- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Poco F7
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 16: önfejlesztés önfotós oldalon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Nolta #124191 üzenetére
Gondolom a kábelben lehetett az ellenállás, ami nincs meg az új kábelben. És így nem tudja érzékelni az ellenállás értéke alapján, hogy melyik teljesítményű az.
De jogos kérdés, mit jelent az egy idő után? Minden bekapcsolás után egy kis idő múlva popup vagy egyszer csak rossz lett?
-
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Thinkpad P51 négyzet alakú tápcsatlakozója megsérült. Kicseréltem a kábelt az eredeti töltő az maradt. egy idő után a bootolásnál kiírja: An unknow adapter is connected to the system to use AC power please wich was shipped with system. Tölteni tölt csak kicsit lassabban. -
válasz
metal01 #124184 üzenetére
A korai p50-esekben világos zöld pad volt fólia nélkül, és jókora szopás volt szerelni, volt hogy féltem hogy eltörik az ssd.
Később jött a szürke fóliával, és azzal semmi gond.
A későbbi gépeknél is, ahol szürke van az alaplapra ragasztva gyárilag vagy a gpu ramokon , az mind fóliás, a rózsaszín és a világoszöld csupasz. -
metal01
őstag
Ha elolvastad volna a kérdést figyelmesen, akkor látod, hogy számomra is az a logikus, hogy le kellene szedni róla. A p51-et dobozosan vettem, azaz zsír újan. A gyári ssd keretben sincs leszedve. Sőt, a haveromat megkértem, hogy a p50-es laposában nézze már meg a gyári keretben lévő ssd-nél hogy mi a helyzet, ott sincs leszedve. Így szvsz a kérdés jogos. Csak véleményt szeretnék kérni, főleg azoktól a fórumtársaktól, akik gyakran szerelgetnek ki-be ilyet.
-
metal01
őstag
Üdv!
P51-es laposban az m.2 ssd beépítő keretében van egy szürke gap pad (thermal pad). Mindkét oldalán van fólia. Ezeket el kell távolítani? A gyárin rajta van. Egy másodlagos ssd-t tennék bele a gépbe és a rendelt keretben is van gap, azon is mindkét oldalán fólia.
A logikus az lenne, hogy levenni a fóliát, de a gyárin is rajta van/volt alapból. A neten sem találok egyértelmű választ.
-
válasz
Gerr0XL #124118 üzenetére
Saját magadnak kell megvenni a munkaeszközt? Térítik ezt valamilyen formában? (csak azért kérdezem kell-e számla)
Az adott két gép esetén valószínűleg a ház ugyanaz. Szerintem a 80 ezret nem éri meg az Inteles felára, semmivel sem gyorsabb (125U van benne, nem 125H). Van benne 2db ram slot az elődmodell 1 forrasztott + 1 slothoz képest + TB4, az AMD-n csak USB3 van.
Nekem az E14 G6 alsó fele semmivel sem tűnik gyengébbnek a P14s képest, de nyilván a drágább modellben erősített váz van meg jobb anyagok. A zsanér? Fene tudja, de ezt itthon használom, nem munkára. Fele annyit sincs hurcolva meg nyitogatva.
Amiért én új gépet vettem az aprós ajánlások helyett: nem fogok céges levedlett gépért 3-400 ezreket adni egy magánszemélynek (vagy vállalkozásnak), plusz kérdéses a garancia további kezelése is. (igen, TP-nél nem kérnek számlát általában, de ki tudja...)
Egy L14 G4-5 lehet strapabíróbb, de itt a notebook.hu-n rákeresve azért egy 200 ezret rá kell dobni... Ha munkaeszköz és kifizetik vagy leírod adózás formájában, esetleg. Ha zsebből megy a történet akkor felejtős, én nem dobnék rá ennyit, feltételezve, hogy az E-re is 3 év garancia van.
Nekem az E széria mellett szól egy Ideapad-al ellentétben a jobb billentyűzet, jobb garancia opciók, plusz talán a szoftveres támogatás is jobb.
-
-
Sziasztok!
Adott egy HP 2530P amit autódiagnosztikára használtam, valamint amikor hálózatot építek akkor vittem magammal a mérete és súlya okán.
Jó pár évet lehúzott nálam (kb 8) és mára megérett a cserére, mert hiába az SSD normális net sebességet nem tudok mérni a gyenge proci okán (L9600).
Szóval úgy gondoltam váltanék valami frissebbre.
Régebben szemeztem az X250-el, de mostanában már inkább a T460 T470 vagy T480-as notik kerültek a figyelmem középpontjába.
Amit szeretnék, hasonlóan kis méret mint a 2530P (12-14" között) legalább FHD felbontás vagy ennél nagyobb, és dupla akku a hosszú üzemidő okán, és billentyűzet világítás is jól jönne bár ez utóbbiról le tudok mondani, ha minden kötél szakad.
Melyik lehet számomra a jó választás?
Esetleg más ami ajánlott a fentieken kívül?
Illetve ha valaki látott számomra megfelelőt, az privibe küldhetne linket, (hogy itt ne szemeteljünk vele) mindegy, hogy itt az oldalon van vagy valamelyik weboldalon.
Esetleg érdekelhet SSD/RAM nélkül is maga a gép legyen szép. -
Xantomas
őstag
válasz
zsolti75 #124163 üzenetére
Az a baj, hogy amikor rendeltem, volt rá pár napom, hogy szétnézzek, melyiket vegyem. Innen választ nem kaptam, szervizből kb semmi infó nem jött. Pár 14-es váz alját, ami volt a közelben, leszedtük, s ennyi. Ott pl az l14-esben, látszott a bronz menet, a zsanéroknál kiszedett csavarnál, s az réz alapú RF festékkel lefújt belső fém keret. A zsanér környékén fekete volt a váz, amiből arra következtettünk, hogy az bizony ott műanyag. Viszont ezeken a képeken, egyértelműen látszik, hogy hogyan épül fel a belső, hol milyen anyagok vannak.
Ettől függetlenül kézbe véve, használva ez E16 elég merev, s amúgy problémám nincs vele, azon kívül, hogy a nagy Enter mellett horpad, de pont az előbb említett tapasztalat miatt rendeltem meg inkább az E16-ot mint az L16-ot.
-
-
-
válasz
FoxiestFox #124160 üzenetére
Attól függ hova teszik.
A P5X-en is voltak a palmrest részen, azokkal soha semmi gond nincs, mert terhelés sincs rajtuk. De a zsanérnál baj lesz velük.
Mondjuk nem néz ki olyan szörnyen ez az E16, anyámnak simán megvenném, Ő sose nyitogatja. A nem cserélhető bill az nagyobb probléma nekem. -
-
válasz
FoxiestFox #124157 üzenetére
Jaja, ez a divat
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Xantomas #124152 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az infókat.
Jelenleg a G5 fut az L14-ből.Igazából mindegy, csak szemre egy kicsit szimpatikus lett az L. Kicsit úgy vagyok vele, hogy nincs már miért tovább vékonyítani a gépeket, fogyatkoznak a portok, bénábbak a billentyűzetek, a jelenlegi L14 egy kicsit közelebbinek tűnt a klasszikus vonalhoz. (főleg ha a UK piacon beszerezhető jobb házzal)
Az lenne jó, mint régen az R széria. Nem kaptad meg a csúcskiépítést, meg talán nem volt gumírozott a fedlap, a thinklight is csak narancssárga jutott, de amúgy egy teljesen korrekt cucc volt. -
-
Xantomas
őstag
válasz
vicze #124140 üzenetére
Én a jelenlegi (pontosan így is fogalmaztam), azaz T14 G5, L14 G4, E14 G6-ról írtam, amiket most április vége óta lehet kapni. L14 g4 fém keretjén átmegy a csavar, de a műanyag vázba sajtolt levő bronz perselybe megy bele a csavar.
De ha ennyire tudod, hogy bullshit, miért nem reagáltál akkor, mikor két hete felmerült ugyan ez a kérdés?
-
-
gaborbol
őstag
Csinaltam egy videot egy regebbi Lenovo E Vs Lenovo L Vs es az alap Latitude 3510 laptoprol 3 ev utan.
Mind a haromban ugyan az a proci van. Az E es az L egy sokkal jobb gep hordozhatosag szempontjabol, sokkal okosabban vannak megcsinalva, az E is es az L is teljesen hasznalhato arra amire ki lett talava, az L amennyivel dragabb annyival jobb is.
Amelyik laptop lehuz 3 evet ilyen allapotban ennel az ugyfelnel ahonnan mind a harom gep szarmazik azokat bartan merem ajanlani
Kulonben meg nem kell mindenkinek Ferrari, ez a minden fos ami nem uzleti permium mentalitas eleg furcsa, nalam a consumer laptop is lehuz 6-8 evet siman, persze esszel kell haznalni meg az elvarasokat is oda kell pozicionalni. A jovot en sem latom, azt tudom hogy az uj Latitude pont olyan troger mint az itt bemutatott, nem tudom mennyit valltozott az E meg az L.Nem reklamozom a YT csatronat, havi 23k megtekintes korul jar, 2-3 klick mar nem oszt nem szoroz, max ne kattints a linkre.
-
válasz
FoxiestFox #124145 üzenetére
"megyek alapozót és festéket keresni a Praktikerbe"
Képet kérünk! -
válasz
vargas0502 #124141 üzenetére
A video capture driver az nem a video driver.
Szedd le az eggyel alatta lévőt innen.
Video driver IV (TR9397D) for Windows 95/98 - ThinkPad 770És ott virít alatta az OS/2 driver is, az enyémre az fog menni.
Már rendelem is az acetont hogy szétmarassam a trutyit a felszínéről, aztán megyek alapozót és festéket keresni a Praktikerbe -
válasz
vicze #124140 üzenetére
pont
annyi keverés van egyébként a L, E sorozatban, hogy ember legyen a talpán ki követni tudja. (Például a L15 G4 full műanyag, semmi rollcage, van USA szürke verzió ami alu fedlapos, az L14 G4 pedig full alu vázat kapott mint a T). Ezért sem szóltam hozzá, mert bár több tucat ilyen gép volt a kezeim között, a franc tudja épp mit változtatnak a következő generációban. Az E-re pedig rá sem nézek, ezért tapasztalat sincs vele.
És igen, a "fém vázas" sokszor ajánlott Ideapadok Asusok, Acerek többsége pont ilyen. Ez nem jelenti, hogy rosszak, csak az én fejemben a fém váz mást jelent.
-
válasz
vargas0502 #124141 üzenetére
A video és a monitor driver két külön eszköz.
Kézzel válassz ki egy olyan monitor drivert (ha nincs gyári ibm) ami tudja a 1024x768-at.
Emlékeim szerint ilyenkor ki szoktuk venni a pipát, hogy mutassa a nem kompatibilis eszközöket is, és mehet a próbálkozás. -
vargas0502
tag
Adott egy IBM Thinkpad 770-es gép, frissen telepített Win98.
Alapból 640x480-as felbontást produkál.
Feltettem a video drivert innen [link] mégpedig név szerint ezt "Video Capture Driver III (version 0055.11) for Windows 95/98 [PFTW] ".
(Nem hiszem, hogy ez kurta volna el a dolgokat ennyire mert a driver előtt is csak 640x480 volt a...)
Igazából semmi sem változott a telepítés után. Amikor átállítom a képernyőfelbontást a beállításoknál akkor hiába választom ki bármelyeik gyártó úgymond driverét abban az esetben is mindig ezt a rohadt C:\Windows\Inf\Monitor.ini fájlt akarja telepíteni. Megadtam már neki kézből is az útvonalat amit el is tárol de am9kor telepít akkor megint a Monitor.inf-et akarja...
A képernyőfelbontásnál a csúszka aktív, nem szürke de akkor sem tudom beállítani.
A gép tudja az 1024x768-at mert láttam előtte, hogy akkorába volt beállítva.
Futtattam egy diagnosztikát is a BIOS-ból előtte de nincs hiba.
Bocs a noob kérdést, nem vagyok egy nagy Win98 guru,de mi a fenét lehetne még kipróbálni?
Előre is köszönöm a segítségeket. -
vicze
félisten
válasz
Xantomas #124134 üzenetére
"Jelenleg, mind az E, L, T esetében, ahol a zsanér van a vázhoz fogatva, mindegyiknél műanyag, nincs semmi extra merevítés."
Gyakorlatikag fingod nincs mit beszélsz.
Az összes T-nél a belső fém vázhoz van fogatva a fém zsanér. Még LCD oldalon is generáció függő, hogy a LCD fém keretéhez csatlakozik-e a zsanér vagy sem.
L-nél is fém belső váz van, csak E-nél van műanyag belső váz, és csak ott csatlakozik a fém zsanér műanyag, de megerősítette belsőbe. (Nagyobb laptop oldali felület több csavar és átmegy az alaplapon, az extra merevségért.)A tized mimiméteres fém külső burkolatok pedig semmilyen extra merevséget nem adnak, belül ugyan az a műanyag keret van a fedlapban. Konkrétan teljes BS, amit erről írtál.
-
válasz
FoxiestFox #124138 üzenetére
Flex, Idea legtöbb esetben zsanérhibával jön, vagy alaplappal. Legionok is inkább elektronikai szarokkal, alaplap, azon belül is proci vagy VGA chip hibával, webcam problémákkal, néha bill. vagy touchpad, LCD. Döntően ezek. Néha hűtés...
A Business meg nagyrészt alaplap, billentyűzet, webcam, touchpad, alaplapon belül tápgondok, nem kapcsol be, vagy USB-C port problémák. Néha LCD. -
-
Xantomas
őstag
válasz
scarbantia #124135 üzenetére
Van, csak nem annak, aki pl bemegy egy notebook boltba, s azt mondja, hogy neki olyan kell. Max ha kimegy Dél-Koreába, s megveszi a helyi billentyűzetes verziót.
Maga zsanér, az minden notiban, fém. Alu, alpakka, acél, kb mindegy, nem ezek fáradnak el normál használat közben, hanem a vázhoz rögzítési pontjai. Konzumernél általában ha egy meggyengül, dominóként szakad ki a többi, s töri a vázat. A régi rollcage -es vázok ezért voltak jók, mert teljesen eloszlatta a terhelést, nem egy kis területre koncentrálódott a nyíró elő, amivel nyitod a zsanért, s jóesetben előbb indul meg a forgása, mint a váz hajlása.
A Gen5-ös t14 rollcage-e inkább tűnik olyan tessék-lássék megoldásnak.Amúgy, pár évente egy aprócska csepp ptfe-s műszerolaj a zsanérra ezt kb meg is akadályozza, mindegy a gyártó, típus.
#124136 FoxiestFox
Nem lepne meg, ha a zsanér mechanizmus csavarra ugyanaz lenne a biznisz és a csóri gépeknél
Szerencsére nem azElég csak disassembly videókat nézni. Ez E14 zsanér felfekvő felülete kisebb, s csak 2 csavar tartja, plusz az alsó burkolat átmenője. Az L14-é nagyobb, és 3 csavar tartja, plusz az alsó burkolat átmenője.
-
válasz
scarbantia #124135 üzenetére
Ilyen nincs, hogy "műanyag zsanér".
Nem lepne meg, ha a zsanér mechanizmus csavarra ugyanaz lenne a biznisz és a csóri gépeknél.
A takarója lehet műanyag, vizuálisan amúgy, mert annyi, hogy a TP-ken fém a zsanér takarója, consumeren meg nem.Amiben viszont tuti van különbség, hogy a business jobb minőségű kompozit és rollcage vázzal bír, ami normálisan rögzíti a zsanérok csavarjait, consumerben a bénább anyagok miatt könnyebben törhetnek ezek a rögzítések ki az anyagból.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Xantomas #124134 üzenetére
Köszi az infót! Ezek szerint van olyan L-es gép, ami jobb anyagból van és sokkal masszívabb?
"Jelenleg, mind az E, L, T esetében, ahol a zsanér van a vázhoz fogatva, mindegyiknél műanyag, nincs semmi extra merevítés. "
Ha jól értem jelenleg az összes gép zsanérja műanyag? Vagy a zsanér fém, csak a műanyaghoz van rögzítve? -
Xantomas
őstag
válasz
scarbantia #124132 üzenetére
Csak, hogy legyen ellenpélda is, olyantól, akinek közösültek válaszolni a topiklakók, s nem csak a használt, levedlett, cégtől kapott T/P szériára való nyálpolírozás megy.
(akinek nem inge, ne vegye magára)
A múlt héten jött meg az E16-osom, az azt megelőző hetem ment rá keresgélésre, mert féltem mind a T mind az E szériáktól, viszont, bevallom, magán célra, nem akartam 1 misiért venni T16-ot.
Ahol dolgozok vegyesen vannak E, L T X és P Thinkpadek, de többnyire, mindegyik 14-es méretű, 15-16 ritka mint a holló.
Nincs az E14 generációkkal se rossz tapasztalat, teszik a dolgukat, szét nem hullanak, viszont billentyűt már sikerült elhagyni belőlük, de helyén kell kezelni, igazából egy kicsit optimalizáltabb ideapad, de pont elég ahhoz, hogy jóval tartósabb legyen.
L14: bár az E fölé van pozícionálva, valójában, kevésbé merev mint az E az alap PC-ABS vázzal, 16-os méretben pedig ez határozottan ki is jön. A vékony alu alsó vázelem nagyon sokat dob a merevségen, csavarás szempontjából, ugyanakkor, a gépelési komfort az L-nél jobb, mert a középső váz itt picit merevebb.
Ugyanakkor!
Az L szériában, szintén van Alu fedlap és PC-CF, meg PC-ABS L-es váz, viszont ezeket csak rendelni lehet cégeknek, hozzánk hasonló kis piacra újonnan nem kerülnek. Ebből egy-egy koreai bemutató darabot sikerült megfogdosni, s ég és föld. Máshogy csukódik, sokkal merevebb, gépelés közben a nyomáspontok is sokkal határozottabbak.Jelenleg, mind az E, L, T esetében, ahol a zsanér van a vázhoz fogatva, mindegyiknél műanyag, nincs semmi extra merevítés. Elfáradni, ugyanúgy el fog idővel, a T esélyesen jóval később. Az 5 éves E14-esek is ugyanolyan jól, köszönik szépen, megvannak, sőt, a burkolaton levő festék miatt kicsit kevésbé látszik rajtuk a kor, mint a T14-eseken, vagy L14-eseken, utóbbiakól már hámlik a gumírozott festék.
Az L óriási előnye még, hogy nem kell külső 4G modemet, telefont használnod, ha WWAN-t akarsz, plusz van a touchpadben nfc, ami hasznos bejelentkezéskor. -
donjohnson
addikt
válasz
scarbantia #124132 üzenetére
műanyag. ha gariidőn belül (3 év) lecseréled, és nem gond hogy esetleg szervizelni kell, akkor jó lehet. ha hosszútávra tervezel, akkor nem jó befektetés.
-
scarbantia
aktív tag
Ha már előkerült a low széria, akkor az L-es ThinkPad-ek milyenek? Nekem vállalhatóbbnak tűnik mint az E, így képről az L14 Gen 5 sokkal inkább emlékeztet egy rendes ThinkPad-re, és nagyon jól el van látva portokkal.
Mondjuk most az a fekete színű zsanér szemet szúrt, hogy miből is lehet... -
-
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #124129 üzenetére
Hajrá, majd jöhet némi élménybeszámoló!
-
-
i400
senior tag
Aki tp retrozik, az nem tudom látta e, de fb marketplace-re felkerült egy nagyobb adag alkatrésznek.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
FoxiestFox #124126 üzenetére
Én is T430-at vettem első laposnak. Először új Ideákat néztem, aztán haver mondta, hogy feltétlen újat akarok? Mondtam nem, egyetemhez kell, a cél az 5 év élettartam. Még ma is megvan, 7 éve nálam.
-
válasz
Dr. Akula #124124 üzenetére
Most már ismersz, első lapim T40 volt, azóta is TP-zek
Akkor szétnéztem a piacon hogy mi lehet az amire leválthatom a pc-met, netezni, régi játékokra, és legyen kényelmes használni, igazából elég rövid keresés után egyértelmű volt hogy nem consumert kell venni.
Szerintem aki 30 másodpercnél többet szán a keresésre, hasonló konklúzióra jut. -
Bogyi007
veterán
válasz
Dr. Akula #124124 üzenetére
Ezt aláírom én is.
Tény kispénzből akartam notit venni használtan és mindenhol a konzumer cuccok jöttek szembe, aztán rátaláltam az X260-ra amit az eltelt hónapok alatt teljesen kipofoztam és így számomra még évek múlva is használhatónak néz ki - az hogy a Win10 támogatás kifarol alóla pont nem izgat, ott van második oprendszernek a Lubuntu Linux is azzal is jól megvagyok.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124120 üzenetére
Ezért mondom, hogy inkább egy használt T az apróról, az még 10-20 évig jó lesz. A hardvere előbb fog elavulni. Szerintem Thinkpadre mindenki konzumerről jön, nem ismerek olyat aki egyből azzal kezdte volna, és mindenkinek pont ez a fő indoka: a tartósság. És amíg az aprón simán megveszik a 10 éves T-t is, addig egy ugyanilyen korú Acert egyből továbblapoznak.
-
Penty
aktív tag
Sziasztok!
Ha már az L és a T közötti különbségről volt szó fentebb, akkor én meg a T és a P közötti különbségekre lennék kíváncsi. Egy bő 11 éves Dell Latitude E5530 laptopot váltana. -
teptep
senior tag
válasz
Gerr0XL #124120 üzenetére
a nyikorgós IdeaPad nem a legmegfelelőbb
Igen, lehet az összes Ideapadot egy kalap alá vonni, de azért észre lehet venni azt is, hogy vannak különbségek az 1-3-5-Slim3-Slim5 szériák között. Amikor érdeklődtél, hogy 350 ezerből mit lehet kihozni, a Slim5-re is kaptál javaslatot. -
Gerr0XL
csendes tag
válasz
Dr. Akula #124119 üzenetére
Oké, remélem elnézitek nekem, hogy nem ismerem még eléggé a fórum működését.
A jelenlegi eszközöm egy IdeaPad gen8 -as i5 -el, 4Gb rammal ill. sata -s, 120 gigás ssd -vel. Minden, ami van, többnyire ez alatt, ritkábban ezen a szinten mozog. Pénznek és erőforrásnak egyaránt szűkében vagyunk, esélytelen a megfelelő munkaeszköz biztosítása mindenki számára. Én köszönöm, dobálni nem tervezem, de óhatatlanul sok fel és lenyitás vár rá ill. nyilván a karcolás ill. kisebb ütődések esélye nagyobb. Erre a nyikorgós IdeaPad nem a legmegfelelőbb.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124118 üzenetére
Nem linkelted, csak bemásoltad.
Közszférában miért nem a cég veszi neked a notit? Munkaeszközre (alkalmazottként) biztos nem szánnék 1 fillért se. A por ellen nem véd a T se. Az "csak" arra jó, hogy akkor is egyben marad, ha leejted, feltéped a kijelzőfedelet. Ilyenért egy konzumert már viheted is a szervízbe balhézni.
-
Gerr0XL
csendes tag
@barnam_
Azért, hogy tiszta képet kapj a hardvert illetően, linkelem a két szóban forgó eszközt:
https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-e14-gen-5-21jr0035hv-354177
https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-e14-gen-6-21m70042hv-361959
Tekintve, hogy közszférában dolgozom mint IT -s, így napi szinten lenne használva az adott eszköz ill. az épület sajnos elég régi ahhoz, hogy a por is probléma legyen.
-
válasz
Gerr0XL #124102 üzenetére
Magáról a hw-ről nem volt szó, azonkívül, hogy az E széria fos.
A 7530U és 7535HS között nem sok különbség van, a HS magasabb TDP-vel megy, plusz az IGP újabb.Nekem egyébként E14 Gen 6 van. Nyilván nem egy T széria minőségét kell várni, amúgy teljesen jó. Ha nincs szükség jobb kijelzőre (E-ben van 100% sRGB, L-ben PSREF szerint van, de én még nem láttam megvehetőt), vagy második SSD-re, akkor az L szériát is nézd meg, az közelebb van a T-hez.
Én úgy vettem a gépet, hogy nagyon olcsón volt hozzá 3 év onsite gari bővítés, így nyugodt vagyok. És hasonló teljesítményben a T széria +~300€ lett volna, annyit nekem nem ért meg.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124113 üzenetére
A helyedben megnézném az aprót, szoktak lenni Tinkpad T-k (ritkán X-ek is) vadiújonnan, de féláron. Használtban meg még válogathatsz is, és sok még le sincs lakva, de lelakottan is látszik rajta hogy az esztétikán kívül azért még bírja az sokáig. Újonnan inkább 4 kiló környékén szoktak lenni a TP-k, de 3 kilóért se reménytelen. Ilyesmire gondolok.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #124112 üzenetére
Kb. igen. Az életérzést megkapod (mondjuk engem az a kommersz hinge azért lelombozna), a tartósságot nem.
-
-
Gerr0XL
csendes tag
Akkor tehát lényegetlen, hogy a drágábbik sz*r -t (TPAD-E), vagy az olcsóbb sz*ar -t (Vostro) veszi az ember, végső soron 300 ezer ft környékén nincs értelmessebb laptop munkára, kisebb céges környezetre. Szomorú
-
-
válasz
donjohnson #124109 üzenetére
Én azért ki tudtam következtetni
-
Gerr0XL
csendes tag
válasz
donjohnson #124109 üzenetére
Elnézést, rendben, így lesz.
-
Gerr0XL
csendes tag
Nyilván valahol spórolni kellett, hiszen ez nem az 500 ezer+ os kategória, ezzel szerintem nincs is gond alapvetően. A probléma azzal van, hogy te azt akarod mondani, hogy ennyi erővel vehetnék 200 ezres IdeaPad -ot, ami hardveresen közel ugyanezt hozza, és anyagminőség/megépítés terén is dettó. Hol a hiba?
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Gerr0XL #124104 üzenetére
Azok is vackok. Thinkpadet szerintem azért vesz az ember hogy jobbat kapjon mint egy teszkós Asus / Acer / MSI gémer / nemgémer akármiben. De ezekkel meg pont nem kap, csak egy érzést. Már a zsanéron látszik hogy ez nem ugyanaz a szint. Magnéziumötvözet vs mezei műanyag, rollcage, ilyesmi a különbség. Nekem sikerült a TP-men eltörni a burkolatot (nem akart lejönni, feszegettem), de még így is nehezen szakadt be, és megállt 1 centinél. Ugyanez sima műanyagnál végigrepedt volna az 1. pattintásra.
-
Gerr0XL
csendes tag
Ha lowcost vacak, akkor az Ideapad és társai micsodák? Esetleg ki tudnád fejteni, hogy miért gondolod vacaknak? És akkor adja magát a kérdés, ha csak a küllem azonos egy rendes TP -el, akkor van-e értelme beruházni rá? Köszönöm.
-
Gerr0XL
csendes tag
Sziasztok. ThinkPad E szériáról mi a véleményetek? Dell Vostrok -hoz képest mennyivel jobb főleg az anyaghasználat /megépítési minőség terén?
Jelenleg ezen két laptop között vacilálok:
https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-e14-gen-5-21jr0035hv-354177
https://www.notebook.hu/lenovo-thinkpad-e14-gen-6-21m3003mhv-362309
-
Reggie0
félisten
válasz
Wolfskin #124100 üzenetére
Jah, ne is mond. Egyes bongeszokben a ctrl+q ablak bezaras kikapcsolhatatlan hotkey. Szerencsere az oprendszerben egy global hotkey-t rahuzva egy artalmatlan funkcioval el tudom kerulni az ablakok bezarasat, mert ugy mar nem jut el a gomblenyomas a bongeszoig.
neha felrenyomom, amikor ctrl-tab -ot szeretnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Eredeti játékok OFF topik
- E-roller topik
- Óra topik
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Projektor topic
- Poco F7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- 27% SZÁMLÁVAL! Dell Precision 5560 / I7-11800H / T1200 / 16GB DDR4 / 1TB NVMe / BeszámítOK!!!
- HP 250 G10
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest