- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
totron #125599 üzenetére
MPC-HC kipróbálását ajánlom, abban minden benne van, amit írsz, plusz rengeteg minden. HDR-t is jó kezeli: passthrough és testreszabható SDR konverzió is van, és a felirat ilyenkor halványabb, hogy ne süsse ki a szemed. A hangnál a 5.1->2.0 keverés is rendesen testreszabható, pl a center hangereje megnövelhető. Meg a felirat a képen kívül fekete sávokba is helyezhető, ami sok lejátszóban nem opció.
-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #125592 üzenetére
Mi a hibajelenség? Elcsúszott színek, akadozó-megálló kép, hang megy tovább vagy egyéb?
+1 szavazat az SMplayerre mpv motorral, de sajáttal is jó. Beleuntam a VLC azon hülyeségébe, hogy minden feliratpozíció-változtatás vagy feliratméret-módosítás végrehajtódásához újra kellett indítani a szoftvert, ezen felül SM alatt eleve jobban kézre állnak az ezekre vonatkozó hotkey-ek, de a sebességmódosítás is egyszerűbb, a playlist terén is jobban értjük egymást egy fokkal. Azért egy csomó kártékony hotkey+touchpadra vonatkozó irányítás le lett tiltva, csak bekavartak a véletlen érintésekkel. Arrow Up/Downra téve a hangerőt teljes a bódottá', újból Mplayer felhasználás van, már amennyiben értelmezhető ez 2025-ben.
-
válasz
Mit a jelent a "nem játssza le"? Egyáltalán el sem indul? Akkor az szoftverhiba. Minimum legalább lassúnak kéne lennie. De amúgy meg a HEVC hardveres gyorsítását támogatja a processzorod, szóval simán mennie kell.
Részemről is a K-Lite Codec pack Standard ajánlott, ebben van MPC-HC is, azt használd. Az ilyen VLC és társai elég trágya lejátszók sajnos.
-
vicze
félisten
válasz
Donki Hóte #125595 üzenetére
HD520-ban van HEVC HW dekódolás szóval ez inkább driver probléma.
-
Ogard
tag
válasz
Donki Hóte #125595 üzenetére
Ezt próbáld meg:
https://www.smplayer.info/(Linux alatt carbon 4-en és x220-on is simán lejátszik bármit. Wint nem használok, de mennie kéne azon is.)
Ez is kb ugyanazt tudja: https://mpv.io/
-
Köszönöm a tippeket, megpróbálom...
Az a fura, hogy van egy vicces UMax VisionBook notim, röhejes 4 GB RAM-al, fostos Celeron N4100 procival, UHD Graphics 600 GPU-val és csak úgy röppennek rajta a HEVC videók
-
válasz
MPC-BE talán?
-
fattyu
veterán
válasz
klite codec + mpclassicot próbáld még meg. ha azzal se akkor ennyi.
VLC régi dolgokon nem volt sikersztori nekem. gpu acceleration kifejezetten nem akart működni, processorra terhelve meg vagy nagyon küzd vagy nem is megy.
-
Van egy régi X1 Carbon notebookom (4th gen, I7-6600U proci, Intel HD Graphics 520 GPU).
Rá lehet valahogyan ezt a konfigot venni arra, hogy HEVC kódolású videókat játszon le, vagy ez nem képes rá?
Letöltöttem a Microsoft Store-ból a HEVC extensiont, de akkor se mennek ezek a videók. Állítólag a legújabb verziójú VLC player tartalmazza a HEVC kodeket, de ezen a notin az se játssza le.
Arra tippelek, hogy a hardver nem bírja, meg lehet valahogy kerülni ezt a gyengeséget, vagy csak a csere a járható út? Amúgy jó kis noti, nem szívesen válnék meg tőle
-
totron
addikt
válasz
pHantom x #125588 üzenetére
Meg, de nyilván a saját preferenciáid szerint kell súlyozni, aludj rá párat. Én is tudnék a kijelzőkről és azok elégtelenségeiről regélni, de a többség számára nem bír kiemelkedő jelentőséggel.
#125587Gabbana, hogy kell érteni az egérre való villogást? Adatmozduláskor SSD fronton itt is van leginkább winyókaparászásnak megfeleltethető hang, elég érdekes. Valaki majd megírja mi ez. Vagy a HDD-s hasonlatot a hűtésre értetted?
Amiket láttam T- és Yoga fronton kivétel nélkül az érintős verziónál tették oda magukat, a többi kijelzés szint alatti volt (nekem). Hogy újabban is ennyire szoros-e az összefüggés, arról majd a többiek nyilatkoznak. -
Gabbana
aktív tag
válasz
totron #125586 üzenetére
Villogott a kijelző ha mozgattam az egeret, 60Hz kijelző, használat közben olyan hangja volt, mintha HDD lenne benne, i9 procinál ma már egy i5 23%al jobb, gyűjtötte a felülete az ujjlenyomatot...
Viszont szuper volt a felépítése, billentyűzete, teljesítmény elég volt, rengeteg port, stb. Inkább adok több pénzt egy 3 év garos újért. Amd irányába még nem gondolkodtam, de olvastam korábbi hszekben javaslatot, illetve a kijelzőn gondolkodom h valami jó kellene, írta valaki az érintőkijelzőt, annak nem tudom h van e értelme. Dilemma... 5-10évre vennék most valamit
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok! Thinkpadot vennék...
Volt nálam pár hétig egy P53 I9 de néhány hibája miatt elengedtem, viszont a Thinkpadot mint olyat megszerettem.
De elvesztem a jelzésekben (annak ellenére h visszaolvastam most egy csomót)
15-16" körül keresnék kb.500.000 ig Thinkpadot alap felhasználásra, évi 5 alkalommal video szerkesztésre vágásra esetleg külső monitoron is. Van mostanában valami best buy ár/érték viszonylattal jó időtállósággal, szerelhetőséggel?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Albert.Tamas #125575 üzenetére
> Szerintetek melyiket vegyem
> Thinkpad vs. ASUSebben a fórumban a Thinkpad felé - pozitívan elfogult fórumtársak vannak,
és jellemzően kevésbé ismerjük az ASUS-t.És azt se tudni, hogy milyen célra kell neked;
Például:
Én - jellemzően fejlesztő vagyok és nekem fontos:
- a minél több RAM és a bővíthetőség ( >= 24GB ... 96 GB )
- és a megszokott piros pöcök-egér + Thinkpad kivitel.
- a strapabiróság
- a Linux kompatibilitás.
a képernyő kevésbé fontos, mert én jellemzően külső monitorral használom a gépemet.
Nekem például az ASUS "16 GB LPDDR5X on board memória" - már kizáró dolog,
( viszont 32 GB LPDDR5X -el az ASUS elég csábító lenne )
A jövőállóság miatt a memória méretet+bővíthetőséget
érdemes végiggondolni.
És ez a kérdés a használt piacon 3-4 év múlva még fontosabb lesz.
A "Thinkpad E14 G6, Ryzen 5-7535HS" - ha jól látom bővíthető
"Two DDR5 SO-DIMM slots, dual-channel capable" ( psref PDF )
de valószínűleg egy picivel lassabb a memória sebessége.
A fentiekből látszik, hogy nekem a "memória" a mániám -
S_x96x_S
addikt
válasz
pHantom x #125578 üzenetére
> Thinkpad Z16 GEN1-ról?
> 16 GB LDDR5 6400Ahogy látom a psref PDF -ből, hogy nem tudod bővíteni a memóriát ;
- "16GB soldered memory, not upgradable"
- "Memory soldered to systemboard, no slots, dual-channel"És ha a tiédben nincs dedikált Radeon GPU ( ami elképzelhető ) ,
akkor a 16GB -on az iGPU VRAM és a Rendszer RAM osztozik,Figyelj arra, hogy egyes tesztelők a 32GB + RX 6500M (4GB GDDR6) - verziót tesztelték
és arra adtak - relative jó osztályozást.> ha összehasonlítom másik használt laptopokkal
> ebben az árban, akkor nem hiszem, hogy van ennél jobb.
én felvenném a shortlistre a most dömping áron piacra dobott
a Thinkpad E16 Gen2 Ryzen 7 7735HS - 16GB DDR5 -et is.
( főleg mert - akár 64GB DDR5 -re is bővíthető )
és újonnan - Áfástól - 36 hónap garanciástól. ~ bruttó 320e -tól , és még 32GB RAM -os változatot is találsz.
psref - ThinkPad_E16_Gen_2_AMD_Spec.pdf
"Two DDR5 SO-DIMM slots, dual-channel capable"Ha könnyebben cipelhető kell, akkor van E14 -es verzió is,
ami praktikusabb lehet.Persze a Thinkpad E16 - nem Z16 -os minőség,
de ha nem ragaszkodsz annyira a külcsinhez és a Z16 luxushoz,
akkor praktikus és jövőállóbb alternativa lehet. -
pHantom x
tag
válasz
totron #125577 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Igen IPS-verzió.
Szerintem a touchpad nekem igazábol mindegy lenne. Ugyanez a billentyüvel is. A Laptopot inkább hurcolgatnám magammal az egyetemre és azon gondolkoztam hogy az a 1,8kg az sok lenne arra, és hogy inkább egy ilyan laptop az irodába használva amit nem nagyon visznek ide-oda.
Igazából nekem nagyon tetszik a laptop, meg ha összehasonlítom másik használt laptopokkal ebben az árban, akkor nem hiszem, hogy van ennél jobb.A többi specifikáció:
AMD Ryzen 7 PRO 6850H
16 GB LDDR5 6400
1 TB SSD
16" WUXGA (1920 x 1200)és még lenne októberig rajta gari is.
-
totron
addikt
válasz
pHantom x #125576 üzenetére
Mindenképp próbáld ki előtte a touchpadot, mert nem mindenkinek jön be a virtualizált kattintás. Illetve te ismered magad, hogy mennyire vagy touchpados és mennyire pointos, így mennyi lenne a trackpoint-használathoz köthető itt már nem kattintgatás = haptikus érintgetés. Amely önmagában nem rossz, de nem biztos, hogy ezen a ponton van a legtutibb felhasználási módja, de ezt majd te eldöntöd. A 16:10 áldás és ennyiért már az sRGB is rendben van. Gondolom az IPS-verzió. A billt van, aki rosszabbnak hozza ki az elején, de megszokta, más soha nem szokta meg, mert tényleg rosszabb, ennek megítélése is rád vár. Várj be más véleményeket is azért. Élőben elég patent elsőre, de a mindennapok döntenek majd.
Ennyiért megérősnek tűnik.
-
pHantom x
tag
Sziasztok,
nektek milyen véleményetek van a Thinkpad Z16 GEN1-ról?
Megéri most még venni ezt a Laptopot?
Ha például lenne egy ~320eért, ami kb teljesen új 4 battery cycle-al, semmi kopás/karcolások, az megérne?
Elöre is köszönöm a válaszokat. -
Albert.Tamas
tag
Sziaasztok
Szerintetek melyiket vegyem ? Thinkpad E14 G6, Ryzen 5-7535HS, 16GB DDR5-4800, 512GB,
Vagy ASUS VivoBook S14 M5406NA, Ryzen 5 7535HS, 16GB, 512GB, Asus-nak jobb a kepernyoje OLED koszonom valaszotokat -
denko
senior tag
Sziasztok,
Thinkpad 495 thinkpad-en már egy ideje ha nyitogattam a laptopot néha villogót a kép. Most teljesen elment, szerintem LCD kábel probléma, mivel maga a kijelző nem produkált más problémát, sem színekben, sem értőkijelzőn. Külső monitorral működik a laptop.
Szervizben mennyiért cserélik ilyesmit, tudja valaki esetleg?
Nem vagyok benne biztos nekifognék a mutatványnak.
Mondjuk, jó lenne már aksit is cserélni benne és a külseje is kopott
Esetleg van helyi logout user aki ilyenekkel foglalkozik? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Mi lehet az oka hogy a beállított energia séma "kiegyensúlyozottról" rendszeresen átáll a "teljesítménycentrikusra" ?
Ilyenkor pörög a gép mint a hülye, és melegszik ...
Valami driver baromság lenne? Visszatettem régebbi PM drivert, ezzel jobb lett, de még most is át-átkapcsol.
Alany T490, Win 11-el. -
carr
őstag
sziasztok TP fanok! Most botlottam bele egy e480ba.
Persze hogy eladta másnak, mert alkudoztam 7500at...
namindegy. ........
Szal, az igény hogy legyen egy RX550-el szerelt thinkpad, nem csökkent, de repülőrajtot vett a agyar ga(ráz)zdaság..../s
Lehet intel vagy AMD procis thinkpad, mindegy. 14" Matt, rx550. van ilyen 100e alatti árkategóriában? Valakinek esetleg? 60 körül terveztem szánni rá. De ha 70... üsse kő. csak legyen benne a posta. ennyit alkudnék.edit: miafszvan? Ez lenne a szólásszabadság???
január 1től becsuknak mert leírod amit érzel? Ez már nem demokrácia bazmeg, ez kibaszott diktatúra.
-
totron
addikt
15''-on nem ad akkor a ThinkPad megoldást az IPS 45% NTSC-átokra? (590-ig bezárólag) Míg a 14''-on ad, 15''-on nem? 540/541-en kívül van FHD, ami nem olcsó IPS is egyben? Jöhet a TN is, sőt, bármelyik gyártótól jöhet a gép. 16:10 sem ártana. Tudom, fentebb ezek tudnak teljesülni egyszerre, de ott meg az ár a kizáró tényező. Teljesen üres halmazt kergetek?
-
válasz
vicze #125566 üzenetére
Köszi válaszod, kipróbáltam, működik!
Mindkét dokkoló adott, nincs szükség vásárlásra. DisplayLink dokkoló sajnos közel sem mondható azonos tudásúnak, mivel a DisplayLink technológia révén szoftveres képalkotásról van szó, személy szerint a teljesítményét tekintve elég rosszak a tapasztalataim. Viszont erre pont tökéletes -
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben szeretném a véleményeteket és a segítségeteket kérni. Adott egy Lenovo ThinkPad T14 Gen4 és az alábbi két típusú Lenovo dokkoló:
40AS - Lenovo USB-C Dock Gen2 - LDC G2 - FRU 03X7609 Type 40AS Rev A01 40AS0090EU
40AF - Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A Dock FRU 03X7469 Type 40AF 40AF0135EU
Ez utóbbi DisplayLink típusú.Az említett notebookon két darab USB-C Thunderbolt-4 port található:
A kérdésem a következő lenne: megoldható-e az, hogy a 40AS dokkolót csatlakoztatnám az egyik portba, a 40AF dokkolót a másik portba?
• Ami miatt bizonytalan vagyok, hogy mit fogok ezzel megsütni?
• Képes-e a PD szabvány kezelni, hogy mindkét USB-C porton keresztül egy dokkoló lenne csatlakoztatva, így mindkét porton keresztül töltést kapna a gép?
• Jogosan merül fel a kérdés, miért is szeretném én eztTovábbi monitorokat szeretnék a gépre kötni a DisplayLink típusú dokkolón keresztül. USB-A-n keresztül bekötve működik egyébként szépen, így biztos nem ad a dokkoló töltést a gépnek, tehát a monitoros elmélet jó, csak nem tudom használhatom-e USB-C-n keresztül.
Köszönöm szépen előre is!
-
donjohnson
addikt
válasz
zsoltip #125561 üzenetére
folyamatosan úgy fórumozol, hogy beteszel egy kérdést, eltűnsz, megválaszolják neked, aztán jössz egy újabb kérdéssel. ezzel az a probléma, hogy tiszteletlenség vicze és S_x96x_S felé, akik legutóbb írtak neked.
valami reakciót illik adni, mielőtt újra kérdezel. ha nem az összesre is, de amelyiket hasznosnak érzed.
a secure wipe-os témára kapott választ sikerült elolvasni? minimum egy köszit megért volna. -
válasz
szilvaspet #125562 üzenetére
Szerintem az akkut még kíméli is.
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy t480s-t, a saját 45w-os töltőjével töltögetem, de kipróbáltam egy 33W-os Xiaomi powerbankkal és lassacskán, de tölti, használat közben is. Kérdésem hogy ez az alacsonyabb teljesítmény okozhat-e valami problémát a laptopnak?
Előre is köszi az esetleges infókat. -
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #125557 üzenetére
Ad1. Te most miről beszélsz donjohnson? Olvass vissza bátran és utána pörögjön a bagólesőd.
Ad2. Az, hogy merek szabályosan, nem gányolt módon írni, akár nagybetűvel kezdeni egy mondatot, írásjeleket is használni, ne legyen már gáz 2025-ben sem.
-
troll81
addikt
Sziasztok win10 fent a t410 én kel e valamit külön feltenni ami kell driver neki?vagy össze szedte magát egyedül???
-
vicze
félisten
válasz
zsoltip #125551 üzenetére
Pusztán a logikát követve. Ha a SSD chipoldali részén nincs semmi hűtő felület, akkor mi a fenének adja át a hőt a hőpad?
Minden TP esetében alulra kerül egy hővezető pad, ami a hőt a PCB-ben lévő föld réz felületre hivatott átvinni a hőt, ami a teljes PCB méretű.
T16G3 esetében ahogy írták alulra jön egy 0.5mm vastag pad, felülre pedig egy réz lap, szintén hőpaddal.
P53 esetében 1mm-es hőpad megy az SSD alá és felülre semmi. (a részlap csak újabb modelleknél standard.)
-
S_x96x_S
addikt
válasz
zsoltip #125551 üzenetére
"Lenovo ThinkPad T16 Gen 3 SSD Replacement"
https://www.ifixit.com/Guide/Lenovo+ThinkPad+T16+Gen+3+SSD+Replacement/174358Step 9 Reassembly information:
"Check the condition of the thermal pad under the SSD and replace it if damaged. It is 20 x 5 mm and 0.5 mm thick, and the Lenovo part number is 02DL836. If the pad remained intact but is stuck to the bottom of the old SSD, carefully transfer it to its spot on the board."A hivatalos Lenovo - videón is alul szerepel.
https://support.lenovo.com/lu/fr/solutions/ht516501-removal-and-replacement-videos-thinkpad-t16-gen-3-21mn-21mq
Amúgy ha nem hiszed ... mérd ki.
Az SSD hőmérsékletből látod - hogy melyik az ideálisabb; és akár azt is kipróbálhatod, hogy az aljára és a tetejére is raksz - mint egy szendvics. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott 1 db Lenovo ThinkPad T16G3 Samsung 990 2 TB SSD-vel.
A hűtőpárnát, vagy mit, alulra (az alaplaphoz közelebbi oldalra), vagy felülre (a burkolathoz közelebbi oldalra) helyezzem?Ugyanez kérdés P53 esetében is, 1TB M.2 2280 PCIE 4X4 OPAL KIOXIA SSD-vel.
Ebben alapvetően alul vannak gyárilag az SSB slotokban a hűtőpárnák, de nem tudom, nem kellene-e inkább a másik oldalra, felülre tenni, hogy az SSD ne feszüljün?Azért is merült fel bennem, mert némileg feszülősnek látom, továbbá ma mondta egy srác, hogy ő mindig is úgy tudta és tudja, hogy a chipek felületét kell védeni. Ez viszont laptop esetében nem az alaplaphoz közelebbi, alsó, hanem pont a fedélhez közelebbi, felső rész lenne.
-
vicze
félisten
válasz
zsoltip #125546 üzenetére
A 990 még egy szer a consumer termék, nem laptopra van tervezve.
Az Samsungtól az OEM a PM9A1, PM9A1a, PM9C1, illetve a PM991 régebbeiket most nem írom. (A consumer jelöltés 0-ra végződik, az OEM pedig 1-re, 3-ra, stb.)
WD jelenig: SN8000S, SN810, SN740, stb. (A consumer, az Black, blue, green, stb.)
Hynix: PCB01, PC801, PC711, stb. (A consumer az Platinum meg Gold elnevezésűek)
Micron: Mind OEM, ami Micron, mivel a consumer brand a Crucial teljesen külön van.
Kioxia: XG8, BG6 (Exceria a consumer.)A Secure Wipe egy sima TCG Opal 2.0 funkció. A meghajtó SED-es kell legyen, ami azt jelenti, hogy az adatok alapból titkosítva vannak tárolva az SSD-n, de ha nincs rajta kulcs akkor ez transzparens. A Secure wipe egyszerűen a meghajtó kulcsát újra generálja és bármi ami addig rajta volt, az onnantól visszalejthetetlené válik.
Az hogy épp melyik márkát kínálja Lenovo folyamatosan változik. Kisebb kapacitásokkal(128-512) még van több kínai gyártó is, és van full saját márkás is, ami valamelyik kínai white label-je.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125547 üzenetére
Próbáltam mindent. Végül a microsoft által javasolt "megoldás" lett a nyerő. Emeljük fel a szőnyeget, söpörjük alá a problémát, tegyük vissza a szőnyeget. Ha a probléma nem látszik, akkor nincs probléma.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125542 üzenetére
> vagy találkoztatok már hasonlóval? ...
A támogatás oldalon nézted a
- "Dolbyval kapcsolatos problémák" -at ?// ennél jobb ötletem most nincs ...
-
zsoltip
őstag
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Lenovo ThinkPad T460 készülék:Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz 2.50 GHz
RAM: 8 GB
SSD: 256 GB
Jogtiszta Windows: Windows 11 Pro 64 bit 23H2Milyen SSD-vel tudnám bővíteni, ami kompatibilis vele, és nagyobb lenne a tárhely, és akár gyorsabb is?
Gondolkoztam, hogy beleteszem a feleslegessé vált Kingston Fury Renegade 1TB-ot, de nem kompatibilis vele, ha az utánajárásom helytálló (de nincs nálam, így most nem tudom meglesni):
- 1db 2.5" SATA III SSD max 4 TB max.
- M.2 2242 SATA SSD 1 TB max.1.) Jól értelmezem, hogy akkor M.2 2242 SATA 1 TB SSD-t kell keressek?
2.1.) Lehet még ilyet újonnan venni?
2.2.) Ha nem, hány óra, vagy írás/olvasás legyen benne max, h biztonsággal meg tudjam venni? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy ilyen windows 11 frissítésem, ami állandóan hibára fut ki és eltünteti sem lehet. T14 Gen1. Van ötletetek, hogy mi baja lehet vagy találkoztatok már hasonlóval? -
troll81
addikt
válasz
Francia91 #125537 üzenetére
Gondoltam le cseréli őket de amire vannak használva azt tudják egyik autó diagnosztika a másik meg ossiloskop és egyéb programok megjelenítésére hivatott.
Így nekem megfelelő de az új sem lenne jobb illetve a kapcsolatot az évek alattnagy nehéz szeretem ütni is lehet vele.
Ezért rendbe kapom őket és toljuk tovább.A proci csere észre vehető? Sokat javult a gép?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #125538 üzenetére
Volt nekem T410-esem kb 2 évig, ismerősnek is szereztem be, ott is hasonló volt az átlaghőmérséklet netezés közben
Más: tegnap kicseréltem a T500-asban a P8600-as procit T9600-asra, akkor derült ki, hogy ez a T500-as még sosem volt semmilyen mértékben megbontva, gyári paszta, minden gyári ragasztószalag a WWAN és WLAN kábeleken
-
-
troll81
addikt
Sziasztok mi a normális hőmérséklet egy t410 nek netezés közben ? 44-48 az jó vagy sok?
Illetve nézek egy memória testet mert random eldobta magát de lehet a régi rendszer is? -
Francia91
veterán
válasz
fungi #125533 üzenetére
Hozzászólva a T500/W500 hang témához, nekem volt T500-asom P9700-as procival, nagyon sokat használtam, és 0-24-ben üzemelt, semmi hangja nem volt, csak ha játékkal vagy CAD-del meghajtottam.
Most van egy W500-asom T9600-as procival, tök néma a venti 2000-es alapfordulaton, valamint tegnap raktam be a T500-asba (ATI-s verzió) a másik T9600-ast, egész Windows 7 frissítés alatt nem hallottam a ventijét, pedig 2000-es fordulaton ment az is, és dolgozott a gép 203 db frissítéssel.
T60 IPS kijelzős modellem is akad, Intel grafikás, T7600-as procival, alapjáraton azt hallani, de sok notihoz képest még az is tök halk -
fungi
aktív tag
válasz
totron #125523 üzenetére
A T500 valóban nagyon halk gép, sima netezéssel a maga idejében (=sok éve) nagyon ritkán indult el a venti, Tpfc-vel vagy anélkül sem. Mondjuk P8600-ból induljunk ki, ne a T9600-ból, meg maradjunk az Intel kártyánál. Ez a gép erről volt híres, volt nálam pár, és igaz a hír, szerettem, - utálom ha zajong egy laptop. Elődei, T60-61 zajosabbak voltak. Egy mai összetett weboldalnál persze elindul, de hamar visszahűt és nem melegszik fel, mondjuk én is Tpfc-t használok.
-
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125526 üzenetére
-
troll81
addikt
Milyen időközönként kell pasztázni őket újra? 6 éve biztos nem voltak.
mekkora meló? Youtube on nézegettem rengeteg csavar
-
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125524 üzenetére
Az 500 pont nem hajtómű jellegű hangprofilú. Belekalkulálva az átlag alapzajszintet és a többi bolygólakót írtam, tényleg szinte folyamat pofázott volna szoftver nélkül. Smart1-beni működését véve persze egyetértünk. Mihez képest nem hangos? Valamivel állítsuk szembe, tegyük kontextusba, mert téves infókkal térnek így nyugovóra az emberek.
Nem mindegy az sem, hogy a játék az alap vagy a nyugis netezés, munka jellegű koncentrációt igénylő felhasználás.
Melyik maihoz közelebb eső modellben van olyan együttállás mint a T500-ban volt? -
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125522 üzenetére
Némaságról itt nem volt szó, repaszta után sem, alapból élhetetlen lett volna, bekonfigolva viszont gyönyörűen együtt tudtunk élni, nem véletlen volt a hosszú együttműködés. Sok 0 RPM-es szakasszal netezés közben. Nem volt buta a hűtése, de kellett neki az a konf. Az elhúzódó - később kotyogással vegyes - szólamait meg elnéztem a megannyi kuss mellett, P8600 egyébként. YT HD/FHD meghajtotta, de tűrhetően. Level 1-je is nagyot szólt, nem simult bele a környezeti zajba, míg egy 410 Level1-jének egyensuhogása teljes csendben sem hallható, csak ha a fülem oda teszem közvetlenül. Ami a mai napig világbajnok technikai bravúr a szememben (fülemben). Tehát erősebb szound egy bélműködés vagy középfüli véráramlás. Cserébe terhelésre fütyül, YT @50/60 inkább kerülendő emiatt vele, bár bírja drop nélkül. Nagy különbségek vannak venti és venti, vezérlés és vezérlés közt, papíron megírt RPM-ekből ez nem derül ki. De egy 470 is nagyon szépen regulázható - szintén még a régi szoftverrel - ott már mehet akár HEVC is; alig hallani - konfig nélkül az is hangos.
Nem mindegy, sokkal levegősebb a működés Win 7 alatt. Csendes szobában használva, nem ipari/körúti alaphang mellett. Nem tudom hány ventivel jött ki az 500, ebből is adódhat a tapasztalati különbségünk. -
válasz
totron #125520 üzenetére
Hány éves gép?
Ha használni kezded, tök mindegy, hogy Win7 vay Win10, egy mezei Youtube oldalbetöltés kimaxolja a procit egy időre
A gép gyári profilja a némaságot részesíti előnyben, az én TPFC profiljaim pedig a hűvöst szokták előnyben részesíteni, úgyhogy én elengedem a gyárilag engedélyezett fordulatszám fölé is, mert még úgy is csak suhog, és nem zúg, ellentétben sok gagyibb laptoppal.Amikor még gémeltem W500-on, kb úgy volt, hogy bizonyos hőmérséklet felett ami a csövön kifér a ventinek.
Amikor pedig váltottam Intel grafikára és csak netezgettem, Smart mód, ami engedi a 0 rpm-et. A W500 volt az egyik első TP-m ami a maga idejében képes volt tartósan passzívan működni anélkül, hogy felforrt volna. -
troll81
addikt
[link] tálatam egy ilyen leírást.ehhez mit szóltok szakik?
Ez ha megjön az SSD kipróbálom. Meg most ma offolta ki magát a 2008 As akkumulátor teljesen. -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #125518 üzenetére
Írod mindezt úgy, hogy TPFC nélkül nem hangos szerinted...? Netán azzal használtad? Azon belül is alapbeállításon vagy módosított konfigfájllal? Win7-hez képest 10-zel jobban és gyakrabban hallatja a hangját, ha felcsattansz ezen, ha nem. A használati helyiség akusztikája, felhasználás módja, az egyén tűrésküszöbe, vezérlési metódus, venti frekvenciája, elhelyezése, mind-mind szerepet játszanak egy halk vagy hangos végkövetkeztetésben. Igen, nem volt rossz a hűtése, de jó sem... Egy precízebb venti hang nem elnyúló pörgetésekkel sokkal szerencsésebb lett volna, e kettőben például nem volt jó az 500, főleg egy már kotyogósodottságnak indult állapotában. 8 évig hallgattam. Szóval némi idealizálást érzek a digitális hangodban.
#125519V.Stryker, használd szalonnázás közben és beavatódik. Onnantól már könnyebb lesz.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van/lett egy T14 Gen1-em. Nagyon elégedett vagyok vele, kivéve, hogy kívül belül olyan a műanyag borítása, hogy minden folt meglátszik rajta, ha kicsit zsírosabb a kezem, vagy nedves, vagy csak úgy.
Monitortisztító folyadékkal lehet tisztítani, hogy ne kezdej ki ezt a nem is tudom mivel bevont műanyagot?
Nincs valakinél kéznél ehhez a géphez egy fotó a magyar billentyűzetről? Német az enyém, de nem akarom matricával elcseszni. Vakon gépírok, így nem gond, de a spec karakterekhez azétr kéne. -
-
válasz
lezso6 #125343 üzenetére
Sikerült végül frissíteni a BIOS-t. Letiltottam (Offline-ra állítottam) azt a SSD-t a Disk Managementben, amin volt még egy picike EFI partíció. Így egyből ment a BIOS frissítés.
Tanulság: hiába volt nagy EFI partíció, ha nem azt akarta használni, ami az OS partíció mellett van, hanem a kisebbet, amin nincs hely. Fuck logic.
-
thgergo
tag
válasz
Francia91 #125508 üzenetére
Az X9000 800 MHz FSB-s, nem fog menni, t500 csak 1066-MHz-es FSB-s kétmagos P/Txxxx dolgokat támogat. 800-MHz az előző generációs T61-be való. 45W TDP miatt az X9100 sztem max akkor melegedik jobban ha tuningolod meg plusz meg feszt adsz neki, egy W500 hűtésével jobban menne, a T9900 csak "35W"...
De ha igazán ki akarod maxolni, core2-quad QX9300-at moddolsz bele
-
Francia91
veterán
válasz
troll81 #125507 üzenetére
Szia
T500-ban X9000 szerintem nem megy a TDP miatt, T9900 már esélyesebb, de nemtudom, a BIOS ismeri-e. Nekem most T9600-as érkezett bele, azt tutira kezeli. A T500-as ha csak Intel grafikás, akkor mehet rá Windows 10, ha Intel + ATI, akkor nehéz megoldani a két megjelenítő közti váltást Windows 10 alatt, azt maximum Windows 8.1-nél tudtuk eddig megoldani -
troll81
addikt
Sziasztok.
Van egy T 500 és egy T 410 régi gépem.
A Windows melyik verzió mehet gond nélkül fel? 8gb memória megvan.. mind 2 Ben.
Gondolok Windows 10 megfelelő vérzőra.Illetve a t500 kapna egy processzor cserét ott minden bious támogatja az összes processzort?
T9900 vagy x9100 ezekre gondoltam
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest