Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xantomas

őstag

válasz scarbantia #124132 üzenetére

Csak, hogy legyen ellenpélda is, olyantól, akinek közösültek válaszolni a topiklakók, s nem csak a használt, levedlett, cégtől kapott T/P szériára való nyálpolírozás megy. :D (akinek nem inge, ne vegye magára)

A múlt héten jött meg az E16-osom, az azt megelőző hetem ment rá keresgélésre, mert féltem mind a T mind az E szériáktól, viszont, bevallom, magán célra, nem akartam 1 misiért venni T16-ot.
    Ahol dolgozok vegyesen vannak E, L T X és P Thinkpadek, de többnyire, mindegyik 14-es méretű, 15-16 ritka mint a holló.
    Nincs az E14 generációkkal se rossz tapasztalat, teszik a dolgukat, szét nem hullanak, viszont billentyűt már sikerült elhagyni belőlük, de helyén kell kezelni, igazából egy kicsit optimalizáltabb ideapad, de pont elég ahhoz, hogy jóval tartósabb legyen.
    L14: bár az E fölé van pozícionálva, valójában, kevésbé merev mint az E az alap PC-ABS vázzal, 16-os méretben pedig ez határozottan ki is jön. A vékony alu alsó vázelem nagyon sokat dob a merevségen, csavarás szempontjából, ugyanakkor, a gépelési komfort az L-nél jobb, mert a középső váz itt picit merevebb.
    Ugyanakkor!
    Az L szériában, szintén van Alu fedlap és PC-CF, meg PC-ABS L-es váz, viszont ezeket csak rendelni lehet cégeknek, hozzánk hasonló kis piacra újonnan nem kerülnek. Ebből egy-egy koreai bemutató darabot sikerült megfogdosni, s ég és föld. Máshogy csukódik, sokkal merevebb, gépelés közben a nyomáspontok is sokkal határozottabbak.

Jelenleg, mind az E, L, T esetében, ahol a zsanér van a vázhoz fogatva, mindegyiknél műanyag, nincs semmi extra merevítés. Elfáradni, ugyanúgy el fog idővel, a T esélyesen jóval később. Az 5 éves E14-esek is ugyanolyan jól, köszönik szépen, megvannak, sőt, a burkolaton levő festék miatt kicsit kevésbé látszik rajtuk a kor, mint a T14-eseken, vagy L14-eseken, utóbbiakól már hámlik a gumírozott festék.
    Az L óriási előnye még, hogy nem kell külső 4G modemet, telefont használnod, ha WWAN-t akarsz, plusz van a touchpadben nfc, ami hasznos bejelentkezéskor.

• donjohnson

addikt

válasz scarbantia #124132 üzenetére

műanyag. ha gariidőn belül (3 év) lecseréled, és nem gond hogy esetleg szervizelni kell, akkor jó lehet. ha hosszútávra tervezel, akkor nem jó befektetés.

Új hozzászólás Aktív témák