- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
susuahod #8316 üzenetére
nem szamit mi van rairva valamire, marketing az egesz
akarmelyik hazimozi erosito jo, ha melyladat teszel melle es foleg a melyladan mulik, hogy beszolja-e a szobat, azzal erdemes varialni.
(nem mikrohifi erositokre gondolok persze
)
ne bonyolitsd til, vedd meg aminek tetszik a hangja, tetszik a szemednek, utana cserelgesd a melyladat, de ha abbol veszel egy 30cm-est, akkor nem lehet gond.
-
zsoltee10
addikt
válasz
susuahod #8273 üzenetére
ár/értékben nem nagyon van jobb, de a warfinál maradva ekkora helységbe sokkal inkább a 9.6/9.2/9CM szett lenne jó, egy combos erősítővel. pl. Denon 1910.
Clemi: Minél nagyobb, annál jobb. Annál nagyobb hangnyomást tud előállítani egységnyi teljesítményből. A megfogalmazásom nem pontos, majd BBéci kijavít.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
susuahod #8262 üzenetére
Ha kicsit körbeolvasol a neten, általában Denon-t; H/K-t; Onkyo-t választanak. Talán azért, mert jó ár/érték aránnyal rendelkeznek (s, ahogy BBéci is mondja, a szervizelési rugalmasság sem rossz). Ahol az érték sokszor a kiválót is eléri...
Szal én átgondolnám ezt a yamaha és 5.1 dolgot, de nem akarlak befolyásolni.. -
BBéci
legenda
válasz
susuahod #8262 üzenetére
A 90 és a 105 W közötti különbség gyakorlatilag észrevehetetlen. Inkább a hangdobozok érzékenysége számít a Te esetedben.
A házam terveiben eredetileg "apartmankonyha" (mint a nyaralóhelyeken az apartmanokban, ahol a szoba egyik sarkát konyhának rendezték be) szerepelt, én gyorsan átrajzoltam, mert számomra fontos a házimozi és a zenehallgatás.
Majd akkor lesz negatív tapasztalatod, ha esetleg garanciális javítást kell intézned velük. -
dhcodoki
senior tag
válasz
susuahod #8256 üzenetére
Gondolom az 50nm az amerikai konyhás nappalit jelent. S értelemszerűen a dobozok a nappaliban, a 35nm-es részen helyezkednének el. Én nem mernék lemondani a 7.1-es erősítőről, ~20ezerrel kerül többe, mint amit most kinéztél. Később, mikor tökéletesítenéd a rendszert, szükség lehet rá. Elvégre tényleg nagy az a tér. Ha már warfi, akkor én 9.4 (front) és 9.2 (surround) mellett döntenék, mert ez közelebb áll hangzásvilágban egymáshoz. A centert nem tudom megtippelni sem. Meg kéne hallgatni, melyik passzol a többihez (elsősorban a fronthoz). A nehezebbik része a dolognak majd, a jó szub kiválasztása, és az elhelyezése lesz. Mert ha jól gondolom a nappalid egyik oldala nyitott az ebédlő/konyha felé, s nincs fal mely visszaverje a mély hangokat. De ez úgyis később aktuális. (azért érdemes lenne meghallgatni, milyen különbség van a 9.5 és a 9.2 között.)
A 7.1-hez meg ragaszkodnék, mert kiegészítve (akár elöl, akár hátul) további 9.2-vel egész jól behangosítanád a teret. Ha visszaolvasol vannak 7.1-es erősítőre ajánlások. -
BBéci
legenda
válasz
susuahod #8256 üzenetére
A Pixmániától vásárolni nem a legjobb ötlet, inkább kerüljön többe, mégéri a nyugalmad!
Az 50 nm óriási légtért jelent, szerintem elég kevés oda, amiket kiválasztottál. Haveromnál hasonló volt a szitu, amit először hazavitt kipróbálásra, azt pár nap után visszavitte és megvette azt, amit én tanácsoltam. Most fülig ér a szája.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
susuahod #8077 üzenetére
Egy-két tipp:
[Onkyo 607]
[Denon 1910]
[HK 255]Kicsit visszaolvasol, pár nappal ezelőtt lettek véleményezve a nagyobb erősítő márkák, hangkarakterisztikát figyelembe véve. Minden szubjektív, de a többség úgy vélekedik.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
susuahod #8077 üzenetére
Szia susuahod!
Sztem hibát hibára halmozol, ha így építed fel a rendszered. Jó elgondolás a 7.1, nem is azzal van gond!!! Legyen ez a kiinduló pont. Írtad, hogy elsősorban filmezel, ahhoz én Onkyo-t ajánlanék, de ez szubjektivitás kérdése, így csak tényleg egy ajánlat. Nem is ez a lényeg. A nagy hiba ott kezdődik, hogy 50nm-re veszed a JBL 178-at, ami nagyon kevés. (kivéve, ha nem egy kis házimozi szigetet építesz az 50nm-en belül, mondjuk akkor is lennének problémák, a mély hangokat illetően.) S ott folytatódik, hogy ezt a rendszert akarod kiegészíteni álló dobozokkal, s 7.1-ként használni. A csalódás 100%-osan borítékolható!!!
Földes útra veszel egy széria családi autót, s később rá akarsz aggatni traktor kerekeket. Komplett terepjáró kell ide.. Ha nem is Range Rover, de még is csak egy arra kitalált vas.
Más irányból kéne megközelíteni a dolgot. Ha nincs egyszerre elegendő pénzed, (s vagyunk így itt páran), akkor jó eljárás, ha megveszed a 7.1-es erősítőt, s hozzá az álló hangfalakat. Majd később kiegészíted 7.1-re, akár darabonként is, ahogy a pénztárcád engedi. Egyet kell figyelembe venni, hogy olyan dobozokat válassz, mely idő közben nem fut ki a kínálatból, mert akkor vadászhatod a használt piacon, ami nem biztos, hogy sikerrel jár. Illetve még azt is meg kell vizslatni, hogy legyen megfelelő kínálat az adott családban.
[csak egy példa]
7.1-et nehéz felépíteni, egy nem arra kitalált helyiségben, ezért jól gondold át milyen dobozt hova szánsz. Talán én frontra vennék egy-egy állót, a többi helyre meg egyforma monitorokat. Persze itt az elhelyezés is közbeszólhat. -
fury71
aktív tag
válasz
susuahod #8077 üzenetére
Olvassatok néha vissza!
Ebben a topicban volt már többször arról szó, hogy a JBL SCS 178-as szett hangszórói 4 ohmosak és a Yamaha erősítők csak a front oldalon kezelik a 4 ohmos hangszórókat! Éppen az ellenkezője amit írtál, tehát gondot okoz a 4 ohmos JBL meghajtása a Yamahának. Persze a két első (front) hangfal kimenetre lehet kötni 4 ohmosakat.
Valaki azért vitte vissza a szettet mert nem voltak jók az erősítőhöz.
Ehhez a Yamahához válassz min. 6 vagy 8 ohmos komolyabb hangfalszettet. -
Diplomata
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest