már a nejem tábláját sem szívesen rakom mellé. 39x27x7cm-es. A belső elrendezése sem tetszik, a fő "rekesz" 3 részes, és ahova a laptopot tudod tenni, pont az van kívül. Hogy jót is írjak róla, kinézete viszont tetszik. -
Jóóóó reggelt, sziasztok!!
Időnként az asztalra kapok egy cc. 500KB-os "GPUCache" mappát. Mi a franc ez??
-
válasz
FoxiestFox #125480 üzenetére
Nekem a szifon bekacsolt nagyítóval a zsebemben lemerült 3 óra alatt 98%-ról 5%-ra.
Itthonról dolgozom, megy a merítés, ha feltöltött teljesen, beteszek egy BattMon képet az üzemidőről. -
válasz
FoxiestFox #125469 üzenetére
Nem tudom elképzelni, h miatta. Jó lenne tudni, hány A-t igényelnek a különbözó kijelzők, az egy jó kiindulási alap lenne. Az alap használat kb. 80%-os fényerőn. Mondjuk az is érdekes, h pl. ha nyáron külföldön vagyok, szabadtéren, használva a 4G-s modemét a laptopnak, max fényerőn, és az üzemidő konstans.
Olyan mint a nejem Suzuki-ja. Akárhogy és akármilyen körülmények között vezeti, a fogyi 5,5l.
-
válasz
FoxiestFox #125452 üzenetére
...ebben egy 51Wh-ás akku van gyárilag. Amikor megvettem volt benne cc. 150 ciklus, 100%-os kapacitása volt ezzel a használattal. Az üzemidő akkor is ennyi volt. Az utóbbi időben folyamatosan töltöm, merítem már 580 cikliusnál és 71%-nál tart az akku(36,6Wh). Ebben az az érdekes, h bár a kapacitása zuhant, az üzemidőt tartja, már azt amit az elején azt a 2-3 órát. Nincs nagy igénybevételnek kitéve, a venti is nagyon ritkán, frissítések alkalmával pörög fel, nagytöbbségében csendben van. Netezés, irodai munka, Word, Excel, ezek is kicsi méretekben, youtube ritkán. Vettem hozzá egy gyári új akkut amikor(53eHUF
)
még akkor hozzám került a gép. Abban van most 3 ciklus, 60%-os töltöttséggel elraktam, azzal sem volt jobb üzemidő. A szervizben azt mondták amikor az akkut megvettem, h az "érintős" kijelző miatt ilyen rövid.Nekem nagyon nagy volt, kényelmetlen és aránytalanul otromba. Kicsi 14"-os gépeim voltak előtte, egyszerűen nem tudtam "belakni".
-
válasz
tototos #125443 üzenetére
Lassan két éve használom, nekem nagyon bejött. Valszeg maradok ennél a vonalnál. Előtte T szériáim voltak, azokkal sem volt semmi probléma, majd léptem egy nagyot. Vettem egy P53-at, na az nekem szörnyű volt. Talán egy évig(se) küzdöttem vele, majd lecseréltem erre a 8gen-es X1-re. Rohadt kényelmes, igaz ez csak FHD kijelzővel rendelkezik, de már 400nit-es, előtte sosem volt ilyen paneles kijelzős laposom, parádés. Egy kicsit aggódtam a 16GB RAM miatt, de nekem ez is elég. A leggyengébb sarka az akku idő, cc. 2-3 óra. Ja, és a hangja! Na, az nagyon fasza!!
-
Sziasztok!!
Tudtok arról valamit, h miként lehet az akkut újra kalibrálni??
A Vantage-ből eltűnt ez a lehetőség.
Nálam az akku már csak 71%-ot mutat, (X1 Carbon G8) viszont az üzemidőben nincs változás, ezért gondoltam, h pusztán csak mérési pontatlanság amit egy újra kalibrálás a helyére tenne. Semmit sem találok már erre vonatkozóan. -
Sziasztok!
A középső gombon a görgetést hogy lehet aktiválni??
THX!!
-
válasz
donjohnson #125337 üzenetére
Köszi még 1x!!!
Ezt rendeltem:
[link]
Remélem jó lesz, ha nem, ezt nem sajnálom kidobni. -
válasz
donjohnson #125335 üzenetére
Nekifeszültem ma T-nek, h a 2gigás netemen nem mérek madzagon csak 1000-t.Azt mondták kiküldik a szerelőt, egy órája le is mondtam, nagyon f@...sz voltam.
Mérgemben rendeltem egy 2,5-ös USB-C s adaptert. -
Sziasztok!
Tudja valaki, h milyen sebességű a LAN adapter aljzat a Carbon x1 g8-on?? Semmi infót nem találok róla, de valszeg csak 1000-es lehet, mert az adapter sem tud többet.
-
Most frissítettem 10.2409.29-re, a 10.2406.36-ról. Nagy a verzió különbség a Tied és az enyém között. Nálam is a sima Vantage fut, Win11-el, X1 Carbon Gen8-on. A frissítés után sincs már a nullázás lehetősége benne. A töltés küszöbértékét még lehet állítani, de más opció ott már nincs!
-
Na, az biztos, ha ezt nálam játszotta volna el a szerviz, a nem játékpénzért vett gépemmel, akkor a kijelő szalagkábelét megkínáltam volna 30-40V váltóval, oszt állapítsák meg a sötét kijelzőn, h mi a baja. Agyfasz amit a szervizek művelnek, és ez szinte kivétel nélkül minden területre igaz.
-
válasz
Tubi2 #124443 üzenetére
Én nagyon sajnálom, h túl adtam rajta(egy barátom vette meg szotyiért a gyereknek, aki a következő héten nyakon is öntötte egy bögre kakaóval
). Nyolc évig használtam csont nélkül, azt éreztem, ideje váltani, zsanércserén kívül nem volt más nyűge, az akku is 70%-os volt még. Szerintem egy nagyszerű gép volt.
-
Létezik PATA SSD is! Nekem az autóm fejegységében (2009-es Passat CC), volt HDD ami PATA-s. Arról indult a rendszer és viszonylag lassú volt, sikerült vennem valahonann (igyekszem megkeresni és belinkelem, azt hiszem a Csehek árulták), átklónoztam és rohadt gyors lett az indítás, meg úgy az egész rendszer.
-
válasz
FoxiestFox #124353 üzenetére
...én sem tudnék így nyugodtan aludni!
De, különben meg igazad van!!
-
válasz
FoxiestFox #124351 üzenetére
T430s zsanér nem jó??
-
válasz
FoxiestFox #123765 üzenetére
Szerintem nagyon ügyes!
-
válasz
FoxiestFox #123145 üzenetére
-
Érdekes ez az akku téma.
Nekem egy gen 8-as X1-em van. Két évesen vettem, az akkuban akkor valamivel több mint 200 ciklus volt, a kapacitását nem néztem. Mivel sokat használom akkuval, bár nem tapasztaltam amortizációt, a működése 2-3 óránál nem volt több, ezért úgy gondoltam veszek bele egy gyári újat márkaszervizben. Nos, az újjal sem tudott többet, ezért 3 ciklus után kivettem és vissza a régit. 2020-as akku, 345 ciklussal még mindig a gyári értéket hozza. Névleges: 51Wh, töltési kapacitás 100%-nál 51,99Wh.
Többször nulláztam már, az érték nem változik. Mondjuk ennek ellenére keveslem az akku működési idejét. Most arra vagyok kíváncsi, h meddig bírja, szinte folyamatosan töltöm, merítem. -
válasz
Fr3eWar #122922 üzenetére
"Ezt a trackpoint dolgot vagy nem is tudom itt hogy hívják ti használjátok?"
Nem tudnék nélküle élni!! Szerintem sokkal jobb mint egy hagyományos pad. Anno az elején én is kétkedve fogadtam, hamar megszoltam, 1xűen imádom. Két dolog miatt lettem szerelmese a ThinkPad-eknek, egyik ez, a másik a ThinkLight, sajnos az utóbbi "elkopotott", áldozata lett szerintem az egyre karcsúbb kijelzőknek.
Nagyon hiányzik!
-
-
válasz
FoxiestFox #122736 üzenetére
nyóc
-
Én azt hiszem sosem volt még ilyen jó hangú TP-em mint az X1 Carbon. Teljesen elégedett vagyok vele, vastagságához képest nagyon eltalálták.
-
Ha már garancia. Miért nem tudok nyitni??
-
válasz
barnam_ #121795 üzenetére
Nem szabad, h mozogjon. Viszont az a tapasztalat, h ha nem eredeti, akkor sajnos nagyon hamar lötyögni fog. Én anno a T430s-hez rendeltem többször kínából, egy sem tartott sokáig. Majd itthon, márkaszervizből, (gyanakvásból 2párat, mert már minden bizalmam oda lett) rendeltem, az faxa volt.
-
Pasztázásról jut eszembe, én még leragadtam az MX4-nél, és már van MX5, sőt, már MX6 is.
-
Szétszedtem, a belső akkut lehúztam, majd vissza. Összeraktam, bele a küsőt, bekapcsol és műxik! Nem értem.
Helyre állt a rend, mindkét akku rendben, 25-25 ciklussal, és 100%-os kapacitással, ha lehet hinni a Vantage számainak.
-
válasz
donjohnson #121484 üzenetére
Természetesen eredeti, köszi a tippet
, megpróbálok rámérni, hátha tudok valami kapocsfeszültséget mérni. Sajnos szoftveresen sem látom, h benne lenne, gondolom a Vantage-ben is látszódnia kellene.
-
Sziasztok!!
Szerintetek miért nem látja egy T460-as a második akkut??
-
Na, akartam egy webes hibabejelentést tenni, ez lett a végeredmény:
"Electronic Service Request Submission Is Not SupportedUnfortunately, Electronic Service Request submission is not supported for this product in the country you selected. For alternate contact options, please visit Contact Us."
-
válasz
zsolti75 #121075 üzenetére
...hát nem.
Az a helyzet, h sokáig noti ellenes voltam, főleg úgy, h szervizben dolgoztam, és javítottam a szarabbnál-szarabb konzumer Amilo-kat.
Úgy hozta a sors, h anno hozzájutottam egy kis SL300-ashoz és rögtön "szerelembe" estem. Nem lett több desktop itthon. Elindultam a ThinkPad vonalon, számomra nem is noti az aminek nincs "pöcke". Volt sima T430-am, abból S-em is, nagyon sokág. Talán két évvel ezelőtt váltottam a P53-ra, abból egy basic modelt sikerült vásárolni.
Nem esett kézre a billentyűje, nehéz volt mint a dög, egyszerűen nem tudtam belakni, megszokni. Egyéb minden másban egyik legkomolyabb volt amit ez idáig használtam. Egyszerűen nem lehett zavarba hozni, a cooler hangja ismeretlen volt annál a gépnél, de mivel nyűglődés volt vele az élet, így eladtam. Vettem egy X390-et, kicsi, minden tekineteben. (itt lapul valahol valamelyik szekrényben), majd egyik ismerősömnél kezembe került egy X1, és ha hiszed, ha nem, rögtön tudtam, h ez való nekem! Kerestem egy kevésbé öreg szériát, (így lett egy gen8) és most ezt nyúzom teljes megelégedéssel és örömmel. Szinte biztos, h ezt a vonalat viszem tovább, annak ellenére, h nem tudom mi a jó! -
P70? Brutál nagy gép 17"os?
Én a 15-öst nem tudtam megszokni, ez tényleg nagy, nem értem, h ki lehet a "célközönség".
-
válasz
barnam_ #121063 üzenetére
...valamikor a FSC márka létezett, (honfoglalás környékén) ennek a gyártónak egyik szervizpartnerének laptop részlegén voltam szervizmérnök egy kicsit, talán két évig, de tényleg régen volt és nem emlékszem rá. De, arra igen, h a recepciós úgy vette fel a gépet javításra ahogy azt #121064Tikakukac
leírta. Nem volt apelláta, akkor ez fekete-fehér volt. Azóta sok idő eltelt, biztosan változhattak dolgok."A mondandóm lényege hogy a gyártó bármikor mondhatja hogy ez vagy az okok miatt nem fizeti ki a javítás árát a szerviznek."
Ha ez így működne, perek tömkelege zúdulna rájuk, azt meg egyik cég sem szereti!
-
Én azt gondolom, és javítsatok ki, ha nincs igazam, h a gyártó, garancia terhét viselő cég határozza meg azt, h milyen feltételek mellett vállal. Ha elég az elektronikus nyilvántartás ennek igazolására, akkor minek a számla? A másik oldalról meg a szervizeket sem értem, a munkájukat kifizetik. Ha x@..rakodnak, ők esnek el a bevételtől.
-
válasz
Remekelek28 #121011 üzenetére
..egy hónapja voltam a budaörsi C szervizben, egy garanciális ThinkPad-et vittem I-O board cserére. BIOS-ból megnézték a szériaszámát, megemlítették, h privát embertől kell számla, céges gépnél nem. Nekem sem volt, ennek ellenére megcsinálták, nagyon szimpatikus volt a "team", kedves segítőkész embereket ismertem meg ott.
#121012Tikakukac:
Az is Lenovo. -
válasz
Wolfskin #121005 üzenetére
..ha veszel, vegyél olyat ami számodra kompromisszummentes, én igyekszem úgy vásárolni, bár az utolsó P53-ast rohadtul nem tudtam megszokni, annak ellenére, h az egyik legjobb gép volt amit idáig használtam. Tényleg nagy lessz a számla vége, ha mindent magad akarsz megoldani-cserélni, nem éri meg így gondolkodni, nagyon nem.
Pár dolog még.
Kijelzőnél számomra elég a FullHD felbontás, de 250-300nit kevés, kell a négyszázas vagy nagyobb fényerejű. Memóriából a 8GB már rohadt kevés, alap Win11 betöltésnél beül 40% környékén, 16-al már lehet valamit kezdeni, optimális a 32 lehet. Akkuhasználat meg nagyon alkalmazásfüggő, de ezt nem is kell magyarázni. Ujjlenyomatos azonosítót használom és szeretem, az infra kamera a Win Hello-hoz kell, van de nem használom, az NFC-t sem, arra nem találtam még hasznos dolgot, talán ha droidos telefonom lenne, azzal esetleg. A WWAN-t viszont nagyon rég (még az SL300-ban is volt) használom, multi SIM-el, 1xűbb, mint még a mobilt is pakoljam magam mellé. Hasznos dolognak tartom. WiFi kártyát meg csak akkor cserélnék, ha nagyon nagy szükségem lenne rá. Szerintem a kisebb is kiszolgál, talán annyiból lehet szűk keresztmetszet, h a régebbieknek nagyobb a "fogyasztása" is.
Én ha javasolhatom, vásárolj egy olyan gépet, ami az igényeidnek teljesen megfelel, de ezzel kezdtem soraim. Kicsit drágább, lehet, h időben is egy hosszabb folyamat találni ami neked megfelel, de helyébe sok nyűgtől megszabadítod magad. -
válasz
Wolfskin #120998 üzenetére
Jó reggelt!!
Az a baj, h a SIM tálca sajnos nem meghatározó ebben. Mint írták, nem gyártanak kétféle burkolatot. Én most tettem egy X390-be WWAN-t. Abban sem volt se kártya se antenna, ellenben a tálca benne volt, viszont szükségem volt rá. Így vettem itt a HA-n egy bele való kártyát, a bay-ről meg egy antenna szettet, (egyben volt a Wi-Fi antennával) és szépen befűztem az antennákat a LCD házába, nem volt egyszerű, de nem is megoldhatatlan. Az AX 201-es egy Wi-Fi 6 (802.11ax) képes, több mint 2 Gbps sebességű kártya, és igen, sok ThinkPad-et(is) szerelnek vele, de amit Te linkeltél, az egy 8000-es kártyával szerelt lapos, az a kártya sokkal ostobább, nem támogatja a hatos szabványt és még gigabites sebességre sem képes, 2015-ös vagy 16-os gyártású. -
válasz
Wolfskin #120994 üzenetére
Ma már a kékfog és madzag nélküli net azt gondolom alap, még a legsilányabb konzumerekben is. Egy 480s-ben szinte biztos, h benne van mindkettő. Az NFC-ről nem tudok nyilatkozni, az annyira nem gyakori, de majd kiigízítanak a mesterek ha tévedek.
#120996Tikakukac:
Még egy kártyát csak be tud tenni a helyére, de ha az antenna nincs befűzve, na az már egy kicsit gáz. -
válasz
donjohnson #120790 üzenetére
-
válasz
zsolti75 #120780 üzenetére
A kótya-vegye helyén van, de a megbánás nem igazán. Az a gép tényleg brutál volt mind teljesítmény mind, fizikai valójában. Kicsit "túlmérezetem" amikor megvettem. Előtte egy T430s-em volt, nagy váltás volt minden téren, de képtelen voltam megszokni. Ebben csak egy dolgot keveslek, az a RAM, itt 16GB van a 64 helyett, soxor ez érezhető. Ellenben kaptam egy nagyobb fényerejű, filigrán gépet, ami azt gondolom, teljesen megfelele az igényeimnek. Valszeg ezzel nem bajlódom sokáig, ez is megy a levesbe, és veszek ebből egy 10 vagy 11 genest. Ja, és a fogyasztás 230W vs. 65W!! Nem mindegy ebben a "rezsi" világban.
#120778FoxiestFox:
...szofisztikáltan fogalmaztál! -
válasz
FoxiestFox #120775 üzenetére
...ebben 1et értünk, csak kicsit furcsa a jelenség, és nem könnyű kábellel a TV-hez "kötődve" dolgozni.
Ráadásul külföldön vagyok, napokon belül idulok haza, még az sincs, h itt adom be szervizbe, nem fog elkészülni mire indolok home.
-
Sziasztok!!
X1 Carbon gen8. Szombaton bevillant a TFT vakító fehér fénnyel, majd semmi kép, viszont a HDMI-n műxik. Több napig így használtam, majd ma délután bekapcs és minden faxa, kicsit gyengén indult a kijelző, mint a xenon izzó
, de most működik, talán nincs akkora fényereje mint előtte, de működik. Többször kapcsoltam ki-be, semmi baja. Szerintetek mi a franc lehet vele?
A gép még garos közel egy évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest