-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
válasz
Penty #125677 üzenetére
Szia, nem, más lesz a gond.
Tegnap ki be dugdostam , "megfújkáltam" a csatlakozókat kicsit, utána töltött..
kétszer is egymás után. Tehát a konkrét helyzet az, hogy hol tölt hol nem. Egyelőre három dologra gondolok, döglődik az aksi, döglődik a töltő, valamiféle kontakthiba(szóval bármi lehet) ...ezek közül valamelyik, ha az utóbbi akkor elbohóckodok így vele még pár hónapig, ha az előbbiek közül akkor töltő vagy aksicsere lesz amivel még nem kapkodnék(amíg hol tölt hol nem). Májusig kéne, hogy kiderüljön/megoldódjon akkor lesz hosszabb időre szükség a laptopomra, addig végülis van még idő.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Penty #125034 üzenetére
Ez még egy rendes billentyűzetnek néz ki.
Ami nekem van céges gép az egy Precision 7560: ezen a nyíl gombok össze vannak nyomva, PgUp+PgDn csak Fn-el érhető el, és persze a numerikus miatt az egész el van tolva. Bármelyik TP-n jobban gépelek, mint ezen.
"Kedvencem" a numerikus blokk melletti bekapcsoló gomb, élvezet mikor véletlenül megnyomod és kikapcsol a gép -
válasz
Penty #125048 üzenetére
A PrintScreen gomb engem is halálba kergetett. De leginkább azért, mert a Windows 11 felhozza azt a hülye ablakot. Ezt a feature-t szerencsére ki lehet kapcsolni, így csak háttérben fog képernyőmentés csinálni, nem hoz elő semmi ablakot.
Én a P16v mellett használok egy Keychron K2 Pro mechanikus billentyűzetet is, na annak az AltGr billentyűje pont ott van ahol a P16v-n a PrintScreen.
Az elején jó sokszor nyomtam meg azt a PrtSc gombot, de azóta már megszoktam.
-
válasz
Penty #125034 üzenetére
Az
Ő
Ú
Á
Ű
billentyűk azért kesekenyebbek, mert ISO-ban így fér ki. Alapból ANSI (USA) kiosztásnál normális minden "karakteres" billentyű, csak aBackspace
,| \
, egysorosEnter
,Shift
rövidebb, keskenyebb egy picit. Ez egy jó "spórolás" ANSI kiosztásnál, csak hát ISO-nál nem jön ki a matek, a kétsoros enter már túl keskeny lenne, így összenyomták azŐ
Ú
Á
Ű
billentyűket, ez jobb kompromisszum. Szerintem oké, esztétikailag még tűrhető, használatban nem okoz semmi problémát.Az Fn és Ctrl billentyű hardveresen is megcserélhető, ha esetleg úgy szeretnéd látni, habár szerintem aki nem vakon gépel az magára vessen...
A PrintScreen billentyű egy fasság, én Fn2-ként használnám, de még nem néztem utána hogy lehet átállítani.
Fényerő engem is zavar, hogy mindig megy. Amúgy a ThinkLight megszűnése az igazán szomorú.
A kurzornyilak mindig is kisebbek voltak kicsit (pl a 2007-es T61-ben is), de szerintem ez tök oké, abszolút használható, nekem nulla problémám volt vele. Viszont a Dell újabb laptopjainál sikerült a lehető legostobább megoldás megcsinálni azzal, hogy a bal-jobb nyíl normális, de közötte a fel-le az két félmagas gomb. Az ilyen laptopokat legszívesebben felgyújtanám a tervezőjükkel együtt.
Nekem a P16v-ben meglepően jónak tűnik a billentyűzet. Pl a T480s-hez képest sokkal jobb, pedig én legjobb esetben is hasonlóra számítottam, vagy inkább rosszabbra. T420-szal kéne összehasonlítanom, az az utolsó nem szigetes.
-
válasz
Penty #125034 üzenetére
Én sem tudom amúgy, hogy amikor tizenéve a legolcsóbb fostos telefonba is belefér egy környezeti fény szenzor, a fancy laptopokba miért nem, de ha már nem, miért nem konfigurálható teljeskörűen a háttérvilágítás.
Ha már van, és ratyibb tőle a billentyűzetmechanika, legalább be lehetne állítani... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged