- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztikac
őstag
válasz
teptep #125498 üzenetére
Win10 kellene egyelőre sajnos, a gépen futó szoftvernél csak Win10 alatt garantálják a hibamentes működést (június környékére ígérik a Win11 kompatibilis verziót).
Telepítőre azért kérdeztem rá, mert régebben találkoztam olyan géppel ami csak a gyártó által kiadott telepítővel volt hajlandó bootolni, a sima MS oldaláról letöltöttel nem...
-
teptep
senior tag
válasz
sztikac #125497 üzenetére
Microsoft lapról leszeded a Win10 telepítőt. Telepítés után megvárod míg összeszedi a drivereket. Amiket nem talált meg, azt a Lenovo support lapról leszeded. De miért Win10? Októberben lejár a támogatása, már nem érdemes frissen feltenni. És amin elmegy a 10, azon a 11 is elmegy. És a support lapon vannak Win11 driverek is.
-
sztikac
őstag
Sziasztok,
Thinkpad E550-hez találok valamerre Win10 telepítőt?
Vagy elég csak simán feltelepíteni a Win10-et és utána mehetnek a driverek?Köszi!
-
-
i400
senior tag
A csiklómentes új Thinkpadot lehessen MacOS-el is rendelni!!
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
FoxiestFox #125484 üzenetére
Hamarosan felkérünk, hogy legyél te az elnöke,
a „Piros Pötty-visszahelyező Alapítvány” (PPA) Magyarországi akció csoportjának.
És ha jobb lesz az idő; megyünk tüntetni a Budapesti Lenovo székház elé.
ahol a transzparenseken büszkén hirdetjük:
"Egy ThinkPad TrackPoint nélkül olyan, mint a gulyás bogrács nélkül!”
A követeléseken még dolgozunk, de addig is:
Követeljük, hogy minden Magyarországon forgalomba kerülő ThinkPad mellé járjon egy extra TrackPoint-sapka: magyar kokárda színekben pompázó, hogy március 15-én a nemzeti ünnephez illően cserélhessük le a klasszikus piros pöttyöt.
Ez legyen a hivatalos Lenovo-kiadás, limitált példányszámban!
Tegye lehetővé a Lenovo, hogy karácsonyra legyen a TrackPointnak is télapó sapkája.
Így a gépelés közben sem maradunk le az ünnepi hangulatról:
csilingelő csengettyűk helyett ott a cuki piros-fehér pötty a billentyűzet közepén.
Legyen kapható húsvéti nyuszifüles TrackPoint-sapka a kiskorú ThinkPad-rajongók nagy örömére!
Valamint kérünk "HeartbeatPoint” TrackPoint -ot is,
( Ekkor a TrackPoint beépített szenzorokkal ( ~ vagy a laptop fedlapjában, esetleg a kéztámaszban elrejtett pulzusmérővel) figyeli a tulajdonos szívritmusát,
és amint érzékeli, hogy gyorsabban ver a gazdi szíve
(például egy váratlan hibaüzenet, sürgős határidő, etc ) ...
akkor finoman elkezdi módosítani a villogás tempóját és erősségét - és ezáltal
emlékeztet a mélyebb, egyenletes légzésre. Vagyis ezzel segíti a felhasználót visszaállni a békés, normál ütemre. ) A Légzés szinkronon még gondolkodom.
Persze lenne kávészünet-indikátor módja is a villogásoknak.
A lényeg, hogy meg kell fogalmazni a követeléseinket és hivatalosan át kell adni majd a Lenovo Magyarországi képviseletének.
Mert nekünk is bele kell szólni a jövő ThinkPad evolúciójába!
Emiatt csatlakozz a Piros Pötty-visszahelyező Alapítványhoz (PPA),
és segítsd, hogy a következő generációs ThinkPadek is megőrizzék (vagy visszakapják) a legendás piros pöttyüket! -
Reggie0
félisten
válasz
totron #125487 üzenetére
Az erintofelulet aranyos az akku kapacitasaval, szoval ugyanott van. Ha csak driver problema, akkor megoldja a driver letiltasa, ez hamar kiderul. Manapsag a touch interfesz jellemzoen egy szimpla usb hid eszkoz, olyan, mint az eger vagy bill: szepen szkennelget magaban, a rendszer polloz es ha van event, akkor atkuldi. Egy kapacitiv touch elektronika par mA-t fogyaszt.
-
Reggie0
félisten
válasz
simonjoe #125479 üzenetére
A mobiltelefon folyamatosan van hasznalva, mert a touch interfesz folyamatosan megy rajta. Ha a laptop touch nelkul 5-6 ora, touchal 2-3 ora, akkor az azt jelenti, hogy a touch interfesz, szerintuk, 2-3 oranyi akkukapacitast eszik meg. Ergo egy mobiltelo csak a touch-t hasznalva 2-3 ora alatt kene lemeruljon, pl. minimumra vett fenyerovel es minimalis taskkal(pl. a beallitasok menut fel-le gorgeted). Ilyen nincs.
-
Surfym@n
senior tag
...csak a piros pöttyös az igazi...
Ja, nem ide -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
simonjoe #125481 üzenetére
(általánosságban - nem csak X1 Carbon)
A Lenovo elég nagy fejezetet szentel a Thinkpad akkus problémáknak
és időnként nem árt ránézni a megfelelő Thinkpad support oldalra.
Főleg szerintem az új Windows változtatások és beállítások okozhatnak gondot,
amelyek nem mindig - aksi barátok. -
válasz
FoxiestFox #125480 üzenetére
Nekem a szifon bekacsolt nagyítóval a zsebemben lemerült 3 óra alatt 98%-ról 5%-ra.
Itthonról dolgozom, megy a merítés, ha feltöltött teljesen, beteszek egy BattMon képet az üzemidőről. -
válasz
simonjoe #125479 üzenetére
Hát azért egy modern mobil, vagy tablet nem fog neked normál használat mellett (net, youtube, zene, navi) lemerülni 2-3 óra alatt semmi szín alatt sem, és ilyen felhasználással egy modern subnoti sem fog. De még egy nem-modern sem, ezért is húztam fel a szemöldököm arra az X1 üzemidőre, mert valami turpisságot sejtek.
Már a Gen3-asom is az egyik legjobb üzemidejű TP-m volt evör, az újabbak úgy tudtam még annál is takarékosabbak. -
válasz
fatpingvin #125475 üzenetére
Lehet ezt még folytatni...
Az igazi thinkpados tudja, hogy a Thinkpadon kell hogy legyen Thinklight, szóval 10+ éve nincs igazi Thinkpad!
Az igazi thinkpados tudja, hogy a Thinkpadot csak az IBM gyártott, szóval közel 20 éve nincs igazi Thinkpad!
Az igazi thinkpados tudja, hogy tökéletes Thinkpad sohasem létezett, szóval csakis az Apple Macbook!
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #125465 üzenetére
tudom hogy a lenovo kidobot egy ilyen terméket. az állításom továbbra is áll, a tiéddel összhangban: trackpoint nélküli thinkpad nem létezik, ebből definíciószerűen következik hogy amin nincs trackpoint az nem thinkpad.
-
sasa134
addikt
No meglett a T14 G2 (Ryzen 5 Pro 5650U, 32Gb Ram, 1TB SSD, touchscreen konfig) - nagyon tetszik eddig, remélem sokáig szolgál majd.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #125469 üzenetére
Ha igy lenne, akkor nem lenne mobil/tablet a piacon.
-
válasz
FoxiestFox #125469 üzenetére
Nem tudom elképzelni, h miatta. Jó lenne tudni, hány A-t igényelnek a különbözó kijelzők, az egy jó kiindulási alap lenne. Az alap használat kb. 80%-os fényerőn. Mondjuk az is érdekes, h pl. ha nyáron külföldön vagyok, szabadtéren, használva a 4G-s modemét a laptopnak, max fényerőn, és az üzemidő konstans.
Olyan mint a nejem Suzuki-ja. Akárhogy és akármilyen körülmények között vezeti, a fogyi 5,5l.
-
-
válasz
FoxiestFox #125452 üzenetére
...ebben egy 51Wh-ás akku van gyárilag. Amikor megvettem volt benne cc. 150 ciklus, 100%-os kapacitása volt ezzel a használattal. Az üzemidő akkor is ennyi volt. Az utóbbi időben folyamatosan töltöm, merítem már 580 cikliusnál és 71%-nál tart az akku(36,6Wh). Ebben az az érdekes, h bár a kapacitása zuhant, az üzemidőt tartja, már azt amit az elején azt a 2-3 órát. Nincs nagy igénybevételnek kitéve, a venti is nagyon ritkán, frissítések alkalmával pörög fel, nagytöbbségében csendben van. Netezés, irodai munka, Word, Excel, ezek is kicsi méretekben, youtube ritkán. Vettem hozzá egy gyári új akkut amikor(53eHUF
)
még akkor hozzám került a gép. Abban van most 3 ciklus, 60%-os töltöttséggel elraktam, azzal sem volt jobb üzemidő. A szervizben azt mondták amikor az akkut megvettem, h az "érintős" kijelző miatt ilyen rövid.Nekem nagyon nagy volt, kényelmetlen és aránytalanul otromba. Kicsi 14"-os gépeim voltak előtte, egyszerűen nem tudtam "belakni".
-
válasz
fatpingvin #125464 üzenetére
[link]
Ideapad névvel oké lenne, Thinkpadként rip -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #125455 üzenetére
olyan nem létezik
-
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125461 üzenetére
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy miért működtek eddig az egyéni vonalak, miért most kell összeönteni a mindent is.
-
-
totron
addikt
/dolgozott velük
Akik pedig ThinkPadekkel nem, azok sokszor középen lévő piros pontnak nevezik. Nem tudom funkciót látnak-e bele. Nem lesz mivel mutatni majd a menő laptophasználatot. Valaki piacgazdaságilag levezethetné, hogy miért jó ez a homogenizálódás, egyéni jegyek módszeres kinyírása. -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Trackpoint
Ha már semmi se szent
akkor lehetne Trackpoint -os színkódolás
a cpu-t gyártó cég színével.AMD CPU esetén: 🔴 Piros TrackPoint
(a már jól ismert vörös szín maradhatna, ami az AMD teljesítményét és erejét jelképezi).Intel CPU esetén: 🔵 Kék TrackPoint
(az Intel stabilitását és megbízhatóságát tükrözve).Nvidia GPU-val felszerelt gépnél: 🟢 Zöld TrackPoint
(kiemelve az Nvidia grafikai és innovációs fókuszát).Qualcomm CPU esetén: 🟣 Lila TrackPoint
(a Qualcomm mobil technológiáit és kreativitását szimbolizálná). -
totron
addikt
válasz
Erről nem beszélünk!
-
-
S_x96x_S
addikt
lehet felkészülni az NVIDIA N1x Soc -os thinkpad-ekre
( Arm cpu + nVidia Blackwell iGPU ~ Windows-On-Arm )
Computex 2025 ?I = Intel
A = AMD
Q = Qualcomm
N = nVidia (?)bár a Thinkpad -et nem említik,
de szerintem elkerülhetetlen a szerelemgyerek, ha már Qualcomm -os Thinkpad is van már .."NVIDIA N1x SoC could be coming to Lenovo laptops"
https://videocardz.com/pixel/nvidia-n1x-soc-could-be-coming-to-lenovo-laptopsReport/Rumor about NVIDIA WoA SoC:
- Architecture: Blackwell, 180-200 TOPS
- Launch/Announcement: Computex 2025
- Collaborate with: MediaTek
- Lineup: N1x (High-end), N1 (Mid-range (?!)
- Production Estimates: Q4 2025: 3 million units
FY 2026: 13 million units
https://x.com/AnhPhuH/status/1878758606751072701 -
-
mahi1
csendes tag
Közben utánanéztem ennek az ssd-nek:
- a 870 EVO nem múlt idős, ez a kurrens modell, SATA verzióból nincs újabb,
- 2021-ben jelent meg, tényleg voltak hibái, amiket 2022 novemberben orvosolták a V6 firmware-rel,
- a Samsung Magician szoftverrel is ellenőrizhető a firmware, illetve letölthető innen:
https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/tools/ -
mahi1
csendes tag
Az általad kiemelt mondatnak van második fele is: "Kaptak új, 1TB-os Samsung 870-es SSD-ket, így adatvesztéstől sem nagyon kell tartanunk (pláne, hogy a leváltott 850-es SSD-kre biztonsági mentések készülnek rendszeresen)."
Ezen felül a munkafájlokról Cobian Backup-pal készül az 5 legutolsó változatot tartalmazó automatikus mentés is.
Plusz a meghajtók duplán van mentve, ráadásul az egyik mentést nem a lakásban tárolom.
Egyszer volt már adatvesztésem, azóta odafigyelek. -
mahi1
csendes tag
A 20-as széria óta ismerem a ThinkPad-eket, leghosszabban a 30-as szériánál időztünk családilag X230 és T530 társaságban. Volt kis ideig W510 és W530 nálam, de rájöttem nincs szükségem a Workstation-ok nagyobb teljesítményre és 16GB-nál több memóriára.
Kb. 2 éve váltottunk családilag a 60-as szériára.
Azért esett a 60-asra a választás, mert a 40, 50, 60-as évjáratok közül
- az a legfiatalabb,
- a leggyorsabb,
- a leginkább probléma mentes.
Illetve a 60-as szériából még beszerezhetők jó állapotú gyári akkuk.
A 70-es szériát a szalagkábel és a forrasztási hibák miatt messze ívben kerülöm, a 80-as pedig a Win11-es support miatt jóval drágább, a szépekre hamar lecsapnak.
A 60-as szériából nálam eddig egy T560-as teljesített szolgálatot, a családban pedig két T460-as dolgozott.
Előtte nekem sosem volt 14”-os laptopom, valamiért idegenkedtem attól a mérettől, jobban kedveltem a 12,5”-os és 15,6”-os kijelzőket.
Viszont most ahogy foglalkoztam a családi T460-asokkal, olyannyira megkedveltem a 14-es kompakt méretét, hogy elbúcsúztam a T560-tól és vettem 2,5 darab T460-at.
Az egyik gépen dolgozom, a másik tartalékos állományba kerül, a fél gép pedig alkatrészbázis, azt hibás alaplappal és hibás billentyűzettel vettem, de így lett egy jó házam, jó kijelzőm, kábel-szettem és egy teljes magyar világítós billentyűzet gomb készletem.
Pár napja kísérleteztem Windows 11-zel, szerver módban zokszó nélkül felment a T460-ra, a gyári digitális aktiválás is rendben megtörtént, illetve minden funkció gomb is tökéletesen működik.
Windows 11-re majd csak év végén váltunk, addig használjuk a régi Win10-et, mert úgy látom, hogy az új oprendszernek semmi előnye sincs, inkább hátrány a tálcán futó (pl. Lenovo) widegetek és egyéni óra skinek tiltása.
Most 3-4 évig biztosan nem váltunk gépeket, nagyon elégedettek vagyunk a T460-asokkal. Korrekt gépek i5-ös procival, 16GB RAM-mal, full HD kijelzővel és világítós magyar billentyűzettel. Kaptak új, 1TB-os Samsung 870-es SSD-ket, így adatvesztéstől sem nagyon kell tartanunk (pláne, hogy a leváltott 850-es SSD-kre biztonsági mentések készülnek rendszeresen).
Most sok nagy cég szanálja ezeket a gépeket, így viszonylag olcsón, 40ezres áron kaptam kiváló állapotú T460-akat, új SSD-vel is megálltak 70ezerben, ami viccesen alacsony ár 2025-ben a teljesítményhez és a felhasználó élményhez képest.
A gépek kaptak egységes, de más színű matricát, így könnyen megismerjük, melyik kié :) -
válasz
tototos #125443 üzenetére
Lassan két éve használom, nekem nagyon bejött. Valszeg maradok ennél a vonalnál. Előtte T szériáim voltak, azokkal sem volt semmi probléma, majd léptem egy nagyot. Vettem egy P53-at, na az nekem szörnyű volt. Talán egy évig(se) küzdöttem vele, majd lecseréltem erre a 8gen-es X1-re. Rohadt kényelmes, igaz ez csak FHD kijelzővel rendelkezik, de már 400nit-es, előtte sosem volt ilyen paneles kijelzős laposom, parádés. Egy kicsit aggódtam a 16GB RAM miatt, de nekem ez is elég. A leggyengébb sarka az akku idő, cc. 2-3 óra. Ja, és a hangja! Na, az nagyon fasza!!
-
S_x96x_S
addikt
válasz
tototos #125443 üzenetére
Nekem az X1 Carbon kicsit olyan, mint a Rolex:
prémium, státuszszimbólum,
és ha ügyfelekkel tárgyalsz, tényleg menő.
És akkor is jó - ha égetően fontos neked a 4K kijelző a tűéles weboldalakhoz;
vagy csak ha szeretnéd, hogy irigykedjenek rád :-) ,
ilyen esetekben - simán megéri a felárat és a drágább szervizelhetőséget.Viszont ha nem feltétlenül a kifinomult dizájn és a „villogás” a célod,
hanem inkább a bővíthető memória és a hosszú távú praktikum,
akkor a T14(s) P14(s) - sokkal szerencsésebb választás.
Ott is érdemes olyan modellt választani, amelyiknek bővíthető a RAM-ja,
vagy eleve már a 32GB -os verziókat preferálni.de ha valamelyik ismerősömnek kellene javasolni -
és nem kell a "pro" -s proci ; és a táv-menedzselhetőség
akkor én egy új Thinkapd E14 -et is rátennék a javasolt listára:
mert ~ 280e Ft -ért vadiúj 3 éves garis, bővíthető memóriás!
relative erős CPU-s és iGPUS-s gép - a magyar boltokból;
"LENOVO THINKPAD E14 G6 Ryzen 5 7535HS, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics"
Multi Thread Rating: 18247
Single Thread Rating: 3145> Megéri a felárat?
ezt neked kell eldönteni, hogy mi a fontos ..
az X1 Carbon Gen8 -ban lévő : Intel Core i7-10610U @ 1.80GHz
Multithread Rating: 6680
Single Thread Rating : 2260 -
tototos
addikt
Sziasztok!
A T450s gépem megérett már a cserére. Mi a vélemény az X1 carbon 8gen-ről? Tud többet mint a sima T sorozat? Munkahelyen most P14s-t használok egész jól össze van rakva. 160 ezeért találtam már X1 carbont az aprón. Megéri a felárat?
Köszönöm
-
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125441 üzenetére
> Tudtok ajánlani T14-hez cipzáros tokot,
a gyári "Lenovo ThinkPad 14" Sleeve"
relative drága és elegáns (pl. ~ 14290 az alzánál ) - én meg vagyok vele elégedve.Általános 14colos sleeve ( Thinkpad logo nélkül - mindenféle 14colos laptophoz )
már 7-8e Ft -ért van - de azokat nem ismerem. -
V.Stryker
nagyúr
Tudtok ajánlani T14-hez cipzáros tokot, hogy ne magába tegyem a táskába?
Illetve hol lehet megnézni sorozatszám alapján, hogy milyen specifikációval jött ki a gép?
Hétvégén vettem egy T14Gen1-et. Bakker, de jó kis gép.
Aksija jó, 86%-os. Meglepően jól birja. De ha kéne majd venni hozzá, hol érdemes?
-
mahi1
csendes tag
Sziasztok! A T460-ast árulták 45W és 65W-os töltőkkel.
Szerintetek a 45W-os 2,25A-es töltő elég az i5-6300U processzorhoz? Nem veszi vissza a processzor sebességét? -
V.Stryker
nagyúr
Segítenétek, hogy T14-nél milyen bios beállítások javasoltak Linux futtatáshoz?
-
V.Stryker
nagyúr
-
Sziasztok!!
Tudtok arról valamit, h miként lehet az akkut újra kalibrálni??
A Vantage-ből eltűnt ez a lehetőség.
Nálam az akku már csak 71%-ot mutat, (X1 Carbon G8) viszont az üzemidőben nincs változás, ezért gondoltam, h pusztán csak mérési pontatlanság amit egy újra kalibrálás a helyére tenne. Semmit sem találok már erre vonatkozóan. -
V.Stryker
nagyúr
Van valakinek kedvező használt beszerzési forrása Thinkpadre? Lehet érdekes lenne egy T490s (angop bill, takarékosabb i5-U procival, 16gb rammal).
-
Francia91
veterán
Kigyúrva a ThinkPad T60-as
-
fattyu
veterán
-
Doner
aktív tag
válasz
fatpingvin #125423 üzenetére
Szia!
Tehát ez ilyen és kész? Nincs rá mód hogy automatikusam menjen mint az acer travelmate-nél?
-
Doner
aktív tag
válasz
fatpingvin #125420 üzenetére
Sziasztok! .
Remélem jó helyre írok!
A kérdésem az volna hogy thinkpad t15 laptopon hogyan lehet fixen bekapcsoltra állítani a billentyűzet világítást?Az fn+space gombal kapcsol be. De minden kikapcsolás,újraindítás,alvó allapotba való lépés alkalmával automatikusan kikapcsol...
Lenovo vantage programban is megtaláltam ott is ugyen3 féle módon lehet vezérelni (kikapcsolt, világít, maximális fényerőn világát) de itt sem lehet fixre kapcsolni. Ugyanúgy amint alvó módba lép a gép vagy kikapcsolom, következő használatnál már nem világít a billentyűzet. Ami bosszantó mert így keresni kell az fn+space gombokat sötétben. Nem az enyém, anyámnak szeretném beállítani mert ez zavarja hogy miért nem magától világít.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Apollyon #125418 üzenetére
a libreboot egy coreboot disztró, ahogy pl a Debian egy Linux disztró.
a kódbázis az upstream corebootba került be először, Leah onnan vette át. én személy szerint stock corebootot preferálom, custom konfiggal és SeaBIOS payloaddal, a libreboot ilyen szempontból "előrecsomagolt".
ez válasz a kérdésre?
amúgy jelenleg az egyetlen dolog aminek jelentősége van és nem működik az a thunderbolt support, legalábbis a PCIe tunneling, de dolgoznak rajta. enélkül viszont úgy gondolom lehet élni -
fatpingvin
addikt
válasz
totron #125409 üzenetére
mert eddig az intel boot guard nevű rák miatt nem lehetett rá működő coreboot portot készíteni, anélkül meg nem igazán életképes opció számomra egy x86-os vas.
Máté viszont egy IME vulnerabilityt kihasználva írt egy exploitot ami kinullázza a kriptográfiai hitelesítést ami mögé ez a cucc volt rejtve, így minden ilyenfajta intel-féle korlátozás megkerülhető, sőt, elméleti síkon az IME koprocesszoron tetszőleges kódfuttatást is lehetővé tesz (itt még nem tartunk de who knows, még az is lehet hogy a közeljövőben lesz libre IME reimplementáció)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatpingvin #125408 üzenetére
Én is nézegettem a Libreboot-ot korábban, neked milyen gyakorlati hasznod származna belőle mondjuk egy coreboot-tal szemben?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
sasa134 #125411 üzenetére
meg tudod nézni a bővíthetőséget a lenovo oldalán.
általában a "Tech Spec" - oldalon valamilyen PDF -et kell keresni,
ami a részletes spec -et tartalmazza-> T14 G2 egy AMD Ryzen 5 Pro 5650U
ez bővíthető memóriásnak tünik:
https://www.lenovo.com/us/en/p/laptops/thinkpad/thinkpadt/t14-g2-amd/22tpt14t4a1#tech_specs
PDF ->
"Max Memory[1]
• Up to 40GB (8GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-3200
• Up to 48GB (16GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-3200
Memory Slots
One memory soldered to systemboard, one DDR4 SO-DIMM slot, dual-channel capable"CPU - eltéréseket pedig a nanoreview -n tudod megnézni.
https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-1245u-vs-amd-ryzen-5-5600u -
sasa134
addikt
válasz
S_x96x_S #125412 üzenetére
ohhh, köszönöm, nagy segítség volt! Azt hittem, az s-nélküli verziókban mindben cserélhető a memória (mármint mindkét slotban). Mivel a 1245u egy gyári új gép, akkor gondolom 8gb forrasztott memóriája van és 8Gb cserélhető, tehát egy 16-os bővítéssel (8+16)nem lesz dual channel igaz (az csak akkor van ha mindkét modul mérete es órajele megegyezik?)
-
S_x96x_S
addikt
válasz
sasa134 #125410 üzenetére
> T14s G2 Core i7-1185G7 vs új T14 G3 i5-1245U
én
- a memória bővíthetőség ( ami nagyobb élettartamot adhat )
- és a nagyobb garancia alapján döntenék
az új T14 G3 i5-1245U - mellett.A T14s G2 Core i7-1185G7 [ 16 GB LPDDR4x 4266MHz (Soldered) ]
Nagy valószínüséggel - nem bővítető memóriás!
https://www.lenovo.com/us/en/p/laptops/thinkpad/thinkpadt/thinkpad-t14s-g2/22tpt14t4s2T14 Gen3 i5-1245U
https://www.lenovo.com/us/en/p/laptops/thinkpad/thinkpadt/thinkpad-t14-gen-3-(14-inch-intel)/len101t0014#tech_specs
A Gen3 - psref -je már igéretesebb és bővíthetőnek tünik.
Max Memory[1]
• Up to 40GB (8GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-3200
• Up to 48GB (16GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-3200
Memory Slots
One memory soldered to systemboard, one DDR4 SO-DIMM slot, dual-channel capable
[1] Intel® Iris® Xe Graphics capability requires system to be configured with dual-channel memory. On the system with single-channel memory, Intel® Iris® Xe Graphics will function as Intel® UHD Graphics.
-------a két CPU között olyan egetverően nagy különbség nincs;
bár az i5-ös grafikája gyengébnek tünik teljesítményben;
de én az újabb konstukció miatt mégis az i5 -öt választanám magamnak.
https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-1185g7-vs-intel-core-i5-1245uAmúgy érdemes lehet még megnézni a képernyő felbontását és minőségét is.
Valakinek az is fontos lehet. -
sasa134
addikt
Sziasztok,
a kettő között kellene döntenem, segítsetek. Szerintetek:
használt,de garis, megkímélt T14s G2 Core i7-1185G7 (230k)
vagy
új T14 G3 i5-1245U (280K) a jobb vétel?
Mind a kettő 16/512 konfigurációjú. Átlag otthoni felhaszálásra, hosszútávú családi gépnek szánom. köszönöm -
totron
addikt
válasz
fatpingvin #125408 üzenetére
Eddig miért nem?
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125368 üzenetére
Az SSD témakörben a fennmaradó kérdés:
1.) OEM vs egyéb SSD, és OPAL, és ThinkShield Secure Wipe hármas kapcsolatára magam is keresem a választ.
#79570 ricsip Fórumtárs írása szerint: "
T490, kicseréltem a gyári lenovo-s samsungot echte samsung 980-ra, és nekem eltűnt a thinkshield secure wipe"2.) Ha keresek másik SSD-t, ezt a frankó fém (alu vagy réz?) fedelet LENOVO felirattal rá tudom pattintani egyszerűen, vagy ez ragasztott lenne a gyári SSD-n?
-
Francia91
veterán
Szerdán is kapok egy jövevényt...
ATI verzió 1680x1050-es kijelzővel
A donor T500-asom burkolati elemei mint az újak, ennek pedig mindene karcos, így a burkolat cserélve lesz, és a W500 mellé lesz egy patika T500 is (meg az IPS-es T60) -
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125403 üzenetére
> Az X1 Carbon 7-8 gen jó gépek? Elég jó akkuidőt írnak rájuk.
(X1 Carbon Gen7)
van 4K-s és nem 4K-s ..
viszont a 4K-s kijelző felezheti az akkuidőt még új korában is (11h helyett --> 5.5h )
persze lehet, hogy azóta (~2021 review) valami driver/bios javítással jobb a helyzet,
de ennek nem árt utána járni.
"Since our review unit came with the power-sucking 4K screen, battery life was half that. On days that I tracked battery life, it often reached just 5.5 hours per charge. That’s … not great." ( via ) -
V.Stryker
nagyúr
Az X1 Carbon 7-8 gen jó gépek? Elég jó akkuidőt írnak rájuk.
-
totron
addikt
válasz
simonjoe #125401 üzenetére
Mert van fenn driver. Elvileg van hekk rá, de utána kell nézni. A Háromujjas kézmozdulatok alatt állítottam be a középsőkatt funkciót, így mindkettő móka van. Igaz, jobb lenne 2 tappal abszolválni, a 3 nehezebben jön össze (görgetés mellett böngészőtabok bezárására, linkek új tabon való nyitására is használnám, sokat). Sajnos a 2 érintések - görgetés, kétujjas jobbgomb - kikapcsolásával sem keletkezik lehetőség kétujjas középső funkció beállítására.
Szerk.: hm, illetve a saját felületen beállítható a Use as middle click - múltkor ezt valamiért pont nem engedte...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged