- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #126060 üzenetére
Tegnap meg is érkezett a masina.
E14 Gen 2 (type 20T6, 20T7) Laptop (ThinkPad) - Type 20T6
A linken szereplő árhoz képest hétfőn még 18000 forinttal kevesebb áron volt beszerezhető, így + 8 GB RAMOT és 480 GB NVMe SSD-t kértem bele. Így MPL csomagautomatás szállítással 101650 forintot fizettem érte.
Nagyon meg vagyok elégedve a géppel, a kijelzőn én nem látom az állítólagos karcot de a burkolati karcolások se nagyon láthatóak. Az akkumulátora 79%-os ami a gyakorlatban azt jelentette hogy miközben próbálgattam és beállítottam a gépet és közben futtattam a Lenovo Desktop Vantage nagytesztjét is a 19%-ra merülést bő 3 óra alatt sikerült produkálni.
-
-
válasz
Bogyi007 #122668 üzenetére
Nem erre gondoltam.
Az természetes minden gyártónál, legalább Dell és Lenovo esetén is, hogy a support oldalon a serial beírása után meg tudod nézni a géped kvázi pontos gyári specifikációját.
Ők azt is tudják, milyen egyedi azonosítójú alaplap, SSD, egyéb alkatrésszel volt gyárilag szerelve a géped. -
Tikakukac
titán
válasz
Bogyi007 #122601 üzenetére
Szummázom amit próbálok megértetni, de ez az utolsó a témában:
Drágán venni kétesen működő gépet nem érdemes, főleg akkor, ha nem egy alkatrész kupacon fekszel. Még így is bőven vehettél volna egy alapból jót. Nem volt értelme ennek a körnek, mert ahogy írod is, ennek így még hobbi jellege sincs, mert az nem hobbi, hogy viszem a boltba a gépemet szereltetni
-
válasz
Bogyi007 #122596 üzenetére
Szerintem ezt fordítva látod mint itt legtöbben.
Én is úgy gondolom, hogy legközelebb inkább gyűjtögess még egy hónapot és vegyél egy működő eszközt, és ez legyen a következtetésed, hogy közelebb ne szívassanak meg.
Mindenki hoz hibás döntéseket, a lényeg, hogy a megfelelő következtetéssel zárd és tanulj belőle... ha most ez neked úgy tűnik hogy mekkora win, legközelebb még nagyobb lyukra futsz.Illetve a laptopokolcsón bizniszt nem ismerem, de gyanús hogy nem véletlen nem az szerepel ott, hogy laptopokjól.
-
arcsin
senior tag
válasz
Bogyi007 #122592 üzenetére
Nekem backlites francia billzetes x250- em van 5 éve. Kifejezetten zavart eleinte, aztán pár hónapon belül sikerult vennem egy backlites uk-s kiosztást(hosszú í, 2magas enter stb). Párszor nekifutottam a billcserés yt videónak, de nem vállaltam be. Öszinten 5 év után megszerettem, nem zavar, szórakoztat az hogy mi van az egyes gombokra írva. Échap, fin, impéc stb.
hiányoznának már, de ha olcsón tud valaki szervízt aki cseréli, lehet rábeszélehtö lennék.
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #122557 üzenetére
A részletesebbnél sikerült a linket rosszul megadni.
Így helyes.FoxiestFox #22558
Alapból magyar nyelvű billentyűzet beállításokat használok mind Windows 10 és Lubuntu Linux alatt is, így inkább maradtam a klasszikus verziónál.Mondjuk a bal alsó sarokban levő Fn billentyűt még így is szoknom kell, állandóan a Ctrl helyett azt nyomom le beillesztés és másolás során...
Viszont igazad volt korábban, így teljes a ThinkPad élmény, jó volt az a BT billentyűzetes használat is, de így azért sokkal jobb használni.
Az meg megy a Lenovo tablethoz használatra innentől. -
-
csubuka
addikt
válasz
Bogyi007 #121722 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Köszönöm a tippeket!
Hmm, végülis meg kell húzni a határt méretben valahol, persze a 12-es gépek sem kizártak, de nem biztos, hogy kell ilyen pici.
Az X széria eszerint a 60-astól felfele eszerint nem annyira ajánlható? Olvastam, hogy 80-ban minden is forrasztott.
Azért 8th gen procival venném a gépet, ha lehet...
#121723ricsip: Köszönöm, a töltőt lealkudom
Teli vagyok velük. Az utóbbi évek selejtezéseikor a töltőt vissza sem kérték. Úgyhogy van "egy fióknyi" eredeti 65W töltőm.
Engem érdekelne ajavítás, de időben tuti nem éri meg és van benne rizikó, hogy megrottyantok valamit.
Köszönöm szépen a választ!
Végülis ez vállalható bevatkozás, de valóban jobban átgondolva, csak hobbiból nem biztos, hogy szét kéne borítsak egy gépet
MÁS:
Amúgy a 8.gen procis kitételem mellett a T480s korrekt nem?
Az USB-C kicopósodás nem annyira probléma ennél, mint a T580-nál? A kijelző flex jobb vajon? -
Tikakukac
titán
válasz
Bogyi007 #121479 üzenetére
Tehát still van egy géped amihez hurcibálsz egy külső billt.
De legalább árában leszel később is, feltéve, hogy amúgy a billzet csati fronton tökéletes, mert ha nem akkor meg nem.
Azért nem megyünk bele ilyenekbe, mert mindig rizikó és persze a vége az, hogy ha akarom kijön a matek "jól", de mindent számolva már szinte soha. Az első pár tucat gépemnél én is így voltam aztán rájöttem, hogy maximum magamat tudom becsapni
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Bogyi007 #121237 üzenetére
nem vettük ki, itt van: Silicon Power A55 SSD
-
Tim82
félisten
válasz
Bogyi007 #121207 üzenetére
Nem tudok semmilyen komolyabb inkompatibilitásról. X260-ba egy darab RAM modult tudsz tenni, a jelenlegi modul cseréjével, maximum 32 GB-os DDR4 modult. Mindegy, milyen órajeles modult veszel, 2133 MHz-en fog menni.
SSD-ből nyilván 2,5" SATA, az SSD-s topikban fogsz kapni érdemi ajánlásokat.
-
ricsip
addikt
válasz
Bogyi007 #121190 üzenetére
Jó neked, nálunk a fillérbaszó külföldi anyacég még a juttatasokat is elkezdte csökkenteni. Sajnos itt a sok hülye rabszolga szónélkül eltűr minden szart a vezetőségtől (2,5 év full home offisz után tavasz óta mindenkit parancsolnak vissza az kurva irodába, lesik a beléptetőrendszer kártyalogokat és személyszerint megy a lebaszás a melósnak meg a közvetlen főnökének is, igazi fasiszta szar hely), így mehet tovább a költségek lefaragása, nem lesznek tömeges felmondások. Vagy lehet mindenki januárig vár, remélem...
-
Tim82
félisten
válasz
Bogyi007 #120883 üzenetére
A linken szereplő akkumlátorok közül például az utángyártott az eredetivel szemben mivel másabb - kevesebb üzemidőt ad vagy kevesebb ideig lesz müködőképes?
Látatlanban nem tudjuk megmondani, de valószínűleg mindkettőre számíthasz.A linkelt dokkolóhoz szükséges külön töltő vagy a notim gyári töltője is jó lenne hozzá?
Ajánlott lenne egy 90W-os töltő hozzá, de valószínűleg még 65W-ossal is működni fog. 45W-os szinte biztosan kevés lesz egyszerre a notinak és a dokkolónak. -
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #120658 üzenetére
A korábban írtak kapcsán lenne egy kérdésem:
A Biosban be lehet állítani azt hogy már a boot folyamata során használni lehessen a BT billentyűzetet vagy az egeret?
Jelenleg két operációs rendszer van a gépen ami kis idő elteltével a Linuxos Lubuntut indítja el, a Windows 10 csak akkor érhető el ha lejjebb lépek kurzorral vagy egy Usb-s billentyűzetet is használok a géphez - ez utóbbi elkerülése lenne a cél.
Vagy szintén az Usb billentyűzettel indítom újra a gépet és a Biosban a Windows 10 lesz az alapértelmezett indító operációs rendszer.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Bogyi007 #120658 üzenetére
"és talán SSD-re váltást is eszközölnék"
Az legyen az 1.! Semmivel nem tudsz nagyobbat dobni a sebességérzeten. Tehetsz bele amilyet akarsz, SSD-t főleg (azért SATA portba ne M.2-eset), és elvileg RAM is bármi jó bele ami hasonló paraméterekkel bír mint a gyári. Ha biztosra akarsz menni, jellemzően Kingstonnal szoktak boltokban bővíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged