- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #124599 üzenetére
Same experiment. Jól emlékszel, de a T500-ban még a Samu verzió is kiemelkedő volt, na nem kontrasztban, de úgy sehol nem fájt, jó betekintéssel és tényleg rendben volt. Nem is kevés időt töltöttem el előtte, nem véletlen. 6 biten is oda tudta magát tenni a gyártó, ha akarta, csak hát nem közérdek. Aztán mikor váltáskényszer lett végül, hát jött a lejtmenet, hely nem találása, mai napig tartóan. Az RGB LED is nagyon adja (adta).
-
Egy kezemen meg tudom számolni a tényleg "jó" tn-eket laptopban, pedig láttam egyet-kettőt.
És ott is idézőjelben van a jó, mert a jó nem olyan, csak kevésbé szar, mint a rosszabb tn-ek.
Ott volt a 16:10-esek között pl ez (ha jól emlékszem), szerettük T/W500-ban, mert sokkal jobb volt mint a többi tn, de csak ezért. Nem is akarom tudni mennyit tud srgb-ből, mert biztos hogy rém keveset.
Aztán jött a wide gamut cucc a kövi genben, amit itt sokan nem szeretnek, én szerettem, mert gamingre sokat használtam a notikat, és jót tettek a szép élénk színek, de ha komolyan kellene értékelni, az is meh.
Ezek mind ratyi 6 bites panelek voltak....A W701 tn kijelzője az egyetlen amire azt mondom hogy az nagyon pöpec, de ott is nagyon figyelni kell, milyen szögben nézed, mert oldalról ugyan nem, lentre haladva kilóg a lóláb.
Persze ott az rgb led világítás és elérték 100% adobe rgb-t, de mégis #csak egy tn.El kell fogadni hogy közepes irodai gépekbe nem igazán éri meg igazán pöpec kijelzőket tenni, már az is nagy szó, hogy az ips, még ha a fostosabb példányok is, de utat talált a fapad T szériákba is, volt idő amikor ez csak álom volt, és még az új koncepció gépeiket is mint az első X1 (ami még nem Carbon), X300 képesek voltak kritikán aluli kijelzőkkel szállítani
-
totron
addikt
Ezt mondom mindig én is, hogy nem mindegy miből tevődik össze, nyilván. Ennek ellenére van egy trend, ami sajnálatos módon átment a tesztcsoportokon, átmegy a népeken is, így gyártásba kerülhettek és használatban lehetnek ezek az IPS-level átkok, s ezek tipikusan a pirosat, zöldet nem tudják, de ilyen otromba mértékben, nagyon nem. Laptopokba jó lesz az alapon. Rendre régi notiknál vagy asztali monitornál kötök ki, bármi jobb szinte ennél a mai vonulatnál és amikor ez majd régi lesz, a régen minden jobb vót-ba akkor sem fog beletartozni ez a mostani, a színekkel való szabadverselésnek ez a szintje már sok(k).
IPS és TN fronton is nyilván vannak minőségi szintek, csak aki nem látja a disszonanciát az elvész a szómágiában és kialakul a 4 láb jó, 2 láb rossz eszméje.
Megnézném például ahogy Gyuri kérdezőnek bárki elmagyarázza, hogy amit lát az tulajdonképpen jó. Spoiler: nem fog menni. Valahol mindenki teljesen jogosan éli meg a magáét.A számodra élhetőekre írnál pár konkrét példát?
Nem hiszek ebben a 60-as megoldásban, lehet, hogy nem láttál még előtte/mellette nem rossz TN-t? Nem tudom.
Az icipici pont igaz, de megváltás ez a kompromisszum a fentiekhez képest, persze átlagnál jobb TN-nel. Igazi IPS meg egyértelműen nyerőbb, de csak az. Lehetett volna úgy is, hogy az IPS mindvégig egy garancia marad - nem így lett.
Szerk.: icipici - vertikális betekintés - is voltak, vannak különbségek. Létező maradt, de nagy különbségekkel. -
HSM
félisten
válasz
totron #124590 üzenetére
"erősen jóérzés- és életellenes színekre elég ez a ~60%-os érték"
Határozottan nem értek egyet.Nem létezik olyan, hogy "60% sRGB panel". Ugyanis az összes ilyen típus más képű. Több gépemben is van/volt ilyen, és vannak igen jól használható, kellemes típusok, és vannak kevésbé élhetőek is. A trükk tehát, hogy nem mindegy, mit takar az a 60%. Az egyik rosszabb panelem pl. a kék minden árnyalatát remekül tudta, ennek az lett az ára, hogy pocsék volt minden másban.
Hozzátenném, pl. a T4xx sorozat bármely általam látott 14" ~60% FHD IPS panelje egy álom a korábbi nagyfelbontású TN-ekhez képest....
#124594 totron : "Zenéből sem a hamisat hallgatod - gondolom."
Engedd meg, hogy akkor a TN-paneleket egy olyan hangrendszerhez hasonlítsam, ami a hallgató fejpozíciója függvényében hol a magas, hol a mély tartományt torzítja el, és arról szól a zenehallgatás, hogy megtaláld azt az icipici pontot, ahol nagyjából éppen elviselhető mindkettő... -
azbest
félisten
válasz
vicze #124595 üzenetére
Plusz még a szopatás, hogy ha egyébként tényleg ugyanaz a fajta kijelző lenne, akkor is más azonosítókódot kaphat másik gépszériában. Emlékszem mennyi panasz volt arra, hogy nem megy win alatt a fényerő állítás, mert összecserélték a panelokat. Bár persze, a látvány szempontjából ugyanaz, csak technikailag nem.
-
vicze
félisten
válasz
lezso6 #124583 üzenetére
"Ugyanaz az alap kijelző van a T480(s) és T490(s) modellekben is."
Ilyen nincs és nem is volt soha.Még azonos paraméterű panel esetén is több gyártó lehet, akár 4 különböző vagy több gyártóval. Pont T490 esetén írtam 3db LP panelről, a 4., elvileg legjobb Inno-t, nem sikerült kifognom.
A beszállítók adott modell ciklusa alatt is változhatnak, generációk között meg pláne. De pont T480 és T490 tök más rögzítéssel rendelkezik, így nagyon vigyázzni kell mi vesz valaki cserének.
Tehát ha két vagy több generáció különbséggel azonos típusúsámú panel lesz (sok esély nem látok rá) az puszta véletlen és nem általános. A panel lottó van, volt, lesz... -
totron
addikt
válasz
lezso6 #124592 üzenetére
Az, lehoz az életről. Hm. Megvan az alsó polcos járólapok, laminált padlók színe? Fázishelyes az bármivel vagy idegenkedsz tőle esetleg? Létezik már, mert legyártották, de minek? #mit_vétettünk Ennél jobban nem tudom megfogalmazni, de szerintem érthető. #fül & farok Ha nem zavar/nem látod, szerencsés ember vagy, kevesebből is boldog vagy és megvan a tuti. Az élénk, mint fogalomkör sehogyan sem passzol ide, de értem hogy érted, de akkor sem.
mint kb bármilyen korábbi TN.
Maradjunk annyiban, hogy nagyon nem, de erről jelen keretek között úgy sem tudlak meggyőzni. Zenéből sem a hamisat hallgatod - gondolom.Mivel 100%-ot voltam kénytelen vadászni a 470 jött szembe igen sokszor, minden leírás, állítás kamu volt?
-
totron
addikt
válasz
totron #124590 üzenetére
AltGr+J, mint í is szokható. Tehát ha van egy patika állapotú vágyott modell, ezen ne múljon. A többség idegenkedik ettől, tehát jobbak az esélyeid, ha ezt bevállalod.
A kijelzőpanelt nézesd meg az eladóval, nem számít kekeckedésnek. Egyébként úgyis a saját tapasztalás a mérvadó a nap végén, ha teheted próbálj ki minél többet, anélkül nem tudod mihez képest jó vagy nem jó az amit éppen nézel.A tápra is kérdezz rá, ne adapterrel működő nemsaját tápost végy. Mert az az adapter egy plusz fityegő, nem egyszer dugaljba csak beleerőltetéssel applikálható, azt rongáló kínai szar. Ha persze patika a cucc akkor ez se legyen akadály, szerzel hozzá sajátot, csak ezzel is szoktak trükközni, s egybe is eshet a fentebb említett kisebb teljesítményű mellékelésével. Minden lehet, csak kalkulálja bele az árba az áruló.
Ugyanígy a whitespot jelenségét sem minden eladó hajlandó hibaként elismerni. Természetesen az is szigorúan árcsökkentő. De olyat inkább ne vállalj be. Alapjáraton említendő, képen pirossal körbekarikázandó amortizáltságról beszélünk. A többit meg megmondja az idő, van, amit senki más nem mondhat meg neked. -
válasz
totron #124590 üzenetére
életellenes színekre
Ez mit jelent? Abortuszpárti a kijelző?
Míg egy TN lehet, hogy nem a valóságot mutatja, de természetben is létező színekkel helyettesíti azt
Ennek így se füle se farka. Ugyanis minden szín létezik a természetben, amit egy kijelző megjelenít, legyen az bármilyen szar. Ha egy kijelző nem tudja a színteret, akkor egyszerűen csak nem elég élénk. Ez az 60% sRGB IPS kijelző konkrétan sokkal jobb, mint kb bármilyen korábbi TN.
T470 is tud 100%-ot.
T470 sosem tudott 100% sRGB-t, ugyanaz a kijelző van benne, mint a T480-ban.
-
ricsip
addikt
válasz
Joco_77 #124582 üzenetére
Én mikor kerestem t490-et (a t480-nak vannak olyan tulajdonságai pl cserélhető akku, 2 ram slot az 1 helyett, amikre végül azt mondtam elengedem), láttam h. szerelik SOK fajta kijelzővel:
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_T490/ThinkPad_T490_Spec.html
ezeknek mindenképpen utánaolvasnék mielőtt vakon megveszek valamit
-
totron
addikt
válasz
lezso6 #124583 üzenetére
Az amúgy IPS-be bukik bele a dolog. Becsapós, mert erősen jóérzés- és életellenes színekre elég ez a ~60%-os érték. Míg egy TN lehet, hogy nem a valóságot mutatja, de természetben is létező színekkel helyettesíti azt, egy ilyen szintű IPS pedig nem. Megcsúfolása a technológiának.
T470 is tud 100%-ot.
Erre jöhet - és jön is - rá PWM, akár moire is. Amikor ott a valami nem stimmel-faktor, de nehezen meghatározható. Fárasztó mind, életkedv- és produktivitás-csökkentő.
#124588 Joco_77, USA bill.-nél egy ideig az ű az új Enter, de szokható, csak időt kell hagyni neki (magadnak) és átjutsz a tű fokán
-
válasz
Joco_77 #124584 üzenetére
RAM gyakorlatilag mindegy, mert a fele forrasztott, másik fele modullal bővíthető. Jellemzően 8 GB forrasztott szokott lenni, emellé mehet 16 GB modul vagy akár 32 GB is. Tehát 24-40 GB-ra bővíthető a RAM.
Elvileg létezik belőle NV MX150 GPU-s változat, de én sosem láttam.
De az integrált Intel alap dolgokra elég, régi játékok simán elmennek vele.
Processzorból a lényeg, hogy 8000-es széria legyen, azaz 4 magos. Az i5 és i7 között órajelek alapján nagyon max 20% teljesítménykülönbség lehet, aminek szvsz nincs érdemi jelentősége. Viszont a 7000-es szériát kerüld, mert csak 2 magos, néha szokott lenni ilyen.
Eladóknál a billenyűzetre figyelj, mert szokott lenni ANSI (USA) kiosztású, ami lapos enteres meg nincs Í. Illetve még a töltővel trükközhetnek még, hogy nem gyári 45 vagy 65 wattost adják hozzá, ugyanis bármilyen USB-C töltő jó hozzá. Ez nem feltétlenül baj persze, csak akkor ha kisebb a teljesítménye.
Ezek már nem mai gépek, szóval állapotra simán lehetnek ramatyul, de fényképen általában sokkal rosszabbul néznek ki mint valóságban, így érdemes személyesen is megnézni.
-
Joco_77
senior tag
-
Joco_77
senior tag
válasz
lezso6 #124583 üzenetére
Hallgatok rád. 1 oldallal korábban írtad, hogy a T480S a bestbuy. Kérlek írj még meg annyit, hogy mit preferáljak ha többféle verzió van belőle. PL milyen procival vegyem vagy ha többféle GPU-s van, a 8gb Ram elégséges e vagy mindenképpen ajánlatos egy 16gbosra várni stbstb. Tehát milyen egy "ajánlottabb" T480S(csak utazás (webezni, youtube 1080p és gyengébb 2D játékokra kell). Köszi szépen előre is.
"Persze ha nincs más, akkor jó lehet." Nemnem...nem sürgős nekem, tehát kivárok az ajánlottra, ha azon múlik.
-
válasz
Joco_77 #124582 üzenetére
Ugyanaz az alap kijelző van a T480(s) és T490(s) modellekben is. Annyi a különbség, hogy a T490(s)-t szerelték gyárilag jobbal is fullhd-ből, de elég ritkának néz ki. De az alap fullhd kijelző is csak annyiból rossz, hogy 60-70% sRGB-t tud. Amúgy IPS, s kontrasztja is jó. A 100% sRGB sajnos ma is "luxus", azaz az alap kijelzők csak 60-70%-ot szoktak tudni, kivéve a nagyon csúcs gépek, mint pl Thinkpad P16 vagy P1, ahol minden kijelző tud (legalább) 100% sRGB-t.
T490(s) azért nem ajánlott, mert több helyen visszalépés történt pár mm vékonyításért cserébe. Persze ha nincs más, akkor jó lehet.
-
Joco_77
senior tag
Előző kérdésemre nem kaptam választ úgyhogy akkor megpróbálom máshogy
A T480(S) nek sokkal rosszabb a képe(színek) mint a T490/T495 nek ? Aki már használta ezeket. Ahogy látom a T480S -t írják itt Bestbuynak, tehát akkor az S es verzió felé kacsintgassak ha jól sejtem, csak a negatív kijelzőminőség aggaszt amit látok a tesztekben.
-
Tim82
félisten
válasz
Spíler #124579 üzenetére
Minden USB 2.0-s webkamerát kellene tudnia kezelni, legalábbis ez az oprendszertől kellene, hogy függjön.
Mondjuk a Z61m-nél azért jó pár generációval újabb, de még mindig elég régi Thinkpad-en (T420) azért produkált a Windows 10 olyan érdekességet, hogy csoportházirend szinten letiltotta magától (bármiféle felhasználói belenyúlás nélkül) mind a beépített, mind az USB-s külső webkamerát.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124578 üzenetére
Nem írtam, hogy az utóbbi két évben, szóval azért valótlanságokat ne állíts! Ja, /s lemaradt, ha nem érzékelnéd.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124576 üzenetére
Igen, én is úgy ítélem meg, hogy tökre emeli a topik fényét az, amikor tisztázni szeretnék egy apróságot (a segítségnyújtás kedvéért egy hibalehetőséget, ami esélyes lehet, kizárni), abba meg menetrendszerűen belekötsz. Sure, autism it is.
-
válasz
Tim82 #124575 üzenetére
Csak személyes mintából tudok dolgozni ezzel, két Z61m-et láttam eddig élőben, illetve egyszer majdnem vettem egyet itt aprón, mindháromban volt.
Persze ettől való igaz, hogy a proli kiadásból lehetett több, amiben nem volt ilyen high-end device (0.3 mpix amúgy, a kérdező helyében hanyagolnám).
Amúgy olyan jó hogy veled mindig lehet autizmusig gittet rágni huszadrangú kérdéseken, mint az oviban, enélkül ez a topik sehogy se lenne már élvezhető.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124574 üzenetére
Ez az állítás már ott megbukott, hogy a Z60-oknál (m, t) és a Z61p-ben egyáltalán nincs kamera.
Másrészt rághatod persze tovább a gittet, attól még nem lesz gyakoribb a kamerás Z61m. Azt meg nem írtam, hogy nincs egyáltalán ilyen.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124572 üzenetére
Igen, némelyikben volt. Ezt jelenti az, hogy ritka.
-
-
Tim82
félisten
válasz
ildiko36 #124569 üzenetére
Készíts már egy fotót arról, amit ott látsz, mert nem lehetetlen, hogy a Thinklight nézhető kamerának. Z61m-nél legfeljebb nagyon kevés modellnél lehetett kamera, még az utána jövő generációnál sem volt alapfelszereltség.
De ha az mégis kamera, a BIOS-ban is le lehet tiltva. Ha bekapcsolod a gépet, az F1-gyel tudsz a BIOS-ba belépni, ott meg valószínűleg lesz Security menüpont és abban kéne ellenőrizni.
-
-
ildiko36
friss újonc
Sziasztok. lenne egy lenovo think pad z61m laptop. Nem tudom bekapcsolni rajta a kamerát nem engedi,meg van egy hp deskjet f2400. se a nyomtatot se a kameráját nem tudom tarsitani bekapcsolni.köszönöm a segitseget
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
Utazáshoz szeretnék kis (14") laptopot vásárolni használtan 100ezer Ftig, tehát netezés illetve gyenge igényű 2d játékok(heroes of might and magic 3, stardew valley, songs of conquest ilyesmi).
A Thinkpadok nagyon tetszenek, igazából 3 modellnél körvonalazódik a dolog.
T480, T490, T495
T480 lenne a legszimpatikusabb T490/T495 kijelzővel de az alap T480 negatív értékeléseket kapott kijelzője miatt (azért szeretnék szép színeket)szűkül a kör T490/T495 re azokból hogy normált vagy S verziót ezzel kapcsolatban sincs semmi tapasztalatom.
Ezek közül gondolom a ryzen procis( pl 3500u) illetve Vega 8 környéki Vgas verziókkal kacsintgassak, gondolom a fenti célra nekem 8GB ram elég (mondjuk windows10 vagy 11 el)
Persze más megoldást is meghallgatok esetleg másik Thinkpadot.
Köszi előre is. -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #124563 üzenetére
Csak annyit, hogy aludnom kéne.
-
-
Grenadin
csendes tag
válasz
FoxiestFox #124560 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #124560 üzenetére
Jesus...már kicsit fáradtan olvastam az első mondatot és lemaradt egy ékezet... Egyből felébredtem.
-
válasz
Grenadin #124558 üzenetére
Két éve adtam el a feleségemét, 25-ért.
Az infláció tudatában, illetve hogy kb annyira támogatott mint akkor (magyarán semennyire, de minden működik rajta modern OS alatt is), szerintem most is el lehet kérni érte ennyit.
Talán picivel többet is, ha világítós, igaz, itthon az nem nagy selling point, ha nem magyar a bill. -
-
Grenadin
csendes tag
Sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy mennyi lehet a piaci ára egy T430-nak ami tökéletesen működik? 16 GB memória i7-es proci és 256 GB SSD. Jogtiszta Win 10 Pro + 2019-es Office csomaggal. Van hozzá egy dokkoló állomás is. Köszönöm a válaszokat!
Ja, és a német piacra lett gyártva, a billentyűzet német kiosztású, és világít…
-
Ogard
tag
válasz
ricsip #124555 üzenetére
Betárazni nyilván nem érdemes, de ha valaki esetleg cserélne még utoljára akkut benne, akkor azt lehet, hogy most van értelme.
Ezek az x60t x61t tabletek nem olyan kultikus gépek mint a pillangós 701, szerintem nem lesz belőlük old-timer gép, ki fognak pusztulni a használatból, ahogy a 600E vagy az t20-40 és az x20-40 széria, de annak, aki ragaszkodik hozzá, 4-5 év még lehet benne (utolsó 4:3 as tablet, korához képest viszonylag jó ips képernyővel, ami szinte bármilyen pozícióba állítható, és van hozzá wacom toll.)
(Most még fel-fel bukkannak donor példányok alkatrésznek, de ahogy nézem, lassan azok is el fognak tünedezni.) -
Na, az biztos, ha ezt nálam játszotta volna el a szerviz, a nem játékpénzért vett gépemmel, akkor a kijelő szalagkábelét megkínáltam volna 30-40V váltóval, oszt állapítsák meg a sötét kijelzőn, h mi a baja. Agyfasz amit a szervizek művelnek, és ez szinte kivétel nélkül minden területre igaz.
-
Ogard
tag
x60 tabletbe kellett új akku, (az eredeti gyári majd 10 évig bírta, az első utánagyártott 6 évig húzta) - meglepve láttam, hogy szinte sehol nem kapni, és 200-250 euros árak is befigyeltek ebay-en érte. Egy helyen aztán találtam 21000 fornitért, (akkuk.hu) de úgy látszik ez már ritkaságnak számít. (Nyilván ennyiért is irracionális megvenni, de ilyen gépet használni napi munkára önmagában is összetett érzelmi kérdés.) A lényeg, akinek ilyen kell, az jobb ha most lép, mert úgy látom az utángyártók leálltak az utángyártásával.
(Jó, most már nagykorú a gép, szóval ez érthető, de mégis...) -
HSM
félisten
válasz
totron #124544 üzenetére
Kívülről neoprén tok, a notebook kijelző és billentyűzet között egy méretre kivágott vékony mikroszálas kendő van nálam. Olyan, mint az új, pedig hurcolom hátizsákban is.
Én kényes vagyok az ilyenekre, nekem bőven megéri azt a minimális plusz törődést, és máris nem hímestojás a gép. -
totron
addikt
válasz
nubu015 #124548 üzenetére
Tx30 óta nem vegyítem semmivel a hurcibászott TP-t. Minimum egy trackpoint-lenyomattal számolni kell, ha mégis. Párnázott táskánál is kérdés mekkora nyomás éri ugye, ilyen esetben hamis biztonságérzetet ad csak a nem merev tok. Fémtáska ok, azon kívül odafigyelés. Erre mondják azt, hogy a márka fogva tart, szívás. Ahogy használtan makulátlan, élhetőt beszerezni is az, emiatt kiváltképp.
Abban az értelemben gyári hiba, hogy rendeltetésszerű használattal könnyű amortizálni, de tkp. te csinálod. Amíg nem látod viszont a megjelenített képen is, addig csak mérsékelten gáz. :/ Nem mindig éri meg a hercehurca, a csere, ezért kell már az elején jól választani, tüzetesen megnézni, fény felé fordítva. -
válasz
totron #124544 üzenetére
@totron
Köszi a gyors választ! De b@szki nemár, hogy egy hordozásra teremtett cuccot ne lehessen hordozni ? Oké, leejteni nem ér, de hogy rendes párnázott tokba, táskába nem lehet ide-oda vinni ?
S igen ezzel, hogy a mostanában a kijelző kábelt rágőzölik a kijelzőre , amit lehetetlen otthoni körülmények között javítani már találkoztam. S annyira, de annyira fel tud b@szni az ilyen szerelhetetlen, dobjuk el hozzáállás !!
@zsolti75
Köszi neked is ! A linkelt kolléga hivatalos Tp szervizes, így esetleg tud segíteni ? Fölöslegesen nem zargatnám!
A használtlaptopos bolt meg két év garit adott rá, szóval velük vissza lehet boltolni, de ez tényleg csak az utolsó lehetőség, mert nem tűnnek fel ilyen gépek naponta. -
-
Sziasztok!
Vettünk egy nagyon szép állapotú használt Thinkpad P14s g2 amd lapost egy ezzel foglalkozó cégtől. ( Semmi sérülés, de még egy karc se tényleg szinte új állapot)
A lapos képernyőjén elég hamar megjelentek vízszintes és függőleges csíkok. ( nem érintős, és a kijelzőn sincs semmi sérülés, de még egy karc sem) Mivel van rá még 7 hó premium gyári gari ( finnországból jött a gép) ezért gondoltam beviszem hivatalos lenovo szervizbe. Az Alohába szoktam vinni, csak az most új helyre költözött ahol nincs ügyfélszolgálat, így személyesen jönnek a gépért, csak meg kell írni nekik a gép szériaszámát meg a hibát. Ezt írték vissza:"A kollégák megvéleményeztették a hibát a gyártóval, melyet sajnos elutasítottak a CID, vagyis ügyfél által okozott sérülésre/meghibásodásra hivatkozva.
Mivel a tapasztalt hiba nem garanciális jellegű, az ügyet innentől fizetős keretek között folytatjuk tovább. Az eszköz javítására előzetes ajánlatot tudunk küldeni igény szerint.
Kérem, jelezzenek vissza felénk amennyiben szeretnének ajánlatot!"Mit lehet ilyenkor tenni ? Vagy van másik szerviz ahol normálisabban állnak a dologhoz ?
Mégegyszer írom hogy a gépen semmi fizikai sérülés sincs !!Előre is köszi mindenkinek a helpet, és a bocsi a regényért !
( A gépet csak végső esetben küldenénk vissza a használtlaptopos cégnek, mert szükségünk lenne rá, meg tényleg nagyon szép állapotban van. ) -
totron
addikt
AltGr mellett jobbra a PrtSc/Képmetsző gombbal örökké a Képmetszőbe futok, de nem akarok, őrjítő. Keytweak sem ismeri a billentyűt. Hogyan lehetne remappelni vagy inaktiválni?
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Gepet vennek es van nehany kiszemeltem.
T14 G5, T16 G3, P14s G5 es P16s G3.
Ezek kozott van valamelyiknek minosegi vagy egyeb problemaja? -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124538 üzenetére
Aki ezért fizet ennyit az nem normális.
De szerintem a hirdető sem. -
Huh
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124533 üzenetére
intel 13gen-es T14 volt több darab is a kezeim között. Tapintásra teljesen rendben van, megvan a prémium érzés, a merevség ami szerintem nem az igazi. Nagyon el vannak már vékonyítva.
L14/L15 volt ugyanebből az évjáratból számomra pozitív csalódás, elég merevnek érződött, szemben a korábbi G1/G2-vel amik szerettek hajladozni. De természetesen az L-nél a gumis tapintást el kell felejteni, csupasz műanyag van. -
-
Atos23
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #124530 üzenetére
Gagyi? Ne már!
Van egy fasza rollcage-ed olyan amilyen egy T-ben sincs!
Nem horpad a bill, a fedlap is elég merev szerintem, az alja az amit csinálhattak volna vastagabb anyagból. Jó nem olyan prémium cucc mint a P16, de szerintem rendben van.
Én is szerettem a gumírozott felületet, de olvashattad, hogy valaki meg utálja.
Nem tudom a 13gen mennyi, de zabál mint állat.
-
válasz
Atos23 #124522 üzenetére
Szerinted a P16v-nél gagyibb a T14? Csak mert a P16v ténylegesen full műanyag (lásd kép), PSREF szerint PC+ABS, szóval se üvegszál, szénszál, alu vagy bármi. Mondjuk merevnek merev, de szvsz a T480s is jobb érzetű. A P16v ebből a szempontból nem Thinkpad.
Mondjuk legalább alig melegszik, még játék alatt se igazán. Az RTX 2000 Ada 5-10 perc GTA V után is 65 fok alatt maradt a GPU az NV HUD szerint, kb ilyen 35-45 watt között fogyaszt, 1545 MHz-en ment a GPU. Ez ugye egy RTX 4060, de kb harmadolt TDP-vel.
Néztem a 7940HS egy magos fogyasztását, az 5 GHz turbóval kb 20 watt körül fogyaszt maga a CPU. Az 12850HX-nek a 4.8 GHz-hez 40+ watt kellett...
A 13-as széria ebben hogy áll, jobb?
-
zsolti75
senior tag
válasz
Atos23 #124528 üzenetére
Ennyiért tuti.
Ilyen áron semmit nem tudok, még asus-t sem
Azért azt hozzá tenném, hogy nem biztos, hogy ok nélkül volt ennyi.
Feltételezem, lehet hogy külföldi gép, ott 1év alap garival vannak, és a +2év bővítés min.70-80e. De ismétlem ez csak találgatás!
A zárcimke nem piros, hanem a drapp refurb-os, vagyis újracsomagolt, ez egyébként abszolút nem probléma csak jó tudni. -
Atos23
senior tag
válasz
zsolti75 #124523 üzenetére
Ezt néztem, szerintem ennyiért instant get, csak erről a példányról lemaradtam.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Atos23 #124520 üzenetére
Félretéve, hogy mi van a gépen belül - azt már úgyis megírták mások, a gép alja és az LCD fedlap alumínium burkolat, szerintem jó a tapintása. Bár tény, hogy a T sorozat puha műanyag borítása jobb szerintem.
A billentyűzet körüli burkolat keményebb műanyag, az jobb a T szériában.
A lényeg, hogy sok gari legyen rá, ha esetleg megadná valami. -
teptep
senior tag
válasz
Atos23 #124522 üzenetére
A T14 Gen2 elég változatos összeállításokban készült, nem tudom konkrétan melyik típust ragasztgattad. Az E14 Gen5 és Gen6 laptopok a gyártói adatlap szerint:
Case Color: Black
Case Material: Aluminium (Top), Aluminium (Bottom)
Az E14 alumínium vázáról (palmrest, csuklótámasz) itt van egy kép.
A Laptopmedia.com bemutatója is azt írja:
"Az alumínium konstrukció az eloxált felületnek köszönhetően tapintásra kiváló."
Szerintem tedd félre az előitéleteidet, és nézd meg valahol.#124523 zsolti75: "A palmrest full műanyag"
Azt a fenti képet az E14 vázról tőled kaptam: #182388
Lehet valamit félre értettem? -
zsolti75
senior tag
válasz
teptep #124521 üzenetére
Ja, a fedlapnál rá van ragasztva a műanyag keretre egy alu burkolat,
ugyanúgy megvannak a beforrasztott szegecsanyák, amiket nagyon szeretünk. A palmrest full műanyag, nincs rollcage, és a bill sem cserélhető. Az Arctic grey verziót eu-ban nem forgalmazzák!
#124520 Atos23 Ha megírod mi a keret, körbenézek, hátha belefér egy T vagy L. -
Atos23
senior tag
válasz
teptep #124521 üzenetére
Szerintem a vázanyag tapintás szempontjából majdnem mindegy, mert úgyis ráhúznak valami műanyag gyantát. A céges gépem pl. T14 G2, előtte T490 volt, a privát gépem T480. A T14-nek olyan szinten gagyi műanyag borítása van az elődeihez képest, hogy rossz megérinteni, a palmrest csuklótámasz részére ragasztanom kellett matricát, hogy a csuklómat ne birizgálja. Ha az E14 is olyan gagyi bevonatot kapott, mint a T14, akkor köszi Lenovo, nem kérek belőle.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Privát használatú T480-ról váltanék E14 Gen5-re. Olvastam pár tesztet, így az alapvető különbségek tiszták, mégis érdekelne némi gyakorlati tapasztalat azoktól, akiknek volt már T után E sorozat a kezükben.
Elsősorban az érdekelne, hogy a gép burkolatának tapintása mennyire gáz, mennyire gagyi a műanyag?
Más valami, amire készüljek, hogy sokkal rosszabb lesz?Esetleg tudtok olyan új notikat árusító üzletről Budapesten, ahol van kiállítva új E14?
Köszi!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Reggie0 #124511 üzenetére
Én sokáig Debianos voltam, próbáltam én is a gentoot (ami elég fun, míg meg nem unod a folytonos fordítgatást ha pl. jön egy frissítés vagy csak ki szeretnél próbálni valamit), Archot stb. de mindig visszatértem Debianhoz. Hasonlóképp mint te, meguntam a hülyeségeit, míg végül voidra váltottam, és most már több mint 4 éve ezt használom, nem mentem azóta se debianra vissza. Bár nem kezdőknek való, Arch-csal ellentétben van installátora, de utána egy elég minimál rendszert kapsz. Még a hangot is neked kell csiholni, systemd helyett runit van. De Thinkpad barát. Egyébként meg ha Debian akkor inkább Devuan.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Reggie0 #124509 üzenetére
Én is Ubuntu-t tanácsolnék, de nem biztos, hogy Gnome-al, inkább valami lightweight kezelőfelülettel.
Egy dolgot említenék még: mintha bizonyos verziótól kezdve csak UEFI boot lenne, nem? T61 valószínűleg még nem tud olyat. -
válasz
Reggie0 #124511 üzenetére
Ne próbáld, csak ha elvetemült vagy. A Gentoo egy ún. metadisztribúció, gyakorlatilag a legreszelhetőbb linux, minden egyes csomagot forráskódból fordít, te adhatod meg hogy milyen gcc flagekkel vagy csomagszintű feature-ökkel (ún. use flagek). Automatikus telepítője nincs, kézikönyv alapján kell végigzongorázni konzolból. Ugyanígy a csomagok is egy minimális konfigurációval települnek (fordulnak), ami után általában kell kézi konfiguráció. Alapból OpenRC az init system, a systemd opcionális. Ja és természetesen rolling release, nincsenek oprendszer verziószámok, általában minden csomagból elérhető a legújabb. Egyedül annyi van, hogy szokott lenni külön ún. stable és testing verziója a csomagoknak, de ezek vegyíthetők igény szerint, ha kell valamiből a legújabb verzió.
-
Vegha
senior tag
Sziasztok, par ev utan tegnap ujra bekapcsoltam a T61-et es meglepett az idotallosaga; mig a rajta levo W10-rol ezt sajnos nem tudom elmondani.
Milyen Linuxot javasoltok ra ? Szempontjaim, hogy lehetoseg szerint minden mukodjon ugy, ahogy gyarilag anno XP-n. Bilibe log a kezem ?
Hianyozna pl. a:HotKey (Fn gyorsbillentyuk) funkcio
DVD/HDD hotswap
Touchpad/TrackPoint/eger egymastol fuggetlen konfiguralhatosaga (kulon-kulon jobb/balkezes beallitast hasznalok
Wifi/BT/USBVGA out kezeles minimumSSD-vel es 8 GB-tal megy a gep es azt erzem, hogy boven meg meg benne nehany ev - egyszeruen annyira kezes/komfortos, hogy fajna hagyni a szekrenyben kallodni. Most epp regi CD-k rippelesehez vettem elo, de:
gyakran nem latja a W10 a meghajtot (BIOS-ban persze ott van)
Hidegindtas utan min. 10 percig 100% a CPU terheles (mondjuk ezt a ceges x280 is tudja mar)
Neha mikor lecsukom a kepernyot nem megy Standby-ba vagy csak a kepernyot kapcsolja le.A 9 cellas akkubol sem lesz mar enekes halott: nem baj hogy uresen hagyom es porosodik ha mar nincs szuksegem vezeteknelkuli uzemmodra ? Vagy szerezzek bele egy akarmilyen allapotu 3/4 cellast ?
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
PlugOn akkuval van valakinek tapasztalata?
X250-ben eljött a gyári akku cseréje. Külső és belső akkut is lecserélném, mert maga a vas tökéletes, amire kell. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged