- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #79992 üzenetére
Silent is gold
Nekem 250-es ssd volt az x200-ban, most kicsit áttértem a sötét oldalhoz, elitebookot használok. Itt már lenne hely hdd-nek is de nem kell, nekem többet ne kattogjon a fülembe semmi. Ha nem lenne elég vennék 500-ast, ottrohadjonmeg', úgyis elmegy valamire az ára.
-
bluekoli
tag
válasz
metal01 #79991 üzenetére
A RAM-ot nem tudom egyelőre, hogy szeretném-e még bővíteni, de a lehetőségét fenn szerettem volna tartani. Az SSD-t kétfelé partícionáltam 100GB a rendszernek + a maradék adatoknak. Luxusnak tűnhet valóban, de külföldön dolgozom és legalább ennyit meg szerettem volna engedni magamnak, mivel nagyon utáltam már a lassú pörgő, kattogó HDD-ket. Egyáltalán azt, hogy I/O műveletekre kelljen várni. Plusz tovább is bírja az akksi és nem kell aggódnom, ha működés közben hurcibálom a laptopot (nincs mozgó alkatrész).
Dying_starnak igaza van
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #79994 üzenetére
Eljön annak is az ideje, hogy több terrás SSD-ket teszünk majd a gépbe.
Egyébként valóban nem sok értelme van már a vinyóknak. Egy izmosabb proci és 8-16 giga RAM mellé már vétek vinyót tenni. De azért én még biztos nem adnék pl. 120k-t egy 1 terrás SSD-ért.
-
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #79992 üzenetére
Adattárolásra kicsit luxus az SSD szvsz
Nekem bőven elég a 120 giga is plusz caddy-ben egy 1 terrás WD vinyó.
-
-
bluekoli
tag
válasz
metal01 #79987 üzenetére
Köszi, ez alapján valóban svájci!
@sutszi: a mikrobot.hu -ról rendeltem, 67900-ba került, de szinte újszerű állapotban van. Vettem még bele a 2x2GB RAM helyett 1x8GB-ot (16k). A 320GB-s gyári HDD helyére pedig egy 500GB-os Samsung SSD került (56k). Így szummában 140k-nál járok, de cserébe van gyors és jó minőségű gépem.
-
metal01
őstag
válasz
bluekoli #79986 üzenetére
FRU alapján lehetne megmondani pontosan, ami a billzet alján van. De a gép serial száma alapján is ki lehet okoskodni (ha az eredeti billzet van benne). Ha ide beírod a serialt akkor a garancia időtartam mellett elvileg a gép lokalizációját is megtudod.
Szerk.: A serial a gép alján van.
-
bluekoli
tag
Most vettem használtan egy Lenovo T420-at. Teljesen elégedett vagyok vele. Egy kérdésem van, meg tudja valaki mondani, hogy ez milyen billentyűzet? T420 bill.
-
pippin12
tag
Én bevilagitás és/vagy glow mentes ips-t még nem láttam..
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék T430-hoz 9 cellás gyári akksit venni. Találtam is egyet itt aprón, használt, gyári és 6%-os az elhasználódása. Szerintetek megér 15k-t? Vagy nézzek Ebayről inkább szerintetek? Ilyen ár körül elvileg már kapni új gyári 9 cellásat Ebayen, ahogy néztem.
-
DarkChild
senior tag
A Photoshop nem komálja a VGA-dat.
A VGA driverét frissíteni kellene a legújabbra (vagy legalábbis újratelepíteni), ha ez sem segít, akkor a PS menüjében Edit » Preferences » Performance » Graphics Processor Settings rész » Advanced Settings gomb » a megjelenő ablakban pedig a Drawing Mode-ot átállítani Basic-re. -
-
Az én laptopom is ráz (T431s) az irodába de nem vezeték probléma, hanem parketta
... ahogy mászkálok feltöltődök és kisülök éppen mikor min (kilincs, radiátor, laptop
)
-
Tim82
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
totron #79968 üzenetére
Legutóbb ügyfél gondolkozott miért nem ad képet a gépe. A töltőn konkrétan lógtak ki a vezetékek, és hát pár bzzz és kézcsókom.
Mindig vannak érdekességek.bajuszati: Volt ilyen konfig gyárilag, de találni tuti nem fogsz egyben. Legózni kell, főleg, mert eddig 2 IPS-t láttam gyárilag x220-x230 vonalon ami még nem volt cseréltetve, mindegyiknek baja lesz. Venni kell egy simát aztán ízlés szerint tenni bele ram-ssd-kijelzőt. i7-et megint szép reményes találni, de értelmét nem sokat látom az i5 is túlontúl erős ekkora géphez.
Szokásos X betegségek vannak, műanyag legyen jó rajta és kb ennyi.
-
bajuszati
tag
Sziasztok,
x220-at tervezek venni, mert a T500 már csak nyűg (túl nagy).
(IPS kijelző, ssd, i5 vagy i7)
Mire érdemes odafigyelni a típusnál?
köszi
-
totron
addikt
válasz
Tikakukac #79967 üzenetére
Cseréltem tápkábelt, ez már valós földelt és szerettem volna, ha ez legalább részben segít a kijelző vibrálásán. Nem tette. Azt nem értem, hogy a másik, laposdugós kábel tápba csatlakozó végén ugyanúgy a 3-as felállás van, csatlakozóba belenézve látszólag a földelés is be van kötve, persze lehetetlen, hogy az ott funkcionáljon, ha már eleve a konnektornál elvész ennek lehetősége. Nem is értem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #79964 üzenetére
Pszihonaranc: Hálózat. Hogy az adott konnektort mire kötötték, hova megy a föld és később még mi lett ráaggatva azt majd ő megnézi. Annyira nem lenne bonyolult egy fázis-nulla-föld bekötés de sokszor ráz a víz meg a bojler, mert elkottázta az okos. Műszerrel elég gyorsan meglesz.
totron: Toshibán kívül egy ideje már nem nagyon látok nem földelt dugós töltőt. T500-hoz nem ilyen járt, az cserés.
-
totron
addikt
válasz
Pszihonaranc #79962 üzenetére
Ez idegállapottól, fáradtságtól is függ, meg hogy mi van rajtad, hogy mikor és hol keletkezik észlelhetõ átütési pont. Az én tápom tápkábele nem nagy, kerek, földelt dugó, hanem lapos. Nem tudom eleve ezzel gyártották-e (T500), létezik, hogy igen? Itt maga a laptop nem ráz, de ha nem asztalon van használva csakis fémtálca-alátéttel indítom el, na az viszon már csíp, de csak ha a herém ér hozzá, egyéb felületeken nem.
-
HSM
félisten
válasz
Pszihonaranc #79964 üzenetére
Neked se jó meg a gépnek sem. Sanszosan a konnektor lesz a hunyó, esetleg a hosszabbító, ha használsz olyat.
Villanyszerelni a nagy valószínűségű esetben a földelést kell majd a konnektorba. -
Pszihonaranc
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #79962 üzenetére
Egy jó villanyszerelő csodákra képes. A rossz is, csak azok a csodák nem tetszenek majd.
-
Pszihonaranc
senior tag
Most például megszűnt ez a jelenség, pedig gyakorlatilag nem változott semmi azóta. Ugyan azon a helyen van, ugyanabba a hálózatba bedugva.
Mi tévő legyek? Hogyan tudnám orvosolni a problémát? -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #79959 üzenetére
Konnektor error lesz erősen gyanús.
-
soldi3r
veterán
válasz
Pszihonaranc #79959 üzenetére
Nem. Le kene foldelni rendesen.
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy ráz a gép alja a jobb, és bal felső sarokban, a dokkoló csatlakozójánál, valamint az ujjlenyomat olvasónál ?!
T420sKösz!
-
mutyuru
aktív tag
válasz
FoxiestFox #79949 üzenetére
Hello Dying star. A vas egy Thinkpad 430 (23445).
M -
Az-X
őstag
Az X220-asomon Win10 alatt a Photoshop CS6-osban a szerkesztett kép műveletek közben villódzik. Pl kijelöléskor, vagy fényerő állításkor... De csak a kép, a program ablak többi része nem. Tapasztalt valaki hasonlót? Videokártya driver lehet a ludas?
-
Francia91
veterán
válasz
Razermazer #79951 üzenetére
2x4 Gb fog csak menni a gépedben, 1x8 Gb nem
-
Razermazer
őstag
Szakik sziasztok
Kérdésem a következő 1 darab 8gb-os mindkét oldalán 8 chip kiosztású memória sk hynix gyártmányú 2rx8, egyedül menne egy t500-ban? esetleg ha mellette lenne egy 1 gb-os samsung elfogadná őket párban?
Vagy a chip limitációja csak 4gb-os modulokra szól, és összesen 8gb-ra?
Perpill most tudnék váltani 16gb-ra 2x8gb kiszerelésben, azt tudom, hogy ennyit nem kezel le a T500, nem is hozzá lenne(majd másik gépbe) de míg megvan legalább az egyik modult feltudnám használni, ha lehetséges.
Variált már így valaki volt tapasztalata ilyen modulokkal?
Megköszönném az infot mert lecsapnék a 16gb-ra minél előbb alkalmi vétel lenne. -
-
mutyuru
aktív tag
Hello!
Van olyan, aki használ thinkpad notin Linuxot? Fontolgatom az ubuntu kirprobalasat.
Van tapasztalatotok mire kell oda figyelni?Udv,
M -
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #79940 üzenetére
Ja nem, 1.4 bocsi, az 1.3b-nál az uncompressed muzsika volt a lényeg. 2010-től már 1.4-es a legtöbb noti. Na ott már kimegy. A mocsikkal szokott a gond lenni, ott pölö dellnél is 2711-ben csak DP-n ment ki a 2k, mert a hdmi az 1.2 volt csak rajtuk.
Gondwana: Jó a kérdés, azt nem néztem soha.
rgeorge: HDMI és 1.4 rosszul emlékeztem. DP az kicsit kacifántosabb mert ott van még több fajta.
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #79936 üzenetére
Alapból csak 60hz-es, de megy rajta szépen a 72 és 50hz, persze, saját felelősségre, ha ráerőszakolod. Nekem ez fontos filmezni, normális legyen a lejátszás.
Nem volt nekem sem elsötétülős, egyszer sem csinálta vagy egy éven keresztül, míg az asztali 290-es Radeonomra lett kötve. Utána viszont IGP-s T410-el és IGP-s T420-al is csinálta, dokkról is és gépről is.
Passzolom, én kábelre gyanakszom, az lehet nem 100%-os minőségre, esetleg valami asztalkezelési dolog, hogy ugye a Thinkpadokban van belső monitor. Aztán a fene tudja. Amúgy maximálisan meg vagyok elégedve a monitorral. Mondjuk mint minden más normális monitor, egy kalibrálást megérdemel, úgy tudja igazán hozni, amit kell neki.
Szerencsére ez a dolog egyáltalán nem befolyásolja a mindennapi használhatóságot. Napi átlag 6-8 órát megy a gép, és csinálja 2-3 naponta egy pillanatra, nagyobb bajom ne legyen soha. -
HSM
félisten
válasz
metal01 #79934 üzenetére
A TN fő baja, hogy TN. Nekem is olyan színvilágú volt, mint az utána lévő IPS, mégsem sírom vissza.
Nekem is szépen megy T420 IGP+Dokk+DP-n a P2414H. Még a 72 és 50hz-et is ki lehetett végre erőszakolni az Intel driverből.Amúgy annyi baj van vele, hogy mondjuk heti 1-2 alkalommal (marha ritkán, szerencsére) egy pillanatra elsötétül a kép. Érdekes, hogy korábban nem csinálta, míg asztali VGA-ról hajtottam. Mondjuk ezer+1 oka lehet, a lényeg, hogy bőven jól működik. Érdekes, hogy a T410-nál is csinálta, és közvetlen a gépbe dugva is csinálja.
-
metal01
őstag
Őt cserélem
8 éves monitor és még mindig bírja. Csak nekem már nem elég. Viszont TN-hez képest iszonyat szép színei vannak.
-
compass
csendes tag
Sziasztok! W500-at használok LGP WUXGA panellal és szeretném upgradelni LED háttérvilágításra.
Elég zavaró hogy időbe telik míg teljesen kivilágosodik ha visszatér standby-ból és eléggé sárgás már a színe.
Ezt találtam a neten, szerintetek összehozható és vajon a fényerőszabályzás is működne ? -
metal01
őstag
-
metal01
őstag
2504-es dokkoló (Még az IBM logós) L412-es TP-vel működik? Ha jól olvastam csak az audio portok nem támogatottak, a többinek mennie kellene. Vagy milyen dokkoló kell az L szériához?
Más:
T420-hoz (1600x900) szeretnék külső monitort venni. Csak IGP van a gépben. Dokkolón keresztül kötném a monitorra. Egy Dell P2414H IPS FULL HD monitort néztem ki hozzá. Működne rendesen ez a páros? Illetve DP vagy DVI porton lenne érdemes összekötni?
-
törölt tag
válasz
Chaser #79919 üzenetére
Köszi a segítséget. Végül az "aply" gomb segített. Aztán telepítéskor először töröltem,majd mint új meghajtóként tudtam rá telepíteni. Már csak a drivereket kell visszapakolnom rá,aztán kész.
Viszont, 2x2 gb memóriával van a gép, de mikor kicseréltem az egyiket 4 gb-ra,akkor a win7 nem indult el, megfagyott az elején,még a szines kockánál. Vissza tettem a 2gb-ost,akkor meg hibátlanul,bootolt.
Lehet,hogy ez szédítette meg az elején is a telepítést meg az ssd-? ? ?
Mégegyszer köszi a segítséget. -
-
Chaser
legenda
válasz
#46129152 #79915 üzenetére
Jutottál valamire?
totron Intel vga-val, yt és durva flash oldalak nélkül simán, ennél a gépnél nem is nagyon kell tp fan-t használni. Bios verziótól biztos függ a ventiszabályzás. Cpu nálam alul van feszelve, de anélkül sem kapcsol be ok nélkül a venti. Meg 1-esen nincs hangja se, szóval kapcsoljon ha akar. Lehet nálad pörgeti valami a cpu-t a háttérben, ha nem néztél volna rá érdemes ott kezdeni.
-
totron
addikt
Szeretném azt megosztani veletek gazdagítva a topik tapasztalat-bázisát ezzel, hogy a touchpadhoz tartozó 2 gomb közül a jobb sokkal simább, selymesebb, mint a bal, pedig a balon sincs karc.
Úgy tűnik, nekem hamarabb bekapcsol a hűtés, mint amit pl. Chaser tapasztal, ő egy átlagos netezésről, azaz kvázi terheletlenségről beszél. Mi van olyankor, ha tehát hamarabb kapcsol be, de nem szorul tisztításra, sem pasztázásra a rendszer? Milyen hőmérsékletű szobában melyik Windows-szal, hányas SP-vel, milyen böngészővel, melyik weboldalt megjelenítve, milyen szoftverek esetén jelentkezik a választóvonal? (T500) Csak hogy egzaktul összevethessem már.
-
Chaser
legenda
Ha jól raktam össze w7-et akart telepíteni, a hdd-n van w10 ami működik, de az nem most települt. És az alatt sem életképes az ssd. Persze lehet partíció gond, de azt win telepítő megoldaná. Hátha ráles easeus-szal, az rendbe rakja gyorsan ha ilyen gond van.
Kis help hozzá neki. Delete partition, aztán format, kb ennyi. Ha ezután sem működik vissza az eladónak.szerk: 69pablotaxi Ez a sw. Elvileg w10 ready is.
-
Chaser
legenda
válasz
#46129152 #79904 üzenetére
Nagy eséllyel meghalt. Ha tudod nézd meg mobilrackben, de sztem elszállt az elektronikája. Ezért nem látja telepítésnél a win/hibásan látja. Ha jól értettem hdd-ről futtatva a rendszert sem lehet vele file műveleteket végezni.
Rálesnék pl easeus partició managerrel. Win alól is megy, free.szerk: Pontosabban mondva gyári hibás volt, meghaláshoz először jól kellene működnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest