- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Grafirka #92076 üzenetére
mondjuk gyors billentyűkkel lehet engedélyezni kéne a kiterjesztett képernyőket. Vagy simán a dokkolóban, felnyitott kijelzővel is lehet. Ha szoftveresen valahogy úgy lett beállítva, hogy csak a belsőn mutassa, akkor nem fog a külsőn.
Egyébként milyen t420 (intel vagy dedikált gpu is van) és milyen dokkoló és milyen kábellel van a monitorra kötve? A dokkoló melyik portjára van kötve a kábel?
Azért kérdem, mert van olyan dokkoló, ami nem minden fajta géppel ad ki bármilyen kimeneten képet, van ahol kötött, hogy melyeket lehet együtt használni vagy hogyan.
A dokkolóba tett lezárást nem teljesen értem. Nem működnek a gombok?
A monitor automata bemenet váltásra van téve vagy fixen egy másik bemenetére van állítva és azért nem kapcsol be?
-
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #89356 üzenetére
Ha turbót teszel a GPU-ra, akkor elég meleg lesz. Itt ugyan nem a hőfokot méártem, de átjön. [link]
Anélkül hűthető. Én StarCraft2-őztem rajta, minimum grafikán szépen elfutott natívan, de kellett a turbó, ritkán láttam 90 fok alatt a hőfokot.(#89360) totron: Nekem elég érzékeny a szemem a villódzásra (Régi Dell U2312hm monitorom ezért is lett nyugdíjazva), viszont pl. a T420-asommal ilyen téren semmi bajom. Ugyan villog, ha nem maximum a fényerő, de elég gyorsan, pl. az ujjas tesztben se csinál durva anomáliákat, csak a fényképezős teszten jön át egyértelműen, hogy vibrál. Ilyen téren okosan oldották meg, hogy nem túlzottan magas a maximum fényerő, így ha leveszed közepesre sem lesz még extrém a villogása. Ez nálam az AUO 900P panel.
Más paramétereiben elég csapnivaló ez a panel, mégis valamiért a szemnek nekem kellemes volt, nem gond, ha mondjuk egyhuzamban 3-4 órát is előtte ülök és olvasok.
Persze, ez csak egy személyes vélemény. -
azbest
félisten
válasz
Grafirka #87423 üzenetére
A biosban is van fényerőre vonatkozó beállítás szerintem. Szóval azt is érdemes megnézni.
Az oprendszer energiagazdálkodásnál is lehet valami máshogy beállítva.
Ha hálózati tápról és akkuról nézed az is lehet különböző a különböző beállításokkal.
metal01, na igen, előbb a szoftveres beállításokat érdemes ellenőrizni. -
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Grafirka #85655 üzenetére
BIOS frissítést csak tápra kötött gépen szabad csinálni. Erre figyelmeztet a szoftver is amivel csinálod a frissítést. Sok baj nem lehet, max. ha közben megszakad a tápellátás. Pont azért kell tápról csinálni. Ha valami gebasz lenne akkor lehet downgradelni a BIOS-t. Csak épp azt nem amit linkeltél. T420-on 1.48-tól lefelé nem lehet lépni már. Ez fel is van tüntetve a weboldalon, ahonnan letöltöd. Én sikeresen feltettem ezt a BIOS-t. Figyelmetlen voltam és nem olvastam el ezt: "...1.48 or higher, it is no longer able to roll back to the version before 1.48 for security improvement." De nincs gond ezzel a BIOS-al. Minden megy flottul. Szerencsére...
-
-
Chaser
legenda
válasz
Grafirka #84997 üzenetére
én is szerettem az én drágaszágomat'
Kiki18 abból már modern c64 lesz
ezzel kapcsolatban kérdés
ha dp-re, vagy dokkon dvi-re kötöm egyből kellene képet adnia vagy sem már bootkor win előtt, kijelző nincs rajta, csak lóg a szalagkábel - nem tudom most rákötni, bénán próbálhattam visszarakni, 1-2 szál megsérült a végén - ?
win bebootol az biztos, hallom a login hangot
emlékeim szerint intel vga-ra van állítva, az meg nem ad képet dp-n biztos - intel+ati verziós lap -
dsub monitorom/tv-m meg nincs, hogy meg tudjam nézni analógon ad-e külső eszközön képet -
Tim82
félisten
válasz
Grafirka #84561 üzenetére
Pl.: [link]
Lassú vagyok.
*
sutszival már pedzegettük privátban, de úgy gondolom, hogy ha kijön a sima T420-ra/T430-ra is a 100%-osan vállalható, nem "flicker-bug"-os adapterkészlet, segíthetek csoportos rendelés lebonyolításában (a forum.thinkpads.com-on keresztül van némi kedvezmény a régi ottani tagoknak, én meg 2008 óta ott is jelen vagyok).Jelen pillanatban azt írják, hogy (T420s/T430s kitből) áprilisban jön a következő eresztés, ha az elfogy, akkor valószínűleg nem lesz több idén.
-
Tim82
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
Grafirka #82421 üzenetére
Háát ha asztaliban lenne ilyen CPU és mellé egy 280X akkor nyilván lenne limit mint atom.
A legolcsóbb az a T430s i7-es procival abban van TB. A kövi lépcső meg hát...sok, nagyon sok
Én agyaltam rajta, de el kell engedni, annyira brutál drága összerakni, hogy kb jobban kijön egy asztali és mellé egy noti. Nuku szívással.
-
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #81837 üzenetére
Nálam a T420+ i7 2620M a 90 fokba is bele-belemászik, ha SC2-zök rajta.
(#81841) Chaser: Igen, ez a megoldás. Bár azzal kegészíteném, hogy ugyan %-osan állítható, de a proci csak nagyobb dózisokban veszi az adást, nálam pl. a gyári 2700Mhz után a következő lépés a 2400MHz, után 2200Mhz, és ha jól emlékszem, 800Mhz-ig 200MHz lépcsők vannak.
-
Tim82
félisten
válasz
Grafirka #80902 üzenetére
Szerintem 70 Celsius teljesen tolerálható hőmérséklet, még hosszú távon (órákon keresztül) is.
X220/i5-2520M + Witcher első rész kombóval (szintén letiltott Turbo-val) felment gyakran 85-90 fok környékére is a CPU hőmérséklet, a noti bírta (illetve bírná, ha nem tettem volna át a játékot desktop gépre). Én egyedül a palmrest bal felén éreztem melegedést mindeközben.
Nem hiszem, hogy ennyitől a T420-nak baja lenne.
PlatiaAmos: ha jól értem, a BenQ monitorodon normál displayport lenne a digitális bemenet. Egy mini DP apa-normál méretű DP anya átalakító és egy sima DP kábel pl. jó lenne. Lehet, hogy van olyan kábel is, amelyiknek egyik vége mini DP apa, másik vége normál DP apa, ezt nem tudom - ehhez nem kellene átalakító sem.
-
premete
veterán
válasz
Grafirka #80833 üzenetére
Nagy a szórás ugyanazon gyártmányú akkuk között is: van amelyik 3 évesen is 100%-os, van amelyik újonnan 95% elhasználódásban.
A 220T-mben, ami 3 év 3 hónapos, ilyent mutat a powermanager és aida, 255 töltési ciklus, 7 % elhasználódás mellett, windows 10 alatt (6 cellás): -
válasz
Grafirka #79002 üzenetére
Javaslom a saját tpfc.ini-met, azzal nem sütöget 90 fok felett még GPU tuninggal sem.
Igaz, az jól megpörgeti a ventit, de valamit valamiért, ventit szívesebben cserélek, mint alaplapot, úgyhogy nem engedem túl forróra. -
válasz
Grafirka #78914 üzenetére
Kivéve, ha nagy felbontásban, sok réteggel dolgozol. Egy i3 elpicsázza sajnos. Még a T9400-at is, a legtöbb feladatban.
De igen, kompromisszumokkal (amik elég nagynak érződnek, ha i5 vagy nagyobb elől ülsz át) használható sok dologra még.
Nekem W500 van, meglepően jól tartja magát szerintem. Játékoknál jól jön a dupla annyi VRAM is. -
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #78812 üzenetére
Hát ha kell az akku, akkor olyan 85%-ig töltsd, és mondjuk 75% merüléstől. Az úgy készen lesz, és nem fog tönkremenni szvsz idő előtt.
Feleséged dokkolós T420-ának állítsd be mondjuk 30-60%-ra, úgy nem fog tudni mélykisülni, és remekül ellesz.
Azért néhanapján érdemes egy-egy alkalomra feltölteni/lemeríteni, hogy azért használatban legyen. Én a sajátomon olyan 4 havonta azért ezt elsütöm, ha amúgy nem volt használatban. -
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #78809 üzenetére
A 25-80% szerintem pont ami semmire nem jó. Ha nem kell az akku, akkor minek töltöd 80%-ig, amikor az akkunak tárolni a legjobb durván 50% körül. Ha pedig szükséged van az akkura, akkor meg aztán nagyon jó, hogy akár 26%-os is lehet, mikor leveszed a töltőről. Tehát ez így semmire sem jó.
Úgy van értelme, hogy mondjuk 75 és 85% a két limit, ha használod. Amivel még kímélni lehet, ha nem meríted le padlóig, hanem 20-25%-nál már töltőre dugod, ha van lehetőség rá.
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #78803 üzenetére
Mindenképpen érdemes egy battery gauge reset.
Semmi mást nem csinál, mint feltölti, lemeríti és újra feltölti, közben pontosan megméri a kapacitását. Tehát ha eddig túl optimista számokat írt a vezérlő, akkor rosszabb kondíciót fog mutatni, ha valójában alulbecsülte az akksit, akkor jobbat. Nekem 40 ciklus és valami bő 60%-ot mutatott mikor vettem a gépet, és kb. 3 teljes töltés/merítés után állt be a valós, 93%-os kondícióra.
Van még egy szélsőséges eset, ha nagyon döglődik az akku, akkor a teljes ciklus okozta többletterhelés árthat neki. -
válasz
Grafirka #78790 üzenetére
Igaz nagyon ritkán használom hangszóról, de nekem nem tűnt fel, hogy halk lenne. Lehet, hogy a tied "elfáradt" már?
(#78789) HSM: én általában a jobb oldali USB-be teszem a vezetéknélküli egér+bill vevőjét, mivel azt vettem észre, hogy ha hátra teszem a dokkolóba, sokszor nem érzékeli a billentyű lenyomást vagy egér mozgást.
(#78770) nekem se zavaróan hangos, de szeretem a csendet, és már hozzászoktam
(#78775) thgergo: köszi, ezek elég jó tapasztalatok! Amit én beletennék, az 45W-os 6MB cache-el rendelkezik, s nem is menne konstans 100%-on. Tehát a tapasztalataid alapján képes kezelni, már ha a feltüntetett hőfokok terhelés alattiak
Egyébként diszkrét, és integrált grafikás változatból is van egy hőcsöves, teljesen réz, vagy két hőcsöves, réz/alumínium hűtő is. Egyébként utóbbi is réz lamellákkal rendelkezik, a különbség a ventilátor gyártójában keresendő: előbbi Toshiba, utóbbi Furukawa Integ. Ez a különbség egyébként T400-nál is megfigyelhető: [link]
-
HSM
félisten
válasz
Grafirka #78746 üzenetére
Ésszel használva a T420-ast egy jó 9 cellás akksival sem lehetetlen a 7-8 órás akkus idő.
Persze, sok múlik rajta, mire és hogy használod akkuról.
Az 1600*900-as panelt utólag is bele lehet tenni, panel+kijelző kábel kell hozzá. De egyszerűbb egyből azzal megvenni. Szokott lenni olyan eladó amúgy.
-
TOZ
addikt
válasz
Grafirka #78711 üzenetére
A többiek már megmondták, de tennék hozzá én is. Igaz nalunk L szeria a standard...
Nekem még anno L420-bol jutott (lassan több mint két éve), vannak akik L430-at használnak (még elmegy), de a 440-ektől sikítva menekülne mindenki. Még az IT is elismeri, hogy nem egy jo konsturkció a 440-es szeria.
Én viccesen (félig komolyan) mondtam is nekik, hogy mentsenek egy 420-ast, ha esetleg megáll a mostani, mert tökönszúrom magam, egy 440-as. Főleg, hogy én csiklópárti vagyok. Nincs középső gomb.... áááá. -
Dare2Live
félisten
válasz
Grafirka #78711 üzenetére
Nálunk már ~1éve T440re megy a csere. Borzalmas. Tökéletesen illik rá a gagyi szó + csodás anomáliák forrása.
Eközben feleségem hozza haza minden nap a HPját hihetetlen mennyivel igényesebb, minőségibb.De héten megjöttek az első T450ek. Még nem néztem meg de ha jól láttam világít a Thinkpad I pontja.? Van előrelépés....
szerk: Feleségem panaszkodott, hogy T400unk lassu, kipróbáltam igaza volt, pl egy 720Ps! youtube is szaggatott, böngészés akadozott.... 2h viruskeresés, tesztelés után rájöttem, hogy vmikor felment az új power manager és lowestra rakta a CPUt akár aksin van akár töltőn.
-
válasz
Grafirka #78460 üzenetére
Ezekre nem igazán fogok tudni válaszolni, lévén játszani nem szoktam rajta, HD filmet se néztem rajta még szerintem az életben soha.
Régebben játszottam rajta 1-2x, mikor az irodában LAN partit csináltunk, de se a Battlefield 1942, se a C&C Generals nem igazán az a kaliberű játék, ami meghajtaná.
Az én gépemben 7200-as vinyó volt, illetve még meg is van, most azt használom külső backup vinyónak. Semmi különösebb problémám nem volt vele, csak gyorsabbat akartam. Ezért lett a csere SSD-re, plusz tettem még bele +ramot, de őszintén szólva azt is elfelejtettem már, hogy mennyit. Talán +4-et, ha lényeges holnap megnézem az irodában. De lehet hogy beírtam ide a topikba is. -
-
Cold5
senior tag
válasz
Grafirka #73780 üzenetére
Sajnos én is így jártam, egy X220 clean installal. Felraktam a systemupdatet és rengeteg hiba volt.
Felrakott mindent, csak nem ment... pl.: Bluetooth Kurbis BT - Thonet & Vander hangfal, automatikus feltelepítette az illesztőprogramot mikor csatlakoztattam hozzá, most semmi. Kézzel kellett felraknom a Lenovo oldaláról egy másik BT drivert.
-
Tim82
félisten
válasz
Grafirka #73775 üzenetére
De, szintén egy régebbi OSD verzió. Hotkey Features Integration pakk tartalmazza, az oldal alja felé vannak a korábbi verziók.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Suzuki topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest