Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Köszönöm a Visszajelzéseker.
Igen, a dokkolóa megoldást ismerem.A kérdés itt az, hogy egyszerűen azt az egy db USB C portot el tudom-e osztani 2 felé? Egy töltési bemenet, és egy monitor kimenet. Erre egy egyszerű splitter-t gondoltam, mint pl létezik USB-C töltő és audió verzió telefonokra. Vagy a Jack csatit is el lehet osztani splitter-rel 2 kimenet/bemenetre.
Na ilyesmit keresek most laptophoz. -
donjohnson
addikt
válasz
zsoltip
üzenetére
létezik gyári usb c dokkoló: Lenovo ThinkPad Universal USB-C Dock
ez tudja tölteni a gépet miközben van rajta 2 displayport és 1 hdmi. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenovo ThinkPad P53 alatt szimplán használtam a dedikált töltő portot, miközben 2 kijelzőt 1-1 USB-C/Hunderbolt porton csatlakoztattam.Ezt miként tudom megoldani:
a.) Lenovo ThinkPad T16 Gen3
b.) Lenovo ThinkBook 16 Gen6 készülékek esetében?Mindenképp 1 db HDMI-t is használnom kell, VAGY létezik valamilyen port splitter adapter, amivel az egyik USB-C egyszerre fog tölteni és kijelzőt is táplálni?
-
-
vargas0502
tag
válasz
Francia91
üzenetére
Akkor nálad is jól zajlott a mai "munkanap".
Én ma délelőtt kitakarítottam a T61p-met és utána szembesültem vele, hogy el is fogyott a pasztám.
Mondjuk aki kitalálta ezeknek a gépeknek az esetében, hogy ne mindegyik része legyen lukas ezeknek a kis bemarásoknak annak is innen üdvözlöm a mamikáját. Rohadt nehéz innen kiszedni a koszt.

Felfedeztem egy repedést is palmresten így azt is cserélnem kellett. Jó, hogy volt itthon tarcsi (donor) gép. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hmm.... Magyar nyelvi csomagot lehet hozzá letölteni, jól tévedek?
Tudnál egy linket adni hozzá? -
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Valami telepítési sorrendet tudsz, amivel jó lenne?
Vista alatt is a Power Managerből váltod a grafikus hardvert? -
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
No, Vista Bussines x64 felrakva (ehhez van termékkulcs a gép alján), Switchable Graphic, Power Management driver, Power Manager felrakva, mindkettő kártyát látja az Eszközkezelő, de a Power Managernél nincs ott a GPU váltás lehetősége.... Elrontottam valami sorrendet?
Amiből feltetted, az magyar Recovery? -
válasz
nandinho1334
üzenetére
Annyit indokolhattál volna nekik, hogy problémás, nehogy majd valaki más elvigye és ott is probléma legyen. Felesleges kellemetlenség mind a két félnek majd.
-
Francia91
veterán
válasz
fungi
üzenetére
"Úgy rémlik hogy a T60 1400X1050-es kijelzője mindegyik alapból IPS, hacsak nem cserélték. "
Emlékeim szerint volt 14"-os T60-as is, azokban is volt 1400x1050-es kijelző, de nem IPS, ilyenekből volt nálam pár példány anno
#125284FoxiestFox
Köszi, akkor megy rá a Vista, valamiért a felülete nekem jobban bejön, mint a 7-esnek, és a rendszerrel sem volt gondom anno
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Milyen a Vista a T500-ason? A W500 esetében agyalok rajta én is, szerettem a Vistát, és Vista termékkulcs van a gép alján

-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hétfőn érkezik, aznap vagy kedden kiderül a panel pontos típusa, HWInfo-val és Aida64-gyel kiolvasom. Szerintem XP fog rákerülni, Win7-es gépnek ott van a W500-as 8 GB RAM-mal, erre a 3 GB RAM miatt (annyi is van benne, bővítenem sem kell) ezen jó lesz az XP
T2400-as proci van benne, majd cserélem valami combosabbra később -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, ebben teljes mértékben igazad van. Majd ha meg lesz az új ház (3 éves projekt) akkor lesz egy igazi menkéééév ott, és akkor majd lehet én is rászánom magam egy IBM PC építésre talán...., addig is marad az a szerény mennyiségű laptop itthon ami van.
-
S_x96x_S
addikt
"Librebooting the ThinkPad T480" ( December 7, 2024 )
https://ezntek.com/posts/librebooting-the-thinkpad-t480-20241207t0933/
-
válasz
vargas0502
üzenetére
Ha pontosak akarunk lenni, 13 db, de kettő nagyn picike, egy pedig el lesz adva úgyhogy lélekben már nem is foglal helyet.
Igaz, jönni is fog egy szép IBM brandelt Sony jövő héten, úgyhogy lassan ülni és aludni is ezeken fogunk.
Amúgy a te hibád is mert nem vittél még el egyet sem.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na jó, van az több mint 10db de ebbe most ne menjünk bele.
Plusz még a többi IBM / Lenovo-s cucc. -
válasz
totron
üzenetére
Na ja CRT király, csak abban a szobában 10 db van, ahonnan most írok.

Úgyhogy ritkábban játszom már laptopon, amikor igen, akkor sem az tűnik fel hogy a betekintési szög milyen, hiszen szemből játszik az ember, hanem hogy az LCD-n nagyon szar a mozgásmegjelenítés sajnos. Ezeken a szép említett panelokon is. -
Francia91
veterán
válasz
vargas0502
üzenetére
Ezen a T60-ason is Zorin OS van
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Valóban leugranak a színek, arról nem is beszélve, hogy betekintésben ez van legközelebb egy CRT-hez amit laptopban láttam valaha, de egyéb eszközökkel összevetve is dobogós. Még csak nem is villog. Igazi telitalálat. Használható hardvert kellene csak alá gyógyítani.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hétfőn érkezik, legkésőbb kedden

-
válasz
Francia91
üzenetére
Hogyha ez ugyanaz, mint az LP150E05-A2K1, akkor az a legjobb színű, legjobb kontraszttal rendelkező 15" IPS ami volt ezekben.
Én direkt ezeket zsákoltam be évekig, az összes szeretett 15" gépembe ilyet tettem, még abba is amiben gyárilag is IPS volt, csak épp IDtech, legutóbb a Radeon 9600-as T42-be, de az évek során épített Frankenpadokba is.
A játszós T60-amban is ilyen van.
Legjobb kijelző ever. Úgyhogy ha ez, akkor pöpec.Még az UXGA Boe panellel szemben is ezt preferálom.
-
fungi
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
[link] Eszerint IPS. Másrészt van nekem egy ilyen gépem ugyanezzel a kijelzővel és láthatóan IPS. Úgy rémlik hogy a T60 1400X1050-es kijelzője mindegyik alapból IPS, hacsak nem cserélték. /Raktak az R60-ba is 1400X1050-es kijelzőt, de az nem IPS, van egy olyanom is, az Aida teljesen másnak látja mint ezt a T60-as kijelzőt, de más is a képe, az biztosan TN./
-
Francia91
veterán
Sziasztok
Egy ThinkPad T60-as vétele van folyamatban, IPS-nek van hirdetve, de a HWInfo alapján, és rákeresve a panelre szerintem nem IPS. Ez a panel van benne: LP150E05-A2
Jól látom, hogy ez nem IPS panel? Máshol meg IPS kijelzőt ír a típusra -
totron
addikt
-
válasz
barnam_
üzenetére
Technikailag nincs semmi gond a Modern Standby-jal. A Microsoft konkrét implementációjával viszont van baj... Lemerítheti az akkut a network connected sleep, mert pl nekiáll frissítések telepíteni. Bár ez is javítható pár registryvel. De ezt out of the box tudnia kéne, rendesen UI-ból kiválasztva.
De nekem nem ez a gondom vele, hanem a bugos BIOS (vagy inkább EC firmware), ami modern standby esetén egyáltalán nem kapcsolja ki a ventit, illetve meghülyül annak vezérlése. Emiatt egyáltalán nem merem lealtatni, mert félek hazavágja a ventilátort.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Tegnap megnéztem, sajnos nekem is modern standby van, de ahogy látom más nem is elérhető:

Viszont egyelőre nem tapasztalok gondot sleep terén.
Bios-ban nem láttam arra módot, hogy lehetne választani Win vagy Linux sleep módok között... viszont emlékszem, hogy T vagy P széria esetén láttam ilyen opciót. -
válasz
totron
üzenetére
Egy rövid ideig volt T410-em, valahogy nem tudtam megszeretni, szóval én elengedném.
Otthon akad T420 is. Integrált gpu csak sajnos, viszont quad procival + AC-s vagy AX wifivel (nem emlékszem pontosan). Az jelenleg használatban van de már le akartam volna cserélni. Ha érdekel akkor írj, én meg kigondolom mire tudom lecserélni a gépet
-
totron
addikt
válasz
totron
üzenetére
Egyre betegebb a 410, foltozzam-e vagy engedjem el? Örömtelien előnyös és fájdalmasan előnytelen tulajdonságai versenyt futnak. Ha akadna fórumtárs, akivel lehetne boltolni 420, 510, 520 magasságában masinériát... Maradt még felfedezni való abból a korszakból is. Vagy egyéb javaslat.
-
totron
addikt
6t *róbá362 1rn5 va3a05t
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
No, tudom már miért RMClock-kal csináltam, 2 napja néztem a ThrottleStop-ot, nekem az FIVR menü szürke, nem tudom megnyitni. Nézek valami korábbi verziót
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az M6800-asnál azt használom az i7-esre, majd ránézek arra is
-
-
Francia91
veterán
Régi szép idők, zajlik az alulfeszelés finombeállítása, és kitesztelése
-
válasz
barnam_
üzenetére
Ok, nem muszáj próbálni, nem tudom egyventis géppel hogy működik. Sajnos nincs is nálam hozzá most tesztgép.
Pont ezaz, hogy a módosításom modern standby-hoz 0x80-ba teszi a ventisebességet, azaz visszaadja BIOS-nak a vezérlést, ha "lealtatod" a gépet modern standby-ba. Mert különben a TPFC vezérelné, aminek nem tudom a következményeit. Lehet nem lenne gond, de amúgy a franc tudja.

Az én patchemmel egyébként a régi windows support ugrott, Windows Vista a minimum. Sajnos csak így lehet csak detektálni ezt az új modern standby-t, vagy valami ilyesmi, nem tudom már, de muszáj volt hozzá dobni a régi windows supportot.
-
válasz
lezso6
üzenetére
A lezso6 mod nálad működik?
Sosem próbáltam
Csak félek túlmelegedne a gép
Erre van a "128"-as venti sebesség:
A fan speed of 128 setting is
// not really a fan speed in itself but will instead switch
// fan control to BIOS mode (0x80). The idea of this
// is to let the program get out of the way and let the
// BIOS handle extremes.(and then switch back to smart if
// the temperature is okay again)Most, hogy olvasom lehet én is belerakok egy ilyet... 10 éves programról beszélünk, ki tudja milyen bug jön elő olyan hw-en és OS-en, ami nem is létezett még akkor

-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát nekem jó pár éve csak egy korai Win10-esen ment, letiltott frissítésekkel. De még így is volt hogy egy idő után meghülyült az egész, ment vissza a Win7. Sima Inteles, vagy csak az egyik videokártyára beállított T500-on ment zokszó nélkül a 10-es, de aztán nem foglalkoztam vele, maradt a 7. Volt több ilyen gépem, egy szép maradt hírmondónak...
-
válasz
barnam_
üzenetére
Én fel sem mertem rakni erre az AMD-s P16v-re a TthinkPad FanControlt.
De lehet kéne, az alvásnál tapasztalt furcsa ventibugot tudnám vele javítani. Csak félek túlmelegedne a gép vagy valamit elcsesznék.A lezso6 mod nálad működik? Habár az két ventis, de ha baj van vele biztos valahogy megoldható hogy támogassa mindkét esetet. De sajnos nincs rá időm. Githubra se tettem fel azóta se a forráskódot. Amúgy igazi spagettikód már alapból is, s sajnos a C++-hoz én se nagyon értek. Pedig jó lenne valahogy gagyába rázni a TPFC-t. Pl modern standby támogatást már csináltam hozzá.
-
válasz
barnam_
üzenetére
Végül megtaláltam, hogy a tpfc_v062Lx2 változat működik az E14 G6-al.
A venti sebességét nem jól írja ki, plusz 1-2 érzékelőt le kellett tiltani, különben fals értékek alapján dolgozik. De amúgy beállítva a limiteket jobban hűt, mint a BIOS által vezérelt.Cinebench R23 10 perces tesztek:
TPFC "Smart": 12953 pont, max hőmérséklet: 92 °C
TPFC "BIOS": 11445 pont, max hőmérséklet: 102 °CCinebench R23 gyors teszt (1x futtatva):
TPFC "Smart": 14253 pont, max hőmérséklet: 91 °C
TPFC "BIOS": 14016 pont, max hőmérséklet: 94 °CAz egy körös és 10 perces tesztek között 10% a különbség TPFC-vel, míg 22,4% nélküle.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egyelőre a héten felteszem a modBIOS-t, hogy tehessek a gépbe AX-es WIFI kártyát és a T500-asban anno üzemelő Dual MicroSD olvasót a Turbo Memory helyére. Amint néztem, a BIOS azonosítója és minden adata megegyezik a T500-asomhoz lementett modBIOS-szal.
Aztán amint lesz időm és türelmem a házfelújítás mellett, nekikezdek, úgyis az M6800-as Preci a fő gépem, mostmár tudok kísérletezni a W500-assal
-
-
Francia91
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
T500/T400/W500-hoz nekem minden le van mentve (a még jól működő verziókból, mert pl Power Managerből, OSD-ből a legújabb verziók nem nagyon működnek, nekem a legutolsó, még jól működő verziók vannak megőrizve), az én driver pakkom van linkelve az összefoglalóban is ezekhez a gépekhez

-
válasz
Francia91
üzenetére
Régen (2015 körül) gond nélkül ment a T400-on a Win10, emlékeim szerint.
Aztán később valami volt a power manager driverrel talán, vagy a driver nem támogatta a Win10 adott verzióját, vagy fordítva.
Az segít, ha megvannak a régi driverek és nem félsz régi OS-t használni
-
Francia91
veterán
válasz
Yellow73_a
üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
nandinho1334
üzenetére
Hozzáfűzve még, az a gond, hogy hiába passzol elméletben a RAM modul, újakból nehéz olyat kifogni, ami biztosan jó. Én ezért szoktam a használtpiacon nézelődni, bár ott meg nincs elállás, és kompatibilitásra gari, de nagyobb eséllyel találsz ott jó RAM modult a géphez. Én is 1600 MHz-est vettem, de használtat, és megy a W500-ban
Feszültséggel nincs baj, 1.5 V-os kell neki, és elméletileg 2Rx18-as, képről ítélve -
teptep
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
De igen, pingpongozni fog
A töltő tápolja a laptopot, és közben az akku önkisülésben pihen. -
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Ha a limitet elérte, tartani fogja, nem tölt tovább.
Pont ez a lényege, hogy ne töltse amikor felesleges, mert azzal csak degradálja az akkut. Ugyanúgy a folyamatos 100%-n tartás se tesz jót. -
Yellow73_a
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Ez oké, megadom, hogy mikor kezdjen el tölteni, illetve meddig töltsön. De ha már egyszer feltöltötte a kívánt limitig, ott kikapcsol a töltés, akkor ott stagnálni fog a töltttség, ha továbbra is rajta hagyom a töltőn?
Mert gondolom magától nem fog pingpongozni az alsó és a fölső limit között. -
válasz
Reggie0
üzenetére
Aha. Megnéztem az Intel oldalán, ott 110°C-t ad meg max üzemi hőmérsékletnek... lehet bírja a szilícium, de azért aggasztó

Igaz ez a kép úgy készült, hogy max teljesítmény profilon ment a gép, nem nagy terhelés mellett. Ilyenkor bőszen turbózik, az meg elég sok hőt generál. Összes szálon terhelve meg leveszi a teljesítményt, ergo hűvösebb. -
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Állíts be töltési limitet, hogy ne kezdje el állandóan tölteni mikor rádugod a töltőre / dokkolóra.
-
Yellow73_a
aktív tag
Általános kérdés.
A munkahelyemen alapvetően asztali gépként használom a notebookot, bár időnként hordozom egyik-másik irodába, tárgyalóba, stb. Mi a jobb az akksinak? Ha folyamatosan be van dugva a töltő, vagy az, hogy lemerítem-feltöltöm az akksit? -
Van arra mód, hogy mostani TP-k ventilátor sebességét szoftveresen állítsam? E14 Gen 6
Pár hónappal korábban próbáltam a Tpfancontrol-t, de az nem működött.Kérdés, hogy melyik érték valós?
Mert ha a rendszer azt hiszi, hogy a CPU csak 77 fokos miközben a CPU érzékelő szerint 101, az nem egészséges...
Valószínűsítem, hogy a ventilátorban lenne még nagyobb sebesség, emlékszem Tpfancontrol-al 7-esre téve gyorsabb volt úgy 1000 rpm-el mint a BIOS által vezérelt módban. -
Francia91
veterán
válasz
nandinho1334
üzenetére
Nem tudom, miért háklis, én most raktam a W500-ba 2x4 Gb-ot, chipset ugyanaz, és simán megy
-
nandinho1334
csendes tag
Sziasztok!
Nagymamától örököltem egy T400-at, be se akart indulni, akksi kuka volt. Vettem bele 256Gb ssd-t raktam rá egy Win10-et, 2x2Gb RAM volt benne ezen akartam még fejleszteni.
Külföldi fórumon azt olvastam, hogy csak dual rank DDR3 RAM jó, 2x4 gigát tudnia kell, ha gyorsabb mint 1066Mhz, majd lassabbra leveszi.Ezért rendeltem 2 darabot ebből a memóriából: https://www.alza.hu/patriot-4gb-so-dimm-ddr3-1600mhz-cl11-signature-line-d228770.htm
Mikor megérkezett, beraktam a 2 darab 4 gigás modult, 1-3-3-1 beep kódot kapok.
Beraktam csak az egyiket magában, ez mindkét slotban megfelelően működik. Beraktam a másikat, az egyik slotban sem működik. Próbaként beraktam alsó slotba a jó 4 gigásat meg egy régi 2 gigásat a felső slotba, úgy is működik, látja a 6 gigát.Ez azt mondta nekem, hogy bizonyára rossz az egyik 4 gigás RAM, de van itthon egy Dell E7440 azért abba beletettem, és meglepetésemre abban megy. Ez arra terelt, hogy lehet szoftveres a gond, ezért gondoltam egy BIOS frissítés nem árthat. Emiatt vennem kellett egy új utángyártott akksit mert anélkül nem megy, a legfrissebb verzióra 3.24-re frissítettem, a probléma nem oldódott meg, a 2x4 gigát berakva 1-3-3-1 beep kód.
Van ötletetek mi lehet a baj? Vegyek még egy ilyen modult és próbáljam ki a rossz helyett, vagy nincs értelme? Még az eredeti 2 stickkel is 2 héten belül vagyok és el tudok állni a vásárlástól, viszont tudtok tippet adni, melyik 2x4 gigás kombó fog biztosan működni?
Köszönöm!
-
Atos23
senior tag
válasz
totron
üzenetére
Igen, sajnos előfordulhat, hogy a következő ugyanilyen gépnél is ennyire alacsony minőségű lesz a kijelző. A cseredarab be van foglalva, délután megyek érte.
Ha belemennek, akkor a boltban mindenképpen bekapcsoltatom a POST képernyőig a gépet, ott szerencsére fekete a háttér, így látszódni fog a probléma (ha fennáll).A gépnek nagyon vékony anyagből van a kerete és a hátlapja. Lehet, hogy a hiba nem bevilágítás, hanem a fedlap mechanikai gyengesége miatti deformációból adódik.
-
Yellow73_a
aktív tag
Sziasztok,
Valószínűleg nem gép probléma, hanem böngészó, de hátha tudtok segíteni. Amikor Firefoxból betöltök egy pdf-et weboldalról, az új T14-esemen a pdf háttere fekete, így nem látszik a fekete szöveg. Hol tudom ezt átállítani fehérre? Ha letöltöm a pdf-et és Acrobatban nyitom meg, akkor normális -
Francia91
veterán
RAM is megjött a W500-hoz, így már barátibb

-
Atos23
senior tag
Egy hete használom az "olcsó" (300k) Thinkpad E14 G6-ot. Alapvetően még mindig tetszik a gép, csak egy dolog árnyékolja be a használatot. Észrevettem, hogy a kijelző jobb oldalán (balon nem) van 3db zöldesen bevilágított rész, ami csak fekete háttérnél látható. Nem tudom, hogy ezekben még LED szalag van-e, talán a LED szalag kezdő pontjai világítanak ki ennyire.
Mellékelek pár képet. Ti visszavinnétek a boltba emiatt? Weben rendeltem, még egy hétig el tudok állni a 14 napos elállás keretein belül.
-
Francia91
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Én is nagyon szerettem a T500-asomat, régóta vadászok megint T500-at vagy W500-ast.
vargas0502 fórumtárstól sikerült beszereznem ezt a W500-ast. Van leírás Windows 10-hez, hogyan lehet működésre bírni a váltható grafikát, majd ha lesz időm, nekifogok kipróbálni a megoldást, jelenleg most a Win7-tel jól elvagyok -
vargas0502
tag
válasz
vargas0502
üzenetére
Rosszul írtam. A gépben levő HDMI-be kell dugjam a kábel csatlakozóját és így már is okés.
-
-
SNor
tag
válasz
vargas0502
üzenetére
A linken van egy táblázat, ott mutatja, hogyan lehet 3 monitort meghajtani. Gondolom a Bank 1 / Bank 2 az vagy-vagy opciót jelent. Azaz vagy DP vagy HDMI bank 1 esetén és vagy DP vagy DVI bank 2 esetén. Tehát 3 monitor csak úgy lehetséges, hogy az egyik VGA, második DP vagy HDMI, a harmadik meg DP vagy DVI.
Olyan opció nincs hogy DP+DP+HDMI
-
vargas0502
tag
Sziasztok!
Adott a következő linken látható dock. [link]
ThinkPad Workstation Dock (40A5)
Rá van cuppantva egy Thinkpad P70-es gép. (A legerősebb GPU-val van szerelve amivel anno lehetett kérni.)
Van 3db Lenovo Thinkvision P27q-20-as monitor és az egyiket fel sem ismeri a rendszer. (Win10)
Amelyik két monitor Display porton van csatlakoztatva azt gond nélkül viszi viszont a HDMI-n csatlakoztatottat meg nem.
Win10 update megvolt, Lenovo Vantage sem kínál fel egyik driverből sem frisset.
Mi lehet a probléma?
Ui:
A kábelek működő képesek ellenőriztem egyesével így az is kizárható, hogy a dock vagy a monitor HDMI portja rossz lenne.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. -
totron
addikt
Körkörös görgetési gesztus megoldható valamiképpen? Egy Dellen olyan jól sikerült finomhangolni, hogy megtetszett, kézkímélőbbnek is hat.
-
SzalaiG
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm.

-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Marad, tartalék mindig jól jön
Majd meglesem a donor T500-ból mi lehet jó hozzá
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ezt a magyart külön szereztem hozzá, az eredeti francia billentyűzete kopásmentes
-
-
Francia91
veterán
No, kész van a ThinkPad W500 telepítése. Holnap érkezik még hozzá 2x4 GB RAM, és kész is lesz.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze
üzenetére
Bár az általam idézett cikk tényleg nem üti meg az Anandtech alaposságát,
de én a Gen5 SSD - miatt láttam érdekesnek beidézni
( ~mert amúgy is I/O mániás vagyok )A ThinkPad X1 Carbon Gen 12 -es még Gen4 SSD -vel volt ellátva,
de a "ThinkPad X1 Carbon Gen 13" - már Gen5-ös.
és "állítólag" - SK Hynix PCB01 - lesz benne,
ami az "előző generációhoz képest 30%-kal energiatakarékosabban működik."> Egész pontosan 0 köze van a hűtésnek a Gen5-höz, a Gen3-on is volt.
A Gen5-ös SSD-k hűtése általában problémásabb mint a Gen4;Gen3-aseké,
de az új generációs vezérlők és memóriák sokat segíthetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én ma délelőtt kitakarítottam a T61p-met és utána szembesültem vele, hogy el is fogyott a pasztám. 
Plusz még a többi IBM / Lenovo-s cucc.

A töltő tápolja a laptopot, és közben az akku önkisülésben pihen.