Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Befutott az Ethereum ETP is a Lightyear portfóliójába!
(Március 20-ig még aktiválható a 2 millióig ingyen váltási lehetőség TBSZ 2025-ön a PMAP kuponkóddal.) -
Brandynew
őstag
Ez még nem volt, ugye? Kérdések-válaszok a Lightyear kapcsán: Lightyear befektetések: válaszok a webinárium kérdéseire - biztonság, ETF, adózás, globális befektetések
-
pyxis
csendes tag
Utalt már valaki USD-t (vagy EUR-t) IBKR-ről Lightyear-re közvetlenül?
Át kéne juttatnom egy adag USD-t a LY-re és szeretném megúszni váltás nélkül. -
HIJ
őstag
Szerintem én sem csatoltam ilyet, de a NAV visszaírt, hogy tudomásul vette a nyitást. Akkor most mi van ilyenkor?
-
student
őstag
amikor lejelentettem ly tbsz-t nav felé, tbsz agreement mellé kellett volna még plusz az első befizetésről valami ly igazolást csatolni?
én beleírtam a levélbe a cégtől kapott guide alapján hogy az első befizetett összeg x forint.
csak azért kérdezem mert az ib esetében tbsz leírás alapján 2 dolgot a nyilatkozatot kitöltve + activity statementet kell csatolni -
z0d1AK
nagyúr
válasz
student #1302 üzenetére
Ha revolutról utalsz forintot magyar számlára (ez esetben a Lightyear magyar számlaszámú Wise számlájára), akkor az nem a saját számláról érkezik meg, hanem egy gyűjtő számláról. Hivatalosan csak saját számláról utalhatnál. A piaci sajátosság miatt engedik a gyűjtőszámlás átutalást is ez esetben. Jó esetben össze tudják párosítani a számlákat, de még így is lehet olyan, hogy kérnek utalási igazolást, bizonyítandó hogy valóban saját számláról indítottad az utalást.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
AMD Power #1298 üzenetére
Eurót ingyen lehet egyszerűen átvezetni, még csak utalni sem kell. Forintot TBSz-re nem tudsz utalni, csak személyes számlára (és onnan átvezetheted a TBSZ-re). De mivel gyűjtőszámláról jön a forint a Revolut esetén, ezért szükséges lesz majd igazoló dokumentumot küldeni a Lightyearnek hozzá. Kártyás befizetés is megy, de az ugye 0,5%-os díjjal terhelt.
#1299tome0001: TBSZ 2025 számlán a PMAP kuponkóddal 2 millió forint váltásáig a 0,35%-os díjat sem számolja fel (március 20-ig aktiválható a kód, utána 90 napig felhasználóható - ha nem volt még promóciós kód megadva előtte). -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Revolut-ról szoktatok pénzt befizetni TBSZ számlára? Akár forintot, akár devizát? Ott annak van költsége?
Köszönöm szépen!
-
Brandynew
őstag
-
cucc1
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ha van TBSZ számlám amit 2025-ben nyitottam, azt minden
befekteés alkalmával be kell jelenteni a NAV-nak vagy csak
elég egyszer amikor megnyitottam és első alkalommal vettem ETF-et.
Előre is köszönöm a segítséget. -
AMD Power
titán
-
kress
aktív tag
deviza hitel vibes 😃
amikor valami már a csapból folyik és a sarki Marika néni is azt veszi, akkor már rég elkéstél a beszállással
a jobb helyeken alapból mindig azzal kezdték, hogy megveszed az etft aztán elfelejted azt is hogy létezik, nem nézegeted naponta meg örülsz vagy sírsz amikor ugrál, azt majd akkor teszed amikor kell a pénz és ki kell venned
-
dugo_
veterán
A tőzsdére vitt pénz minimum 10-20 éves elköteleződést jelent. Ha eddig nem volt ilyen befektetésetek, akkor a stockpickinget végképp nem értem. Mondjuk 800 dollár még mindig csak játszós pénz.
ETF sem állampapír helyett van ajánlva, hanem mellé, ha már megvan a likvid vésztartalék és a rövidtávú céloknak megfelelő alacsony kockázatú befektetetés...
Van Mibe tegyem a megtakarításaimat? topik, ott elég sok tudás és ajánlott irodalom össze van gyűjtve, érdemes lett volna azzal kezdeni.
-
amargo
addikt
Azt, hogy mikor kell kiszállni nagyon nehéz meghatározni, de hirtelen ötlettől vezérelve soha nem jó.
Az biztos, hogy most ébred rá a piac, hogy mit jelent, ha két örült ekkora hatalmat kap a kezébe.
A tőzsde, ahogy az ETF is, nem arról szól, hogy biztonság, bárki bármennyire is ezt szajkózza. Igen, most a -500e nem néz ki jól, de ez nem realizált, ahogyan írtad is. -
HIJ
őstag
válasz
KIA Ceed #1277 üzenetére
Sajnos pont az AMD -vel jártam meg én is (-36% -ban vagyok vele). Gondoltam: megy most az ADM -nek, szarrá alázza az Intelt CPU -k terén, szóval nem lehet rossz befektetés, ezért az ETF -ek vásárlása után maradó töredékpénzekből vettem mindig egy keveset. Na most ez a kevés lett 800$, ami aztán termelt egy -300 -at eddig...
Örülök, hogy ez nem vérengzés, de nekem már ez a -500e is eléggé durva. Ami még durvább, hogy ezt kb két hét alatt tudta összehozni és ha azt számolom, hogy +500 -ról tartunk itt, az még keményebb...
Asszony már pánikol és mondja, hogy inkább szálljunk ki, de ugye azzal pont realizálnánk ezt a veszteséget. Kérdés, hogy ha benéz egy ilyen vérengző időszak, akkor mire számíthat a kis ember? A csapból is az folyt hogy állam papír helyett ez ETF a megoldás, most meg itt vagyunk letolt gatyával... -
KIA Ceed
tag
Ez még sima korrekció nem vérengzés, megnézve az indexet tech terén ez még az emelkedő trend. Ha ez megindul lefelé, ott lesz ám érdekesség. AMD terén azt hittem pár hete, hogy esett eleget vételi ajánlás volt bőven, erre tessék. Nvidia terén mondom 114 dodón jól elkaptam, szépen vissza is fordult felfelé, aztán megint beesett, de ha a Tech tényleg beesik az még innen -20-30% is lehet, ezt ki kell tudni ülni....
-
HIJ
őstag
Igen, a forint ilyen tekintetben nem szerencsés, de mégis abban tudom csak mérni az életemet, így azt veszem alapul. Sajnos valóban van még lejjebb, azóta még jobban estek a mutatók. Kicsit szomorú vagyok mert úgy érzem pont roszkor sikerült beszálnom ebbe az egészbe. Amióta Trumpnak minden napra jut valami okossága csak bukta van...
-
lemusz
addikt
Szia!
Nem tudom, én is tavaly kezdtem, de egyrészt ne forintban nézd, hanem euróban, a forint erősödött eddig az idén, így csökkenti a portfólio forintban kifejezett értékét, viszont 4-5 év múlva vélhetően ez már nem fog kifejteni negatív hatást, csak pozitívat. Most az euró is erősödik éppen a dollárhoz képest, szóval ez se segít, ha benne vagy az amcsi piacban. Sp500 ugye esett 5%-ot, de amekkora fear motívum volt pl a múlt héten historikusan ilyen nagy félelemnél -15-20%-on szokott állni az index. Szóval szerintem van még tér lefelé, bár ha -15% lenne azt már lehet nem bikapiacnak bírálná el a piac, hanem medvésnek. Mi lenne, ha recessziót áraznának? Érdemes technikai elemzőket nézni yt-n, általában felvázolnak egy pozitív és egy negatív forgatókönyvet a következő időszakra, aztán kb az valósul meg közülük hogy milyen hírek jönnek, nem csak makrogazdasági hírek, hanem ilyen bulváros jellegű trumpos hírek is. Kiszállhatsz a piacról abban a reményben hogy olcsóbban vissza veszed az eszközöket - ezzel nyerve egy kicsit/tompítandó az eső piacot - de ez nyilván extra kockázat ha már minuszban vagy, ajánlani meg senki nem fogja és egyébként se hallgass senki fiára egy random fórumon.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Mi a fene ez a mélyrepülés a tőzsdén a tech cégek tekintetében legalábbis? Nagyon új vagyok még, de mai nap elértem eddig negatív csúcsomhoz a befektetésem -270 e -s hozam összegével. Eddig 2-3x közel nullázódott ki a kb 200-500e -s hozamom, de most először kerültem mínuszba és azonnal ennyivel. Főleg Nasdaq100 és S&P500 FTE -jeim vannak. Tudom, hülye kérdés, de sokszor fordul ilyen nagymértékű visszaesés a piacon?
Nem mondanám, hogy pánikolok, de nem esik jól az tény
-
KIA Ceed
tag
Üdv! Ma a VWCE alja 135,95EUR volt. Hogy tudott teljesülni a hétvégén 133,6-ra leadott megbízás ma 13.10-kor? Nem gond, csak érdekelne...Thx!
-
z0d1AK
nagyúr
A Lightyear Széfek szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy két részvény, vagy ETF tranzakció között is dolgozzon a pénz. Ráadásul TBSZ-en is elérhető, így ott is tud hozamot fizetni!
Lightyear Széf: minden amit tudnod kell róla -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Minden tbsz számlanyitáskor kell a nav felé nyilatkozni? Mármint ha már van egy 2024 és most nyitok egy 2025 -t.
-
wanted5
őstag
A TBSZ-en maradt apróval ti mit csináltok?
Ugye adott tranzakcióhoz lezárol pár eurót, ami utána ottmarad "feleslegesen" -
kress
aktív tag
-
Brandynew
őstag
Lesz egy magyar nyelvű Lightyear webinárium a befektetésekről: https://fb.me/e/2O8xOWCa1
-
KIA Ceed
tag
Ez nincs korlátozva, be is váltottam. Alapvetően volt egy olyan kommunikáció FB- csopikban, hogy nem lehet két nagyobb promót beválltani. Na most nekem januárban is és most is sikerült egyet-egyet, szóval ez nem csak azoknak szól, akik még nem váltottak be, sőt nem is kell hogy most nyiss TBSZ 2025-öt, meglévőre is jó...
Itt az utolsó mondat is a levélből: "Ezt a promóciót az első 5000 jogosult felhasználó tudja kihasználni, akik 2025. február 20-ától kezdve legkésőbb március 20-áig beváltják a kódot."
-
KIA Ceed
tag
"Valószínűleg már értesültél róla, hogy nemrég partneri együttműködésre léptünk Balogh Petyával, hogy még jobban növeljük a pénzügyi tudatosságot, és ahol csak tudjuk, terjesszük a befektetéssel kapcsolatos tudást! Petya első lépésben nyitott is egy TBSZ-t a Lightyearnél, hogy a befektetései jó helyen legyenek, és adóhatékonyan dolgozzanak neki.
Ennek a nagyszerű együttműködésnek a jegyében mától különleges promóciós kódot vezetünk be: íme a TBSZ2025! Használd ezt a kódot a meglévő TBSZ 2025 számládon, hogy kihasználhasd az akár 2 millió HUF értékű ingyenes devizaváltást!"
Eddig azt hittem, ha már beváltottam egy kódot, mégegyet nem enged. Az első 1 M Ft volt főszámlán januárban, most pedig ezt a 2M Ft-ost is elfogadta TBSZ-re.
Egy dolgot nem értek:
Prómócióknál látom: Beváltva 22 március 2025. Ezt hogy érti, ha ma váltottam be és 60 napig felhasználható? -
amargo
addikt
Sziasztok,
Csináltam egy kis tool-t, amivel remélem könnyebb lesz elkészíteni a bevallást: [link]
Némi jártasságot igényel, ha bármi problémát tapasztaltok vele kapcsolatban, akkor jelezzétek.
Jelenleg a lightyear-t támogatja az MNB-től szerzi be a napi árfolyamot.
Később revolut-ot is támogatni fog és lehet web-re átírom, de mivel pénzügyi adatokat dolgoz fel ezért utána kell néznem (mégha adatot nem is tárol), hogy miként lehet megtenni.Már is felhívták a figyelmemet, hogy a vételi árfolyamot is át kell váltani, szóval majd még javítgatom.
-
AMD Power
titán
Jók ezek a promóciós kódok...
2025. február 20. és március 20. között létrehoz náluk egy TBSZ számlát, majd használja a Beállítások --> Promóciók menüpontban használja a MAGYALL25 kódot, 2 millió Ft-ig díjmentesen, középárfolyamon tud devizát váltani a TBSZ számlán belül. -
z0d1AK
nagyúr
Nem volt jó a tegnapi infóm, itt a hivatalos:
Új akciót indított a Lightyear, megint lett 2 milliós ingyen váltás a TBSZ számlára.
Ami újdonság, kuponkód hozzá: PMAP -
Brandynew
őstag
-
-
Onlány
tag
Sziasztok!
Vannak most érvényes promóciós kódok? Ezeket hol lehet elérni?
Köszönöm a választ! -
net91
senior tag
Igen a kereskedést és az osztalékot is be kell vallani.
-
Sziasztok,
Tavaly az ilyen/olyan Lightyear-es cikkek hatasara megnyomkodtam az appot a minimal befizetendo osszeggel es abbol vettem reszvenyt, nem TBSZ szamlan.
Igazabol akkortajt ismerkedtem a temaval, soha nem csinaltam ilyet elotte es csak most esett le, hogy ebbol nekem lehet adoznom kellene iden...Ezt szedtem ki a statement-ekbol:
Ha jol ertem, akkor eladas es vetel napjan vett MNB-s arfolyam alapjan nekem ~725Ft deviza nyeresegem lett.
Osztalek nem szamit gondolom, "Tax Amt." oszlop is 0-at ir.Ezt a brutal mennyisegu penzt akkor most nekem be kellene vallanom?
Ha igen, azt hogy?
En evek ota a NAV altal keszitett adobevallast hasznalom, megvarom amig megcsinaljak, csekkolom az adataim meg osszenezem a munkaltatoi M30-as adataival, mindig stimmelni szokott ezert siman jovahagyom.
Most ebbe a NAV-os bevallasba kellene valahogy, valahova beleszerkesztenem? -
MrSealRD
veterán
Lehet volt róla szó...de friss aktuális infó érdekelne. Revolutról lehet beutalni Lightyearre?
-
AMD Power
titán
Akkor én fogalmaztam rosszul. Láttam,hogy gyengül a dollár, és amúgy is jövő hónap elején vettem volna a következő pakk ETF-t. Így ezért előre beutaltam a következő befektetési összeget, azt most átváltottam dollárra, beraktam a széfbe és majd március elsején abból fogom megvenni a jövő havi ETF adagomat.
Napi 1-2 órát hallgatok ilyen és ehhez hasonló témában videókat. Sok hasznos dolgot mondanak.
-
lemusz
addikt
válasz
AMD Power #1213 üzenetére
Sokat írsz, de keveset hallgatsz. Pedig a másikban küldtem a kérésedre ezer meg egy gazdasági/befektetési podcastot, azokat ha hallgatnád lehet ragadna is rád valami. "A jól vált most" kijelentésben a 'most' arra utal, mintha szerinted változó feltételek mellett váltana a lightyear. De ez nincs így természetesen. Precízebben kellene fogalmaznod, ha már napjában tízszer beírogatsz minden egyes ilyen témájú topikba. Pénzügyekben a precizitás nagyon fontos! Továbbá nem tudom átjött-e, de figyelmeztetni is szerettelek volna, hogy lehet nem fentartható módon közelíted meg a befektetéseket (kezdőként egyedi részvények, impulzusváltás, hitelkártya stb.). Tudva lévő, hogy a negatív tapasztalataikat 10x többet mondják el az emberek mint a pozitívakat, tartok tőle hogy ha ne adj Isten megégeted magad mindenhol kiírod majd magadból, aztán olyanok kedvét/önbizalmát is elveszed a "tőzsdézéstől", akiknek amúgy ajánlott lenne. Reméljük persze, hogy ez nem így lesz.
-
lemusz
addikt
válasz
AMD Power #1210 üzenetére
Még véletlenül se arról van szó, hogy gyengül a dollár - ááá nem - LY váltja nagyon jól! De csak most, csak neked! Siess, hitelkártyákat elő, malacperselyt törni, mindent be kell tolni ami pénzre hasonlít, aztán ha jövőhéten még gyengébb lesz, akkor - most figyelj! - az LY mégjobban fogja váltani! Brutális! - úgyhogy akkor jön majd még egy kör betankolás, a végén meg már a szomszéd kisfiú nevén is 3 hitelkártya lesz. Halál az átgondolt befektetési stratégiára, éljen az impulzusvásárlás! Meg ha már ott jársz hozhatnál egy kiló mirelit hasábborgonyát is, köszi!
-
AMD Power
titán
Nagyon jól váltja a Lightyear a dollárt most. Küldtem is ma be pénzt, átváltottam dollárba és ment be a széfbe. Március elején meg majd abból veszem meg a következő adag ETF pakkot. Nem hülyeség ez nem?
-
-
AMD Power
titán
Az létezik,hogy hitelkártyával nem tudok a fő számlára pénzt befizetni?
-
MrSealRD
veterán
Újragondolom. Bocsi.
-
lemusz
addikt
válasz
user112 #1203 üzenetére
Ne úgy írd hogy beutaltad mert az mást jelent, félrevezető. Átvezetted. Főszámláról átvezetted TBSZ számlára az eurót. Ha ezt sikerült megcsinálni, akkor tök ugyan úgy kell csinálni dollárral is. Asztali gépen böngészőből csinálom nem ipod-on vagy mobilon, de nekem ez az átvezetgetés nem jelentett semmilyen problémát, csodálkozom is hogy nektek igen, értelmesen látszik TBSZ számlán, hogy lehet forint, euró, dollár és angol font is, de devizát akármit lehet rá berakni, gondolom akár kuvaiti dínárt is, csak kezdeni nem lehet majd vele semmit sem míg át nem váltja az ember...
-
user112
senior tag
Ez van a promocionál:
this free conversion allowance is not applicable to a tbsz account
A fő számlán váltottam eurot, nem volt költség. Tbszem még nincs, de remélem át tudom majd vinni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest