- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surfym@n
senior tag
...csak a piros pöttyös az igazi...
Ja, nem ide -
Surfym@n
senior tag
Új Thinkpad workstation vásárlásán gondolkozom, hiába a kimaxolt P51 (64 GB RAM, 2x2TB NVMe + 8TB SSD) sajnos a Quadro M1200 nem kapott helyjegyet a mAI vonatra
Az új Lightroom-ban az AI-supported tool-ok csúnyán belassulnak, hiába az erős proci és a sok RAM.
Az a kérdés, hogy az újabb Quadro/RTX-k közül mi az, ami már esetleg támogatja ezeket az új fícsöröket (aki ismeri a LR-t annak esetleg mond valamit az új Denoise funkció, vagy a friss Lens Blur, de csak bármelyik intelligens maszkoló opciót nézzük)
A Quadro T2000 már elég lehet (P1 gen3), vagy inkább az újabb RTX A2000 (P17 gen2) legyen a cél?
Sajnos a GPU-kat nem lethet bővíteni, mint a RAM-ot SSD-t
-
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Francia91 #120032 üzenetére
Nekem p51-em van, de p50hez is kellenek ezek a cuccok, ha bővítésben gondolkozol:
[link]
Jobb-os kábel + caddy + 2. m.2nek keret (+külön termal pad beszerzése ajánlott)Van bal-os kábel is 2,5es ssd-hez, de az csak akkor kell, ha m.2esek helyett is 2,5est szeretnél (nyilván nálad ez nem opció)
Ha tudsz szerezz 4K IPS kijelzőset, azoknak a képe egy másik kávéház
Maxwell magos quadro vga-kkal vannek ezek szerelve, én Adobe-hoz használom őket (LR+PS) de már az AI-s feature-khöz kevés a kakaó sajna. CAD használatban nincs tapasztalatom.
Win11 felmegy rá, de pl 22H2 nem frissül, viszont hibajavítások azért jönnek. P50 CPU-ja biztos nem támogatott (reg buhera kell), P51 CPU-ját pedig utólag vették le a támogatott listáról (érthetetlen
)
Stabil, nekem LR miatt kellett, jobban fut w11-en.500/500 net mellett a p51gyári wifivel (5ghz) 220/220at tud (2 falon keresztül), de a note20ultra már 350/350-et, ennél szerintem a p50es wifi kevesebbet tud, érdemes frissíteni. Elvileg lehetséges: [link]
Szerezz hozzá dokkolót, pakold tele RAM-mal (4slot), 2*2tb 970evo+ m.2-vel használom, nekem bőven elég bele, legalább nem melegszik
-
Surfym@n
senior tag
válasz
azbest #118038 üzenetére
így van, nekem is volt egy fejvakarós 2 hetem, mire mindennek utánajártam.
lenovo drivert leszedtem és felraktam, többi forrást letiltottam.ami biztos, hogy a gpu, power management, ultranav, bluetooth driverekből csak a gyártói (lenovo) jó, hiába van gyáriból frissebb
-
Surfym@n
senior tag
válasz
ChRiS_RS #118034 üzenetére
Probléma ott kezdődik, hogy a Lenovonak az adott termékhez szükséges driverei nem azonosak az ilyen kommersz driver összegereblyéző programok által felkínált verziókkal. Sőt még a Windows driver update által javasolt driverek is tudnak anomáliát okozni. Azt javaslom, hogy a drivereket mindig hivatalos Lenovo forrásból szedd le s telepítsd, aztán a többit hagyd figyelmen kívül.
-
Surfym@n
senior tag
Ugye az X60-as széria volt az, ahol a marketinges ráállt a laptopra sajtóbemutatón (alul felül roll-cage vázas)?
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok, egy érdekes jelenségre hívnám fel a W11-es TP tulajok figyelmét, de lehet csak nálam jelentkezett egyedi esetként:
Thinkpad P51-esemre települt a múlt heti összegző windows frissítés.
Ezután az oprendszer nem látta a bluetooth-t illetve az ujjlenyomatolvasót, valamint a pöcökegeret sem tudtam használni, csak a tapipadot. Lenovo vantage progival kerestem rendszerfrissítések után, s mit ad isten, talált új drivert bluetooth-hoz és ujjlenyomatolvasóhoz. Újraindulás után ismét minden működött, a trackpoint is (annak csak egy restart kellett). Ez így most happy end, de szerintem ez azért nem egy szerencsés folyamat, s ráadásul pár hajszállal kevesebb van azóta. -
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #116397 üzenetére
Köszöni szépen, frissítik/fejlesztik minden hónapban. Teszi a dolgát.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
vicze #116379 üzenetére
Erre tudom ajánlani a CCleaner Pro progit.
Fizetős verzióban a szoftver Driver Update modulja minden TP specifikus dolgot megtalál és frissíti. Pl.: nVidia Quadro drivert se a W11, se a Vantage nem ajánlotta fel. De ugyanez igaz a hangkártyára, BT-modulra, meg az összes alaplapi vezérlő driverre.Amúgy biztos van egyéb 3rd party cucc ilyen céllal (driverek verziókövetése, összegyűjtése, telepítése), nekem ez vált be.
Innentől kezdve nekem már nincs szükségem a Lenovo factory cuccaira.
(Mióta utólag levették a P51-t a W11 komp. listáról, eléggé ferdén nézek rájuk)
-
Surfym@n
senior tag
válasz
simonjoe #116375 üzenetére
P51-re tisztán felraktam a gyári microsoft-os W11-et.
BIOS-ba égetett licenszkódot egyből megette, nem problémázott a CPU-val sem, frissül minden szépen azóta is. Drivereket csont nélkül felismerte s telepítette. Plusz a vantage is tett fel még pár lenovo specifikus drivert.
Ezen kívül nekem még van CCleaner Pro előfizum, az pedig a quadro meg realtek driver-t frissítette már 2x egy hónapon belül.Ebből kiindulva sztem P53-ra is csont nélkül fel fog menni a gyári image, s még ott még a hardver is 100% kompatibilis... szerintem ne várj a lenovo-ra, felesleges
-
Surfym@n
senior tag
válasz
MrSealRD #116347 üzenetére
Jelenleg a 8TB-os QVO ssd-vel + 2*4TB WD red m.2 ssd-kkel lenne "mekafull" (total 16TB tárhely), de azért maradjunk a realitások talaján.
A lényeg inkább az, hogy tárolókapacitást tekintve mindent is megeszik, és lekezel a P51-es alaplapja/vezérlője (nincs felső korlát).
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #116344 üzenetére
w530ban K2000-es quadro van, amit már a legujabb LR classic nem támogat, (P51-es M1200-asa is csak részben segít be).
A w530-ast még TPFC-ben manuál 64-es fokozattal megkínáltam (akkor 4900rpm-en pörgött a venti), P51-nél csak a gyári vezérlésre (telj alapú hűtés van beállítva vantage-ban) támaszkodhattam. Igaz, ott meg a gyári szilikon lett kicserélve folyékony fémalapú hűtőközegre.amúgy szerintem a w530 mai napig megállja a helyét (nyers erőben), ha w11 kompatibilis lenne, meg a szoftvergyártók támogatnák... de hát az nem kifizetődő...
-
Surfym@n
senior tag
Kimaxoltam a P51-emet.
64gb ram (4*16gb crucial ddr4-2400) került bele meg 8 tb háttértár (4tb 2,5" samsung 870 QVO + 2*2tb m.2 970 evo+)
Lightroom 1/4 annyi idő alatt kiexportál 100 db 20MP-es raw képet lightroomban - 32 gb ramos 4magos w530-hoz képest.
P51 nem ment 85 fok fölé, w530 throttlingolt...asszem 3-4 évig elleszek ezzel, jó kis munkagép
-
Surfym@n
senior tag
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok,
ThinkPad P50/P51 ssd beépítő keretre lenne szükségem. Elsősorban hazai beszerzésben gondolkodok. Van esetleg itt fórumtárs, akinek van ilyen elfekvőben? (hátha) -
Surfym@n
senior tag
válasz
fatpingvin #116263 üzenetére
igen, elvileg ugyanaz a V/A érték.
csak azt nem tudom, hogy van-e valami intelligens adatkommunikáció töltő és gép között, amit esetleg az adapter befolyásolna... -
Surfym@n
senior tag
W530-as dockjához használok egy 170W-os töltőt. Azt használhatom adapterrel a P51-es dockjához?
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok, kinéztem a jól megszolgált w530asom utódját egy 4K-s P51 személyében. [link]
Helyileg a Budagyöngyében lévő boltban (comp.p@tik@) árulják.
Van valakinek pozitív vagy negatív tapasztalata/véleménye az adott termékhez vagy bolthoz? köszi -
Surfym@n
senior tag
válasz
Tikakukac #115599 üzenetére
Múltkor én a win10 frissítéssel szívtam meg:
W530asom van a gyári dokkjával. Rendszerinduláskor mindig ki kellett vennem a dokkolóból a gépet, különben kifagyott. Mikor már bejött az asztal, akkor már visszatehettem dokkra a gépet. Rohadt idegesítő volt. Legalább kitakarítottam a gépet az utolsó centiig kívül belül... (gyanakodtam már mindenre, mivel volt már olyan kékhalálom, mikor csak a memóriamodulok kivétele s visszarakása segített)
Aztán jött egy újabb összegző frissítés, s azóta nincs ez a szívás (3 hétig téptem a hajam emiatt)Az egészben az a legszarabb, mikor egy senkiházi kis MS-programozó akinek szerelmi gondjai vannak, s amiatt elcseszi a kódot, a főnöke aki csekkolná az matt másnapos a múltkori céges bulitól, így kikerül a fostalicska upgrade, s utána szív a fél világ...
-
Surfym@n
senior tag
Én is keresem a fullos W530-am utódját. Jó display, min 32GB RAM és jobb esetben 6-magos proci lenne a cél. P52 vagy dell preci 7520/30 esetleg 7720 között vacillálok.
Két egyelőre FHD (később 4K) monitort kéne meghajtani az még elvárás. -
Surfym@n
senior tag
válasz
barnam_ #112595 üzenetére
Hasonló cipőben járok, hasonló hardverrel. Azért a 3840-esért irigyellek, nekem csak 3740-es jutott
. P50 alatt szerintem ne is gondolkozz. W54x az egy ratyi széria, a W55x meg ritka mint a fehér holló.
P50-hez viszont necces m.2 2242-t szerezni, már csak TB-n keresztül van dock és a Skylake procival Turbo Boost esetén fagyásokról panaszkodnak fórumokon. Viszont van belőle 17"-os P70 is, na az egy Xeon procival már finom lehet.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Tikakukac #112256 üzenetére
köszi, akkor kivárok...
lekopogom W530as eddig nagyon jól dacol az idővel, dokkon van, jól szellőző helyen, akksija 30-80% között "mozgatva", havonta körtepumpával kifújom belőle a port, évente szétborítom, megpucolom... sajnálnék lelépni erről, valahogy úgy vagyok ezzel a géppel, hogy ezt még összerakták -
Surfym@n
senior tag
Sziasztok, sajnos a jó kis W530asban kevésnek érzem az erőt (LR+PS)
jelenleg i7-3740qm CPU van benne 32GB RAM és egy Quadro K2000 (2GB) társaságában. Háttértárnak csak ssd-k (SATA-2TB + Caddy-2TB + mSATA-1TB).
Az elmúlt 4 évben nem volt gondom a teljesítménnyel, 20MP rawokkal dolgozom , abban sincs változás.
Azonban az utóbbi két LR update óta folyamatosan laggol a rendszer (minden módosítás érezhető késleltetéssel megy végbe), s ez jelentősen rontja a produktivitást meg csak fárasztja az embert.
CPU 55-85 fok között mászkál, hűtés rendben, nem throttlingol..
RAM-ot már nem tudom, hova bővíteni, GPU szintén nem opció, egyedül még a CPU upgrade jönne szóba.
Láttam, hogy van i7 38xx széria is, ami 6 helyett 8mb-os cache-el rendelkezik. Szerintetek érezhető teljesítménytöbbletet tud adni? Ha igen, hol lehet ilyet szerezni (itthoni beszerzést preferálnám, ebay csak végső alternatíva lenne)?
Ha viszont gépcsere jönne szóba, akkor a W540-et kihgynám, W55x ritka mint a fehér holló...
P széria első gépei P50, P51 mennyire megbízhatóak? mennyivel erősebbek egy W530nál? -
Surfym@n
senior tag
válasz
barnam_ #111673 üzenetére
Jó paszta is fontos, de ugyanakkor azt is tapasztaltam, hogy a hűtőbordák kellően sűrűek ahhoz, hogy 2-3 hetente egy tetemesebb poradagot ki lehessen fujkálni onnan. Nekem van erre egy jó kis körtepumpám (fényképezőgéphez vettem anno), elég hatékonyan lehet vele pormentesíteni. Ráadásul végig dokkolón van a gépezet, ablakhoz közel, így jónak mondható a szellőzés.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
barnam_ #111662 üzenetére
Nekem i7 3840 QM proci van a W530ban, s mikor Lightroomban exportálok mondjuk 300 db képet, akkor előtte a TPFC-t átállítom manual-ba, s értéknek a 64-et írom be (hajszárító mód on, ~4700rpm) proci ilyenkor max 83-85 fokig melegszik, aztán dolga végeztével visszahűl 41 fokra is (24 fokos szobában).
-
Surfym@n
senior tag
válasz
hszilard666 #111412 üzenetére
W520/W530-ak környékén keresgélj (150 körül):
- elérhető bennük a valódi 4magos proci
- fullhd panelük meglepően jó tényleg, ahogy fentebb is írták (nekem a vörös picit narancsos, de külső monitoron szerkesztek)
- 4 slotban akár 32GB RAM-ot pakolhatsz
- akár 9 TB SSd-vel hajthatod
(mSATA slot - 1TB, HDDslot + Multibay - 4+4 TB)
- 3 heatpipe-os hűtése miatt nem fog felforrni benne semmi, de nem is lassul be
- még rendes rollcage van bennük, nem fog meghajlani, ha a sarkánál fogod csak
- jól szerelhető, dokkolható, min 135W-os de inkább 170W-os táppal etesd. -
Surfym@n
senior tag
válasz
scarbantia #111170 üzenetére
Lenovo vantage W10-es applikációt használom. Az a korábbi PowerManager-ekhez hasonlóan tudja teljes körűen vezérelni a töltést. Neki köszönhetően a szintén w530-as 9c akksim (Sanyo) az utóbbi 5 évben 14 új ciklust szerzett, s nem romlott a kapacitás. Egyébként én is inkább fizetnék 30-35 ezret azért, hogy kapjak egy zsír új, eredeti Pana cellás, nagy (9c)akksit. Illetve vadászok külső akksi töltőre is, de már 4 éve nem látok ilyet piacon
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #108417 üzenetére
Asszem az uccsó PC-m a "W530max" marad, úgyis most már csak LR classic-ra használom LoupeDeck-kel, 2 monitorral. Kvázi céleszköz.
Minden máshoz telefon, tablet vagy TV+chromecast -
Surfym@n
senior tag
válasz
donjohnson #108283 üzenetére
Egy "Level=128 95" sort azért "illik" betenni a végére
Ha szétszalad a ménes, akkor azért a BIOS "tegyen rendet" -
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #104351 üzenetére
Akkor lenne egy b*zinagy ThinkPad hűtőd...
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Wolfskin #103439 üzenetére
Ha jól emlékszem, minden W-s modell 3 heatpipe-os hűtővel van szerelve (T530nál volt az a módi, hogy a dGPU-s modellek nem 1 hanem két heatpipe-osak voltak).
Ha nem boltolták el a gyári hűtőt is belőle, nyugodtan belerakhatod a QM-es procit.
Ha nem is használod ki most a teljesítményét, a 8 logikai szál jól jöhet a későbbiekben bármikor.
Mint minden intel IvyBridge proci, ez is visszaveszi magát rendesen. Alapjáraton (filmnézéskor TPFC-ben simán 1-es fokozatra, 1900rpm-re állítom a ventit) alig fogyaszt, pörgetve meg hamar elkészül a feladattal -
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Wolfskin #103361 üzenetére
Évek óta nyúzok egy w530-at fullos kimaxolt állapotban.
Teljesítménye ma is elegendő ipari mértékű lightroom-ozás mellett is (32Gb-ig bővíthető a 4 RAM slot).
Két (+1 tipp) fontos dolog a W520-hoz képest:
1.) BIOS-a már nem "okosítható" illetve az akksija nem kompatibilis a 20-as szériával.
2.) Töltőből a 90W-sal szóba se áll, a 135 W már okés (utazáskor azt viszem, de a sajátja (170W) eteti dokkon, s max teljesítmény is csak ekkor jön elő.
+1 tipp) 170W-os töltő csatijában található két pöcök amit ki kell vágni, s akkor a t530as dokkjával teljes értékűen használható a laptop.
Otthon 3 monitoros felállásban használom (sajátja mellett) 2 külső FHD monitort hajt meg dokkról, egyiket normál DP másikat DVI-on keresztül.
Elvileg akinek ez sem elég akkor még a kasztnin lévő miniDP-n keresztül további 1 monitort ráakaszthat, viszont a beépített monitor akkor már nem megy.
Érdemes tudni, hogy a W530-asban már Ivy Bridge procik üzemelnek kisebb csíkszélességen, ami melegedés szempontjából jól jön, azonban ha a legerősebb VGA-val veszed (Quadro K2000) akkor igencsak jól jön az ezüstpaszta és a rendszeresen takarított hűtőborda vmint TPFC jó beállítása, mert ellenkező esetben hamar throttling-ba futsz. -
Surfym@n
senior tag
ThinkPad R50e elketyeg Dothan-nal, vagy csak Banias-al?
-
Surfym@n
senior tag
válasz
kilozsul #101891 üzenetére
én LR-t tolok ipari mennyiségben, még W530 kitart, igaz a SSd+HDD+RAM benne már lassan többet ér mint az egész gép másik fele
lényeg, hogy ezután P5x lesz de még a P7x sem megvetendő a hűtés+kijelző miatt
4core 32GB RAM meg 512+ GB NVMe SSD már alap lesz IPS kijelző már szerencsére széria
egyedül én is a quadro kártyák között veszek el, ott mi a jó, mi lenne ami hw-esen segít az adobe-s cuccoknak (LR, PS) -
Surfym@n
senior tag
Sziasztok,
W530-as int hangkártyához van vmi app (nem csak a driver), amin esetleg lehet pár dolgot állítani (EQ és hasonlók)?
-
Surfym@n
senior tag
Nálunk a szülőknél egy kiszuperált T500-as (T9600, 8GB, 128GB SSD) és T530-as (i7, 16GB, nVidia, SSD) valamint egy átlagos T530 (i5, 8GB, SSd) nyújt szolgálatot. Azért 15-ösök mert keveset vannak mozgatva (konnektortól-konnektorig max - nem számít a súly) viszont kényelmesebb nagyobb méreten gépelni és olvasni, és garantáltan hűvös marad még kánikulában is. Mondani se kell sok előnnyel és spórolással járt a váltás.
kiváltva régi nagyméretű TV-ket (videóstul, set-top box-ostul),
régi recsegős hifi-tornyot sok száz CD-vel (éljen a spotify és egy jobb füles),
újságokat (napi, heti, bulvár)
és nagyrészben a telefont is (messenger, skype és viber).Száműzve lettek a csekkek, a postára járás,
a nagybevásárlások, mióta a tesco házhoz jön.Cserébe több idő marad főzésre, unokákra, egymásra.
Nem számít, ha kiborul valami a billentyűzetre, vagy leesik az asztalról a gép, lehet rajta kajálni (kajatálcának használják, nem kell lepakolni az asztalról, csak egyszerűen lecsukni
)
Nem kell félnem attól hogy tönkremegy az akksi mert állandóan 230V hálózaton lóg a gép (powermanager rlz)
Könnyen távmenedzselhető , szerelhető (egymással kompatibilis minden - jaj otthon maradt egy töltő...)Egyszerűbb, praktikusabb és olcsóbb lett az élet a TP-kel na
-
Surfym@n
senior tag
W530-ra tegnap húztam fel a win10 1803-t. Eddig nem tapasztaltam problémát sem driverek sem már fent levő programok esetén.
Access Connections-t újra fel kellett raknom suttyomban, mert inkompatibilitásra hivatkozva letörölte a rendszer - bár ez már korábban is így volt, ez nem az update hibája
-
Surfym@n
senior tag
válasz
donjohnson #96434 üzenetére
Neten fellelhető képek alapján a bill hátulja be van fedve, s csak a folyadék számára van egy-egy nyilás rajta.
Attól függetlenül tény, hogy egy ice bucket challenge-t nem bírna ki, de egy pohár vizet esetleg...
-
Surfym@n
senior tag
válasz
donjohnson #96425 üzenetére
Ha előtted van a T570, akkor fordítsd meg, s láthatod, hogy a hangszóró nyilásai (grillrács) mellett találsz egy-egy lyukat...
Na ott folyik ki a "szennyvíz"(T580-on is ugyanott van
)
-
Surfym@n
senior tag
Már a T460s sem összkomfortos (csatornázás elmaradt ott is)
de amúgy csak a "normál T4xx, T5xx és T4xxp valamint a P széria tudhatja magáénak ezt a fícsőrt. -
Surfym@n
senior tag
válasz
tjb007 #96327 üzenetére
aparin nevű felhasználó elég nagy tételben tolja most a TP-ket, s elég korrektek. Helyileg Bp és Csömör határán vannak. Nem reklámozni akarom őket, de már 5 gépet vettem onnan + barátaim is, s még nem volt probléma. Ha van esztétikai hibájuk a gépeknek, azt is korrektul elmondják.
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok,
T530-ról most költöztem át W530-ra, de olyan szinten, hogy az ujjlenyomatolvasós bezelt is átszereltem
Problémám az, hogy az eddig T530-ason normálisan működő ujjlenyomat olvasót nem tudom működésre bírni W530-on (fizikai hiba kizárva, visszatéve ismét T530ra, működik)W530ban a BIOSba lépve se látja az ujjlenyomat olvasót.
Van valami ötlet, megoldás erre?
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek egy W530 3 heatpipe-os hűtője befér egy T530as gépbe?
A T530ban van egy 4magos proci dedikált gpu mellett, s csak egy 2 heatpipe-os hűtőborda van rajt.
Ahogy elindul a LightRoom dupla monitoron, a proci egyből felmegy 75 fokra és 5 perc múlva pedig érezni a "throttling" hatását... (képszerkesztéskor csúszkák hatása 1-2 mp-es késleltetéssel látszik)
Ha manuálisan felnyomom maxra a ventilátort, akkor stabilan 80-85 fokon elvan a rendszer, újra akadásmentes a képszerkesztés (nincs késleltetés, vagy minimális), de jpg konverzió során 90 fokon áll a cpu (de legalább nem megy feljebb - throttling)
A laptop dokkolóban pihen (szellőzés jó, bordák nem porosak, cpu+gpu mx2-vel pasztázva)
LightRoom-ból kilépés után a max rpm miatt 5 perc alatt újra 50 fok alá beesik a hőmérséklet, aztán szépen 42-43C-ig visszaesik legalacsonyabb ventilátorfokozat mellett (25 fokos szobában)
Most már csak a jobb hatásfokú hűtőben reménykedek...
-
Surfym@n
senior tag
Volt t420s-em és szerettem... kellemesen kicsi volt, és korrekt teljesítménnyel (i7) meg usb 3.0 porttal rendelkezett
Két dolog nem tetszett benne:
csak 7mm hdd mehet bele (mSata SSD mellett sajna nem tudtam használni a jó kis 1TB-os WD Scorpio Blacket - 500GB-os viszont már van slim kivitelben is)
a kijelzőnél a fekete színt ne keresd
ha ezek nem zavarnak akkor jó társ lesz
-
Surfym@n
senior tag
Windows10 alatt van arra esély, hogy bármilyen programot hozzárendeljünk a ThinkVantage gombhoz?
Túrtam a netet ezügyben, de csak Win8-hoz találtam registry-s buherát, ami viszont nem működik win10 alatt.
Valakinek ötlete esetleg?
-
Surfym@n
senior tag
Én is épp most vettem Ali-ról egy BT-modult (polgári nevén: Bluetooth Daugther Card 4.0) kemény 7 dollárért ingyenpostával.
Nekem a T530-asba fog kerülni, de azt olvastam ThinkWiki-n hogy X200asig bezárólag minden újabb modellel kompatibilis.
Pl 4.0 Bluetooth-t már a legtöbb Logitech egér is támogatja, szóval ne ragadj le a 2.1-es verziónál
-
-
Surfym@n
senior tag
válasz
Bluesummers #91181 üzenetére
Most váltottam T420s-ről T530-ra
egyik oldalt sz@r a chiclet, mert szétbombázták a jobb felső 6-os csoportot
másik oldalt viszont a sz@r chiclet sokkal stabilabb, több benne az anyag (nem rugózik be a nyilbillentyűknél)
+a bill háttérvilágítás jobban bejött mint a thinklight (t420s bill-e fénylett a led alatt, s ezért sokkal nehezebb volt látni a gombokon a feliratokat - pedig nem matricázott volt)
Szóval van jó és kevésbé jó oldala is a bill váltásnak.
Összegezve saját véleményem:
Elrendezést még mindig könnyebb megszokni, kárpótol érte a masszívitás és a háttérvilágítás -
Surfym@n
senior tag
T530-hoz szeretnék bluetooth "adaptert" (nem usb-s megoldásban gondolkozom), mivel ezt a modellt nagyon sok helyen adják enélkül, nekem meg a Logi egeremhez pont jól is jönne.
Hivatalos nevén Bluetooth 4.0 daughter card néven emlegetik 60Y3303/60Y3305 FRU számmal az "adaptert"
Eddig két változatot láttam, 10ből 9 csak maga egy kis nyáklap, illetve van 1 olyan eladó aki még vmi szalagkábel-szerűséget is mellékel a nyáklaphoz.
Kérdés, hogy az a szalagkábel már eleve benn van a gépben (ezért nem adják a többi helyen), így megvehetem csak a nyáklapos kiszerelést (7EUR)
Vagy mindenképp a szalagkábeles a tuti (18EUR)Köszi
-
Surfym@n
senior tag
Köszi.
Amúgy Bluetooth szokott lenni ezekben alapból (nem tudta megmondani az eladó hirtelen), ha nincs, akkor hogy lehet ezt bővíteni? külön egység, vagy WIFI-vel egyben van? (ha egyben van akkor viszont lehetséges, hogy van...)
Újjlenyomat olvasó itt is csak palm-rest cserével oldható meg ugye?
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok
Gépváltás kellős közepén vagyok, T420s-ről váltok T530ra.
T420s-ben az OS egy mSATA-s SSDről bootolt be.
T530-nál még használható az mSATA "rendszerlemeznek"?
T530-nál a HD+ displaytől mi jót lehet várni?
Azt gondolom, hogy jobb, mint egy T4xx-ben, de vajon lesz legalább annyira jó, mint egy t500 ban volt (LG-Philips)
lesz majd külső ips monitor is, csupán viszonyítás miatt kérdem
T530ban az nVidia VGA-tól lehet várni valami teljesítménynövekedést (videólejátszás), vagy elég csak az intel-est használni. Növekedhet ettől az üzemidő?
Köszi a válaszokat előre is!
-
Surfym@n
senior tag
válasz
kmisi99 #90567 üzenetére
Alapértelmezetten a Sárga USB csak sleep esetén ad áramot, kikapcsolt állapotban nem.
Ha Win10ről vagy, akkor a Lenovo Settings App-ot ha megnyitod, ott lehet állítani (asszem az Akkumulátor résznél, ez nem 100% ), hogy mikor legyen áram alatt.
Vagy kikapcsolt állapotban, vagy sleep esetén, vagy semmikor (Sleep+Off miért nincs egyszerre, mint opció... jó kérdés)
-
Surfym@n
senior tag
ThinkPad T420s-re feltettem a a TPFancontrol-t, s az eddig zajos gépem megnémult
(CPU: i5 2520, Intel VGA)Kiderült ugyanis, hogy a "no5" jelzésű szenzor állandóan 60-65 fokot mér (már bekapcsolás után egyből) ami miatt állandóan lármázott a venti.
Az ini fájlban ignoráltam ezt a szenzort, így már csend és béke honol.
Jellemzően a proci 52-54 fokon van üresben (ekkor 1es fokozaton pörög a venti - majdnem néma)
55 fok felett 1 fokozattal feljebb kapcsol 5 Celsius fokonként.20 perc LightRoom export után már 78-80 fokig felkúszik, de ott bekapcsol a legmagasabb ventifokozat, aminél már nem melegszik tovább a proci.
Érdekesség, hogy a 6-7 fokozat nálam RPM-ben ugyanaz, s nincs "ludicrous" mód (level64)
A level128 viszont működik, akkor visszakapja a BIOS a stafétabotot (85 C)
T420/420s esetén mik a jónak mondható nyugalmi hőfokértékek ennél a procinál?
Érdemes ennek fényében ujrapasztázni a CPU-t? -
Surfym@n
senior tag
BUÉK Urak!
Nemrég szert tettem egy T420s-re, T500 felett sajna eljárt az idő.
Próbáltam feltenni a Win10-et + TP-s finomságok (AC, PM, SU...) ami sekieresen meg is történt RoboGuru leírásának megfelelően (köszönet érte).A gondom ott kezdődött, hogy a Win10 telepítője még csak a 1511-es Build-et pakolta fel, amit tegnap a WU frissített a 1607-es Build-re.
Innentől kezdve az összes korábban feltett TP-s cuccok nagy része elszállt.
AC azóta nem is hajlandó elindulni, de még települni se.
Nagyon hozzászoktam ezekhez W7 óta, sajnos a Lenovo Settings-ben lévő "goodiek" nem bejövősek nekem
Mit javasoltok?
Most akkor lehet előlről kezdeni mindent felpakolni? -
Surfym@n
senior tag
válasz
atomanti19 #68958 üzenetére
Valakinél láttam aláírásban, hogy a legtutibb vírusok ellen a Win98
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #66245 üzenetére
Thinkpad A31-re tippelek...
-
Surfym@n
senior tag
Két nappal procicsere után mondhatom nyugodtan, hogy megérte.
Ha 4k-ért elmegy a p8600-os (vki?) akkor nettó 5k-ba fájt az upgrade t9600-ra.
Cserébe megszünt minden lag PS6 meg LR5-ben.Tény hogy ma már a 8GB Ram meg a jó SSd inkább alap nem pedig extra.
Így összeségében van egy olyan korrekt gép kezem alatt, ami W7 végéig biztosan termeli nekem a bevételt.LR és PSből sem fenem fogam újabbra, amit akarok ezekkel is meg tudom csinálni (képfeldolgozás, retus 5D rawokkal).
LG panel szintén partner ebben, meg a trackpoint, meg a hdd caddy, meg a tankszerű felépítmény, meg a kifogástalan bill meg a pilács meg a dokkoló, meg a 3G meg a... - nekem ezek az extrák, ezek teszik könnyebbé a mindennapjaimat. (S a tudat, hogy van rollcage a fedlapban...
)
Persze én is néha tervezem hova tovább, de egyelőre ez PONT ELÉG, s sztem ez a lényeg; mind nekem, mind a pénztárcámnak.
-
Surfym@n
senior tag
Metal01 fórumtársamnak köszönhetően megtörtént a procicsere P8600 -> T9600-ra.
T9600 köszöni szépen jól érzi magát új otthonában. Dell-ből jött, de itt az igazi sztem T500-ban T-szériásként
MX4-es paszta + hűtőpucolásnak köszönhetően a minimum hőmérséklet egyezik a P8600-éval, meghajtva 7-8 fokkal melegebb, de még nincs alulfeszelve.
Teljesítménytöbblete határozottan érezhető LightRoom közben, sokkal gyorsabb az általános sebesség képszerkesztésnél pl. csúszkák állításánál, jpg exportnál.
Tervezem az alulfeszelést Logout-os bemutató alapján. Segítségképp, ha valaki a p9700-as cpu vid értékeit belinkelné kvázi szamárvezetőként, azért hálás lennék.
-
Surfym@n
senior tag
Ma veszek T9600-os professzort a T500-ba.
2.8-GHz-es frekvencia meg 6MB cache illetve 35W-os TDP mennyi plusszt okozhat hőmérsékletben a P8600-hoz képest?
A P8600 eddig 1-es ventiálláson (TPFC) most nyáron 47-48fok körül volt alapon s 74-ig menne fel "elvileg" (fél óra PS és LR után, ha maradna végig 1-es álláson).
Kinek mi tapasztalata van ebben? Alulfeszt mennyire szereti a T9600? (Lehet P-szériás feszültségszintet elérni vele?) -
Surfym@n
senior tag
válasz
joysefke #61116 üzenetére
fullos t500 (w500) ssd-vel 4+GB rammal C2D p9700es procival - (elsősorban tartós konstrukció miatt (full rollcage) + jó hűtés + 6mb L2-s c2d CPU x4500-zal még sokáig jó lesz)
vagy t510 ssd-vel 4+GB rammal - (i5 CPU mindenre elég)
vagy t520 ha jó vétel - (még modernebb hw + mSATA ssd lehetősége)
-
Surfym@n
senior tag
válasz
metal01 #58795 üzenetére
bagatell dolog, de egy check-et megér:
a simkártya alatti kis lila "kihúzó lap" kilóg rendesen?
(kártya meg chippel lefele, ferde sarokkal befele legyen)jártam már úgy, hogy beszorult s a kártya meg a tüskék közé ragadt, kvázi szigetelt...
remélem érthető a dolog
amúgy első alkalommal lassan lesz meg a pozíció - természetesen kültérben (teraszon) próbálkozz.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #57260 üzenetére
Innen is látszik, miért akarja már a Lenovo elhagyni a pöcökegeret...
Akinek nincs TP ismerete, tapasztalata, azt sem tudja, hogy azt eszik vagy isszák - sajnosDe ez már más sztori...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest