- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
arpibacsi #8833 üzenetére
Ne vedd készpénznek, de én eddig ezeket szűrtem le:
6-8 ohmos erősítőre is szabad 4 ohmos hangfalat kötni, csak nő a torzítás és jobban fog melegedni az erősítő. Érdemes nyitott helyre tenni, ahol szellőzhet. Ha normálisan használja az ember, akkor nem lesz gond.
Persze ha valaki ész nélkül küldi neki, akkor megeshet, hogy túlterheli az erősítőt és tönkremegy a végfok.Fordított esetben nincs gond, bár én még nem láttam olyan AVR-t, amelyik ne tudna direkt 8 ohmos hangfalakat fogadni, csak kisebb impedanciájút.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
arpibacsi #8143 üzenetére
Szia!
Lentebb a Vardus 400-ról volt szó, te pedig a Vardus VR-400-ról kérdezel. A kettő nem ugyan az.
30nm-re jól meg kell gondolni milyen hangosítást teszünk. Ekkora teret már nem nagyon lehet monitordobozzal kitölteni. Viszont ahogy BBéci is írta, nem egyszerű az álló surroundok elhelyezése.
Pár példa:
Front és surround: [Mission m33i]
Center: [Mission m3c2]
Ha az álló surroundok elhelyezése nehézkes, akkor kompromisszumot lehet kötni az [m32i]-vel.
Persze bármelyik variáció is, minden esetben ki kell egészíteni egy nagy teljesítményű sub-bal.
Nem konkrétan a típusok miatt ajánlom (bár én is ebből a családból választottam, s maximálisan meg vagyok velük elégedve), hanem érdemes megfigyelni a kialakítást a családon belül. Szinte bárhogy lehet őket variálni, a hangkép torzulás minimális..MOD:
Arra figyelni kell, hogy ha nagy helyiségbe, nagy teljesítményt tervezünk, akkor a center ne maradjon el a többitől.. itt is törekedjünk a minél nagyobb, és a többi hangszóróval hasonló méretre. -
BBéci
legenda
válasz
arpibacsi #8143 üzenetére
Amennyiben állódobozokat használnál háttérsugárzónak, valahogy meg kellene emelni őket, hogy a THX előírásoknak megfelelő magasságba kerüljenek.
Polk importőr és forgalmazó az Octogon Audio kft.
(#8145) gog
Mi bajod a Totellel? 11 éve ismerem társulatot, csak a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni róluk. -
Vidala
senior tag
válasz
arpibacsi #8053 üzenetére
Az én szubjektív tapasztalataim:
A JBL Balboa szett elég sokáig versenyben volt a hangfalvásárlásomkor, ezért többször is meghallgattam. Korrekt darabok, komoly basszussal, és egész tiszta hangzással. Aztán végül mégsem találtam elég kiegyensúlyozottnak, kissé túl dominánsnak találtam a basszust a kialakításában, és talán pont ettől amolyan kogó-dobozszerű hatást éreztem hosszabb hallgatás után.A Wharfedale Vardus VR-400-ast is nézegettem, de éppen tegnap este egy barátomnál teljesített szolgálatot a bulijában egy Denon AVR-390-nel hajtva. Kezdetnek kidomborodott a szintén erős basszus potenciálja, és kellő ereje. A közép és a magas tartomány is rendben volt. Rock-ot, pop-ot és hasonlókat nagyon szereti, előbbi különösen jól áll neki, elég dögösen adja elő. Aztán itt is idővel előjöttek a gyengéi: nem volt elég tiszta, részletező számomra a hangzás, kissé összemosta a zenét. Amolyan Deák Bill vágású karaktert mutatott, ha ér ilyen hasonlattal élnem.
Természetesen ezek nem olyan dolgok, amiktől ne lennének szerethetőek, és ár-érték arányban elég jól megállják a helyüket.
Talán amit még figyelmedbe ajánlanék a Polkaudio TSi szériája, egy meghallgatást mindenképp megérnek.A JBL szvsz is a legjobban egy HK-nal teljesít, de hát ugye lényegében egy cégről beszélünk, tehát szinte adja magát, ami nem jelenti azt, hogy egy Denon-nal "elromlana".
-
partymaci
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
válasz
arpibacsi #8054 üzenetére
Az én tapasztalatom a cat5e kábellel pozitív.Egy 2.5-es 500Ft-os neotech kábelt cseréltem le rá.Duplán kötöttem be a hangfalakhoz,így kb. 60ft-ra jött ki 1 méter.
A változás hallható abszolult még az én alapszintű hangfalaimon is.Szerintem érdemes kipróbálni ennyi pénzért.
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
arpibacsi #7130 üzenetére
Szia
olvastam hogy mi a problémád elősszö is mi az igény csak házomozi vagy zenehallgatásra is mekkora wattteljesítményt szeretnél???
Miről szeretnéd hajtani az erősítődet pc-ről dvd-ről ???
hány bemenetet akarsz ???
legyenek konkrétabb elképzeléseid de segítek benneírj neken vagy látogasd meg a homelapom
Ha komolyan akarod ennek az összegnek a töredékéből össze lehet állítani ilyen rendszert házilag sokszor jobb mínőségben.kérdezz bátran 10 éve foglalkozom elektronikával.
http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Szia!
30nm-re felejtsd el a kompakt szappandobozos házimozit. (ha csak nem egy kis moziszigetet akarsz kialakítani).
Én is abba az irányba indulnék el, amit említettél. Szép lassan, lépésről lépésre összeállítani egy fasza kis rendszert. Nem pedig egybe megvenni egy silányabbat.
Az elején el kell dönteni hány hangfalat szeretnél bespájzolni a szobába. Ugye az alap az 5.1 (5.0-val alsó hangtartományban ekkora teret nem hiszem, hogy ki tudnál megfelelően tölteni. Szal én javaslom mindenképp a mélysugárzót) Ha van helyed, ide már megoldható a 7.1 is.
Az előbbinél ~90ezertől vannak a valamire való erősítők, az utóbbinál 100-120ezertől. Ha hosszútávra tervezel (márpedig miért ne), akkor érdemes olyat választani melyben benne van a HD dekóder (DTS HD; True HD). Ha nincs rá szükséged, akkor a legjobb üzlet használtan venni erősítőt. A HDMI és HD dekóderek nélküli erőlködők iszonyat jó áron vannak most a használt piacon. (mondjuk ennek pont az az oka, hogy érdemesebb HD-be fektetni). Szóval kb 100-160ezer között megvásárolható a (7.1-es; 7.2-es) megfelelő erősítő. (Denon; Onkyo; Yamaha; H/K; stb..) Minél több HDMI csatlakozóval rendelkezik, annál jobb. (kb. a 4-5 bemenetesnek már elégnek kéne lennie, de ezt mindenki döntse el mennyire van szüksége)
Hangfalak: Én állókat vennék elsősorban. Sokan megelégszenek, ha hátul kisebb dobozok vannak mint elöl, de én javasolni szoktam, hogy egyformákat vásároljunk, mert azzal lesz meg a tökéletes összkép. (persze 7.1 vagy 9.1 esetében már kompromisszumokat kell kötni)
Tehát 4 álló (esetleg ugyanazon családból származó 2 polcsugárzó, high frontoknak, vagy back surroundnak), melléjük a centersugárzó, szintén ugyan azon családból, s hangképben minél közelebbit válasszunk. Ezeket meg kiegészíthetjük akár más márkájú szubbal is. (polkaudio-t, velodyne-t szoktam javasolni)
Ha kezdetben csak az erősítő és a két front van meg, ami minőségi, akkor az is el fog varázsolni egy kis időre, amíg összekaparod a többit.. Arra figyelj, ha nem veszed meg egyből a komplett hangfalcsaládot, a későbbiekben nehogy kifutott szériával állj szemben. Szal mielőtt megveszed, kérdezz utána, hogy forgalmazni fogják e még... -
nyurga82
tag
válasz
Az erősítőben mindenféleképp a Denon 1610-est ajánlanám, ebben az árban ez a legjobb szerintem.
Én is "most" akarok venni, de én ugy gondolkozok inkább sporolok még 3 hónapot és veszek egy alap erősítő helyett egy komolyabbat (pl. az eisa díjas Denon 1910)
A hangfalaknál ugyanígy vagyok, ezt egyszer kell megvenni... -
Daywalker
addikt
válasz
Bármit is veszel, szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy HM erősítőn a zene soha nem lesz olyan, mint egy sztereó rendszerrel (főleg nem az olcsó kategóriával - tapasztalat). Tehát mindenképp fontold meg, hogy mi a fontosabb neked...egyébként meg hallgatózz minél többet, mert ahányan vannak, annyi tippet fogsz kapni és a végén úgyis neked kell választani
Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest