- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
djapor96
senior tag
Normál sztereóban nem visszhagzik, úgy gyönyörűen szól.
Csak CD hallgatáskor jön elő, Pro Logic módban. Persze a Concert Hall, Stadium mód is visszahgzik, de azt máshol visszhagosnak hallottam. Gondolom annak is kell lennie....
Meghallgattam az ISTVÁN A KIRÁLYT mp3-ról, az nem visszahgzott PRO LOGIC-ban sem.
Lehet, hogy a DELAY beállítással kellene játszanom?
-
djapor96
senior tag
válasz
#09634560 #7977 üzenetére
Köszi...
DVD nézés közben nem érzékelem a visszhangot.. ill. a késést, csak zene hallgatás közben. De azt álltalában nem a fotelben ülve teszem, hanem jövök-megyek, azaz állandóan változik a köztem és a hangaflak közötti távolság. Tehát ha a kanapén jó, de máshol visszahngos a zenehallgatás, az nem gond, ilyenkor inkább halgassam csak 2 hangfalon.
Elég speciális a nappalim. Mondjuk egy egyenlő szárú háromszög, ahol a befogónak majdnem a közepén van a TV, a frontok, meg a center. A satellitek meg az egyik befogón vannak elhelyezve. A kanapé az átfogóval párhuzamos... Ja és az egész 47m2...
Ezt csak azért írtam le, mert elég nehéz belőni a jó hangzást.
-
djapor96
senior tag
Tud valaki segíteni, hogy az erősítőn a delay állítása mire jó. 15-20ms tól akár 100 ms-ig állíthatom?
A különböző profilokban más és más értéke van, de állíthatok rajta.
másik kérdés:
Most már 3-4 hete tesztelgetem a rendszert. Filmnézéskor nagyon szépen szól, TV nézéskor ugye, ha mono az adás, akkor a csipogás elkerülése végett át kell állítani, ha stereo, akkor szintén kiválló a hang.
Zenehallgatáskor, viszont én kikapcsolom az összes effektet és profilt és csak a két fronthangfalt kapcsolom be. Ha PRO LOGIC-on hagyom viszhangzik. Ez normális?
-
djapor96
senior tag
A mono movie (rosszul írtam, nálam is ez a neve) viszont nagyon viszhagzós... Majdnem, mintha a Concert Hall -t választottam volna. Mit állítsak, hogy ne legyen ilyen?
-
djapor96
senior tag
válasz
benvolio #7833 üzenetére
Az van, de ha nincs miről megtanítani, akkor kénytelen vagyok a gyári funkciókkal beérni. Logitech 555-ösöm van. Nagyon jó kis szerkezet, csak pont ennek az erősítőnek nem teljesen tökéletes a gyári felprogramozása. Ma elkezdtem tapasztalati úton átprogramozni az irányítót...
-
djapor96
senior tag
Magyarul, ha cicereg egy műsornál, akkor kapcsoljam sima sztereóra és ne halgassam pro logicon? Merthogy egyértelmű, hogyha kikapcsolom a setelliteket, akkor nem fognak ciceregni.
Ez kicsit olyan, ha rossz a TV-d, akkor ne nézd és észre sem veszed, hogy rossz ...
Csak néhány műsornál jön elő. Pl: RTL Klub - A Széf.... Aztán egész este semmi, gyönyörű hangja volt....
-
djapor96
senior tag
Ezt hogy érted? A PRO LOGIC beállítás az sztereó....nem? Azon használom.
-
djapor96
senior tag
válasz
djapor96 #7783 üzenetére
Szívás... Az m1-en Sherlok Holmes megy, az asszony beült a kanapé közepére és lelkendezik, hogy olyan mintha a moziba ülne.... Na ez az igazi elismerés.... A feleségem megdicsérte az utált kütyüket!!! Ő eddig csak azt látta, hogy port kell törölni róla...
A szívás csak az, hogy én meg a szélén ülök a fotelben, ami kívül esik a hangfalak által bezárt területen... Már csak egy aktív mély hiányzik. 5.0-nál járok...
-
djapor96
senior tag
Sziasztok!
Végre bevezetékeztem a satellit sugárzókat is. Azt vettem észre, hogy TV nézés közben a beszédhangok közben ciceregnek. Mintha valami légköri zavar lenne. Leteszteltem másik vezetékkel is. Akkor is csinálja. Elkezdtem figyelni, és a frontokban is hallatszik, de gyengén. CD hallgatás vagy DVD nézés közben nem jelentkezik.
T-Home SAT-TV -m van.
-
djapor96
senior tag
Hát, végül is Pioneer S-H309V frontpárt vettem. Nagyon szépen szól. A következő egy center meg a két háttér. Az erősítő a frontfalon is nagyon megnyomja a basszust, nem tudom kell-e majd a mélynyomó külön.
-
djapor96
senior tag
Ismét itt vagyok a hülye kérdéseimmel! Köszi az eddigi válaszokat.
Adott egy pár álló front sugárzó. Azt írják, hogy 8 Ohmos, de valami mellékelt aranyozott híddal 4 Ohmosra alakítható....
Megnéznétek:
https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=7383
Egyébként van valakinek tapasztalata a márkával kapcsolatban?
Ha nem ajánljátok, akkor is érdekel, hogy ez akkor most 4 vagy 8 Ohmos?
-
djapor96
senior tag
igen, úgy terveztem, hogy veszek két frontot,berakom előre. Lehet, hogy nem center kellene, hanem egy sub.
-
djapor96
senior tag
Ja és még egy... Kezdhetem a rendszert kiépíteni 1db center és 2 db háttérsugárzóval? Aztán jönne a két front... Végül a sub, ha kell...
-
djapor96
senior tag
Elég láma vagyok még a témába, úgy hogy ha hülyeséget kérdezek ne nagyon röhögjetek.
Előre rakok két front hangfalat, hátra megy a két háttérsugárzó, középre egy center. Ez már a surround 5.1? A mélynyomó is kötelező? Ahogy nézem a netet a sub hangfalaknak kell tápellátás. Tehát a sub az csak aktív lehet? Tehát erre a Yamaha erősítőre, még egy aktív sub ládát kell kötnöm? Vagy ehhez nincs szükségem mélynyomóra, mert az erősítő a frontokból kihozza a szükséges basszust?
-
-
djapor96
senior tag
Nálam van megörzésre (hosszú távra, külföldre költözés miatt) egy YAMAHA házimozi erősítő. Szeretném rákötni a DVD lejátszót, SET TOP BOX-ot és társait, viszont hangfalam nincs. Elkezdtem a neten bogarászni a hangfalakat, de mindenféle ohmos hangfalat találtam. 4-6-8 ohmos is volt. Honnan tudom, hogy mit köthetek az erősítőre?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Napelem
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Wise (ex-TransferWise)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest