Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
szekfizsolt #124999 üzenetére
-
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
T14 gen2, hiába hajtom le a képernyőt, nem megy alvó módba. Ahogy néztem a képernyőt sem kapcsolja ki. Levettem a hátlapot, a mágnes a helyén van, tehát nem az a baj. Lenne esetleg ötletetek? Hol van az érzékelő, ami a mágnest érzékeli? A kijelzőben valahol?
Köszi előre is.
-
vicze
félisten
válasz
Yellow73_a #124997 üzenetére
Csak az E-ben volt E14G1-ig Radeon dGPU, mondjuk onnantól kb. semmi értelme épp hogy erőssebbek azok a iGPU-k, mint az adott dGPU-k már.
-
totron
addikt
Képes a koszt gyűjteni a zöme. Van viszont olyan matrica ami egy jobbfajta plasztik és egészen szépen egybe olvad a billentyűkkel, nem emelkedik ki, észre sem venni, konkrétan el is felejtettem, hogy utólag megmásított a feliratokz. Ami így, ilyennel kerül hozzám azt hagyom, mivel jó és csak a maradandó imbolygás/csattogás növekedne bármiféle abuzálással. Az ilyen nem is oldódik. Nevét nem tudom, de létező. Nem a leggyakoribb, gondolom nem kétszáz forint.
-
i400
senior tag
válasz
totron #124993 üzenetére
Az intel/amd/nvidia/ati/stb matricákat én is leszedem alapból a gépről. Kaptam olyan német billzetes céges gépet ami ilyennel volt matricázva és egyszerűen rossz érzés hozzáérni, azért "vastag", és még nekem is aki kényszeresen géptakarító, meg nem autószerelő műhelyben dolgozik a peremén szépen gyűjtötte a koszt.
-
ricsip
addikt
válasz
donjohnson #124988 üzenetére
legtrógerebb kerülő"megoldása" az eredeti problémának
-
R a y
senior tag
válasz
Ezzel az erővel vehet a gép mellé új kijelzőt is, mert full karcos. (Grade C)…
-
i400
senior tag
válasz
Használtam ilyet, az ellenségemnek sem kívánom, de nyilván ha vki nem akar billt venni annak megoldás lehet.
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #124982 üzenetére
Köszi!
bluesummers kollega hirdet 110e-ért valami ilyesmit. kérdés, hogy az is fagy-e? -
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
donjohnson #124976 üzenetére
Igen, ezt tudom, ha más nem lesz, akkor keresek egy 4K-sat, de gondoltam hátha esetleg van más opció is
Mint gép, amúgy tetszik, nem cserélném le, max a kijelzőt.
-
biega
aktív tag
Sziasztok, van egy 12-13 éves T510i itthon, amit nagyon ritkán használunk (akku cserélve, HDD helyett már SSD-vel).
A múlt héten felűnt, hogy kicsit égett műanyag/bakelit szaga van.
Szétszedtem, kitakarítottam, átpasztáztam, viszont semmi hibát nem találtam, fogalmam sincs, hogy honnan jöhet ez a szag.Van tippetek esetleg, hogy mi lehet ez, talán a cooler öregedett el (a hőfokok rendben vannak)?
-
carr
őstag
skacok, nem találom milyen gépet beszéltünk korábban, ami belefér az általam kívántba. Intel proc de amd gpu és thinkpad ami 14" max. jó ha érintőképernyő, de nem vagyok röghözkötött. köszi.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #124538 üzenetére
Ezt azért elfogadnám, nem néz ki rossz cuccnak
-
donjohnson
addikt
válasz
Kalandor #124975 üzenetére
ezek vannak hozzá gyárilag: [link]
szerintem inkább újabb gépet vegyél, aminek jobb alapból.Display:
15.6" (396mm) FHD (1920x1080), anti-glare, LED backlight, IPS, 250 nits, 16:9 aspect ratio, 700:1 contrast ratio, 170° viewing angle
15.6" (396mm) FHD (1920x1080), anti-glare, LED backlight, IPS, 250 nits, 16:9 aspect ratio, 700:1 contrast ratio, 170° viewing angle, Multi-Touch
15.6" (396mm) 15.6" (396mm) UHD (3840x2160), anti-glare, LED backlight, IPS, 300 nits, 16:9 aspect ratio, 1000:1 contrast ratio, 72% gamut, 170° viewing angle -
Kalandor
HÁZIGAZDA
P52s-be lehet nagyobb fényerejű kijelzőt tenni? (FHD, nem érintős van benne)
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #124649 üzenetére
Köszi. Közben némi pálfordulás is befigyelt, egészen rászoktam a middle+trackpointtal való görgetésre. Bizonyos esetekben jól jön. A legjobb lenne egy állíthatóság a 2 funkció között, ilyen persze nincs.
#pwm, g2g, lottó, normálisgép
Elhangzott itt a múltkor, hogy PWM-függő a kijelző panel is, nem tudni mit ád a lottó. Nem teljesen értem: panelcserével a PWM, vagyis a háttérvilágítás meghajtása-frekvenciája nem változik, nem? Vagy a lottó része a vezérlés is? Tudom, többek szemében lecsengett már ez a problémás korszak, de
- nem mindenki tart még ott, hogy elmúlt legyen már ha létezik ilyen
- az érzékenyek közt is vannak lépcsők
- nem egyenesen arányos az eltelt idővel a fejlődés, cserébe bármikor találkozhatunk embertelen vagy árához képest méltatlan villogással, esetleg vállalhatatlan utánhúzással - ez utóbbi kapcsán is hangzott el hektikusság, ha jól értettem azonos kijelző modellen belül - ez lehetséges?
A meghajtás frekvenciáját abuzálva adjusztáló megoldások veszélyfaktorával mi van? Meddig alkalmazhatók? Típusban-korszakban-frekvenciában.
Ha kell frankenpadolnék egy használhatót, de muszáj volna átlátni előbb ezeket. Köszi, ha van ötlet, tapasztalat. -
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #124971 üzenetére
18Wh-t ir kapacnak, cikkszam szerint meg 40Wh-t lattam.
UI: Mea culpa, mar nem lehet ezekben a webshopokban se megbizni, mindenfelet irnak... Lenovo honlapjan 24Wh-t irnak. Az ~78%. Ugy meg er valamit, tapasztalatom szerint 80%-ra igen hamar le tud degradalodni es utana meg evekig jo.
-
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #124961 üzenetére
Úgy érzem nem mindennel okolható az adata. 10+ éve vannak adata ssdim. Mind rendben ment, megy a mai napig. Ahogy Reggie0 is írja ez amd oldalon van sajnos.
Azt viszont az egész közösségtől kérdem
Van TP ami AMD, és mentes a fentebb említett problémától?
Most is távmunkában akartam dolgozni de 7.50kor megfagyott a kis geci.
Szóval ami jó lenne:
-amd
-thinkpad
-60e körüli ár
-Bugmentes
Valakinek tipp? Köszönöm -
Reggie0
félisten
Kerestem, de feladtam. Az, hogy dolgozni tudjak a geprol egy ido utan fontosabb lett, mint a bugfix keresgelese.
Igen, a hibajelenseg ugyanez. Sot, SSH-zni is tudtam ra masik geprol. A logban ilyenkor valtozatos amdgpu-ra visszavezetheto kernel oop-sok voltak, alkalmankent a gpu restart is. A pm korlatozasaval kernel cmdline-ban valamit javit de nem oldja meg.
-
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson #124953 üzenetére
En arra gondoltam, hogy GPU mentes T480-ban a GPU BGA footprintjere be lehetne kotni a PCIe-re egy NVME ssd-t. Foleg, hogy ott rendelkezesre all a 4 lane.
De sosem volt idom megtervezni a panelt, pedig mar megvan a bga pinoutja is.
-
azbest
félisten
válasz
rep3at #124962 üzenetére
A preferred language sorrendjében elől legyen az angol.
Nyomi windows előre veszi a magyart, amikor magyar kiosztású angol win-t telepítünk. Ahogy írja a windows store-ból vannak már a beépített appok is és annak a nyelvére hat ez a sorrend. Van még máshol olyan beállítás is, hogy nem unicode alkalmazás milyen nyelvű legyen, az is alapból magyarra van váltva angol win és magyar billentyűzet telepítési módnál. -
rep3at
őstag
Sziasztok még1x,
Valaki tudja hogy lehet megszűntetni azt hogy ilyen "magyarságok" legyenek a rendszerben?
A billentyűzet magyar kiosztású de az alapnyelv angol, angolul is szeretnék mindent használni.(X13 Gen1, bár szerintem irreleváns)
Köszi: Máté
-
donjohnson
addikt
olvastad az adata ssd hír alatt a kommenteket?
nézd meg másik hdd-vel, ssd-vel, ha úgyis van tartalék. csak ne adata márkájú legyen. -
carr
őstag
válasz
donjohnson #124955 üzenetére
aztán mikor évekkel később szeretnéd elérni, vagy sérti az adatvédelmi törvényt, vagy egyszerűen nem tudja lejátszani/letölteni az app/böngésző. google drive-al jártam így. :|
Azóta van 10db 2.5" fiókban tárolt cucc.
meg egy halott 4TB tele adattal WD red. -
csubuka
addikt
válasz
donjohnson #124957 üzenetére
Köszi, azért vannak negatív tapasztalatok is ezzel... meg elég zsálkutca ez az SN520
-
-
csubuka
addikt
válasz
donjohnson #124955 üzenetére
Jogos végülis. Jó lehet egy másik SSD is (egy 2280 a fő portban, 1 2242 a WAN-ban), vagy bármit is akarok a WAN portba az BIOS kendácsolós lesz?
-
csubuka
addikt
válasz
donjohnson #124953 üzenetére
Köszi, ez is egy megoldás. De azért a wear levelling meg megbízhatóság terén nem tudom hol vannak ezek...
Pont inkább egy más elven működő másodlagos tároló lett volna fontos számomra, mentésre egy vinyó... ami nem külső..
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
T480-ba lehetne olyat. hogy 2242 WD SN520 megy a WAN slotba boot drivenak és a SATA 2,5" helyére meg egy vinyó adattárolásra? Ehhez kell whitelist BIOS akár?
*Azt tudom, hogy mivel nálam épp nvme "caddy" van a fő drive helyén, ezért azt SATA-ra kéne cserélni...
A fő gondom az, hogy kéne vinyó is a gépbe és kicsit vergődök, hogy hogyan...
-
nevemfel
senior tag
válasz
Yellow73_a #124944 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 8. generációtól ugyan van végre 4 fizikai CPU mag, viszont cserébe a base frekvenciát le kellett vinni, méghozzá nem is kicsit, hogy a proci ne fűtsön annyira. Ez érzékelhető teljesítménycsökkenést okoz egyszálas esetben.
Ezután ezt az architektúrát csiszolgatták a 11. generációig bezárólag. A 11. generáció kapott Iris XE GPU-t is, szerintem ez a generáció egész tűrhető sikerült. Kicsit tempósabb lett főleg a 8.-hoz képest, bár az jól látszik, hogy vékonygépházas-15 Watt TDP keretből nem lehet Terminátort építeni.
Ami ezután jött a P - E Core-okkal, az számomra totál áttekinthetetlen, öreg vagyok már ehhez. Mostanában egyre inkább az AMD-k felé nézelődök.
-
válasz
vicze #124943 üzenetére
Az AMD Ryzen 7000 szériánál még ennyi különbség sincs az U és a HS között. Csak és kizárólag wattok, de ugye ezt gyártó konfigurálja, így előfordulhat hogy egy U-s verzió gyorsabb mint a HS.
Nálam is 7940HS van a P16v-ben, aminek hivatalosan 35-54 watt TDP-je van, de nálam:
- hálózatról 65 watt körüli a turbó
- hálózatról balanced módban néha bekorlátozza magát 20 wattra
- akkuról nincs turbó
- akkuról balanced módban 15 watt, performance módban 18 watt max#szaráemdé #lezsónaksemmisejó
#csakviccvót
-
válasz
Az még régi 2 mag 4 szálas proci volt, ezért nem igazán releváns, inkább csak berögződés
De tetű lassú volt minden rajta. Előtte egy 8gen i5-ös laptopom volt munkára, az sokkal fürgébb volt. -
válasz
A 8000-es U széria az jó. Ott lett mainstream a 4 mag. És nem volt annyira fűtős. Az újabb Intelek viszont tényleg nem valami jók, vagy legalábbis vegyesek. Valamikor nagyon szabadjára engedik a wattokat, valamikor meg vissza vannak fogva.
-
Yellow73_a
tag
válasz
barnam_ #124942 üzenetére
Ilyen szempontból nem félek az U-s procitól, jelen pillanatban egy E480-am van i5 8250U-val, 16 GB RAMmal. Az én felhasználási szokásaimmal az esetek nagy százalékában teljesen jó. Persze meg tudok nyitni annyi alkalmazást, excelt, pdf-et, weblapot, bazi nagy pst filet outlookban, hogy lelassuljon a gép, vagy rendszeresen találkozom olyan pdf tervlapokkal, ami baromira összetett, na olyankor be tud lassulni rendesen
Te milyen hátrányt tapasztaltál az U-ssal?
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #124942 üzenetére
Az nem 28 meg 15, Intell full kamu számai.
Thinkapdekben a 1260P PL2 55W (64 a gyári), PL1 meg 20W, a 1250P 55/15. Beállni meg mind a kettő 22-24-re fog beállni 90C-n.
Peak mind a ketőnek majdnem azonos, amikor meg túlmelegszik és a két extra P-mag ad ~15% plusz teljesítményt, egy ideig amíg vissza nem veszi még tovább. És ebben kimerült a két proci kozti különbség.P is csak egy U-s CPU Intel csak átnevezte a kategóriákat, még megtévesztőbb neveztéktanra.
-
válasz
Yellow73_a #124939 üzenetére
Én biztos, hogy az erősebbet venném, 28W-ig biztos lehűti.
Pl. az E14 G6 is azt tartja a Core Ultra 155H-val, akkor feltételezem a T14 hűtése is legalább annyira jó.
Illetve emlékszem milyen volt dolgozni U-s procival (igaz az régi 7000-es széria volt), köszi inkább nem.Az áfás dologra nem tudok hozzászólni
-
Yellow73_a
tag
válasz
Reggie0 #124940 üzenetére
Nem az egyéni vállalkozókkal van gond, akik alanyi adómentesek, ezért értelemszerűen áfa nélkül (0% áfával) értékesítenek. Hanem az áfakörbe tartozó céggel, aki miért is árul 0%-kal, amikor neki elvileg 27%-kal kéne eladnia. Persze azért adja 0%-kal, mert mondjuk magánszemélytől vette, aki ugye nem áfás.
-
Reggie0
félisten
válasz
Yellow73_a #124939 üzenetére
Egy-egy vasarlas miatt nem jelenik meg, ne aggod. En is igy vettem cegre, de kisebb egyeni vallalkozokkal is dolgoztatunk, mint pl. 3d nyomtatas, pcb beultetes, azaz nem is termeket, hanem szolgaltatast veszunk 0% afaval es sosem volt belole gond.
-
Yellow73_a
tag
válasz
barnam_ #124937 üzenetére
és @Reggie0
Köszönöm a válaszokat. Akkor 1:1 az állás.
Közben bejött a képbe egy eddig tök ismeretlen faktor
A könyvelésünk jelezte, hogy nem igazán tuti egy áfakörös vállalkozástól 0% áfás terméket venni, mert ilyeneknél a NAV-nál megjelenik egy kis piros zászló. Persze tök más lenne, ha magánszemélyként venném, de ez céges vásárlás lesz. -
Reggie0
félisten
válasz
Yellow73_a #124935 üzenetére
En a 1255U-t valasztanam, mert ugysem tud sokkal tobbet lehuteni. Egy magra vetitve pedig alig van kulonbseg a sebessegben, igy az egyszalas es sokaig tarto feladatokban nem lesz a 1260P lenyegeben gyorsabb.
-
válasz
Yellow73_a #124935 üzenetére
Ha nincs nagy különbség árban, én inkább a P-s procit választanám, mert gyorsabb.
Nekem 1280P van egy P14s-ben, teljesítményre nincs panaszom. Csak az akku idő nem túl acélos, de amúgy élhető. -
Yellow73_a
tag
válasz
Yellow73_a #124894 üzenetére
Továbbra is TinkPad 14T Gen3 téma
No addig vacilláltam, hogy az i5 1250P-s gép elkelt.
Maradt az i7 1260P-s gép, amiről időközben kiderült, hogy 16 GB RAM van az alaplapra forrasztva, és mellette 8GB van a memória slotban, tehát csak 8-ról 16 GB-ra kell bővítenem, és akkor elvileg megy a dual channel is.
Időközben viszont szembe jött egy i7 1255U procis gép 32GB RAM-mal, most ez áll szemben az i7 1260P-vel.
Mennyivel lenne gyengébb a 1255U-s masina, mint a 1260P-s? előbbi 15W TDP, utóbbi 28W TDP. Előbbiben csak 2 P core van, utóbbiban 4.
Alapvetően általános irodai célokra használom a gépeimet, ráadásul az idő zömében az iróasztalnál kvázi asztali gépként, masszív multitaskinggal, mindig millió dolog van megnyitva egyszerre. Viszont időnként kapok egy-egy tervet DWG-ben, ne adj isten ifc modellt, amiket meg kell néznem, de sohasem kell szerkesztenem, vagy létrehoznom ilyeneket. Úgy gondolom, erre az Iris Xe elegendő lehet, de mennyire számít ilyenkor a processzor?Illetve mennyivel gyorsabban merülne a P-s gép akksija, mint az U-sé? Kb a TDP-vel arányosan?
-
válasz
hiddenroth #124930 üzenetére
Tápcsatin a belső és a külső érintkező között 20V (ha lapos dugós táp). De sztem annyi lesz. (C-t macerásabb kimérni.)
Másik táppal nézted?
Esetleg a táp külsője és a védőföld között lehet feszültséget nézni.De eddig akármilyen sz@r panelben laktunk, amiben nem volt jó a hálózat, és rázott minden a földelt dolgokhoz képest (meg nem volt normális földelés a konnektorokban), nem csinált ilyet se Lenovo, se más gépünk. Ha az alaplapon van a tápcsati, akkor lehet a lap forrasztáshibája is, ahogy bedugod, az okozhat mechanikai feszültséget. (Pl. lehet nézni olyat is, hogy a gépből ki se húzod a csatit, csak a 220-ast, és akkor mit csinál? Meg a gépbe dugdozni úgy, hogy a 220 nincs bedugva.)
-
hiddenroth
csendes tag
válasz
konyi79 #124931 üzenetére
Először is köszönöm szépen a tanácsokat. Teljesen fel lett újítva egyébéknt az áramhálózat is, jó minőségű kábelekkel. Azt mondod ÉMÁSZ minősített villanyszerelő sem jó? Nem igazán tudom kit hívjak akkor. Eléggé profinak tűnt, amikor a 32A-es bővítésem megcsinálta. Csak a kismegszakító kábelezése nem szép, de amúgy azt mondta rendben van és akkor még ezeket a hibákat nem észleltem. Őt fogom szerintem hívni, mert jobbat nem tudok tőle. Ezeknek azt hiszem időnként vizsgázniuk is kell, ilyesmi. Magam egyébként nem merem ezeket lemérni.
-
konyi79
addikt
válasz
hiddenroth #124930 üzenetére
Ellenőriztetni kellene normális szakemberrel a hálózatot. Rejtett nullázás, fölfüggetlen EPH szakaszok tudnak komoly meglepetést okozni. A túlfeszvédett aljzatok, elosztók normális működésének alapkövetelménye a lehető legkisebb impedanciájú védővezető hálózat. Ha nincs, akkor a varisztorok össze-vissza tologatják a potenciált rajta, ilyenkor is csipkedhet a minden IS. De betápoldalon ha a nullázás előtt ha nullavezető szakadás, kontakthiba van és a potenciálrögzítő földelés nincs a helyzet magaslatán is képes hasonlót okozni.
A sokkal nagyobb baj, hogy áramütéses villamos balesetet is okozhat. El kell keserítselek, a panelek 70%-a véleményem szerint életveszélyes magyarországon, amin a magukat villanyszerelőknek nevező varázslók se segítenek.Multiméterrel első körben terhelés alatt a lakás különböző pontjain mérj feszültséget a földelt aljzatok védőérintkezőin, berendezések burkolatain, illetve ha expert vagy a nullavezetőhöz képest.
1-2V ok, fölötte gond, 50V közvetlen életveszély. -
konyi79
addikt
válasz
donjohnson #124926 üzenetére
Biztos valami sw gond van, mert típusfüggetlen laptop oldalról a probléma. Régen nem emlékszem már, hogy melyiknél volt a Toshiba vagy Asus ahol belefutottam, de azok is i7-ek voltak.
Ellenben mindig a Logitech anywhere valamelyik szériáját használom egérből az oldalra dönthető és szabadonfutó görgő meg az appra programozható gombok miatt.
Szóval erős a gyanú, ha mélyebben meg kellene fejteni a Logitechnél kellene keresgélni. -
konyi79
addikt
válasz
donjohnson #124923 üzenetére
Igen, ez volt az, működik! Köszönöm!
Bár azt továbbra sem értem, hogyan képes egy ilyen gépnél a bt egér kiszolgálása gondot okozni a háttérben...
-
donjohnson
addikt
válasz
konyi79 #124922 üzenetére
Start menübe gépeld be hogy CMD.
nyiss egy cmd ablakot, írd be hogy tasklist /svc
kilistázza az svchost folyamatokat.
keresd meg azt amelyik mellett ott van a bthserv felirat, nálam ez az 596-os folyamat.
utána tálcán jobb klikk / feladatkezelőben / részletek fülön szintén jobb klikk az 596-os azonosítójú svchost-ra (vagy amelyik nálad ehhez tartozik) / prioritás beállítása / magas
-
- -
konyi79
addikt
válasz
ricsip #124911 üzenetére
Nem.
Van 4 wifi hálózat. Abból egy 2,4GHz-es.Mondom, határozottan emlékszem pár éve valahol itt a PH fórumon oldották meg nekem ugyanezt a problémát, csak még W10 (7?) alatt, hogy prioritásba kellett az erőforrást állítani a bt vagy egérnek, az a baj fogalmam sincs már és nem is találom.
-
totron
addikt
válasz
hiddenroth #124919 üzenetére
Potenciálkülönbséget tapasztalhatod fémházas laptop esetén, töltőről más lesz a tapintása, illetve műanyag házasoknál portok csíphetnek meg. Ami ennél kisebb mértékű, azt az elektronika lekezeli gond nélkül (igazából az emberi szemszögből kellemetlen mértékűt is, nem érdemes persze kihívni a sorsot, rendbe kell tenni minden elégtelen földelést). Inkább töltésvezérlő-áramkör környékén keresendő a jelenség oka.
-
hiddenroth
csendes tag
válasz
donjohnson #124918 üzenetére
Jó kérdés, ez egy panel, normál társasház. A lakáson belül Legrand aljzatok, és Legrand túlfeszültség védett elosztók. Dugtam már persze sima elosztóba is a lakáson belül. Tehát csak elosztókba, közvetlenül a falba soha.
Esetleg a kismegszakitónál lenne valami? Anno aki csinálta az egy emeletes bf volt. Nem is fejezte be rendesen. Aztán egy minősített villanyszerelő jött ÉMÁSZ-tól bővített 32A-re. Nevetett azon, ahogy kinézett, de rendbe szedte. De nem lett esztétikus. Aztán volt egy IKEA-s, neki nem volt ideje erre, hogy megcsinálja, de rendben találta leszámítva a kinézetét. Ennyi anomália van a kezdetektől:
- az előszobában egy lámpa hamarabb kiég mint a többi, ez már sima egyszerű villanykörte esetben is így volt a felújításnál, tehát nem tudom az IKEA-s lámpára fogni, hogy abba az egy lámpába nehezebben lehet belecsavarni, egyszer talán leverte a kis megszakítót is, de ez nem biztos
- porszívózás közben egyszer előfordult szintén, hogy leverte, de akkor nem az előszoba ágára volt bedugva és akkor égtek a lámpák (az is)
De azóta 18 milliószor porszívóztam és semmi, és a lámpák is égtek. A lámpa még nem égett ki. Ki kellene hívni az akkor a minősített szerelőt gondolom nézzen át mindent. Akartam korábban, de kis munkákat alig vállal valaki és ez annak minősül, meg ritkán fordult elő nagyon sok év alatt. Érdekes.
-
donjohnson
addikt
válasz
hiddenroth #124917 üzenetére
az mástól lehet. van rendelés földelés a házatokban a konnektorban, ahova dugod a töltőt?
-
hiddenroth
csendes tag
-
carr
őstag
válasz
donjohnson #124914 üzenetére
előtte 128gb volt benne, azzal is azt csinálta.
:s -
hiddenroth
csendes tag
Sziasztok!
Vannak olyanok itt, vagy a hardverapron árulók/hirdetők között, akik Thinkpad-ek szervizelésével foglalkoznak? Nem hivatalos szervizek, vagy számtech boltok érdekelnek. Volt egy jó kontkatom, de sajnos elérhetetlen egy ideje. Később, ha olyan helyzet lesz nem ártana, ha lenne hova küldeni. Jelenleg egy 440p-m van (4710mq), jól működik (kop-kop), még mindig gyors processzornak számít és ha újabbat akarnék venni, sokkal drágábbak ettől azok az U procis gépek, amik hasonló teljesítményt tudnak.
-
donjohnson
addikt
én továbbra is az ssd hibájára tippelek:
ADATA Legend 710 SSD freezing on Debian 12
Adata SSD random freezes
nem egy jó márka. -
Reggie0
félisten
No para, linux alatt is ezt csinalta nekem, elegge rendszeresen. Nagy ritkan a T480 is csinal ilyet. En azt vettem eszre, hogy a kulso kijelzo hasznalati gyakorisaga befolyasolja, szoval valoszinuleg valami grafikus driver/alrendszer bug. Illetve ha vlc-vel videot jatszottam le, akkor is elobb jott(ha csak youtube-rol, akkor tobb idobe telt.)
En emiatt a fagyasok miatt csereltem le.
-
carr
őstag
Még mindig anomália.
ua a win10. legfrissebb..
Az a mutatvány, hogy üresen megy a gép lehajtott képernyővel, lezárt userrel, vagy beklépve mindegy. Egyszer csak elkezd nem reagálni semmire. képet ad, egér mozog, kattintás off. vagyis jele van, h pl beikszelem az ablakot, de az ablak nem reagál. Foobar ha megy, pl online rádió szól, akkor a hiba nem jön elő.
nem fagy.
képernyőkímélő ha be van, (csak kilövi a képet) azé fagy, ha kikapcsoltam a screensaver-t akkor azé.
Tanácstalan vagyok. A485 annnyi hogy dual ram (2x8) és ax210 wifi került bele.
De előtte is ezt csinálta, frissen telepített winfossal is.
ssd 99% kondi, és kb 10 hónapos.
Valakinek hasonló? köszi -
konyi79
addikt
válasz
donjohnson #124909 üzenetére
Nem használok itthon wifit, tb4-en monitoron keresztül ethernet csatlakozok hálózathoz, amúgy 5Ghz lenne, ha épp azon menne.
-
konyi79
addikt
Nem feltétlen Thinkpad téma, de végülis egy P1 az illetékes. Bt egeret használok, és laggol rendesen. Még évekkel ezelőtt megvolt a megoldás, egy másik gépemnél valahogy az erőforrásokat kellett hozzárendelni, vagy prioritást adni neki vagy hasonló, már nem nemigen emlékszem rá. Van valakinek ötlete, hogy mit kell matatni W11-ben, mert marha idegesítő, az i9 meg RTX3080 mellett laggol az egér, de igazából nincs is terhelve a gép néha olyankor is...
-
rep3at
őstag
Sziasztok. Vettem egy X13 gen1 notit amivel tökéletesen elégedett vagyok, nem bántam meg, igaz nem olyan cs-v mint egy MBP de magamnak vettem, nem másnak.
Lenne pár kérdésem: Átfolyó töltést be lehet rajta kapcsolni (régebbi gépeimből kivettem az akkut ha otthon használtam)?
Van valami gombkombináció a kijelző kikapcsolására?
Melyik gyári alkalmazásokat érdemes rá telepíteni?
Előre is köszönöm.
-
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Egy ThinkPad L520-ast 8gb rammal és 256gb ssd-vel, gyengélkedő akksival (25p) mennyiért lehet eladni manapság ha nem akarom évekig árulni?
-
azbest
félisten
válasz
tothjozsef #124900 üzenetére
ez az intel úgy néz ki, mint régen egy i3. Két performance core. Meg egy rakás gyengébb és még gyengébb mag mellette.
Attól függ mire szeretnéd használni. Az amd-nél 7535HS esetén minden mag egyforma erős.
Ha videót transzkódolnál, akkor lehet az intelt jobban támogatják, ha néha játszanál, akkor lehet a ryzen jobb [link]
Ha általános irodai gép, akkor valsz kb mindegy. Ha virtuális gépeket is futtatnál néha, akkor a gyenge magoknál lehet össze-vissza teljesítményük lesz. -
teptep
őstag
válasz
tothjozsef #124900 üzenetére
Mit szeretnél? Hogy erősebb legyen? Vagy takarékosabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Mini PC
- További aktív témák...
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest