- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Ragadozó #26578 üzenetére
Igen center ügyben én sem vagyok elégedett!
De megmondom őszintén még nem is hallottam meggyőző center hangot,egyszer nagy front álló dobozt raktam be centernek külön erősítővel,valami egészen más hangzásvilágba repített,még a hang-kép is más lett,amolyan igazi MOZIS.
Persze segítek amiben tudok!
Persze ha nekem is lenne fatelepes apósom. -
python1
veterán
válasz
Ragadozó #26574 üzenetére
Úgy látszik hogy,a füleidnek nagynak számított!
Vagy még annyit tudsz tenni,hogy ha szeretnél még foglalkozni az üggyel,hogy kicseréled a hangfalak elejét vastagabb MDF-re és csak simán szilopasttal felragasztod őket.
Az elkészítésében tudok segíteni,el is készítem neked ha kell.
Akár másmilyen hangszóró készlettel is. -
mike1978
tag
válasz
Ragadozó #25883 üzenetére
Akkor leírom utoljára! És szerintem túltárgyaltuk a dolgot!
Nem azzal van a baj, hogy adott körülmények között egy 8 ohm-ra tervezett végerősítő kapcsolás, nincs túlméretezve, a tápegység némileg túlméretezve (egyrészt a dinamikacsúcsok miatt szükséges is, bár az elmúlt időben a gyártók ezt le**ják) és a benne levő végtranzisztorok, Fet-ek kollektor árama a kisebb ellenállás okozta jelentős áramerősség növekedést nem viseli el az erősítő (már amelyik), hanem ha baj van a készülékkel, ami a Te általad is említett invalid user mitt következik be (tartós hajtás, beszorított polcokban, szar hangfalakkal, stb.) akkor a szervizben a garancia ugrik! TEHÁT nem arról papolok, hogy egy harman nem tud 4 ohmos hangfallal megszólalni, vagy azonnal német brikettre ég, hanem arról, hogy a gyári ajánlás 8 ohm, és ha ettől eltérsz akkor kockáztatsz...főleg garanciát, de ha az nincs már akkor a készülék üzembiztosságát! És most térjünk át valami sokkal jobb témára, mert a többiek már agygörcsöt kapnak az ohm/impedancia/wattok és leégés szavak hallatán -
cekkk
veterán
válasz
Ragadozó #24901 üzenetére
Ezt én sem tudom. Amire emlékszem, hogy régebben volt itt valakinek 308asa ő mondta, hogy átengedi kikapcsolt állapotban. De nekem nincs onkyo-m így nem tudom. De csak azon az egyen engedi át?
Leannek, 608asa van. Remélem ő majd megosztja, hogy milyen tapasztalatai vannak ilyen téren. -
Sanya46
csendes tag
válasz
Ragadozó #24355 üzenetére
A nappali 5x6m.200, max 220ezret szánok rá. Az erősítő 55000, aTV, ha LCD lesz, akkor 130000, ha plazma, akkor 170000.A hozzászólások alapján, most már biztos, hogy kell egy média lejátszó is, Amit tegnap javasoltál, még nem volt időm hozzáolvasni, de pötolom, mert érdekel. Csak annyit tudok, hogy a pana jó plazmákat készít, de még full HD-sat nem láttam bekapcsolva.Használok DVD-t, azon vannak jelenleg kedvenc filmjeim és 5.1-es koncertek.A média lejátszóhoz kérnék segitséget, még soha nem próbáltam és nem tudom mire kell figyelni,
-
R1per2
tag
válasz
Ragadozó #24376 üzenetére
köszönöm, így csináltam, ahogy mondtad, és megy is minden!
Kérdésem még akkor a következő:
Erősítőn lehet állítani a hangokat, de nem tudom melyikhez mi való, csak sejtem.
Movie:
TV PLII Movie
TV PLII Neo6 cinema
TV TV Logic
TV All ch St
TV Full Mono
TV Theater
TV Direct
TV MonoMusic:
Fm stereo
Fm PLII music
Fm Neo: 6 music
Fm Orchestra
Fm Unplugged
Fm Studio-mix
Fm All ch st
Fm Full mono
Fm DircetMelyikre tegyem
1. fm rádió hallgatáshoz
2. sima tv adáshoz tunerről
3. számítógépről lejátszott mkv-hoz
4. számítógépről lejátszott zenéhez (mp3) -
python1
veterán
válasz
Ragadozó #24256 üzenetére
Jobban jársz ha már ragaszkodsz a rendszeredhez,hogy szerzel még két hangfalat hátra.
Vagy készítesz.
És akkor mindenki örül,asszony ,család akkor neked sem kell megválni olyan dolgoktól amik a szívedhez nőttek.
De a helyedben mindenképp valami polcrendszerbe építeném a sok technikát,már csak hűtés miatt is meg esztétikusabb is,meg persze feleség barát megoldás.A gumit meg berakhatod a sarokba,szórsz alá valami pár fehérre festett kavicsot a gumit meg befújod szilikon sprével. -
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #24163 üzenetére
Igen, kepes tovabbitani a nyers kikodolatlan stream-et.
Ezt igy kell ertelmezni szerintem. Ovatosan kell banni ezekkel a marketing listakkal!
Megkockaztatom, hogy mivel a realtek dirver-t kell felrakni ami a szoftveres emulalast vegzi el a windows fele, kepes lehet sw-esen (tehat a szgep processzoraval) dekodolni es LPCM-ben tovabbadni a kitomoritett adatot, gyanitom nem veletlenul olyan bazinagy az a "drivercsomag". -
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #24158 üzenetére
Koszi a linkeket! Ezt irja a wikipedia:
"Integration of an audio controller in the GPU core capable of surround sound output eliminates the need for S/PDIF connection from motherboard or sound card to the video card, for synchronous video and audio output via HDMI cable."Itt is arrol beszel, hogy a digitalis jelet csak atiranyitja a HDMI kimenetre.
En azt hittem, hogy DD vagy DTS codec kitomoritot is tartalmaz - mert ilyen chip-ek leteznek -, hogy ilyen hangprocesszorrol beszeltek, de ahogy elnezem nincs errol szo.Egyebkent ez az "integration of an audio controller in the GPU core" azt jelenti, hogy a GPU programjaban (igen, neki is van) kinyitottak egy kaput a hang adat atadasara/iranyitasara.
Bocsi az okoskodasert, de sok even at programoztam a video file-ok dekodolasa teren es zavart ez a hangprocesszor/hangchip-es dezinformalas.
-
K!$$rác
tag
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #23825 üzenetére
Ne felejtsd el feltelepiteni a legujabb realtek driver-t!
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #23819 üzenetére
Ket kulonbozo dologrol beszelunk:
- PCM folyam is digitalis jel, nyers formatum aminel az erosito D->A konverziot vegez el (ez van nalad es ilyenkor sem biztps, hogy a hangchip dekodol hanem a processzorod - lejatszoprogram fuggo -)
- DTS/DD stb stream (folyam) eseteben a codecekbol torteno dekodolast is az erosito vegzi elAz utobbi is csak beallitas kerdese amikor filmet nezunk es audio device-nak SPDIF vagy HDMI digitalist valasztunk. Ilyenkor a PC semmit sem tomorit ki, hanem a file-bol kiszedett stream-et egyenesen csak atpasszolja az erositonek. Azon meg kigyullad a szep Dolby vagy DTS jel es teszi a dolgat.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Ragadozó #23810 üzenetére
Szerintem semmifele hangchip nem kell ra hiszen szimpla digitalis adatfolyamrol beszelunk. Annyi a difi, hogy az ATI (bocs, AMD) a DVI nem hasznalt tuskeire ujabb digitalis adatfolyamot rakott amit a sajat keszitesu DVI->HDMI atalakito a megfelelo tuskekre rak.
Hangchip akkor kell ha D->A konvertalast akar az ember amit az esetunkben az erosito csinal meg.
-
python1
veterán
-
-
Cobalt14
tag
válasz
Ragadozó #23758 üzenetére
Én annó egy Denon 1306 mellé vettem egy Infocus X9-et és semmi pénzért nem adnám, pláne nem tv-ért.
Persze jó lenne egy nagyobb a mostani 55-ös lcd helyett, de a projit semmi se válthatja ki számomra, pedig eléggé belépő az is. Abban egyet értek, hogy sajnálatos, hogy az alsóbb kategóriában nincs két hdmi kimenet, én is tudnám hasznosítani, de szerencsére megoldottam komponenssel.
-
cekkk
veterán
válasz
Ragadozó #23758 üzenetére
Én kompromisszumokra képes ember vagyok. És nekem megfel egy használt jobb minőségű projektor is vagy csak egy Samsung A600as is. Nem nagy dolgokban gondolkozom
Lehet itt kis pénzből is gazdálkodni meg itt van ez is . Teljesen jó lenne most nekem. És azért hiányzik a két hdmi kimenet nekem. -
Ti4x
aktív tag
válasz
Ragadozó #23747 üzenetére
Segített, köszönöm. Az OSD engem annyira nem érdekel, megleszek nélküle szerintem. Amúgy is PCről megy minden, nem számít nekem annyira egyenlőre, viszont ha a hozzáértők mondják, hogy az árához képest jól szól, akkor bízom benne. Most jól le van minden árazva, ahogy látom. Pio 520 is majdnem 80ról 60ra, az Onkyo 308 is 85ről 65re, A mission MV szett is 160ról 90re. Jó vétel lesz ez most szerintem. Nem merek használtan vásárolni sajnos, mert kellene valaki, aki ismeri azokat a hibákat, amiket mi nem hallunk meg... Most lenne egy nagyon jó vétel pedig : HK AVR 255+ HK TS 11 5.1 szett szinte újonnan féláron. 300 össz helyett 150 alatt elvihetnénk. Kipróbálni is ki lehet, az egyik csomagoláshibás, a másik meg elvileg bemutatóteremben volt, de nem merem megvenni...
-
dolbyman
tag
válasz
Ragadozó #23429 üzenetére
én is ebben az átkovertálosban bíztam, (még akkor is ha a jelet nem konvertája fel nagyobb felbontásra) de ezek szerint ez nem megy, a menüben sem találok erre utaló opciót. ha meg nem kovertálja át akkor meg mi értelme van bekötni a képet is az erősítőbe??
ha a HDMI bemenet jelenik meg a hdmi kimeneten annak sem látom sok értelmét. max akkor lenne ennek értelme, ha tv-n kevés lenne a csatlakozó.
-
python1
veterán
válasz
Ragadozó #23242 üzenetére
Ja innen fúj a szél.
Nekem hál Istennek fordítva van.Nálunk ő a fül ,ő mondja meg,hogy jó-e a hang vagy sem majdnem,hogy ő mondja vegyek jobbat.
Nálunk demokrácia van,ha neki kell valami én nem húzom a szám,ha pedig nekem akkor pedig ő nem.Vagy igen, de nem előttem.
cekkk:én is a miérteket keresgélem az életben több kevesebb sikerrel. Természetes,hogy te is keresed.Ezért létezel és haladsz előre. -
python1
veterán
válasz
Ragadozó #23234 üzenetére
Pedig érdemes lenne! Hidd el.
Én is szkeptikus voltam míg nem hallottam a különbséget.Ennyi ember meg itt nem agyhalott,hidd el.
cekkk:Akkor mikor valami finom ,vagy rossz ízű vagy ha valamilyen érzelmi állapotban van az ember azt mind csak beképzeli magának,gondok sem léteznek.De jó beképzelem magamnak,hogy milliomos vagyok holnap már nem is megyek melózni.
Magyarázd el kérlek,hogy is van ez? -
Gabor970
addikt
válasz
Ragadozó #23146 üzenetére
kábel hangzásbeli különbség nem jelentős???
Én nem az ára felől megközelítve saját tapasztalatból mondom, hogy ahány kábel, annyiféle hang. Még a 80-as évek végén az akkori HIFI magazinokat olvasgatva, és jobb dolgom nem lévén (nem kellett faszbúkozni, a 2 TV csatorna mellett nem volt nehéz nem TV-t nézni, internet mint fogalom sem létezett számomra) rengeteg kezem ügyébe eső vastagságú és kialakítású (sodrott, tömör, szigetelt, szigeteletlen) kanócot kipróbáltam mind vonal szintű jelekhez, mind hangszóró kábelnek. Tényleg túlzás nélkül mondom, hogy néha mintha az erősítőt cseréltem volna egy másikra, annyira különböző volt a kapott hangkép.
Csak a lemezjátszóm hangszedőjétől végig az erősítőig vagy négyféle kábellel próbálkoztam. Amelyik legjobban tetszett, azt hagytam végül. Voltak perverz kialakítások, sokáig valami sodrott kábel egy szálát használtam direktbe a hangszedő kivezetésére forrasztva, másik vége ráforrasztva az erősítő Phono bemenetére. Nem volt egyszerű, hogy ne érjen össze, és lehető legkevésbé hasson a hangkar elmozulására.Mindegy, csak annyit akartam, hogy veszett nagy lehet a különbség.
-
BBéci
legenda
válasz
Ragadozó #23146 üzenetére
Aki másra kénytelen költeni a pénzét, az nem ebben a topikban ír és olvas.
Aki nem hallja az általad említett kábelek közti különbséget, maradjon az olcsónál.
Aki nem botfülű, meg fogja venni a lehetőségeihez képest legjobbat.
Durván kebecsülőnek érzem negyedrangúnak nevezni a kábeleket. Ugyanolyan fontos elemei a láncnak, mint a többi alkotóelem. -
Gabor970
addikt
válasz
Ragadozó #23143 üzenetére
az, hogy legtöbben nem engedhetnek meg maguknak ilyen drága erősítőt, az nem mond ellent annak, hogy azoknak van igazán jó hangjuk szetereóban.
Én sem engedhetek meg ilyent, kb a tizedét max. Ezért gondolkodom abban, hogy olyant vegyek, aminek van előerősített kimenete és arra kötök egy sztereó erősítőt (max 50e ig használtat) ami a frontokat hajtja. Tudom, hogy ez az 50e is zsenge, de mégis felér talán a 300e Ft-os HM erősítők sztereó szintjéig. -
defiant9
tag
válasz
Ragadozó #11028 üzenetére
Milyen fizikai jelenség lenne az amelyik befolyásolja egy hangfalkábel átviteli paramétereit annak függvényében hogy merre folyik rajta az áram? Gondolom itt számítana az is hogy melyik a földág és melyik a +, ugyanis az áram az egyiken balról jobbra halad a másikon meg visszafelé. Arra vannak kitalált mértékegységek amik megmondjál hogy egy négypólus (a kábelt tekinthetjuk annak) be és kimenetén mérhető jel milyen mértékben kölönbözik, de én hangfal kébelekre még nem láttam alkalmazni (nyilván mert nincs értelme ezeken a frekvenciákon/távolságokon). Azt természetesen elfogadom hogy a kábel vastagsága/ellenállása arányos a rajta fellépő energiaveszteséggel, de ez az 1% alatti energiaveszteség a volume tekerővel könnyen kompenzálható, még azt is elfogadom hogy ezen a +hangerőn egy picit nagyobb az erölködő torzítása, de érezhetően hajszálakról beszélünk...
Szerintem a hangszóró min. 10x fontosabb komponens az erősítőnél ami 10000x fontosabb komponens mint a hangfalkábel ami 1000000x fontosabb komponens mint a digitális kábel (hétköznapi normál használatot feltételezve). -
válasz
Ragadozó #8331 üzenetére
Ja és elfelejtettem, általában a gyártók "csak" két csatornát mérnek a szabványnak megfelelő terheléses mérést...
egyszerre az 5-7 csatorna soha nem fog tudni annyit leadni.
Igazából az lenne jó, ha minden csatorna független áramkörös lenne...Modiknak: elnézést a sok hozzászólásért, csak nem jutott minden egyszerre az eszembe
-
válasz
Ragadozó #8329 üzenetére
Ezt kb. 10 éve építettem, sajnos a macska is kapaszkodónak használta, emiatt hamar felkerült a falra.
infinity selyemdóm magas, pioneer közép, videoton mély.
A magas és a közép rész le van választva, és hangfal hangelnyelőanyaggal kitöltve, itt van a váltó is.
Az alsó rész leválasztva és bassreflexként üzemel.
Az egész MDF-ből van.
Marha nehéz is....
Hangjával sikerült kb egy 100-150 k/ db körüli hangfalt csinálni hangzásban.
(igaz a magasak áráért, már késztorony dobozt kapni párban)
Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest