- A HMD visszalép az USA piacáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
törölt tag
ARC azaz Audio Return Channel: itt a forumban elég sokszor szóba került. Lényeg hogy ami a tévén szól-legyen azt tuner, kábeltévé, videomagnó vagy teszem azt beépitettt médialejátszó-meg fog szólalni az erősitőn. és ez legtöbbször a HDMI 2-be (melléjük is van irva az ARC felirat) valósul meg.
-
simi762
tag
Ahoj!
Az sajna a boxnak a nyűge.
Én is így jártam , csak nekem két erölködő után világosodott meg az elmém.
Először vettem egy yamaha-t, ami ugyan azt csinálta, mire azt gondoltam, hogy azzal van a gond.Visszavittem a boltba, de azt mondták, hogy kb 2 hét a gari. Vettem Nemakartam kivárni azt az időt, így vettem Én is egy 920-ast, és amikor rátettem a beltérimet, megint elkezdett villogni.
Szal a beltérivel van a gond, nem a pio-val.Gondolom a többi cucc, mint DVD, Xbox, stb gond nélkül megy!Én is szeretnék valami normálisabb kábelt venni!
A véleményetek kellene erről a kábelről.
Használja valaki?
DALI concept6-hoz kellene!
Köszike!
simi -
törölt tag
Lehet sztem valami az STB felől nincs jól beállitva. Pl a hangkimenetet állitsd STB-n a HDMI beállitásoknál "be" vagy S/PDIF vagy bitstream állásba Ha a hamgfrekvenciát tudod állitani akkor 48 kHz-re.És audio out legyen bekapcsolva És nem tudom milyen az STB-d de nézd meg,van-e rajta pl.képernyőkimélő.Ha igen,kapcsold ki.
-
BBéci
legenda
Kártyáról ezt írtam én is, remélem végre megérti kedves topiktársunk a lényeget.
A skálázásról csak annyit, hogy nem tudhatjuk, a háromból (stb, erősítő, tévé) melyik végzi jobban a dolgát, majd a próba fog dönteni
(#8437) Jaded
Amennnyiben nincs skálázás - nehezen tudom elképzelni - valami teszthangokat tartalmazó lemezzel tudod beállítani a vágási frekvenciát. -
Diplomata
aktív tag
Az én yamaha 596 távom,bármilyen tanítgatás nélkül kezeli a teljesen más márkájú tv-m alap funkcióit,csatorna fel-le,számgombok,bemenet választás,hangerő,némítás,időzítő,ki-be kapcsolás.Meg is lepődtem nem kicsit.
A másik kicsit off,de a volt panasonic dvd-m távja egy az egybe minden funkciót kezel a most vett denon dvd-n,volt már ilyen valakinek?
Vegyél egy logitech harmony-t.
-
BBéci
legenda
Ökölszabályt nem ismerek a hangdobozok mérete és a légköbméter viszonyára. Tapasztalatból lehet tudni, kábé mekkora membránfelület ideális.
Alacsony hangerőn csak az igazán minóségi rendszerek képesek szépen szólni. Mostanában volt szerencsém néhány ilyennel megismerkedni.
dhcodoki!
A 9-es sorozat egy család, miért ne lenne egységes a hangkép? -
BBéci
legenda
A szoba közepén is hallgatja valaki a filmeket? Gondolom nem, tehát forgasd vissza. A háromszög csúcsai egymás felé nézzenek!
(#8219) gog
A hossz mellett inkább az erősítőteljesítmény számít a kábelvastagság meghatározásánál, nem a hangdoboz mérete. Szatellit is kaphat 100-150 wattot. -
törölt tag
lemérted vagy honnan veszed az 1.5mm-et
van amikor hibásan mm-et szoktak írni de az mm2-es érték valójábanmérd meg az átmérőt:
1.5mm2-es 0,846498972mm átmérőjű
2.5mm2-es 1,41083162mm átmérőjű
4mm2-es 2,257330592mm átmérőjűszatelithez kell 0,75 és 1,5mm2
nem szatelithez 4méterig 2,5mm2 utána 10m-ig 4mm2, fölötte 6mm2
ezek olyan adatok hogy eddig hallható különbség állítólag(studióban jó füllel)
a cikben olvastad a többit, ha vastagabb a nem számit(csak árban)
szerintem pl. polchangfalnál főleg hátra ebből lehet spórolni, legegyszerübb ha leteszteled magadnak a saját cuccoddal a füledhez -
BBéci
legenda
Természetesen négyzetmilliméter, mivel kábelekre azt a mértékegységet szokás használni.
A hangáruház táblázatát nem tekintem vakon alkalmazandónak, inkább más forrásból merítek.
Ha a dipólok (bipólok) az oldalfalakon vannak elhelyezve - ott a helyük - elég egyértelmű, hogy merre néznek a hangszórók.
Csak a dipóloknál szoktak jobbost és balost megkülönböztetni.(#8212) dhcodoki
Állítólag a jővő héten kapok valami csúcs Onkyót, majd kipróbálom. -
hétalvó
addikt
1 csillag ennyi, remelem nem kell tobbet hozzafuzni.
a digitalis erositoit szokas dicserni, sa-xr55 peldaul es utodai, de ez amit te nezel tudtommal nagyon nem ajanlott kategoria.
2.5-es a minimum hangfalkabel ami ajanlott, 1.5-es max satellitekhez, de ott pedig a tavolsag miatt nem ajanlott altalaban.
-
Vidala
senior tag
Sejtettem, hogy ilyesmi (is) állhat a dolog mögött
Valóban csábítóak a ilyen "kényelmi" funkciók.
Viszont igaz a taníthatóság, pl. a Harman Kardon távja is ilyen, elméletben, de én csak korlátozott sikerrel jártam ez ügyben.
Nem lehet olyan "vacak" a Sony sem ahogy elnéztem.Viszont a HDMI csatikon túl (ami miatt lényegében vannak) ott a HD hangdekódolás ami igazi plussz lenne a Panában. Elsősorban ugye BR-hez, de ne ez legyen csak szempont.
Pl. ott a hangminőség. Milyen hangfalakat hajtana, mekkora térben? Bevallom azért sem barátkoztam túl sokat ezekkel a márkákkal, mert általában a saját "pálcika" HM hangfalszettjükkel vannak kiállítva, azok meg nekem nem jöttek be.
A Sony-tól ismertem egy relatív régebbi, de már jóval komolyabb Hi-fi cuccot, nem pálcika hangfalakkal, de az sem az én ízlésemnek volt. Brutális hangerővel bírt, ha kellett pl. egy házibulihoz, de "normál" használatban egyszerűen beszürkült, tompa lett. Mondjuk nagybátyám inkább az előbbi célra vette, tehát úgy rendben volt.
-
Vidala
senior tag
Én még személyesen nem barátkoztam vele, de érdeklődés hiányában rápillantottam a technikai adataira: egész impresszív a lista, teljesítmény is lenne elég (bár nem írtad mihez lenne) versenyképes lehetne a kategóriatársakkal DE ami nekem szemet szúrt az, hogy miért mindössze 5kg a konkurencia min. 10kg-os átlagához képest. Nem jó jel. (Nem az ólombélés szokott plussz tömeget jelenteni). Másik szubjekívum: Ezek a "nagy" gyártók (pl. a Sony és tsai is), ezekben a kategóriákban ált. nem annyira erősek, inkább a nevükre alapoznak.
Szóval ennyi pénzért van bőven más alternatíva is amit én inkább megfontolnék.Kábel: milyen távolságra, milyen ellenálláshoz? Rövid, de hasznos help a hangaruhaz-tól (nem reklám, de ha egyszer ők írták)
-
-
dhcodoki
senior tag
Nagyon nehéz olyan rendszert találni/építeni, mely tökéletesen megfelel mind mozi, mind zenei használatra. Mivel két célirányos rendszer kiépítése iszonyat költséges, ezért a piacon sok öszvér megoldást találni. Ez olyan mind autóiparban a 4 évszakos gumi (bár az annyira nem elterjedt..szerencsére). Igazából egyikre sem felel meg igazán. Te ott követted el az első hibát, hogy ekkora szobába Valdus 400 dobozt terveztél. Legyen az sztereó vagy házimozi rendszer része, egyikre sem jó igazán. Nem a minőségi szempontokról beszélek, elvégre kevesen vannak akik, több százezret tudnak áldozni csak a dobozokra, hanem simán a mérettel van gond. Egyszerűen túl nagy. Házimozihoz nem kell "cinema city-s" hangerő, főleg egy társasházban. A falrengető házibulik megint csak lehúzva a listáról. Akkor meg minek ekkora?? Sokan azt mondják, hogy "csak mert jól mutat, oszt legfeljebb majd nem tekerem fel a hangerőt." Naja.. gokartpályára forma-1, oszt majd nem nyomom neki annyira.
Másik nagy probléma, ehhez a fronthoz nincs megfelelő center. Elég ha csak a hangszórók méreteit vesszük. Tehát már elöl szétesett a hangkép, és akkor még nem beszéltünk a surroundról. Ami ránézésre nem passzol a frontokhoz. Persze itt a MM-os eladó jön, hogy hát azok surround hangfalak, s az effekt hangokat hivatottak leadni. Igen??? Valóban érdekes??? Mi van az effektekkel, mely úsztatva vagy ismételve van a többi dobozon???
Hátra pl szappantartót, előre 1,5 méteres tornyokat rakok. Jön mondjuk egy autó hátulról.. még mögöttem van 1,2-es Corsa, mire elém kerül V8-as Chevy. S a nagy filmeknél, még a szinkronos hangkeverés is van annyira fejlett, hogy pár másodperc alatt porba tiporja álmaink rendszerét. Az ilyenfajta hibából adódó hangkép torzulást nem fogod tudni szubbal kiegyenlíteni, esetleg csak elnyomni, de akkor már az egész nem ér egy rakás......
Szóval az én javaslatom az, hogy cseréld le a komplett rendszert... tudom költséges, s ezért időigényes, de ha mozit akarsz akkor nincs más megoldás. Ha nincs rá keret, vegyél sima sztereó rendszert, amit nyugodt szívvel hívhatsz igazi minőségi rendszernek.
Ezzel a hozzászólásommal nem megsérteni, vagy leírni akarlak téged, vagy rendszered, csak segíteni, mert én is voltam ilyen helyzetben, s tudom mi különbség van rendszer és rendszer között.. -
Clemi
veterán
Kicsit láma voltam ....
Szóval belenéztem az erősítő beállításaiba, és volt egy pár dolog, ami nem jól volt beállítva.
Ami rossz volt. A center és a sorround hangfalakat large-ra állítottam, így rajtuk erőlködtek az LFE csatorna hangjai. Átállítottam őket small-ra és a keresztváltó frekvenciát levittem a gyárilag belőtt 100hz-ről 80-ra (ezek a sorround és a center alsó határai), belőttem pontosabban a távolságokat, és a hangfalankénti hangerőt.Lényegesen javult a hangzás, úgyhogy már csak tényleg az marad, hogy a 40hz alatti hangoknak (a Valdus 400-as 40hz-20khz es tartományban dolgozik) érdemes-e egy külön mélynyomót beiktatni a rendszerbe, és ha igen, akkor melyiket ajánljátok, ami nem túl drága.
-
dhcodoki
senior tag
"még mozi közben is tökéletesen elkülöníthető, hogy mikor melyik csatorna a domináló, és ezt nem a hang irányából, hanem a hangszínekből érzem ki."
Sokan élnek ilyen rendszerrel, többek között anno én is így voltam az első szettemmel. Azóta hangoztatom, hogy rendszer vásárlásakor mindenki törekedjen elkerülni ezt az alap hibát. Lehetnek 1 milliós hangfalaink, ha nincs meg az összkép, 2 forintot sem ér az egész. Sajnos ezen a szub nem fog segíteni, borítékolom. Viszont meglesznek a szükséges mély hangok. S egy-egy filmből, új részletek jönnek elő. Én még azt a kompromisszumot is nehezen kötöttem meg, hogy a center kimenetre, hagyományos center dobozt kössek.. legszívesebben oda is a frontokhoz, és surroundhoz hasonló dobozt raktam volna. Az elhelyezés miatt nem így döntöttem, s bevállaltam a fekvő kialakítást, de szerencsére a különbség olyannyira minimális, hogy egyáltalán nem zavaró. A front és surround természetesen egyforma. Ez nyilván többlet kiadást eredményez, de valamit valamiért. Én azt mondom, s lehet nem mindenki így gondolja, ha szűkös a keret, akkor, vegyünk vissza a minőségből egy lépcsőt, a homogenitás javítására.
MOD: Ha van most félretett pénzed, lehet nem mélyládát kéne venni, hanem lecserélni a komplett szettet. A szoba méreteihez és a hallgatói pozícióhoz (mert lehet az esetedben jó surroundnak a hagyományos kialakítás is) választani egy egységes rendszert. Aztán a jövőben kiegészíteni a szubbal.. Valahogy én a jelenlegi rendszeredet nem tudom elképzelni, mint házimozi szett.. szvsz..
-
dhcodoki
senior tag
Mozihoz elengedhetetlen a mélysugárzó. Az élményt szinte megduplázza egy arra való, jól beállított szub. Persze panelban nem tudod kihozni belőle a maximumot (értem ezalatt, hogy a legoptimálisabban állítod rá a rendszerre), ha csak nem akarod a szomszédokat hergelni
.
Ekkora helyiségben kb. 50-60ezres kiadásból meg lehet oldani a dolgot. Kicsit visszaolvasol, látni fogod, hogy több ajánlat is elhangzott a fórumon. Nem kell ragaszkodni, hogy családbeli legyen.. a szub kivétel ez alól. Az optimális helyét sokszor nehéz megtalálni, de nem lehetetlen. Bejáratása akár 50-100 órát is igénybe vehet. A frontjaid, hogy szuperálnak ekkora szobában?? Miért döntöttél ilyen frontok mellett, ha mozi az elsődleges cél??
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest