- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
joci2000 #126815 üzenetére
Régebben próbáltam P15-öt, mert azon bekapcsolták az overclocking lock-ot, és szoftveresen sehogy sem sikerült hozzáférni.
Egyébként korabeli Dell-eken megy simán a varstore szerkesztés.
Most meg a P16g2-n, ennek a bios-a pedig brutálisan bonyolult lett már, nem is részletezem, de kb. 3x annyi opció van benne még a P15-höz képest is.
Íróval nem próbálkozom, 30év számítógépbuzerálásom alatt, annyi felesleges problémát csináltam már magamnak, hogy visszatartom magam az ilyen kalandoktól.
Az a billkombinációs backdoor szerintem már 10évvel ezelőtti gépekre lehetett. A sima Lenovo gépeken isyde bios van és azokat lehet módosítani elég könnyen. Ha T14g2-re találtál ilyet, akkor kérnénk szépen egy leírást róla! -
válasz
joci2000 #126812 üzenetére
Szuper, ügyi vagy!
Amin csodálkozom, hogy nem volt védve.
A sztorid után gondoltam feloldom én is, dmpstore szépen lefut, menti file-ba, visszaírás esetén "write protected". Úgyhogy én itt befejeztem, nekem nem éri meg vele küzdeni, és főleg kockáztatni.
Azon viszont kamilláztam, hogy mennyi és milyen beállítások vannak a varstore-ba. -
válasz
joci2000 #126808 üzenetére
semmire nem mész bios újraírással, te a beállításokat módosítottad és azokat másik chippen tárolja. Maga a bios sértetlen, különben futtatná a healing-et. Erre írtam, hogy lehet megoldás, ha azt a bus-t rövidre zárnod amiről beolvassa az adatokat és ilyenkor "üres" bios-al elindul, alaphelyzetbe állítod, és a következő indulás már akár sikeres lehet, ha épp nem nyírod ki vele a lapot. Ezzel a módszerrel szokták a bios jelszavakat is kikerülni.
Őt keresd meg privátban, szerintem fog tudni segíteni. -
-
-
válasz
scarbantia #126709 üzenetére
"ha jól tudom a rétegek között optikai gél/ragasztás nélkül, így még rosszabb."
Ragasztva van, és nem fényes.
A P50-51-52-53-P15 fedlapja tök egyforma, apró különbségek vannak csak. A fhd/uhd is csereszavatos, csak a touch más a rögzítés miatt, van 2 plusz csavarhely. -
válasz
scarbantia #126707 üzenetére
Semmi borzalmas nincs benne.
A touch csak felesleges, de legalább védi a papírvékony oldedet. -
válasz
scarbantia #126705 üzenetére
Nyugodtan vedd meg az oled-et!
Annál jobb nem került Thinkpadba.
Csak jól meg kell nézni, nincs-e beégve! -
Megdöglött a Logitech, és találtam egy vadonat új ScrollPoint III egeret a fiókban.
Nem is értem miért nem használtam eddig, pedig szuper cucc.
Alap windows driverrel elég furcsa volt, de van hozzá gyári szoftver azzal tökéletesen beállítható és remekül működik.
Aki használ pöcökegeret az 2perc alatt otthon érzi magát. -
válasz
donjohnson #126668 üzenetére
Az a letöltés amit L860-GL-16 néven fut, az "csak" egy unlock tool linuxhoz, mivel a L860 kártyák nagyon nem akartak működni linux alatt. Bő 2évet kellett várni rá, míg elkészítette a lenovo, és a leírás szerint a RM520-ashoz is szükséges.
-
válasz
donjohnson #126617 üzenetére
2017-óta már ez van
-
-
-
válasz
Reggie0 #126451 üzenetére
Amikor a Thinkpad Stack-omba kerestem 8terrás meghajtót, kézenfekvő lett volna a 2,5 sata, de inkább m.2-t vettem bele átalakítóval, azért mert ugyanazon az áron modernebb/gyorsabb meghajtót lehet venni, át lehet rakni akár új laptoba is, ill. ha pár év múlva el akarnám adni még el is fogom tudni. Egy 2,5 satának most még van ára, van is rá némi kereslet, de ez exponenciálisan fog csökkenni hamarosan.
#126445 Surfym@n Szerintem még most cseréld le m.2-re míg nagyjából egy az egyben áron meg tudod tenni! -
válasz
szalai019 #126338 üzenetére
Egy jó P53 még most is teljesen jól használható gép, és inkább azt venném mint egy 200-250 közötti U-s konzumert.
Az 5év túlzás, inkább olyan 2-3év életet nézek ki még belőlük.
Egy megkímélt és jó konfig még mindig 200 felett van. Amiket most 100-150 között árulnak, azok hibáit mire kijavítod bőven 200felett lesz a vége.
Emeld meg a limitet 250-re és ott már kaphatsz egy P15 G2-t! -
-
válasz
LZs?! #126146 üzenetére
Volt legalább egy tucat P15 G1-esem.
Mérési eredményeket nem mentettem el sajnos, viszont arra emlékszem, hogy nem a legacélosabb a hűtése.
Egy szálon viszont soha nem szabad beleszaladnia throttlingba, még a nyolcmagos 10875/10885-el is csak a sok szálas mérés végefelé nyalt bele a 100fokba.
A hűtő kialakítása miatt folyékony fémezni nem lehet sajnos, keményebb állagú pasztát javaslok, az ilyen mx4-ek és társai csak pár óráig jók.
Meg kell nézni hogy fekszik fel a hűtő és annak megfelelően alakítani rajta. Padokat csak akkor kell cserélni ha sérült. -
válasz
zsoltip #126002 üzenetére
Bitlocker-hez nem kell opal meghajtó, se magician.
Az opal (sed) meghajtó az a Thinkpad saját hardveres titkosításához kell.
Menj be a bios-ba és válassz számodra megfelelő titkosítási módot!
Nem szokott kelleni újratelepítés, de azért javaslom, ha elérhető, akkor egy másik meghajtóval ismerd ki a működését, a bios kézikönyv is segítség! A titkosítást secure vipe-vel tudod majd visszfejteni, ha nem megfelelő számodra. -
válasz
vicze #124645 üzenetére
A watt az watt, azt le kell hűteni.
A P16v hűtése is csak kb 80-90W-ig oké. A T14 hűtéséből 30-35W-ot nézek ki.
Az amd sokkal jobban skálázodik lefelé.
Én is vennék ha lenne nagy ws, de nincs, egyik gyártónál se.
Majd talán jövőre.
Jövő héten kezemben lesz az új Intel core ultra szörnyűség, kíváncsi vagyok rá. Magamnak nem venném az tuti. -
válasz
lezso6 #124639 üzenetére
Az hogy mikor hány watt, azt az EC illetve a power driver határozza meg. Mivel a bios és azon belül a EC firmware ugyanaz, és nem találok különböző power drivert sem, csak arra tudok gondolni, hogy a két teszt közötti időben valamit variált a Lenovo (nem ritka eset), vagy esetleg mások voltak a power beállítások a windows-on belül.
-
válasz
lezso6 #124637 üzenetére
Ezt már egyszer kiveséztük privában.
A P16s tök ugyanaz mint a T16, ugyanaz cikkszámra a hűtés is, az amd esetén az alaplap is cikkszámra egyezik. Intel esetén a geforce helyett quadro (tudom már nem így hívják) van, a bios is egyezik. Szóval miért is lenne visszafogva a cpu? Hacsak nem egy újabb "jól sikerült" notebookcheck teszt áll a háttérben. -
válasz
McJoker #124632 üzenetére
Az, hogy megéri-e váltani egy 6 éves gémerről TP workstation-ra, azt neked kell érezni. 4-500-ért nem kapsz P16-ot sajnos, a legfapadosabb verzió is €1300-ról indul az ebay-en, P15 G2-est inkább.
Egyébként írtunk itt már róla eleget, nincs megbízhatósági probléma velük. Ami negatívum lehet az az intel heterogén processzorokkal kapcsolatos dolgok. -
válasz
FoxiestFox #124605 üzenetére
P16 G2 van most nekem 400nits oled-es és 800nits IPS is , mindkettő jó. Csinálnék képet, ha tudnék, de az én telefonommal inkább nem erőltetem.
Kinti használatra IPS, bentire oled, ill ha nagyon sokat szeretné használni az ember akkor IPS, mert a beégésre nem vonatkozik a garancia. -
-
válasz
FoxiestFox #124538 üzenetére
Aki ezért fizet ennyit az nem normális.
De szerintem a hirdető sem. -
válasz
lezso6 #124533 üzenetére
intel 13gen-es T14 volt több darab is a kezeim között. Tapintásra teljesen rendben van, megvan a prémium érzés, a merevség ami szerintem nem az igazi. Nagyon el vannak már vékonyítva.
L14/L15 volt ugyanebből az évjáratból számomra pozitív csalódás, elég merevnek érződött, szemben a korábbi G1/G2-vel amik szerettek hajladozni. De természetesen az L-nél a gumis tapintást el kell felejteni, csupasz műanyag van. -
válasz
lezso6 #124530 üzenetére
Gagyi? Ne már!
Van egy fasza rollcage-ed olyan amilyen egy T-ben sincs!
Nem horpad a bill, a fedlap is elég merev szerintem, az alja az amit csinálhattak volna vastagabb anyagból. Jó nem olyan prémium cucc mint a P16, de szerintem rendben van.
Én is szerettem a gumírozott felületet, de olvashattad, hogy valaki meg utálja.
Nem tudom a 13gen mennyi, de zabál mint állat.
-
válasz
Atos23 #124528 üzenetére
Ennyiért tuti.
Ilyen áron semmit nem tudok, még asus-t sem
Azért azt hozzá tenném, hogy nem biztos, hogy ok nélkül volt ennyi.
Feltételezem, lehet hogy külföldi gép, ott 1év alap garival vannak, és a +2év bővítés min.70-80e. De ismétlem ez csak találgatás!
A zárcimke nem piros, hanem a drapp refurb-os, vagyis újracsomagolt, ez egyébként abszolút nem probléma csak jó tudni. -
válasz
teptep #124521 üzenetére
Ja, a fedlapnál rá van ragasztva a műanyag keretre egy alu burkolat,
ugyanúgy megvannak a beforrasztott szegecsanyák, amiket nagyon szeretünk. A palmrest full műanyag, nincs rollcage, és a bill sem cserélhető. Az Arctic grey verziót eu-ban nem forgalmazzák!
#124520 Atos23 Ha megírod mi a keret, körbenézek, hátha belefér egy T vagy L. -
válasz
lezso6 #124494 üzenetére
Hát most tegyük fel, van egy szuper konfig modern géped, amiből még a levegő is ki van spórolva. Annak a házát fedlapját beszkeneljük lézerrel, átkonvertáljuk modellé, kiküldjük Kínába és +100e-ért (meg egy hét barkácsolás) lesz egy toughbook-od.
A műanyag tömege 1400/köbdeci, az alué meg 2700, szóval saccra 300g-al lesz nehezebb. Nem kell vas, az tök hülyeség szerintem, a 7000-es sorozatú alu szilárdsága majdnem ott van.
-
válasz
FoxiestFox #124486 üzenetére
Szuper.
De hogy az összes alkatrész olyan görbe mint a rosseb
beszerezhetetlen autóalkatrészt csináltattam már így kínaiakkal, az jó lett, mondjuk nem ilyen vékony finom darab volt. -
-
Olvastam róla, de eszembe se jutott akkoriban 2008 körül forrasztgatni. Jó volt az úgy azzal a vacak ssd-vel, az XP hasított rajta.
Egy barátom feleségétől kaptam, kinek Londonban ez volt a céges gépe, fullos konfig volt. Eredetileg mint torrent szerver kezdte nálam, de úgy megszerettem, hogy az lett a netezős és a filmnézős gépem, úgy 2-3 évig. Az volt az egyetlen gép, amihez nem használtam egeret, mert olyan jó volt a tapipadja. -
Keresek, döglött, hibás, hiányos Thinkpad billentyűzetet fiatalabb gépből.
-
-
válasz
FoxiestFox #124311 üzenetére
A szerszámgép akkupakk felújítás is megvolt, nem egy db.
Megvolt a nikkelesről, kadmiumosról lítiumra átalakítás is.
Úgy lesz szar, amilyen szerencséd van. Nekem nem volt, egyszer sem.
Az utóbbi kb.4évben inkább megveszem a gyárit, vagy jobb utángyártottat. -
válasz
scarbantia #124310 üzenetére
Elnézést, nem akartam én pisilni sehova, mint említettem csináltam ilyet. Alaphangon 3-4óra a művelet ha nagyon ügyes vagy, és már csináltál pár ilyet, ha nem, akkor egy napod rámegy. És akkor még hozzá a cellák, meg egyéb cuccok, ennyiből én egy jó akksis modernebb gépet veszek.
Ja és szép nem lesz az tuti biztos, lehet emlegethetsz itt mindenféle űrtechnikát. -
válasz
scarbantia #124304 üzenetére
Csináltam ilyet réges-régen, meg itt többen mások is.
Soha többet!
Ha valakinek van egy régi kincse, amit mindenképp életbe szeretne tartani, vagy muzeális gyűjtemény akkor hajrá.
Napi használós gépnek eszetekbe se jusson! -
válasz
scarbantia #124253 üzenetére
Mindegyik gyártó csúcs szinten van, minimális különbségek vannak.
A CSOT ismeretlennek tűnik, de nagyobb volt a forgalmuk mint a AUO+Inno+BOE együtt. Főleg kis kijelzőket gyártanak.
Írhattam volna még az EDO-t de az meg csak oled, és darabszámra nagyobbak mint a Samsung. Mindenféle pici okoskütyübe gyártanak kijelzőket.
Nem lehet már Kínát megkerülni semmiben. -
válasz
scarbantia #124247 üzenetére
A Sharp-é a klasszikus IPS.
Nem csak az elnevezés más, mindegyik egy picit más technológia.
LG: PLS,
AUO: AHVA AMVA,
BOE: ADS, HADS
Tianma: SFT, UA-SFT
Inno: AAS, MVA
Samsung: PLS, PVA
CSOT: FFS
Számomra a jó kijelző 100+%NTSC, hogy mi volt 15 éve az engem nem nagyon mozgat, tekintve, hogy az lcd-k erősen amortizálódnak idővel. -
válasz
totron #124237 üzenetére
"Az IPS-level az igazi IPS-hez képest úgy aránylik, mint IPS a TN-hez, ami botrány."
Fejtsd ki légy szíves mit jelent számodra az IPS és mit az IPS level, és mi az ami számodra botrányos!
Az általam ismert egyetlen Thinkpad-ba szerelt valódi IPS panel a P50 4K Sharp LQ156D1JW05 volt, és jó szar is volt egyébként. Biztosan korábbi gépek kaptak IPS-t de nincs naprakész infóm róla.
Ezt követően az összes panel ami "IPS" az PLS, ADS, AHVA, AAS és további számtalan egyéb technológiával készült, és szinte mind jobb mint a Sharp őskori vackai. -
válasz
Nolta #124198 üzenetére
Azért gondoltam a gép csatira, mert a kábel sárga vége erős behatásra szokott letörni, pl.ha beleakad az ember a kábelbe és erősen kirántja a gépből. Elég gyakori, velem is volt már.
A P-knél nagyon masszívan van rögzítve a csati, de a sárga letört darab benne maradhat mélyen a csatlakozóban.
Ez is lehet hiba ok, nézz bele, egy tűvel piszkáld meg, hátha! -
válasz
metal01 #124184 üzenetére
A korai p50-esekben világos zöld pad volt fólia nélkül, és jókora szopás volt szerelni, volt hogy féltem hogy eltörik az ssd.
Később jött a szürke fóliával, és azzal semmi gond.
A későbbi gépeknél is, ahol szürke van az alaplapra ragasztva gyárilag vagy a gpu ramokon , az mind fóliás, a rózsaszín és a világoszöld csupasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Update 08.11. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest