- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
arpibacsi
csendes tag
Helló!
Tudom hogy már tárgyaltátok itt fórumon, de visszaolvasgatva se lett teljesen világos, szóval valaki hozzáértő világosítson már fel: 8 ohmos hangfalakhoz használható 6 ohmos erősítő? Van ennek valamilyen mellékhatása? Vagy csak fordítva probléma, 6-8 ohmos erősítőre nem szabad kisebb, mondjuk 4 ohmos erősítőt kötni?
Köszi a segítséget!
-
arpibacsi
csendes tag
válasz
dhcodoki #8129 üzenetére
Dhcodoki, a vr-400 még nekem is a lehetséges jelöltek között van, ezért fokozottan érdekel a véleményed...
Írod, hogy túl nagy, nekem ~ 30 nm-re kellene, ott gondolom már belefér ez a méret nem?
Arra is gondoltam, hogy sorroundnak is két vr-400 menne, az akkor egységesebb hangképet adna nem?Viszont ott a kérdés, hogy mi mehetne centernek egy ilyen összeállításhoz??
Pontosan milyen szempontnak kéne eleget tenni, miért nem működhet pl. a VR-C1?Köszi a segítséget!
-
arpibacsi
csendes tag
Vidala, köszi a véleményt, és a személyes tapasztalatokat, ezek sokat segítenek, jobb mint amint az MM-es eladóktól megtud az ember...
A JBL Balboa-val kapcsolatban nekem is az volt az érzésem, hogy a basszus egész egyszerűen túl sok, túl hangsúlyos...azt viszont nem tudom, hogy ez az erősítő megfelelő beállításaival kiküszöbölhető e??
De abban az összeállításban amin hallgattam, túlzásnak éreztem, és mondjuk a KEF C7-tel összehasonlítva sokkal részletszegényebbnek tűnt így...Polkaudió tsi 300-át szettben néztem már, csak az mélynyomó nélkül is több, mint a full 5.1-es JBL szett :S és ott már nagyon rezeg a léc, hogy mélynyomó nélkül maradok... a mélyeket pedig szeretem
Esetleg tipp, Pesten hol lehet polkaudiókat meghallgatni?
köszi,
Árpibácsi -
arpibacsi
csendes tag
Ja és más jellegű kérdés, a #7585-ös hozzászólásban illetve korábban is beszéltetek arról, hogy olcsóbb kábelekből összesodorva lehet jó kábelt csinálni, ez egyrészt mennyire működik/érdemes e ezzel próbálkozni, illetve van valami leírás vagy tud vki segíteni, hogy pontosan hogy érdemes csinálni?
Csak mert ha megspórolható vele mondjuk 10 000 Ft és nem megy a minőség rovására, azt inkább a hangfalakra költöm...
köszi a segítséget!
-
arpibacsi
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már kértem (és kaptam is) tanácsot tőletek, közben tovább nézelődtem-hallgatóztam, illetve olvasgattam a témában, viszont még mindig nem született meg a döntés :S
A következő problémáim/kérdéseim lennének:
Mission MV-8 szettet többen dícsértétek ezen a fórumon is, viszont egy házimozis eladó nekem eléggé lehúzta (persze nem forgalmazták...), szerinte egy egészen más kategória, mint egy wharfedale vagy egy KEF (ok, persze, egy KEF-nél árban is jelentkezik a különbség rendesen...).
Igazából jó lenne meghallgatni, de nem találtam még helyet ahol meg tudnám, véletlen nem tudtok ilyen boltot? Esetleg személyes tapasztalatok, hogy teljesít, mozival, zenével? Én alapesetben DENON AVR 1610-es erősítővel használnám...Felmerült továbbá a JBL balboa 5.1 szettje, amit most viszonylag korrekt, 170ezres áron meg lehet venni, ezt hallgattam is, tetszett is, viszont HK erősítővel, és több helyen olvastam, h azzal passzol a legjobban... ezt meg tudnátok erősíteni/cáfolni? Nem használja vki denon erősítővel?
Továbbá nekem meghallgatva a wharfadale vardus vr400-as frontok is tetszettek, metallica s&m szépen szólt rajtuk, de ezt is leszólták már páran...pedig egész szép mélyek voltak benne, és nekem tisztának tűnt, egy KEF C7 mellett/után hallgattam meg, és bár hallottam különbséget, nekem mindkettő tetszett. Szóval vkinek személyes jó/rossz tapasztalata van a vardusokkal?
-
arpibacsi
csendes tag
válasz
dhcodoki #7138 üzenetére
Helló!
Köszönöm a hozzászólásokat, megerősítettetek pár dologgal kapcsolatban...
A DENON avr1610 esét már nézegettem magamtól is, tud HD-t is, bár annak még nem olvastam pontosan utána, hogy tulajdonképpen mikor lesz nekem nagyon jó a HD dekóder...Amúgy nincs vmi jó összefoglaló oldal, vmi házimozi vásárlás for dummies, amiben az alapdolgok le vannak írva? Pl. kábelek esetén különböző összeállításoknál mire érdemes figyelni, milyen erősítőkhöz milyen hangfalat érdemes venni stb...olvastam dolgokat ezzel kapcsolatban a fórumon is meg itt-ott, csak időhiány miatt sokat segítene vmi összeszedettebb leírás, ha létezik ilyen...persze szépen lassan össze akarom bogarázgatni a dolgokat, csak most nagyon felkeltette az érdeklődésemet a téma, viszont meló miatt nem tudok vele érdemben foglalkozni még
Plusz továbbra is érdeklődnék, hol érdemes szerintetek bemenni meghallgatni különböző hangfalakat/erősítőket? Mediamarkt és társai, vagy van valami komolyabb készlettel és sok márkával rendelkező bemutatóterem esetleg?
Amúgy 5.1-ben gondolkozom, mindenképp két álló fronttal, aztán szubláda, aztán center és a 2 back sorroundot valószínűleg később, és még nem tudom milyen lenne megfelelő...
Ja és egyelőre még nem tuti mivel hajtom meg a rendszert, de esélyes vmi HD lejátszó, pl. link
Üdv,
Á. -
arpibacsi
csendes tag
Sziasztok!
Házimozivásárláson töröm a fejem, új helyre költözök, és szereték a jelenlegi ~10eftos 5.1es rendszeremnél vmi komolyabb házimoziélményhez jutni
Elkezdtem utánaolvasgani neten, még bőven van minek, de ezen a fórumon elég sok hasznos hozzászólást találtam, illetve segítőkészséget is éreztem, így gondoltam megpróbálkozom én is egy kis segítségkéréssel...
Érdekességképp leírom, hogy eredetileg kompakt rendszereket nézegettem, konkrétan az LG 70-100eFt körüli rendszereit, mert azokat dícsérték, de aztán meghallgatva azokat, majd egy YAMAHA (talán) RX V465 erősítőn egy pár wharfedale vr400as hangfalat rájöttem, hogy nem a kompakt rendszerek kellenek nekem
A helyzet a következő: egy ~ 30 négyzetméteres nappaliba szeretnék egy rendszert, mozizáshoz és zenehallgatáshoz egyaránt (mondjuk 50-50%-ban).
Erősítőre kb 70-100ezer ftot költenék, és hangfalakra első körben 100eFt alatt, ami természetesen azt jelenti, hogy nem lenne meg egyből az 5.1...YAMAHA, DENON, és ONKYO erősítőket néztem egyelőre, de bármilyen javaslatot/ötletet/tapasztalatot szívesen várok, hogy ilyen elvárásokkal és ráfordított pénzzel milyen összeállítást javasoltok?
Még egy konkrét kérdés, erősítőben mindenképp vmi ilyesmi árkategóriát gondolnék, (tehát mondjuk 150 ezres már nem jöhet szóba), viszont nem tudom, hogy mi éri meg jobban: megvenni most egy pár komolyabb front sugárzót ~60-70eFt körül, vagy pl. a magnat supreme 800 5.0-ás szettet ugyanennyiért?
Köszi a segítséget előre is!
ui.: esetleg vmi jó boltot tud vki, ahol elég segítőkészek az eladók, és értenek is a témához? Voltam ma egyben, de ott konkrétan rám sem bagóztak, csak egymással dumáltak az eladók, még köszönni sem voltak képesek
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Quadro FX 570 eladó
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest