Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xantomas

őstag

válasz zsolti75 #124163 üzenetére

Az a baj, hogy amikor rendeltem, volt rá pár napom, hogy szétnézzek, melyiket vegyem. Innen választ nem kaptam, szervizből kb semmi infó nem jött. Pár 14-es váz alját, ami volt a közelben, leszedtük, s ennyi. Ott pl az l14-esben, látszott a bronz menet, a zsanéroknál kiszedett csavarnál, s az réz alapú RF festékkel lefújt belső fém keret. A zsanér környékén fekete volt a váz, amiből arra következtettünk, hogy az bizony ott műanyag. Viszont ezeken a képeken, egyértelműen látszik, hogy hogyan épül fel a belső, hol milyen anyagok vannak.

Ettől függetlenül kézbe véve, használva ez E16 elég merev, s amúgy problémám nincs vele, azon kívül, hogy a nagy Enter mellett horpad, de pont az előbb említett tapasztalat miatt rendeltem meg inkább az E16-ot mint az L16-ot.

• Xantomas

őstag

válasz zsolti75 #124156 üzenetére

Kösz, hogy ezt megosztottad. Amit láttam, úgy tűnt, itt nagyon nem.
    Ok, komolyan filózok, hogy az E16-ot visszaküldöm, s inkább kérek helyette egy L16-ot, míg tart a 14 napos elállás.

• Xantomas

őstag

válasz vicze #124140 üzenetére

Én a jelenlegi (pontosan így is fogalmaztam), azaz T14 G5, L14 G4, E14 G6-ról írtam, amiket most április vége óta lehet kapni. L14 g4 fém keretjén átmegy a csavar, de a műanyag vázba sajtolt levő bronz perselybe megy bele a csavar.

De ha ennyire tudod, hogy bullshit, miért nem reagáltál akkor, mikor két hete felmerült ugyan ez a kérdés?

• Xantomas

őstag

válasz scarbantia #124135 üzenetére

Van, csak nem annak, aki pl bemegy egy notebook boltba, s azt mondja, hogy neki olyan kell. Max ha kimegy Dél-Koreába, s megveszi a helyi billentyűzetes verziót.

Maga zsanér, az minden notiban, fém. Alu, alpakka, acél, kb mindegy, nem ezek fáradnak el normál használat közben, hanem a vázhoz rögzítési pontjai. Konzumernél általában ha egy meggyengül, dominóként szakad ki a többi, s töri a vázat. A régi rollcage -es vázok ezért voltak jók, mert teljesen eloszlatta a terhelést, nem egy kis területre koncentrálódott a nyíró elő, amivel nyitod a zsanért, s jóesetben előbb indul meg a forgása, mint a váz hajlása. :)
    A Gen5-ös t14 rollcage-e inkább tűnik olyan tessék-lássék megoldásnak.

Amúgy, pár évente egy aprócska csepp ptfe-s műszerolaj a zsanérra ezt kb meg is akadályozza, mindegy a gyártó, típus.

#124136 FoxiestFox
    Nem lepne meg, ha a zsanér mechanizmus csavarra ugyanaz lenne a biznisz és a csóri gépeknél
    Szerencsére nem az :) Elég csak disassembly videókat nézni. Ez E14 zsanér felfekvő felülete kisebb, s csak 2 csavar tartja, plusz az alsó burkolat átmenője. Az L14-é nagyobb, és 3 csavar tartja, plusz az alsó burkolat átmenője.

• Xantomas

őstag

válasz scarbantia #124132 üzenetére

Csak, hogy legyen ellenpélda is, olyantól, akinek közösültek válaszolni a topiklakók, s nem csak a használt, levedlett, cégtől kapott T/P szériára való nyálpolírozás megy. :D (akinek nem inge, ne vegye magára)

A múlt héten jött meg az E16-osom, az azt megelőző hetem ment rá keresgélésre, mert féltem mind a T mind az E szériáktól, viszont, bevallom, magán célra, nem akartam 1 misiért venni T16-ot.
    Ahol dolgozok vegyesen vannak E, L T X és P Thinkpadek, de többnyire, mindegyik 14-es méretű, 15-16 ritka mint a holló.
    Nincs az E14 generációkkal se rossz tapasztalat, teszik a dolgukat, szét nem hullanak, viszont billentyűt már sikerült elhagyni belőlük, de helyén kell kezelni, igazából egy kicsit optimalizáltabb ideapad, de pont elég ahhoz, hogy jóval tartósabb legyen.
    L14: bár az E fölé van pozícionálva, valójában, kevésbé merev mint az E az alap PC-ABS vázzal, 16-os méretben pedig ez határozottan ki is jön. A vékony alu alsó vázelem nagyon sokat dob a merevségen, csavarás szempontjából, ugyanakkor, a gépelési komfort az L-nél jobb, mert a középső váz itt picit merevebb.
    Ugyanakkor!
    Az L szériában, szintén van Alu fedlap és PC-CF, meg PC-ABS L-es váz, viszont ezeket csak rendelni lehet cégeknek, hozzánk hasonló kis piacra újonnan nem kerülnek. Ebből egy-egy koreai bemutató darabot sikerült megfogdosni, s ég és föld. Máshogy csukódik, sokkal merevebb, gépelés közben a nyomáspontok is sokkal határozottabbak.

Jelenleg, mind az E, L, T esetében, ahol a zsanér van a vázhoz fogatva, mindegyiknél műanyag, nincs semmi extra merevítés. Elfáradni, ugyanúgy el fog idővel, a T esélyesen jóval később. Az 5 éves E14-esek is ugyanolyan jól, köszönik szépen, megvannak, sőt, a burkolaton levő festék miatt kicsit kevésbé látszik rajtuk a kor, mint a T14-eseken, vagy L14-eseken, utóbbiakól már hámlik a gumírozott festék.
    Az L óriási előnye még, hogy nem kell külső 4G modemet, telefont használnod, ha WWAN-t akarsz, plusz van a touchpadben nfc, ami hasznos bejelentkezéskor.

• Xantomas

őstag

Bízok benne, hátha ezen a körön már túl van valaki. A holnapi határidővel notit kéne rendelnem. Próbáltam a mai nap keresni egy boltot, bp-en ahol meg tudok tapicskolni, s kicsit csavargatni egy E16-ot egy L16-ot és egy T16-ot, de lyukra futottam. A T16-tól túl nagy truvájt nem várok, de remélem azért hozza nagyobban azt merevséget, mint a T460, T480.

E14-esek, és L14-esek is vannak a cégnél, így abban a méretben a merevségük elégnek tűnt, nekem nem tűnt fel, hogy az E14 olyan klasszisokkal rosszabb minőségű lenne, mint a régi Edgebookok voltak a klasszikus T Thinkpadekhez képest.

Aki ilyeneket nyúzott, pár mondatban össze tudja foglalni mik a tapasztalatai.
    Nem érzem a szükségét egy E16-nak, már messze nem kap akkora terhelést, mint a T460-am kapott anno, de azért azt se szeretném, hogy úgy széthulljon alattam a váz, törjenek a műanyag elemek, mint a probookoknál.

Új hozzászólás Aktív témák