- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodnero
csendes tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok egy T460 helyett, akár használtan is? Lényeges , hogy a 2,5" SSD-t bevegye a kasztni, legyen rajta microSD olvasó, Fingerprint, és minimum 2 vagy több USB-A, dokkoló nélkül, vagy végső esetben dokkolóval...
-
peter.pap
csendes tag
Sziasztok!
Énnékem két égető problémám lenne, azonban ezek nem az általános laptop problémák, és ugyan lehet velük élni, de ha olcsó javítási lehetőség lenne rájuk, az lenne az igazi öröm :)
THINKPADEK.
Az egyik egy X260-as pici gép, ami leesés következtében elvesztette azt a képességét hogy megtartsa a külső akkut. (Az akkun nem látok sérülést), a rögzítő "eltolható" fülek belső "kampói" törhettek le. Sajnos ezt nem tudom jobban megfogalmazni.
A másik egy T440p lenne, amely kapott mechanikai sérülést szintén, így a billentyűzete tönkrement. Szereztem új billentyűzetet, ami elvileg világít, de mivel az alaplap egyik (a kettő közül a keskenyebb) szalagkábel lefogató fésűs műanyagja eltört, így a trackpoint nem működik, sem a háttér világítás. A billentyűzet viszont tökéletesen.
Ha ezek valamelyikére (vagy mindkettőre) nem horror áron, tud valaki gyors megoldást, azért nagyon hálás lennék.
Én sajnos nagyon fakezű vagyok, ezért magam nem tudok ezen segíteni. (Egy alap szétszedéssel is okoztam már kisebb töréseket :| )
Köszönöm szépen, hogy olvastátok.
Péter
+36 30 253 0903
pap.peter@homtail.hu -
válasz
vicze #122991 üzenetére
Nem arra írtam, inkább az általános panaszai miatt.
Ebben a méretben egyébként nekem jobban tetszik a yoga mint a sima, akár a T14 vagy X1, vagy X13. Ilyen kicsi gépeket én azoknak szoktam ajánlani, akik utaznak, repülő/busz és közben is használni szeretnék, illetve kanapén ágyban fekvő üzemmódba használják. Anyámnak volt ilyen gépe, és rendszeresen úgy használta hogy sátorformába felállította a konyhaasztalon.
Nekem nem kéne egyik se, de abszolút megértem, ha valakinek ilyen kicsi gépre van szüksége, és erre a felhasználásra szerintem jobb a yoga. Ha valaki meg grafikus, kiadványszerkesztő stb...akkor matt érintővel és tollal jó dolgokat lehet alkotni, míg a nem kifordítható gépeken tök hülyeségnek tartom az érintőképernyőt.
L13Y még nem volt a kezemben, X1Y és X13Y viszont igen. A X13-ba raktak nagy akksit (54,7), amd-t sajnos abba se. Az üzemidőre viszont meglepően szép számokat írt, W11-el. A 2óra az nagyon kevés, ott valami szoftveres gond lesz. -
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122987 üzenetére
Yoga.. Mindegyik Yoga ilyen.
Nem 12 magos, 12 szálas, 2db P és 8db E-core. Csak a P multi.
A Yogaság miatt kisebb 46Wh-s aksi és a fos Intel kombinációja az üzemidő probléma egyik forrása. Ugye nem Win 10-zel használod? Mert az nem fogja megfelelően kezelni a különböző magokat és gyengébb lesz az üzemidő.#122990 zsolti75: Igen páran akartak Yogát, miután használták, nem akatak többet... Na utána többet nem kapott senki.
-
válasz
Ez kell a népnek.
-
-
HSM
félisten
válasz
"Ha ilyen egy 12 magos cpu amiben a magok nagy része energiatakarékos mag, milyen lehet, amikor mind performance?"
A 8 magos Ryzen 5850U relatív csendes akár közepes terhelésen is a T14 G2-ben. Mind performance mag. -
Nemsoká deaktiválják a munkahelyemen a felhős asztalt, így kénytelen voltam belakni és használgatni itthon a céges Yogát (L13 Gen3), hát gyerekek, ez bazári.
A tükrös kijelző, az összenyomorított ékezetes gombok az enter mellett, a csapnivaló akkus üzemidő (X220-on 4-5 órát tudok dolgozni akkuról, itt ez 2, tehát KETTŐ, de ha lecsapom a fényerőt, talán 3. Itt a workload 10 Chrome tab, néhány spéci szoftver (mind alacsony gépigényű web UI) és Office, Teams.
A síkba simuló Trackpoint gombokat, a hajszálnyi úton járó billzetet tudnám még említeni hogy személyes használatra miért nem adnék ezért 50k-t se....
Ja és a fan... a legkisebb loadra (belépek Zoomba pl), suhog, idegesítő hangon. Ha ilyen egy 12 magos cpu amiben a magok nagy része energiatakarékos mag, milyen lehet, amikor mind performance?Viszont legalább nem HP, tehát a Trackpoint használható ha nagyon muszáj, de inkább az asztalhoz ültem vele és külső bill, és az irodába is hordani fogom vele az SK-8855-öt
-
Tim82
félisten
válasz
Bélabácsi #122972 üzenetére
Kb. amit a legolcsóbban meg tudsz venni. DDR4-2400-as 32 GB-os modullal még nem volt dolgom, mindig 2666-ost tudtam venni (ami persze nem gond, az alaplapra forrasztott lassabb modullal egyező értékekkel, időzítéssel fog futni). Az X270-ben egy Kingston, a T480s-ben pedig egy Samsung modul ketyeg, egyikkel sincs gond.
-
gigollo
tag
válasz
donjohnson #122983 üzenetére
Igen nincs rajta ilyen reset lyuk. Akksival már probalkoztam, ssdt kiszedtem, ramot kicsereltem egy masikra hatha, de semmi. Akksit lehuztam, probaltam csak tapvezetekkel, de az se jott ossze. Valami elpukkanhatott az alaplapon
-
donjohnson
addikt
-
gigollo
tag
válasz
donjohnson #122980 üzenetére
nem kapcsol be úgy sem sajnos
-
gigollo
tag
Sziasztok,
van egy lenovo thinkpad e14 gen 2 es laptopom. Reggel óta, nem kapcsol be. Ha megnyomom a bekapcs gombot semmi, ha bedugom a táp dugót a töltő led sem világit, próbáltam a rendes tápot, és a dokkolót is. Teljesen kuka a gép. Esetleg van valakinek tippje mi lehet a gond? Vagy Budapesten valaki tudja javítani?
választ előre is köszi -
Fr3eWar
őstag
Köszi, hétfőn próbálkozok majd a gyári beállításokkal.
A két monitor csont egyforma, nativ 1920x1080-ban 60hz-n mennek 100% nagyításban.
Tény ha le van csukva a gép (általában így van) akkor két fokkal jobb, mintha fel lenne nyitva. De csukva se olyan jók mint előtte PC-ről.
A belső az 2560x1600-on van 165hz 150%-al. Mikor átraktam 100%-ra akkor semmit nem változott a két külső.
(win11) -
válasz
Fr3eWar #122973 üzenetére
Szia!
Sajnos személyes tapasztalatom szerint ha a Windows-ban scaling-et állítasz be, akkor az csak a notebook kijelzőn működik jól, a többi monitoron teljes káosz. Ha lehajtod a noti kijelzőjét, a jelenség elmúlik. Tehát használhatsz scaling-et csak a dokkoló monitorjain, vagy csak a noti kijelzőn. Ha mindkettő él, nem működik rendesen -
Fr3eWar
őstag
Mennyire normális, hogy a dokkolón lévő monitorok képe homályos/mosódott kicsit?
Thunderbolt 4 workstation dokkoló 40B00300EU, a gép p1g6 ada2000-el.
azt írja a belső display intelről megy a két külső az Ada-ról.
a belső 150% scale, a külsők FHD 100% scale régi 23”-as Dell montorotok displayporton összekötve (dp-dp).
Belső display persze tűéles. A másikok meg éppen elmegy és a fos között vannak. -
Sziasztok!
Egy ThinkPad T480s notebookba szeretnék egy 32 GB-os memória modult beszerezni, az alaplapi 8 GB RAM mellé.
Jelenleg az alaplapi 8GB-on felül egy gyári 8 GB-os Hynix lapul benne.
Maximum Supported Memory Clock: 1200.0 MHz
Memory Speed: 1200.0 MHz (DDR4-2400 / PC4-19200)
Module Manufacturer: SK Hynix
Module Part Number: HMA81GS6AFR8N-UHKorábban olvastam, hogy több Fórumtárs is így használ(ja/ta) a gépét. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen modult javasolnátok, az ár-érték arányt és a megbízhatóságot szem előtt tartva?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, T480s-ben van arra mód, hogy a billentyűzetvilágítás státuszát megjegyezze sleep után? Ha be volt kapcsolva, akkor feléledve is bekapcsolt állapotban térjen vissza?
-
S_x96x_S
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
S_x96x_S #122967 üzenetére
úgy gondolom egy szakmai fórumon felnőtt emberek között megengedhető az a feltételezés hogy ha valaki egy három méteres fémrudat kér kölcsön akkor egy három méteres fémrúdra van szüksége, nem pedig egy létrára, főleg ha a small talk közben se utal rá semmi hogy olyan problémája lenne amihez létrára van szükség.
ne tudjuk már jobban a másiknál hogy mit akar, annyira infantilizáló és általánosságban ellenszenves viselkedés...
nekem itt (szerintem) tök egyértelműen a fémrúdra volt szükségem, az hogy ki miért hallucinálta hogy létra kell és próbált rábeszélni azt nem tudom és nem is akarok a kérdéssel mit kezdeni.
részemről viszont zárom a témát mert már így is feleslegesen sokat beszéltünk erről, myself included.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
fatpingvin #122966 üzenetére
> nyilván megemlíthettem volna,
....
> ez kb olyan mint ha megkérdeznél valakit
> hogy kér-e egy kávét és erre azt válaszolná
> hogy nem szereti a sört.még jobb jobb példa:
Képzeld el, hogy valaki egy építkezésen kérdezi meg, hogy van-e náluk 3 méter hosszú fémrúd, miközben valójában egy létrát szeretne kölcsönkérni. Bár mindkettő hasznos lehet bizonyos helyzetekben, a kérdés és a valódi szükséglet közötti kapcsolat nem egyértelmű.
Információ hiányában csak találgatásra van lehetőség.
És ..
A probléma megléte feltételezi,
hogy nem tudjuk mi a lényeges és lényegtelen infó.
Emiatt nehéz jól és pontosan kérdezni .. -
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #122962 üzenetére
nyilván megemlíthettem volna, viszont a kérdés szempontjából (ami nem volt több annál, mint hogy létezik-e mini PCIe form factorú NVMe SSD) tökéletesen irreleváns dolog.
tudom hogy a fórumozók kíváncsiak, és szívesen beszélgetek mindenkivel ezekről a dolgokról, de azzal nem tudok mit kezdeni ha meglódul az emberek fantáziája és totál nem releváns dolgokat kezdenek kombinálni.
ez kb olyan mint ha megkeérdeznél valakit hogy kér-e egy kávét és erre azt válaszolná hogy nem szereti a sört. -
fatpingvin
addikt
köszi mindenkinek
arra jutottam hogy ezt elkönyvelhetem praktikusan nem létező megoldásként.
nem nagy baj, a következő agyalás akkor az hogy egy szalagkábeles mPCIe-m.2 adapter hol fér el a chassisban
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122958 üzenetére
Hogy a témába is vágó infót mondjak, mPCIe (de nem NVMe) formában volt régen a Super Talent CoreStore szériája, de talán az sem half size, továbbá valószínűleg nem lehet már beszerezni. Viszon itt a topikban cadeyrn fórumtársnak volt ilyen (és olyan gépben is használta, ami hivatalosan nem támogatott ilyen cuccot: X200), lesz rá találat, ha a hozzászólásaira vagy a "Corestore" kifejezésre rákeresel.
-
válasz
fatpingvin #122960 üzenetére
Bár ez se segít rajtad, mert ahogy látom kb sehol se kapni, vagy ha igen, röhejes áron. De legalább kiderült hogy létezik.
Half size méretben nem is találtam. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122961 üzenetére
Én azért úgy látom, hogy sok félreértés elkerülhető lett volna ott, ha egy félmondat erejéig megemlíted azt a feltehetően nem közismert információt, hogy Coreboot van a Thinkpadjeiden és ezért nincs whitelist.
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #122960 üzenetére
ugyanitt igen mókás hogy a SSD topikban a kérdésre válaszolni nem igazán sikerült senkinek, csak a mellébeszélés meg az okoskodás megy...
az különösen vicces volt hogy megtudtam hogy nem működhet az ami konkrétan most állandó használatban van az asztalomon...
-
válasz
fatpingvin #122958 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
Újabb elmebeteg kérdés jutott eszembe:
bárkinek van értesülése miniPCIe formátumú NVMe SSD létezéséről?
tudom, vannak adapterek, meg mSATA SSD, nem ez a kérdés. tudom hogy nem szorosan thinkpad topik, de mivel thinkpad kapcsán merült fel... elviszem más topikokba is a kérdést -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van arra lehetőség, hogy a jó öreg (de amúgy hibátlan) Thinkpad Edge E530-amban lecseréljem a wifi kártyát valami jobbra? A jelenlegi csak egy n-es, Broadcom BCM43228. Jó lenne egy gyorsabb, min. AC-s. Vagy inkább ne szenvedjek vele, és vegyek egy USB-s vevőt?
-
Petrónius
aktív tag
válasz
donjohnson #122954 üzenetére
Ok
Köszönöm szépen a tanácsot. -
donjohnson
addikt
válasz
Petrónius #122953 üzenetére
én is letiltottam a windows driver update-eket.
de a vantage is felesleges szerintem hosszú távon. egyszer rakasd fel vele a drivereket, aztán töröld le a vantage-ot, ha másra nem használod.
így legalább ki van zárva hogy ne frissüljön rosszabbra, mert mostanában hajlamosak a jól működő után rosszat is kiadni. -
Petrónius
aktív tag
válasz
donjohnson #122951 üzenetére
Köszi
barnam_ Pont a windows driver update-t szeretném elkerülni, letiltom és megoldva.
Köszönöm szépen a válaszod. -
fatpingvin
addikt
válasz
barnam_ #122949 üzenetére
HP 8300 SFF.
ugyanúgy Ivy Bridge, viszont desktop és van rá normális coreboot port.az USDT is jó lehetne, csak azzal meg az van hogy összesen egy MXM videokártya slot van benne, meg két miniPCIe, ami azért elég kevés. mondjuk MXM vidikarim pont van, csak hűtőm nincs hozzá
-
válasz
fatpingvin #122946 üzenetére
Milyen SFF gép lesz?
Csak kíváncsi vagyok mert én is azon gondolkozom, hogy a 3 laptop helyett (w/t/x30) legyen egy viszonylag erősebb SFF + egy laptop. -
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Jól értelmezem hogy a Lenovo Vantage csak a Lenovo oldalán keres friss driver-eket? -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122945 üzenetére
Ha van ötleted, hogy az lsusb -v helyett milyen paranccsal tudom neked megnézni a DL vezérlőt, szívesen fogadom.
Illetve meg tudom nézni hétvégén úgy is, hogy rá van kötve monitor, most nem voltam DP vagy DVI-képes (és megfelelő kábellel is rendelkező) monitor közelében.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tubi2 #122941 üzenetére
semmi baj, jót írtál. dokkoló típusától függ, van amin ténylegesen egy jelforrásról volt megoldva a két interfész. itt most a kérdés ennél kicsit bonyolultabb
viszont érintőleges megoldás felsejleni látszik, Tikakukac örülni fog hogy igaza lesz: desktop vonalon esélyesen elköszönök a Thinkpadtól, ugyanis ha minden jól alakul, tudok szerezni egy coreboot-kompatibilis SFF desktop gépet. az ExpressCard slotot nem csekkolja ki de mivel vannak benne fullos, széles PCIe slotok ezért ez tárgytalanná is válik. ebbe viszont majd belemegy a Radeon 520 vidikarim és ez lényegében nullázza a kérdést.
-
Tubi2
senior tag
válasz
fatpingvin #122800 üzenetére
Én a W530 kapcsán arra emlékszem, hogy a dokkolón hiába van 4 digitális kimenet, azokról két monitort fog tudni csak meghajtani, tehát 1DP és 1DVI az ugyanaz a "vonal".
Most látom, hogy egy hetes HSZ-re válaszoltam. Grat magamnak.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #122811 üzenetére
Az lsusb -v kimenet eredménye (pontosabban abból a dokkra vonatkozó rész):
Bus 001 Device 006: ID 17ef:1016 Lenovo TP USB 3.0 Pro Dock
Couldn't open device, some information will be missing
Device Descriptor:
bLength 18
bDescriptorType 1
bcdUSB 2.10
bDeviceClass 9 Hub
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 1 Single TT
bMaxPacketSize0 64
idVendor 0x17ef Lenovo
idProduct 0x1016
bcdDevice 50.41
iManufacturer 1 LENOVO
iProduct 2 TP USB 3.0 Pro Dock
iSerial 0
bNumConfigurations 1
Configuration Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 2
wTotalLength 0x0019
bNumInterfaces 1
bConfigurationValue 1
iConfiguration 0
bmAttributes 0xe0
Self Powered
Remote Wakeup
MaxPower 0mA
Interface Descriptor:
bLength 9
bDescriptorType 4
bInterfaceNumber 0
bAlternateSetting 0
bNumEndpoints 1
bInterfaceClass 9 Hub
bInterfaceSubClass 0
bInterfaceProtocol 0 Full speed (or root) hub
iInterface 0
Endpoint Descriptor:
bLength 7
bDescriptorType 5
bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN
bmAttributes 3
Transfer Type Interrupt
Synch Type None
Usage Type Data
wMaxPacketSize 0x0001 1x 1 bytes
bInterval 12Most nincs semmi rádugva a dokkra amúgy, csak úgy pőrén a gépen lóg. Hétvégén fogom tudni megnézni, hogy monitorral aktuális Linux Mint-ek alatt oké-e.
Nem tudom, benne vannak-e a várt infók a kimenetben.
-
Dare2Live
félisten
Feleségemnek felmondtak a 6éves T480at megtarthatja (40.000Ftért).
Le kell pucolni minden a gépről viszont a biosba nem tudok belépni jelszót kér. Van mód ennek megkerülésére vagy fel kell mennie +1* ezért BPre a local ITra?
-
Ha már trackpoint: hogy lehet állítani külön a külső egér, touchpad, és trackpoint érzékenységét? Linux/Win alatt.
Én ezért nem használom az utóbbit, mert jellemzően mindig lassabb vagy gyorsabb mint a touchpad, nem tudom megszokni. -
válasz
Fr3eWar #122922 üzenetére
"Ezt a trackpoint dolgot vagy nem is tudom itt hogy hívják ti használjátok?"
Nem tudnék nélküle élni!! Szerintem sokkal jobb mint egy hagyományos pad. Anno az elején én is kétkedve fogadtam, hamar megszoltam, 1xűen imádom. Két dolog miatt lettem szerelmese a ThinkPad-eknek, egyik ez, a másik a ThinkLight, sajnos az utóbbi "elkopotott", áldozata lett szerintem az egyre karcsúbb kijelzőknek.
Nagyon hiányzik!
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #122924 üzenetére
Pöcökegér?
Szerintem a mai agyonhájpolt, szürreális méretű, szét-szoftverezett touchpadokhoz képest is ezerszer kényelmesebb a legtöbb dologhoz. Nem izzad rá az ujjad, nem kell levenned a kezed a billentyűzetről sem a használatához, nincsenek véletlen beletenyerelések (pl. hova tűnt fél képernyőnyi szerkesztett szöveg), és ujjbegykopás érzés sem.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Fr3eWar #122922 üzenetére
> Ezt a trackpoint dolgot vagy nem is tudom
> itt hogy hívják ti használjátok?"pointing stick
(or trackpoint, also referred to generically as a "nub" or "nipple" , "clit mouse" )"
https://en.wikipedia.org/wiki/Pointing_stick
https://www.wikiwand.com/en/Pointing_stickamúgy
https://xkcd.com/243/
"""
Hogyan hivatkozzunk a laptop billentyűzetén lévő mutató dologra:
Nagyon formális: TrackPoint™-stílusú mutató
Formális: Bütyök
Informális: Cici egér
Nagyon informális: Csikló egér
""
-----------
én használom ;
a prioritásom = ( külső egér > trackpoint > touchpad )igazából szokás kérdése ..
az én magyarázatom: régebben a touchpad elég rossz minőségű volt és aki megszokta akkor a trackpoint-ot, az nehezen tér át másra .. -
Fr3eWar
őstag
válasz
zsolti75 #122767 üzenetére
Beléptem a klubba a P1 Gen6-al, még megy az ismerkedés.
Ez az első Thinkpad-em, kicsit szokni kell a billentyűzet kiosztást, mintha távolabb lennének a gombok egymástól mint amihez szokva vagyok.
Féltem kicsit ettől a 2560 x 1600 felbontástól, hogy milyen lesz a skálázás, de a 150%-os értékél teljesen jó a szövegméret és az élesség. Kíváncsi leszek mikor futok bele olyan programba ami nem kezel le, és lehet majd nagyítóval keresni az ikonokat.
Kaptam mellé egy workstation dokkolót is, jópofa megoldás ez az USB C + tápcsati egybekombó csatlakozó.
Ha összegyűlnek a kérdések jövökEzt a trackpoint dolgot vagy nem is tudom itt hogy hívják ti használjátok?
-
HSM
félisten
Azért az "adat" alatt nem mindegy, milyen igényeket támasztunk. "Adat" az USB2 is, de aki pl. nagyfelbontású monitorokat hajtana meg róla, arra igencsak szigorú szabványok vonatkoznak. Persze, ha már a töltés meg van oldva kopás nélkül is nagy előrelépés lehet bizonyos felhasználásoknál, főleg, hogy a másik Type-C szabad maradhat dokkolni.
-
-
válasz
Bélabácsi #122914 üzenetére
Nem csinálnám naponta négyszer, mert ahogy írod, pont az veszélyezteted, hogy idő előtt adja meg magát a csatlakozó, és akkor alaplapcsere.
Jó ötlet az USB-C toldó esetleg, bár... Az se jó, ha egy hosszú kábelt lógatsz rajta mert azzal is feszíted. A legjobb lenne nem ki-be húzgálni, de hát ha egyszer muszáj. -
Sziasztok!
A mai modern notebookokon található USB-C csatlakozóval kapcsolatban lenne egy kérdésem, ami foglalkoztat és nem igazán találtam róla korábbi hozzászólást ebben a fórumban.
Szóval azon gondolkodtam, hogy a notebook USB-C portja, pl. egy dokkolónak a napi szinten (akár többszöri) fel-le csatlakoztatását mennyire bírja?
Esetemben konkrétan egy T480s notebookról van szó, amit ha minden nap, naponta 2-4 alkalommal fel-le dokkolok, akkor azért ezt az évek során csak megérzi az USB-C csatlakozó• Mennyire árt az USB-C csatlakozónak a napi szintű használat sok-sok éven át?
• Érdemes-e foglalkozni azzal, hogy az ember próbálja kímélni a notebook USB-C csatlakozóját? (Pl. venni egy Thunderbolt kábelt amit csak a dokkoló oldalán lecsatlakoztatni, a notobook USB-C portján meg maradhatna.)
Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Maga az USB-C csatlakozó önmagában azért elég sérülékenynek tűnik
-
válasz
vicze #122911 üzenetére
De egyébként komolyra fordítva,
én nekem az ég egy adta világon semmi bajom a műanyaggal, sőt a legjobb szerintem pont az hogy egy merev alu (wazz mindig két LL-re javítja a gép) vázat olcsó filléresen cserélhető rücsis műanyag borítja. Csak ebben a vékonyításban elveszett a hely az alu váztól, így már csak a unibody gépház nevezhető merevnek. -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #122896 üzenetére
Talán 1x volt opció UK-ben a "szürke" mikor először bejött, és azóta se láttam... Na megnéztem csak G2 óta van, na ezt figyeld.
G2:
PPS / 50% GF (top), PC-ABS / Talc15 + magnesium alloy (keyboard cover), PA / 50% GF (bottom)
Aluminium (top), PC-ABS / Talc15 + magnesium alloy (keyboard cover), PA / 50% GF (bottom)
G3:
Thunder black cover and integrated graphics: PC + 20% CF + 50% GF (top), PPS (bottom)
Thunder black cover and discrete graphics: PC + 20% CF + 50% GF (top), aluminium (bottom) WTF???
Storm grey cover: aluminium (top), PPS (bottom)
G4:
Storm grey models: aluminium (top), PPS (bottom)
Thunder black models: carbon fiber hybrid (top), PPS (bottom)Tetszik, hogy milyen konzisztens a termék leírás...
Lehet hogy a szürkét kevertem a T14s szürkével, ott alul felül alu, de a fekete az alul magnézium...
-
válasz
donjohnson #122906 üzenetére
Írjon nekünk persze
A Premium care, ha nincs olyan gari a gépére, nem fog szóba állni vele, ők sem általános "helpdesk"-ek a szó szoros értelmében, csak a meghatározott garis gépek esetében tudnak segíteni.
A Lenovo és a Dell is gtszi ilyen szempontból, de a Dell-nek legalább ott a telefonos ügyfélszolija. Aztán vagy szerencséd van, és kifogod a 3-4 emberből azt a max 2-tőt aki értelmes és tudja is mit csinál, vagy szívsz.
Üdv a 21. Században! -
válasz
donjohnson #122906 üzenetére
Ó már van C Szerviz is
akkor itt változások lesznek
-
donjohnson
addikt
válasz
Petrónius #122903 üzenetére
de milyen kérdés? garanciális ügy? vagy csak megkérdeznéd, hogy lehet beállítani bizonyos dolgokat a gépen?
ha garanciális, akkor a thinkpad szervizek mellett ott vannak az e-mail címek:
lap közepe felé
THINK termékek (ThinkPad, ThinkBook, ThinkPad Tablet, ThinkCentre, ThinkStation, ThinkVision) -
válasz
Petrónius #122903 üzenetére
Az ügyfélszolgálat többnyire csak ticket nyitásra fog válaszolni.
Ha nincs az ügynek száma, akkor szinte esélytelen.
Volt hogy nekem válaszoltak, de csak annyit, hogy nyissak ticket-et, vagy forduljak a szervizhez.
A fórumon nyithatsz esetleg egy témát, és ott Lenovo belső emberek válaszolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest