- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gerr0XL #124104 üzenetére
Azok is vackok. Thinkpadet szerintem azért vesz az ember hogy jobbat kapjon mint egy teszkós Asus / Acer / MSI gémer / nemgémer akármiben. De ezekkel meg pont nem kap, csak egy érzést. Már a zsanéron látszik hogy ez nem ugyanaz a szint. Magnéziumötvözet vs mezei műanyag, rollcage, ilyesmi a különbség. Nekem sikerült a TP-men eltörni a burkolatot (nem akart lejönni, feszegettem), de még így is nehezen szakadt be, és megállt 1 centinél. Ugyanez sima műanyagnál végigrepedt volna az 1. pattintásra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gerr0XL #124113 üzenetére
A helyedben megnézném az aprót, szoktak lenni Tinkpad T-k (ritkán X-ek is) vadiújonnan, de féláron. Használtban meg még válogathatsz is, és sok még le sincs lakva, de lelakottan is látszik rajta hogy az esztétikán kívül azért még bírja az sokáig. Újonnan inkább 4 kiló környékén szoktak lenni a TP-k, de 3 kilóért se reménytelen. Ilyesmire gondolok.
-
barnam_
nagyúr
válasz Gerr0XL #124102 üzenetére
Magáról a hw-ről nem volt szó, azonkívül, hogy az E széria fos.
A 7530U és 7535HS között nem sok különbség van, a HS magasabb TDP-vel megy, plusz az IGP újabb.Nekem egyébként E14 Gen 6 van. Nyilván nem egy T széria minőségét kell várni, amúgy teljesen jó. Ha nincs szükség jobb kijelzőre (E-ben van 100% sRGB, L-ben PSREF szerint van, de én még nem láttam megvehetőt), vagy második SSD-re, akkor az L szériát is nézd meg, az közelebb van a T-hez.
Én úgy vettem a gépet, hogy nagyon olcsón volt hozzá 3 év onsite gari bővítés, így nyugodt vagyok. És hasonló teljesítményben a T széria +~300€ lett volna, annyit nekem nem ért meg.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gerr0XL #124118 üzenetére
Nem linkelted, csak bemásoltad.
Közszférában miért nem a cég veszi neked a notit? Munkaeszközre (alkalmazottként) biztos nem szánnék 1 fillért se. A por ellen nem véd a T se. Az "csak" arra jó, hogy akkor is egyben marad, ha leejted, feltéped a kijelzőfedelet. Ilyenért egy konzumert már viheted is a szervízbe balhézni.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
aktív tag
válasz Gerr0XL #124120 üzenetére
a nyikorgós IdeaPad nem a legmegfelelőbb
Igen, lehet az összes Ideapadot egy kalap alá vonni, de azért észre lehet venni azt is, hogy vannak különbségek az 1-3-5-Slim3-Slim5 szériák között. Amikor érdeklődtél, hogy 350 ezerből mit lehet kihozni, a Slim5-re is kaptál javaslatot. -
Dr. Akula
félisten
válasz Gerr0XL #124120 üzenetére
Ezért mondom, hogy inkább egy használt T az apróról, az még 10-20 évig jó lesz. A hardvere előbb fog elavulni. Szerintem Thinkpadre mindenki konzumerről jön, nem ismerek olyat aki egyből azzal kezdte volna, és mindenkinek pont ez a fő indoka: a tartósság. És amíg az aprón simán megveszik a 10 éves T-t is, addig egy ugyanilyen korú Acert egyből továbblapoznak.
-
barnam_
nagyúr
válasz Gerr0XL #124118 üzenetére
Saját magadnak kell megvenni a munkaeszközt? Térítik ezt valamilyen formában? (csak azért kérdezem kell-e számla)
Az adott két gép esetén valószínűleg a ház ugyanaz. Szerintem a 80 ezret nem éri meg az Inteles felára, semmivel sem gyorsabb (125U van benne, nem 125H). Van benne 2db ram slot az elődmodell 1 forrasztott + 1 slothoz képest + TB4, az AMD-n csak USB3 van.
Nekem az E14 G6 alsó fele semmivel sem tűnik gyengébbnek a P14s képest, de nyilván a drágább modellben erősített váz van meg jobb anyagok. A zsanér? Fene tudja, de ezt itthon használom, nem munkára. Fele annyit sincs hurcolva meg nyitogatva.
Amiért én új gépet vettem az aprós ajánlások helyett: nem fogok céges levedlett gépért 3-400 ezreket adni egy magánszemélynek (vagy vállalkozásnak), plusz kérdéses a garancia további kezelése is. (igen, TP-nél nem kérnek számlát általában, de ki tudja...)
Egy L14 G4-5 lehet strapabíróbb, de itt a notebook.hu-n rákeresve azért egy 200 ezret rá kell dobni... Ha munkaeszköz és kifizetik vagy leírod adózás formájában, esetleg. Ha zsebből megy a történet akkor felejtős, én nem dobnék rá ennyit, feltételezve, hogy az E-re is 3 év garancia van.
Nekem az E széria mellett szól egy Ideapad-al ellentétben a jobb billentyűzet, jobb garancia opciók, plusz talán a szoftveres támogatás is jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest