-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Reggie0 #125704 üzenetére
Egy nagy +1 erre!
Minden rossz szó ellenére, amit itt a logouton néha olvasni lehet tapasztalatlan emberektől, nálam stabilan és kis erőforrás felhasználásával működteti már fél éve a jelenlegi P16v-met ez a nyamvadt Linux, 2013 óta meg a Dell Latitude laptopomat. Mindezt megelőzően meg az asztali gépemet az utolsó 1-2 évében is. Szóval kb. 14 éve egy elégedett felhasználó vagyok.
-
Penty
aktív tag
válasz
totron #125053 üzenetére
A nyomáspont és annak "filozófiája" meg a tapintás élmény szerintem ugyan olyan egyéni preferencia és megszokás kérdése mint a fent említett "mellékzöngék". De egyébként írtam is, hogy a nyomás erősségével, meg a nyomás úttal nekem különösebb bajom nincs, nem érzek lényegi különbséget a másikhoz viszonyítva.
-
Penty
aktív tag
válasz
lezso6 #125047 üzenetére
11 év után nekem nagyon szokatlan, folyamatosan félreütök billentyűket, pedig egy pár hónapja már megvan a masina. Jelenleg talán az a rohadt PrtSc bill. a leginkább idegesítő, mert van pár bill. kombóm, ami az AltGr és a jobb Ctrl-lel működik és folyamatosan azt a rohadt PrtSc gombot nyomom meg helyettük.
-
Penty
aktív tag
válasz
lezso6 #125045 üzenetére
Ahogy a mellékelt fényképen is látszik, DELLék azért ezt az ő ű stb. ISO témát talán jobban/szebben oldották meg anno a Latitudeomnál, mint a Lenovoék jelenleg a P16v-mnél.
A billentyű fényerővel még majd futnom kell egy-két kört itt Linuxon, mert lehet, hogy van rá megoldás, csak még nem ástam bele magam. -
Penty
aktív tag
válasz
barnam_ #125032 üzenetére
Érdekes, de nekem a régi, 11 éves Dell Latitude billntyűzete jobban bejön, mint a jelenlegi Thinkpad billentyűzete.
Alapból az fn és a Ctrl fel voltak cserélve a Dellhez képest, amit szerencsére BIOS-ban vissza lehetett állítani, majd utána fizikailag is kipattintottam a helyéről a két gombot és felcseréltem.
Az fn gombos piktogramok a Latitudeon a narancs színű kiemelés miatt számomra jobban érzékelhetőek és logikusabb is, mint ez a sima fehér piktogram, ami a Thinkpadon van.
A keskeny ű, ő stb. billenytyűket nem értem. Szerintem mocskos hülyén néznek ki.
A PrtSc rossz helyen van, én meg nem értettem az első pár nap után, miért van tele képernyőképekkel a /home mappám.Némi bill. kombó állítás után ez megszűnt ugyan, de az, hogy sokszor feleslegesen nyomom meg a PrtSc-t, az nem.
A Latitude fényereje három lépcsőben módosítható és 10 mp után lekapcsol, a Thinkpadé kettőben és nem kapcsol le.
A nyíl billentyűk is jobban érzékelhetőek, kitapinthatóak és teljes méretűek voltak a Latitudeon, mint a Thinkpadon.
A nyomás erősséggel és úttal nekem nincs bajom, nem érzek eget verő különbséget a kettő között.Sajnos a régebbi Thinkpadokat nem ismerem, így nincs összehasonlítási alapom, de ez a mostani egyértelműen egy gyengébb konstrukció mint a 11 éves másik gépem billentyűzete.
-
Penty
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124748 üzenetére
Nem lett mozdítva a gép, több napja az asztalon van, így egyelőre kizárnám, hogy (bármilyen) szalagkábel elmozdulása okozná ezt.
-
Penty
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott itt már valaki azzal, hogy a billentyűzet lényegében lefagy, semmire nem reagál? A pöcökegér meg a touchpad okés, de a billentyűzet az kuka.
Éppen képeket nézegettem, az egyikbe belenagyítottam kicsit a + gombbal, majd a nagyítás nem maradt abba, hanem folytatódott tovább. Hiába nyomtam meg ismét a nagyítás gombot, hátha beragadt, nem reagált, meg nem is tűnt fizikailag beragadtnak. Majd persze ezek után a kicsinyítés gombra, meg úgy egyáltalán semmilyen gombra sem reagált.
Rákeresve a problémára elméletileg oprendszer független, illetve nem lehet konkrét ThinkPad típushoz sem kötni: többféle típusra is találtam ilyen billentyűzet fagyást. Az operációs rendszer naplóiban semmi sincs.
Az én esetemben egyébként egy ThinkPad P16v Gen1 AMD-ről van szó, linuxos rendszerrel. -
Penty
aktív tag
Sziasztok!
Ha már az L és a T közötti különbségről volt szó fentebb, akkor én meg a T és a P közötti különbségekre lennék kíváncsi. Egy bő 11 éves Dell Latitude E5530 laptopot váltana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged