-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #124971 üzenetére
18Wh-t ir kapacnak, cikkszam szerint meg 40Wh-t lattam.
UI: Mea culpa, mar nem lehet ezekben a webshopokban se megbizni, mindenfelet irnak... Lenovo honlapjan 24Wh-t irnak. Az ~78%. Ugy meg er valamit, tapasztalatom szerint 80%-ra igen hamar le tud degradalodni es utana meg evekig jo.
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #124871 üzenetére
Fos az egesz ne aggodj. Van, hogy lehuzom a kulso akkut es visszadugom, de nem veszi eszre. Komplett kikapcsolas kell, majd ujra latszodik a kulso is. Viszont tolteni ugy is tolti, hogy nem latszodik. Raadasul akkufuggo is, mert nem mindegy melyiket dugom ra, van amelyiket mindig felismeri es hozzaadja. (van vagy 5db kulsom hozza).
A kulso-belso toltes kozott az is lehet a kapcsolat, hogy elcseszett logikaval mukodik: mindig azt tolti es meriti eloszor amelyik jobb alapotban van. Igy, ha a belso akkud jobb allapotban van, akkor eloszor azt meriti le es utana a kulsot, igy pl. nem tudsz kulsot cserelni menet kozben. Nalad lehet az az oka, hogy a belso akku a jobb allapotu es ezert azt akarja tolteni, csak nem tudja, de addig nem all at a kulsore.
Amugy A485 nagyon jol kezelte az akkut, viszont annak a procija sokat fogyaszt meg elegge bugos vele a linux. Most, hogy nem azon elek, mar csak backup, meg azzal toltom a kulso akksikat, ha sietni kell.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Shkiz0 #124851 üzenetére
Azért nem rossz az a gyártás dátuma vs 1. használat dátuma közötti masszív ellentmondás
Az első pár alkalommal fel kell tölteni teljesen, majd lemeríteni majdnem teljesen. Ezt megismétled 2-3x, és ez kb. bekalibrálja mennyi lesz a tényleges várható kapacitása. De ha már állítólagos újkorában ilyen nagyon téveszt, akkor nem sok jót jóslok neki. Akár az is lehet, h. kínaiak felvásárolják a selejtes eredeti akkukat, benne van a vezérlő (belső vezérlőprogram verziója csupa 0 helló), onnan jönnek azok az 1. használat dátuma nevű dolgok. Aztán hamisítanak köré valami gagyi cellákat, és kiresetelik a dátumot h. új gyártásúnak hazudja magát, de eredeti házban látszódik. -
-
válasz
Shkiz0 #124819 üzenetére
Fejlemény.
Ha lehúzom a belső akkut, akkor a külsőt elkezdi szépen tölteni. Így le tudtam frissíteni a firmwaret, de utána a belsőt visszadugva ugyanúgy nem tölti a külsőt.
Szóval esélyes, hogy a belső akku megadta magát. Ahogy nézem gyári volt még, 2019-es.
Ma rendelek bele egy belsőt akkor.
Ennek kapcsán érdemes foglalkozni az utángyártottakkal (ha igen, akkor honnan és milyet érdemes venni) vagy csak gyárit rendeljek? -
Francia91
veterán
válasz
Shkiz0 #124266 üzenetére
Az NVS 140M hibás széria volt, BGA hibás, csak idő kérdése, és ez is elhullik, lehet hogy a megvételtől számítva 1 héten belül, vagy ki tudja mikor
Nem a T61-essel és a korával van a probléma, hanem az nVidia miatt ezekkel a Quadro-kkalTudom miről beszélsz, nem véletlen van 30 éves autóm, és nem véletlen használom napi szinten az M6800-as Precision laptopomat. Nem a T61-es korával van a gond
-
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #124223 üzenetére
Hat igen az szivas. En is szivtam ezzel, amikor 2697v4 melle kellett keresni utolag memot. Sehol se talaltam olyat, ami gyarilag CL13-13-13-at tudott 2400-on. Bosszantottam, hogy anno meg kellett volna venni a 64 gigas pakkot.
Csak annyit tudok mondani, hogy ne fektess sok energiat bele, ugyse fog sikerulni
Inkabb probald ki, rendeld meg neten es ha nem jo kuldd vissza a modult.
-
-
válasz
Shkiz0 #104219 üzenetére
Most nézegetem az X260-akat, van fent apróban is pár 95K-ért pl, ezek meg alapból FHD IPS kijelzősek, 8Gb ram, 256SSD szóval minden ami kellhet. Ha azt nézem egy hasonló paraméteres X250 sem lenne sokkal sokkal olcsóbb ha kellene a FHD IPS.
Ezek a 260-as gépek mennyire ajánlottak? Mert akkor lehet egy ilyen lenne a befutó -
fattyu
veterán
válasz
Shkiz0 #104200 üzenetére
van 90ért x250 touch.
8gb 256 egy nem szétterhelt céges managelt w10nek elég. az i7 meg az i5 között U kategóriában hagyjuk a diferencia de a felár jelentős.
nem tudom miért akarod szopatni magad utólagos mókolással. ez nem a dobok bele nagyobb ssdt meg ramot kategória és utóbbival is bele lehet futni érdekességekbe.
részemről amúgy x230 hívő vagyok de tény hogy akku beszerzés problémás lehet meg már nem fiatalok bármikor letérdelhet
szerk: 12.5 colon a 1080 is mazochizmus szerintem.
-
zsolti75
senior tag
válasz
Shkiz0 #104200 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy az ebay-es kijelzők nagy része nem olyan mint a leírásban.
Gyakran ott is van apró betűvel hogy replacement 100% compatible.
Szóval ne lepődjetek meg, ha egy tök noname akármit kaptok, vagy esetleg a name stimmelni fog a címkén, de az edid-ben meg nem.
Az aliexpress detto.
Én Honkong-ban találtam megbízható embert aki le is teszteli szállítás előtt, de legutóbbi infóm szerint már nem szolgál ki kis embereket. -
Tikakukac
titán
-
Tim82
félisten
válasz
Shkiz0 #104198 üzenetére
A "lutri, hogy egyáltalán működik" kifejezés pontosan leírja a problémát.
Persze ettől még bejöhet, "vagy jó lesz vagy nem lesz jó"-alapon.
A közelmúltban két IPS panelt vettem AliExpress-ről (a fentebb írtak teljes tudatában): egy full HD AUO IPS panelt egy E440-be és egy HD IPS-t X230-ba. Az előbbi teljesen rendben van, az utóbbi mind X230-cal, mind X220-szal csak háttérvilágítást ad, képet nem.
Na, ilyesmi hibaaránnyal számolj és azzal, hogy a működő és szép panel esetén sem valószínű, hogy működik Windows alatt a fényerőállítás.
Az említett BIOS flashelős móka sem triviális, én pl. nem ismerek személyesen olyan embert, akihez elvinném megcsináltatni és nekem biztosan nincs hozzá sem elég tudásom, sem céleszközeim.
-
ghost364
senior tag
válasz
Shkiz0 #104187 üzenetére
Leginkább keretfüggő a dolog, mivel az X230-at nagy eséllyel sokkal olcsóbban megúszod mint egy FHD-s X250-et.
Az X230 üzemidejéről tudok nyilatkozni, egy gyári újközeli (99%-os) 6 cellás van benne most, ezzel egy 5 órát megy el finom használat mellet. Mivel viszont 35W-os processzor van benne, ha bármi erőforrásigényebbet próbálsz használni elég masszívan tud csökkenni az üzemidő. 9 cellással ugyan nagyobb, de azzal már tényleg elég sokat elmegy (8-9 óra sem lehtetlen), ráadásul elég kényelmesen meg lehet fogni a kilógó résznél a gépet (gondolom ez nem hátrány autódiagnosztikánál). i7 ennél a gépnél semmiképp nem éri meg, ha az üzemidő fontos.
Ha viszont belefér a keretbe, én a 250-et választanám. Könnyebb hozzá jó aksit találni (X230-hoz majd' fél évig kerestem). Kissebb, könnyeb, kevesebbet fogyaszt, sokkal jobb a kijelzője (már ha az FHD-ról van szó). Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de mintha az rémlene hogy ezeknél az ULV-s prociknál sem érdemes az i7-et választani, ugyan úgy 2 magos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest