- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
herrká
senior tag
A 17162-re valaki hozzáértő reagálna?
Legalább a kérdés első felére, hogy mit szóltok ehhez az összeállításhoz a megadott kritériumokkal?
A második kérdést lehet, hogy kicsit érthetetlenre fogalmaztam? Tehát PS3-ról a videót az erősítőn keresztül vigye a TV-re, vagy inkább a videó jelet a TV-re közvetlenül?
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Sziasztok!
Kollégám házimozi rendszert szeretne vásárolni. Kb., 25nm a helység. Néha zenét is hallgat. A kinézett összetevők:
Onkyo TX-SR508E 7.1 erőlködő, Kef C7 5.0 szett és Polkaudio PSW 125 szub. Később esetleg bővíti 7.1-re.
Segítséget, véleményeket kérnék, az összeállított készletről az adott feltételekre.
Valamint van egy PS3-a is. Ezt milyen módon javasolnátok összekötni a rendszerrel?
HDMI-vel bevinni a képet és hangot az erősítőbe, (ha ez lehetséges?) és onnan tovább az erősítő adja tovább a TV-re egy újabb HDMI kábellel a video jelet, és a hangfalakra a hangot? Vagy a PS3-ról a TV-be HDMI-vel a videó jelet közvetlenül, és optikain vagy coaxon pedig az erősítőbe az audió jelet?
Ha érti valaki, segítsen!
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Természetesen igazad van!
Én azt próbáltam kifejezni, hogy "a hangszínszabályzókkal elrontott állapotban" nekem olyan teltnek hangzott a zene vagy film, bezengte a szobát.
Most, hogy minden alapon van, jóval nagyobb hangerőn is, olyan nem zengős, hanem szól valami, de nekem még nem az igazi!
De már szokom! -
herrká
senior tag
Szia!
Nekem ilyen erősítőm van. Sajnos én is kezdő vagyok a témában, és nem is vagyok vájtfülű
Az én tapasztalatom eddig, amit pár hsz-el korábban is olvashatsz, vegyes! Ez az első hm erősítőm. Eddig egy majd 20éves Kenwood torony tette a dolgát, két Videotonnal az első kimeneten, és két Orionnal az álsourrond kimeneten, hátul. A filmek, zenék dübörögtek, talán jól mondom, hogy olyan teltek, vastagok, dinamikusak voltak!Igaz a Vidikben 2 - 2db 20cm-es mély tette a dolgát.
Szóval az elején az Onkyo 307-es egy Eltax szettel, annyira nem nyűgözött le. Elvileg 100W csatornánként, és jó 2/3 hangerővel esett jól hallgatni, pedig nem bőgethetem a szomszédaim miatt!
A Kenwood (megnéztem) 55W-os volt, az szinte soha nem volt 1/3 hangerőnél feljebb tekerve, mégis libegett a függöny!
Azóta járódott az Eltax is és az erősítő is, most már kezdek vele megbarátkozni! Nem olyan rossz, bár mint írtam nincs viszonyítási alapom, házimozi téren!
Azt is nehéz megszokni, hogy eddig nekem az jött be, hogy mély - magas csutkán, és hajrá!
Itt a fórumon azonban "rámparancsoltak", hogy minden maradjon alapon, ezért is nincs nyilván olyan dinamika! Hát, ennyi! Nem tudom segítettem-e? Bár nem hiszem
Bocs, a hosszért! -
herrká
senior tag
Sziasztok! Még egyszer a szub kábelről. Nekem kb., 10m vezetékre lesz szükségem. Jó bármilyen madzag hozzá, csak RCA legyen a két végén? Vagy legyen árnyékolt kábel? Csináltassak, vagy lehet kapni kifejezetten erre a célra?
Nincs még szubom, csak szeretnék előkészülni neki...
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Köszönöm a hsz-eket!
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék szub ügyben:
Kef C4
Magnat Betasub 20A
Magnat Monitor Supreme Sub 201A
Mission MS8
Pioneer S-W160
Polkaudio PSW110
Sony SA-W2500
Yamaha YST-SW216
Ha valakinek van valamelyik és meri ajánlani, az ne habozzon!
"Tacskó gazdaságos" 40-60eFt-os cuccok! Továbbra is a cél, Onkyo 307-hez, 30nm-re, nem falat bontani.
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Erre a "falodébbtolóra" akkor én is elkezdek kuporgatni
Az én tapasztalataim még szegényesek. Időhiány miatt nem volt még igazán alkalmam tesztelni. A Halálos iram 2. részéből próbáltam részleteket. Mint feljebb írtam, az autó jön messziről balról, és elmegy messzire jobbra. Ez OK! Viszont nincs az az igazi tér érzetem, mint egy jól beállított sztereónál, hogy "hallom" hol penget a basszgitáros, hol állnak a vokalista lányok...
Az oldalról, esetleg hátulról jövő hangok mellettem, fölöttem jelennek meg, de előre már eltávolodnak szépen.
A párbeszédek főleg középről jönnek. Ott sem hallom ki azonban azt, hogy a két szereplő a Tv két sarkán beszélget... Olyan középről beszélnek, hiába állnak egymás mellett, vagy egymással szemben...
Néha felálltam és oda mentem a hátterek közelébe is, hogy szólnak egyáltalán? Halknak találom őket, pedig a mérőmikrofonnal állítottam be a "hangzást".
Ami még meglepett, hogy a régi tornyom erősítője elvileg 80 - 100W körüli volt, ott 1/4 hangerőn már szépen muzsikált, fél hangerőnél pedig feljött a szomszéd két emelettel lentebbről! Feljebb talán nem is volt tekerve csak 1x, 2x, de nem is hiányzott!
Ennek a 307-es Onkyonak elvileg szintén 100W-os kimenetei vannak, ha jól tévedek. Olvastam a leírásában, hogy a hangerőt alapon 80-ig lehet tekerni. Nos, én a rádiót legalább 30-as, 35-ös szinten hallgatom, és közel sincs olyan dinamika, mint a Kenwoodnál volt. Igaz írták, hogy a házimozi erősítő nem zene hallgatásra való!
A filmet viszont 50-es hangerőn néztük, és akkor sem volt hangos! Feljebb nem tekertem, mert ugye még bőven bejáratósak a hangfalak! A teszt majd lassan - lassan folytatódik. Remélem egy szub sokat dob majd rajta....
(már megint novella, bocsánat!) -
herrká
senior tag
Most megint leesett az állam a csodálkozástól
Eddig bárhol olvastam, ábrákat nézegettem, a szub valahol elől és általában bal oldalon figyel.
Ilyet, hogy a frontok közé...., mondom én, hogy egyre kevésbé értek bármit is...Sajnos a háttereket hátrébb nem, a kanapét előrébb szintén nem, tehát akkor marad a fentről indul a hang effektus.
(még most is kapom a megjegyzéseket az asszonytól az eddigi szoba átrendezés miatt is)
-
herrká
senior tag
Köszönöm a választ és Diplomatának is!
Ez a membrán mozgás látvány nagyon megfogott! Elképzeltem kék leddel megvilágítva
Komolyra fordítva a szót. A szub elhelyezéséről már elég sokat olvastam. Ezért most az sem tiszta teljesen...Nálam a kb., 6,5 x 4,5m-es szobában a Tv az egyik hosszanti oldal közepén van, vele szemben a "nézési pont". A két front kb., 42 - 45 fokban van a nézési ponttól. A center pont középen, a Tv alatt. A háttérsugárzók sajnos kb., a hallgatási pont vonalában vannak, attól olyan 120cm-el feljebb. Talán ezért annyira nem vagyok elájulva a házimozi élménytől. Szemben minden rendben, elmegy az autó a szoba sarkáig, vagy tovább, nem áll meg a frontoknál. De egy hátulról érkező helikopter, sajnos már a fejem fölött jelenik meg, ha érthető amit ki akarok fejezni. (ja, közben csak beruháztam az Eltax Universere, csak "nem mertem" vele dicsekedni!)
Szóval most jön kérdésem lényege: hová tegyem a szubot?
A szoba hosszában, ahol a Tv is van, ott szekrénysor húzódik. A bal sarokba gondoltam a szubot, a szekrény elé, (ez értelem szerűen már a keskenyebb oldala a szobának) membránnal vagy reflexnyílással a szoba közepe felé. A gond, hogy a szekrénytől kb., 1m-re van egy dohányzó asztal. Magyarul a szekrény és asztal közé menne a szub. Vagy az asztal túlsó felén van egy fotel, onnan az erkélyajtóig ismét 1m körüli a távolság. Esetleg tegyem ide a szubot? De ez már a hallgatási vonalba esne, magyarán mellém, olyan 2,5m-el. Ez probléma? Olvastam, hogy a szubnak vagy a hangszórója, vagy a reflexnyílása nézzen a hallgató felé. Melyik a jobb? Láttam olyan szubot, ahol előre néz a hangszóró, a reflexnyílás pedig a bal oldalán van, vagy hátul. Ilyenkor mi a legjobb megoldás? Bocs a hosszért! Köszi a válaszokat! -
herrká
senior tag
Ez a Hz "dolog" engem is foglalkoztat, mióta kérdeztelek Titeket szub ügyben. A Yamaha, amiről érdeklődtem, 25Hz-től indul. Aztán Diplomata ajánlotta a CAV W310-et, amely szintén 25cm-es hangszóróval, de már ha jól emlékszem 35Hz-től startol. Később Winzsolt a PSW110-et ajánlotta, szintén 35Hz alsó frekvenciával.
Akkor most nem, vagy nem csak az alsó frekvencia átvitel számít, hanem például a dinamika? És esetleg az kevés a 30nm-re? Vagy a 100W körüli teljesítmény? Mert mint írtam nálunk csak "jelképes" hangerővel szólhat majd úgyis.
Vagy ezek az alsó értékek ilyen olcsó kategóriánál csak "jó lenne, ha ennyi lenne, ezért ráfüllenti" a gyártó? Valójában pl., 50Hz körül mozog?
Másik amit nem tudok, nem értek. Az erősítő szub kimenete egy RCA. Gu007 azt a választ kapta, hogy sima analóg kábel elég az erősítő és a szub közé. Akkor a szub "honnan tudja", hogy én hangerőt változtatok az erősítőn? Vagy mindíg oda kell majd szaladgálni hangerőt állítgatni? Vagy távszabályzós kivitelt keressek? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de még ezeket nem értem. (meg sok mást sem)
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Nos, komolyra fordítva a szót! Ismét segítséget kérnék! Ezzel a szubbal szemezgetek napok óta:
Yamaha YST-SW216
Teljesítmény 100 W
Hangszóró átmérője 250 mm
Frekvenciaátvitel 25 - 180
Méretek
Szélesség 340 mm
Magasság 340 mm
Mélység 385 mm
Súly 11.2 kg~ 30nm-re, falat rengetnie nem kell és nekem csak előre sugárzó jöhet szóba! Szerintetek? Köszönöm!
(A fentebb tárgyalt videó csatlakoztatásokat hanyagolom! Meggyőztetek, hogy fölösleges! Köszi!) -
herrká
senior tag
A hozzászólóknak: Csak azért, mert lehet. Összekötök mindent mindennel, hátha egyszer jó lesz valamire....
-
herrká
senior tag
Muszájból....
Mint írtam fentebb, csak a PC-ről tudok HDMI jelet "vételezni".
A DVD játékosaimról csak komponens és kompozit kimenetek vannak, leszámítva a scartot és az svhs-t. Így az előbbiekkel csatlakozom az erősítőre.
Ezért, hátha jó lesz még valamire alapon, az erősítőről kiviszem a videó jelet a TV-re az Y, Pb, Pr csatlakozón keresztül. Minőségromlásról így nem beszélhetünk, mivel eleve nem a legjobb jelet táplálom az erősítőmnek.
Ettől függetlenül, a DVD játékosok rá vannak kötve a TV-re scarton keresztül, közvetlenül. -
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #7740 üzenetére
Igen csak úgy próbáltam.
HDMI-re nem kötöttem eddig semmit. A PC-ről egyből a TV-re megyek a HDMI-vel. Ezt így is hagyom, hogy ne kelljen bekapcsolni az erősítőt ha a kicsi fiam NFS-ezni akar.
Viszont a DVD játékosok kompozittal és komponensen vannak az erősítőre kötve, ezért gondoltam, hogy az erősítőről is kiviszem a videó jelet a TV-re a "3 színű" kimenettel.
-
herrká
senior tag
Én eddig nem is figyeltem melyik DVi kimenet van rajta! A kártyám ilyen egyébként.
Nem is kombinálok már! Csak tudod, ha az ember nem ért hozzá, akkor megpróbálja alaposan körbejárni a témát. Legalábbis én ilyen vagyok.
Aztán jönnek az infók, és minél több, annál érthetetlenebb, bonyolultabb, bizonytalanabb lesz az egész! Főleg ha pro és kontra vélemények!
Egyik pillanatban ez a 100%-os megoldás, 5 perc múlva már más!De most már hála a sok segítőkész kollégának, kezdem kapizsgálni!
Köszönöm MIndenkinek!
-
herrká
senior tag
Nincs rajta HDMI kimenet
2db DVI kimenet van rajta összesen. Gigabyte HD4850 512MB DDR3 a VGA típusa! Pedig hDMI-sként hirdették, rögtön megjelenésekor vettem a kártyát! A hozzá kapott DVI-HDMI átalakító után vittem eddig a video jelet a TV-mre, HDMI kábellel. Sajnos a TV-n sem volt hangom. A kártya topikban kaptam néhány tanácsot, hogy mit hogyan állítsak, milyen kiegészítő driver progit telepítsek stb., de nem volt siker.
A kártyára egyébként az alaplapról rá van kötve külön kábellel a HD audio. Gigabyte EP45-DS3R. Sajnos ez van!Mindenkinek aki reagált, remélem nem hagyok ki semmit:
A PC-ről S/PDIF optikai kábellel viszem az audiót az erősítőbe, szól is! Csak én voltam olyan naív, hogy azt hittem muszáj az összes készülék (PC, DVD, DVD író stb) videó jelét is keresztül vinni az erősítőn! Ezért forogtam a kérdés körül ennyit!
A DVD játékosok lecserélése tervben van, de elég sok minden van előtte. Így a HDMI-s lejátszókra még várnom kell.
Az erősítő Y, Pb, Pr csatiról azért átviszem a videót a TV-re, természetesen annak ugyan olyan bemenetére. Biztos ami zicher alapon!Még várok koax audió kábelt és egy HDMI-t, utána kipróbálom a PC képét is átküldeni az erősítőn! De ez csak egy próba lesz, marad a közvetlen TV-re kötése a videó jeleknek.
Mindenkinek köszönöm a segítségét és a türelmét!
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek a hozzászólást!
Ki fogom próbálni akkor a PC-ről a HDMI-t, csak nem szerettem volna elqrni az erősítőt, azért érdeklődtem.Kérdésem főleg arra vonatkozott, hogy mivel a TV-n lévő bemeneti csatlakozók behatároltak (előző hsz-m), és a DVD lejátszó és író sem mai gyerek már, egyikről kompozit a másikról komponens kábelen viszem a videót az erősítőbe.
Van koaxiális digitális monitor kimenet az erősítőn, de a TV-n csak az Y, Pb, Pr bemenet és a sima video/2audio csati van scarton és s-vhs-n kívül. Mivel vigyem az erősítőből a két DVD játékos videó jelét a TV-be?
Az előbb említett digitális koax videó kimenetről nem vihetem a hagyományos videó csatira a jelet koax kábellel? Csak a „sima” sárga RCA-s video kábellel?Vagy a maradék Y, Pb, Pr – ez van mindkét készüléken, kössem őket össze?
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Újra itt vagyok kérédseimmel
Adott az Onkyo 307-es erősítőm. Adott egy PC HD4850-es VGA-val. Ezen DVI kimenet 2db. Ezen lóg egy DVI-HDMI átalakító, amelyről HDMI kábellel megyek az LG42LC51-es TV-m HDMI bemenetére. Most ráakartam kötni ezt a kábelt az erősítőm HDMI bemenetére, hogy onnan viszem ki a jelet szintén HDMI-vel a TV-mre. Meglepődve olvasom az erősítő kezelésijében, hogy PC-ről nem támogatja a HDMI-t??? Így meg sem mertem próbálni! Van aki próbálta már, vagy jobban képben van erről? Megpróbálhatom?Más!
A TV-m már vagy 2éves. Meglepődve tapasztaltam most, hogy bemenetként 2db HDMI, 1db RGB(VGA), 1db Componens Y, Pb, Pr, 2db EuroScart, és 1db ilyen normál 1 sárga video, 1 piros és 1 fehér audio csati vannak, ja és 1db S-VHS.Az erősítő könyve írja, hogy HDMI jelet csak a HDMI bemenetről ad ki, minden mást csak Compositon, vagy Componensen.
Most akkor mivel vigyem ki a TV-re a video jelet?
A DVD lejátszóm Componensen megy az erősítőre. A DVD íróm Composittal (koax).
Az erősítőn a monitor kimenet Composit. Ha erről egy Composit koax kábellel megyek a TV-m sima (sárga) video bemenetére, jó lesz az úgy? Vagy vigyem Componensen (Y, Pb, Pr)?
Ha valaki érti amit írtam, és tudja is a választ, segítsen már! Köszönöm! Bocs a hosszért!
-
herrká
senior tag
Még felmerült bennem egy kérdés, utána úgyis kezdődik a B.rátok közt, és aszzony még a billentyű hang miatt is szirénázik....
Szóval ha olyan centert fogok ki, amelyiknek nincs mágneses árnyékolása, tehetem az LCD TV talpa elé közvetlenül? -
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7628 üzenetére
Ha egyforma szárú háromszöget veszünk, akkor az oldalai kb., 3m hosszúak lesznek a frontokhoz (légvonal
). Olvastam valahol, hogy 45 - 60°körül az ideális.
Hát nálam vagy 2,5m-re lesznek egymástól, vagy ehhez még hozzá jön oldalanként 90cm, ami viszont már szerintem túl távol lenne.
Sajnos mivel lakószoba, szekrénysor, számítógép asztal, TV-s szekrény stb., a lehetőségek behatároltak.BBéci: a center csak a TV fölött fog elférni, sajnos... Vagy újra át kell alakítanom a TV-s szekrénykét
-
herrká
senior tag
válasz
Daywalker #7626 üzenetére
Nálunk szilveszterkor velem egyidős "aggastyán" házaspárok múlatták az időt. Éjfél után merészeltünk kb., fél hangerővel zenét hallgatni (35 - 40W) lehetett az erősítő teljesítménye alapján, és a másodikról egy anyuka kedvence fiatalka srác először lehúzta a kismegszakítót a lépcsőházi szekrényben, majd magából kikelve ordított, hogy 1,5 éves kislánya nem tud tőlünk aludni! Ez volt a szerencséje, hogy a gyermekére hívatkozott, mert repült volna a 4.-ről! (a 3.-on nem voltak otthon
)
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7623 üzenetére
A szomszéd kímélés nálam is fontos szempont, sajnos....
Azonkívül inkább a mikrofonra bízom már csak azért is, mert ideális elhelyezés nem igen lesz nálunk
A frontok kb, 35 - 40°-os szögben lesznek, kb., 3m-re. A magasságát hogy állítsam be? Olvastam, hogy kb fül magasságban legyen (ha ülünk). De egy álló doboznál mi a mérőpont? A magassugárzó, vagy a legfelső hangszóró?
A center kb., ha a front 120cm, akkor az olyan 170cm magasan lesz, mert sajnos másképp nem fér sehová. A hátsók pedig szinte a hallgatói síkban, max. 15 -20cm-el hátrábban, és kb., 2,2 - 2,3m magasan. A szubnak még nem gondolkodtam, de azzal még rá is érek sajnos...
Szerintem így a mikrofon is megizzad majd, ha sikerül neki egyáltalán... -
herrká
senior tag
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7615 üzenetére
Majd kivág innen a Modi a sok Off-omért! De még ezt hozzá fűzném, hogy "vájtfülűségemet" bizonyítsam: tavaly valamikor elkezdett feltűnni, hogy mélyek helyett zizegések vannak. Gondoltam a közel 20éves torony a hibás. Kikaptam az erősítőt, irány a szerelő! Ennek semmi baja mondja Ő! ??? Akkor mi lehet? Erősítővel haza, hangfalakat vizslat hunyorgó szemmel, majd hangszóróselyem le, hát a mélyhangszórók körül egy deka gumiperem nem volt, mind kifordult a kezembe, ragacsos por formájában. Már épp el akartam búcsúzni a hangfalaktól, mivel ilyen típusú hangszórókat már nem gyártanak, a helyette ajánlottak pedig 4ohmosak voltak, mikor találtam egy hirdetést, hogy ezt lehet javítani. Végül is így olcsón megúsztam, és újra lengeti rajtam az inget.
Tudom, nem így kellene, de én már így szoktam meg, mély, magas csutkára és hagy szóljon
MOD: ez sem rossz, volt egy ismerősömnek. Én az Orion HS500-ért döglöttem annó, de hiába
Hát kicsivel jobb, de nem sokára már annyi
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #7606 üzenetére
Nem is terveztem eredetileg fejlesztést! Én úgy gondoltam, hogy olyan 150ezerből már lesz egy olyan cuccosom, hogy húúúú!
De mióta olvaslak és kérdezlek Titeket, rájöttem, hogy a 150 után még jó pár nulla kellene, meg új ház házimozi szobával stb...
Ezért merült fel bennem, hogy egy átmeneti olcsó szett, hogy legalább a dobozból kikerüljön az Onkyo, aztán később jöjjön, aminek jönnie kell!BBéci: hát igen..., jó nekik, én már akkor bőven nagykorú voltam, mikor vettem
, ja, nem tudom Te mennyi vagy, én 62-es.
-
herrká
senior tag
Éppen holnap délutánra terveztem megvenni az Eltaxokat a "hülye azért nem vagyokban" a pólusban. Ahogy láttam ott korábban, a házimozi szobában csak 6 számjegyű összegbe kerülő összetevők vannak... (Sajnos nem járok ott naponta, kb., 100km a lakhelyemhez...)
Most viszont BBéci elbizonytalanított... Ahogy látom Ő nagy mágus a témában, én pedig nem értek hozzá! Nekem is az a "jó hangzás" ha a basszus rázza rajtam a rongyot, a magas meg cicereg - ettől másznak falra a hozzáértők
De most lehet, hogy felmegyek az említett helyre, és megpróbálok rávenni egy eladót, hogy meghallgathassam az Eltaxot. Ha nem győz meg, akkor lehet, hogy veszek egy olcsó centert, és a hétvégén beüzemelem a cuccost, a fenti módon. Aztán majd ha összegyűlik egy Kef C9(C8?)-re, ha jól emlékszem talán ezt ajánlotta egy boltos tegnap olyan 150eFt körül, akkor megveszem azt. Addig pedig hallgatom ilyen szedett-vedett hangfalakkal. Tudod milyen rossz, hogy Télapó hozta az erősítőt, és még nincs kidobozolva, mert nem mertem így beüzemelni, mivel azt mondták nem OK.dhcodoki: igen ilyen válaszokat kaptam, lehet Tőled is éppen, de most BBéci elbizonytalanított
-
herrká
senior tag
De igen, gondolkodtam rajta, csak itt lebeszéltek róla. Egyébként a jelenlegi "frontok" a Videoton AL110-esek, 2x20cm mély, 8cm közép és 2,5cm magas. Ez van a tornyom "A" kimenetén. Az álsorroundon pedig Orion Mambók vannak, ezeket annak idején az Orion mini hifikhez adták.
Az volt a tervem, hogy veszek valamilyen centert, és a Vidik frontok, az Orionok pedig hátterek lesznek. Gyűjtögetek és majd valamikor veszek valami "rendesebb" szettet.
De erősen lebeszéltek róla.
Akkor leszek szomorú, ha majd az Eltaxokat rosszabbnak fogom hallani, mint a Vidiket! Mert szub csak később jön majd. -
herrká
senior tag
A sztereo-t már unom
Van egy tizenéves germán külszolgálatból származó Kenwood tornyom. A+B hangfal csatlakozás, plusz 2 csati un. álsorround. Így is néztem már az ablakra napsütéses időben, hogy ennyire esik??? Pedig csak a filmben zuhogott!
Ezért vágyom egy legalább alap "házimozi" cuccra!7516:
Onkyo tx-sr307. Ez már megvan, plusz egy 42"-os LCD. -
herrká
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
Természetesen én is szeretnék "csúcs" cuccot, de tudom, hogy esélyem nincs rá... (anyagilag)
Most, közel az 50-hez, ez lesz életem első "házimozija", egy kb., 30nm-es erősen bútorozott lakószobában, 4. emeleten, hozzám képest maradibb szomszédokkal!
Az igényeimnek már az is megfelel, mint korábban írtam, hogy balról jön az autó és elmegy jobbra, vagy hátra.
Sajnos az első hangfalak vagy két-két szekrény közé, vagy azok tetejére, megdöntve lesznek elhelyezve. Ezért valóban nem is figyeltem, hogy az általam kérdezett szett két első típusa, oldalt sugározza a mélyet. Ez így ebben a formában nem jó akkor.
Csak az tűnt fel, hogy ezek a H&P-k, hasonlóak az Eltaxhoz (külsőleg, adataikban), és 10eFt-al olcsóbbak. Sajnos ez is számít nálunk, de így maradok az Eltaxnál, most már biztos, aztán majd valamikor a tavasszal kap egy szubot is a rendszer. Egyébként ez a bejáratás mit jelent? Autónál már hallottam. Vagy nálam nem lesz jelentősége, hiszen a hangerő nem igen lesz csutkázva....
Köszönöm, bocs a hosszért!MOD: használttól félek, úgy vernek át valami kihajtott cuccal, ahogy csak akarnak, nem értek hozzá, hogy mit kellene hallani?
-
herrká
senior tag
Ezzel én is tisztában vagyok, de szegény ember vízzel főz!
A kérdésem arra vonatkozott volna, hogy ezek a HP-k megütik-e az Eltax színvonalát? Mert még kicsivel olcsóbbak is annál és így több maradna szubra. Nem utolsó sorban dizájn-uk alapján szobadísznek is kiválóak.
Még valakinek vélemény, aki ismeri ezeket?
Köszi -
herrká
senior tag
Sziasztok!
A múltkor ajánlották az Eltax Universe 5.0 szettet. Most találtam egy Web áruházban Hopkins and Palmer HP-500, HP-550, HP-*** szetteket hasonló árban. Esetleg ezekről valakinek vélemény vagy maradjunk az Eltax-nál???
Köszönöm! -
herrká
senior tag
válasz
tompo83 #7089 üzenetére
MOD: megelőztek...
[link]
Remélem sikerült beszúrni a linket!
Ez a kiszemelt erősítő "háta". az S/PDIF digitális kimenet, amelyről koax, vagy optikai kábellel tudsz csatlakozni az erősítő hátán, bal oldalt fent található megfelelő csatlakozóba. (2db optikai és egy koax látható a képen.) Így a digitális hangot mindenféle oda-vissza alakítgatás nélkül táplálod az erősítőnek
Én sem nagyon értek hozzá, csak megpróbáltam segíteni, remélem nem írtam hülyeséget! -
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #6824 üzenetére
Köszönöm! Utánanéztem. Jókat írnak róla mindenfelé, csak jelenleg nem kapható, vagy nem találtam. De van még idő, mire összeáll a keret, akkorra biztos újra kapható lesz.
Használtban nem nagyon bíznék. Aki ért hozzá, biztos el tudja dönteni meghallgatás után, hogy jó vagy nem, de én.... -
herrká
senior tag
-
herrká
senior tag
Még amit nem értek! (bocs, ha a hozzáértőket idegesítem!)
Van két folyamatábra. 1. Video Connection Formats:
Legfelül: DVD player,etc., vele egy sorban Composite, Component, HDMI
Középen: AV receiver: ide jön föntről minden catlakozási módtól egy-egy nyíl.
Alul: TV, Projeector, etc, itt szintén 3 nyilacska, minden honnan.
Ez OK! De itt következik az Audio Connection Formats.
Itt a DVD-től jön HDMI, Optical, Coaxial, Analog. Viszont az AV receiver-től a TV felé már így csak a HDMI-től és az Analogtól megy a nyilacska. Az optical és coaxial-nál áthúzott nyilak vannak. -
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #6809 üzenetére
Köszönöm! Például 1. problémám. A PC-m és a TV-m HDMI-vel van összekötve. Sajnos kezdetektől nem jön hang a TV-n. Az eszközkezelőben megjelenik az Ati HD audio driver, de a hang eszközöknél nem. A 4850-es kártyám fóruma szerint ezért nincs hang a TV-n. Már hozzáértő is nézte, nem érti miért nem, mert elvileg azt írja, működik!
Most az erősítő kezelésijéből olyasmit vélek kibogozni, hogy ha HDMI-vel csatlakozok rá, akkor az hozza a videót és a hangot is. De, mivel ugyebár nekem nincs hang, ezért szereztem optikai kábelt az S/PDIF-hez vagy hogy hívják. De a leírás szerint ha a HDMI mellett, RCA-n, vagy optikain, koaxon viszem be az audiót, akkor a hangot onnan fogja venni, a HDMI-ről csak a a video jelet. A HDMI-ről vett audio viszont jobb lenne állítólag.
Aztán például dvd játékost ráköthetek Composit, Componens vagy HDMI módon. Ezt több oldalon tárgyalja a leírás. DE nem értem mi a különbség? A lejátszómon RCA video, és EuroScart kimenetek vannak, plusz RCA-akkal az Y, Yu? meg nem tudom mi még, 3 valami. Ezek talán a színek szétbontva, vagy mi?
Melyik kimenetről lenne jobb?
Más, korábban írtam, hogy a boltos fickó szerint, ha két csatornával használom egyenlőre, akkor sem gond, mert a centert és a basszust rá lehet nyomatni a két hangszóróra. Nos, ehhez hasonló leírást, rajzot nem lelek... Egyenlőre ennyi, már így is hosszú! Köszönöm! -
herrká
senior tag
Valószínű meddóhányó próbálkozás, de nincs valakinek esetleg Onkyo TX-SR307-hez magyar nyelvű kezelési?
Nem kaptam hozzá, csak idegen nyelveken, és minél többet nézegetem az oldalakat, annál inkább nem értem, hogy mit hová és miért?
Köszi! -
herrká
senior tag
Sziasztok ismét!
Az előbb egy Onkyo szettről elég jókat írtatok, ezen felbátorodva érdeklődnék!
A TX-SR307-es erőlködőhöz egy ilyen hangfalszet?
JBL SCS178 5.1
35 - 20000Hz
100W aktív mélyláda
árnyékolt hangszórók
4ohm-os szatellit sugárzók - (az erősítőm azt hiszem 6ohm-ot ír, ez gond lehet, igaz?)
86dB érzékenység
64990Ft a zelektrowödörben.
Köszönöm! -
herrká
senior tag
válasz
Khelben #6745 üzenetére
Olvastam itt valahol, hogy ha nem egyféle típusúak a hangszórók, vagy valami ilyesmi, akkor torzul a tér érzet. Nem tudom, ez mennyiben befolyásolná, ha ezek maradnának a frontok? Akkor a Mambók meg lehetnének mégis a háttér hangszórók esetleg? Még egy center és egy szub, és kész?
Az a baj, hogy nem igazán értek hozzá, és ha valaki írja, hogy nem jó, akkor elfogadom, abból kiindulva, hogy nyilván tudja mit mond. Erre más írja, hogy nem rossz az! Most akkor mi van? Ez az én dilemmám...
Egyébként az erősítőt is féltem. Régen a sztereó erősítőket egy oldalon terhelted tönkre mehetett a végfok. Most meg mindegy, hogy 2, 3, 4 hangszórót kötök rá, nem lesz semmi baja? Biztos?
A beállításokban csak olyat találok, hogy 2.0, 2.1 és 5.1. A boltos szerint pedig lehet fokozni, 4.0, stb. De nem találom ezeknek a leírását a kezelésiben.
szeretnék már ott tartani, hogy én is különbséget tehessek abban, hogy mi szól? -
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #6742 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ. Akkor cserélem jövőre a hangfalakat.
Igazából én is jóknak tartom a vidiket, a basszusai falat rengetőek. Ezért is kérdeztem, hogy nem maradhatnának-e frontnak esetleg.
Hangfal szettre kb., 50eFt-om lesz, plusz 30eFt körül a szubra. Ahogy nézegettem, ennyiért "igénytelenebb" számomra ismeretlen márkájú szetteket láttam, sokkal kisebb dobozokkal.
Annak van jelentősége, hogy az erősítő specifikációja szerint 20Hz-ről indul. Viszont az előbb említett szub árkategóriában 40 - 60Hz-ről indul a szűk kínálat. Kihallanám én ezt?
A vájtfüllel arra céloztam, amit itt sokszor olvasok hozzáértőktől, hogy pl., a közepek mosottak, a basszus nem elég telt stb. Azt sem tudom én hallottam-e már ilyet? :-)
Én csak bekapcsolom a jelenlegi tornyot és szól a zene. "Dübörög" (halkan) a basszus, csilingel a magas, de, hogy mit kellene még hallanom???... Most is csak azt várom, hogy végre "körbe" szóljon a filmek hangja, és robbanjon az a robbanás! -
herrká
senior tag
Hello!
Nemrég érdeklődtem felskálázós olcsó erősítő ügyében, de lebeszéltetek/tek róla. Így lett egy Onkyo TX-SR307-es. Majdnem Denon AVR 390 lett, mert a "hülye azért nem vagyok boltban" az volt a táblájára írva, hogy HD felkonvertál. Aztán 3m-el arrább már nem volt kipipálva ugyanaz a táblácskán, és a segítőkész eladó szerint sem tudja, még a kezelésit is átolvasta ez ügyben.
A problémám, hogy hangfal szettre kb., március felé áll össze a pénzem. De szeretném addig is hallgatni. Van két régi Videoton AL110-es hangfalam. 8Ohm, 80-100W körüli ha jól emlékszem. 3 utas, két db 20cm-es mély, egy kb., 8 - 10cm-es közép, és egy 4 - 5cm-es magas hangszóró van benne. Ezenkívül van 2 db Orion HS9 Mambo-m is. Szintén 8Ohm, 30 - 35W körüli kétutas.
Ha a Videotonokat bekötném frontra, az Orionokat pedig háttérnek, center és szub nélkül használva károsodhat az erősítőm? Esetleg ha a későbbiekben is csak egy subot és egy centert vennék, nem működhetne a dolog? Sajnos magyar kezelési nem jár hozzá, csak mindenféle idegen nyelvű, én pedig nem beszélek idegenül. Az eladó szerint lehet használni mindenféle beállításban, 2.0 - 5.1-ig, de a leírásban nem találom. És, hogy a centert és a szubot rá lehet nyomatni a frontokra stb.
Nem értek a témához, ezenkívül 4. emelet, és nem is vagyunk vájtfülüek. Sosem lesz szerintem 10 - 15W-nál jobban zúgatva, a szomszédok miatt.
Bocs, a hosszért, köszi a segítségért! -
herrká
senior tag
Igen, azért írtam én is, hogy tudtommal DVI-n nem megy ki a hang! De a kártyát magát úgy hirdetik, hogy HDMI audio stb....
Állítólag egyébként - mondták korábban más fórumokon - ha bent a házban az alaplapról a VGA-ra van kötve valami audio csati, akkor ebben az esetben a DVI is viszi a hangot! A boltos haverom aki összerakta a gépet, azt mondja rá van kötve, és annak menni kell. De nem megy....MOD: ezt a DVI-s dolgot máshol írtam.
-
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #6607 üzenetére
Köszönöm Neked is a segítséget! Igazából ez az erősítő vásárlás egy hirtelen ötlet, és még nem néztem utána alaposabban, ezért kérdezek hozzáértőket.
Valójában a Tv-m is csak HD ready, ezért is érdeklődtem, hogy egyáltalán ez a felskálázás hasznos dolog vagy nem? Korábban olvasgattam már, hogy ugye kinek a paplan, kinek a papné, van akinek tetszik, van aki fikázza a végeredményt. Ez a HDMI csatis dolog pedig eddig nem volt tiszta nekem.A realtek driver sem segített, a hd audio driver sem, egyszerűen nincs hang a tv-n. Ja, a kártyához kaptam a DVI-HDMI átalakítót igen! Elvileg pedig a TV HDMI 1.3-as, és a kábel is hozzá való.
-
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #6603 üzenetére
Ahaaa, értem! Tehát ha felkonvertálós, azt jelzik a leírásában (nem tudom ez egy "mert hülye azért nem vagyok") boltban is szerepel a cimkén? Ritkán járok a fészkes fővárosban.
Ha csak HDMI csatis, de nem írja, hogy felkonvertálós, akkor az csak a készülékek keresztbe (ez mit jelent?) kötését segíti?
Köszönöm, hogy időt szakítol a kérdéseim megválaszolására és a segítségedet! -
herrká
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Visszaolvastam, de csak tanácstalanabb lettem a témában. Nem értek (még) hozzá. Tehát egy belépőszintű házimozi erősítőt szeretnék vásárolni. Lakótelepi lakás, tehát nagy hangerő nem kell, és nem vagyunk vájtfülúek. Viszont van egy LCD Tv-m, HDMI-vel. A DVD lejátszóm sima RCA és Euroscart kimenettel rendelkezik.
Kérdésem, minden erősítő, amelyik rendelkezik HDMI be és kimenettel, az egyben HD felkonvertálást is végez, vagy csak simán átengedi a jelet? Ha csak átengedi, akkor milyen feliratú, jelölésű erősítőt keressek, ami felkonvertálást is végez?
Esetleg konkrét készüléket tudnátok ajánlani, 60eFt környékén?
Egyáltalán izzadjak én ezért a felkonvertálásért, vagy a tapasztalatok szerint nem ér semmit?
A HD4850-es videokártyám 2xDVI kimenetes, DVI-HDMI átalakító után HDMI kábellel van összekötve a TV-vel és hang nem megy át mégsem. Esetleg ebben segítene egy ilyen erősítő?
Hyper-super marketekben kapható erősítőket megéri kukkenolni, vagy felejtősek?
Köszönöm a válaszokat, ha lehet "konyhanyelven", hogy értsem! És bocs a hosszért!
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest