- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
isukim
csendes tag
válasz
FoxiestFox #79690 üzenetére
Igen, értem! De ha lenne a "bóvitó" melletti lukon valami kioldógomb-féle, fel se tettem a kérdésem/képet...
Próbaképpen beraktam egy Expresscard-utánzatot, "beesett"... Ráadásul kétszer olyan vastag...Egy újszülöttet minden izgat: engem a kékgomb! Mert csak Thinkpadokon van, sehol másutt. Te vén vagy ebben hozzám képest, de a szöveged alapján tuskó is. Nincs harag?
-
isukim
csendes tag
Még egy kép, amire szeretnék választ kapni:
A többire meg utánanézek, köszönöm.
-
válasz
isukim #79678 üzenetére
Nem hiányzik belőle semmi. Az egy foglalat. Érted, bővítő. Tehetsz bele dolgokat. Kártyákat.
Például USB 3 kártyát, vagy eSata-t, hangkártyát, hálózatot, 3G-t, stb.
Nézz már utána kicsit annak a gépnek, amit megveszel... Thinkpad T500 User Manual, amire keresni érdemes.A kék gomb nem csinál semmit. Már nincs hozzárendelve semmi, de ha nagyon ki akarsz rá konfigurálni valamit, registry tweakeléssel megteheted, volt róla szó a topikban többször is (mindenki rendkívül vonzódik ahhoz a kék gombhoz, nekem még nem jutott eszembe megnyomni sosem.
), a kereső megtalálja neked.
-
-
isukim
csendes tag
válasz
FoxiestFox #79674 üzenetére
Sejtettem...
-
-
isukim
csendes tag
Ja és a lenti kép rendben van? Nem kene benne lennie valaminek?
-
metal01
őstag
válasz
isukim #79670 üzenetére
Ha van recovery partíció, akkor a gép indulásakor lehet vele "gyári visszaállítást" csinálni. Ha Windows alatt fel van telepítve a Thinkvantage Toolbox, most már Solution Center néven fut (ezek rendszerdiagnosztikai szoftverek, valamint csomó infót adnak a gépről), akkor ezt indítja el.
-
isukim
csendes tag
Mi az a kék gomb a ThinkVantage felirattal? Megnyomon, nincs semmi látható reakció...
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
isukim #79664 üzenetére
Ha fel van telepítve a Switchable graphics driver és a BIOS-ban is úgy van beállítva, hogy az OS döntse el, melyiket használja, akkor a Power Manager eszköztárára jobb egérgombbal kattintva tudsz váltani performance (HD3650) és energiatakarékos (GMA 4500MHD) üzemmód között.
-
válasz
isukim #79664 üzenetére
Töltsd le a Switchable Graphics Driver-t.
-
isukim
csendes tag
T500, Win7 64bit
Hogy lehet váltani a videokártyák között?
Nagyon láma vagyok, és megköszönném a válaszokat. -
DarkChild
senior tag
válasz
Tikakukac #79655 üzenetére
Mostmár szinte biztos, hogy az SSD "pukkant" el. Downgradeltem a BIOS-t egy korábbi verzióra, meghajtót betettem és azonnal dobta is a 2101-es hibát.
F*sza, különösen, hogy 2242-es méretű meghajtóból alig van választék -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #79658 üzenetére
Viszont mégis a segítségeteket kérném: azért akartam csökkentett módban indítani, mert a Hamachi-t akarom letörölni, de valamiért nem tudom. Uninstall közben megáll, lefagy. Mármint csak a Hamchi telepítő, nem a gép. Csökkentett módban viszont nem lehet törölni, mint azt most tapasztaltam, mert nem fut a Windows Installer vagy mi a fene. Van ötletetek, hogy a csudába töröljem le? Újra kéne telepítenem.
-
Gabesz87
veterán
T400, Windows XP. Kérdés: hogy a fenébe tudom csökkentett módban indítani? Mert bootoláskor hiába nyomom az F8-at, nem használ. Egyszer még valami ERROR-t is kiírt (azt hiszem Error 0210:Stuck Key 42), aztán F1-re bejött a Setup. Meg is ijedtem.Sikerült! Meg kellett várni, amíg eltűnik a Thinkpad logó, és utána nyomni az F8-at.
-
...negyedik éve használom a fent említett ADATA-t, semmi bajom nem volt vele. Sőt, már szét is szedtem mert 7mm-est kellett "faragnom" belőle, de teszi a dolgát. Ezek szerint nekem szerencsém lehetett vele??
-
DarkChild
senior tag
Üdv! Valaki találkozott már itt 2101: Detection error on SSD1 (M.2) hibaüzenettel...?
Az X240-esem tegnap produkált egy kékhalált, majd restart után ez a hibaüzenet fogadott. Rágúgliztam, de teljes sikert garantáló választ nem nagyon találtam: van akinek sikerült egyszerűen meggyógyítani, valakinél még alaplapcsere sem jelentett megoldást...
Ami engem illet, én BIOS resetet nyomtam rá, majd a meghajtót is kiszereltem és megtisztogattam, visszahelyeztem, de semmi sem segített - abszolút nem látja a drive-ot. Többszöri kikapcs-bekapcs sem használt, egyetlen alkalommal sem bootolt be a hibaüzenet megjelenése után a gép
Valamelyikőtök errefelé látott már ilyet és sikerült valahogyan megoldani a problémát...?
A gépen a legújabb BIOS van, de most arra gondoltam, hogy meg kellene próbáljam downgradelni egy korábbi verzióra... Jövő héten meg valami M2 > USB konverterrel kipróbálom, hogy nem-e döglött meg valóban az SSD, bár azt kicsit furcsállanám, mivel eddig teljesen hibátlan volt a HD Sentinel szerint és még alig múlt 1 éves. Egyébként A-DATA Premier Pro SP900 128GB M.2 2242 van/volt benne.
Szóval, valakinek valami ötlet...? -
sss
őstag
Kínában gyártják azt is, csak akkor nem kell rá két hetet (de volt hogy 40+ napot) várni.
-
-
sss
őstag
Ha esetleg lenne vkinek eladó gyári, jó állapotban lévő akkuja x61s-hez, vagy tudja honnan szerezhető be a írjon egy privátot legyen szíves. (Már nem is tudom hanyadszorra futok neki a dolognak.)
Ilyen 12-13k körül láttam utángyártott, de korrektnek tűnő akksikat Bp-n, csak az egész gép sem ér ennél sokkal többet, kérdés, hogy megérné-e. -
Tim82
félisten
válasz
Rederik #79637 üzenetére
A laptop windows 8 pro-val lett szállítva, nincs recovery lemezem
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy garancia ideje alatt egyszer kérhetsz térítésmentesen recovery DVD-ket a márkaszervíztől. Nem biztos, hogy azonnal kapod meg, korábbi esetekből 1-2 hetes átfutási időkre emlékszem. Smartservice és Delta Kft. pl. hivatalos Lenovo szervíz, náluk megérdeklődheted.
Jól értem, hogy egy windows 8 pro telepítő lemezről a kiolvasott product key-t használva legálisan telepített lesz ismét a gépem?
Utána ezt is tudom windows 10-re frissíteni ingyen?
Tudomásom szerint igen.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Lenovo W540-es recovery kérdésem lenne. A recovery partíció le lett törölve (elbénáztam). De most újra kellene húznom a gépet.
A laptop windows 8 pro-val lett szállítva, nincs recovery lemezem, de a product key-t ki tudom most is olvasni, gondolom BIOS-ba mentve.
Jól értem, hogy egy windows 8 pro telepítő lemezről a kiolvasott product key-t használva legálisan telepített lesz ismét a gépem?
Utána ezt is tudom windows 10-re frissíteni ingyen?
Köszönöm a válaszokat!
-
Hatvan9
senior tag
válasz
tothjozsi96 #79635 üzenetére
Dettó, nálam is ugyanez, na erre én is kíváncsi lennék.
-
Egy kérdés.
Skype-on szoktam videóhívásban beszélni, és lenne egy problémám.
A kép nagyon fényes szokott lenni, egy idő után megjavul és utána megint nagyon fényes.
Én egy T400-as gépet használok.
Van erre megoldás vagy így kell elfogadni?
A Skype-ban már állítottam az autobalance-t meg ilyen whitefocus is van.
De ha kikapcsolom akkor egy 10-20 mp múlva szó szerint elfeketedik az egész kép, amit vesz.Valami ötlet esetleg?
-
Tim82
félisten
válasz
MasterHUn #79629 üzenetére
A szerkesztésemet is olvasd el az előző hozzászólásomból.
Ami biztosan kell neked, az az Audio, a Bluetooth & Modem (vagy csak Modem, ha nincs BT a T40-edben), a Chipset, a Video driver, az UltraNav, az Ethernet, a WLAN (itt nem linkelek, mert nem tudom, melyik wifi modul van a T40-edben - volt vagy 3-4 féle, az előzőleg linkelt oldalon megtalálod).
Ami jól jön még, a régi Power Manager, a Hotkey Features.
Ha nagyon nem megy valami, akkor az Ethernet driver leszedése és mazzagosnetre
kötés után próbálkozhatsz azzal, hogy a System Update szedje le a dolgokat, de tekintve, hogy Lenovóék gyakorlatilag megszüntették a 2009-2010 előtti gépekre az érdemi támogatást, jó eséllyel nem fog működni.
Mindegyik mostani hivatkozás az előzőleg hivatkozott oldalról származik - ha valamiben nem vagy biztos, ott megtalálod a hozzájuk kapcsolódó dokumentációkra mutató linkeket ("Readme"-k), illetve kérdezz. Kissé régen volt, hogy utoljára XP-t telepítettem ilyen notikra, szóval kopottak az emlékeim, de próbálok segíteni.
simonjoe: megbeszéltük.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterHUn #79627 üzenetére
Mondjuk fent van két megadható szűrőfeltétel, "Category" (úgy is mint mihez (hang, VGA stb.) keresel drivert) és "Operating System" (úgy is mint milyen operációs rendszerhez).
Ja és ezek első körben tömörített, önkicsomagolós állományok, a C:\DRIVERS\... alá csomagolják ki magukat különféle könyvtárakba, onnan kell telepítened őket.
-
MasterHUn
senior tag
valaki help. már ott tartok hogy szétverem..... thinkpad T40 32bites xp prof sp3 kérnék hozzá egy normális driver packot
-
Az megvan, h nem mindig a drága a jó??!!
Ez itt a tökéletes példa. Sajnálom a történteket és a kollégát, de itt ennek a fórumnak talán pont ez a lényege, h egy "járt" utat világít meg. Persze ez csak egy vélemény, és mint tudjuk a vélemény olyan mint a férfi hátsó, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #79502 üzenetére
Ezt inkább ne.
-
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos beadta az akksim a kulcsot es vennem kell egy ujat.
Lenovo T430-hoz keresek lehetoleg gyari akksit.Volna tippetek hol keressek?
Udv,
M -
Sawyer_
tag
Sziasztok! A notebook.hu most akciósan kínálja a Lenovo Thinkpad S540-et. Nagyon jó gépnek tűnik, de nem tudom, hogy házilag lehetséges-e benne a merevlemez cseréje garanciavesztés nélkül. Tudtok ebben segíteni? Bonyolult a szerelés? Illetve külföldi tesztek írtak Wifi problémákról is, ez jelentkezett itt valakinél?
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #79619 üzenetére
basszus nem igaz, h nincs három ezer forintod egy normális keretre
Az megvan, hogy 8-9k-s keretről van szó?
Azért a Raidsonic talán arrébb van a nemnormálistól.
Ráadásul elvileg szabványos már a történet, szóval működnie kellene.
Payskin: ha úgy, hogy megy a gép, kioldod, majd visszatolod a keretet a vinyóval együtt, akkor mi történik?
-
Payskin
tag
Sziasztok!
Látom, visszatérő téma a fórumban, hogy az eredeti HDD-t SSD-re cseréljük, a HDD meg költözzön az ODD helyére. Nálam is ez a helyzet, a masina egy T420, az SSD-vel nincs is gond, a HDD viszont nem akar működni az ODD helyén. Igaz, nem "hivatalos" beépítőkeretben lett berakva, hanem egy ICY BOX IB-AC642-ben (ezt hozta a rendszergéza, hogy ez kompatibilis lesz a T420-szal is). Ránézésre SATA-csatlakozók stimmelnek, a keret kap is áramot, mert bekapcsoláskor/újraindításkor felvillantja a LED-et, csak éppen a merevlemez nem jelenik meg a Windows 7-ben, de se híre, se hamva. BIOS-t néztem, ott sem jelenik meg, átfutottam a beállításokat, de nem találtam erre vonatkozó opciót.
Nincs véletlenül ezzel az ICY BOX dologgal valakinek tapasztalata?
-
martoslaci
csendes tag
válasz
FoxiestFox #79602 üzenetére
Kösz!
-
Hejja1234
tag
Sziasztok,
kaptam egy T410 (Type:2537Y1M) notit. Hogy tudok legegyszerűbben 100%-ra megbizonyosodni arról, hogy van-e benne Bluetooth?
8.1-es win van rajta, de sehol BT-re utaló jel (pl. eszközkezelő), se driver.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok IBM thinkpad T40 hez kellene nekem win7 32bit hez audió driver, vga driver nem találtam a neten.viszont ha nincs akkor hogyan tudnám megoldani hogy hangra késztesem?
-
-
Tim82
félisten
válasz
martoslaci #79601 üzenetére
-
válasz
martoslaci #79601 üzenetére
Nézd, attól, hogy egy Thinkpaden elállítottál egy programot, a kérdés nem a Thinkpad topikba tartozik...
-
martoslaci
csendes tag
Jó estét Mindenkinek!
Totalcmd 5.51 van a T41 laptopon. Akaratlanul mellényomtam valamit, amitől a Total Commander bal oldali fájl ablak függőleges görgetője alulra került, a fájl ablak fejlécében a "Név-Kiterjesztés-Méret-Dátum" nem állítható. A jobb oldali fájl ablak, és annak fejléce nem változott. Az lenne a kérdésem, hogy van e valamilyen default lehetőség az eredeti állapot visszaállítására? Újratelepítés után is ez a jelenség van.
Előre is köszönöm, ha célravezető tanácsot kapok: martos laci
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Netfone
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest