- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
djapor96 #7999 üzenetére
Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy szimplán valamiket (hanganyagot) nem kezel túl jól az erősítő Pro Logic-ban. Vagy csak a Pro Logic szabvány nem szeret néhány zenét.
Cáfoljon meg valaki, de úgy tűnik a beállítások módosításával nem fogsz tudni érdemben javítani a helyzeten (ha az egyiket szereti másikat nem
).
Szvsz a helyedben nem fájdítanám a fejem ezzel tovább, amúgy is zenét "normál" sztereóban a legjobb hallgatni (talán néhány kivételtől eltekintve). -
Diplomata
aktív tag
válasz
djapor96 #7983 üzenetére
Értem,ahogy néztem abban még nincsen dd/dts dekóder,de szép súly van(12kg),biztos szépen szól sztereó-ban is.A távja elég furán néz ki,legalábbis a yamaha oldalán
Most elég baráti áron hozzájutok az 596rds-hez,nem hagyhatom ott,sajnos amit vettem nemrég onkyo tx-ds575,rossz volt és a szervízben kötött ki,és lehet hogy meg sem lehet/éri javíttat
ni,ezért nézegettem tovább,az is 13kg,nagyjából ez a kategória árban is.Ha sikerül megjavítani az onkyo-t,jól összehasonlítom majd őket,és csak 1 marad. -
ecsz
csendes tag
válasz
djapor96 #7975 üzenetére
Szokott egy olyan delay állítási lehetőség lenni a házimozi erősítőkön amivel késleltetheted a hangot, ez azért jó mert bizonyos tévéken a lassú képfeldolgozás miatt késhet a kép, és ha a hangot nem késlelteted akkor nem lesz szinkronban a kép és a hang. Ezt szokták lip-sync-nek, vagy A/V sync-nek is nevezni.
De ha akkor hallod az embereket beszélni a filmben amikor mozog a szájuk a képen akkor nem kell állítanod
A HDMI 1.3 verziótól kezdve az eszközök ezt a késleltetést automatikusan is állíthatják, de ehhez ugye olyan tévé és olyan erősítő kell ami ezt támogatja, valamit természetesen HDMI-vel kell összekötni őket.
Ja és persze lehet delayt állítani a különböző hangfalakra külön külön is, amivel a megfelelő térhangzást lehet korrigálni, ha nem sikerül a szobádban előírás szerűen elhelyezni a hangfalakat.
-
törölt tag
válasz
djapor96 #7975 üzenetére
A delay az késést jelent tehát azt korrigálja,hogy mennyit késnek a hátsó hangfalaid a ülőhelyedhez és a tvhez viszonyitva,igy helyes beállitásakor ajakszinkron,meg visszhangptoblémák kiküszöbölödnek. Ennek értéke távolságfüggő,a gépkönyben is van róla táblázat.
És ha jol beállitod,megszünik a visszhang is a pro-logicon. -
BBéci
legenda
válasz
djapor96 #7851 üzenetére
Nem fontos mindent azonnal megérteni. Kipróbálod, ha működik, örülsz, ha nem elküldhetsz melegebb éghajlatra.
Az előbb is magyaráztam, hiába írja ki a tévé, hogy sztereó, az csak magára a csatornára (RTL, HBO) vonatkozik, ha az éppen futó filmet, műsort monóban forgatták.
-
BBéci
legenda
válasz
djapor96 #7790 üzenetére
Ezt komolyan kérdezted?
Az A/V erősítők távirányítóján található surround és sztereó gomb is, ebből következik, hogy a kettő nem ugyanaz.
A Dolby Surround, vagy Pro Logic (I, II, x, z) a kétcsatornás jelből alkot sokcsatornást. Választhatsz, hallgathatod eredeti sztereóban (csak a két frontsugárzón), vagy surroundban az összes létezőn, amit rákötöttél.Excellenciás uram (Diplomata)!
Nem véletlenül javasoltam a sztereóra kapcsolást, én is szembesültem (fülbesültem) a leírt jelenséggel, a cicergéssel és az jelentette a megoldást.
-
djapor96
senior tag
válasz
djapor96 #7783 üzenetére
Szívás... Az m1-en Sherlok Holmes megy, az asszony beült a kanapé közepére és lelkendezik, hogy olyan mintha a moziba ülne.... Na ez az igazi elismerés.... A feleségem megdicsérte az utált kütyüket!!! Ő eddig csak azt látta, hogy port kell törölni róla...
A szívás csak az, hogy én meg a szélén ülök a fotelben, ami kívül esik a hangfalak által bezárt területen... Már csak egy aktív mély hiányzik. 5.0-nál járok...
-
dhcodoki
senior tag
válasz
djapor96 #7684 üzenetére
Pl: [Hangfal család]
Ha a házimozi hangfalakat nem egyszerre veszi meg az ember, akkor ALAP szabály, hogy csak olyan dobozokat vásárolunk melyhez a jövőben márkán és típuson belül megtaláljuk a házimozi rendszer kialakításához szükséges összes dobozt (front, center, surround).. a mélysugárzó kivételt képez, az lehet eltérő márka/típus is..
A #7561-es hozzászólásomban próbáltam segíteni:
"Jól gondold meg milyet veszel.. szoba méreteihez vedd a cuccot, nézd meg milyen kialakítású jó neked (hátsó vagy első bassreflex), álló vagy polc, s legyen belőle komplett házimozi család.."
Ha nem így tesz az ember, kap egy rendszert, melyből jobbról-balról, elölről-hátulról jönnek mindenféle hangok, és csók... közel sem ez a házimozi lényege..
Másik: Ha a szoba méreteihez képest túl nagy dobozokat vásárolsz, ismét nagy hibába esel. Kis helyiségben a nagy dobozok nem tudnak kiteljesedni... kb. mint forma1-es autó rally versenyen.
Kis helyiség kb. 18-20nm-ig értendő. S a dobozok nem kis házimozi szigetként vannak elhelyezve benne.A te esetedben akkor ugye nem beszélünk kis helyiségről.. Ide valóban kellenek az állók.. A kérdés már csak az, hogy van e ezekhez az állókhoz való center, surround.. S 40nm-en már akár elférnek a back surroundok vagy/és high frontok is..
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
djapor96 #7646 üzenetére
Az szerintem nem úgy van.
Ez konkréten Kettős erősítéssel meghajtható hangfal, csak bonyolultan fogalmazták meg.
KÉP
Ilyen volna, tehát a hangfalba az erősítőből nem 2 ér megy hanem 4. Ez olyan mintha 2 külön hangfalat hajtanál meg, csak egybe van építve. Az egyik pár végfok a közép-felső tartományt hajtja meg, a másik a mélyeket. A lényege, hogy 2 független kábelen megy a jel, hogy ne zavarják meg egymást. Kb.
Erősítőnek is tudnia kell. Pl. Enyém 7 csatornás, és 5 hangfalam van, de a maradék 2 csatornát be tudom fogni bi-amp-ra a frontokhoz.Szerintem nem érthető, de akkor majd nekifutsz mégegyszer
Ha pedig a hangfal 4 csatlakozóját páronként összekötöd, akkor olyan lesz mintha csak sima 2 csatlakozos hangfal lenne, igy elég hozzá egy pár végfok. De ekkor tuti 4ohmos.
szerk.: gondolom úgy értetted a mély kimenetet, mint előerősített jel, és nem pedig a +1 csatornát is erősítő erősítőd van.
-
Vidala
senior tag
válasz
djapor96 #7559 üzenetére
Ha még nincsenek frontjaid, akkor mindenképpen + egy sub, ha tényleg szükséged van rá (mert egy komolyabb álló hangfal is bírhat jó basszussal). Így 2.1 lenne a rendszer, ezt bírja értelmezni szinte az összes erősítő és a felvételek nagy része is.
A többit dhcodoki összefoglalta.herrká: Bár én is inkább egy komplett, ugyanabból a szériából való szettben gondolkoznék, de nem gondolkoztál azon, hogy a meglévő frontjaidhoz veszel sorrund hangfalakat, és később a hozzájuk való elsőket. Így most lenne 5.1(0) sorrundod a repülőkhöz stb.
később meg komplex, de lehet, hogy jobb rendszered?
-
-
Daywalker
addikt
válasz
djapor96 #7552 üzenetére
Ha nincs mélynyomó az csak 5.0, a .1 a LFE azaz sub csatorna. Létezik aktív és passzív mélyláda is, de neked aktív kell, mivel a házimozi erősítők sub kimenete nem erősített, csak vonalszintű kimenete van.
Hogy kell-e kötni, azt neked kell eldönteni: van elég mélyhangod, vagy nincs? Ez függ az erősítőtől, hangfalaktól, kábelektől és magától a szobától és a hangfalak elrendezésétől. Ahhoz, hogy elegendő mély legyen sub nélkül, meglehetősen komoly hangfalak szükségesek nagy "tányérokkal". Tehát szvsz kelleni fog a sub. -
Diplomata
aktív tag
válasz
djapor96 #7466 üzenetére
Valahogyan nézd meg az erősítőn vagy egy leírásában hogy milyen hangfalakat köthetsz rá,biztos megvan valahol a neten.és annak megfelelően járj el,ha 8ohm-ot enged,ne köss rá túl kicsit mert az a damping faktor és a minőség rovására mehet.Ide is leírhatod az erősítő tipusát,biztos megtudjuk nézni.
Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ALIENWARE Area-51 R5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest