- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
scarbantia #124450 üzenetére
kínából olcsóbb szerintem:
ebay-en vagy aliexpress-en -
donjohnson
addikt
válasz
scarbantia #124448 üzenetére
itt azt írják megoldásként, hogy a cmos battery kezd lemerülni, cseréld ki.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
scarbantia #124304 üzenetére
Szia! Jól összeszedett írás, de sajna csak akkor lenne életképes, ha a vezérlőt sikerülne resetelned...
Csináltam ilyet már három alkalommal, de csak egy T410 gyári 9cellás akkuval lett "használható" a végeredmény.
A használható alatt azt értem, hogy sehogysem tudtam rávenni, hogy felfogja a vezérlő, hogy új cellák vannak benne, így ugyanúgy 60-70% elhasználódást érzékelt(pontosan nem emlékszem már), ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy 30perc alatt lemerült 7%-ra, utána ezen a 7%-on még elketyegett 3órát... Aida osd-vel kiírattam a cellafeszkót és az alapján figyeltem, hogy 10v alá ne merüljön.
A másik két akku ugyanígy nem fogta fel az új cellákat, de ott nem állt meg a merülés 7% környékén, azok kikapcsoltak. Hiába próbáltam az akkukat Power Managerrel nullázni, eredménytelen volt.
Láttam én is egy csomó Youtube videót, hogy mindenkinek sikerült, sőt még olyat is, hogy a tervezettnél nagyobb kapacitásút jelzett az akkura, de szerintem otthon ez kivitelezhetetlen... -
daver88
aktív tag
válasz
scarbantia #124344 üzenetére
köszii, nálam mennek a webes alkalmazások is
-
válasz
scarbantia #124331 üzenetére
A töltési teljesítményt bevallom nem is néztem, gyárilag mennyit kéne tudjon?
Erre elfelejtettem válaszolni. Egy gyári akkut a csatlakoztatott tápegység teljesítménye illetve rendszerterhelés függvényében simán tudsz 30-45W körüli teljesítménnyel tölteni és a töltési teljesítmény csak a töltöttségi szint utolsó pár százalékánál kezd el lassulni, ahogy a vezérlő automatikusan visszaveszi a töltési teljesítményt. -
válasz
scarbantia #124331 üzenetére
Igen alsó/közép kategóriás greencell sok esetben ezt csinálja de találkoztam már ilyen degradálódott gyári akkuval is, ami hirtelen töltést veszít a semmiből vagy nem jól jelzi ki a töltöttséget. Szerencsére ez az akku meg a jó állapotú gyári akkuk nem csinálnak ilyet.
A Panasonic cellás akkun ez van feltüntetve:
Voltage: 10.8V (11.1V compatible)
Capacity: 6800mAh / 73Wh -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124310 üzenetére
Elnézést, nem akartam én pisilni sehova, mint említettem csináltam ilyet. Alaphangon 3-4óra a művelet ha nagyon ügyes vagy, és már csináltál pár ilyet, ha nem, akkor egy napod rámegy. És akkor még hozzá a cellák, meg egyéb cuccok, ennyiből én egy jó akksis modernebb gépet veszek.
Ja és szép nem lesz az tuti biztos, lehet emlegethetsz itt mindenféle űrtechnikát. -
válasz
scarbantia #124310 üzenetére
Főleg hogy a cellaszintű akkupakk felújítás abszolút bevett tech sokféle, munkára használt eszköz esetében, pl szerszámok, autók, stb.
A laptopgyártók persze nagyon sírtak ellene mindig is, és szokásosan a biztonság nevében, nem a profitéban
Tuti a biztonság tehet arról is, hogy a szeretnivaló és hasznos tulajdonságok szinte teljesen kikoptak a laptopokból 15 év alatt. -
zsolti75
senior tag
válasz
Csináltam ilyet réges-régen, meg itt többen mások is.
Soha többet!
Ha valakinek van egy régi kincse, amit mindenképp életbe szeretne tartani, vagy muzeális gyűjtemény akkor hajrá.
Napi használós gépnek eszetekbe se jusson! -
válasz
scarbantia #124307 üzenetére
Ha belekezdenék ilyenbe, biztos, hogy az új cellákat is jócskán lemeríteném, gondolom, alacsonyabb a kockázat, ha nem egy fullra töltött cellapakkot cuppantok rá a régire.
Ez most mozgatja a fantáziám, mert az X220 feles kondíciójú akkuval is egész sokat megy, király lenne, ha sikerülne egy ilyen felújítás, és kb munka közben nem is kellene töltőre tenni
-
Fifi
őstag
válasz
A kérdés már csak az, hogy ki fogja ezt megcsinálni és mennyiért.
Várom az ajánlatokat. -
Kbali
nagyúr
válasz
Ehhez azért elég profinak kell lenni, hogy ne robbantsd fel a házat
-
Rossi
addikt
válasz
scarbantia #124300 üzenetére
De mi a jó édes a...ért vesznek ki egy ilyen funkciót?
-
válasz
scarbantia #124294 üzenetére
És valszeg nem is lesz, mert Win11-en eleve nem lehet, úgyhogy zseni hogy szó szerint mindenben visszafelé fejlődünk, és mire ebből a hanyatlásból majd visszafelé leng az inga, már élni sem fogunk.
-
vicze
félisten
válasz
scarbantia #124285 üzenetére
Fent kell legyen a Lenovo Power manager driver különben nem jelenik meg Vantageben.
A Comertial Vantage is ott van a Storeban, a linkelt verzió offline telpítéshaz és imageeléshez van.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #124286 üzenetére
Bocs, közben látom, hogy ez egy pakk, és a C. Vantage csak egy kis rész belőle.
-
teptep
senior tag
válasz
scarbantia #124282 üzenetére
Microsoft Store A letölthető aktuális verzióból nyírták ki?
-
gaborbol
őstag
válasz
scarbantia #124282 üzenetére
Mintha valaki emlitette volna, hogy a ceges verzioban meg benne van:
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124253 üzenetére
Mindegyik gyártó csúcs szinten van, minimális különbségek vannak.
A CSOT ismeretlennek tűnik, de nagyobb volt a forgalmuk mint a AUO+Inno+BOE együtt. Főleg kis kijelzőket gyártanak.
Írhattam volna még az EDO-t de az meg csak oled, és darabszámra nagyobbak mint a Samsung. Mindenféle pici okoskütyübe gyártanak kijelzőket.
Nem lehet már Kínát megkerülni semmiben. -
válasz
scarbantia #124253 üzenetére
Amúgy mennyire életszerű laptopon komoly graf munkázni?
Megmondom őszintén nem tudom elképzenli kirívó esetektől eltekintve, mint hogy kimégy a nyomdába vagy mondjuk prezentálsz helszínen vagy ilyesmi, minden másra ott vannak a normális méretű és képességű desktop monitorok.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124247 üzenetére
A Sharp-é a klasszikus IPS.
Nem csak az elnevezés más, mindegyik egy picit más technológia.
LG: PLS,
AUO: AHVA AMVA,
BOE: ADS, HADS
Tianma: SFT, UA-SFT
Inno: AAS, MVA
Samsung: PLS, PVA
CSOT: FFS
Számomra a jó kijelző 100+%NTSC, hogy mi volt 15 éve az engem nem nagyon mozgat, tekintve, hogy az lcd-k erősen amortizálódnak idővel. -
válasz
scarbantia #124249 üzenetére
Az a hp király volt, olyat láttam élőben is.
-
válasz
scarbantia #124247 üzenetére
A személyes kedvencem az LP150E05-A2K1, számos T60-ban és Frankenpadban hajtottam, jelenleg is a játszós T60-ba ilyet tettem, anno a Frankimból is ívben hajítottam ki a fostos IDtech UXGA-t ennek javára.
Sőt, a T42-be is ilyet tettem, gyárilag IDTech volt abban is.Úgyhogy ha valami roncsvadász szeretne IPS-esíteni T42-t vagy 43-at, van egy SXGA+ IDTech IPS-em ha kell, odaadom ingyen.
-
válasz
scarbantia #124243 üzenetére
Gémingre nekem a wide gamutos W520 panel nagyon adta, sokkal jobban mint a csini LGP a W500-ban.
De én nem szerkesztettem ezeken fotót, mindig szemre kalibráltam és meleg színekkel, kicsit szándékosan túl is szaturálva, hogy a játék csini legyen
Írom ezt úgy nagyon szerettem azt az LGP panelt is, de az én szememnek mindig nyilvánvaló volt, hogy egyszerűen nincs annyi szín. -
Xantomas
őstag
válasz
scarbantia #124135 üzenetére
Van, csak nem annak, aki pl bemegy egy notebook boltba, s azt mondja, hogy neki olyan kell. Max ha kimegy Dél-Koreába, s megveszi a helyi billentyűzetes verziót.
Maga zsanér, az minden notiban, fém. Alu, alpakka, acél, kb mindegy, nem ezek fáradnak el normál használat közben, hanem a vázhoz rögzítési pontjai. Konzumernél általában ha egy meggyengül, dominóként szakad ki a többi, s töri a vázat. A régi rollcage -es vázok ezért voltak jók, mert teljesen eloszlatta a terhelést, nem egy kis területre koncentrálódott a nyíró elő, amivel nyitod a zsanért, s jóesetben előbb indul meg a forgása, mint a váz hajlása.
A Gen5-ös t14 rollcage-e inkább tűnik olyan tessék-lássék megoldásnak.Amúgy, pár évente egy aprócska csepp ptfe-s műszerolaj a zsanérra ezt kb meg is akadályozza, mindegy a gyártó, típus.
#124136 FoxiestFox
Nem lepne meg, ha a zsanér mechanizmus csavarra ugyanaz lenne a biznisz és a csóri gépeknél
Szerencsére nem azElég csak disassembly videókat nézni. Ez E14 zsanér felfekvő felülete kisebb, s csak 2 csavar tartja, plusz az alsó burkolat átmenője. Az L14-é nagyobb, és 3 csavar tartja, plusz az alsó burkolat átmenője.
-
válasz
scarbantia #124135 üzenetére
Ilyen nincs, hogy "műanyag zsanér".
Nem lepne meg, ha a zsanér mechanizmus csavarra ugyanaz lenne a biznisz és a csóri gépeknél.
A takarója lehet műanyag, vizuálisan amúgy, mert annyi, hogy a TP-ken fém a zsanér takarója, consumeren meg nem.Amiben viszont tuti van különbség, hogy a business jobb minőségű kompozit és rollcage vázzal bír, ami normálisan rögzíti a zsanérok csavarjait, consumerben a bénább anyagok miatt könnyebben törhetnek ezek a rögzítések ki az anyagból.
-
Xantomas
őstag
válasz
scarbantia #124132 üzenetére
Csak, hogy legyen ellenpélda is, olyantól, akinek közösültek válaszolni a topiklakók, s nem csak a használt, levedlett, cégtől kapott T/P szériára való nyálpolírozás megy.
(akinek nem inge, ne vegye magára)
A múlt héten jött meg az E16-osom, az azt megelőző hetem ment rá keresgélésre, mert féltem mind a T mind az E szériáktól, viszont, bevallom, magán célra, nem akartam 1 misiért venni T16-ot.
Ahol dolgozok vegyesen vannak E, L T X és P Thinkpadek, de többnyire, mindegyik 14-es méretű, 15-16 ritka mint a holló.
Nincs az E14 generációkkal se rossz tapasztalat, teszik a dolgukat, szét nem hullanak, viszont billentyűt már sikerült elhagyni belőlük, de helyén kell kezelni, igazából egy kicsit optimalizáltabb ideapad, de pont elég ahhoz, hogy jóval tartósabb legyen.
L14: bár az E fölé van pozícionálva, valójában, kevésbé merev mint az E az alap PC-ABS vázzal, 16-os méretben pedig ez határozottan ki is jön. A vékony alu alsó vázelem nagyon sokat dob a merevségen, csavarás szempontjából, ugyanakkor, a gépelési komfort az L-nél jobb, mert a középső váz itt picit merevebb.
Ugyanakkor!
Az L szériában, szintén van Alu fedlap és PC-CF, meg PC-ABS L-es váz, viszont ezeket csak rendelni lehet cégeknek, hozzánk hasonló kis piacra újonnan nem kerülnek. Ebből egy-egy koreai bemutató darabot sikerült megfogdosni, s ég és föld. Máshogy csukódik, sokkal merevebb, gépelés közben a nyomáspontok is sokkal határozottabbak.Jelenleg, mind az E, L, T esetében, ahol a zsanér van a vázhoz fogatva, mindegyiknél műanyag, nincs semmi extra merevítés. Elfáradni, ugyanúgy el fog idővel, a T esélyesen jóval később. Az 5 éves E14-esek is ugyanolyan jól, köszönik szépen, megvannak, sőt, a burkolaton levő festék miatt kicsit kevésbé látszik rajtuk a kor, mint a T14-eseken, vagy L14-eseken, utóbbiakól már hámlik a gumírozott festék.
Az L óriási előnye még, hogy nem kell külső 4G modemet, telefont használnod, ha WWAN-t akarsz, plusz van a touchpadben nfc, ami hasznos bejelentkezéskor. -
donjohnson
addikt
válasz
scarbantia #124132 üzenetére
műanyag. ha gariidőn belül (3 év) lecseréled, és nem gond hogy esetleg szervizelni kell, akkor jó lehet. ha hosszútávra tervezel, akkor nem jó befektetés.
-
válasz
scarbantia #124021 üzenetére
Épp azon gondolkodom hogy le kéne fóliázni az enyémet valami rókás tematikájúra, ami jobban megy az egérpadomhoz, mint az uncsi fekete.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124008 üzenetére
Nem passzol bele. A P53 bill legalább annyira jó mint a P50/51, de sokak szerint jobb.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #124006 üzenetére
Van, de kb.50% eséllyel küldöd el örök vadászmezőkre a lapot.
Én is néztem őket, de számomra anyagilag nem jön ki a matek.
Megtartásra jó lehet, és én békén hagynám a bios-t. -
barnam_
nagyúr
válasz
scarbantia #123782 üzenetére
Ez az a kategória, amit csak hobbiból érdemes csinálni.
Arra viszont nagyon érdekes projektnek tűnik, mindenképpen számolj be róla ha van fejlemény -
barnam_
nagyúr
válasz
scarbantia #123781 üzenetére
Szerintem is teljesen jól használható, nem találok benne kifogást a méretén kívül. A "vicc" az, hogy egy ideje a 4 magosított T430-at használom mert a GPU-t leszámítva szinte semmivel sem lassabb mint a W530 (3720qm vs. 3840qm), mindkettőben 1866-os ram + AX211 wifi. A klasszik bill. modot meg lehetne még csinálni rajta, de szerintem -és ez most eretnekség lesz, sorry- nem annyival jobb. Van egy X230-am, azon kicseréltem a régire mert az x220 palmrest-el nem kellett faragni a billentyűzetből.
Nekem is nagy plusz pont a numpad nélküli gép.. ha ilyen kell modern kiadásban, a P1-re nézz rá.
-
azbest
félisten
válasz
scarbantia #123778 üzenetére
milyen proci van benne? 4 magos?
Expresscard slotba relatíve olcsón van exp gdc külső egpu cumó kínából, de nem biztos, hogy különösebben érdemes. Az 1 sávon a mai nagyobb teljesítményű gpu-k karcsúak. Nekem t430-cal volt gtx1050 használva néha így és azt is visszafogta a gép 4 magos proci mellett. Modern gépre dugott thunderbolt3 egpu házban már az a gpu is fürgébb volt, mint a 430assal. Manapság már nem feltétlen érdemes komoly szándékkal ilyet, kivéve hobbiból
-
válasz
Klasszik bill modot megcsinálnám, a többinek a gép pillanatnyi használati értékét nézve nem sok értelme van.
Ha rajtam múlna, egy megmaradt gép a szériából sem maradna normális bill nélkül -
barnam_
nagyúr
válasz
Úgy, hogy nekem is van a fiókban egy W530, inkább azt mondom: tedd el emlékbe
Ha van felesleges pénz, persze lehet vele szórakozni (én az eGPU-t választanám), de egy mai modern gép feleakkora méretben 3x akkora (most csak mondtam egy számot) teljesítményt hoz. -
válasz
scarbantia #123642 üzenetére
Nekem a kijelző két dolgot jelent kb egy munkaállomásban: képarányt, és betekintési szögeket. Erre tök jó lenne egy régi Flexi, napra nem viszem úgyhogy kb a fénye is mindegy.
Csak hát minden amibe tehető ilyen, túl lassú már napizni.
Tény hogy az lcd tech sokat jött előre, de hát mit csináljak vele, ha közben minden ami újabb egy régi klasszik vasnál, kényelmetlenebbül használható számomra.
Nem is tudom, egyáltalán létezik-e 4:3 LED kijelző, ami most gyártásban van akár csak valami gimmicky ipari célra, ha lenne, lehetne köré rittyenteni valami jó notit.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123644 üzenetére
Nem fog odaérni.
Egyébként nem szoktak le a 0,4-ről. -
totron
addikt
válasz
scarbantia #123642 üzenetére
Ez hány Hz-et jelent?
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123638 üzenetére
Nem kell belemerülnöd, elmagyarázom:
a P51 idejében fülesen rögzülő panelek voltak, és az elektronika a panelon kívül volt alul, kb.20mm "túlnyúlásként", az elektronika akkora volt hogy épp befért a zsanérok közé.
Jellemzően, a 16-os panelnél az elektronikát visszafordították a panel alá, így nincs túlnyúlás alul, ezért van, hogy "csak" 8mm difit látsz az ilyen-olyan adatlapokon.
A látható méret 15,6-nál 346x194mm, 16-nál pedig 345x215mm, szóval függőlegesen 21mm a difi, alul max 3mm-t tudsz csalni, a többit felül kell kifaragnod.
Ja és másik kábel is kelleni fog... -
válasz
scarbantia #123638 üzenetére
Én már úgy gondolom hogy nekem ugyan tökmindegy lenne a képarány, ha valahogy vissza tudnánk jutni legalább a normális billentyűzetekig.
Kijelzőben történt "fejlődés" (idézőjelben, mert hát a jótól indultunk), visszajött a 16:10 is, lett 3:2 is, még hátha egyszer visszaköszön a 4:3 hogy tényleg használható is legyen egy noti, és akkor teljes lesz a kör. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123634 üzenetére
Jaj.
Melyiknek? -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123632 üzenetére
30mm, és más probléma is lesz. Alul nincs hely, ott a zsanér!
Nem vastagabbak, pont hogy megy továbbra is a spórolás.
P51 idejében 3,2mm körül volt egy panel, ugye ezt hívták slim-nek, most már inkább 2,6-2,8mm a vastagság.
De szívesen olvasok róla fényképes beszámolót. -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123625 üzenetére
Az xrite szenzor csatlakozója tudtommal sima usb, de hogy fizikailag nem fog belemenni más billentyűzet, az tuti.
A 16:10-es panelt, ha kivágod belőle az antennákat és a kamerát, akkor talán bele lehet faragni. -
válasz
scarbantia #123625 üzenetére
Nekem is hiányoznak a Frankenpados idők, bár egy éve még napiztam T601-et.
-
válasz
scarbantia #123596 üzenetére
Az nem olyan jó, hanem pont az.
Csak adtak neki egy házat egy egy USB adaptert kb.
Ki lehet szerelni és be egy laptopba és vice versa, csak a hangerő gomboknál a takarót kell átszerelni. -
fatpingvin
addikt
válasz
scarbantia #123419 üzenetére
például.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123412 üzenetére
[link]
Hogy ezek közül melyik, abban majd a többiek segítenek. -
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #123412 üzenetére
Nem tudok neked biztosan ugyanarra a fajta adapterre adni linket, hiszen rég nem élnek azok az eBay-es, AliExpress-es hirdetések, amik alapján vettem ezeket anno.
Szerintem kb. amúgy ugyanazt lehet kapni most is kurrens Alis hirdetésekben.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #123406 üzenetére
Mik a legjobb eDP/lvds átalakítók?
4-5 éve vettem kettőt, nem tudom, jelenleg mi a jó.
-
bytesizelife
tag
válasz
scarbantia #123303 üzenetére
Miért nem használsz gap fillert? Ott nem kell vagdosni semmit. (A gap paddel az a gond, hogy mindig lesz szemét, és az anyag azért annyira nem olcsó.)
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123303 üzenetére
Nem tudom.
Kínából biztosan, de semmi garancia rá, hogy nem hamisítvány. -
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #123238 üzenetére
T14 hűtése hogyan üzemel? Alul szív, oldalt fúj, vagy fordítva?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
scarbantia #123243 üzenetére
legalább egy 1245u vagy 1240p, ha hosszú távra tervezel.
Mondjuk most láttam 490-ért L14-et i 1355u-val, azért az már bőven elégÉs persze ez eléggé szubjektív vélemény.
-
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123243 üzenetére
Csak U lesz ebben a méretkategóriában.
Jó az AMD. -
CharlieDrop
veterán
válasz
scarbantia #123241 üzenetére
Azért T14 3g-ből nem sok futkározik 350 körül.
De az tényleg fontos kérdés, megéri-e L szériát venni.
Én pl. miután előszedtem a T410-et rákívántam újabbra, egy ideje Macezek, szóval vagy egy Macbook Air lenne, vagy valami T14 (X1 már drága) lenne, vagy L széria.... -
zsolti75
senior tag
válasz
scarbantia #123238 üzenetére
Egy fontos dolgot nem írtál.
Mi a keret? Bolti számlás vásárlás, vagy hardveraprós? -
vargas0502
tag
válasz
scarbantia #119426 üzenetére
Írtam pm-et még kora délután.
-
barnam_
nagyúr
válasz
scarbantia #119417 üzenetére
Csak fyi, én ilyet vettem 2 éve a W530-hoz, azóta is tökéletesen megy: [link]
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #119425 üzenetére
Nem néztem meg, hogy LCD service parts alatt is ugyanaz a doksi van linkelve, elnézést!
-
Tim82
félisten
válasz
-
vargas0502
tag
válasz
Szerintem nálam van elfekvőben pont egy, mindjárt megnézem és dobok egy privát...
-
Kbali
nagyúr
válasz
scarbantia #111200 üzenetére
topikgazdánk a Greencellt szokta ajánlani.
-
törölt tag
válasz
scarbantia #111200 üzenetére
Lassan a régebbi típusok akkui annyiba kerülnek hogy érdemesebb lehet egy akkus cégnél újracelláztatni...
-
Surfym@n
senior tag
válasz
scarbantia #111170 üzenetére
Lenovo vantage W10-es applikációt használom. Az a korábbi PowerManager-ekhez hasonlóan tudja teljes körűen vezérelni a töltést. Neki köszönhetően a szintén w530-as 9c akksim (Sanyo) az utóbbi 5 évben 14 új ciklust szerzett, s nem romlott a kapacitás. Egyébként én is inkább fizetnék 30-35 ezret azért, hogy kapjak egy zsír új, eredeti Pana cellás, nagy (9c)akksit. Illetve vadászok külső akksi töltőre is, de már 4 éve nem látok ilyet piacon
-
válasz
scarbantia #111170 üzenetére
A Vantage kezeli a töltési küszöböket egy ideje már Win10 alatt.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #110122 üzenetére
Just win10 things
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #110120 üzenetére
Dinamikus kontraszt lesz az amit keresel
-
válasz
scarbantia #96498 üzenetére
oké, de a mechanikus tolókapcsoló is simán lehet, hogy csak a drivernek szól. csak ennyit akartam mondani.
(és volt olyan laptop a családban, amiben az Fn kombóval kikapcsolt wifi kártyát nem is látta a win) -
Ed_007
aktív tag
válasz
scarbantia #96498 üzenetére
+1
-
válasz
scarbantia #96491 üzenetére
a mechanikus kapcsoló túl van értékelve. a hotkeyes megoldást is be lehet drótozni olyan mélyre, hogy szoftverből nem írod felül, de a mechanikus kapcsoló sem a kártya tápellátását szokta megszakítani.
-
Atlantis
veterán
válasz
Ízlések és pofonok ugyebár, de sosem vennék gépet NumPad nélkül.
-
válasz
Vajon mikor veszik ki a seggükből a fejüket, és tisztelnek meg minket sok év után ismét egy 7 soros billentyűzettel?
-
azbest
félisten
válasz
scarbantia #94731 üzenetére
igazából a fémkeret max azért jó, mert rajta van az a szalag, ami segíthet kiemelni a winyót, a sata csatiról lehúzás után. Más szerepe nem nagyon van a caddyben. Nélküle is stabilan ül, mert a 4 oldalsó csavar alatta van a caddy pöckeinek, a caddy végén az a műanyag rész meg lehajtható, hogy ne tudjon kicsúszni a winyó a sata csatlakozóból.
ja és láttam már olyan caddy-t is, ahol a winyó helyére csúsztatás után a caddy túloldalán lehet becsavarni a winyó alján lévő lyukakba csavarokat. Olyankor nem az oldalsó pöckök fogják le, hanem az.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #94673 üzenetére
W530, illetve más hasonló Intel/Optimus ThinkPadek PWM vezérlése(Win7):
https://github.com/Kappa71/PWM
-Innen a Release alól le kell tölteni az "IntelPWMCA_Console.exe" fájlt.
-Csinálni kell belőle egy parancsikont.
-Tulajdonságok-->Parancsikon-->Cél: itt a fájlnév után egy szóközzel elválasztva kell paraméterezni az exe-t.
Első szám a frekvencia, a második pedig másodpercet jelöl, ennyi időnként felülírja a program a gyári beállításokat, ha szükséges. Tehát pl. 2000 2 (2000Hz, 2mp-enként csekkolva) Mehet akár egészen 10000-ig(panelfüggő), bár ezen a frekvencián kicsit ciripel, és igazából már a 2000Hz sem zavaró a szemnek. Lehet amúgy kísérletezni, hogy a magas frekvenciák közül melyik nem szól. (pl. 220Hz alapból, ennek a sokadik lépcsőjeként beírtam 7040-et, és sokkal halkabb, mint 4000Hz-en)
-Ez után be kell másolni az indítópultba, és a rendszer betöltésével magától indul. Nem kell vele csinálni semmit, paraméterezés szerint működik, altatás, hibernálás nem számít, egyedül újraindításnál tölt be újra.
Ja, és működik vele az Optimus.Egy dolgot nem tudtam beállítani, de biztos van rá megoldás, hogy amikor indulásnál megnyílik a parancssor, akkor magától zárja is be(kiírja a beállított frekvenciát). Így indítás után mindig be kell zárni. (persze a program fut tovább) Ha nem paraméterezünk, akkor alapból 600Hz-en megy, ami még elég vibráló, viszont a parancssort becsukja maga után.
Na ennyi, remélem másnak is hasznos, engem nagyon zavarnak a vibráló kijelzők, és több nagyságrenddel élhetőbb gép lett így a W530-am(már csak egy classic keyboard mod kell
). Más x30-as szériával is működhet, x20-asokkal, többivel nem tudom mi van.
-
azbest
félisten
válasz
scarbantia #94728 üzenetére
az ultrabay fióknál a winyóba kell csavarni 4 csavart, vagy a kerethez adnak esetleg gumi pöcköket a csavar helyére és azzal csúszik alá 4 pöcöknek a keretben. Szóval nem szabad, hogy lötyögjön.
szerk: most elbizonytalanodtam... 8 gumipöcköt adtak, lehet nem csak oldalra hanem a winyó aljára is lehetett volna tenni
Egyébként a winyót a rendes helyén használt fémkerettel is be lehet tenni, a csavar persze akkor is kell.
A műanyag szalag fülnek ott a helye a winyó keret műanyag lefordítós helykitöltőjében.ez most épp egy vastagabb winyó a régebbi t61-es keretében, de ugyanez a vékony winyós megoldás is a t430ban. A winyó csavarhelyei ugyanott vannak, lefogják alulra.
szerk: vagy ehhez képest a t430 keret, ballra a vastagabb 9.5mm, jobbra a 7mm winyóval:
-
MrSealRD
veterán
válasz
scarbantia #94722 üzenetére
Ha már feljött a standard keret meg a gumikeretek...Abba lehet tenni 7mm-es SSD-t? Vagy kell oda valami pótlék?
-
MrSealRD
veterán
válasz
scarbantia #94720 üzenetére
De jó hogy szólsz. Elfelejtettem levenni. Bocsi.
-
MrSealRD
veterán
válasz
scarbantia #94718 üzenetére
Én T420-ba való Ultrabay kerebe pakolásztam mostanában 7/9 mm-es meghajtókat vegyesen. A magasság alulról számolódik és a keret is ehhez igazodik. Tehát mindenképp belemegy alaphelyzetben, de ilyen extra védelemmel szerintem nem fér bele...
-
azbest
félisten
válasz
scarbantia #93934 üzenetére
Mondjuk ez még mind renderelt kép, kíváncsi leszek rá, hogy valós gép milyen lesz. Más kérdés, hogy bármilyen jó, mostanában még nincs értelme cserélnem a t430-amat újabbra
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #93934 üzenetére
Másik kijelzőhöz kellene új fedlap, kellene gyártatni paneleket stb. nem éri meg, én titkon reménykedtem benne, hogy a közösségi felizgatás nem 1 matricából meg kb. iylen semmiből fog állni. De hát emebrek, mit várunk. A PH-s interjú is olyan masszív bullshit lett, hogy a fal adta a másikat. Ami a pénzügyes részleg nem tud kihozni bőven pluszba, az nem lesz megoldva. Tartós dolgok, klasszikus értékek és megbecsülés nem egyeztethető össze már a piaccal.
-
válasz
scarbantia #92978 üzenetére
Nem lehetett volna a múltkori interjú előtt?
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #92843 üzenetére
Csak rákattintottam. Azt hittem ua. Elolvastam. Biztató infó, thx
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #92840 üzenetére
Sorry, nem vettem észre, pedig direkt visszanéztem, hogy valaki linkelte-e már :/
OK, kell az innováció, de ez?! Inkább a régi, jól bevált strapabíró felépítés mai hardverrel. Nekem ez lenne a nagy dobás.
(#92839) Bluesummers: Azért a W-széria nem rossz. W510/520/530 volt már a kezeim között, nem nagyon tudok róluk rosszat mondani. A 17"-os modelleket nem ismerem annyira.
(#92838) HSM: Jó mi? Nagyon fontos újítás.
-
HSM
félisten
válasz
scarbantia #92829 üzenetére
Lehet mégis lehet még modernebb notim, mint a T420?
Én csak attól tartok kicsit, nehogy eltolják nagyon az árazást, hogy "special edition".
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #92829 üzenetére
Inkább szomorú a dolog kicsit.
-
válasz
scarbantia #85756 üzenetére
Nem.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #81917 üzenetére
Biztos van gyári új, de azokért horror árat kérnek.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #81915 üzenetére
500-ashoz vettem anno palmrestet, a színe kicsit más volt mint a többi eredeti elem. Vagy azért mert más gyártósoron ment, vagy mert ugy. volt. De ha ugy. is bajt nem csinál mint egy töltő/akku esetenként.
-
HSM
félisten
válasz
scarbantia #79128 üzenetére
Az elsőt igen, a többit jól elfelejtettem. Köszi az emlékeztetőt, gyorsan kitöltöttem a kettes és hármas kérdőívet is.
-
válasz
scarbantia #79128 üzenetére
Elsőt töltöttem, nem is tudtam, hogy van azóta több. Nyomom.
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #79054 üzenetére
Koszonom. Akkor alkudozom ra egy kicsit.
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #79043 üzenetére
Nem grafikai munkare kell. Csak CAD-eznek rajta. Meg mivel nincs TV-m, igy neha filmet is neznek
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #78886 üzenetére
Igen, ettől féltem én is, hogy ez a CPU+GPU páros kazánként üzemel. Kár, hogy itt nincs IGP. Érdemes hosszú távra beruházni egy ilyen masinára?
Gondwana: A 4337 és 4338 dokk között mi a lényegi különbség?
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
scarbantia #78253 üzenetére
Na az szép lesz akkor.
Nem lehetne az akkuba valamilyen módon egy kis energiát rakni,hátha akkor magához tér? -
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #77354 üzenetére
Majd megnézem, nem sűrűn van bekapcsolva, x200-at gyilkolom legtöbbször. Nem ips az biztos.
havri1 Amiben jobb, ahol a c2d zizeg az i5 még nem.
-
válasz
scarbantia #74496 üzenetére
Szerintem a merevítésre gondolt ház alatt
A kültakaró igen régóta szemre is műagyag.
-
válasz
scarbantia #73806 üzenetére
Létezik 2048-as panel ilyen gépbe? Erről miért csak most szerzek tudomást?
-
CB
senior tag
válasz
Ha egyszer túl akarok adni a T60-as gépemen, veled fényképeztetem le, és dupla árat kérek érte.
Tuti megveszik. -
Zooka
tag
válasz
Gyönyörű gép!
Kicsit fáj a szívem, mert a frankenpad donornak vett T61 most halt meg a kezeim között...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest