- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #30793 üzenetére
Nem értem, miféle támogatás kell ahhoz, hogy jó hang társuljon a képhez???
(#30796) jcvd
Előre bocsánatot kérek a következőkért!
Te nagyon el vagy tévedve!
20-30000 forintért egy darab minőségi hangdobozt sem kapni, nemhogy hatot, viszont 1 méter HDMI kábelt már vehetsz rajta, méghozzá a nemrég említett Audioquest Chocolate típusút.
Sajnos ez az igazság. -
Dorian
félisten
válasz
zsoltee10 #30758 üzenetére
A helyedben nem adnám el. Nem hallottam, de adatok alapján jónak tűnik. Sub-ot nem érdemes kihagyni a rendszerből, tehermentesíti az erősítőt + a frontok hangnyomása alacsony frekvenciákon nem túl nagy. A sub márkájának nem kell egyeznie, ezért sem érdemes cserélni. Mekkora a szoba? Fél hangerőn is sok? Általában a subokat úgy használjuk.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #8583 üzenetére
Bár homo ludensnek tartom magam, nem szoktam számítógéppel játszani, ezért fogalmam sincs az EAX-ról és általában a játékok hangformátumáról
(#8587) need
A külöNbségeket csak kipróbálás során tudod megtapasztalni, amik az adatlapokból kihámozhatók, azok nem elegendőek a döntéshez. Szerintem jól látod a helyzetet, csodák nincsenek, azt vedd meg, amelyik ránézésre jobban tetszik. -
skoos
őstag
válasz
zsoltee10 #8336 üzenetére
Mivel egy sima centert lehet venni 5- és 200 ezer Ftért is, én meg nem értek hozzá, nem írtam árat. Nincsenek ordenáré igényeink, árban meg biztos, hogy többszörösét fogjátok ajánlani mint amit én terveznék.
Ha egy százas az erősítő, akkor a falakat majd később szerzem be, de attól tartok lesznek itt csúnyább számok is... Egyébként, ha egyben, boltban kéne megvennem, akkor olyan 100 körülieket nézegetnék. -
dhcodoki
senior tag
válasz
zsoltee10 #8286 üzenetére
Nem is a warfi technológiáról van szó, hanem a fizikáról. Nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen kialakítási különbségek ellenére, nincs hangképileg különbség a 9.5 és 9.2 között. Persze nem hasonlítottam össze, te pedig a tapasztalataidat írtad.. így nem megyek vitába..
-
Clemi
veterán
válasz
zsoltee10 #8284 üzenetére
jó, hogy figyelmesen olvasol. az előbb leírtam az érzékenység jelentését
Ja bocsi, azt hittem, ezt a hangfal méretre értetted, merthogy ebből az nem derül ki:
Clemi: Minél nagyobb, annál jobb. Annál nagyobb hangnyomást tud előállítani egységnyi teljesítményből. A megfogalmazásom nem pontos, majd BBéci kijavít. -
dhcodoki
senior tag
-
Eugene2
csendes tag
válasz
zsoltee10 #8087 üzenetére
A 9-es szettet már nem látom neten sem.
Milyen összeállítást javasolnál - természetesen minél kevesebb összegből?
A 10.4-es szettet mélynyomóval, vagy elég lenne a 10.3-as is - bár ennél a szettnél már kisebbek a surround hangszórók is - mélynyomóval. Ez utóbbit zenehalgatás miatt kétlem, hogy elég lenne a ránézésre kisebb tudású frontok miatt.Előre is köszi a válaszodat.
-
Eugene2
csendes tag
válasz
zsoltee10 #7947 üzenetére
Köszi a válaszodat.
Az igazat megvallva én a Wharfedale Daimond 10-es szettel szemezek, legalábbis kinézete miatt ez jön be a leginkább. Sajnos még nem volt alkalmam meghallgatni őket - és más szetteket sem, de előbb-utóbb sort kerítek rá.
A 10.1-es surround-ot tesztgyőztesnek írták a What Hi-Fi-n, gondolom akkor nem lehet olyan rossz remélem a társai is hasonlóak.Két kérdésem lenne:
Egyrészt valaki hallgatott-e már Wharfedale 10.3-4-5-öt és hogy mi a vélemény róluk, valamint, hogy a 10.5-ös front pár tud-e elegendő sub-ot adni egy ~25nm-es nappaliba? -
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #7953 üzenetére
6 éve kettős kábelezést használok, de nem merném azt állítani, hogy egyértelműen jobb, mint a szimpla. Sokan azt mondják - többnyire jogosan - hogy ami pénzt kiadnál a dupla hosszúságú kábelre, azon inkább vegyél egy kategóriával jobbat, drágábbat egyszeres hosszban.
A garanciavesztésről nincs információm. -
BBéci
legenda
-
Vidala
senior tag
válasz
zsoltee10 #7583 üzenetére
Izgalmasan hangzik, de szerencsére ilyesminek sem érzem a szükségességét. Az elején eljátszadoztam a tone controllal (treble-bass csúszkák), de aztán maratdatm a gyári 1:1-nél. Mást nem is nagyon tudnék állítani, de asszem nem olyan nagy baj, hogy nincs. Bekapcs / kikapcs / hangerő / sorround modes / és night mode. Ennél többet gombot nem nyomkodok.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #7467 üzenetére
Méghogy a kicsit jobb minőségű hangfalak már 6-8 ohmosak mind?????????????
Ez bizony tévedés!
Nem lehet kijelenteni, hogy ennyi, vagy annyi ohmosak a jó, komoly hangdobozok, ugyanis teljes összevisszaság uralkodik ebben a kérdésben.
Sorolom a hirtelen eszembe jutó 4 ohmosakat. Majdnem mindegyik a gyártója csúcsmodellje, némelyik 20-50000 dollár.Polk Audio RSi. Monitor Audio PL 300, Dali Euphonia, Wilson Audio Alexandria, Avalon Sentinel (415 kg/db). Elac, Triangle, Thiel szinte összes terméke.
Ennyi elég, vagy soroljam tovább?Nekem sosem volt más, csak 4 ohmos hangdobozom, még egyetlen erősítő sem reklamált, hogy kevés lenne az impedancia.
Kedvenceim a Focalok (régebben JMLab) 8 ohmosak, a Klipschek is.
Nincs általános recept, szabály. Minél jobb egy erősítő, annál jobban bírja az alacsony impedanciát, ami egyes esetekben 4 Ohm alatti is lehet. -
-
dhcodoki
senior tag
válasz
zsoltee10 #7324 üzenetére
Szia!
Elvileg megfelelő elhelyezéssel elég lenne a 20 cm-es membránnal szerelt doboz is. Persze a megfelelő elhelyezés csak az arra megépített szobában esélyesígy nem árt kicsit felültervezni, persze óvatosan. S ettől függetlenül is kell figyelni az elhelyezésre.
Nekem [ilyen] van, 15nm-en hallgatom, és brutális. Kb 60%-on van. Mikis kalibrálásnál kicsit feljebb kívánja tekerni az erőlködő, de amíg nem költözök családi házba, addig féltem a szomszédokat.
Bejáratása hosszadalmas művelet, de utána[PSW 110 teszt], és még találsz bőven véleményezést a neten, mert kedvelt doboz.
A távirányító hiánya nem okozhat gondot, mert arra is van pár ezres megoldás..
Egy szó mint száz, ebben az árkategóriában (és e fölött egy kicsivel), ott van a legjobbak között.. (ha épp nem az) -
Daywalker
addikt
válasz
Az a baj, hogy a kis szoba tényleg behatárolja a dolgokat, ezért az akusztikai hiányosságot teljesítménnyel kell pótolnod, csak ne ess át a ló túloldalára, mert a végén csak "bumm-bumm" lesz és 0 hangminőség.
Nekem Klipsch RW-10 van (25 cm, 200W - nem pmpo meg mittomén), ami félig tekerve is képes megmozgatni az ágyat vagy akár a belső szerveket a megfelelő forrásoknál. Viszont 10nm alatt ez sem képes csodára, legalább 20nm-en érzi jól magát. Ami a hertzeket illeti, kb. 30Hz-ig lemegy hangerőcsökkenés nélkül, de 20-hoz nagyobb tányér kell. -
Renesanz
csendes tag
válasz
Hát, ket kerdes:
- Mennyit er meg neked ez a gyomorbol szolo robbanas? (Mennyit szánsz rá?)
- Mekkora helysegbe kellene?Egyebkent a komolyabb sub. ok 10" (25cm-tol) indulnak tobbsegeben. ha tenyleg annyira kicsi a szoba akkor ennel nagyobbat nem hinnem h erdemes venni, mert sztem inkabb zavaro lenne mint elvezheto, tovabba nem tudna kilelegezni magat a lada mivel nem tud annyi levegot megmozgatni a szobaban mint kellene.
Üdv,
Renesanz
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest