- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Aktív témák
-
bittehilfmir
tag
[Erre] vki?
-
bittehilfmir
tag
Van nekem egy Denon-1911 erősítőm és azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek van-e ebbe olyan lehetőség, hogy a PC képét lássam HDMI-ről, de viszont a rádió szóljon alatta. A régi Onkyo 307-emen lehetett, de itt nem sikerült még beállítanom. Köszi
-
bittehilfmir
tag
válasz
bajnokpityu #28816 üzenetére
Az a baj, hogy tegnap este pukkant még el és akkor nem szagoltam körbe. És ma is csak este érek majd haza, szal addigra vszínű elmúlik.
-
bittehilfmir
tag
Tegnap kicsit tesztelgettem mozin a Denon 1911-em és egyszercsak pukkant egy nagyot. Az a gáz, hogy semmi problémát nem vettem észre rajta utána. Mind a 7.1, ami rá van kötve teljesen szépen muzsikált utána is és az erősítő funkciói is rendben vannak. Ez szerintetek rossz jel?
Mi lehetett? (nem a filmben volt a pukkanás)
-
bittehilfmir
tag
Start menüből indítsd el az FFdshownál az audio decoder configurationt és ott pipáld be a DTS-HD+TrueHD passthroughot. Utána MPHCban a beállítások/külső szűrőknél add hozzá az ffdshow Audio Decodert és állítsd Használatra. Én legalábbis ezt csnáltam és úgy lett HD hangom. Vidkarid ki tudja küldeni a HD hangokat elvileg?
-
bittehilfmir
tag
válasz
Gál István #28633 üzenetére
Egyelőre még csak beállítgatom a dolgokat, később tesztelem. Még a hangfalak sincsenek rendesen bemérve, pl bemérésnél azt írta az egyik sorrund back-re, hogy fordítva kötöttem be, pedig nem. Egyébként jól is szól, az erősítő leírásában azt írták, hogy 1-2 hangfalnál előfordulhat ilyen, hogy rosszul érzékeli.
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #28630 üzenetére
De csak MPHC+ffdshow-al működik. TotalMedia Theatre miert valt at sima DTS-re azt nem értem.
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #28628 üzenetére
Áhá, de most mégis sikerült, úgy néz ki. El se hiszem
Kigyulladt a HD felirat az erősítőn!
Köszi
-
bittehilfmir
tag
válasz
python1 #28627 üzenetére
Így sem megy sajna :/ Be kellene szereznem vmi BD lejátszót, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem az erősítőben romlott el a HD dekóder. Mert így sajna azt sem tudom, hogy a HTPC vagy az erősítő a hibás. Már próbálkoztam másik HDMI kábellel, HTPC drivereit újra raktam, több lejátszó progit is kipróbáltam, sehogy sem akar menni.
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #28620 üzenetére
PowerDVD10 sem küldi ki a HD-t, csak a DTS világít, mellette a HD már nem. Nem lehet, hogy a HDMI kábelem szar? Vagy mindegyiknek vinnie kéne?
-
bittehilfmir
tag
válasz
clarlet167 #28574 üzenetére
Én csak tolmácsoltam amit az eladó mondott, nem feltétlenül hittem el. Köszönöm azért a gratulációt. Egyébként már itt virít beüzemelve az 1911-es, inkább anyagi okai voltak, hogy ezt választottam, mert 99ért árultak egy teljesen újat.
Apropo, nem tudja valaki hogy lehet egy HTPCből kicsikarni a HD hangokat? Totalmedia Theatre nem kívánja. -
-
bittehilfmir
tag
válasz
bajnokpityu #28540 üzenetére
Jaja, már keresgélek kábeleket. Qed Silver Anniversary XT-ben gondolkodok most. Még amit kérdeztem az H/K 255. Az szerintetek teljesen elvetendő nekem?
-
bittehilfmir
tag
Akkor vszínű az AVForumos rea4 admin által árult denon lesz belőle. Ő vele bizniszelt már valaki?
-
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #28522 üzenetére
Aham, akkor THX-et túlélem, hogy nincs. 7.1-be szeretném használni, van 2,5méter hely a kanapé mögött. De viszont kár a +2 hangfalért :/ Köszi Sanci38 a segítséget.
Azért ha valaki tud, vagy lát bárhol Onkyo 608-ast feketében 120 alatt, akkor megköszönném, ha szólna. Ha nincs, akkor 1911 lesz. -
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #28520 üzenetére
Köszi szépen. Még annyit kérdeznék:
1. az sokat számít, hogy a 608-as az THX-es?
2. azt írják az 1911-re is, hogy multiroom, de azon 2vel kevesebb a hangfal kimenet, mint a 608-ason. Azzal nem lehet megoldani azt, hogy 7.1 a nappaliban és még 2 másik hangfal másik szobákban csak a 608-assal? Denonnal 5.1+2másik szobákban lehet csak?
Előre is köszi. -
bittehilfmir
tag
Nem tud valaki valami helyet, ahol 120 alatt hozzájutnék egy fekete Onkyo 608-ashoz? Mindenhol csak ezüstöt találok.
Egyébként ti melyiket választanátok, ha 50-50% zene/mozira használnátok Mission MX hangfalakhoz?
Onkyo 608
Denon 1911
H/K 255 -
bittehilfmir
tag
Szerintetek egy Onkyo TX-SR307-es belépő erőlködőt mennyiért tudok elpasszolni kb? Ezüs, másfél éves, még garis. Már venném az újat helyette nagyon.
-
bittehilfmir
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy Bi-Wire kábelek azok most hogy néznek ki? Az egyik végén 4, a másik végén meg csak 2 mint pl [ennél]?
De van 4-4-es is az tuti. 4-2 esetében a 4megy a hangfalba és 2 az erősítőbe? -
bittehilfmir
tag
Szerintetek Lehet Speaker B-t bekötni Denon AVR-1611-nél? Mert a leírásokban azt találom, hogy lehet, de a hátuljáról ha nézek képet, akkor nem találok csatlakozót. Vagy a pre-ot részben van, csak nem olyan fajta a csatlakozó, mint a sima hangfalkábeles?
-
bittehilfmir
tag
Van nekem 2 sorroundom:[Mission MX-1]
Illetve egy centerem:[Mission MX-C2]
És egy erősítőm:[Onkyo TX-SR307]Szerintetek [MX-3] (13centis), vagy [MX-4] (16centis) hangfalat vegyem frontnak?
Illetve megérné egy jobb erősítőt venni alájuk? Köszi -
bittehilfmir
tag
Az [Onkyo TX-SR307] erősítőmbe, amelyik jel digitálisan megy be (PCM vagy dolby/dts), azt nem tudja az erősítőm kiküldeni a Speakers B-re. Speakers B egy másik szobában van. Ez mitől lehet szerintetek? Pl. ami RCA-val megy, vagy ha rádiót hallgatok, akkor működnek a Speaker B-k is.
-
bittehilfmir
tag
Nem tudom ez meg lett-e már válaszolva, de sztem többet vagyunk, akiknek a hangfalak bemérése után -10db értékre leviszi az összeset. Ez így a jó és inkább tekerjük feljebb az erősítőn a sima hangerőt, vagy bíráljuk felül a mérőmikrofont és mondjuk mindegyik hangfalnál adjunk +8db-t (-10+8)? Mert csak a hangfalak egymáshoz viszonyított hangereje számít? köszi
-
bittehilfmir
tag
Centernek van valakinek valami javaslata, hogy milyet vegyek 50 körül?
Mission MX-C2 illene, mert a másik 2 front is Mission MX. Viszont pl Polk Tsi CS10-ről pedig tök jókat írnak és azért jelentősen olcsóbb is. Szerintetek megér annyi pluszt a Mission? Vagy bármi egyéb javaslatot is szívesen veszek. Köszi -
bittehilfmir
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a subot szerintetek hova helyezzem? Ha a sarokba rakom, akkor nyilván hangosabbnak hallom, de ugye van a booming effekt is. Ha nem a sarokba rakom, hanem a szembe levő falhoz, akkor halkabb, ezért fel kell csavarnom kicsit a hangerejét. Kérdés: mivel egy lakóparkban lakok, ezért a szomszédok nem kedvelik, ha hangos. Mikor hallják ők hangosabbnak, ha kisebb hangerővel a sarokban dübörög, vagy ha nagyobb hangerővel nem a sarokban? (én ugyanúgy hallom mind2 pozícióban mondjuk) Köszi
-
bittehilfmir
tag
Azt szeretném kérdezni, ha hangfal állványt szeretnék venni, akkor az baj, ha lelóg róla pár centit a hangfal? Inkább nagyobbat vegyek? Mission MX-1hez mit ajánlanátok az olcsóbbak közül? Max 30-35/pár. Köszi
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #21843 üzenetére
ah, most látom, hogy itt a szürke rész is ott van, tehát akkor csak a szövetet kéne piszkálni.
-
bittehilfmir
tag
-
bittehilfmir
tag
Sziasztok, vettem egy Mission MX-1 hangfalpárt frontnak.
1. Nem tudja véletlenül valaki, akinek van, vagy fogott már, hogy le lehet-e szedni valahogy az elejéről a műanyagot?
2. Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy az [erősítőn] bekapcsoljam a Double Bass funkciót? Ezt csak úgy lehet, ha a front hangsugárzó méretét Large-ra állítom, de a használati útmutató azt írja, hogy 16cm fölött számít large-nak. Mx-1-nek pedig csak 13 centi.
3. Valamint az is érdekele, hogy a crossover frequency-t milyen értékre állítsam? Mert a hangfal leírásában 3000 Hz szerepel, de az erősítőn pedig csak 40 és 200 Hz között lehet állítani.Kösziszépen
-
bittehilfmir
tag
A Mission MX-1-et fel lehet fúrni a falra akasztóval? Vagy úgy nem szólnak jól a hangfalak annyira? Fúrjak inkább egy polcot alá?
-
bittehilfmir
tag
-
bittehilfmir
tag
[Tannoy Mercury V1] mennyire jó szerintetek front hangfalként? Illetve [Onkyo TX-SR307] nem túl erős neki? Köszi
-
bittehilfmir
tag
Tv-zésre, házimozira mennyire javasolt egy [Monitor Audio BX5] hangfal? Sok különbség lesz egy mezei 15k Ft-os front polc hangfalhoz képest? Köszi
-
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #21103 üzenetére
Ja és tényleg és az ilyen "rendes" csatlakozóhoz, ami nem ez a csíptetős, hanem a nagyobb csavarós (mint az előző képen a Front A) nem máshogy kell csatlakoztatni a kábelt? Mert én eddig beraktam alá és rácsavartam, nem lehet úgy is bekötni, hogy beledugom a kábelt a tetején?
-
bittehilfmir
tag
Abból nem lesz baja az erősítőnek, hogy a 2 új front az 8 Ohm-os, a többi pedig 6?
-
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #21096 üzenetére
Aham. De ugye az erősítőn lehet állítani, hogy A, B meg talán AB legyen, tudtommal ezzel lehet állítani, hogy melyik hangfalak szóljanak. Ha pl átállítom úgy, hogy csak a nappaliba lévő 5.1 szóljon, akkor is gyengébb jelet kap? Olyanra nem nagyon lesz szükségem, hogy mindegyik szóljon. Vagy a háló+fürdő, vagy pedig a nappali. De ha jól vettem ki, akkor a 2 JBL frontomat nem fogom tudni bekötni dupla kábelezéssel. Sokkal jobban szólna dupla kábelezéssel? Milyen kábelt vegyek hozzájuk? Bármilyen hangfalkábel jó lesz? köszi
-
bittehilfmir
tag
A kettős kábelezés az hogy működik?
Leírom konkrétan: Van egy [Onkyo erősítő+5.1 hangfalszettem], nappalival egybe konyha, de a nappali rész maga is több, mint 20nm. A 2 meglevő kis polcra való frontomat lecserélném 2 nagyobb állóra. A két kicsit pedig egy hosszabb kábelell beraknám a hálóba, ill. a fürdőbe. Tehát az erősítőn össz 4 front, 1 center, 2 sorround + mélynyomó lenne. Így is lehet a kettős kábelezést használni, hogy az erősítőben nem lesz több hely? Milyen kábelt javasolnátok hozzá?
Köszi -
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #21061 üzenetére
Na ígérem utolsó
Néztem ezt a Heco-t és majdnem mindenhol tök jókat írtak róla. És utána láttam, hogy van belőle 3db is:
heco-victa-500
heco-victa-600
heco-victa-700Beleférne a keretbe a 700-as is. Az nem lehet, hogy jobb lenne már mint a JBL E80?
-
bittehilfmir
tag
Áh, de kár, hogy nem lehet hiperlinkeket bemásolni, pedig ezeket gyűjtöttem ki 100 körüli értékben és mindegyikhez tartozott link is.
INFINITY Primus 360 95K
Wharfedale Diamond 10.4 100K
Wharfedale Diamond 10.5 110K
JBL Northridge E80 90-100k
Heco Victa 500 80K
Roth Audio Oli3 100K
Mordaunt Short Avant MS 904AI 90K
Tangent EVO E34 110k
Mission - m34i 110k
Mission MX-3 110k
Yamaha NS-555 110k
Yamaha NS-8900 100k
Jamo C 605 120kKi melyiket venné?
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #21037 üzenetére
wow, most nézem, hogy a 2 termék nem is egyezik a képek alapján. A [Streamaudio]-on van alul még 1 lyuk és a magas is máshogy néz ki, mint [itt]. Csak rossz képet vágtak be valahova, vagy van több verziója?
-
bittehilfmir
tag
válasz
bittehilfmir #21029 üzenetére
ha, még1 hülye kérdés:
Az nem felesleges, hogy ebben is van még 2 mély hangszóró/darab?
Mélynyomóm úgyis van, nem inkább olyat kellene keresnem, amiben a közép/magas hangok az erősebbek? -
bittehilfmir
tag
-
bittehilfmir
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a meglévő kezdő szintű házimozimat szeretném egy kicsit továbbfejleszteni. Elsőként a 2 front hangfalamat szeretném lecserélni. Olyan 100 körüli összeget szánnék a 2 frontra együtt. Tudnátok javasolni valamilyet? Vagy gyűjtsek még inkább tovább?
Köszi
-
bittehilfmir
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Onkyo HT-S5205 erősítő+5.1 kombóm. Onkyo TX-SR307 [link] erősítő tartozik hozzá és a hátulján van olyan hangfalbemenet is, hogy "Front Speakers A" és "Front Spekers B". Azt szeretném kérdezni, hogy rá lehet erre kötni még 2 frontot akkor? És egyszerre 4front szól ilyenkor? Igazából azt szeretném, hogy a nappaliból még berakok 2 hangfalat a hálóba is, hogy ott is szóljon a zene ha szeretném.
Köszi a segítséget
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Mobil flották
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest